Dodaj do ulubionych

poidlo-fontanna: pytanie

30.12.10, 20:51
czy Wasze poidla chodza non stop czy wylaczacie je z sieci na noc?Moje koty wlasnie dostaly takie cudo od pancia,najpierw obserwowaly jak woda sie przelewa az w koncu Luna,ktora jest czejenem,pierwsza podeszla i zaczela pic.Za nia przyszla Bianka i tez chlipnelasmile
A moje pytanie jw. bo nie wiem czy to ma chodzic bez przerwy.Oswieccie kobietywink
Obserwuj wątek
    • 0ffka Re: poidlo-fontanna: pytanie 30.12.10, 20:55
      U mnie chodziła non stop. Pamięta,j aby to ustrojstwo często myć rozbierając na czynniki pierwsze.
      • kasiak37 Re: poidlo-fontanna: pytanie 30.12.10, 21:01
        Offka u mnie w instrukcji jest napisane ze gruntowne mycie raz na 3-4 tygodnie,w miedzyczasie tylko uzupelnianie wody zeby pompa nie chodzila na sucho.W tym poidle jest filtr i moze dlatego gruntowne mycie tak rzadko?
        • 0ffka Re: poidlo-fontanna: pytanie 30.12.10, 22:53
          Sama zobaczysz.... Wiesz filtr to sobie można wymieć może raz na miesiąc... Z czasem codziennie będziesz zmieniać wodę i myć to dziadostwo aż Ci się znudzi i wrócisz do miseczki. Ja mam taki badziew:
          https://p.animalia.pl/img/produkty/zoomy/psy/fontanna_pies.jpg
    • jobenka Re: poidlo-fontanna: pytanie 30.12.10, 22:40
      moj drinkwell chodzi 24 godz/h. myty jest raz w tygodniu, woda dolewana co pare dni.
    • kasiak37 Re: poidlo-fontanna: pytanie 30.12.10, 23:48
      my kupilismy ten:
      www.hagen.com/deutschland/cats/addinfo/catit_water_fountain.cfm
      A nie moge wrocic do miseczki bo za malo pija a poidlo kupione za rada weta bo Luna ma problemy z nerkamiuncertain
      • schiraz Re: poidlo-fontanna: pytanie 31.12.10, 00:01
        To macie takie samo poidłosmile Kolor jedynie inny. Moje koty z tej fontanny najbardziej zachwyciła ta miseczka z żarełkiem dołączana. Reszta była atrakcją na dwa dni, potem opchnęłam na allegro. Furorę zrobiło poidło, które dostaliśmy za darmo kupując Purinę Pro Plan na wagę - takie plastikowe spore ustrojstwo, do którego nalewasz wody i ona przez 15 minut kapie jak z kranu do miseczki. Potem z tej miseczki koty ją piją, choć moje wypijały całą zanim do końca "wykapała". Największą sympatię budzi fakt, że całość można rozebrać na części, umyć w zmywarce każdy element i było za darmowink
        ------
        Milcz, albo powiedz coś takiego co jest lepsze od milczenia.
        • 0ffka Re: poidlo-fontanna: pytanie 31.12.10, 00:07
          Schiraz u mnie powędrowało do szafki... Natomiast pojawiły się wielkie michy z wodą raz dziennie zmienianą w każdym pokoju i rzecz jasna w kuchni też big_grin
      • 0ffka Re: poidlo-fontanna: pytanie 31.12.10, 00:05
        kasiak37 napisała:

> my kupilismy ten:
        > www.hagen.com/deutschland/cats/addinfo/catit_water_fountain.cfm
        Nio... identyczne jak moje smile
        > A nie moge wrocic do miseczki bo za malo pija a poidlo kupione za rada weta bo
        > Luna ma problemy z nerkamiuncertain
        heh...
        • kasiak37 Re: poidlo-fontanna: pytanie 31.12.10, 00:18
          Offka nie "heh" bo nikt mi nie polecal tego dokladnie poidla tylko fontanne ogolnie jako nowosc i atrakcja dla kotow mogaca spowodowac zwiekszenie wypijania plynow.Dala mi tez inna rade,dolewac smietane do wody ale to nie zda egzaminu bo one samej smietany nawet nie ruszabig_grinWiec dzis pancio zakupil ustrojstwo majace zwiekszyc pragnienie u kotowbig_grin
          • 0ffka Re: poidlo-fontanna: pytanie 31.12.10, 00:45
            Kasia może Luneczka polubi to ustrojstwo smile Moje wariatki w sumie lubił to wariactwo, ale też nigdy nie miały uprzedzeń do misek z wodą. Kupiłam fontannę bo sądziłam, że woda w niej będzie dłużej "świeża". Pamiętaj jednak, że z tym filtrowaniem wody to tylko "niby" jest w porządku. Sprawdzaj czystość i zmieniaj ją często.
            • kasiak37 Re: poidlo-fontanna: pytanie 31.12.10, 00:47
              ja tam i tak leje wode mineralna niegazowana vittel...bo innej gady nie pijabig_grin
    • annb Re: poidlo-fontanna: pytanie 31.12.10, 08:35
      Wyłaczam je na noc
      U mnie koty dwa z trzech piją z poidła
      Minusem tego catitu jest jego zarastanie kamieniem pomimo wlewania wody filtrowanej
      Ale póki co gorąca woda z octem daje rade
      • kasiak37 Annb! 31.12.10, 11:53
        Piszesz ze wylaczasz na noc.Powiedz mi tylko czy jak nie ma obiegu to woda sie wylewa sie ze zbiornika przepelniajac miske i wyplywajac na podloge???
        • annb Re: Annb! 31.12.10, 12:12
          W caticie?

nie ma takiej mozliwosci
          • kasiak37 Re: Annb! 31.12.10, 12:29
            no pytam zeby potem sie nie zdziwic mala powodzia w kuchniwink
            Wiec od dzis wylaczam ustrojstwo na nocsmile
            Dzieki Annbsmile
            • kromisia Re: Annb! 31.12.10, 13:26
              Bedziecie naprawde zadowoleni...u nas nawet Kocica zabrala sie za picie jak widziala, ze wszystkie inne pija wink
              Offka, my mamy nasze poidelko od 4 lat i (tfu tfu ) do tej pory ani nie zaroslo kamieniem ani nie padlo. Trzeba tylko myc raz na tydzien, co jakis czas myc woda z octem i regularnie zmieniac filtry. A, my wlewamy wode przefiltrowana przez Britte.
              U nas chodzi non-stop, ale czasami wylaczamy na noc. Dolewamy wode codziennie...ale mamy 4 jezyczki do chluptania wink

www.garnek.pl/kromis/11682909/bond-no-niechze-ci-pancia-takie
              • 0ffka Re: Annb! 31.12.10, 19:16
                Zmęczyło mnie to ciągłe rozbieranie na tego poidełka na części pierwsze i mycie go.
                • kasiak37 Re: Annb! 31.12.10, 19:50
                  a ja tam sie wole pomeczyc bo byc moze zmniejszy sie mozliwosc zapadniecia znow mojej koty na nerki.Ledwo uszla z zyciem.Wetka powiedziala ze jeszcze ze 2-3 dni i by bylo po kocie.Zreszta wole zainwestowac w poidlo,filtry niz zostawiac po kilkaset euro u wetowuncertain
                  • 0ffka Re: Annb! 31.12.10, 20:05
                    heh... mam dwa koty chore na nerki i wiem o czym mówisz, pisząc o leczeniu. Ważna bardzo jest dieta! Może Luna dzięki fontannie będzie częściej pić wodę. Trzymam kciuki!
                    • kasiak37 Re: Annb! 31.12.10, 20:23
                      Offka napisz mi cos o diecie.
                      • 0ffka Re: Annb! 31.12.10, 22:04
                        Moje jedzą Royal Canis Urinary i Renal (sucha karma) + piersi z kurczaka (świeże mięso pokrojone w kostki, czasami gotowane)
                        Wiesz to zastosował mój wet znając ich wyniki krwi i moczu, więc Ty pytaj swojego weterynarza o dietę dla Luny!!!
                        • 0ffka Re: Annb! 31.12.10, 22:05
                          Z tego co pamiętam to w jedzeniu ma być bardzo mało białka i fosforu.
                          • 0ffka *** poprawka do "białka"- miało być WAPNIA 31.12.10, 22:07
                            nie białka tylko oczywiście: ma być bardzo mało - WAPNIA i fosforu !
                            • kasiak37 Re: *** poprawka do "białka"- miało być WAPNIA 31.12.10, 23:08
                              czyli rybki wykluczone?
                              • 0ffka Re: *** poprawka do "białka"- miało być WAPNIA 31.12.10, 23:37
                                ale ... spytaj się swojego weta! Wiesz... lepiej się upewnij. Np u mnie jeden wet kiedyś czepiał się Urinary, nie wiem czemu. Był zły, że inny jego kolega ustalił dietę moich kocic smile
                                • 0ffka Re: *** poprawka do "białka"- miało być WAPNIA 31.12.10, 23:38
                                  tj że daję i jedno i drugie razem Urinary i Renal ...
                                  • kasiak37 Re: *** poprawka do "białka"- miało być WAPNIA 01.01.11, 00:45
                                    moja wetka nie kazala mi nic zmieniac bo Lunka miala zapalenie miedniczek nerkowych a nie jakies kamienie struwity czy inne ustrojstwa.Infekcja byla bakteryjna leczona antybiotykami.Mam kontrole ok.10 stycznia wraz z pobraniem krwi to spytam jeszcze raz odnoscie jakiejs diety czy zmiany w zywieniu.
                                    • 0ffka Re: *** poprawka do "białka"- miało być WAPNIA 01.01.11, 00:54
                                      Więc Kasiu broń boże nie stosuj żadnej z tych karm, bo one są specjalistyczne tj lecznicze. Spytaj swojej wetki co z tymi piersiami kurczaka. Widać one maja mało wapna i fosforu. Wiesz porozmawiaj z nią, jaka dieta jest najlepsza do Luneczki i już smile
    • jarka63 Re: poidlo-fontanna: pytanie 31.12.10, 17:15
      Ja mam Trixie FreshFlow De Luxe (hehe), wyłączam na noc. Kota tak się dzięki temu urządzeniu rozpiła, ze nawet ze zwykłej miseczki raczy więcej niż kiedyś. Myję, ale i tak trochę zarasta. Używam wody Żywiec.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka