Dodaj do ulubionych

Ksika - póki co...

01.04.14, 11:57
wynik biopsji nie wykazał nic szczególnego. Tzn. jest zmiana, którą należy wyciąć, a potem dać wycinek do badania histopatologicznego. Wtedy będzie dopiero wiadomo.
Na razie powtórzyliśmy badania krwi, bo poprzednio wyszły nieciekawie. Zobaczymy kiedy Maciek będzie chciał ją operować. A tak w ogóle to jeszcze nie było takiej sytuacji jak dziś - Ksikula uciekła na piętro zanim wyjęłam transporter, potem broniła się wszystkimi pazurami przed zamknięciem. Była bardzo wystraszona i było mi jej autentycznie żal.
Obserwuj wątek
    • niutaki Re: Ksika - póki co... 01.04.14, 13:18
      biedulkasad
    • wiesia.and.company Re: Ksika - póki co... 01.04.14, 13:20
      Trzymam kciuki za lepsze wyniki badania krwi, bo to da możliwość wycięcia zmiany na skórze. Może to był jakiś zapalny albo jakieś podrażnienie, co minęło, albo się pod tym zgrubieniem nagromadził jakiś płyn (tak się zdarzyło Bartusiowi po zastrzyku w nóżkę, 3 miesiące masowałam nóżkę, potem się to dopiero jakoś wchłonęło).
      Stres koci związany z wizytą u lekarza, zwłaszcza gdy następuje nasilenie tych wizyt, to dla opiekuna okropna sprawa. Takie trochę siłowe, ja mam wtedy wrażenie że to bardzo kota wyczerpuje, że podupada na siłach. Grosia się tak teraz boi łapanki (a jest taka nieporadna w próbach ucieczki), Misia uwięziona w transporterze nie miauczy, bo nie potrafi, tylko stęka rozpaczliwie, jakby uciekało z niej powietrze i życie.
      U mnie teraz transporter stoi sobie po prostu w pokoju, otwarty, z kocykiem, zaprasza do wejścia, że to niby ot tak sobie, dla kaprysu. Czasem wchodzi do niego Leosia i tam sypia, Miluś sypia na wierzchu... że niby nic się nie dzieje, taki mebelek, a potem znienacka i zdradziecko...
      • margo.4 Re: Ksika - póki co... 01.04.14, 18:44
        Dziwisz sie , ze sie bronila - bo ja nie. Biedactwo doskonale kojarzy sobie transportem z Mam nadzieje, ze wszystko dobrze zakonczy sie dla Ksiki . Trzymam kciuka za nia.
        • barba50 Re: Ksika - póki co... 04.04.14, 13:48
          No to tak - powtórna morfologia wyszła lepiej (leukocyty w środku normy), wynik biopsji sugeruje jakąś zmianę skórą, do sprawdzenia po zabiegu. A zabieg przewidziany na środę około 13. Aaaaaaaaa..... sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka