Dodaj do ulubionych

Sterylizacja kotki

18.02.06, 12:15
Witam.Mam pytanie,mam zamiar wysterylizowac kotke,powiedzcie mi czy kotka po
zabiegu moze przebywac w jednym domu z dzieckiem?pytam dlatego poniewaz corka
ja nosi bawia sie i nie wiem czy kotce nie zrobi krzywdy po zabiegu, dlatego
radzicie moze by ja dac az dojdzie do siebie do kogos kto dziecka nie ma?
Obserwuj wątek
    • pierozek_monika Re: Sterylizacja kotki 18.02.06, 13:20
      jeśli, to tak na pierwsze dwa dni.
      Moja kotka w noc po sterylce czuła się na tyle w formie, że wskoczyła na wysoką
      lodówkę z podłogi (mając rozwalone szwy zewnętrzne i 2 wewnętrzne bo sobie
      zdjęła zrobiony kaftanik i rozgryzła węzełki).
      • barba50 Re: Sterylizacja kotki 18.02.06, 13:37
        No, ale nie byłoby lepiej żeby na pierwsze dwa trzy dni odizolować kociczkę od
        dziecka, ale nie przenosić jej w obce miejsce? Czy dla niej nie będzie to
        dodatkowym stresem? I jak Ty będziesz się czuła nie wiedząc jak ma się kociej?
        Wiem - Twoja córcia ma tylko 20 m-cy, bardzo trudno takiemu maluchowi cokolwiek
        wytłumaczyć. Nie znam Twojej sytuacji domowej /czy masz może kogoś do pomocy?/,
        więc trudno mi coś radzić, tak głośno myślę...
        Z pewnością kocik w pierwszym okresie musi mieć zapewniony spokój i dozór ze
        strony opiekunów.
        Pozdrawiam
        Baśka z trójką /po sterylizacji/ i dwójką dorosłych już dzieci
        • edycia274 Re: Sterylizacja kotki 18.02.06, 13:41
          Aha, to może jej wezme duzy karton i dam ja do łazienki co? a jak bedzie szła
          pic lub jeść to Niki przetrzymam,Tak zapytałam czy ja dac do kogoś ale to chyba
          faktycznie nie jest dobry pomysł,może lepiej ja zostawic w domu....
          • misia007 Re: Sterylizacja kotki 18.02.06, 14:22
            Edyciu lepiej jej będzie w domu.Pomyśl kicia obolała, oszołomiona a tu
            dodatkowy stres nieznane otoczenie.
          • nessie3 Re: Sterylizacja kotki 20.02.06, 15:04
            Będzie zestresowana jeszcze bardziej, jak ja gdzieś oddasz. Musisz cały czas
            byc przy małej i kotce. Ptrzecież Twoja córeczka już dużo rozumie i nawet
            będzie to dla niej lekcja życia. Ale na pewno znajdziesz takie miejsce, gdzie
            kotę będzie mozna odizolować na trochę, żeby w spokoju pospała.
    • carmella Re: Sterylizacja kotki 20.02.06, 10:36
      Kotce najlepiej bedzie u siebie w domu wsrod znanych jej osob i otoczenia.
      A dziecku trzeba powiedziec ze kotka jest po operacji i nie wolno jej ruszac. I
      pilnowac zeby naprawde nie ruszalo.
      Czas najwyzszy wytlumaczyc dziecku, ze zwierze to nie jest zabawka, ktora mozna
      bez opamietania tarmosic.
      • edycia274 Re: Sterylizacja kotki 20.02.06, 18:08
        Nie nok tumacze małej,ze to nie zabawka itd, chciałam tylko abyscie mi
        doradzily jak to zrobić aby dobrze było poniewaz nie wiedziałam, dzieki za rady

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka