daria2910 20.11.05, 23:06 czy ktos może zajmuje się organizowaniem pracy jako housekeeper lub zna jakieś stronki gdzie można bybyło znależć jakieś interesujące wakaty w Finlandii?? z góry dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
guido_contini Re: housekeeper w Finlandii 21.11.05, 13:07 Bardzo elitarne zajecie wsrod jeszcze bardziej elitarnej grupy ludzi, w kraju bez elitarnych tradycji. Ciekawe przedsiewziecie. Na pewno istnieje zawezona sfera, ktora ma takowe zapotrzebowania ale nie zapominaj, ze housekeeper to zawod wymagajacy wielostronnego wyksztalcenia i specjalnych predyspozycji (sa specjalne szkoly w Szwajcarii) i nie myl z pojeciem "pomoc domowa". Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
daria2910 Re: housekeeper w Finlandii 21.11.05, 19:57 muszę cie zmartwic ale niestety housekeepr to jest "pomoc domowa",ludzie potrzebuja pomocy przy prowadzeniu domu bo nie maja na to czasu a ich mieszkania sa z reguly ogromne nie jakies 100m:)\ prosze o konkretne odpowiedzi na mojego posta Odpowiedz Link Zgłoś
ponponka1 Re: housekeeper w Finlandii 21.11.05, 20:29 HOUSEKEEPER, HOME (domestic ser.) alternate titles: manager, household www.occupationalinfo.org/30/301137010.html www.learndirect-advice.co.uk/helpwithyourcareer/jobprofiles/profiles/profile577/ A pracy w Finlandii szukaj w internecie np. przez google - ja znalazlam takie cos wsrod wielu innych www.finlandforum.org/bb/viewforum.php?f=37 Odpowiedz Link Zgłoś
guido_contini Re: housekeeper w Finlandii 22.11.05, 11:22 Mnie absolutnie nie zmartwilas. Prowadzenie domu moze sie bardzo roznic od prowadzenia domu, tak jak dom sie rozni od domu. Pracowac jako huosekeeper np w ambasadzie United Kingdom to nie to samo co pomagac w prowadzeniu domu np. Pekki i Leny Korteleinen. Mam nadzieje, ze post ponponki otworzyl przed Toba tez inne horyzonty. Powodzenia w szukaniu pracy jako pomoc domowa. Odpowiedz Link Zgłoś
tuuli1 Re: housekeeper w Finlandii 23.11.05, 12:22 Czesc! Mysle, ze najlatwiej bedzie jak zapoznasz sie z ofertami biura pracy. Adres: mol.fi, tam tez znajdziesz wszelkie informacje na temat mieszkania, pracy i kursow jezyka finskiego. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
daria2910 Re: housekeeper w Finlandii 09.12.05, 17:57 juz znalazłam ,dzieki,jestem zadowolona:) Odpowiedz Link Zgłoś