Dodaj do ulubionych

Kocie zachcianki

15.07.04, 12:51
Jest watek o kotach lubiacych jogurt, a moze teraz pogadamy o kocich
zachciankach w ogole? Moja starsza kotka Sabina, kilka dni temy wyciagnela
sobie z garnka ugotowanego buraczka i calutkiego zjadla. A normalnie nie jada
warzywek, jesli pojawia sie w jej misce gotowane warzywa, to ostentacyjnie
odchodzi od miski, pokazujac mi, co moge sobie z tymi warzywami zrobic wink
Obserwuj wątek
    • pierozek_monika Re: Kocie zachcianki 15.07.04, 12:54
      moja kotka mnie zadziwiła, jak zaczęła najpierw chłeptać wodę, w których
      pływały oliwki, a potem zjadła 5 oliwek pod rząd, i pewnie więcej by zjadła,
      ale zaprotestowaliśmy z mężem
      • kasikk Re: Kocie zachcianki 15.07.04, 13:33
        oliwki to chyba taka kocia używka wink)

moja Maluśka lubi placki ziemniaczane z cebulką wink)
        • fritzek Re: Kocie zachcianki 15.07.04, 15:00
          moje nie jedza nic 'niekociego'.ale uwielbiają muchy robacznice(to te
          wielkie,włochate,paskudne muszyska).chociaż kocur jest za leniwy na
          polowania,czasem tylko mu sie zdarzy.natomiast kocica ma cały rytuał związany
          ze zjadaniem takiego rarytasu.
          złapać,złapie jak każdy szanujący się kot.ale przecież można muszysko wypuścić
          tak ciut-ciut z łap.i znów je złapać.jak ten etap dobiegnie końca rozpoczyna
          się bieganie z żywą muchą w pysku.czasem można wymemłaną muchę wypluć na
          podłogę.i jeszcze łapą przyłożyć.jak much ajest już ledwie żywa zaczyna się
          konsumpcja.i tu zaczyna się obrzydliwość.kocica nauczyła się tego od
          kocura.muchę rozsmarowuje się po parkiecie mocno przyciskając ją nosem,po czym
          to co z muchy zostało ze smakiem zajada.resztki muchy trzeszczą w zębach a kot
          oblizuje się jakby najadł się niewiadomo czego.szczegółów tego co jest w musze
          i jak to wygląda nie będę przytaczać dla dobra ogółu wink

btw/oliwki-moje owszem wąchają i śmiesznie się przez chwilę zachowują po
          owym.ale jeść nie chcą.wogóle to od wielu właścicieli kotów słyszałam,że oliwki
          są kocią używką.ale żaden wet nie potrafił mi tego logicznie
          wytłumaczyć.bo,że "olejki eteryczne" to wiem,tylko tak dokładniej...
          • saint-agnes Re: Kocie zachcianki 15.07.04, 15:11
            a mój Lolek je bób. gotowany i obrany. w dużych ilościach... nie mam pojęcia
            czemu, ale jak się chce mu tenże bób zabrać to gryzie i się obraża smile
            • zzrobert Re: Kocie zachcianki 15.07.04, 15:28
              Właśnie przyłapałem naszą kotkę jak wypijała wodę z wazonika i zżerała wodną
              roślinę z Ikei.
              Tak się ostatnio zastanawiałem co się dzieje już taka duża i ładna była a teraz
              znowu połowa. A to kociak ile łepek się zmieści to dotąd wypije i wyżre.
              • fritzek Re: Kocie zachcianki 15.07.04, 18:10
                zzrobert napisał:

> Właśnie przyłapałem naszą kotkę jak wypijała wodę z wazonika i zżerała wodną
                > roślinę z Ikei.
                > Tak się ostatnio zastanawiałem co się dzieje już taka duża i ładna była a
                teraz
                >
                > znowu połowa. A to kociak ile łepek się zmieści to dotąd wypije i wyżre.
                >

he he he !
                moje koty pija wode tylko i wyłącznie z dzbanów.mają w domu ustawione trzy.z
                miski nie wypije żaden choćby miał uschnąć.

a co do tej rośliny to sprawdź czy przypadkiem nie jest toksyczna dla kotów.
            • joanny Re: Kocie zachcianki 15.07.04, 16:45
              Moja kicia oprócz jogurtów również przepada za bobem i to niekoniecznie obranym
              ze skórki smile Lubi też herbatę zieloną z kwiatem opuncji. Kiedy przez przypadek
              zostawię kubek na biurku zaraz wkłada tam swoją małą główkę i chłepce na
              całego.
              • smamila Re: Kocie zachcianki 15.07.04, 19:20
                Jedna z moich Kić uwielbia bób zwłaszcza łupinki no i oczywiście wszystkie
                rodzaje jogurtów. Druga pije wodę ze zlewozmywaka no i lubi mają herbatę na
                odchudzanie oczywiście najlepiej pogryżć woreczek.
                • k.mmilka Re: Kocie zachcianki 13.08.04, 17:53
                  smamila napisała:

> Jedna z moich Kić uwielbia bób zwłaszcza łupinki

Mój Grubcio uznaje wyłącznie łupinki. Na dodatek trzeba mu je zanieść do jego
                  miseczki. Jak dostanie prosto ze stołu - zanosi do miseczki i dopiero tam
                  zjada smile
    • sliwka1977 Re: Kocie zachcianki 21.07.04, 13:52
      Mój uwielbia gęste soki i banany.
      • olia_o Re: Kocie zachcianki 21.07.04, 15:51
        Mój też zajada się bobem, w następnej kolejności oliwki, kukurydza i groszek z
        puszki, ale bezkonkurencyjne są rodzynki. Kiedyś były jeszcze kotlety sojowe,
        ale to już dawne dzieje.
    • fibi111 Re: Kocie zachcianki 13.08.04, 13:27
      serek waniliowy /bo slodkiewink/
      Ponadto: skrzydelka na ostro i frytki. Oczywiscie te przysmaki sa bardzo zadko
      serwowane i w malych ilosciach.
      • skibi.i Re: Kocie zachcianki 13.08.04, 17:37
        Oliwki je tylko kicia (jak była mniejsza brała w łapki i wsadzała sobie do
        mordki jak wiewiórka), natomiast oba moje koty z kilometra wyczują parmezan.
        Jak tylko jemy na obiad jakiś makaron musimy obowiązkowo każdemu kitkowi dać
        łyżeczkę parmezanu, bo nie popuszczą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka