Dodaj do ulubionych

Tasma klejaca - rewelacja!

19.01.07, 21:12
Wiesiu, padam do nozek i lapek za tą rade z uzyciem tasmy na kocie klaki! Rewelacja! smile)
Obserwuj wątek
    • lotoss Re: Tasma klejaca - rewelacja! 20.01.07, 04:36
      ... a do czego tak naprawde ta tasma i gdzie te klaki? Jezeli do pozbywania sie
      ich (tych klakow) z ubrania to jest to raczej skautowski sposob. Moze cos
      takiego:
      www.drsfostersmith.com/product/prod_display.cfm?pcatid=3538&rel=1
      albo takiego:
      www.drsfostersmith.com/product/prod_display.cfm?pcatid=10270&Ntt=control%20shedding&Ntk=All&Ntx=mode+matchallpartial&Np=1&pc=1&N=2002&Nty=1
      Pozdrawiamsmile
      • kejt35 Re: Tasma klejaca - rewelacja! 20.01.07, 09:53
        Może i skautowski, ale rewelacyjny i tani!
        Z droższych podobno (bo nie sprawdziłam osobiście) dobra jest turbo-szczotka do
        odkurzacza. Ma świetnie zbierać kłaczki. Wiecie coś na temat tej szczotki?
        Moja mama zastanawia sie nad zakupem, bo trochę tych kudełków po domu jej fruwasmile
        • lotoss Re: Tasma klejaca - rewelacja! 20.01.07, 16:20
          To znowu jasmile. Mam takowa szczotke i powiem szczerze, ze naprawde ma duza sile
          w zbieraniu kurzu i przy okazji kocich wlosow. Nie urzywam jej jednak zbyt
          czesto, poniewaz moj odkurzacz radzi sobie z tym problemami rownie dobrze (tak
          mi sie wydaje). Wyglada to cos w taki sposob:
          www.achooallergy.com/vac-eureka-power-paw.asp
          A Ty co masz na mysli?
          • orangewhatever Re: Tasma klejaca - rewelacja! 21.01.07, 10:45
            lotoss, te wałki to nic innego jak właśnie plastikowy wałek pokryty taśmą
            klejącą...zdejmuje się kolejne warstwy taśmy po zakłaczeniu poprzednich -
            kosztuje oczywiście odpowiednio drożej, starcza na krócej, zwykłej szarej taśmy
            z rolki sobie urywam kawałek jaki mi się podoba, zbiera cudnie, kosztuje grosze.
            • kejt35 Re: Tasma klejaca - rewelacja! 21.01.07, 11:54
              Nie wiem dokładnie, jak wygląda turbo-szczotka. Mama ma odkurzacz zelmera, więc
              taki typ wchodzi w grę.
              Pewnie, że zwykła taśma jest super i tania, sama używam, tylko że szczotka by
              sie mamie przydała, mieszkanie ma ponad 80 metrów plus trzy koty, samą taśmą
              trochę ciężko. Ja nie mam w domu dywanów (ze wzgledu na alergię na roztocza
              kurzu)i generalnie mało czepliwe meble, no i jeden kot (niestety!). Natomiast u
              rodziców są dywany i do tego podobno szczotka jest świetna.
    • a.g.n.i To ja się przyznam... 21.01.07, 13:21
      że tytuł wątku nasunął mi jakieś dziwne skojarzenia i otwierałam go z myślami:
      Co za sadyzm? Co ktoś chce kotu zrobić tą taśmą?

No wiem, mam spaczoną wyobraźnię;-P
      • wiorka_mrau Re: To ja się przyznam... 21.01.07, 14:28
        Witajcie, mam w domu 2 persy i zarówno taśma na rolce (8rolek około 10zł w tesco
        np.) jak i odkurzacz z turboszczotką (u mnie jupiter zelmera) ratują mi
        codziennie życie. Odkurzacz świetnie zbiera kłaki i inne śmieci przy okazji wink,
        a taśma ratuje moje ubrania przed wyjściem z domu.
        P.S. To nie jest reklama, mam akurat te rzeczy w domu i polecam, pewnie u innych
        inne rzeczy się sprawdzają!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka