Dodaj do ulubionych

honor zolnierza

18.06.12, 21:26
wyborcza.pl/1,87648,11963926,Internetowa_krucjata_o_honor.html?as=2&startsz=x
Otoz nie, panie Jacku, to nie sa bohaterowie. Sa to najezdzcy, ktorzy w wiekszosci melduja sie na "misje" z czystej pazernosci finansowej. Bohaterami byli zolnierze Massouda, ale co Pan moglby o Nim wiedziec...
Poniewaz mojego IP nikt Panu nie da, prosze o zgloszenie na adres mailowy Gazety; chetnie udostepnie dane w celu zlozenia donosu.
:-)
k-r
Obserwuj wątek
    • maria421 Re: honor zolnierza 18.06.12, 22:48
      Koelscher, na ten Twoj wpis moge tylko odpowiedziec cytatem z artykulu :

Jak czytam wpisy internetowe, w których tych ludzi wyzywa się od najemników, szlag mnie trafia.

Nie wiem tez dlaczego arogancko zakladasz ze "pan Jacek" nie wie nic o Massoudzie.

Swoja droga, ciekawe jak by sam Massoud ocenil naszych zolnierzy. Zastanawiales sie nad tym kiedys?
      • koelscher Re: honor zolnierza 18.06.12, 23:16
        Czyzby wydawalo Ci sie, Marysiu, ze Massoud kochalby naszych, bo oni "za wolnosc nasza i wasza"? Otoz nie, oni nie walcza tam za niczyja wolnosc i wiekszosc z nich o tym wie. Malisz sie, sadzac, ze Massoud kochalby nieproszonych "sprzymierzencow" tylko dlatego, ze sam walczyl z talibami...
        k-r

maria421 napisała:

> Koelscher, na ten Twoj wpis moge tylko odpowiedziec cytatem z artykulu :
        >
        > Jak czytam wpisy internetowe, w których tych ludzi wyzywa się od najemników,
        > szlag mnie trafia.
        >

>
        > Nie wiem tez dlaczego arogancko zakladasz ze "pan Jacek" nie wie nic o Massoudz
        > ie.
        >
        > Swoja droga, ciekawe jak by sam Massoud ocenil naszych zolnierzy. Zastanawiales
        > sie nad tym kiedys?
        • maria421 Re: honor zolnierza 19.06.12, 07:59
          koelscher napisał:

> Czyzby wydawalo Ci sie, Marysiu, ze Massoud kochalby naszych, bo oni "za wolnos
          > c nasza i wasza"? Otoz nie, oni nie walcza tam za niczyja wolnosc i wiekszosc z
          > nich o tym wie. Malisz sie, sadzac, ze Massoud kochalby nieproszonych "sprzymi
          > erzencow" tylko dlatego, ze sam walczyl z talibami...
          > k-r
          >

Dlaczego mialby od razu kochac? Wystarczyloby , gdyby sie z nimi sprzymierzyl w walce o ten sam cel, albo zeby choc nie przeszkadzal. Moglby za to prezydentem zostac.
    • zawszekacperek Re: honor zolnierza 18.06.12, 23:39
      Ale jesteś koelscher skromniś.:):):) Trzeba było napisać wprost, że bohaterem jest twój serdeczny kumpel Radek Sikorski, do którego to smażysz maile.:):):) Też ma w swym życiorysie epizod afgański.
      A teraz już poważnie.
      Jak możesz nazywać żołnierzy, których rząd uznawany przez społeczność międzynarodową, posyła na misje do określonych regionów świata "najeźdźcami"?
      Czy wg ciebie np. polski kontygent wojskowy w Czadzie to "najeźdźcy"?
      Gdyby nie była późna pora to poradziłbym tobie, żebyś się puknął w łeb. Nie rób tego jednak teraz, bo obowiązuje już cisza nocna i sąsiedzi chcą spać.:):):)

Kacperek
      P.S.
      Jak już tak chcesz zostać męczennikiem to zapodaj mi na pocztę swój IP.:):):)
      ---
      t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRRbVVFsflAiqHjMOs5ih-3VgBfZGtn-uq2gNjKaXGjxhT_yOlwOw
      • koelscher Re: honor zolnierza 19.06.12, 00:11
        Zabystrzyles sie jak woda w klozecie - nigdy nie wspominalem o moim "epizodzie afganskim"...
        Radek zas, coz, jest takim samym "bohaterem" jak ja, ani wiekszym, ani mniejszym.
        Jesli zas czadzisz tu - ni stad ni z owad - o Czadzie, musi, ze czyms sie znowu przyczadziles - nie stac cie na "Stoff" lepszej jakosci?
        Powtarzam jeszcze raz: Do Afganistanu jada kolesie (przynajmniej polscy i niemieccy) dobrowolnie i nie po to, by rozdziewac tamtejsze baby z burek, lecz po to, zeby zarobic kase, w najlepszym zas razie potwierdzic wlasna "meskosc".
        k-r

zawszekacperek napisał:

> Ale jesteś koelscher skromniś.:):):) Trzeba było napisać wprost, że bohaterem
        > jest twój serdeczny kumpel Radek Sikorski, do którego to smażysz maile.:
        > ):):) Też ma w swym życiorysie epizod afgański.
        > A teraz już poważnie.
        > Jak możesz nazywać żołnierzy, których rząd uznawany przez społeczność międzynar
        > odową, posyła na misje do określonych regionów świata "najeźdźcami"?
        > Czy wg ciebie np. polski kontygent wojskowy w Czadzie to "najeźdźcy"?
        > Gdyby nie była późna pora to poradziłbym tobie, żebyś się puknął w łeb. Nie rób
        > tego jednak teraz, bo obowiązuje już cisza nocna i sąsiedzi chcą spać.:):):)
        >
        > Kacperek
        > P.S.
        > Jak już tak chcesz zostać męczennikiem to zapodaj mi na pocztę swój IP.:):):)
        > ---
        > t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRRbVVFsflAiqHjMOs5ih-3VgBfZGtn-uq2gNjKaXGjxhT_yOlwOw
        • koelscher Re: honor zolnierza 19.06.12, 00:15
          PS
          Jesli zas chodzi o moje IP, niech ci wystarczy to, ktore i tak mozesz zobaczyc. Zwroc sie do operatora o udostepnienie danych...
          :-)
          k-r
        • maria421 Re: honor zolnierza 19.06.12, 08:04
          koelscher napisał:

> Jesli zas czadzisz tu - ni stad ni z owad - o Czadzie, musi, ze czyms sie znowu
          > przyczadziles - nie stac cie na "Stoff" lepszej jakosci?
          > Powtarzam jeszcze raz: Do Afganistanu jada kolesie (przynajmniej polscy i niemi
          > eccy) dobrowolnie i nie po to, by rozdziewac tamtejsze baby z burek, lecz po to
          > , zeby zarobic kase, w najlepszym zas razie potwierdzic wlasna "meskosc".
          > k-r

I co z tego? Co z tego, jezeli jada tam zeby zarobic kase skoro dzieki temu Afganki znow moga do szkoly chodzic ? I jest to tylko jeden maly przyklad .

Ech, Kolescher, fajnie jest siedziec w pantoflach przy kompie i krytykanctwo uprawiac...
          • koelscher Re: honor zolnierza 19.06.12, 17:46
            Tak, Marysiu, Afganki beda mogly chodzic do szkoly i topic sie w wykopanych przez naszych dzielnych wojakow studniach...
            O sancta simplicitas!!!
            k-r

maria421 napisała:

> koelscher napisał:
            >
            > > Jesli zas czadzisz tu - ni stad ni z owad - o Czadzie, musi, ze czyms sie
            > znowu
            > > przyczadziles - nie stac cie na "Stoff" lepszej jakosci?
            > > Powtarzam jeszcze raz: Do Afganistanu jada kolesie (przynajmniej polscy i
            > niemi
            > > eccy) dobrowolnie i nie po to, by rozdziewac tamtejsze baby z burek, lecz
            > po to
            > > , zeby zarobic kase, w najlepszym zas razie potwierdzic wlasna "meskosc".
            > > k-r
            >
            > I co z tego? Co z tego, jezeli jada tam zeby zarobic kase skoro dzieki temu Af
            > ganki znow moga do szkoly chodzic ? I jest to tylko jeden maly przyklad .
            >
            > Ech, Kolescher, fajnie jest siedziec w pantoflach przy kompie i krytykanctwo up
            > rawiac...
        • zawszekacperek Re: honor zolnierza 19.06.12, 08:32
          koelscher napisał:

> Zabystrzyles sie jak woda w klozecie - nigdy nie wspominalem o moim "epizodzie
          > afganskim"...
          Wystarczająco, żeby zmyć takie g.... jak nie przymierzając ty. A czy ja przypisuję tobie jakiś "epizod afgański"? Jeszcze raz powtarzam. Nie bakaj chłopie!
          > Radek zas, coz, jest takim samym "bohaterem" jak ja, ani wiekszym, ani mniejszy
          > m.
          Nu, ale ty jesteś primus inter obacwaj.:):):)
          > Jesli zas czadzisz tu - ni stad ni z owad - o Czadzie, musi, ze czyms sie znowu
          > przyczadziles - nie stac cie na "Stoff" lepszej jakosci?
          "Stoff" jak Stoff. Jak to mawia się: Mądrej głowie dość dwie... Ciebie to jednak nie dotyczy. :):):)
          > Powtarzam jeszcze raz: Do Afganistanu jada kolesie (przynajmniej polscy i niemi
          > eccy) dobrowolnie i nie po to, by rozdziewac tamtejsze baby z burek, lecz po to
          > , zeby zarobic kase, w najlepszym zas razie potwierdzic wlasna "meskosc".
          Przekuj te mądrości na bestseller, koelscher! :):):) Chętnie poczytamy.:):):)Najlepiej pojedź do Afganistanu osobiście i zrób tam porządek. Zostaniesz drugim Chamberlainem. Będziesz mógł wykrzykiwać w swojej Stammkneipe: "Uratowałem pokój dla mojego pokolenia".:):):)

Kacperek
          > k-r
          >

> > ---
          > > t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRRbVVFsflAiqHjMOs5ih-3VgBfZGtn-uq2gNjKaXGjxhT_yOlwOw
          >
          >
          • koelscher Re: honor zolnierza 19.06.12, 17:44
            Widze, ze wrazliwej Marysi nie przeszkadza specjalnie, ze ludzie nazywani sa przez pewnego smierdziela "gownem"?...
            k-r

smierdziel napisał:

> [b][i]Wystarczająco, żeby zmyć takie g.... jak nie przymierzając ty.
            • zawszekacperek Re: honor zolnierza 19.06.12, 19:50
              koelscher, udusi ciebie własna megalomania.:) Mówisz o sobie stosując pluralis majestatis. Więcej skromności, Panie Baronie:)
              Gdzież to "pewien śmierdziel" nazwał ludzi "gównem"?
              Kacperek miał na myśli "grofy" - w gwarze śląskiej "hrabiowie".:)
              Nie wierzysz, to sprawdź:
              jezykslaski.blox.pl/2010/05/Slowa-na-G.html
              :):):)
              Kacperek
    • fan.club Wszystko już było, czyli... 19.06.12, 18:19
      Tucholsky, Trybunał Konstytucyjny i Koelscher.

de.wikipedia.org/wiki/Soldaten_sind_M%C3%B6rder
      Odnoszę wrażenie, że rozdział "Aktuelle Auseinandersetzungen" aktualnie się zdezaktualizował.
      • koelscher Re: Wszystko już było, czyli... 19.06.12, 19:51
        Daleko mi do bardzo uogolniajacej opini Tuchosky(ego). Twierdze jedynie, ze w konkretnej sytuacji zolnierze sa najezdzcami. Nie mniej, nie wiecej.
        k-r

fan.club napisał:

> Tucholsky, Trybunał Konstytucyjny i Koelscher.
        >
        > de.wikipedia.org/wiki/Soldaten_sind_M%C3%B6rder
        > Odnoszę wrażenie, że rozdział "Aktuelle Auseinandersetzungen" aktualnie się zde
        > zaktualizował.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka