szprota Pachnie mi terrorem... 03.08.07, 12:34 www.gazetawyborcza.pl/1,76842,4360768.html w największym skrócie: jak się przywołuję ekipę Wiadomości TVP1 do porządku. Odpowiedz Link
szprota Hm. 04.08.07, 19:32 www.gazetawyborcza.pl/1,76842,4363984.html Ciekawa rzecz, że w tak krótkim czasie pojawiły się dwa artykuły dotyczące warunków pracy u, było nie było, konkurencji. Odpowiedz Link
aard coorvah! 08.08.07, 13:27 Może ktoś chce kupić za 50gr to, co dziś rano nacharchałem? :p www.allegro.pl/item220515952_220515952.html Odpowiedz Link
aard Ale ja właśnie dlatego 16.08.07, 22:56 że doceniam Artyzm Autora za swoje Dzieło życzę sobie tylko 50 gr :) Odpowiedz Link
szprota rany boskie 15.08.07, 22:24 <a href="http://kotaku.com/gaming/clip/bibleman-a-fight-for-faith-trailer-288546.php">nikt nie spodziewa się Hiszpańskiej Inwkizycji!</a> Odpowiedz Link
szprota rany boskie 15.08.07, 22:25 kotaku.com/gaming/clip/bibleman-a-fight-for-faith-trailer-288546.php nikt nie spodziewa się Hiszpańskiej Inkwizycji... Odpowiedz Link
szprota Pucu pucu 24.08.07, 10:52 Takich porządków, jakie wczoraj robiono na dworcu Fabrycznym w Łodzi, nie pamiętają najstarsi kolejarze. Szorowano schody, wyrywano chwasty, malowano linie na peronach, murki i tablice rozdzielcze. Nie po to jednak, by dobrze czuli się tu podróżni. To wszystko na cześć największego speca od kolejnictwa IV RP - wicepremiera Przemysława Gosiewskiego. Ma on uczestniczyć w dzisiejszej prezentacji supernowoczesnego pociągu, który od piątku zacznie kursować na trasie Łódź - Warszawa. - Kilku pracowników mozolnie myło chodniki - opowiada ekspedientka z jednego z dworcowych sklepików. - W ruch poszły szczotki, które moczono w wiadrach z mydlinami. Nawierzchnię polewano wodą ze szlauchu. Wyrywano nawet trawę, która wyrosła między płytami chodnika To jakaś komedia. Nikt nigdy nie robił tu takich porządków. Pytaliśmy, czy będą malować trawę na zielono. Powiedzieli, że nie wiedzą... - W życiu czegoś takiego tu nie widzieliśmy - dorzuca inna rozmówczyni. - Nagrałam to sobie nawet telefonem komórkowym, bo nikt by mi nie uwierzył. W biurze naczelnika stacji nikt nie chciał z nami rozmawiać. Tłumaczono się nawałem pracy. - Dostaliśmy zlecenie, by umyć dworzec i przygotować do wizyty gości z Warszawy - informuje Janina Matysik, szefowa zakładu usług porządkowych, której ekipa pucowała dworzec. - Sprzątanie zaczęliśmy we wtorek. Dziś o godz. 11 zostanie zamknięty peron 2. Tam przyjadą goście i pojawi się nowoczesny pociąg. Oficjalna uroczystość ma się rozpocząć o godz. 14 i potrwa co najmniej godzinę. lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/761901.html Odpowiedz Link
huann no popatrz 25.08.07, 09:35 a ja wczoraj po 22.00 wysiadając z pociągu na ŁF nic nie zauważyłem. i już bym złożył to na karb Żondzoncyh, ale przypomniało mi się w samą porę, że w tym kraju po 22.00 pod koniec sierpnia bywa po prostu ciemno... Odpowiedz Link
szprota Re: no popatrz 25.08.07, 14:17 huann napisał: bywa po prostu ciemno... I zimno, i nie wypada. Odpowiedz Link
huann Re: no popatrz 25.08.07, 23:15 jeszcze powypada. jak w świecie dysku o listopadowym dżdżu. Odpowiedz Link
szprota Cieszynianin oskarżony o zniewagę prezydenta 11.09.07, 20:36 Młodemu pasjonatowi internetu grożą trzy lata więzienia. Mężczyzna jest oskarżony o publiczne znieważenie prezydenta Kaczyńskiego. 23-letni Marek W. z Cieszyna napisał amatorski program do tzw. pozycjonowania stron w internecie. Po wpisaniu w internetowej wyszukiwarce określonego hasła pozycjonowana strona wyskakuje na pierwszych miejscach. Mężczyzna, testując napisany przez siebie program, zajął się oficjalną stroną internetową prezydenta RP Lecha Kaczyńskiego. Gdy internauci wpisywali w wyszukiwarkę słowo "kutas", wyskakiwała im na ekranach komputerów oficjalna strona prezydenta Polski. W dodatku na pierwszym miejscu. Internauci bawili się tak przez kilka miesięcy - aż do marca tego roku. Wtedy to 23-latek został namierzony przez śledczych z katowickiej Komendy Wojewódzkiej Policji. Odnalezienie go nie było trudne - mężczyzna używał swojego domowego komputera, który policjanci bez trudu odnaleźli po numerze IP. Informatyk amator przyznał się, że to on jest autorem programu. - Chciałem tylko sprawdzić swoje umiejętności i to, czy program działa - tak tłumaczył podczas przesłuchań powód, dla którego zajął się stroną prezydenta. Przeciwko mężczyźnie został sporządzony akt oskarżenia, który trafił już do Sądu Rejonowego w Cieszynie. - Marek W. został oskarżony o publiczne znieważenie głowy państwa - mówi Sławomir Świderek, rzecznik prasowy bielskiej prokuratury okręgowej. - Słowo, którego użył, w powszechnym mniemaniu nie od dziś uchodzi za obelżywe, nie trzeba zasięgać opinii językoznawców, żeby to stwierdzić - dodaje. Mężczyźnie grozi kara do trzech lat więzienia. Marek W. ma średnie wykształcenie, nie pracuje, utrzymuje go matka. Nie był wcześniej karany. Będzie odpowiadał przed sądem z wolnej stopy. Źródło: <a href="http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35056,4477719.html">Gazeta Wyborcza Katowice</a> Odpowiedz Link
aard Jenois maxima 31.07.08, 09:07 www.getiq.pl/?gclid=CJvvhMTF6ZQCFRqH1QodjEIqQA Instrukcje: na liscie "krajów o najwyższym IQ" po prawej przejdź na kartę "Azja" i zjedź o jedną stronę w dół. Czytaj... :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link
yavorius Re: Jenois maxima 31.07.08, 12:32 Ciekawe, że to samo można zobaczyć bezpośrednio na www.getiq.pl bez referencji. Cie cholera... Odpowiedz Link
szprota Re: Jenois maxima 31.07.08, 19:39 To jest ten test, co trzeba wysłać płatny SMS, by uzyskać wynik? Wyszło mi w nim ciut powyżej przeciętnej :) Odpowiedz Link
aard Nie chodzi o test, tylko... 04.08.08, 12:32 o kraj w Azji o nazwie "Porcelana" :DDDDDD Odpowiedz Link
aard O, zmienili! 04.08.08, 12:33 na "Chiny"! Kurwa, a ja nie zrobiłem zrzutu z ekranu :((((((((( Odpowiedz Link
aard mam ochotę na KURWA MAĆ i CHUJ IM W DUPĘ!!! 19.09.08, 12:08 lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/899181.html Kurwa, jakie to szczęście, że w tym czasie jestem w cywilizowanym laickim kraju. Chyba bym ich gołymi rękami pozabijał... Dla linkowców niedziałających treść: "Pół tysiąca osób z tablicami "Jezu ufam Tobie" stanie na 111 skrzyżowaniach w centrum Łodzi i odmówi Koronkę do Miłosierdzia Bożego. Akcja, zorganizowana przez grupę Iskra Bożego Miłosierdzia, działającą przy łódzkiej Odnowie w Duchu Świętym i kościele ojców jezuitów z ul. Sienkiewicza, odbędzie się o godz. 15 we wtorek 30 września. Tego rodzaju przedsięwzięcie jest organizowane po raz pierwszy na świecie. Chodzi nam o to, by publicznie głosić prawdę o Miłosierdziu Bożym i zachęcić do odważnej modlitwy mieszkańców Łodzi. Będziemy namawiać łodzian do włączenia się do wspólnej modlitwy - mówi ojciec Remigiusz Recław, jezuita, jeden z organizatorów przedsięwzięcia. - Łódź jest jedynym miastem na świecie, którego patronką jest św. Faustyna i chcemy zwrócić się do Jezusa przez modlitwę św. Faustyny. Organizatorzy zamówili kilkadziesiąt tablic "Jezu ufam Tobie", z którymi - i z różańcami w dłoniach - staną na chodnikach w śródmieściu, a w obrębie ulic: Północna, Radwańska, Kilińskiego, al. Kościuszki i Zachodnia będą obecni na każdym narożniku skrzyżowań. Do modlitwy włączą się także grupy parafialne działające m.in. przy kościele pw. św. Wojciecha przy ul. Rzgowskiej i parafii pw. Matki Boskiej Częstochowskiej z ul. Gogola. Modlitwa Koronką do Miłosierdzia Bożego potrwa 10-15 minut, po czym jej uczestnicy rozejdą się. W przeprowadzenie akcji zaangażuje się około pół tysiąca osób. Chcemy rozmodlić miasto, wyprosić łaski dla niego. W Łodzi wiele osób jest uzależnionych od alkoholu, narkotyków, okultyzmu i przez wspólną modlitwę chcemy to zmienić - mówi Danuta Pawłowska, jedna z organizatorek akcji. Jej pomysł powstał w Łodzi na jednym ze spotkań grupy Iskra Bożego Miłosierdzia. Tworzą ją młodzi ludzie, którzy angażują się m.in. w Festyny Miłosierdzia, które od trzech lat odbywają się w maju w parku im. Słowackiego, a mają na celu popularyzowanie św. Faustyny - patronki Łodzi. Modlitwa na skrzyżowaniach, która odbędzie się 30 września będzie tylko jednym z elementów przygotowana duchowego miasta do dnia 5 października - kiedy to w kalendarzu liturgicznym przypada wspomnienie św. Faustyny i ma też zostać odsłonięty pomnik Święta Faustyna czerpiąca ze źródła Miłosierdzia. Stanie on na placu Niepodległości (przy skrzyżowaniu ul. Piotrkowskiej i Sieradzkiej). Przedstawiać będzie świętą klęczącą nad strumieniem w kształcie krzyża, a z jej dłoni wypływać będzie woda. Projekt pomnika jest autorstwa artysty plastyka Mariusza Drapikowskiego. W łódzkich kościołach oraz furtkach miejskich w hipermarketach Carrefour (ul. Kolumny i Szparagowa), E.Leclerc (ul. Inflancka) oraz M1 (ul. Brzezińska) są sprzedawane cegiełki na budowę pomnika." Odpowiedz Link
dziad_borowy Re: mam ochotę na KURWA MAĆ i CHUJ IM W DUPĘ!!! 19.09.08, 13:17 Innym razem jak defiluja to maja pozniej galazki ro rozgrabienia, co beda wyrywac sobie na skrzyzowaniach? Moze slupki na Sienkiewicza? Dzierżżż!!!! Odpowiedz Link
latajacy_rosomak ? 20.09.08, 18:33 Na szczęście żyjemy w cywilizowanym kraju i nikt im chuja w dupę wkładać nie będzie (nawet jeśli mają jedną wspólną) ani tym bardziej zabijał gołymi rękami. Dla mnie jest to żenujące z innego powodu. Z takiego: "Gdy się modlicie, nie bądźcie jak obłudnicy. Oni lubią w synagogach i na rogach ulic wystawać i modlić się, żeby się ludziom pokazać. Zaprawdę, powiadam wam: otrzymali już swoją nagrodę. Ty zaś, gdy chcesz się modlić, wejdź do swej izdebki, zamknij drzwi i módl się do Ojca twego, który jest w ukryciu. A Ojciec twój, który widzi w ukryciu, odda tobie" (Mt 6,5-6). Znamienne jest jednak dla większości katolików, że Biblię traktują jako lekturę fakultatywną. Odpowiedz Link
kotbert Re: mam ochotę na KURWA MAĆ i CHUJ IM W DUPĘ!!! 20.09.08, 23:51 Och, co za cholerna szkoda, że to jest tak wcześnie... Odpowiedz Link
aard Żal,że powołanie duchowne nie oświeca także mózgu 13.11.08, 14:41 W Poznaniu pojawiły się wydrukowane przez "Małego Gościa Niedzielnego" ulotki z wizerunkiem czarnoskórego chłopca, mówiącego: "Szkoda, że modlitwa nie rozjaśnia także skóry". O rozdawanych w kościołach ulotkach było wczoraj głośno w całym kraju. Jak ustaliło Radio ZET, rasistowskie ulotki trafiły w ostatnią niedzielę m.in. do dzieci, które przyszły na mszę św. do jednej ze świątyń w Poznaniu. Jakiej - nie wiadomo. Radio ZET nie chce tego zdradzić. Dziennikarze tłumaczą, że nie chcą piętnować konkretnej parafii. Jak rozdawanie rasistowskich ulotek w kościele komentuje poznańska kuria? - Odsyłam pana do wydawcy - ucina ks. Maciej Szczepaniak, rzecznik kurii. Gabriela Szulik, redaktor naczelna "Małego Gościa Niedzielnego" tłumaczy, że doszło do "wypadku przy pracy". - To była pomyłka, nie mamy takich poglądów. Są dziesiątki dowodów na to, że myślimy inaczej, niż sugeruje ten obrazek - mówi Szulik. I dodaje, że jej czasopismo od 12 lat promuje tematykę misyjną oraz wspiera misjonarzy i ich podopiecznych w Afryce. - Obrażanie kogokolwiek nie było naszym zamiarem - zakończyła Gabriela Szulik. źródło żenuły: miasta.gazeta.pl/poznan/1,36001,5912739,Rasistowskie_ulotki_w_kosciele.html Odpowiedz Link
huann Re: Żal,że powołanie duchowne nie oświeca także 13.11.08, 18:10 gość w dom - kula w płot! Odpowiedz Link