trzydziestoletnia 19.01.07, 21:12 Wiesiu, padam do nozek i lapek za tą rade z uzyciem tasmy na kocie klaki! Rewelacja! ) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lotoss Re: Tasma klejaca - rewelacja! 20.01.07, 04:36 ... a do czego tak naprawde ta tasma i gdzie te klaki? Jezeli do pozbywania sie ich (tych klakow) z ubrania to jest to raczej skautowski sposob. Moze cos takiego: www.drsfostersmith.com/product/prod_display.cfm?pcatid=3538&rel=1 albo takiego: www.drsfostersmith.com/product/prod_display.cfm?pcatid=10270&Ntt=control%20shedding&Ntk=All&Ntx=mode+matchallpartial&Np=1&pc=1&N=2002&Nty=1 Pozdrawiam Odpowiedz Link
kejt35 Re: Tasma klejaca - rewelacja! 20.01.07, 09:53 Może i skautowski, ale rewelacyjny i tani! Z droższych podobno (bo nie sprawdziłam osobiście) dobra jest turbo-szczotka do odkurzacza. Ma świetnie zbierać kłaczki. Wiecie coś na temat tej szczotki? Moja mama zastanawia sie nad zakupem, bo trochę tych kudełków po domu jej fruwa Odpowiedz Link
lotoss Re: Tasma klejaca - rewelacja! 20.01.07, 16:20 To znowu ja. Mam takowa szczotke i powiem szczerze, ze naprawde ma duza sile w zbieraniu kurzu i przy okazji kocich wlosow. Nie urzywam jej jednak zbyt czesto, poniewaz moj odkurzacz radzi sobie z tym problemami rownie dobrze (tak mi sie wydaje). Wyglada to cos w taki sposob: www.achooallergy.com/vac-eureka-power-paw.asp A Ty co masz na mysli? Odpowiedz Link
orangewhatever Re: Tasma klejaca - rewelacja! 21.01.07, 10:45 lotoss, te wałki to nic innego jak właśnie plastikowy wałek pokryty taśmą klejącą...zdejmuje się kolejne warstwy taśmy po zakłaczeniu poprzednich - kosztuje oczywiście odpowiednio drożej, starcza na krócej, zwykłej szarej taśmy z rolki sobie urywam kawałek jaki mi się podoba, zbiera cudnie, kosztuje grosze. Odpowiedz Link
kejt35 Re: Tasma klejaca - rewelacja! 21.01.07, 11:54 Nie wiem dokładnie, jak wygląda turbo-szczotka. Mama ma odkurzacz zelmera, więc taki typ wchodzi w grę. Pewnie, że zwykła taśma jest super i tania, sama używam, tylko że szczotka by sie mamie przydała, mieszkanie ma ponad 80 metrów plus trzy koty, samą taśmą trochę ciężko. Ja nie mam w domu dywanów (ze wzgledu na alergię na roztocza kurzu)i generalnie mało czepliwe meble, no i jeden kot (niestety!). Natomiast u rodziców są dywany i do tego podobno szczotka jest świetna. Odpowiedz Link
a.g.n.i To ja się przyznam... 21.01.07, 13:21 że tytuł wątku nasunął mi jakieś dziwne skojarzenia i otwierałam go z myślami: Co za sadyzm? Co ktoś chce kotu zrobić tą taśmą? No wiem, mam spaczoną wyobraźnię;-P Odpowiedz Link
wiorka_mrau Re: To ja się przyznam... 21.01.07, 14:28 Witajcie, mam w domu 2 persy i zarówno taśma na rolce (8rolek około 10zł w tesco np.) jak i odkurzacz z turboszczotką (u mnie jupiter zelmera) ratują mi codziennie życie. Odkurzacz świetnie zbiera kłaki i inne śmieci przy okazji , a taśma ratuje moje ubrania przed wyjściem z domu. P.S. To nie jest reklama, mam akurat te rzeczy w domu i polecam, pewnie u innych inne rzeczy się sprawdzają! Odpowiedz Link