Dodaj do ulubionych

Imię nadane

05.09.12, 09:15
Nasze koty mają imiona odzwierciedlające charakter, po niecałym tygodniu obserwacji Mały Czarny Zakapior dostał imię - uwaga - Lucyfer, w skrócie Lucek. Szatan zarezerwowany (bo już jest jeden, więc jak, Szatan1 i Szatan2????) więc musieliśmy Małego Czarnego Zakapiora jakoś inaczej ochrzcić. A to jest prawdziwy Władca Piekła, to Maleństwo. Rozruszał całe towarzystwo, z nami włącznie, normalnie jazda. Taki mały kotecek, a tyle poruszenia to nie było chyba od remontu. Niech nam się Lucek dobrze chowa!!!!
Obserwuj wątek
    • lampka_nocna5 PS - Droga Elżbieto 05.09.12, 09:21
      dziękuję za Maleństwo. Szatanek poczuł się odpowiedzialnym ojcem i ganiają się z Kurduplem aż miło, nauczył go już żebrać przy każdym otwarciu lodówki. Tygrys znosi wszystko z godnością. Najbardziej szkoda mi było Szatanka, bo to był przyjaciel Demonka - dzięki Kurdupelkowi szybko zapomni; my nigdy
      • elzbieta.24 Re: PS - Droga Elżbieto 05.09.12, 09:39
        Lampko to ja dziękuję Wam za wspaniały dom o jakim mogłam tylko pomarzyć dla Lucyferka mam nadzieję że Chochlik będzie miał tyle samo szczęścia.Wspaniałe jest to że Wasze futerka tak szybko zaakceptowały malucha.
    • circa.about Re: Imię nadane 05.09.12, 10:13
      A dlaczego po prostu nie Zakapior, w skrócie Zak? smile

P.S. Mam na tymczasie kotkę o imieniu Lucynka - wołam na nią Lucek smile
      • karple Re: Imię nadane 05.09.12, 10:36
        Ha ha cóż za ekipa z piekła rodem: Szatan i Lucyfer big_grin juz sobie wyobrażam ile zamieszania wprowadza ta "piekielna" ekipa..... i do tego dostojny Tygrysek smile
        • lampka_nocna5 Re: Imię nadane 05.09.12, 11:06
          a bo my sataniści jesteśmy, toczymy z nich krew i takie tambig_grin
          Ale jest bosko (czy pasuje takie określenie do naszego Piekielnego Zamczyska?)
          • karple Re: Imię nadane 05.09.12, 11:54
            A to dobre jest...... Bosko z Szatanem i Lucyferem ha ha ha big_grin ja mam w domu czarną diablicę to może wbijemy się na impreze??? big_grin
            • lampka_nocna5 Re: Imię nadane 05.09.12, 12:47
              zapraszamybig_grin impreza będzie z piekła rodem
              • esimona Re: Imię nadane 05.09.12, 13:38
                Bardzo fajne piekiełko się stworzyło - wesołe i ciepłe.
                Przesyłam czarne pozdrowienia z najciemniejszej łatki mojej trikolorki.
    • kkjp Re: Imię nadane 05.09.12, 18:42
      Świetne są te Twoje kociaki

www.afn.pl
      • pi.asia Re: Imię nadane 05.09.12, 19:47
        No to wybiegnijmy myślą w przyszłość. Aż się prosi, żeby Szatanek i Lucyperek oraz Tygrysek miały do towarzystwa Diabełka, Belzebubka, Czorcika, Mefista i piękną Borutę wink
        • lampka_nocna5 Re: Imię nadane 05.09.12, 20:42
          o nie, Czarcie Zamczysko jest trochę za małe. Ale uporczywie gram w totka, może kiedyś będziemy mogli sobie pozwolić na większy metraż, a co za tym idzie - na większą ilość kociego ludu
          • olinka20 Re: Imię nadane 05.09.12, 20:52
            Hahaha, Asia to by nam zakociła imiennie forum big_grin
            • karple Re: Imię nadane 05.09.12, 21:34
              hi hi no to wyszła "piekielna ekipa" big_grin Ja i moja diabliczka szykujemy się na imprezkę big_grin
              • olinka20 Re: Imię nadane 05.09.12, 22:12
                KArple, mamy blisko do siebie to ja zabiore moją anielską ekipe big_grin
                • wiesia.and.company Re: Imię nadane 08.09.12, 20:14
                  No naprawdę, złe wiadomości, a potem bardzo dobre wiadomości. I to jakie! Serce mi rośnie!
                  Niech maleństwo szaleje, to jest takie wspaniałe widzieć postępy, asystować w sukcesikach i psotach malucha. Ech, to są chwile! smile i trzeba cykać zdjęcia, bo potem trudno jest uwierzyć, że kiedyś to się miało taką małą nieporadną milutką istotkę, której drapanie i gryzionko były rozbrajające (bo potem....) smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka