Dodaj do ulubionych

OGŁUSZENIA

• aard NIE ROZUMIEM 18.08.09, 13:30
      a co chodzi z tą "filią na facebooku". Nawet po zalogowaniu nie ma
      do niej dostepu, więc co ten link robi w nagłówku otwartego forum,
      jakim jest RU?
      • zamek ODBIERZ 18.08.09, 14:39
        pocztę i wlazł ;)
        • aard TO NIE JEST 18.08.09, 14:44
          odpowiedź na moje pytanie :)

A co do FB, to ja tam wcale wchodzić nie zamierzam. Aczkolwiek za
          zaproszenie dzięki.
      • szprota ZAMEK ZAŁOŻYŁ 22.08.09, 13:46
        to podlinkowałam.
        A po co założył, to nie wiem :)
        • aard CZYLI BEZREFLEKSYJNIE 22.08.09, 23:23
          podlinkowałaś? Boć i tak kliknięcie w ten link nic nie da temu, kto jeszcze
          filii owej nie zna, a kto zna, klikać nie potrzebuje. Zgadza się?
          • szprota CZYLI POMYŚLAŁAM 24.08.09, 00:47
            zatem pojawiła się refleksja, że Zamkowi będzie miło, gdy podlinkuję.
            Nie wiem, z czym masz problem.
          • szprota DODAM 24.08.09, 00:48
            że sporo forumowiczów okołoutopijnych ma konta na fb, ale zagląda nań na tyle
            rzadko, że ową filię mogłoby przegapić.
            • aard ELEKTRODAM 24.08.09, 13:22
              i raz jeszcze powtórzę: RU jest forum publicznym, otwartym. W jego
              nagłówku polecamy jakieś inne strony ("Liny które waardo"). Więc
              osoba z zewnątrz tu przychodzi, widzi, że "warto" i klika. I co? I
              nic. "Nie jesteś członkiem tej grupy" czy jakośtam. I co sobie
              myśli? Ze jesteśmy idioci lub TWA, bo polecamy stronę, na którą
              potem nie wpuszczamy. Więc po co taki link w nadzióbku?
              • szprota MNIE TRZEBA POWTARZAĆ 24.08.09, 14:47
                Za pierwszym razem nie chwytam.
                Powiem tak: nadal nie rozumiem, czemu robisz o to tyle hałasu.

RU jest forum publicznym, zgoda. (To, że jesteśmy hermetyczni i że od pewnego
                czasu nikt tu właściwie nie pisze, rozkminialiśmy już wielokrotnie.) I jakoś na
                rozum pojmuję, że nie podoba Ci się, że z forum otwartego wiedzie link do
                zamkniętej grupy, argument o tym, że ktoś może odebrać to jako hipokryzję, że tu
                niby otwarci i zapraszamy, a tu figa, załóż konto na fujzbuku, do mojego umysłu
                nawet trafia.

Natomiast nie rozumiem, czemu pomimo mojego wyjaśnienia (Zamek założył w dobrej
                wierze - chociaż i dla mnie Utopia jest jedna, no ale skoro założył, to może ją
                przy okazji i wskrzesi - więc linkuję w opisie, jak i blogi uczestników oraz
                inne filie i odnogi RU) postanowiłeś link wykasować. Czy mam z tego rozumieć, że
                dla Ciebie jest istotniejsza idea prawie nieistniejącego forum czy też odbiór
                tegoż forum przez potencjalnego czytelnika od relacji z Zamkiem? Bo to właśnie
                dałeś nam do zrozumienia. Nie jestem wprawdzie Zamkiem i nie siedzę mu w głowie,
                ale jestem w stanie sobie wyobrazić, że tak by to odebrał.
                Reasumując: rozumiem, czemu Ci się to nie spodobało, nie rozumiem, czemu jednak
                wykasowałeś.
                Zastanawiam się jednocześnie nad przekazaniem Ci Utopii, ja na nią wizji nie
                mam, samotnie pisać lubię na blogu, nie na forum, może jako jedyny i
                niepodzielny właściciel wskrzesisz to forum i je rozkręcisz, np. ściągnąwszy Huanna?
                • aard UCH! 24.08.09, 23:45
                  Usunąłem z popędliwości, bom sądził, że się zgadzamy, iż umieszczenie było
                  omyłką. Bo dla mnie jest to oczywistą oczywistością, że tego linka być w
                  nadzióbku nie powinno. Ale też bardzo mi nie zależy, ot tyci, więc jeśli
                  komukolwiek (choćby królowi Norwegii) zależy na czymś zgoła przeciwnym w choćby
                  odrobinę większym stopniu niż tyci, to gotówem przywrócić ;)

Relacji z Zamkiem w to nie mieszam i nie sądzę, by był sens je mieszać, chyba,
                  że to Zamek prosił a nalegał, by link ów się w nadzióbku znalazł. O czym nie
                  wspominasz, więc zakładam, ze jednak nie prosił.
                  • zamek MAM NA GŁOWIE 25.08.09, 00:09
                    coś zupełnie innego, mianowicie czy to już czy jeszcze nie czas gnać do szpitala
                    (bo są symptomy, że trzeba trzymać rękę na pulsie), ale wydaje mi się, że coś
                    powinienem rzec w sprawie. To i rzeknę, a rączo.
                    Po pierwsze: czy językiem migowym mówi się rączo?
                    Po trzecie: czy było słusznym zakładanie filii? Było. Chociażby po to, aby moi
                    fujzbukowo-utopijni przyjaciele zaprosili swoich przyjaciół i pokazali im drzwi
                    do głównej, wielkiej i niepowtarzalnej RU. Aby byli to ludzie, których my sami
                    chcemy obdarzyć wyjątkowością Utopii. Abyśmy i my mieli kawalątek ogrodzonego
                    ogródka na fujzbukowej niwie. I o. Oraz generalnie, aby nigdzie nie brakowało
                    ćfu i ostu w ogórkach.
                    Szprota okazała się tak miła, że z własnej inicjatywy podlinkowała filię w
                    nadzióbku, jako i RU jest podlinkowana na filii. Nie było w tym żadnego mojego
                    życzenia. Odebrałem to w kategoriach serdeczności i przyjaźni. Sam Aardzie zatem
                    rozumiesz, w jakich kategoriach mógłbym odebrać fakt odwrotny. Ale nie odbieram,
                    to nie jest tego warte, aby się boczyć. Zrobisz jak zechcesz, może przywrócisz,
                    może nie przywrócisz. Ja nadal na nic nie nalegam i o nic nie proszę. Jeżeli zaś
                    Aard ma życzenie, aby filię skasować, uczynię to w każdej chwili, bo jeżeli
                    filia ma kogokolwiek drażnić, jest zbędna. Miało być miło, fajnie i w dobranym
                    gronie, ale przecież może być tak i bez fujzbuka.
                    No i po siódme: czy Bóg fuzju lubit'?
                    • aard ALEŻ! 25.08.09, 12:25
                      Przeto dzierż ręką puls przy szyjce, a jakże! :)

A jać powiem, że nie mam nic porzeciw filli fejzbukowej i nawet mi
                      przez myśl nie przeszło, aby ktokolwiek miał ją usuwać! :)

Jeno link do niej tutaj wydał mi się nielogiczny. I tylko
                      nielogiczny bez żadnych osobistych podtekstów, przyjacielskich bądź
                      nie gestów i w ogóle jakiegokolwiek związku z czymkolwiek innym
                      niźli link do filli umieszczony na RU.

Co inszego zaś link w dRUgą stronę - niechże przyzywa! :)
                      • szprota W TAKIM RAZIE 25.08.09, 18:56
                        Dodam tylko od siebie, że tych osobistych podtekstów, znając się wszak już tyle
                        czasu, nie unikniemy. Nie jesteśmy sobie jeno nickami z forum, lecz - chyba mogę
                        tak uważać? - przyjaciółmi. Stąd moje wczorajsze oburzenie i wcześniejszy gest
                        podlinkowania filii (istotnie spontaniczny, Zamek prosił mnie chyba tylko raz, o
                        to, bym nie zaczynała znów palić - i też nie pomogło :P).
                        Łatwiej mi bowiem oddzielić emocje od seksu niż forum ;) I nie zamierzam tego
                        robić, gdyż sobie myślę, że niechaj one sobie kontrapunktują ze stanowczością i
                        chłodem umysłu Aarda.
                        • aard O KURWA, O KURWA! 25.08.09, 19:56
                          O kurwa, o kurwa! Tak sobie czytam trochę i przeglądam niektóre archiwalne
                          wątki, a WNa w szczególności i tak sobie myślę: o kurwa, o kurwa, jakże mi
                          Tamtych_Was brak...! I jakże mi brak tamtego_siebie, chociem tera nie mniej
                          stanowczy, a przecież szczuplejszy blondyn...

O kurwa, o kurwa... Toż to była emocja zasiąść na fotelu, odpalić kompa i czekać
                          aż się uruchomi, by zobaczyć, Co Się Wydarzyło Na RU...

O kurwa, o kurwa...
                          • szprota KTOŚ MNIE WOŁAŁ? (c) Mag.gie 25.08.09, 20:06
                            Bo kiedyś to nam anteny wyskakiwały z głów kędzierzawych i ciumkały żyrafiście
                            na hipopotamy, a wena wyjeżdżała nawet na muszli klozetowej w pianie z domestosa.
                            A teraz wypada nam mieć powagę na świecie pysku. Albo nie kręci nas już karuzela
                            z madonnami z odkręcanymi główkami, z których każda tym się marchwi, że nie czas
                            żałować rusz, gdy z kopyta. Albo nawet bąd jest bruk.
                            Tymczasem dostałam wiadomość "Pamiętaj, żeby pójść do mojego i SBMęża zoo i
                            potrząchać wszystkimi drzewkami." A Kotbert ewoluuje i nie wie, co o tym myśleć.
                            • aard BO ŻYCIE SIĘ ROZCIĄGA 25.08.09, 23:16
                              a wena jest King-Konga*

Pamiętam jedną bróżową wiewiórkę jak w parku śledzia jelenia goniła po
                              zamrozkach, kiedy w łapy dmucha, a i z e myliła namiętnie. Potem zbrakło jej
                              krwi i łez, oh yes!

Zdecydowanie nie to jest we mnie, co było, a nie w tym jestem ja, w czym byłem.
                              Nawet prysznic nie bluzga jak kiedyś...

*(c) Lech Roch Pawlak
                              • maginiak ŁO! MAD! KO! & Co. 28.08.09, 12:34
                                Chyba nie dalej jak z miesiąc temu, a nie dalej jak pięć tygodni w
                                pizdu ałej to już na pewno, ucięliśmy sobie z niejakim Yavoriusem
                                pogawędkę dokładnie na temat "O kurwa, o kurwa, gdzie jest nasza
                                Utopia! No gdzie?"

No bo jak tu nie żałować, (no do cholery!), utraty czegoś, co było
                                kiedyś sporą częścią naszego życia? Dla mnie nawet tak sporą, że
                                razu pewnego pojechałam w weekend do pracy żeby sobie po kryjomu
                                wydrukować z tysiąc stron WNa :) (no nie, naprawdę? no tak, naprawdę
                                naprawdę)

Ale ponieważ jako urodzona optymistka w każdym nieszczęściu szukam
                                pozytywów, doszłam do urodziwie optymistycznego wniosku, że brak RU
                                i WNa ma dla mnie jedną zasadniczą zaletę: Otóż mam ZNACZNIE mniej
                                zapluty monitor!
                                No i jak tu się nie radować? No jak?!
                                • szprota RADOWAĆ SIĘ TRZA I WESELIĆ 29.08.09, 00:38
                                  Acz osobiście przyznam, że czuję się już zmęczona wzdychaniem "ach gdzie ta Utopia".
                                  We wspomnieniach ta Utopia.
                                  W czarnej dupie ta Utopia i w najgłębszej z pizd, jeśli zamiast pisać będziemy ciągać nostalgiczne smęty.
                                  • aard TAAA, TO MĘCZĄCE 29.08.09, 13:32
                                    i bezproduktywne. Jak my sami i nasza przebrzmiała w huku pękających,
                                    nieoklejonych plastrem, brużowych wiewiórek niewinność.
                                    • szprota TONIE MĘCZĄCE 29.08.09, 16:11
                                      Tylko nudne i głupie oraz chujowe i niezabawne.
                                      Jak my sami, szukając w zmarszczkach lustra kawałków brody Rumkowskiego, co wypychał sobie kieszenie lolitkowymi majtkami.
                                      • aard LOLIKOWE MAJTKI...? 29.08.09, 19:22
                                        Hmmm... Hm! O, już wiem: KURWAŚNIEG!!!
                                        • szprota POZNAŁAM TYLKO LOLIKOWY STANIK 30.08.09, 13:25
                                          I nawet przytupnęłam nad nim polkę, ale mimo to nie nabrał kompatybilności.
                                          Kurwaśniegu zakazuję przez najbliższe trzy miesiące. Tak mi dopomóż AccuWeather!
    • aard OGOLĘ B00GA 26.08.09, 13:37
      brzytwą Ockhama.
    • dwoch_mezczyzn POWRACAMY 29.08.09, 13:57
      Jak Phoenix z Suns
      • szprota NO GUY NO CRY 29.08.09, 16:18
        Choćby i Fawkesowi się kłaniał jakiś zaraz po zaduszkach.
        PS Zgubiłam dwie kobiety i czworo dzieci różnej płci...!
        • aard NO BORDER NO KRAJ 29.08.09, 19:23
          wwwłaśnie, a gdzie The Borg?
          • szprota ASYMILACJA JEST BEZCELOWA 30.08.09, 13:28
            Ich również pocierałam. Żałość.pl z tą moją sklerozą.
            • aard DYWERSYFIKACJA JEST BEZNADZIEJNA 02.09.09, 13:26
              Hasło brzmiało teniswporcie. Jestem prawie pewien. A mimo to nie działa, więc
              albo konto się samo zlikwidowało od nieużywania, albo ktoś podstępnie zmienił
              był, a potem jeszcze podstępniej zapomniał :P
              • szprota BYWAŁO JUŻ TAK 02.09.09, 19:03
                że konta się same logowały i zarządzały Utopią, więc kto wie. Ale pewnie się
                zlikwidowało.
                No trudno :P
                • aard NIEWĄTPLIWIE 05.09.09, 15:17
                  No trudno :P
    • aard WYCISKAM 11.09.09, 13:34
      Ostatnią dechę z RU.
      • szprota NIEWIELE TYCH DECH 12.09.09, 19:12
        A ja, jak za starych czasów, spędzam sobotni wieczór przy radiu...
    • werozamki NO TO POGNALIŚMY 14.09.09, 17:34
      wczoraj wieczorem do szpitala i i już jesteśmy we trójkę :)
      • szprota CZY W RABARBARACH BARBARA? 14.09.09, 21:22
        A swoją drogą miło mieć taką omal bliźniaczkę.
        • zamek RACZEJ 17.09.09, 19:11
          w szarawarach. Albo w dreamerach.
      • aard NO TO GRATULACJE! 15.09.09, 23:43
        Bliźniaczkę przez pokolenie :P
        • szprota PRZEZ PÓŁTORA POKOLENIA 16.09.09, 07:52
          Muszę sprawdzić Basi horoskop i porównać do swojego. Tak z ciekawości.
          • dwoch_mezczyzn POKOLENIE W ROZUMIE 16.09.09, 14:35
            każde pokolenie ma włany czas... http://www.sesja.neostrada.pl/image018.gif
            • lea Re: POKOLENIE W ROZUMIE 17.09.09, 13:27
              jak już zaczynasz parafrazować Kombii to stwierdzam, ze pora umierać. no
              niniejszym od teraz zaczynam czynić
              • aard PRZYPOMINAM ZASADY 18.09.09, 14:56
                Na OGŁUSZENIACH się nie Re:ruje!! :p
                • szprota ZAPOMINAM ZAKWASY 18.09.09, 20:07
                  Bo się lenię szalenie.
                  Ponadto wyszło mi, że jestem
                  nudziarą
                  !
                  I chciałam jeszcze dodać, że dzięki tej piosence wygrałam wieżę hajfi, która mi
                  służy do zapodania muzyki z gry Wiedźmin, gdy popadam w popołudniowe letargi w
                  poniedziałkowym szoku poweekendowym.
                  • aard JA TEŻ, JA TEŻ!! 19.09.09, 08:47
                    Ale jakiej piosence? :o
                    • szprota KAŻDE POKOLENIE 19.09.09, 13:11
                      tej piosence.
                      Faktycznie zapominasz :P
                      • aard O KURWA! 19.09.09, 22:06
                        To znaczy, ojej, to musiało być straszne :p
                        • szprota OJEJ, TO ZNACZY PLUSZOWA KACZKA 19.09.09, 22:47
                          Nie pamiętam, czy było, byłam zbyt zaspana. Ale prowadzący zakochał się w moim
                          zmysłowym porannym barytonie, stanowiacym oczywisty kontrast dla popołudniowych
                          nastoletnich szczebiotów.
                • lea Polewam Kwasami 19.09.09, 12:25
                  chuj w dupę wszelkim zasadom!
                  jeno fenoloftaleina jak dziewczyna dla zasady się czerwieni
                  • aard KURWA 19.09.09, 22:05
                    OGŁASZAMY CAPSEM!! :p
    • szprota YAVO, TY SPAMERZE! 18.09.09, 20:09
      forum.gazeta.pl/forum/w,299,100247105,,Dwustu_wspanialych.html?s=0
      • aard TRUJKA BEZ SERNIKA 19.09.09, 08:49
        Bo poza nim jeszcze Ty i ja. Kurwa :p
        Czy kogoś przeoczyłem? ;)
        • szprota Z UTOPCÓW NIKOGO 19.09.09, 13:14
          Wyznam ze wstydem, że przeoczyłam Ciebie. Na tej liście, rzecz jasna :P
          Ale widzę kilka znajomych nicków z innych forów, w tym uwielbianą przeze mnie
          Kotulę.
          • aard NIE MA SPRAWY, TEZ BYM SIEBIE PRZEOCZYŁ 19.09.09, 22:04
            a nawet cała listę, gdyby niezależnie od siebie trzy osoby nie zwróciły mi na
            nią i moją na niej obecność uwagi :p

Ja tam kojarzę tylko Sloggiego i Geografa ;)
            • szprota NO I KURCZĘ ZNÓW NAS COŚ ŁĄCZY 19.09.09, 22:50
              Primo: wreszcie mi przeskoczył kursor. Grafika załadowała się później niźli
              zaczęłam pisać, na co niemały wpływ ma fakt, że nadaję z Pierdolca.
              Secundo: mnie zwróciły dwie. Ale zależnie, bo jedna podlinkowała na forum, a
              druga z forum na mejla.
              • zamek A W OGÓLE SLOGGI MA 19.09.09, 23:08
                najwięcej postów, tylko że z dwóch nicków.
                • szprota TRUE 20.09.09, 00:34
                  Nicka "Sloggi" już nie używa i focha, jak go tak nazwać (plotu-plotu).
                  • lea ALE ANNAL 20.09.09, 12:37
                    Szprota w doborowym sąsiedztwie
                    • aard DZIĘKUJE 23.09.09, 14:55
                      zawiadomoco
                      • lea ZAWIADOMOMOCNO 28.09.09, 13:57
                        dziękujesz?
                        • aard BYNAJMNIEJ 01.10.09, 21:22
                          HEJA!
                          • lea JEDNAKOWOŻ 01.10.09, 21:33
                            kruczki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka