18.08.12, 21:36
Nie, właściciel nie jest wege i nie odmawia kotu mięsa smile Kot sam nie chce - zjada kaszę, warzywa, nabiał, mięsa nie tknie w żadnej postaci, czasem niechętnie skubnie suchą karmę. Jest bardzo chudy, ale nie ma innych objawów chorobowych. Zetknął się ktoś z takim przypadkiem? Na miau doradzono eksperymentowanie z różnymi karmami i saszetkami, aż któraś kotu zasmakuje, ale może znacie inne sposoby?
Obserwuj wątek
    • pi.asia Re: Wege-kot 19.08.12, 08:23
      Jutro będę u mojego weta, to zapytam co to może znaczyć. Ile lat ma kot? Chorował na coś poważnego? Kupale w porządku? Bawi się i mruczy? Jak futro - gładkie i lśniące czy zmierzwione? Uszy czyste? Napisz jak najwięcej.
      A w ogóle skąd jesteś?
      • echtom Re: Wege-kot 19.08.12, 08:35
        Jestem z Gdańska. Kot ma 3 lata, ale nie jest mój, więc mało o nim wiem. Obiecałam znajomej, że popytam na forach.
        • pi.asia Re: Wege-kot 19.08.12, 20:26
          Rozmawiałam z naszą Zakątkową Specjalistką Od Kotów.
          Radzi przemycać kotu odrobinki mięsa zmieszane np.z białym serkiem. Spróbować dać troszkę płynu z rozmrażanego mięsa - to jest woda z krwią, wlać to do jedzenia, niech posmakuje, a nuż chwyci. Na pewno dawać ryby - gotowane, wędzone rozgotowane. Polecam saszetki Whiskas Supreme ze śledziem - zapach ściąga koty z sąsiednich dzielnic, nie ma bata, żaden kot takiej woni się nie oprze.
          Gdańsk to cholernie daleko. Pytam, bo mam tu weta homeopatę cudotwórcę, no ale ja jestem Polska centralno-południowa.
          • lianis Re: Wege-kot 20.08.12, 08:32
            Pi.asia z ta ryba to tez roznie bywa smile moja paskuda rybe omija z daleka, ile ja roznych rybnych karm jej dawalam myslac ze przeciez koty uwielbiaja rybe... A ona na sam zapach kuchnie omijala z daleka
            • yoma Re: Wege-kot 20.08.12, 20:27
              Potwierdzam, Marcel na whiskas supreme odwraca się z obrzydzeniem, także śledziowe. Hrabini z ryb raczy jedynie byczki w oleju.
    • kusama Re: Wege-kot 19.08.12, 22:49
      Znałam kiedyś wega-kota. Jadał w zasadzie wszystkie "niejadalne" dla kota rzeczy, ogórki, makaron, zółty ser... nie pamietam już dokładnie ale chyba także uwielbiał czekoladę. Od kocięctwa do ok roku. Ludzie już przywykli, do tych jego dziwactw, ale ni z tego ni z owego zaczął jeść mięsiwo. Pierwsze "rąbnął" wprost z deski do krojenia, a potem już jadał jak normalny (!) Sam postanowił o zmianie diety. Czego i Tobie i zainteresowanemu kotu serdecznie życzę.
      pzdr
      • jottka Re: Wege-kot 20.08.12, 10:59
        mój kocur przez pierwsze pół roku życia bał się mięsa... a potem rzuciło mu się na indykasmile i zasadniczo to jest jedyne mięso, jakie jada. może twoje kocisko też ma jakieś osobliwe upodobania, bo też bym próbowała metodą podsuwania wszystkiego, co się da. z tym że w różnych postaciach - surowe w kawałku, w mielonce, w paskach, pieczone, gotowane, a może sam tłuszcz drobiowy go zaciekawi? moje koty ten ostatni bardzo lubią, za to z ryb ziutek nie zje nic poza tuńczykiem, a maggie rzuci się na świeżą płotkę...

znaczy o kocich gustach nie ma dyskusji, ale jeszcze bym zrobiła wegetarianinowi podstawowe badania krwi, to mniej skomplikowane niż badanie moczu (przegłodzić 8 godzin i do weta), a wiele by wyjaśniłosmile
        • maryshaa Re: Wege-kot 20.08.12, 19:11
          Wege to jest mój Koffi FILMIK jak zjada melona...to było dwa lata temu...teraz jest duży i nadal potrafi ukraść melona smile Za melona da się pokroić smile
    • echtom Dzięki, dziewczyny 21.08.12, 15:48
      Przesłałam Wasze uwagi osobie zainteresowanej do przemyślenia i wypróbowania.
      • mary4 Re: Dzięki, dziewczyny 21.08.12, 19:13
        hej Ewa
        mam koleżanke ktora karmila bez mies kota i czul sie ok i wyniki mial super moze podać Ci jej namiary na miau lub telefon, moze bedzie miala jakieś sugestie itd..
        maria_kania
        • echtom Re: Dzięki, dziewczyny 21.08.12, 21:36
          Dzięki, ale najpierw poczekam, aż dziewczyna odbierze maila i odpowie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka