lampka_nocna5 18.11.10, 09:49 co z kotem parkingowym?? Boję się że mi się domek zamknie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
robaczekzwierzaczek Kocurra złapana!!!! 19.11.10, 18:41 Właśnie kocica została złapana.Jest wysterylizowana ale bojowa śpiewa pod łóżkiem na moje kocury. Odpowiedz Link
wladziac Re: Kocurra złapana!!!! Zdjęcia 19.11.10, 19:06 bardzo się cieszę że akcja się powiodła,już będzie coraz zimniej więc w samą porę,domku śliczna koteczka już czeka,powodzenia Odpowiedz Link
robaczekzwierzaczek Re: Kocurra złapana!!!! Zdjęcia 19.11.10, 19:24 Przez przypadek trafiłam na właściciela i pomógł mi ją wsadzić do transporterki.Całe szczęście dla niego,że mama gorączkę i nie mam siły bo bym mu puściła wiązankę. Teraz kicia jest strasznie zestresowana (dostałam pazurami)ale nie ma co się dziwić -nowe miejsce, 2 psy i dwa kocury. Siedzi pod łóżkiem i tam dałam jej puszkę .Zobaczymy czy zje. Odpowiedz Link
wladziac Re: Kocurra złapana!!!! Zdjęcia 19.11.10, 19:41 o jej,jesteś chora więc szybkiego wyzdrowienia życzę,koteczka będzie jakiś czas zestrachana to normalne-nowe nieznane miejsce i otoczenie,daj jej gdzieś blisko kuwetę chociaż pewnie szybko się nie załatwi ale na noc żeby ją widziała,niech sobie na razie siedzi pod łózkiem bo tam czuje się bezpieczna i może zapach jedzonka ją przekona i się skusi,może się bać psów jak miała z nimi niemiły kontakt kiedy była na zewnątrz,pozostaje czekać...trzymaj się Odpowiedz Link
robaczekzwierzaczek Re: Kocurra złapana!!!! Zdjęcia 19.11.10, 19:50 Sytuacja na chwilę obecną -psy zero zainteresowania, kocur Tygrys zero zainteresowania.Jedyny który jeszcze interesuje się futrem pod łóżkiem jest Wiewiór ale z dystansu.Zostawiłam w spokoju i mam nadzieję,że w nocy choć trochę sobie pośpię. Odpowiedz Link
jarka63 Re: Kocurra złapana!!!! Zdjęcia 19.11.10, 20:49 robaczekzwierzaczek napisała: > Przez przypadek trafiłam na właściciela i pomógł mi ją wsadzić do transporterki > . To ona ma właściciela????? Odpowiedz Link
robaczekzwierzaczek Re: Kocurra złapana!!!! Zdjęcia 19.11.10, 21:09 Były właściciel. Wywalona na dwór kilka miesięcy temu ,bo podobno atakowała dziecko. Nie miał problemów żeby się do tego przyznać Mam gorączkę więc nie miałam sił żeby mu nawrzucać , co zresztą go nie ominie bo wiem gdzie mieszka.Sam podał adres aby go informować co się dzieje z kicią . To zakrawa na paranoję. Odpowiedz Link
robaczekzwierzaczek Re: Kocurra złapana!!!! Zdjęcia 19.11.10, 22:32 Co prawda to prawda. Ciekawa jestem ile jej zajmie wyjście z pod łóżka? No bo kiedyś musi wyjść. Idę teraz z psami a potem leki i do łóżka Mam nadzieję ,że w nocy nie przegalopuje po mnie Odpowiedz Link
robaczekzwierzaczek Re: Kocurra złapana!!!! Zdjęcia 20.11.10, 08:59 Jest śliczna ale nie chce wylezć z pod łóżka Za to ma charakterek bo dzisiaj wstawiłam jej wodę i papu pod łóżko to zaczęła buczeć jak transformator.Ale jej się nie dziwię ,kilka miesięcy musiała walczyć o jedzonko na dworze. Odpowiedz Link
robaczekzwierzaczek Re: Kocurra złapana!!!! Nowe zdjęcia 20.11.10, 09:31 Tak wyglądały moje kocury po przybyciu kici i zabunkrowaniu się jej pod łóżkiem. Dzisiaj kicia nadal pod łóżkiem i nie chce wylezć Odpowiedz Link
wladziac Re: Kocurra złapana!!!! Nowe zdjęcia 20.11.10, 10:38 dorosłej kici na dodatek wywalonej z domu trudno od razu zaakceptować i pojąć zmiany,trzeba jej dać więcej czasu niż maluchowi,jak zobaczy że jest bezpieczna i nic złego się nie dzieje kiedy bazuje pod łóżkiem to sama zacznie sprawdzać dalszy teren,kotka po przejściach dla niej traumatycznych bo jednak życie na ulicy wesołe nie jest,pozdrawiam,zdrowiej Robaczku Odpowiedz Link
robaczekzwierzaczek Re: Kocurra złapana!!!! Nowe zdjęcia 20.11.10, 11:09 Dzięki wladziac .Dzisiaj już trochę lepiej się czuję ale przełknąć jestem w stanie tylko płyny A kocurra dzisiaj buczy ale nie tak często jak wczoraj i za każdym razem krócej. A propo maluchów -mam nowe zdjęcia Kudłatka i Ziutka teraz Frycka. Kudłatek jest dalej ssakiem usznym a Frycek ma ADHD i zaliczył kilka małych stłuczek .Zdrówko im dopisuje, Frycek ma coraz mniejszą mgłę na oczkach a i jeżdżą z wizytami do innego kocura. Są kochającymi i kochanymi kociakami.Cieszę się okrutnie i jak o tym piszę mam banan na maxa. Odpowiedz Link
wladziac Re: Kocurra złapana!!!! Nowe zdjęcia 20.11.10, 13:28 coraz piękniejsze i większe,dobrze że mają siebie małe łobuziaki i kochaną Dużą Odpowiedz Link
robaczekzwierzaczek Re: Kocurra złapana!!!! Tuńczyk nie działa 20.11.10, 13:50 Zanęta z tuńczyka nie działa Miseczkę z tuńczykiem podstawiłam jej prawie pod sam pysk a ona powąchała i poszła spać Nosz paniusia jedna no Odpowiedz Link
lampka_nocna5 Re: Do: Robaczekzwierzaczek 20.11.10, 10:59 Jak długo może zostać? Na Miau nie ma odzewu jeśli chodzi o transport? Odpowiedz Link
robaczekzwierzaczek Re: Do: Robaczekzwierzaczek 20.11.10, 11:10 Może zostać aż załatwisz transport. Nie ma problemu,ważne ,że już jest w domu. Odpowiedz Link
lampka_nocna5 Re: Do: Robaczekzwierzaczek 20.11.10, 11:24 się obawiam, że sama będę musiała przyjechać, a do tego celu muszę zdobyć taki większy transporter, bo to ze sześć godzin jazdy będzie, więc z miejscem na miskę i kuwetkę. Śliczna kicia Jak zdrowie, lepiej dzisiaj? A kocica wylazła spod łóżka? Odpowiedz Link
robaczekzwierzaczek Re: Do: Robaczekzwierzaczek 20.11.10, 11:32 Jeszcze nie wylazła ale mniej fuczy Zawsze to postęp gdy w domu są 2 psy i 2 kocury a ona długo żyła na dworze i ma powody obawiać jednych i drugich. Sądzę ,że kilka dni i może mi zaufa i wylezie małpiszon z pod łóżka Odpowiedz Link
lampka_nocna5 Re: Do: Robaczekzwierzaczek 20.11.10, 11:40 u mnie tak samo kolorowo - jedno szarobure, i dwa czarne pięknoty Odpowiedz Link
lampka_nocna5 Re: Do: Robaczekzwierzaczek 20.11.10, 11:41 a przepraszam, u Ciebie jedno czarne doliczyłam Odpowiedz Link
robaczekzwierzaczek Re: Do: Robaczekzwierzaczek 20.11.10, 11:44 Czarna sunia i reszta ruda. Odpowiedz Link
robaczekzwierzaczek Re: Do: Robaczekzwierzaczek 20.11.10, 12:24 Maluchy to są moi byli wychowankowie teraz w nowym domku.Kudłatek który stracił oczko i Ziutek vel Frycek z ADHD teraz są w Poznaniu u nowej włąścicielki.Co jakiś czas dostaję nowe zdjęcia .Moje są dwa rude kocury i sunia czarna ,piesek brązowo-rudy. Odpowiedz Link
wiesia.and.company Re: Do: Robaczekzwierzaczek 20.11.10, 21:02 Twoi mali wychowankowie piękni! Ależ rozrabiają! I jak dobrze, że masz tę piękną kotkę już w domu. Od wtorku podobno mrozy. Tuńczyk jej nie ruszył, bo tuńczyk to wcale nie taki przysmak. Nie dla wszystkich. Moje koty nie wezmą tuńczyka do pyska, co i dobrze, bo nikt ze mną nie konkuruje. Ale pasztecik na wagę, ooo to mniam, mniam. I to nie każdy, moi znawcy nie na każdy się skuszą. Wiadomo, że o gustach się nie dyskutuje, dla jednego ostrygi, dla innego fasolka szparagowa i szpinak Odpowiedz Link
robaczekzwierzaczek Re: Do: Robaczekzwierzaczek 20.11.10, 21:26 Wiesiu to jest terrorystka!!!! Siedzę sobie spokojnie przy kompie w drugim pokoju,cały mój zwierzyniec ze mną.Co jakiś czas Wiewiór mruczy,rozglądam się i nic nie widzę.Za którymś razem widzę damulkę jak buksuje po panelach robiąc taktyczny odwrót.Udało mi się przyłapać ją w toalecie ,więc hyc zamknęłam drzwi i po aparat śmignęłam.Połaziła po wannie a jak chciałam ją pogłaskać to nafuczała na mnie i z pazurami taka zołza jedna.Wlazła do kuwetki siusiu zrobiła ale kupsko już na dywanik Nie była zadowolona z zamkniętych drzwi ,drapała i warczała to wypuściłam cholerę futrzaną Po drodze nawrzucała Tygrysowi który zbaraniał bo niewinny tylko ciekawy ,to Wiewiór fuczał na nią a jemu się oberwało Terrorystka robi wycieczki i ustawia wszystkie zwierzaki i mnie też próbuje .Co zajrzę pod łóżko to warczy -taka futrzana bandytka jedna Człowiek tak się stara ,a ta nie chce docenić tego noooo ....Zdjęcia zaraz wrzucę.Zwłaszcza na jednym widać,że to "milutka "kotka Odpowiedz Link
robaczekzwierzaczek Zdjęcia terrorystki :) 20.11.10, 21:44 SORRY za bałagan pod łóżkiem, ale nie mogłam odkurzać bo kicia tam siedziała i atakowała ssawkę Odpowiedz Link
wladziac Re: Zdjęcia terrorystki :) 20.11.10, 21:59 jakie piękne zielone oczyska ma terrorystka Odpowiedz Link
robaczekzwierzaczek Re: Zdjęcia terrorystki :) 20.11.10, 22:23 Kocica jest przebiegła ale Wiewiór czujny. Tylko wyczuje ,że zołza wychodzi na rekonesans to słychać jak warczy Chyba się nie polubią oboje deczko zaczepni. Odpowiedz Link
wiesia.and.company Re: Zdjęcia terrorystki :) 20.11.10, 23:53 No kurczę! Jakby mnie tak ktoś usiłował ssawką odkurzacza napadać, to ja bym już mu pokazała! Należało Ci się! Że na Ciebie nawarczała i koso patrzyła. A w ogóle zachowuje się wzorowo, naprawdę. Siusia w kuwecie (z tego co widzę, to kuweta kryta, mądra to jest baba że skapowała o co chodzi. Że kupę na zewnątrz kuwety zrobiła - to sprytne Pewnie przewidziała, że w krytej kuwecie zapach ją zabije Że drapała w drzwi? Normalka, każdy kot natychmiast musi się znaleźć po drugiej stronie zamkniętych drzwi Nafukała? Słusznie, na wszelki wypadek ostrzegła, że gotowa do łapoczynów, ale przecież uniknęła w ten sposób prania po ciekawskich pysiach. Ot, tak sobie sama animuszu dodaje. Przecież to biedna dziewczyna w jasyr wzięta, sama jedna wśród obcych, a Ty się jeszcze na nią z odkurzaczem rzuciłaś, z jakimś strasznie głośno warczącym zwierzakiem Nic dziwnego, że nie wyczuła dobrych intencji, tylko porysowała wyciągniętą do głaskania rękę (a kto Cię tam wie, co planowałaś, skoro ją porwałaś z jej obecnego środowiska W sumie zachowuje się całkiem pokojowo, jest dzielna, zagubiona, ale dobrze rokuje... Odpowiedz Link
robaczekzwierzaczek Re: Zdjęcia terrorystki :) 21.11.10, 00:16 Wiesiu a może podrzucić ci tą jakże pokojowo nastawioną ,biedną,zagubioną kocinkę? Zobaczymy jak zacznie rokować u Ciebie i czy Ty to przeżyjesz A tak serio ja ją rozumiem ale Tygrynio nie. Jest zaciekawiony i nawet pokojowo nastawiony a ona wrzeszczy na niego i po pysku chce lać Z kolei Wiewiór pewnie liczy na ustawkę ale futrzana zołza jest za szybka i za cwana. Mogłam nie zauważyć, ale sądząc po tym ile razy Wiewiór fuczał to wielokrotnie robiła rekonesansy jak siedziałam ze zwierzyńcem w drugim pokoju.Cwana bestyjka z niej Psy w ogóle się nią nie interesują ,noooo chyba,że wylezie i się nawinie na ich wzrok , to wtedy tak. Ale kocinka rozedrze paszczę,zamacha łapką i pieski robią w tył zwrot i już ich nie ma. Widać kto chce rządzić Odpowiedz Link
nioma Re: Zdjęcia terrorystki :) 23.11.10, 15:36 jak u nas byla Kropka na tymczasie to dwa tygodnie siedziala pod fotelem i nie wychodzila, tylko na siusiu Odpowiedz Link