Dodaj do ulubionych

Cześć, jestem Beza

01.12.16, 19:36
Pańcio i pańcia zgarneli mnie spod cukierni stąd to słodkie imię.
Albo może przez mój charakter? Hmmmm.
Jakiś czas temu przylazłam i dawałam głośno znać, ze jestem bardzo głodna i zjem wszystko co się nie rusza wink
Dokarmiali i chcieli głaskać, ale sie <prawie> nie dawałam.
Wreszcie w zeszły piątek wzieli mnie na system ( puszka ukryta w transporterku) i zamkneli i wywiezli do Pana Doktora.
Okazało się, ze mam pchły, niecałe 4,5 miesiecy ( ze niby mi jakies zęby nie wyszły, foch! ) i wróćilismy do domu, gdzie podjełam próbe samobojczą ( jak to nazwała jedna ciocia) i brykłam prosto pod samochód sad
Pańcia strasznie płakała, ale pańcio jak to chłop nie stracił zimnej krwi, wrzucił nas do auta i na sygnale ( łamiąc przy tym parę przepisów...) no i okazało się, ze mam coś z miednicą i sikam krwią sad
Dostałam kupę zastrzykow, codzienne wizyty u pana doktora ( chyba go lubię, bo mruczę na sam jego widok) i teraz do wtorku mieszkam na górze w pokoju pańcia.
We wtorek poznam rodzeństwo.

To ja w transporterku, gdy jeszcze z niego nie wychodziłam, bo mogłam się uszkodzić:
https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/lh/kh/txcs/oQk7taBZ7pCpjtRfeB.jpg

Tu uciekam pod łozko, bo po jedzeniu tam było bezpiecznie:
https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/lh/kh/txcs/PhPYgDK7Om2trqmVcB.jpg

Ale od wczoraj wolę leżeć na łózku, wygodniej jakby wink
https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/lh/kh/txcs/zHmzhArkwhsJt6a5qB.jpg

PS. Przepraszam, ze tak długo, ale gęba mi się nie zamyka wink
PS2. Tak naprawde jestem mała, ale ten aparat pańcia tak pogrubia!
Obserwuj wątek
    • klaryma Re: Cześć, jestem Beza 01.12.16, 19:50
      ojej, jaka slodka beza!! i co zostanie na zawsze? mam nadzieje, ze bardzo strasznie nie ucierpiala w wypadku, biedne malenstwo...
      • olinka20 Re: Cześć, jestem Beza 01.12.16, 19:55
        No raczej wink
        Pierwsze kroki pancia po obudzeniu to nie człapanie do ekspresu do kawy, tylko na górę Bezikowi ogrzewanie włączyc.... big_grin
    • wiesia.and.company Re: Cześć, jestem Beza 01.12.16, 19:56
      Olinko???!!! Pańcio się rzucił na słodkości??? I wziął Bezę do łóżka??? Ja się nie dziwię, bo wyjątkowo udana. wink Ale nurkowanie prosto pod samochód? Co też ta dziewczynka, rezolutna, wymyśliła? Żeby tak uciekać od tego więzienia na łóżku w pokoku Pańcia? Kurczę, same znaki zapytania mi się porobiły... To teraz wykrzyknik: ale śliczna! I ma charakterek! I Was sobie wybrała! Moje gratulacje! Na Wigilię będzie powiększona rodzinka. Hm... ten dodatkowy talerzyk na stole dla niespodziewanego wędrowca... hm... wink
      • olinka20 Re: Cześć, jestem Beza 01.12.16, 20:02
        Uciekła ze zle zamkniętego transportera sad Moj ( najprawdopodobniej ) błąd, juz się samozbiczowałam setki razy od tego piątku sad
        Pańcio jak zwykle zareagował gdy postanowiłam ją zabrać spod cukierni ( bo naprawde arie spiewała z głodu)- rób jak uwazasz, ja sie nie wtrącam ( co znaczyło- a weź ją i daj mi spokoj, jestem gotowy na 4 kota big_grin ).
        Pańcio ma na górze "panienskie" łozko na ktorym czasem sypia ( zwłaszcza jak gra NBA do 5 rano big_grin ), więc w ten weekend ma towarzystwo wink
    • aankaa Re: Cześć, jestem Beza 01.12.16, 20:39
      śliczna dziewuszka z ciebie !!
      czekamy na ciąg dalszy

oh, czeka nas saga na długie zimowe wieczory smile mam nadzieję na kilkaset postów
    • zaba_300 Re: Cześć, jestem Beza 01.12.16, 20:42
      Ale się słodko zrobiło smile
    • zew-is Re: Cześć, jestem Beza 01.12.16, 21:10
      Śliczna jest smile na tych zdjęciach rzeczywiście wygląda na dużego kota. Wiedziała gdzie się zapodziać wink
      • olinka20 Re: Cześć, jestem Beza 01.12.16, 21:15
        Ma potencjał na duzego kota, ale jak sie ją wezmie na ręce to składa się głownie z futra i kosteczek.
        • lisek.chytrusek Re: Cześć, jestem Beza 02.12.16, 00:46
          A to nie jest młode żbicze przypadkiem?
          • olinka20 Re: Cześć, jestem Beza 02.12.16, 08:45
            Nie strasz Lisku big_grin
    • kkjp Re: Cześć, jestem Beza 01.12.16, 21:45
      Olinko super! Jesteś zuch dziewczyna a Pańcio upatrzył sobie towarzystwo, zakochał się w dziewczynie ale żeby nie było że to on - łaskawie przystał na propozycję "a weź ją sobie" czyli "weź mi ją" nie oznacza nic innego jak honorowewyjście z sytuacji wink
      • olinka20 Re: Cześć, jestem Beza 01.12.16, 22:18
        Też byś ją wzieła zeby się tylko zamknęła big_grin Bo głosik ma donośny!
        • kkjp Re: Cześć, jestem Beza 02.12.16, 06:19
          Pewnie tak. Zwłaszcza że ona po prostu chciała być wzięta - stąd ten wrzask. Pisz jak się klimatyzujesmile
    • olinka20 Re: Cześć, jestem Beza 02.12.16, 08:47
      Dzisiaj odkryła, ze po schodach można...BIEGAĆ!!!!
      Nie wazne, ze jest 6 rano i cały dom spi, nie ważne ze tył trochę jeszcze zarzuca i przez to biegam jak słoniątko...
      Pies narobił rabanu, koty się zbudziły, armageddon big_grin
      • barba50 Re: Cześć, jestem Beza 02.12.16, 10:06
        Gratuluję żbiczki! Bo jeśli na ogonie jest więcej niż 9 czarnych pasków to jest to żbik. Ew. potomek żbika. Tak jak u mnie kotybure czyli Lolka i Pepek.
        • dorcia1234 Re: Cześć, jestem Beza 02.12.16, 11:26
          Ha Beza - pasuje jak ulał do Olinkowych wypieków.
          • jottka Re: Cześć, jestem Beza 02.12.16, 11:39
            jakież piękne ciasteczkosmile zupełnie jak mój Ziuteczek, też z przesadną ilością pręg na ogonie... więcej obrazków, więcej!
            • olinka20 Re: Cześć, jestem Beza 02.12.16, 12:19
              Na razie to głównie siedzi pod łóżkiem albo wyleguje na łóżku więc nic nowego.
              • jottka Re: Cześć, jestem Beza 02.12.16, 14:49
                no i co z tego? jak sprawdziłam w telefonie, to ostatnich dzieścia zdjęć to któreś z kociątek w ulubionym pudle albo na łóżku...
                • olinka20 Re: Cześć, jestem Beza 02.12.16, 22:42
                  Fakt, sprawdziłam telefon i tez tak mam big_grin
            • pi.asia Re: Cześć, jestem Beza 02.12.16, 12:27
              Olinko, chylę czoła przed Tobą i Twoim Chłopem! Śliczną buraskę uratowaliście! I ta akcja z jazdą na sygnale, no szacun, panie, szacun!
              Tak na marginesie - znam czterech Przemków i wszyscy mają koty. Czyli kotolubność jest wpisana w to imię smile
              • olinka20 Re: Cześć, jestem Beza 02.12.16, 19:13
                E tam, nie przesadzaj.
                Z mojej winy ta akcja sad
      • lisek.chytrusek Re: Cześć, jestem Beza 02.12.16, 13:36
        Tydzień temu wpadła pod samochód i ledwo żyła...
        A dziś za...la po schodach!
        Za kolejny tydzień to chyba będzie po suficie biegać.
        • olinka20 Re: Cześć, jestem Beza 02.12.16, 19:15
          Lisku, wypluj te słowa big_grin
          Juz jednego burego czubka ( czubkinię wink ) w domu mam pod sufitem.
    • mysiulek08 Re: Cześć, jestem Beza 02.12.16, 22:23
      Mialo dziewcze farta, wiedziala pod ktora cukiernia byc tongue_out
      • olinka20 Re: Cześć, jestem Beza 02.12.16, 22:41
        smile Tak, frajerów tam pod dostatkiem.
        Podejrzewam, ze nasz ziomal Kubuś * rozgłosił ze frajerostwo tam stacjonuje wink

* Kubus- kot mający dom wychodzący, ktory przychodzi w ładne dni na miziu miziu smile
        • zielistka00 Re: Cześć, jestem Beza 02.12.16, 23:18
          Co ja paczę!! ależ słodka Beza smile jak po schodach galopuje to musi być nieźle, i fizycznie i psychicznie.
          Trzymam kciuki za aklimatyzację w stadzie i rekonwalescencję. To bryknięcie pod auto musiało być dla was okropnym przeżyciem, ale teraz już będzie tylko lepiej.
          • olinka20 Re: Cześć, jestem Beza 02.12.16, 23:33
            Oj było sad
    • kkjp Re: Cześć, jestem Beza 05.12.16, 20:10
      No co tam u Bezy Olinko?
      • olinka20 Re: Cześć, jestem Beza 05.12.16, 20:19
        Bezik jutro zostanie zaznajomiona z resztą stadka, więc zobaczymy wink
        Je, drze japę, wydala, coraz szybciej biega, ale jeszcze na lekko ugiętych tylnych nóżkach.
        Strasznie jest rozdarta! Wszystkie mojego koty to gaduły więc doskonale będzie pasowała big_grin
        Chłop jest tak zakochany, ze az ręce opadają big_grin
        • aankaa Re: Cześć, jestem Beza 05.12.16, 21:03
          zdjęcia ! zdjęcia ! zdjęcia !!!
          • olinka20 Re: Cześć, jestem Beza 05.12.16, 21:12
            Na górze ciemno i zdjęc nie ma wink
            Zlezie na dół to bede ją focic bez walenia fleszem po oczach smile
            • wiesia.and.company Re: Cześć, jestem Beza 06.12.16, 17:42
              Oj Aankaa, pocieszyłaś świetnie: "a co do chłopa, hmmm zakochany, sypiają razem...
              całe szczęście, że Beza ma 4 łapy, ogon, futro na nogach i pod pachami" big_grin To teraz taką bezę z futrem tu i tam chcę zobaczyć!!! Zdjęcia, zdjęcia! smile
        • aankaa Re: Cześć, jestem Beza 05.12.16, 21:05
          a co do chłopa, hmmm
          zakochany, sypiają razem...

całe szczęście, że Beza ma 4 łapy, ogon, futro na nogach i pod pachami big_grin
    • olinka20 Wpuszczenie do stadka 06.12.16, 18:29
      Hmmmmmm jakby to powiedziec....
      Krew się nie polała.
      Pazur też zaden się nawet nie pokazał.
      Mała napuszyła się w sobie, zaburczała, zaburczała, nasyczała, a te kołki jeden po drugim odwracały się dupą i poszły.
      Najmniej burczenia było na Mie ( najmłodszą białą ), ale po pewnym czasie tez sobie posyczały.
      Zdjęcia będą jak mała zejdzie na dół wink
      Wtedy pozna też pudla big_grin
      • aankaa Re: Wpuszczenie do stadka 06.12.16, 18:40
        obgryzamy pazury z niecierpliwością...
    • olinka20 Coś tam widać ;) 08.12.16, 19:03
      Mioooł mioooł, nie jadłam od rana, wróc i nakarm i miziaj. Bo ja się boje zejsc...
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/lh/kh/txcs/RHuw6TCaenw4iUROKB.jpg

Bronię was przed tym straszym pokrowcem na mikrolaptopika, bo na pewno by was zjadł!
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/lh/kh/txcs/cjUlV1QaA2aJUPZ7wB.jpg
      • wiesia.and.company Re: Coś tam widać ;) 08.12.16, 19:44
        Latarenki włączone, obcykany dół z góry, wejście w stado bez scysji i zazdrości... nieźle, nieźle. smile Pundel może zaskoczyć Bezę innością, ale myślę że pod cukiernią widywała różnych amatorów wyszukanych deserów. Fajne zdjęcia, wiadomo, że wejście w rodzinę będzie jeszcze obfitować w różne scenki, które będziemy mogli oglądać smile
        • olinka20 Re: Coś tam widać ;) 08.12.16, 19:48
          Pundel na szczęscie nie takie dziwy widział i nie reaguje wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka