Dodaj do ulubionych

Można kupić siatkę zabezpieczającą na okna-gotowca

10.05.06, 15:19
Kupiłam właśnie w Galerii Mokotów w Anna Zoo siatkę na okna firmy Trixie.
Składa się z haków (te montuje się w murze, nie w futrynie), na nich zawiesza
się siatkę nylonową z przezroczystej żyłki. Ta siatka rozpięta jest na lince,
tworzącej obramowanie. Siatka okienna nie jest bardzo napięta, więc koty nie
mogą się po niej wspinać. Firma Trixie produkuje siatki w różnych wymiarach,
nadają się też na balkony (takie siatki mają wymiar np. 6 m x 3 m). Wymaga
tylko wywiercenia otworów na haki, ale to zrobi każda złota rączka - mąż,
kolega lub sąsiad.
Moja siatka ma wymiar 2 m x 1,5 m. Złożona fabrycznie mieści się w niewielkim
pudełku. Cena 46,10 zł. W piątek ich już zabrakło w sklepie, ale spodziewana
jest następna dostawa.
Pozdrawiam. Wiesia z szósteczką
Obserwuj wątek
    • orangewhatever Re: Można kupić siatkę zabezpieczającą na okna-go 10.05.06, 15:24
      ooooo, coś takiego by mi ratowało życiesmile ta balkonowa.
      muszę tylko znaleźć Anna Zoo w Krakowiewink
    • annb Re: Można kupić siatkę zabezpieczającą na okna-go 10.05.06, 15:24
      dobra wiadomość
      teraz szukac w necie czy gdzies w wysyłkowych tego nie maja

• wiesia.and.company Re: Można kupić siatkę zabezpieczającą na okna-go 10.05.06, 15:44
        Wygląda ta siatka tak jak na zdjęciu na pudełku (kobieta z kotem), ale nie
        widać zanadto szczegółów. Ta siatka na pierwszym planie to nie wiem do czego,
        bo firma Trixie produkuje też specjalistyczne zabezpieczenia (w indexie
        "security" można znaleźć) do okien uchylnych. Widać tu, jakie są rozmiary i
        kolory siatek. Na razie były w Anna Zoo chyba tylko te siatki 2 x 1,5, bo pani
        nie pytała mnie, jaki chcę wymiar, tylko podała siatkę i już.
        www.trixie.de/trE/SBI6G3c6GEw8xwFQMzBib0QgCFZx3ijwSRV/nLE/index.html
        Pozdrawiam
      • orangewhatever Re: Można kupić siatkę zabezpieczającą na okna-go 10.05.06, 18:05
        przegrzebuję sieć, i nicuncertain
        a w Krakowie Anna Zoo nie masad
        może by zamówić w Warszawie odpowiednie wymiary i by nam przysłali?
    • mama007 Re: Można kupić siatkę zabezpieczającą na okna-go 10.05.06, 18:14
      dziewczyny, a czy chcecie koniecznie siatke? ja jestem w trakcie dowiadywania
      sie o "okratowanie" balkonu (oczywiscie drobna kratka). dla mnie plusem bedzie
      to, ze koty nie beda sie wspinac, mozna doniczke powiesic z kwiatkami itp. no i
      duzo bardziej estetycznie to bedzie wygladac.
      i mniej inwazyjne dla balkonu...
      jkabym sie dowiedziala jaki koszt tego to dac cynk na forum?
      pozdrawiam
      aga
      • magdaksp Re: Można kupić siatkę zabezpieczającą na okna-go 10.05.06, 19:11

hmmm to znaczy ze ta siatke montuje sie jakby przed oknem od zewnatrz?musze kupic cos takiego
    • pierozek_monika link 10.05.06, 21:09
      forum.animalia.pl/read.php?13,8065,9230#msg-9230
      ja kupiłam tą siatkę, dostanę ją za 2-3 tygodnie.
      • pierozek_monika ceny 10.05.06, 21:10
        forum.animalia.pl/read.php?13,8065,10489#msg-10489
        • orangewhatever a jak zamówiłaś? 10.05.06, 22:24
          nie doczytałam się tam żadnego kontaktu, a jestem zainteresowana tą 6x3 na cały
          balkon.
          • pierozek_monika Re: a jak zamówiłaś? 10.05.06, 22:42
            no własnie miałam problem...
            napisałam maila do admina, oprocz tego zglosilam chęć zakupu siatki w sklepie
            serwisu animalia - jest tam taka opcja, że jak czegos nie ma, a chcesz kupić, to
            zglaszasz.
            W końcu odezwał sie ktoś do mnie krzysiek@animalia(wstaw kropkę)pl(nie wiem czy
            to ten admin czy inna osoba z działu obsługi klienta) na @ i podałam mu swoje
            namiary.
            • orangewhatever Re: a jak zamówiłaś? 11.05.06, 09:29
              dzięki!
              spróbuję tam napisać i zamówić. mam nadzieję, że się uda, bo to, co oferują
              sklepy albo się nie nadaje, albo kosztuje jakieś kosmiczne pieniądze.
    • umfana Re: Można kupić siatkę zabezpieczającą na okna-go 10.05.06, 23:24
      fajna sprawa...
      • wiesia.and.company Re: To właśnie taka siatka - niewidoczna i łatwa 11.05.06, 11:02
        w montażu. To jest to, co w linku przekazała nam pierożekmonika. Naprawdę fajne
        i stosunkowo tanie.
        Aha, mogę odsprzedać siatkę f-my Trixie 6 m x 3 m, 82 zł (czyli w takiej
        cenie, w jakiej ją kupiłam od dzwieczyny, która nabyła ją za granicą). To było
        dwa lata temu i zamierzałam ją jakoś dostosować do swojego maluteńkiego
        balkonu, ale kiedy z bliska zobaczyłam jaka jest fajna, zrobiło mi się jej
        szkoda na szatkowanie. A na razie na swoim balkonie mam bardzo mocną siatkę
        ogrodową, która jeszcze wytrzyma.
        Jeśli ktoś jest zainteresowany, to proszę bardzo.... ja jestem z Warszawy z
        Mokotowa, jakoś się w razie czego umówimy (ale mogę też wysłać kurierem z
        płatnością za towar kurierowi i koszt kuriera w ciężar odbiorcy albo jakoś tam
        inaczej).
        Pozdrówka. Wiesia
        • pierozek_monika Re: To właśnie taka siatka - niewidoczna i łatwa 11.05.06, 11:41
          no że też wcześniej nie wiedziałam.....
          właśnie o tych wymiarach kupiłam.
        • orangewhatever Re: To właśnie taka siatka - niewidoczna i łatwa 11.05.06, 15:30
          masz maila!smile
    • aureliana Re: Można kupić siatkę zabezpieczającą na okna-go 21.05.06, 19:15
      forum.animalia.pl/read.php?13,8065,9230#msg-9230
      - a te oka nie sa za duze? ta siatka wydaje mi sie jakas latwa do podarcia...
      ktos juz zainstalowal? jak sie sprawuje? mozna ja kupic w anna zoo, tak? prosze
      o odpowiedz, czas w koncu zalatwic ten balkon...
    • netka6666 Re: Można kupić siatkę zabezpieczającą na okna-go 22.05.06, 09:24
      Ktoś polecił mi moskitierę, jest nylonowa, wydaje się w miarę OK. kwestia tylko
      jej zamocowania bo przyklejenie taśmą dołączoną do niej odpada. Jeszcze nie
      wiem czy to dobry pomysł odnośnie okna w sypialni dla kotów ale myślę
      intensywnie. Kosztowała 14 zł.
      • wiesia.and.company Re: Można kupić siatkę zabezpieczającą na okna-go 22.05.06, 15:17
        Siatka-gotowiec firmy Trixie jest mocna. Spokojnie wytrzymuje ataki mojej
        siódemki. Co do moskitiery gotowej, to nie wiem. Moją nylonową - robioną na
        zamówienie kot przeciął jednym ruchem łapki od góry do dołu w momencie, kiedy
        solidnie opłacony fachowiec zjechał już windą. Potem było już tylko gorzej.
        Uwaga: na pewno moskietiera nie może być napięta, bo to daje właśnie szansę
        takiego gładkiego cięcia-sznytu. Musi być na bokach bardzo bardzo dobrze
        przymocowana (kleje i plastry odpadają) i musi utrzymać napór rozpędzonego kota.
        Fachowa siatka jest przetestowana - to pewnik.
        Pozdrawiam. Adres w Warszawie: Anna Zoo ten znam, bo sama kupiłam.
        Wiesia już z siódemeczką.
        • mama007 nylonowa absolutnie nie !!!!!!!!! 22.05.06, 15:23
          kiedys moja kotka (dawno temu) tez zalatwila ja jednym ruchem lapy...
          aga
    • aureliana Re: Można kupić siatkę zabezpieczającą na okna-go 23.05.06, 23:50
      w anna zoo w blue city zrobili wielkie oczy i powiedzieli ze w ogole nie
      slyszeli o tej firmei ani o takim produkcie. 8|
      • wiesia.and.company Re: Można kupić siatkę zabezpieczającą na okna-go 24.05.06, 10:18
        Czyli zostaje Anna Zoo w Galerii Mokotów - na pewno gdzieś można znaleźć
        telefon do tego punktu i popytać. Miała jeszcze być, bo się szybko rozeszła.
        Hej, hej!
    • kejt35 Re: Można kupić siatkę zabezpieczającą na okna-go 02.06.06, 20:26
      Wiesiu, piszesz,że siatka jest łatwa w montażu. Czy mogłabyś napisać ile trzeba
      wywiercić tych dziur na haki? Mam na mysli taką siatkę 3x6 przeznaczoną na
      balkon. Przepraszam ,że zawracam głowę takimi drobiazgami, ale na zdjęciach nie
      mogłam się dopatrzeć dokladnie jak to jest wlaściwie zamontowane.Chcialam też
      Cie zapytać, czy ta siatka zabezpiecza dół balkonu ( mam na dole takie dziury).
      Będę wdzięczna za informacje. Dziękuję i pozdrawiam.
      • wiesia.and.company Re: Można kupić siatkę zabezpieczającą na okna-go 05.06.06, 10:36
        No niestety, tę siatkę 3 x 6 m sprzedałam, bo i tak na mój balkon była za duża.
        Tak więc co do niej akurat nie mam pojęcia, ale była tam pełna instrukcja,
        wszystkie haki i linki. Może jeszcze na animalii jest pokazana instrukcja.
        Widziałam tam taką rozpiskę. Zaraz tam skoczę i sprawdzę, czy jest taka
        instrukcja.
        Hej! Wiesia
        • wiesia.and.company Re: Zobaczysz w mailu Moniki Pierożek - "link" 05.06.06, 10:41
          Jest powyżej ta ścieżka: czyli link na animalię i od razu na tę siatkę z
          pokazanymi hakami (całym wypełnieniem pudełka). Tyle, ile haków, tyle dziur.
          Nie wiem ile ich jest w tym zestawie 3 x 6 m. Przykro mi. Wszystkie jednak
          powinny wystarczyć i trzymać. Firma Trixie jest sprawdzonym producentem i na
          pewno po licznych doświadczeniach i symulacjach przewidziała odpowiednią ilość
          haków.
          Pozdrawiam i przepraszam, że w tej 3 x 6 m siatce nie jestem uświadomiona.
          Wiesia + 6
          • napolnoc Re: Zobaczysz w mailu Moniki Pierożek - "link" 05.06.06, 12:08
            A po ktorej stronie okna sie te siatke montuje?Ja mam okna otwierane na zewnatrz...
            Jedziemy dzis do sklepow budowlanych i sprobujemy sami cos zbudowac,ale ta siatka fajnie wyglada.
            I jeszcze:Trixie skad jest,jakie panstwo?
            Dziekuje,pozdr.
          • kejt35 Re: Zobaczysz w mailu Moniki Pierożek - "link" 05.06.06, 12:47
            Dziękuję Ci za informacje. Zastanawiam się właśnie nad zakupem takiej siatki na
            balkon rodziców. Mają trzy dorosłe koty, a ostanio przybyło 2-miesięczne
            kocię.Mieszkają na 10p.,siatka to konieczność, jeśli chce się mieć choć trochę
            spokoju i co chwilę ze zgrozą nie przeliczać inwentarza.Pozdrawiam serdecznie!
            • wiesia.and.company Re: Na forum miau też są zabezpieczenia okien: 05.06.06, 14:37
              tu jest ten link:
              koty.rokcafe.pl/zabezpieczenia/okna.php
              ale zupełnie nie wiem, jak sobie poradzić z oknami otwieranymi na zewnątrz.
              Może właśnie na forum miau jest coś na ten temat. A firmie Trixie jest niemiecka
              więc można znaleźć jej produkty na www.trixie.de
              Pozdrawiam.
        • pierozek_monika Re: Można kupić siatkę zabezpieczającą na okna-go 05.06.06, 15:35
          a wiesz, że ja na tą siatkę nadal czekam?! devil
          • pierozek_monika zrezygnowałam z zakupu na animalia 07.06.06, 15:42
            no ileż można czekać!
            Jutro kupuję siatkę tutaj:
            www.jacopic.pl/old/siatka.htm
            dostępna "od ręki"
            • wiesia.and.company Re: Ciekawe rozwiązanie - i wydaje się tanie. 07.06.06, 15:48
              Pozdrówka. Wiesia
    • ewa553 Re: Można kupić siatkę zabezpieczającą na okna-go 21.06.06, 18:57
      troche spozniona odpowiedz, ale moze jeszcze sie przyda: ta siatka balkonowa
      ktora miala do sprzedania wiesia (nota bene odkupiona od mojej warszawskiej
      siostrzenicysmile))) jest przyczepiona do sciany haczykami, ktore sie wkreca do
      sciany co 40 cm. Mam takie siatki na obu balkonach i to jest rewelacja.
      Nie musze sie martwic o kotki, nawet jak wychodze z domu to kociarnia ma dostep
      do balkonu. Polecam goraco!
      Wiesie pozdrawiam serdecznie.
      • mama007 do ewa553 21.06.06, 19:02
        a mozesz napisac technicznie jakie to haki?
        aga
        • ewa553 Re: do ewa553 21.06.06, 19:27
          one sa dolaczone do opakowania. Nie wiem jak sie to nazywa, ale to niezupelnie
          haczyk, a raczej jakbys haczyk zgniotla zamykajac "oczko". Wybacz, ale nie wiem
          jak sie to nazywa, taki zamkniety haczyk, zamkniety w ten sposob, ze sie robi
          oczko. I jak juz te haczyki wkreci sie do sciany/sufutu balkonu, to
          przyczepiasz siatke przewlekajac - rowniez zalaczpna do paczuszki - linke tak
          raz siatka, raz oczko, siatka-oczko itd. Ta linkle przymocowujesz do pierwszego
          oczka, a na koncu po naciagnieciu aby nie powstaly luki miedzy sciana a siatka,
          wiazesz linke do ostatniego oczka. Siatka mimo naciagniecia jest lekko luzna.
          Jeszcze sie nie zdazylo, aby ktorys z moich kotow probowal sie wspinac.
          Natomiast wlaza namietnie do skrzynek kwiatopwych, ktore sila rzeczy umieszczam
          wewnatrz balkonu. Wtedy ciesze sie szczegolnie, ze mi nie wypadna.
          • mama007 Re: do ewa553 21.06.06, 19:56
            mi chodziło raczje o tę drugą stronę tego haka smile
            • ewa553 Re: do ewa553 21.06.06, 20:17
              jaka druga strone? to sie wkreca do uprzednio wyborowanych dziurek. i dalej
              tak, jak opisalam. chodzi Ci o to, ze "haczyk" jest z jednej
              strony "uszkiem"smile))) a z drugiej jakby srubka? kurcze, jak trudno sie czasami
              dogadac bez uzycia raksmile)))
    • ewa553 Re: Można kupić siatkę zabezpieczającą na okna-go 21.06.06, 20:22
      poszukalam tej siatki w "moim" sklepie netowym, ale nie ma rysunkow tego
      haczyka. Natomiast mowa jest o Dübel (nie wiem jak sie to nazywa), to jest to
      co po wyborowaniu dziury wklada sie do niej, aby nastepnie wkrecic te haczykl.
      Tu masz link na wypadek, gdybys znala niemiecki:
      www.zooplus.de/app/WebObjects/ZooShop.woa
      • magdaksp Re: Można kupić siatkę zabezpieczającą na okna-go 21.06.06, 20:34
        to moze to sa kołki rozporowe?
        • ewa553 Re: Można kupić siatkę zabezpieczającą na okna-go 21.06.06, 21:48
          nie wiem co to sa kolki rozporowe, ale chyba nie. W domu tez, jak mam cos
          przysrubowac cos do sciany, to najpierw boruje sie dziurke, nastepnie wklada
          taka plastykowa czesc, w ktora nastepnie wkreca sie wreszcie srube. Taki
          kompletny system. Gdybys mianowicie srube wkrecila bezposrednio do sciany, to
          by predzej czy pozniej wypadla ze sciany, a tak ma opor.
          • katikot Re: Można kupić siatkę zabezpieczającą na okna-go 21.06.06, 22:03
            to plastikowe to właśnie kołek rozporowywink
            • magdaksp Re: Można kupić siatkę zabezpieczającą na okna-go 21.06.06, 22:09
              katikot napisała:

> to plastikowe to właśnie kołek rozporowywink

wlasnie chcialam to napisacsmile
              • mama007 Re: Można kupić siatkę zabezpieczającą na okna-go 22.06.06, 08:09
                chodzilo mi wlasnie o te srubke smile pytam, bo tak wlasnie myslalam - u mnie nie
                uda sie uzyc tych hakow... tak czy siak musze szukac czegos innego
                dzieki za info
                pzodrawiam
    • pierozek_monika To ja też jeszcze sprostowanie :-) 21.06.06, 22:15
      ostatecznie dostanę we wtorek zamówioną siatkę rybacką z firmy Korsze
      www.sieci.pkt.pl/, bo tamta przeciw ptakom zostala przez pana sprzedawcę
      odradzona dla kotów jako za słaba.
      Zamowiłam sobie siatkę na wymiar, oczko 5cm, kolor słomkowy, cena orientacyjna
      za m2 to tylko 2,80 zł! Czeka się do 2 tygodni.
      Jak przyjdzie i ją zamontujemy napiszę jaka jest.
      • mama007 do pierozek_monika 22.06.06, 08:13
        super, wlasnie o cos takiego mi chodzilo! smile ale miejsze oczka etż można
        zamówić? boję się trochę tych 5cm, bo jedna z moich gadzin jest naprawdę
        sprytna i zwinna, a do tego mam 3 gniazda jaskółek nad oknem i wiadomo co koty
        wyprawiają...
        pozdrawiam
        Aga
        • pierozek_monika Re: do pierozek_monika 22.06.06, 08:31
          taaak, zrobią Ci siatkę jaką zechcesz, możesz zmienić wymiar, oczko, kolor, i
          jeszcze będziesz mieć obszytą na około. Podam Ci e-mail: biuro@sieci.pkt.pl
          a tel. do biura jest 0-89/7541809
    • ewa553 ojej! 21.06.06, 22:35
      5 cm to strasznie duze dziury!! Dla duzego kota poleca "moja" firma 3 cm.
      Wez linijke i sprawdz: kotek jak sie uprze to w te 5 cm wsadzi lebeksad((((
      • pierozek_monika Re: ojej! 21.06.06, 22:57
        może rzeczywiście trochę duże dziury, ale kot ma znacznie większy łepek. No i
        łepek jak się uprze to może i wsadzi, ale ciałka nie przeciągnie.
        • magdaksp Re: ojej! 21.06.06, 23:28
          podobno jak przejdzie glowa to przejdxie tez reszta
          • katikot Re: ojej! 21.06.06, 23:31
            też tak słyszałamwinkale jak patrzę na swoją kotę, to szczerze wątpię...wink
            • kejt35 Re: ojej! 21.06.06, 23:36
              Mam to samo co Ty... Nie sadzę,żeby Miniowi przeszła reszta cielska nawet jak
              przepcha głowęsmile
              • katikot Re: ojej! 21.06.06, 23:40
                Ale za to ile rozkosznego kociego cielska do głaskaniawink
                • kejt35 Re: ojej! 22.06.06, 13:23
                  No! Całe siedem i pół kilograma rozkosznego biało-czarnego futrasmileNiestety, to
                  bandzior i bardzo rzadko daje się wygłaskaćsmile
                  • katikot Re: ojej! 22.06.06, 13:28
                    moja to tak z 6kg. tygrysowatego spychacza z łóżkawinkale jak tu takiej słodkiej istotce nie pozwolić się rozłożyć w całej okazałości...wink
                    • kejt35 Re: ojej! 22.06.06, 13:33
                      Pewnie!Mój kocio uwielbia kłaść mi się na głowie.Wyobraź sobie upojną noc z
                      taka masą na łbie.A jaka rano cudna fryzura, obśliniona i pokołtunionasmileNo ale
                      cóż, coś za coś...
                      • katikot Re: ojej! 22.06.06, 13:43
                        tia..., przecież nie ma większej frajdy dla kota, niż pobawić się we fryzjerawink a potem jeszcze w projektanta mody - przecież ofutrzone ciuchy i artystycznie poszarpane dżinsy są takie trendywink
                      • wiesia.and.company Re: znam to, znam, i jeszcze z obu stron mam 22.06.06, 13:44
                        ciałka na poduszce. A jak tylko jedno, to mi niesymetrycznie i nie lubię.
                        Uwielbiam wszystkie moje koty na łóżku (Misia nie chce) mam je wtedy na oku.
                        Pozdrawiam. Wiesia + 7
    • pierozek_monika Jeszcze o siatce, która przyszła za późno :( 26.06.06, 22:15
      przyszła dziś.
      Obawiałyśmy się tu na forum, czy 5 cm to nie za dużo, czy łepek przejdzie.
      przymierzyłam, próbowałam przecisnąć łepek Milusi - nie wejdzie.
      Wymiary siatki 2.60 x 5.80 cena 47 zł.
      Szkoda, że mam zepsuty aparat, bo zrobiłabym zdjęcie. Zrobię, jak siatka będzie
      założona.
      Wygląda solidnie.
      • pierozek_monika Instrukcja montażu 27.06.06, 09:40
        www.mruczacza.pl/index.php?strona=show_artykul&id_artykulu=6
        • mama007 Re: Instrukcja montażu 27.06.06, 15:28
          jedna uwaga, kilka wlascwiie:
          - lepiej ejst uzyc linki w izolacji (moze byc gietka, i tak bedzie
          naciagnieta), koszt podobny, ta stalowa moze rdzewiec,
          - lepiej jest uzyc nie hakow, tylko wkretow z pelnym zamknieciem -
          bezpieczniej, chociaz teoretycznie, zaznaczam TEORETYCZNIE, zaden kot nie
          zdjalby stalowej linki naprezonej na haku, ale wiecie... kot to kot,
          - line najlepiej naprezac osemka, recznie sie tego tak nie zrobi.

moze cos powtorzylam, bo opis przeczytalam pobieznie, ale jestem swiezo po
          rozmowie z calym arsenalem budowlancow (nieopatrzeni zapytalam o to w pracowni
          u taty...), wiekszosci tego co mowili nei zapamietalam, ale te okruszki wiedzy
          Wam przekazuje smile
          pozdrawiam
          Aga
    • pierozek_monika O siatce Trixie-do Wiesi i osób, które mają siatkę 04.07.06, 08:40
      wczoraj zamontowali mi tę siatkę rybacką z firmy Korsze, którą zamówiłam. I
      jednak się boję, uważam, że jest słaba. Mam stelaż z prętów gwintowanych, i przy
      naciąganiu na ten stelaż siatka w kilku miejscach puściła, więc myślę, że i
      kotek może się do niej dobrać.
      Wieczorem latały chrabąszcze majowe, i kot zrobił skok na siatkę, tylko go
      przegoniłam. Sądzę, ze bez nadzoru będzie próbował się wspinać po siatce. Na
      dodatek przeciąga się po niej i ostrzy pazurki.
      Co robić?!!! sad(((
      Czy ta siatka Trixie wytrzyma takie zachowanie kota?

• wiesia.and.company Re: Oj, no nie wiem, ja bym pewnie próbowała 04.07.06, 09:35
        siatkę załatać szyjąc, w końcu to sieć rybacka, to na pewno daje się naprawić
        jak to sieci rybackie. Jakiego się "haftu" używa, to nie wiem - może jest
        gdzieś w Internecie info na ten temat, jakiś ścieg rybacko albo coś.
        Siatkę Trixie na razie na oknie w pokoju nie zamontowałam, a to sąsiad nie ma
        wiertarki właśnie, albo nie może bo go zmożyła "niemoc". Umawiałam się z
        robotnikami od remontu balkonów, ale oni na razie mi gdzieś zniknęli z
        horyzontu. Siatka Trixie wygląda dosyć solidnie, trzeba tylko umieścić haki (w
        kołkach rozporowych) w murze a potem przewlec przez siatkę mocny nylonowy sznur
        i go mocno naciągnąć, aby był napięty. Jeśli haki będą bardzo blisko muru
        okiennego, to nie powinno być szpary - tak to sobie pooglądałam, a i pan
        nadzorujący robotników to potwierdził. Istotne jest dobre naciągnięcie linki
        idącej po obrzeżach siatki. Wydaje się, że producent Trixie (firma dosyć
        bogata, która pewnie ma pieniądze na wieloletnie doświadczenia) wie, co robi.
        Pewnie też baliby się oskarżeń o złą jakość produktu i odszkodowań.
        Moniko, na Twoim miejscu po prostu bym siatkę zreperowała dodatkowymi haftami.
        Jeśli jest mocno naciągnięta, to też może z czasem trochę popękać, ale to jest
        do naprawy. Ja swoją balkonową siatkę (w jednym miejscu troszkę puściła po 7
        latach) powiązałam cienkim drutem kupionym w zwoju w Obi.
        Nie martw się, moim zdaniem sieci rybackie są mocne, naciąg puścił, ale się da
        naprawić.
        Pozdrawiam. Wiesia + 7 (Zdjęcia stelażu balkonowego będą na zdjęciach Frygi -
        ale dopiero będą, bo muszę przejść przeszkolenie z wklejania zdjęć). Okno z
        popękaną siatką na razie u mnie nieczynne (nie otwieram) - czekam na robotników
        i wtedy instaluję Trixie, wtedy dam zdjęcia.
        • mama007 moniko 04.07.06, 16:00
          napisz dokladniej gdzie ta siatka Ci puscila...
          • pepsi Re: moniko 04.07.06, 16:32
            przylaczam sie do prosby, bo wlasnie chce zamowic taka.
            swoja droga, chyba juz kilka kocich siatek sprzedali i poczuli zapotrzebowanie,
            bo ceny podskoczyly znacznie, a szkoda..
          • pierozek_monika Re: moniko 04.07.06, 22:08
            na dole w jednym miejscu, od odkurzacza, jak odkurzałam pył z wiercenia na
            przecięciu sznurków.
            u góry mam od pręta roztarganą - połatałam to ładnie już.
            Nie wiem co robić....
            znajomy mnie namawia, żebym poprostu kupiła taką gęstą siatkę ogrodzeniową
            plastikową zieloną ( miałam już taką, ale wywaliłam :] ) i umocowała ją do
            wysokości barierki, że dalej kot się nie powinien wspinać i że nawet jak
            wydrapie dziurę, to jest jeszcze ta mocna, zielona.
            Drugie wyjście, to kupienie siatki Bekaert
            bekaert.com.pl/strona.php?parent=26 ale widzę, że ta o wysokości 2m jest
            sprzedawana w rolkach po 50 m sad(((((( a 1 metrowe w rokach 10 metrowych sad((
            bez sensu będzie wyglądało połączenie tych kawałków.
            Co robić co robić sad
            • wiesia.and.company Re: Ta zielona, dosyć gęsta, jest właśnie 05.07.06, 11:10
              stosunkowo słaba. Ma zwyczaj pękać - mrozy i słońce, powodują zmęczenie
              materiałowe. U mnie ta właśnie zielona wymaga całkowitej wymiany. Za to czarna,
              plastikowa, z dużymi oczkami - mam ją na balkonie - jest świetna. Już 7 lat ją
              mam (puściły 2 oczka, bo moje koty tam właśnie drapały pazurami rozprostowując
              kręgosłup -tam załatałam drucikiem i postawiłam poniżej skrzynkę z kwiatami).
              Spróbuję powklejać zdjęcia na fotografiach zwierząt.
              A może dasz jeszcze drugą siatkę (luźno dosyć mocowaną, żeby koty się nie mogły
              wspinać, jak po sztywnym) taką cieniutką z żyłeczki i przymocujesz do rybackiej
              zwyczajną żyłką - ale ta druga siateczka tylko jako wzmocnienie i jako luźna,
              nie dająca się drapać, bo się troszkę ciągnie za pazurami?. A może nie trzeba
              tej drugiej?
              Pozdrawiam. Wiesia + 7
              • annb byłabym ci wdzieczna za zdjecia 05.07.06, 12:31
                tej plastikowej
                bo znalezlismy taką w obi
                i przymierzamy sie do zakupu
                a zawsze to lepiej popatrzec co inni z tym zrobili smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka