Dodaj do ulubionych

Na cito DT lub DS

29.08.11, 12:01
Znalazłam młodego wychudzonego kociaka pogryzionego.Niestety sprawy finansowe i lokalowe w tej chwili nie pozwalają mi na zaopiekowanie się maluchem sad jest bardzo łagodny i ufny,czarnobiały.potem wkleje zdjecia.pisze jedna reka bo kitek spi przytulony na kolanach.wpierw sie najadł a teraz spi.kicia ma moze 4 miesiace.jest sliczna o wielkich uszach i dlugasym ogonie.
Obserwuj wątek
    • robaczekzwierzaczek Szpicbródka zostaje u mnie. 29.08.11, 15:25
      Właśnie wróciliśmy od weta.Kocurek ma ok 4 miesiące ,jest mocno chudy i miał potwornego czyraka po którym została dziura wielkości 50 groszówki.sad Dostał antybiotyki ,jutro też idziemy na zastrzyki .Trzeba poczekać aż zostanie wyleczony stan zapalny i wtedy będzie można to zszyć.Kicia niestety będzie w transporterce i tylko wypuszczana do kuwety i żeby się trochę pobawić ale bez reszty moich zwierzaków aby nie zanieczyszczać rany. A je za dziesięciu smile Ma fantastycznie długo ogon i uszyska jak nietoperz smile A imię Szpicbródka dostał z powodu podłużnej plamki na brodzie. Jakoś sobie poradzę,ważne aby maluch doszedł do siebie.Zdjęcia zaraz wstawię.smile
      • robaczekzwierzaczek Zdjęcia tyczasa Szpicbródki :) 29.08.11, 15:42
        [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/ff/vb/sjgi/HOl0aJ5sh4g369MnJB.jpg[/img]
        [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/ff/vb/sjgi/ptbaO8vwrKTrDOahaB.jpg[/img]
        [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/ff/vb/sjgi/UqAZa0IOHpaUEubN2B.jpg[/img]
        [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/ff/vb/sjgi/oGzjZBhirRS6PqYosB.jpg[/img]
        [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/ff/vb/sjgi/UnwzaxWgt1ON78HPeB.jpg[/img]
        • schiraz Re: Zdjęcia tyczasa Szpicbródki :) 29.08.11, 17:17
          Robaczku może puki co wspomogę Cię drobną kwotą na leczenie kociaka? Jeśli się nie obrazisz? Niestety nie mogę wziąć do siebie a przypuszczam, że wydatków przy Twojej gromadce jest sporo.
          • robaczekzwierzaczek Re: Zdjęcia tyczasa Szpicbródki :) 29.08.11, 17:21
            Na razie nie ma takiej potrzeby uff .Mam ciągle linię kredytową u weta smile Jak coś to dam znać na forum.Dziękuję.big_grin
            • wladziac Re: Zdjęcia tyczasa Szpicbródki :) 29.08.11, 18:09
              o joj,znów kocia bieda szuka u Ciebie ratunku,śliczna mała bieda,szybkiego wyzdrowienia dla Szpicbródki i wytrzymałości dla Ciebie życzę,mój Misiaczek też był w podobnej sytuacji bo od pogryzienia przez dzikusa zrobił mu się ropień pod skórą i bardzo chorował,miał wysoką gorączkę zanim zdołał syn wywnioskować od czego jak go dokładnie obmacał bo nawet wetka nie wykryła przyczyny,codziennie mu oczyszczałam to miejsce i wyciskałam ropę przez dziurkę w skórze którą otworzyła wetka,antybiotyk też był,trzymam kciuki za Was
              • robaczekzwierzaczek Re: Zdjęcia tyczasa Szpicbródki :) 29.08.11, 19:05
                Jak na razie je i śpi.Ostatnimi czasy chyba mało spał.Ma jeszcze inne strupki ale teraz nie chcę go stresować więc jutro to dokładnie obejrzę i przemyję po wizycie u weta. Jutro też się go zważy i niech wet ustali dokładnie ile Szpicbródka ma miesięcy. big_grin Jak go to musiało boleć ach strach pomyśleć.A to taka chudzina ,cała kręgielnia na wierzchu.A jak włącza motorek smileSłodki maluch a te uszyska i ogon -rewelacja.Ogona ma straaaaasznie długiego.
                • robaczekzwierzaczek Obejrzałam malucha :( 29.08.11, 21:51
                  Rany julek! Jego dupka i biodra to tylko kości sad Na dupce też ma bolący strup dość duży ,poproszę weta aby go dokładnie obejrzał bo mam podejrzenia te inne strupki to mogą być też pęknięte albo i nie czyraki sad Jak się z nim bawiłam to nie miał zbyt wielu sił,zataczał się i miał problem ze wskoczeniem na niski tapczan.Aż się serce kraje jak się na niego patrzy ale jak podejdzie i się przytuli to serducho rośnie mimo łez w oczach.
                  • wladziac Re: Obejrzałam malucha :( 29.08.11, 22:44
                    to chłopczyk czy dziewczynka?piszesz że ma apetyt to szybko nabierze sił i werwy do zabawy,wygłodzone biedactwo
                    • robaczekzwierzaczek Re: Obejrzałam malucha :( 29.08.11, 23:00
                      Zaglądałam pod ogon ale na 100% nie jestem pewna-wydaje mi się,że chłopczyk.Zapytam się jutro weta.Siedzi teraz sam w pokoju w transporterce ale bez kratki ,zgasiłam światło,pewnie śpi smile zmęczyłam go trochę zabawą.Dostał puszkę bo zajrzałam mu w paszczu a tam ząbki maleńkie.A propo to kiedy koty gubią mleczaki ? Obok transporterki postawiłam miseczki z-wodą,suchą karmą i mokrą jak w nocy zgłodnieje to będzie miał co przekąsić smile W końcu zrobił siusiu ale kupala jeszcze nie czyli dawno temu jadł sad Mimo wygłodzenia nie jest łapczywy czyli nie wyje wszystkiego na raz to dobrze smile Nie ma potrzeby mu dozować.On się uczy bawić sad ale idzie mu nauka szybko smile Tylko szybko się męczy i jest srrrrraaaasznie proludzki big_grin Lubi spać na rękach. A ten strupek z tyłu na doopce strasznie go boli bo przy dotyku miauczy żałośnie. Więcej będę wiedzieć jutro po wizycie u weta.
                      • wladziac Re: Obejrzałam malucha :( 29.08.11, 23:12
                        zmiana ząbków zaczyna się tak od czwartego miesiąca więc już może trwać,ja tylko u Filemona widziałam lekko zaczerwienione dziąsełka ale czasami to mogą być mocno bolesne i zapaszek z pyszczka niezbyt miły,dobrze że je w małych porcjach bo gdyby się przejadł mogłyby być problemy z wygłodzonym brzusiem
                        • robaczekzwierzaczek Re: Obejrzałam malucha :( 29.08.11, 23:24
                          Wiem ,dlatego dawałam mu w małych porcjach smile Zajrzałam do niego,obudził się, wyszedł ,podszedł do misek powąchał jedzenie i.... wrócił do transporterki spać smile Na mnie też już pora ,bo znając życie rano obudzi mnie koncert w wykonaniu Szpicbródki smileDobranoc.Odezwę się jutro po wizycie u weta.Głaski dla futrzaków smile
                          • wladziac Re: Obejrzałam malucha :( 29.08.11, 23:28
                            ja też idę lulu,dobrej i spokojnej nocy dla wszystkich życzę
    • robaczekzwierzaczek Same niespodzianki :) 30.08.11, 17:54
      Wydawało mi się,że trafił do mnie prawdziwy "gentelmen" taki spokojny,kochany i cichy a tu psikus smile To jest DAMA.wink Bardzo dystyngowana ,grzeczna ,nie awanturująca.Sądziłam ,że ma 4 miesiące a ma 2 miesiące smile Ta młoda dama ma wspaniałe geny wink jak to się mówi-Damą trzeba się urodzić. Szpicbródka jest tego żywym przykładem ,urodziła się Damą big_grin Rany są po pogryzieniu od psa ale dziura po ropniu od wczoraj zmiejszyła się o 1/3 a na dupce pod strupem był drugi czyrak(strup został zerwany wrrr) Ogólnie jej stan się szybko poprawia -,jedzenie,spokój ,miłość i antybiotyk czynią cuda smile Jest bardzo wdzięczną kotką o zielonych oczyskach.Spokojną, lubiącą się bawić i spędzać czas na rękach.
      • wladziac Re: Same niespodzianki :) 30.08.11, 21:16
        czyli stan zdrowia DAMY się poprawia,to bardzo dobra wiadomość i cieszę się że DAMA jest dystyngowana bo łatwiej będzie szukać domku dla tak zrównoważonego kociaczka,dwa miesiące to jeszcze maluszek dlatego tak garnie się do Ciebie i poszukuje ciepełka i miłości Kocia Mamusiu
        • robaczekzwierzaczek Re: Same niespodzianki :) 30.08.11, 23:41
          Robię za kangurzycę smile Zakładam szlafrok ,zawiązuję mocno pasek i wkładam małą za pazuchę.Ona się tam wygodnie układa ,włącza motorek i śpi a ja idąc robić sobie kawę wyglądam jak tuż przed "rozwiązaniem".Podtrzymuję jedną ręką mój "brzuch" a drugą robię sobie kawę. Trochę to komicznie wygląda big_grin Jutro znowu na zastrzyk ale przy zastrzyku jest grzeczna , strasznie ciekawska i niczego się nie boi. Wlezie wszędzie,wyfroterowała już w pokoju wszystkie zakamarki pod meblami a ja latam tylko z gazikami i czyszczę jej rany.Regularne jedzono daje znać o sobie,już nie jest tak łatwo ją zmęczyć zabawą -ma coraz więcej energii i coraz chętniej zaczyna szaleć za zabawkami.Jak wyzdrowieje to mam nadzieję ,że dalej będzie miała charakter DAMY.big_grin
          • wladziac Re: Same niespodzianki :) 31.08.11, 10:43
            już sobie wyobrażam te Wasze przytulanki,mniam,mniam ale dobrze maleńka trafiła,miłego przytulania i spokojnego dnia życzę
            • macarthur Re: Same niespodzianki :) 31.08.11, 12:36
              mam nadzieję że jakiś domek się szybko znajdzie - a Dama napewno szybko dojdzie do siebie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka