striga 04.08.05, 11:04 CO zrobic, kotce łzawki lewe oczko i w skutku minimalnie spuchło, zbiera jej sie w kąciku wydzielinka, co jakis czas jej usuwam chisteczką. Kiedys juz tam miała i samo przeszlo. Macie jakies metody? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
angieblue26 Re: co zrobic ? 04.08.05, 11:27 Ci zrobic ? Jak najszybciej pojsc z kotka do weterynarza ! Z kocimi oczami nie ma zartow, a opisana przez ciebie "wydzielinka", moze byc zwiazana z jakas powazniejsza choroba. Pozdrawiam i zycze powodzenia, Ola Odpowiedz Link
beali Re: co zrobic ? 04.08.05, 12:23 Tak,z oczami nie ma żartów,ale ja mam zawsze w domu krople Mibalin.Nie zawsze mozna od razu biec do weta, a krople mozna zaaplikować natychmiast.Mibalin uzywa się nie tylko leczniczo,ale równiez stosuje do przepłukiwania doraźnego rogówki.Kota mogła się drapnąć,coś jej mogło wpaść w oczko i podrażnić.Są do kupienia w każdej aptece za ok.6zł, co prawda na receptę,ale jak się powie,że dla zwierzaka, pani z pewnością sprzeda. Krople dostałam kiedyś od weta i od tej pory staram się mieć je zawsze w domu,warto,bo już wiele razy pomogły kotom. Ważne-jeśli rogówka jest mętna,coś z nią nie tak-biegiem do weta. Odpowiedz Link
marapi19 Re: co zrobic ? 04.08.05, 20:15 zdecydownaie idź do veta, moje miały notorycznie problemy z oczmi, wydzielinami itp. vet przepisała maść i od tamtej pory jak ręką odjął, jeszcze ani razu choróbsko nie wróciło (i odpukać) Odpowiedz Link