20.10.09, 10:10
Fiona ma 18 tygodni. Zazwyczaj dostaje albo 1.5 saszetki, albo saszetke
i tunczyka lub miesko dziennie (w 4 porcjach), do tego caly czas ma
sucha karme do pochrupania i za kazym razem jak wchodze do kuchni robi
tak zalosne miauuuu ze mi sie zal robi i zastanawiam sie czy ona
faktycznie sie nie najada czy chce mnie sobie wokol ogonka okrecic
Obserwuj wątek
    • kontik_71 Re: Glodna? 20.10.09, 10:21
      A jakiej marki jest ta saszetka?
      • justyna_w24 Re: Glodna? 20.10.09, 10:29
        hi life, maja 60% miesa, to najlepsze co znalazlam
        • kontik_71 Re: Glodna? 20.10.09, 10:33
          mysle, ze chce Cie obwinac dookola ogonka smile
          • justyna_w24 Re: Glodna? 20.10.09, 10:44
            czyli co? ignorowac?
            • kontik_71 Re: Glodna? 20.10.09, 10:46
              Zdecydowasnie ignorowac. Jesli sie dasz obwinac to bedzie koniec.. Koty
              opanowaly ta sztuke do perfekcji smile
              • ashton Re: Glodna? 20.10.09, 11:09
                Moja kotka - do niedawna arysKOTratka kręcąca nosem na jedzenie,
                ważąca ledwie dwa kilo - na jesieni żre jakby chciała sobie zrobić
                zapasy na sen zimowy. Ostatnio mąż był cały dzień w domu i kochane
                kociątko miną kota ze Shreka wymusiło na nim dwie 200gramowe puszki
                Animondy Carny (normalnie nie je nawet jednej dziennie), do tego
                właziła do garnków z naszym jedzeniem... Ja się nie daję wink
                • kontik_71 Re: Glodna? 20.10.09, 11:11
                  Vini ma taka metode, ze gdy jem to wspina sie na moja noge i lize mi
                  udo.. normalnie jakbym je glodzil i blagal o jakis okruszek ktory
                  uratuje mu zycie smile
                  • justyna_w24 Re: Glodna? 20.10.09, 12:26
                    Fiona potrafi sie na kosz na smieci wspinac i tez robi takie 'miny'
                    ze czujemy sie jakbysmy glodzili biedna kicie

a jak sie nażre (czasem nie jest najedzona tylko nazara ) to zasypia
                    na fotelu zawsze w tej samej pozycji:

https://tiny.pl/hq26d
                    • kontik_71 Re: Glodna? 20.10.09, 12:41
                      Slodka mala smile Moje jak sie najedza, a szczegolnie gdy najadly sie
                      miesa, ida na drapak-drzewo i tam trawia smile
                      • wiesia.and.company Re: Glodna? 21.10.09, 18:10
                        A ja bym dawała jednak więcej jedzonka. Mała jeszcze rośnie, to dziecko, które
                        jest energiczne i szybko spala pokarm. I co to jest takie 1,5 porcji saszetki na
                        cały dzień (standardowa saszetka jest o wadze 100 g). Taka jedna saszetka to dla
                        rosnącego, żwawego kociaka jest tylko jedną porcyjką na jeden raz wink Spokojnie
                        daj jeszcze jedną saszetkę i dorzuć coś tam ciekawego - to mięsko (bo tuńczyk
                        puszkowy nie jest zalecany jako codzienna karma, tuńczyk jest rybą długo żyjącą
                        i jego mięso może zawierać śladowe ilości chemicznych i trujących substancji z
                        wód morskich). Nie martw się, nie zatuczysz takiego żwawego dzieciaka, ona po
                        prostu musi mieć więcej jedzenia, bo rośnie (potrzebuje sporo na przyrost
                        mięśni, rozrost kości i innych organów) no i na to niesutanne tuptanie,
                        ciekawskie zaglądanie do wszystkich kątów. Niech sobie rośnie i pojada!
                        Pozdrowionka od mojej gromadki (na jedno obiadowo-kolacyjne danie muszę skroić
                        kilogram mięsa!) smile
                        • kontik_71 Re: Glodna? 21.10.09, 18:16
                          Nie zauwazyls, ze cuche jest caly czas dostapne.. Gdyby kot byl glodny
                          to by sobie suchego zjad. A skoro tego nie robi i tylko "terroryzuje"
                          to znaczy, ze nie jest glodna..
    • olna Re: Glodna? 22.10.09, 11:13
      Moj robi to samo niestety...ciagle mu malo.I nie miauczy
      zalosnie,tylko tak wsciekle
      • kontik_71 Re: Glodna? 22.10.09, 11:32
        a jak mu dasz duza porcje surowego miesa to tez tak robi? Czy moze
        idzie gdzies w spokoju trawic i zajmuje mu to pare h? smile
        • olna Re: Glodna? 23.10.09, 08:13
          Moj miesa na je.W mlodosci mial powazna chorobe jelit i przyswajal
          tylko karme lecznicza z Hillsa.Nawet podanie royala konczylo sie luzna
          kupa a po miesie i innych domowych przysmakach po prostu sie z niego
          lało.Teraz jest duzo lepiej,tansze karmy zdecydowanie mu szkodza ale
          wybor firm mamy wiekszy.Mysle,ze mieso by nie zaszkodzilo ale nie wiem
          bo on tego zwyczajnie nie tknie.Tylko kocie chrupki i saszetki.taki
          kot.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka