Dodaj do ulubionych

Tanie żarełko zrobiłam - koty szczęśliwe

16.02.07, 11:53
Już "nam" się nudzą te podroby, więc ostatnio kupiłam co następuje: wielkie skrzydło indycze, dwa wielkie skrzydła kacze i jedną szyję indyczą - dłuższe gotowanie, do tego 2 marchewki, po obgotowaniu wyłuskać kości z mięsa - rewelacja! Po ostygnięciu zrobiła się potrawka w galarecie, koty szaleją. Koszt nieduży (dla mnie b.ważne)-pół gara żarełka ok 6zł.

Macie jakieś swoje ulubione rewelacje jedzeniowe?
Obserwuj wątek
    • nessie-jp Re: Tanie żarełko zrobiłam - koty szczęśliwe 16.02.07, 13:51
      U mnie niestety koty gotowanym gardzą sad

Jedzą tylko surową pierś z kurczaka. Swinie.
    • iris101 Re: Tanie żarełko zrobiłam - koty szczęśliwe 16.02.07, 14:01
      tylko pozazdrościć... żeby tak moja gadzina chciała jeść! a ona tylko chrupki, i
      chrupki..
      • barba50 Re: Tanie żarełko zrobiłam - koty szczęśliwe 16.02.07, 14:16
        Tjjjaaaa .... To już u nas było. Tylko efekt "nie bałdzo". O tu:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10264&w=52483163&a=52483163
        i jeszcze
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10264&w=52850316&a=52850316
        Przyznam się jeszcze, że ze 2-3 słoiczki stoją smętnie na górnej półce lodówkisad((
    • aalata Re: Tanie żarełko zrobiłam - koty szczęśliwe 16.02.07, 14:52
      no u mnie chyba by takie zarelko nie przeszlo. najbardziej to one lubia
      swiezuchne piersi z kurczaka, ewentualnie rownie swieze czerwone mieso.. a
      gotowane? coz... troche podjedza z mojego talerza. tak wiec na codzien maja
      chrupki i puszke sheby na spolke dziennie..
    • trzydziestoletnia Re: Tanie żarełko zrobiłam - koty szczęśliwe 16.02.07, 15:10
      Uuu.. szkoda takiego dobrego jedzonka, zeby go koty nie jadly sad Moje wcinają, ale mam wrazenie ze one by wszystko wcięły, niedawno pisalam ze zajadaly sie szpinakiem, a jak zostawie chlebek to wygryzaja w nim dziury. Tylko jedna nie lubi surowego miesa, a druga wcina surowe, ale nie je nabialu.
      barba, wlasnie! wiedzialam, ze skads ten pomysl wytrzasnelam, ale nie pamietalam skad smile
      iris, samo suche to chyba niedobrze? A nie daloby sie kota glodem wziac?
    • kejt35 Re: Tanie żarełko zrobiłam - koty szczęśliwe 16.02.07, 15:19
      Dodam, ze w rezultacie Miniu skonsumował jeden mały słoiczek domowego whiskasa,
      a drugi (ten duzy) olał kompletnie. I nigdy więcej nie dał się namówićsmile
      • lotoss Re: Tanie żarełko zrobiłam - koty szczęśliwe 16.02.07, 15:58
        Te skrzydla to jakos podrobilas na mniejsze kawalki? Chyba tez cos takiego
        zrobie w najblizszej przyszloscismile
        • trzydziestoletnia Re: Tanie żarełko zrobiłam - koty szczęśliwe 22.02.07, 12:58
          Skrzydla nie tyle podrobilam, co obralam kosci z mieska, miesko do gara, a kosci do kosza smile
    • biljana Re: Tanie żarełko zrobiłam - koty szczęśliwe 16.02.07, 16:18
      trzydziestoletnia, fajne masz koty. ekonomicznesmile
      z moimi sie tak nie da sad
      • nink Re: Tanie żarełko zrobiłam - koty szczęśliwe 16.02.07, 18:27
        Super sprawa!
        Moja Kitka je gotowane piersi z kurczaka i indyka - więc jest szansa ze się
        skusi smile
        Ekonomiczne toto, no i jest pewność ze w mięsie jest więcej niż 4% mięsa jak w
        wszystkich puszkach wink
        • maja1101 Re: Tanie żarełko zrobiłam - koty szczęśliwe 22.02.07, 12:37
          Hmm, a moja kotka jest maleńka ale już bardzo wybredna. Nie zje niczego poza
          suchą karmą Hills. Poczatkowo kupiłam Royala ale nawet nie podchodzi do miski,
          wącha i zadrapuje z daleka smile
          Gotowałam piersi kurze z ryżem i marchewką, piersi z udkiem, szyją i
          podrobami... i nic - wszystko dostaly koty osiedlowe (dobre i to, one
          przynajmniej nie wybrzydzały wink
          Pozdrawiam!
          • hesiunia Re: Tanie żarełko zrobiłam - koty szczęśliwe 22.02.07, 20:46
            moja tez tylko chrupki i chrupki...czasami galaretke z saszetki oblize..
            surowego nie ruszy..gotowanego nie ruszy...ech
            • kamisiunia Re: Tanie żarełko zrobiłam - koty szczęśliwe 24.02.07, 23:21
              Moja też tylko kupcze je uncertain
              Ale obiecałam sobie, że jak bede mieć młodego kotka na swoim mieszkaniu to nie
              bede mu dawac od malego Whiskasow i tych innych swinstw, tylko naucze go jesc
              mieso gotowane itp. Wiecej pożytku i mniej kasy smile
    • magdaksp Re: Tanie żarełko zrobiłam - koty szczęśliwe 24.02.07, 23:28
      moje na szczescie nie lubia gotowanego kurczaka,samzonego na patelni teflonowej
      to i owszem.ale ja sie wsumie ciesze bo sama miesa nie jem i nie mialabym ochoty
      na przyotowywanie takiego zarcia
      • a.polonia Re: magdaksp 25.02.07, 14:55
        moje na szczescie nie lubia gotowanego kurczaka,samzonego na patelni teflonowej
        > to i owszem.ale ja sie wsumie ciesze bo sama miesa nie jem i nie mialabym
        ochoty
        > na przyotowywanie takiego zarcia

zaintrygowalas mnie, a czym sie dla Ciebie rozni gotowanie kurczaka od
        smazenia, wszak to to samo stworzenie?

• magdaksp Re: magdaksp 25.02.07, 20:13
          moje koty jedza jedynie suchą karmę.nie przygotowuje im żadnych mięs czy to
          drobiu czy innych wynalazków.ale pamiętam ze jak mój najstarszy kot czyli
          brawurka była mała czyli jakiś rok temu to nie jadła gotowanego ale smażonego to
          i owszem.a wtedy jeszcze to ja mięso jadłam.(nie jem od lipca)teraz jasne?
      • nastja Re: Tanie żarełko zrobiłam - koty szczęśliwe 13.03.07, 11:11
        też zrobiłam kurczaka i indyka z kukurydzą, bo akurat tę lubią bardzo. a
        efekty? wczoraj troszkę skubnęły, wypiły rosołek a dzisiaj... nałożyłam rano do
        miseczek, przyszły, powąchały i nic... poszły, niezainteresowane ofertą, kicać
        po balkonie... no to dałam im tylko picie i zostawiłam z kurą w galaretce sam
        na sam... zobaczę co będzie jak wrócę z pracy - zeżrą z braku innych możliwości
        czy nie... alke obawiam się że nie dla mnie tanie żarełko.
    • lilivampire Re: Tanie żarełko zrobiłam - koty szczęśliwe 13.03.07, 13:18
      Tak. Whiskas, KiteKat i Friskies.
      Ale Borys najbardziej lubi kocie jedzonko z Rossmanna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka