yoma 25.07.06, 22:37 jak schłodzić kota? Marcel biedna dyszy, próbuje znaleźć najchłodniejsze miejsce, a to pod wanną, a to pod szafką, przesypia to najgorsze i ożywia się pod wieczór, ale ten wzrok błagalny... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pixie65 Re: Głupie pytanie 25.07.06, 22:49 Sciereczka z mikrofibry + chłodna woda...I pod włos przecieramy...)) i łapeczki można namoczyć Wiesiowym sposobem, ja swoim zwilżam łepetynki. Nie buntują się wcale... Odpowiedz Link
yoma Re: Głupie pytanie 25.07.06, 23:40 Melduję, że zrobiłam, włączyła mrukwę i wykrzesała tyle energii, żeby próbować wejść na kwiatek )) Odpowiedz Link
yoma Re: Głupie pytanie 26.07.06, 00:10 Nie, tylko nie lubi pod włos... Ale z tą mokrą ścierką chyba polubi Odpowiedz Link
dradam2 lodowka ? Lody ? 26.07.06, 02:02 yoma napisała: > jak schłodzić kota? > > Marcel biedna dyszy, próbuje znaleźć najchłodniejsze miejsce, a to pod wanną, > a to pod szafką, przesypia to najgorsze i ożywia się pod wieczór, ale ten > wzrok błagalny... A o lodowce pomyslalas ? Moja panny dobrze sie czuja miedzy butelkami Okocimia. To oczywiscie zartem... Moj pies ma oczywiscie miske z woda z lodem i czesto popija. I o dziwo nasze obie panny rowniez podpijaja (nie zapraszane), co oczywiscie o czyms tam swiadczy. Moze schlodzone mleko z lodowki by pasowalo ( nasze koty nie pijaja mleka) ? A temperatury mielismy ponad 35 stopni C w cieniu. Pozdrawiam dradam 1/2 Odpowiedz Link
pixie65 Re: lodowka ? Lody ? 26.07.06, 09:29 Dradam, ja bym sie bała podawać wodę z lodem- duża różnica temperatur (otoczenie i woda) może spowodować problemy z gardłem, przeziębienie...Jako dziecko miałam ciągle problemy z gardłem i laryngolog wtedy powiedział: lody, owszem ale zimą... Odpowiedz Link
dradam2 Re: lodowka ? Lody ? 26.07.06, 12:58 pixie65 napisała: > Dradam, ja bym sie bała podawać wodę z lodem- duża różnica temperatur (otoczeni > e > i woda) może spowodować problemy z gardłem, przeziębienie...Jako dziecko miałam > ciągle problemy z gardłem i laryngolog wtedy powiedział: lody, owszem ale zimą. > .. PO operacji migdalkow , nawet w Polsce i 25 lat temu, dawalismy dzieciom lody. Obecnie moim pacjentom z zapaleniem migdalkow zapisuje lody. Maja kalorie, wode i najwazniejsze - lody powoduja spadek obrzeku tkanek. Kociaki lubia lody, zapewniam Ciebie. Nie lubia rodzynek ( wiec sie dzielimy, ja wydlubuje najpierw rodzynki i kawalki czekolady , a takze owoce, a potem one zjadaja reszte). Zapewniam Ciebie, ze maja mase zabawy. Bita smietana jest dzielona po polowie. Banan w "banana split" malezy do mnie. W zimie moje koty lodow nie jedza, bo wracaja z temperatury minus 35 stopni C i mozliwe szybkie zagrzanie lap jest na pierwszym planie. Pozdrawiam dradam 1/2 dradam2.fotosik.pl Odpowiedz Link
graz.ka Re: lodowka ? Lody ? 26.07.06, 13:18 Czyli do miski włożyć kilka kawałków lodu? Moje kociaki jakoś niezbyt przecieraniem zachwycone, ale widzę, że im ciężko, a piją jak smoki. Odpowiedz Link
yoma Re: lodowka ? Lody ? 26.07.06, 13:40 Moja nie pije. Za to domaga się częściej żarcia. Pije jedzeniem jak nic. Odpowiedz Link
annb moja wchodzi do miski z wodą 26.07.06, 14:36 łapami i chlapie się i spija z łapy druga spi w szafie Odpowiedz Link
ansil a moja.. 26.07.06, 15:35 jest spryskiwana woda w areozolu na poczatku bylo oburzenie i ucieczka, ale z czasem kocie docenilo.. no i mieszka pod prysznicem.. Odpowiedz Link
orangewhatever Re: Głupie pytanie 26.07.06, 09:41 moja leży w umywalce albo pod łóżkiem, a w nocy przy uchylonych drzwiach balkonowych, poza tym smyram ją mokrą i zimną łapą, a ostatnio sama się parę razy nakryła mokrym ręcznikiem zrzuca sobie jak gdzieś zostawię po kąpieli w dostępnym miejscu no i lody...jemy. uwielbia lody. Odpowiedz Link
bubcia75 Re: Głupie pytanie 27.07.06, 12:32 Ja moczę ręce w zimnej wodzie i takimi ociekającymi głaszczę kicię po całym futrze, aż wytrę ręce Odpowiedz Link