21.07.03, 15:05
Pukamy przed wejściem do biura, czy też nie ?
Obserwuj wątek
    • karmilla Re: pukanie 21.07.03, 16:31
      jak szukałam pracy i chodziłam na różne szkolenia, które mnie miały nauczyć jak
      tą pracę znaleźć, uczono nas, że przed wejściem do biura się nie puka, bo mie
      jesteśmy petentami. I to nawet mówiły urzędniczki z Urzędu Pracy. Dzisiaj
      pracuję w urzędzie i nie pukam jak wchodzę do innych pokojów anie nie pukam jak
      jestem w innychurzędach czy to prywatnie czy służbowo, i w sumie trochę mnie
      śmieszy jak ktoś puka wchodząc do nas do pokoju. Uważam, że pukanie może być
      uzasadnione w przypadku komórek jakichś urzędów zasadniczo niedostępnych dla
      interesantów, a i to nie zawsze.
    • control Re: pukanie 21.07.03, 23:01
      fitit napisał:

> Pukamy przed wejściem do biura, czy też nie ?

Jeżeli przychodzimy do biura, którego zadaniem jest obsługa interesantów, są
      godziny urzędowania itp. to pukanie byłoby smieszne. Biuro to nie jest
      mieszkanie urzędnika, lecz moiejsce, w którym on czeka na petenta. Jeżeli ktoś
      puka do biura, to może mysli, że urzędnik przelicza łapówki albo właśnie
      spółkuje z koleżanką z pracy.
    • uwazna Re: pukanie 22.07.03, 10:14
      fitit napisał:

> Pukamy przed wejściem do biura, czy też nie ?

Oczywiście, że nie.
    • melila Re: pukanie 26.07.03, 00:29
      a czy wchodząc do pokoju współpracowników konsekwentnie mówimy "dzień dobry" ?
      U nas niektóre urzędniczki wchodzą po 10 x dziennie do pokoju gdzie pracuję i
      za każdym razem mówią "dzień dobry". Ma to swoje dobre strony bo dzięki temu
      wiem, że to nie obcy, wystraszony (ew. natrętny) interesant.
      Ale jak ja wchodzę do ich pokoju po raz drugi danego dnia - to mam obiekcje
      przed mowieniem "dzień dobry" . Przecież już się ze wszystkimi przywitałam -
      więc po co znowu ?
      • kella Re: pukanie 08.08.03, 20:12
        melila napisała:

> a czy wchodząc do pokoju współpracowników konsekwentnie mówimy "dzień
        dobry" ?
        jeśli jest ten sam "skład" to nie, ale jeśli jest ktoś nowy to tak.
        Smiesznie jest, kiedy wchodzę do pokoju koleżanki , (którą widziałam już kilka
        razy ) i jest tam interesant, mówię: dzień dobry" i tylko ona mi odpowiada po
        raz n-ty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka