Dodaj do ulubionych

Głupie pytanie

25.07.06, 22:37
jak schłodzić kota?

Marcel biedna dyszy, próbuje znaleźć najchłodniejsze miejsce, a to pod wanną,
a to pod szafką, przesypia to najgorsze i ożywia się pod wieczór, ale ten
wzrok błagalny...
Obserwuj wątek
    • pixie65 Re: Głupie pytanie 25.07.06, 22:49
      Sciereczka z mikrofibry + chłodna woda...I pod włos przecieramy...smile)) i
      łapeczki można namoczyć Wiesiowym sposobem, ja swoim zwilżam łepetynki. Nie
      buntują się wcale...
      • yoma Re: Głupie pytanie 25.07.06, 22:51
        Dzięki smile Nie wiem, co będzie z tym "pod włos"
        • pixie65 Re: Głupie pytanie 25.07.06, 23:01
          Masz sfinksa???? wink))
          • umfana Re: Głupie pytanie 25.07.06, 23:07
            Ja tak robie jak Pixie smile
            • yoma Re: Głupie pytanie 25.07.06, 23:40
              Melduję, że zrobiłam, włączyła mrukwę i wykrzesała tyle energii, żeby próbować
              wejść na kwiatek smile))
          • yoma Re: Głupie pytanie 26.07.06, 00:10
            Nie, tylko nie lubi pod włos... Ale z tą mokrą ścierką chyba polubi smile
    • dradam2 lodowka ? Lody ? 26.07.06, 02:02
      yoma napisała:

> jak schłodzić kota?
      >
      > Marcel biedna dyszy, próbuje znaleźć najchłodniejsze miejsce, a to pod wanną,
      > a to pod szafką, przesypia to najgorsze i ożywia się pod wieczór, ale ten
      > wzrok błagalny...

A o lodowce pomyslalas ?

Moja panny dobrze sie czuja miedzy butelkami Okocimia.

To oczywiscie zartem...

Moj pies ma oczywiscie miske z woda z lodem i czesto popija. I o dziwo nasze
      obie panny rowniez podpijaja (nie zapraszane), co oczywiscie o czyms tam swiadczy.

Moze schlodzone mleko z lodowki by pasowalo ( nasze koty nie pijaja mleka) ?

A temperatury mielismy ponad 35 stopni C w cieniu.

Pozdrawiam

dradam 1/2
      • pixie65 Re: lodowka ? Lody ? 26.07.06, 09:29
        Dradam, ja bym sie bała podawać wodę z lodem- duża różnica temperatur (otoczenie
        i woda) może spowodować problemy z gardłem, przeziębienie...Jako dziecko miałam
        ciągle problemy z gardłem i laryngolog wtedy powiedział: lody, owszem ale zimą...
        • dradam2 Re: lodowka ? Lody ? 26.07.06, 12:58
          pixie65 napisała:

> Dradam, ja bym sie bała podawać wodę z lodem- duża różnica temperatur (otoczeni
          > e
          > i woda) może spowodować problemy z gardłem, przeziębienie...Jako dziecko miałam
          > ciągle problemy z gardłem i laryngolog wtedy powiedział: lody, owszem ale zimą.
          > ..

PO operacji migdalkow , nawet w Polsce i 25 lat temu, dawalismy dzieciom lody.
          Obecnie moim pacjentom z zapaleniem migdalkow zapisuje lody. Maja kalorie, wode
          i najwazniejsze - lody powoduja spadek obrzeku tkanek.

Kociaki lubia lody, zapewniam Ciebie. Nie lubia rodzynek ( wiec sie dzielimy, ja
          wydlubuje najpierw rodzynki i kawalki czekolady , a takze owoce, a potem one
          zjadaja reszte). Zapewniam Ciebie, ze maja mase zabawy. Bita smietana jest
          dzielona po polowie. Banan w "banana split" malezy do mnie.

W zimie moje koty lodow nie jedza, bo wracaja z temperatury minus 35 stopni C i
          mozliwe szybkie zagrzanie lap jest na pierwszym planie.

Pozdrawiam

dradam 1/2

dradam2.fotosik.pl
          • graz.ka Re: lodowka ? Lody ? 26.07.06, 13:18
            Czyli do miski włożyć kilka kawałków lodu? Moje kociaki jakoś niezbyt
            przecieraniem zachwycone, ale widzę, że im ciężko, a piją jak smoki.
            • yoma Re: lodowka ? Lody ? 26.07.06, 13:40
              Moja nie pije. Za to domaga się częściej żarcia. Pije jedzeniem jak nic.
              • annb moja wchodzi do miski z wodą 26.07.06, 14:36
                łapami
                i chlapie się
                i spija z łapy
                druga spi w szafie
                • ansil a moja.. 26.07.06, 15:35
                  jest spryskiwana woda w areozolu wink
                  na poczatku bylo oburzenie i ucieczka, ale z czasem kocie docenilo..

no i mieszka pod prysznicem..
    • orangewhatever Re: Głupie pytanie 26.07.06, 09:41
      moja leży w umywalce albo pod łóżkiem, a w nocy przy uchylonych drzwiach
      balkonowych, poza tym smyram ją mokrą i zimną łapą, a ostatnio sama się parę
      razy nakryła mokrym ręcznikiemwink zrzuca sobie jak gdzieś zostawię po kąpieli w
      dostępnym miejscubig_grin

no i lody...jemy. uwielbia lody.
    • bubcia75 Re: Głupie pytanie 27.07.06, 12:32
      Ja moczę ręce w zimnej wodzie i takimi ociekającymi głaszczę kicię po całym
      futrze, aż wytrę ręcesmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka