Dodaj do ulubionych

Moja kotka uwielbia zielony groszek:) mogę dawac?

24.04.06, 16:52
No wlaśnie. dzisiaj robie marchewkę z groszkiem do kotlecików mielonych. no i
moja koteczka, jak poczula groszek to oszalalasmiledalam jej jedno ziarenko.
Pożarla w sekundęsmileCzy koty moga keść groszek? czy raczej szkodliwy na dluższą
mete. Oczywioscie nie mówie o jakichś ekstremalnych ilościach. jedynie parę
kuleczek raz na jakiś czas?smile
Obserwuj wątek
    • biljana Re: Moja kotka uwielbia zielony groszek:) mogę da 24.04.06, 17:27
      mozesz dawac smialosmile moj kot tez uwielbia wszystkie warzywa i co jakis czas
      wcina marchewke, kapustke, kilki i podjada wszystkie mozliwe salatkismile
      • liselle Re: Moja kotka uwielbia zielony groszek:) mogę da 24.04.06, 17:32
        No to chwalić Panasmile No bo wiesz, groszek ma dzialanie troszkę negatywne nawet
        na brzuch czlowieka, ale czlowiek weźmie reklamowane w TV piguleczki i po
        klopociesmile Z kotem gorzejsmile
        • biljana Re: Moja kotka uwielbia zielony groszek:) mogę da 24.04.06, 17:43
          no bo we wszystkim trzeba zachowac umiar! w jedzeniu gdroszku tezwink choc wiem
          ze dla kotka umiar w jedzeniu jest dopustem bozym i stanem rzadko
          spotykanymwink)) ale jak zje troche groszku nic mu sie nie stanie.
          • agataj16 Re: Moja kotka uwielbia zielony groszek:) mogę da 24.04.06, 17:53
            Moja lubi kukurydzę!
            • liselle Re: Moja kotka uwielbia zielony groszek:) mogę da 24.04.06, 18:01
              kukurydzy jeszcze nie próbowalam, ale penie też nie pogardzismile Za to przepada,
              podobnie jak ja, za pasztetem z zającasmile
              • ewung Re: Moja kotka uwielbia zielony groszek:) mogę da 24.04.06, 20:17
                Ja ostatnio zrobiłam takie danie z makaronu z warzywami i Rózia jadła wszystko:
                makaron, pomidora, kukurydzę, jajko - najbardziej zdziwiła mnie pomidorem smile
                • umfana Re: Moja kotka uwielbia zielony groszek:) mogę da 24.04.06, 21:11
                  Mój Talizman jadał zielony gorszek konserwowy, który po prostu uwielbiał.
                  Niestety Kociepanny nie chcą go jeść sad((
                  • adrzewoj Rozalka też, 25.04.06, 10:24
                    a Jaśmina szczególnie, lubi sałatkę z tuńczykiem. W rybnym "sosie" jedzą nawet
                    ananasa. Jaśminka po sterylce stała się praktycznie wzystkożerna. Wczoraj
                    wzięła się za resztkę pierogów ruskich. Przygotowywanie ciepłego posiłku w jej
                    obecności jest prawie niemożliwe, zaraz wtyka swój pyszczek i próbuje
                    wszystkiego.

Pozdrawiam
                    • kasiar74 Re: Rozalka też, 25.04.06, 10:31
                      smile))
                      • ivoncja Re: i Felek też... 27.04.06, 13:15
                        Mój Felek uwielbia groszek, fasolkę i kukurydzę z puszki,łupiny od ziemniaków-
                        surowych i gotowanych w mundurkach, z pomidorów- tę "piętkę" którą się zwykle
                        wycina, natkę pietruszki wcina aż mu się uszy trzęsą, śmiesznie to wygląda jak
                        wsdzi całą mordkę w pęczek świeżej natki...Wegetarianin niemalże. smile)
                        • ivoncja Re: i Felek też... 29.04.06, 23:47
                          A, zapomniałam dodać, że Feluś przepada za kiszoną kapustą, dziś natomiast
                          przeżyłam kolejne zdziwienie, kiedy mając do wyboru rybkę i czerwoną ("modrą")
                          kapustę wybrał to drugie,rybkę ledwie zaszczyciwszy powąchaniem...Dla jasności
                          dodam,że z rybką było wszystko ok, sama jadłam.smile)
    • quba Re: Moja kotka uwielbia zielony groszek:) mogę da 27.04.06, 16:13
      mój Figlaszek tez uwielbia zielony groszek, kalafior, bób gotowany, fasolke
      czerwoną a znowu Agatka woli marcheweczke i kartofelki
      no i dajemy jak tylko chcą
      a i jescze OBA kotki libia kukurydze z puszki
      • aniabe13 Re: Moja kotka uwielbia zielony groszek:) mogę da 27.04.06, 20:10
        Moja kota też kukurydziana smile
    • mii.krogulska Re: Moja kotka uwielbia zielony groszek:) mogę da 27.04.06, 23:18
      Witam,
      u nas Lolka uwielbia groszek z puszki, a kocury kukurydzę. Ciekawe jest, że
      lubią tylko z puszki. Groszek mrożony lub surowy ugotowany nie jest zjadany.
      Myję im ten groszek i kukurydzę przed podaniem. Nie daję dużo, czasami po
      łyżeczce podczas, jak jest puszka otwarta.

Pozdrawiam smile
      Mii
    • mierzejka Re: Moja kotka uwielbia zielony groszek:) mogę da 28.04.06, 17:28
      moj kotek z kolei dzis prawie w całosci chciał połknąć pestkę po czarnej
      oliwce, co przypadkowo wylądowala na podłodze, tak starannie ją wylizał, ze
      chyba mu smakowało. Gusty kulinarne kotów sa niezglebione...
    • segel Re: Moja kotka uwielbia zielony groszek:) mogę da 02.05.06, 00:02
      Mój kot (9lat, kocur kastrowany) uwielbia zielony groszek z puszki, kukurydzę z puszki, gotowana fasolę i bób, potrafi nawet z zainteresowaniem pić zalewę z groszku. Kiedy robię sałatkę mam asystę, bo jajka gotowane to też jego przysmak.
      Uwielbia kurczaki z rożna z dużą ilością curry, nie pogardzi tatarem juz przyprawionym.
      Poza tym bardzo lubi liście i płatki róż (romantyk, czy co?). Poinsecję (gwiazdę betlejemską) tak namiętnie obgryzał, że musiałam zabrać do pracy, to co z niej zostało i od tamtej pory nie kupuję, chociaż ładna. Podobno, to trucizna, ale mój kot jest chyba trudny do zabicia.
      Jego mama jadła ogórki surowe i pieczarki i z psem na wyścigi gryzła suche połówki grochu łuskanego.
      • nastja Re: Moja kotka uwielbia zielony groszek:) mogę da 10.05.06, 12:37
        a Belweder wcina oliwki zielone aż mu się wszystko trzęsie. lubi tez zielone
        ogórki i masło.
        • wiesia.and.company Re: Moja kotka uwielbia zielony groszek:) mogę da 10.05.06, 15:24
          Zielony groszek jest wskazany i stosowany przy wielu dietach weterynaryjnych.
          Czasem problemem jest tylko łupinka groszku, trochę twardawa.
          Jeśli tylko chce jeść, niech sobie używa. Dużo i tak nie zje, bo kot to jednak
          drapieżnik, ale co z talerza człowieka - to przysmak. Mój jeden kot uwielbia
          kiełbasę krakowską z zielonym pieprzem, i tylko on, pod warunkiem że sobie
          właśnie szykuję na kanapki. W jego miseczce już nie jest takie zachęcające.
          Pozdrawiam. Wiesia z szósteczką
    • claire_de_lune Re: Moja kotka uwielbia zielony groszek:) mogę da 17.05.06, 14:46
      a moje uwielbiaja pizze smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka