wanda_rr 19.12.05, 20:37 Moja koteczka od kilku dni zgrzyta zębami ... i to bardzo głośno. Czy jest to jakiś niepokojacy objaw? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
umfana Re: zgrzytająca zębami kotka 19.12.05, 21:48 Pierwszy raz w życiu słyszę o czyms takim :o))) Odpowiedz Link
misia007 Re: zgrzytająca zębami kotka 19.12.05, 22:09 Gdzieś czytalam, ze dawniej uważano, zejak dziecko zgrzyta zębami to ma robaki,Moze z kotkami jest podobnie. Odpowiedz Link
jessica84 Re: zgrzytająca zębami kotka 20.12.05, 00:14 o kurcze! moj chlopak zgrzyta zebami!! ma robaki!! hihi ale tak na powaznie to moja kicia tak nie ma wiec nie umiem doradzic Odpowiedz Link
joisana Robaki to mit ;-)! 20.12.05, 09:54 Stary wątek o bruksiźmie u dzieci: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22&w=18803345&v=2&s=0 Nie wiem czy u kotów też tak jest, ale to mogą być problemy emocjonalne, albo jeśli koteczka jest młodziutka, to może czas na stałe ząbki, i mleczaki ją "swędzą"? Jeśli już ma stałe zęby, to może jakiś problem z nimi, kamień, początki zapalenia dziąsła?? Obejrzyj dokładnie pyszczek, może trzeba biec do weta? Odpowiedz Link
wanda_rr Re: Robaki to mit ;-)! 20.12.05, 18:25 dziękuję Wam bardzo . Osobiście skłaniam sie do swędzących dziąseł. Wydaje mi się, że to może być przyczyna. Pierwszy raz zrobiła tak gdy jadła gotowaną rybkę. Myslałam, że może znalazła ość, a tam nic. Próbuję zajrzeć do pyszczka, ale jak na razie nie da się.... (( Odpowiedz Link