Dodaj do ulubionych

barba50 - pytanko :)

06.11.10, 19:06
Barbo piszesz w jednym z wątków że kupujesz karmę Josera - pytanko dla kotów i gdzie w necie czy stacjonarny? Pytam bo szukam kto sprzedaje, mam w sklepie stacjonarnym od zeszłego roku ale.... tylko dla psów, rozmawiając z właścicielką dowiedziałam się że nie opłaca jej się kupować dla kotów bo boi się że nie zejdzie jej ta karma, miała zamówić dla mnie ale.... jakoś nigdy nie doszło do tego. Psu psia Josera smakowała (ale on wszystko zje wink
Obserwuj wątek
    • wiesia.and.company Re: barba50 - pytanko :) 06.11.10, 20:30
      Ja kupuję Joserę w internetowym www.zooplus.pl . Niestety, dostawa trwa pocztą kurierską GLS tydzień. Ale ja zamawiam z odpowiednim wyprzedzeniem, biorę na to poprawkę i jest OK.
      Mam tu także dostęp do karmy w ogóle nie występującej na półkach sklepów z artykułami dla zwierząt. I jeszcze różne zabawki kocie, rewelacyjna jest dla moich kotów zabawka z pseudomuchą na elastycznym, odskakującym drucie
      www.zooplus.pl/shop/koty/zabawki_tunele_kota/wedki_dla_kota/103998
      • agnieszka71 Re: barba50 - pytanko :) 06.11.10, 20:39
        Dzięki Wiesiu smile to coś jednak zmieniło się bo.... w sumie ja o tej karmie to rok temu rozmawiałam z właścicielką sklepu jak dopiero co ja wstawiła do sklepu, i tak jak napisałam... tylko dla psów ma.
        • barba50 Re: barba50 - pytanko :) 06.11.10, 22:02
          Właśnie wczoraj skończyło się 3 kg opak. Joserę kupowałam do tej pory w hurtowni zoologicznej, ale sprawdziłam - w tej chwili nie ma w ogóle ani jednego rodzaju tej karmy ani kociej, ani psiej shock
          W animalii nie ma, w krakvecie drogo, w kuchnipupila tylko ciut taniej. Zostaje allegro i opak. 10 kg za 120 zł (to taniej niż w zooplusie, a dostawa gratis). Tylko, że 10 kg to za dużo. A może ktoś chce się dołączyć? W W-wie nie ma problemu, ew. wyślę pocztą suspicious
          • wadera3 Re: barba50 - pytanko :) 06.11.10, 22:04
            A co to za karma, bo może ja się podłączę?
            • olkaw-wa Re: barba50 - pytanko :) 06.11.10, 22:09
              właśnie?
              • barba50 Re: barba50 - pytanko :) 06.11.10, 22:15
                Tutaj trochę opisu
                Josera culinesse

Moje jadały ją od dość dawna wymiennie z RC, profilum. Ale profilum też zniknęło sad
                • olkaw-wa Re: barba50 - pytanko :) 06.11.10, 22:23
                  Jeśli faktycznie dla Wybrednych to ja bym wzięła jeśli to nie problem. Jestem z W-wy.
                • agnieszka71 strona producenta 06.11.10, 22:30
                  Podrzucam link do poczytania , karma jak karma wink u mnie ta dla piesków była w cenie tańszej niż purina proplan, pies spoko smile
                  widzę że jednak na polski rynek zdecydowali wprowadzić mniejsze opakowania wink
                  • agnieszka71 Re: strona producenta 06.11.10, 22:31
                    edit - poszłoo za szybko
                    www.josera-polen.de/heimtier/pages/home.php?lang=DE
                    • barba50 Zamówmy więc razem 06.11.10, 22:58
                      To widzę, że można by zamówić jedno lub nawet dwa opakowania i rozdzielić na mniejsze porcje. Ja reflektowałabym na 4-5 kg. Napiszcie kto ile by chciał, mogę się zająć zakupem i dystrybucją suspicious
                      Tylko to chodzi o tę karmę:
                      https://www.josera-polen.de/heimtier/media/culinesse_09.jpg

z tej aukcji na allegro
                      • wadera3 Re: Zamówmy więc razem 06.11.10, 23:25
                        Ja poproszę o 3 kilo a co, też mam nadzieję, że sama nie będę jadłasmile jakby co dziczki działkowe podjedzą.
                      • agnieszka71 Re: Zamówmy więc razem 06.11.10, 23:29
                        Ok - ja reflektuje na 3kg z podziału - proszę Basiu o podanie na PW konta, przeleję kasę + orientacyjne koszty przesyłki.
          • agnieszka71 Re: barba50 - pytanko :) 06.11.10, 22:16
            Basiu jak mogę to się podłącze tylko u mnie (niestety) wysyłka wchodzi w drogę, tylko ile bym musiała brać?
            • olkaw-wa Re: barba50 - pytanko :) 06.11.10, 23:12
              U mnie jedna dorosła sztuka, to może ok 2 kg jeśli dla pozostałych starczy. Mam nadzieję że Panu zasmakuje i nie będę sama tego jadła...
              • wiesia.and.company Re: barba50 - pytanko :) 07.11.10, 00:38
                Moje ostatnio zastrajkowały przy Joserze, nie wszystkie - ale widocznie chwilowo muszę zmienić im karmę. Wypięły się totalnie na Happy Cat, łobuzy, a początkowo było atrakcyjne...
                • barba50 Re: barba50 - pytanko :) 07.11.10, 11:32
                  Z tego co widzę to chętne są: olkaw-wa - 2 kg, wadera3 - 3 kg, agnieszka71 - 3 kg i ja.Dla mnie zostanie 2 kg. Ok - za jakiś czas zamówi się następną porcję smile
                  Tylko zatelefonuję jutro i dowiem się jak jest z wysyłką, bo ten tydzień krótki przez czwartkowe święto.
                  • agnieszka71 Re: barba50 07.11.10, 13:14
                    Basiu jak dla ciebie może być za mało to ja odstąpię ten 1 kg na twoją rzecz bo u mnie aż wink 2 koty wiec, te 2 kilo spok wystarczy. smile
                    • alus59 Re: barba50 07.11.10, 16:13
                      Ja też chcę tę karmę dla moich futerek ..... Ale jak widzę tą razą się nie uda załapać sad Poczekam do następnego zamówienia ............
                      • olkaw-wa Re: barba50 07.11.10, 20:44
                        alus,barbo
                        odstąpię kg
                        • schiraz Re: barba50 07.11.10, 21:00
                          Ja też chętnie podłączę się do kolejnego zamówieniasmile
                          ------
                          Milcz, albo powiedz coś takiego co jest lepsze od milczenia.
                          • barba50 Re: barba50 07.11.10, 21:42
                            To jak jest więcej chętnych to może zamówić 2 opak? Wtedy wypadnie po +/- 3 kg na osobę (ja mogę wziąć więcej, nawet do 5kg - skarmię w stadzie w ZE suspicious) A i dwie osoby są zdaje się zamiejscowe, więc dochodzi koszt przesyłki (ekonomiczna - 13 zł, priorytet 14,50).
                            Wypowiedzcie się powiedzmy do jutra wieczór, wtedy zdecydujemy, ok?
                            • schiraz Re: barba50 08.11.10, 09:39
                              Ja jestem chętna bardzo, i jestem zamiejscowa, więc też u mnie w grę wchodzi przesyłka.
                              ------
                              • barba50 Re: barba50 08.11.10, 11:01
                                W pierwotnej wersji było: "olkaw-wa - 2 kg, wadera3 - 3 kg, agnieszka71 - 3 kg Jakoże doszły alus59 i shiraz też mniemam po 3 kg dla mnie z 2 opak. zostanie 6 kg - no i dobrze suspicious
                                Ucieszą się koty w lecznicy i moje dokarmiaki z ZE big_grin
                                Zamawiam więc 2 opak. Już telefonowałam, nie wiem jak oni działają, ale pan twierdzi, że jeszcze dzisiaj będzie wysyłka shock
                                • barba50 Re: barba50 08.11.10, 11:19
                                  Już wiem jak oni działają - jak się płaci w trakcie zamawiania na allegro to sprzedający od razu ma informację, że zapłacono. Dlatego prawdopodobne, ze wysyłka będzie już dzisiaj suspicious
                                  • wadera3 Re: barba50 08.11.10, 12:10
                                    Basiu, daj znać jak to od Ciebie odebrać, no i kiedy.
                                    Dzięki za akcjęsmile
                                    • alus59 Re: barba50 08.11.10, 12:28
                                      Dziękuję bardzo smile smile Jakby co to mogę wziąć więcej niż 3 kg suspicious
                                      • schiraz Re: barba50 08.11.10, 13:18
                                        Basiu daj znać gdzie i ile ci zapłacićsmile
                                        ------
                                        • olkaw-wa Re: barba50 08.11.10, 20:14
                                          Barbo, potwierdzam chęć zakupu. Wysyłam info na priv. Dzięki.
    • agnieszka71 oczywiscie karme 08.11.10, 20:18
      Basiu podaj dane na PW, przesyłkę zwykła biorę.
      • barba50 W sprawie przesyłek i odbioru 08.11.10, 22:10
        odezwę się jutro, dobrze? Dzisiaj padam na nos sad
        • agnieszka71 Re: W sprawie przesyłek i odbioru 08.11.10, 22:20
          OK wszystko gra smile ja dziś bardzo późno do domu wróciłam i bałam się że zawiodę smile z odpowiedzią, a jutro tez dopiero po 19 będę mogła usiąść i odpowiedzieć itp.
          • barba50 Josera przyjechała 09.11.10, 14:47
            teraz indywidualnie każdy zostanie obsłużony smile smile
            Schiraz i Agnieszka 71 - poproszę o adresy. Olkaw-wa już dostała maila. Z Waderą będziemy się jakoś szukać (na gg np. suspicious), a z Alus59 szukać się nie musimy - wszystko wiadomo big_grin
            • olkaw-wa Re: Josera przyjechała 09.11.10, 22:16
              Dzięki za luxusowe obsłużenie. Już odpisałam.
              • barba50 Josera 17.11.10, 09:38
                Bardzo jestem ciekawa czy Wasze koty zaakceptowały nową karmę suspicious Napiszcie - proszę wink
                • olkaw-wa Re: Josera 17.11.10, 10:56
                  Mój tak. Może nie rzucił się, ale widzę że podjada a to znaczy że musi smakować smile
                  To co dla mnie najważniejsze to zauważyłam łatwiejsze załatwianie spraw kuwetkowych.
                  • schiraz Re: Josera 17.11.10, 11:42
                    Moje jak na ogół nie lubią suchego to teraz jakby je odmieniło, wcinają aż im się uszy trzęsąsmile
                    ------

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka