Dodaj do ulubionych

Gra na uczuciach

02.08.11, 17:31
Kto jeszcze uważa, że gra na uczuciach innych i jednoczesne odwoływanie się do najwyższych wartości, deprecjonując przy tym innych, i to dla własnych niskich pobudek, jest trochę be?
Tu już kampania wyborcza, ups, to się nazywa podobno kampania informacyjna, czyli katastrofa i pamięć ma służyć NAM, czy stojącym za tym spotem(informacyjnym):
www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=HYzou5KjkOU
Obserwuj wątek
    • pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: Gra na uczuciach 02.08.11, 17:37
      A czemu "Dodawanie komentarzy do tego filmu wideo zostało wyłączone."???
      • kapitan_marchewa Re: Gra na uczuciach 02.08.11, 17:58
        Też się zastanawiam.. Ale wiadomo dlaczego.

Sam film jest wzruszający, poza:
        1. Ostatnimi sekundami, kiedy Parę Prezydencką, ich zasługi i cechy charakteru porównywano z jakimiś "innymi", którzy byli źli
        2. Moment wyświetlania tego filmu, wpisującego się w kampanię wybor... wróć!!!, informacyjną jednego tylko ugrupowania żerującego non-stop na katastrofie smoleńskiej
    • dzidzia_bojowa Re: Gra na uczuciach 02.08.11, 17:56
      Trochę mnie zatkało! Muszę się zastanowić...

Przede wszystkim: co to jest? Epitafium? Pro memoria? Manifest? Kampania informująca o czym? Co autorzy tego filmu chcieli nam powiedzieć? Że jak zagłosujemy na PiS to będzie ta prawda najprawdziwsza, najsłuszniejsza, jedyna z prawd najprawdziwszych? Nie pojmuję.
      Swoją drogą, hipotetycznie rzecz biorąc, gdyby PiS jakimś cudem władzę przejął, gdyby Macierewicz ogłosił tę swoją wersję jako jedyną i niepodważalną, gdyby wskazano i skazano na tiurmy, ba! na dożywotnie więzienia domniemanych winnych katastrofy czy ukoiłoby to wreszcie serca spragnionych zemsty i odwetu? Czy wałkowano by nadal ten temat, drążono, analizowano i czczono jak świętych, jak bohaterów narodowych, jakbógwiekogo jeszcze ofiary wypadku lotniczego? Do wyrzygania!
      To już dawno przekroczyło granice dobrego smaku, to jest jakiś obłęd!

• kapitan_marchewa Re: Gra na uczuciach 02.08.11, 18:05
        Dzidzia, nie chciałem aż tak drastycznie.
        Sam filmik jest wzruszający, poza ostatnimi sekundami mógłby być wyświetlany w krypcie wawelskiej..
        • pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: Gra na uczuciach 02.08.11, 18:14
          No dobra, jest wzruszający - pokazuje dwoje ludzi, w wieku... no, powiedzmy zaawansowanym, pokazuje, jak wciąż między nimi było to "coś", co pozwalało im być ze sobą razem.
          Dobra, ale ja to samo widzę u wielu innych długo żyjących ze sobą par, u swoich rodziców, krewnych, znajomych, u ludzi spotykanych na ulicy. Wystarczy popatrzeć.
          Tamto małżeństwo, tamta para, to tacy sami ludzie jak ci tutaj, wokół mnie. I ci wokół mnie też pewnie zasługują na coś tam. Na godną emeryturę, warunki do życia, ludzkie traktowanie w urzędach, przychodniach itp, itd...
          • kapitan_marchewa Re: Gra na uczuciach 02.08.11, 18:33
            A to już wina Tuska i PO, nieudolnej reformy służby zdrowia(skutecznie zresztą blokowanej przez PiS), obietnicy drugiej Irlandii(tej w kryzysie teraz), skutecznemu obniżaniu podatków(jak VAT z 22% na 23%)..
            Nic nie poradzę, staram się być obiektywny.
            Cieszmy się, że już nie ma Samoobrony i LPR.
            I ja bardzo nie chcę, żeby PiS rządził, maniakalny trochę Prezes ze swoją gwardią włazi..tych no, bez własnego zdania, Błaszczaki, Hofmany, Kurskie, Ziobry(ten już się stawia)..
          • dzidzia_bojowa Re: Gra na uczuciach 02.08.11, 18:38
            O właśnie! W krypcie wawelskiej jak najbardziej! Żeby było jasne: ceniłam Marię Kaczyńską, godna pamięć o parze prezydenckiej też się należy, ale doprowadza mnie do szewskiej pasji zawłaszczanie wydarzenia. W katastrofie zginęli nie tylko pisowcy a tylko oni emanują boleścią, moim zdaniem fałszywą( nie mówię tu o rodzinach zmarłych tylko tych boleściwych wypowiedziach pisowskich polityków). A co z ewangelickim biskupem Pilchem, co z Sebastianem Karpiniukiem, co Jolantą Szymanek-Deresz, Szmajdzińskim, Krystyną Bochenek? Jakoś nie słychać o tym, że ich rodziny wybierają się do papieża by domagać się wyjawienia PRAWDY, jak to ma zamiar zrobić Gosiewska.
            • kapitan_marchewa Re: Gra na uczuciach 02.08.11, 19:09
              Dzidzia howgh...
              • ewa9717 Re: Gra na uczuciach 02.08.11, 20:58
                Film nie jest wzruszający, powiedziałabym, że jest żenujący, ale to słowo przestało już chyba cokolwiek znaczyć...
                • old.bear Re: Gra na uczuciach 02.08.11, 21:21
                  Pozwólcie że nie skomentuję tego filmu. Autocenzura mi się włączyła.
                  • kapitan_marchewa Re: Gra na uczuciach 03.08.11, 12:55
                    Ewa - ten filmik to apoteoza przeciętnego(delikatnie mówiąc) prezydenta i jego skądinąd sympatycznej i miłej żony.. Ale ostatnie sekundy to już mowa o zdradzie, braku honoru itp. jakichś "innych". Ponieważ to filmik PiS-u wiadomo kim są ci "inni", ci zdrajcy bez honoru..
                    I to najbardziej mierzi.
                    Jak to śpiewał Wojewódzki z Figurskim:
                    www.youtube.com/watch?v=2vbRv-2XzAw
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka