anetta.s 09.06.03, 12:09 sprawa banalna ale kłopotliwa :czym częstować gości w biurze, moje koleżanki zmuszją każdego do jedzenia sernika ja uważam, że najbezpieczniejsze są ciastka typu krakersy, paluszki itp. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdusia8 Re: etyka biurowa 09.06.03, 12:34 Jeśli chodzi o ETYKIETĘ biurową (bo o tym wszak mowa?), to każdy powinien częstować tym, czym chce i na co go stać. Poza tym - krakersy też mogą być niebezpieczne, jeśli się zje za dużo. Życzę smacznego! Odpowiedz Link
irre Re: etyka biurowa 10.06.03, 17:10 a ja stawiam raczej na paluszki i krakersy, są bardziej "neutralne" Odpowiedz Link
inika Re: etyka biurowa 11.06.03, 10:03 Chodzi o gosci - klientów, partnerów itp? Czyli oficjalnych gości? Wtedy sernik raczej nie na miejscu: duże ryzyko. Oklejony okruszkami gość czy gospodarz będzie wygladał mało powaznie. Najlepsze i najbezpieczniejsze są przekąski na jeden kęs. A panie proponujące sernik może niedługo zaczną kupować tort... Odpowiedz Link
kora3 Re: etyka biurowa 18.07.03, 22:58 anetta.s napisała: > sprawa banalna ale kłopotliwa :czym częstować gości w biurze, moje koleżanki > zmuszją każdego do jedzenia sernika ja uważam, że najbezpieczniejsze są > ciastka typu krakersy, paluszki itp. Jak to 'zmuszają "????? Jeśli już czymś częstujemy to na zasadzie propozycji, a nie na siłę Przecież pytamy na ogłół czy ktos napije się czegoś kawy, herbaty , wody nawet w domowych pieleszach Jeśli już jest zwyczaj częstowania w biurze gości czymkolwiek to powinny być takie włsnie rzeczy na jeden kęs: paluszki, krakersy, cukiereczki, ale na pewno nie wmuszanie tylko raczej dostępność tego bym zalecała Odpowiedz Link