fitit 21.07.03, 15:05 Pukamy przed wejściem do biura, czy też nie ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karmilla Re: pukanie 21.07.03, 16:31 jak szukałam pracy i chodziłam na różne szkolenia, które mnie miały nauczyć jak tą pracę znaleźć, uczono nas, że przed wejściem do biura się nie puka, bo mie jesteśmy petentami. I to nawet mówiły urzędniczki z Urzędu Pracy. Dzisiaj pracuję w urzędzie i nie pukam jak wchodzę do innych pokojów anie nie pukam jak jestem w innychurzędach czy to prywatnie czy służbowo, i w sumie trochę mnie śmieszy jak ktoś puka wchodząc do nas do pokoju. Uważam, że pukanie może być uzasadnione w przypadku komórek jakichś urzędów zasadniczo niedostępnych dla interesantów, a i to nie zawsze. Odpowiedz Link
control Re: pukanie 21.07.03, 23:01 fitit napisał: > Pukamy przed wejściem do biura, czy też nie ? Jeżeli przychodzimy do biura, którego zadaniem jest obsługa interesantów, są godziny urzędowania itp. to pukanie byłoby smieszne. Biuro to nie jest mieszkanie urzędnika, lecz moiejsce, w którym on czeka na petenta. Jeżeli ktoś puka do biura, to może mysli, że urzędnik przelicza łapówki albo właśnie spółkuje z koleżanką z pracy. Odpowiedz Link
uwazna Re: pukanie 22.07.03, 10:14 fitit napisał: > Pukamy przed wejściem do biura, czy też nie ? Oczywiście, że nie. Odpowiedz Link
melila Re: pukanie 26.07.03, 00:29 a czy wchodząc do pokoju współpracowników konsekwentnie mówimy "dzień dobry" ? U nas niektóre urzędniczki wchodzą po 10 x dziennie do pokoju gdzie pracuję i za każdym razem mówią "dzień dobry". Ma to swoje dobre strony bo dzięki temu wiem, że to nie obcy, wystraszony (ew. natrętny) interesant. Ale jak ja wchodzę do ich pokoju po raz drugi danego dnia - to mam obiekcje przed mowieniem "dzień dobry" . Przecież już się ze wszystkimi przywitałam - więc po co znowu ? Odpowiedz Link
kella Re: pukanie 08.08.03, 20:12 melila napisała: > a czy wchodząc do pokoju współpracowników konsekwentnie mówimy "dzień dobry" ? jeśli jest ten sam "skład" to nie, ale jeśli jest ktoś nowy to tak. Smiesznie jest, kiedy wchodzę do pokoju koleżanki , (którą widziałam już kilka razy ) i jest tam interesant, mówię: dzień dobry" i tylko ona mi odpowiada po raz n-ty. Odpowiedz Link