Dodaj do ulubionych

"LGBT Film Festival"

11.04.14, 19:25
czyli- czego to ludzie nie wymysla!

kinoplex.gazeta.pl/kinoplex/0,137484,15775540.html#Cuk
Moim rozmowcom ktorzy mi wmawiali ze podpalona Tecza w Warszawie nie ma nic a nic wspolnego z ruchem GLBT radze zerknac na obrazki w linku.

Obserwuj wątek
    • ja.nusz Re: "LGBT Film Festival" 12.04.14, 09:07
      Mario, w tamtej dyskusji chodziło tylko o to,
      że tęcza w Warszawie nie była inicjatywą ruchu LGBT - to, że ten symbol jest przez ten ruch wykorzystywany, nie podlega dyskusji. Nawet, jeżeli wykorzystują dokładnie tą tęczę z Placu Zbawiciela.
      O czym więc chcesz dyskutować?
      • zbyfauch Re: "LGBT Film Festival" 12.04.14, 09:13
        Zapewne o tym, że nie tylko przed hordami niewiernych trzeba Europę bronić ale i przed pedałą nawałów, tfu, nawałą pedałów.
        • maria421 Re: "LGBT Film Festival" 13.04.14, 09:01
          zbyfauch napisał:

> Zapewne o tym, że nie tylko przed hordami niewiernych trzeba Europę bronić ale
          > i przed pedałą nawałów, tfu, nawałą pedałów.

O sensie urzadzania festiwalu filmowego LGTB.
      • maria421 Re: "LGBT Film Festival" 13.04.14, 09:00
        ja.nusz napisał:

> Mario, w tamtej dyskusji chodziło tylko o to,
        > że tęcza w Warszawie nie była inicjatywą ruchu LGBT - to, że ten symbol jest pr
        > zez ten ruch wykorzystywany, nie podlega dyskusji. Nawet, jeżeli wykorzystują d
        > okładnie tą tęczę z Placu Zbawiciela.

Janusz, przypomnij sobie jak mi wmawiales paranoje dlatego ze uwazalam te tecze za symbol ruchu LGTB. Przypominam ze nigdzie nie pisalam ze ta instalacja powstala z inicjatywy tego ruchu.

forum.gazeta.pl/forum/w,103528,148070490,,Serce_roscie_gdy_czyta_sie_te_opisy.html?v=2
        > O czym więc chcesz dyskutować?

O sensie urzadzania festiwalu filmowego LGTB.
        • ja.nusz Re: "LGBT Film Festival" 13.04.14, 09:36
          Powołujesz się na starą dyskusję, w której poległaś z kretesem? I w której dowiodłaś wyłącznie, że homoseksualizm działa na Ciebie jak płachta byka.
          A festiwal? Jeżeli się odbywa, to dla kogoś musi mieć sens - to, że dla Ciebie nie ma chyba jest bezdyskusyjne.
          Mnie osobiście tematyka nie pciąga, ale na pewno nie będę podważał sensu organizowania takich imprez.
          • maria421 Re: "LGBT Film Festival" 13.04.14, 09:50
            ja.nusz napisał:

> Powołujesz się na starą dyskusję, w której poległaś z kretesem? I w której dowi
            > odłaś wyłącznie, że homoseksualizm działa na Ciebie jak płachta byka.

Myslalam ze bedziesz mial ODWAGE przyznac ze jednak sie w tej starej dyskusji myliles...
            Niestety, mimo ewidentnych dowodow, odwagi ci brak.

> A festiwal? Jeżeli się odbywa, to dla kogoś musi mieć sens - to, że dla Ciebie
            > nie ma chyba jest bezdyskusyjne.
            > Mnie osobiście tematyka nie pciąga, ale na pewno nie będę podważał sensu organi
            > zowania takich imprez.

Oczywiscie taki festiwal nie ma nic a nic wspolnego z propagowaniem homoseksualizmu, prawda, Janusz?
    • zbyfauch Lbgcośtam 13.04.14, 10:07
      nie propaguje homoseksualizmu. Oznaczałoby to bowiem, że usiłuje nakłaniać ludzi do zmiany orientacji seksualnej. Próbuje zdjąć odium choroby i grzechu, a to wielka różnica.
      • maria421 Re: Lbgcośtam 13.04.14, 10:15
        zbyfauch napisał:

> nie propaguje homoseksualizmu. Oznaczałoby to bowiem, że usiłuje nakłaniać ludz
        > i do zmiany orientacji seksualnej. Próbuje zdjąć odium choroby i grzechu, a to
        > wielka różnica.

Propaguje czyli upowszechnia nie w sensie naklaniania ludzi do zmiany orientacji seksualnej, lecz w sensie upowszechniania idei ze homoseksualizm jest zjawiskiem powszechnym.
        A podobno dotyka zaledwie 3% osob....
        • zbyfauch Re: Lbgcośtam 13.04.14, 10:23
          Kręcisz, jak zwykle. Idę zaraz na rower. Miłej niedzieli. :)
        • ja.nusz Re: Lbgcośtam 13.04.14, 10:25
          maria421 napisała:

> zbyfauch napisał:
          >
          > > nie propaguje homoseksualizmu. Oznaczałoby to bowiem, że usiłuje nakłania
          > ć ludz
          > > i do zmiany orientacji seksualnej. Próbuje zdjąć odium choroby i grzechu,
          > a to
          > > wielka różnica.
          >
          > Propaguje czyli upowszechnia nie w sensie naklaniania ludzi do zmiany orientacj
          > i seksualnej, lecz w sensie upowszechniania idei ze homoseksualizm jest zjawisk
          > iem powszechnym.
          > A podobno dotyka zaledwie 3% osob....

W tamtej dyskusji pogrążałaś się coraz głębiej a teraz chyba postanowiłaś utonąć.
          Zbychu napisł komentarz człowieka ze zdrowym podejściem do homoseksualizmu - Twój stosunek do niego jest zdecydowanie chory.
          Potwierdza to Twoja teza, że ktoś usiłuje zrobić z homoseksualizmu zjawisko powszechne.
          Ta grupa społeczna bezustannie nazywa się mniejszością, a Ty próbujesz wciskać kit, że podkreślają swoją powszechność. Sic!
          Palma Ci odbiła w Niedzielę Palmową?
          • maria421 Re: Lbgcośtam 13.04.14, 13:16
            ja.nusz napisał:

>
            > W tamtej dyskusji pogrążałaś się coraz głębiej a teraz chyba postanowiłaś utoną
            > ć.

W tamtej dyskusji probowales mi wmowic, ze Tecza w Warszawie nie ma nic a nic wspolnego z symbolem LGTB. Teraz masz plakat gdzie Tecza jest korona na glowie i zamiast przyznac ze nie miales racji, krecisz jak zwykle.

> Zbychu napisł komentarz człowieka ze zdrowym podejściem do homoseksualizmu - Tw
            > ój stosunek do niego jest zdecydowanie chory.

Zbychu ma politpolrawny stosunek do homoseksualizmu, ja mam swoj wlasny.

> Potwierdza to Twoja teza, że ktoś usiłuje zrobić z homoseksualizmu zjawisko pow
            > szechne.
            > Ta grupa społeczna bezustannie nazywa się mniejszością, a Ty próbujesz wciskać
            > kit, że podkreślają swoją powszechność. Sic!

To jest 3% mniejszosc ktora zajmuje uwage wiekszosci tak, jakby byla pepkiem swiata.

> Palma Ci odbiła w Niedzielę Palmową?

Ot- to jest wlasnie Januszek!
            W tamtym watku mialam sie w czolo pukac bo mi sie Tecza z symbolem LGTB kojarzyla, teraz kiedy Janusz ma potwierdzenie ze Tecza JEST symbolem LGTB, to nie jemu, a mnie znowu palma odbija.
            • ja.nusz Re: Lbgcośtam 14.04.14, 08:44
              maria421 napisała:
              >
              > W tamtej dyskusji probowales mi wmowic, ze Tecza w Warszawie nie ma nic a nic w
              > spolnego z symbolem LGTB. Teraz masz plakat gdzie Tecza jest korona na glowie i
              > zamiast przyznac ze nie miales racji, krecisz jak zwykle.

W tamtej dyskusji nie próbowałem Ci NIC wmówić - pisałem jedynie, że TA tęcza została zainstalowana bez jakigokolwiek tła LGTB - dopiero ci, którzy ją podpalali okrzyknęli ją symbolem pedalstwa - to Ci się spodobało i bardzo chętnie przyłączyąaś się do tego chóru.
              A to, że spaloną tęczę wykorzystano jako symbol tego festiwalu jest wyłącznie konsekwencją tego wrzasku, w którym tak aktywnie uczestniczysz.
              >

> Zbychu ma politpolrawny stosunek do homoseksualizmu, ja mam swoj wlasny.

Zbychu ma zdrowy stosunek do homoseksualizmu - Ty masz oczywiśie swój własny, nie zmienia to jednak faktu, że jest on na wskroś chory.
              >
              >
              > To jest 3% mniejszosc ktora zajmuje uwage wiekszosci tak, jakby byla pepkiem sw
              > iata.

Wszystkie możliwe mniejszości tego świata mają to do siebie, że próbują zwrócić uwagę większości na swoje problemy.
              W tym przypdku to ta większość rozdmuchuje ten problem do rozmiarów groteski a Maria walczy w pierwszym szeregu.
              >
              > > Palma Ci odbiła w Niedzielę Palmową?
              >
              > Ot- to jest wlasnie Januszek!
              > W tamtym watku mialam sie w czolo pukac bo mi sie Tecza z symbolem LGTB kojarzy
              > la, teraz kiedy Janusz ma potwierdzenie ze Tecza JEST symbolem LGTB, to nie jem
              > u, a mnie znowu palma odbija.

Palma odbija Ci coraz bardziej - to, że LGTB używa tęczy jako swojego symbolu nie podlega dyskusji - tak samo jak niepodważalnym jest fakt, że tęcza w Warszawie nie miała nic wspólnego z ruchem homoseksualistów.
              Została nim zrobiona przez podpalaczy z pochodniami i podpalaczy moralnych, do których Ty niestety też należysz.
              • maria421 Re: Lbgcośtam 14.04.14, 09:33
                ja.nusz napisał:

> W tamtej dyskusji nie próbowałem Ci NIC wmówić - pisałem jedynie, że
                > TA
                tęcza została zainstalowana bez jakigokolwiek tła LGTB - dopiero ci, któ
                > rzy ją podpalali okrzyknęli ją symbolem pedalstwa - to Ci się spodobało i bardz
                > o chętnie przyłączyąaś się do tego chóru.
                > A to, że spaloną tęczę wykorzystano jako symbol tego festiwalu jest wyłącznie k
                > onsekwencją tego wrzasku, w którym tak aktywnie uczestniczysz.

To nie ci , ktorzy podpalili te tecze okrzykneli ja symbolem pedalstwa!
                Tecza byla symbolem ruchu LGTB dlugo zanim artystka postawila jej pomnik w Warszawie.
                To sa FAKTY i zadne Twoje wykrety ich nie zmienia.

> Zbychu ma zdrowy stosunek do homoseksualizmu - Ty masz oczywiśie swój własny, n
                > ie zmienia to jednak faktu, że jest on na wskroś chory.

Jasne. Homoseksualizm jest zdrowy, a chorzy sa ci, ktorym sie festiwale filmow GLBT nie podobaja.
                A poza tym, to sie dobrze w swojej politycznej poprawnosci czujesz, prawda? :-)

> Wszystkie możliwe mniejszości tego świata mają to do siebie, że próbują zwrócić
                > uwagę większości na swoje problemy.

To oni maja jakies problemy??? Z czym jezeli ich orientacja jest taka normalna?

> W tym przypdku to ta większość rozdmuchuje ten problem do rozmiarów groteski a
                > Maria walczy w pierwszym szeregu.

Skarbie, Januszku, czy to Maria organizuje festiwale filmow LGTB? Czy to Maria organizuje pochody gejowskie? Czy to Maria pcha do mediow Bauera co szuka meza?

> Palma odbija Ci coraz bardziej - to, że LGTB używa tęczy jako swojego symbolu n
                > ie podlega dyskusji - tak samo jak niepodważalnym jest fakt, że tęcza w Warszaw
                > ie nie miała nic wspólnego z ruchem homoseksualistów.

Nie osmieszaj sie!

> Została nim zrobiona przez podpalaczy z pochodniami i podpalaczy moralnych, do
                > których Ty niestety też należysz.

Na nic innego Cie nie stac.
                • ja.nusz Re: Lbgcośtam 14.04.14, 12:26
                  maria421 napisała:

> To nie ci , ktorzy podpalili te tecze okrzykneli ja symbolem pedalstwa!
                  > Tecza byla symbolem ruchu LGTB dlugo zanim artystka postawila jej pomnik w Wars
                  > zawie.
                  > To sa FAKTY i zadne Twoje wykrety ich nie zmienia.

Czy ja gdziekolwiek zaprzeczałem, że ruch LGTB używa tęczy jako symbolu?
                  Chodzi o tak prostą rzecz, że za insalacją tęczy w Warszawie nie stał ten ruch.
                  To motłoch sterowany przez ciemnogród zrobił z niej ognisko.

> Jasne. Homoseksualizm jest zdrowy, a chorzy sa ci, ktorym sie festiwale filmow
                  > GLBT nie podobaja.
                  > A poza tym, to sie dobrze w swojej politycznej poprawnosci czujesz, prawda? :-)

Politpoprawność jako słowo wytrych tu nie działa.
                  Homoseksualizm nie jest chorobą tak samo jak nie jest chorobą krytykowanie jakigoś tam festiwalu.
                  Wiesz ilu ludzi uważa festiwal muzyczny w Jarocinie za szatańską rozrywkę?
                  To też jest ciemnogród, tylko nieco niego typu.
                  >
                  > To oni maja jakies problemy??? Z czym jezeli ich orientacja jest taka normalna?

Problem jest ta ciemnota, która uważa ich inność za zarazę.
                  >
                  > Skarbie, Januszku, czy to Maria organizuje festiwale filmow LGTB? Czy to Maria
                  > organizuje pochody gejowskie? Czy to Maria pcha do mediow Bauera co szuka meza?

Organizują je ci, którzy mają dosyć traktowania homo jak trędowatych.
                  Twój przykład z Westewelle jest bardzo dobrym przkładem na to, że front ciemnogrodu wykruszają się - dzięki Panu Bogu naszemu w Teójcy jedynemu.
                  • maria421 Re: Lbgcośtam 14.04.14, 13:21
                    ja.nusz napisał:

> Czy ja gdziekolwiek zaprzeczałem, że ruch LGTB używa tęczy jako symbolu?

Wycofujesz sie?

> Chodzi o tak prostą rzecz, że za insalacją tęczy w Warszawie nie stał ten ruch.

Co nie zmienia faktu, ze Tecza jest symbolem tego ruchu.

> To motłoch sterowany przez ciemnogród zrobił z niej ognisko.

A pisales ze to motloch zrobil z Teczy symbol LGBT. Wycofujesz sie?

> Politpoprawność jako słowo wytrych tu nie działa.

Slowo homofobia tez nie, wiec sobie oszczedz na przyszlosc.

> Homoseksualizm nie jest chorobą tak samo jak nie jest chorobą krytykowanie jaki
                    > goś tam festiwalu.

Nie obchodzi mnie czy to jest choroba czy nie! To jest sfera prywatna i tam jest jej miejsce.

> Wiesz ilu ludzi uważa festiwal muzyczny w Jarocinie za szatańską rozrywkę?
                    > To też jest ciemnogród, tylko nieco niego typu.

Nie zmieniaj tematu.

> Problem jest ta ciemnota, która uważa ich inność za zarazę.

A o tym co jest "uwazaniem za zaraze" decyduje LGBT? Czyli jezeli uwazam ze rodziny w ktorych dziecko ma dwie "mamy" lub dwoch "ojcow" zamiast matki i ojca sa nienormalne, to jestem ciemnogrodem?

> Organizują je ci, którzy mają dosyć traktowania homo jak trędowatych.

Skarbie, serdenko Ty moje! Przeciez te programy gdzie Bauer szuka meza zadnych drzwi nie wywazaja!!!

> Twój przykład z Westewelle jest bardzo dobrym przkładem na to, że front ciemnog
                    > rodu wykruszają się - dzięki Panu Bogu naszemu w Teójcy jedynemu.

Och Ty moj Jasnie Oswiecony! Moze bys tak sprawdzil ilu homoseksualistow sprawowalo wczesniej wysokie stanowiska zanim nastepna bzdure o "ciemnogrodzie" puscisz?
                    • ja.nusz Re: Lbgcośtam 14.04.14, 19:11
                      maria421 napisała:

> ja.nusz napisał:
                      >
                      > > Czy ja gdziekolwiek zaprzeczałem, że ruch LGTB używa tęczy jako symbolu?
                      >
                      > Wycofujesz sie?

Z niczego się nie wycofuję - kompletnie z NICZEGO!!!!
                      >
                      > > Chodzi o tak prostą rzecz, że za insalacją tęczy w Warszawie nie stał ten
                      > ruch.
                      >
                      > Co nie zmienia faktu, ze Tecza jest symbolem tego ruchu.

Tego ruchu i wielu innyh organizacji.
                      >
                      > > To motłoch sterowany przez ciemnogród zrobił z niej ognisko.
                      >
                      > A pisales ze to motloch zrobil z Teczy symbol LGBT. Wycofujesz sie?

Powtarzam: z NICZEGO się nie wcofuję - to Ty najwyraźniej wyłączyłaś do końca pomyślunek.
                      >
                      > > Politpoprawność jako słowo wytrych tu nie działa.
                      >
                      > Slowo homofobia tez nie, wiec sobie oszczedz na przyszlosc.

Słowo homofobia jest konkretnym określeniem, konkretnych zachowań ws tosunku do konkretnych osób.
                      Słowo politpoprawność jest wykorzystywane permanentne przy prawie każdej kontrowersyjnej tematyce.
                      >
                      >
                      > Nie obchodzi mnie czy to jest choroba czy nie! To jest sfera prywatna i tam jes
                      > t jej miejsce.

Nie rozumiesz, że dla wielu homoseksualistów życie w zawodzie, w sąsiedztwie, zwyczajnie w społeczeństwie bywa piekłem, bo bliźni uważają ich za trędowatych?
                      Dziwisz się, że mogą mieć takiego życia po prostu dosyć i sięgają wtedy do kolorowych i czasami dziwnych form protestu?
                      Czy to jest wykształconej kobiecie na prawdę tak trudno pojąć?

Na resztę Twoich jadowitych komentarzy nie chce mi się odpowiadać, bo są zwyczajnie żałosne.
                      • maria421 Re: Lbgcośtam 14.04.14, 19:30
                        ja.nusz napisał:

> Z niczego się nie wycofuję - kompletnie z NICZEGO!!!!

> Tego ruchu i wielu innyh organizacji.

> Powtarzam: z NICZEGO się nie wcofuję - to Ty najwyraźniej wyłączyłaś do końca p
                        > omyślunek.

Myslalam ze jednak masz odrobine odwagi ...

> Słowo homofobia jest konkretnym określeniem, konkretnych zachowań ws tosunku do
                        > konkretnych osób.

Jakich konkretne zachowan? Potrafisz je chociaz wymienic?

> Słowo politpoprawność jest wykorzystywane permanentne przy prawie każdej kontro
                        > wersyjnej tematyce.

Ja uzywam slowa polityczna poprawnosc na okreslenie konformizmu z mainstreamem.

> Nie rozumiesz, że dla wielu homoseksualistów życie w zawodzie, w sąsiedztwie, z
                        > wyczajnie w społeczeństwie bywa piekłem, bo bliźni uważają ich za trędowatych?
                        > Dziwisz się, że mogą mieć takiego życia po prostu dosyć i sięgają wtedy do kolo
                        > rowych i czasami dziwnych form protestu?
                        > Czy to jest wykształconej kobiecie na prawdę tak trudno pojąć?

Zaden gay nie ma na czole wymalowane ze jest gayem, wiec nie opowiadaj bzdur!

> Na resztę Twoich jadowitych komentarzy nie chce mi się odpowiadać, bo są zwycza
                        > jnie żałosne.

Sam jestes zalosny.
                        • ja.nusz Re: Lbgcośtam 14.04.14, 20:02
                          maria421 napisała:

> Myslalam ze jednak masz odrobine odwagi ...

Z jakiego powodu oczekujesz odrobiny odwagi - ani o jotę nie zmieniłem mojego zdania w temacie.
                          >
                          > > Słowo homofobia jest konkretnym określeniem, konkretnych zachowań ws tosu
                          > nku do
                          > > konkretnych osób.
                          >
                          > Jakich konkretne zachowan? Potrafisz je chociaz wymienic?

Takich zahowań, które np, Ty tutaj prezentujesz.
                          Jako dodatkowy przykład przytoczę Ci przypadek z mojego bezpośredniego sąsiedztwa - od prawie 30 lat mamy w sąsiedztwie niewiastę orientacji homoseksualnej. Zadbana kobieta, pracująca w dużym banku, niepozorna, jeździ zasze najnowszym mecedesem kabrio, utrzymująca kontakty z sąsiadami na zasadzie "small talk".
                          Kiedy jednak się oddali na odległość słyszalności, padają komentarze w stylu: "hier nur schwule und perverse" - niektórzy dbają o to, żeby jednak dotarły do jej uszu.
                          Uważasz, że w takim człowieku nie może obudzić się bunt?
                          Ona nie afiszuje się ze swoją orientacją, ale sąsiedztwo obserwuje i robi swoje - takie doświadczenia robią tysiące pedałów i lesbijek w Europie i na świecie.
                          I dokładnie takie zachowania są perwersją a nie orientacja homoseksualna.

>
                          > Ja uzywam slowa polityczna poprawnosc na okreslenie konformizmu z mainstreamem.

Przy każdym temacie, w którym ktoś jest innego zdania niż TY.
                          >
                          >
                          > Zaden gay nie ma na czole wymalowane ze jest gayem, wiec nie opowiadaj bzdur!

I włanie dlatedo jest perwersją atakować całą grupę - a dokładnie to jest robione - I TY się do tej perwrsji podłączasz.
                          >

Ja może bywam żałosny - w tym temacie Mario TY jesteś jednak uosobieniem żałosności.
                          • maria421 Re: Lbgcośtam 15.04.14, 08:52
                            ja.nusz napisał:

> Z jakiego powodu oczekujesz odrobiny odwagi - ani o jotę nie zmieniłem mojego z
                            > dania w temacie.

Moze przyczytasz co wczoraj Stephan napisal?
                            Nadal jako jedyny bedziesz obstawal przy tym, ze to homofoby z Teczy symbol LGBT zrobily?

> Takich zahowań, które np, Ty tutaj prezentujesz.

To znaczy co ja tu robie? Pisze to co mysle????
                            Ach, zapomnialam tego tez nie wolno! Jakakolwiek krytyka LGBT to juz jest ciemnogrod i homofobia!

> Jako dodatkowy przykład przytoczę Ci przypadek z mojego bezpośredniego sąsiedzt
                            > wa - od prawie 30 lat mamy w sąsiedztwie niewiastę orientacji homoseksualnej. Z
                            > adbana kobieta, pracująca w dużym banku, niepozorna, jeździ zasze najnowszym me
                            > cedesem kabrio, utrzymująca kontakty z sąsiadami na zasadzie "small talk".
                            > Kiedy jednak się oddali na odległość słyszalności, padają komentarze w stylu: "
                            > hier nur schwule und perverse" - niektórzy dbają o to, żeby jednak dotarły do j
                            > ej uszu.
                            > Uważasz, że w takim człowieku nie może obudzić się bunt?
                            > Ona nie afiszuje się ze swoją orientacją, ale sąsiedztwo obserwuje i robi swoje
                            > - takie doświadczenia robią tysiące pedałów i lesbijek w Europie i na świecie.
                            > I dokładnie takie zachowania są perwersją a nie orientacja homoseksualna.

Takie zachowania nie sa perwersja, lecz zwyklym chamstwem. Takim zachowania musza znosic grubasy, karly, kolorowi .... a na tym forum wszyscy ktorzy nie podzielaja Twojego zdania :-)

> Przy każdym temacie, w którym ktoś jest innego zdania niż TY.

Przy kazdym temacie ktory jest wbrew zdrowemu rozsadkowi.

> I włanie dlatedo jest perwersją atakować całą grupę - a dokładnie to jest robio
                            > ne - I TY się do tej perwrsji podłączasz.

Janusz, przeciez ja atakuje RUCH LGBT!!! Aktywistow!!! Tych, ktorzy swa orientacje wynosza na sztandarach na ulice!!!
                            Atakuje tez media ktore piora ludziom mozgi, robia ludziom wode z mozgu poprzez KLAMSTWA typu "wspolne dziecko pary homo" , przez "Bauer sucht Man".

> Ja może bywam żałosny - w tym temacie Mario TY jesteś jednak uosobieniem żałosn
                            > ości.

Moze przeczytaj wreszcie to, co Stafan napisal. Moze zobaczysz jak osamotniony w tym temacie zostales.
                            • ja.nusz Re: Lbgcośtam 15.04.14, 14:07
                              maria421 napisała:

> Moze przyczytasz co wczoraj Stephan napisal?
                              > Nadal jako jedyny bedziesz obstawal przy tym, ze to homofoby z Teczy symbol LGB
                              > T zrobily?

Homofobski motłoch podpalił tęczę - z wiadomych powodów.
                              A na jakiej podstwie twierdzisz, że akurat tę tęczę LGBT zwaładnęli jako swój symbol?
                              Modlili się pod nią? Robili tam jakieś spędy? Nic mi nie wiadomo o tym.
                              A nawet gdyby tak było, to co? Mnie od początku do końca chodziło o to, że TA tęcza nie powstała z inicjatywy LGBT.

> To znaczy co ja tu robie? Pisze to co mysle????
                              > Ach, zapomnialam tego tez nie wolno! Jakakolwiek krytyka LGBT to juz jest ciemn
                              > ogrod i homofobia!

Tu każdy pisze to co myśli i nie świruj, że ktoś Ci próbuje tego zabronić - jeżeli już to czasami samoczynnie wyłączasz myślenie i przechodzisz na sterowanie emocjami.
                              Nie krytyka LBGT jest ciemnogrodem i homofobią tylko zachowania ludzi, które prowadzą do ich kontrareakcji w formie często przesadnej prezentacji swojej orientacji.
                              Czasami trzeba włożyć palec do rany, żeby strona przeciwna zaczęła myśleć.
                              I jeszcze raz: z niczego co napisałem wcześniej się nie wycofuję - wystarczy, żebyś skorzystała z prawa do myślenia i już będzie lepiej.

> Takie zachowania nie sa perwersja, lecz zwyklym chamstwem. Takim zachowania mus
                              > za znosic grubasy, karly, kolorowi .... a na tym forum wszyscy ktorzy nie podzi
                              > elaja Twojego zdania :-)

Jak go zwał tak go zwał - zarzekasz się, że tylko krytykujesz LGBT, a tu mamy przykład obrony homofobów.

> Przy kazdym temacie ktory jest wbrew zdrowemu rozsadkowi.

Co dla Ciebie jest zdrowym rozsądkiem, może być dla drugiego paranoją.
                              Przecież w tej dyskusji nikt nikomu nie ustąpi, bo każdy na ten temat ma jakieś własne zdanie.
                              Ty masz w tym temacie poglądy ultrakonserwatywne, moje można nazwać umiarkowanie liberalnymi - jakikolwiek kompromis w tym temacie jest między nami wykluczony.
                              Tu nikomu niczego nie da się narzucić - można sobie jednak niejedno wzajemnie zarzucać - i tak np. ja mam pełne podstawy do tego, żeby Tobie zarzucić manipulację moich wypowiedzi - przykłady możnaby mnożyć.
                              Mnie możesz zarzucić, że bywam niegrzeczny a nawet wulgarny, ale nidy nie przekręcałem Twoich słów i zawsze trzymam się znanych mi faktów.
                              • maria421 Re: Lbgcośtam 15.04.14, 15:12
                                ja.nusz napisał:

> Homofobski motłoch podpalił tęczę - z wiadomych powodów.
                                > A na jakiej podstwie twierdzisz, że akurat tę tęczę LGBT zwaładnęli jako swój s
                                > ymbol?
                                > Modlili się pod nią? Robili tam jakieś spędy? Nic mi nie wiadomo o tym.
                                > A nawet gdyby tak było, to co? Mnie od początku do końca chodziło o to, że TA t
                                > ęcza nie powstała z inicjatywy LGBT.

Tobie od poczatku chodzilo o to, ze ta Tecza nie powinna mi sie kojarzyc z ruchem GLBT
                                A jezeli mi sie kojarzy, to cierpie na paranoje itp.

Twoje slowa :

[i]"To jest wyraz rezygnacji - nie moja wina, że Tobie każda tęcza kojarzy się z pedałami."

Przeczytales to, co napisal Stefan? Ze srodowisko LGBT natychmiast te Tecze "adoptowalo"?

> Tu każdy pisze to co myśli i nie świruj, że ktoś Ci próbuje tego zabronić - jeż
                                > eli już to czasami samoczynnie wyłączasz myślenie i przechodzisz na sterowanie
                                > emocjami.
                                > Nie krytyka LBGT jest ciemnogrodem i homofobią tylko zachowania ludzi, które pr
                                > owadzą do ich kontrareakcji w formie często przesadnej prezentacji swojej orien
                                > tacji.

A o tym co jest krytyka a co homofobia decydujesz Ty???

> Czasami trzeba włożyć palec do rany, żeby strona przeciwna zaczęła myśleć.
                                > I jeszcze raz: z niczego co napisałem wcześniej się nie wycofuję - wystarczy, ż
                                > ebyś skorzystała z prawa do myślenia i już będzie lepiej.

Napisales :

To jest wyraz rezygnacji - nie moja wina, że Tobie każda tęcza kojarzy się z pedałami.

Tymczasem, jak wyidac , tylko TOBIE i podobno Biedroniowi w telewizji ta Tecza nie kojarzy sie z pedalami :-)

> Jak go zwał tak go zwał - zarzekasz się, że tylko krytykujesz LGBT, a tu mamy p
                                > rzykład obrony homofobów.

To znaczy jakich konkretnie homofobow bronie? CYTATY PROSZE!

> Co dla Ciebie jest zdrowym rozsądkiem, może być dla drugiego paranoją.

Dla mnie paranoja jest uparte zaprzeczanie faktom, w jakiejkolwiek kwestii.

> Przecież w tej dyskusji nikt nikomu nie ustąpi, bo każdy na ten temat ma jakieś
                                > własne zdanie.
                                > Ty masz w tym temacie poglądy ultrakonserwatywne, moje można nazwać umiarkowani
                                > e liberalnymi - jakikolwiek kompromis w tym temacie jest między nami wykluczony

Ty w tym temacie nie masz wlasnych pogladow, lecz poglady mainstreamowe :-)
                                .
                                > Tu nikomu niczego nie da się narzucić - można sobie jednak niejedno wzajemnie z
                                > arzucać - i tak np. ja mam pełne podstawy do tego, żeby Tobie zarzucić manipul
                                > ację moich wypowiedzi - przykłady możnaby mnożyć.
                                > Mnie możesz zarzucić, że bywam niegrzeczny a nawet wulgarny, ale nidy nie przek
                                > ręcałem Twoich słów i zawsze trzymam się znanych mi faktów.

Tak?
                                To trzymaj sie tego , co napisales w poprzednim watku i nie zapieraj sie jak zaba blota ze nie napisales tego co napisales.
                                • ja.nusz Re: Lbgcośtam 17.04.14, 08:48
                                  maria421 napisała:

> Tobie od poczatku chodzilo o to, ze ta Tecza nie powinna mi sie kojarzyc z ruch
                                  > em GLBT
                                  > A jezeli mi sie kojarzy, to cierpie na paranoje itp.
                                  >
                                  > Twoje slowa :
                                  >
                                  > [i]"To jest wyraz rezygnacji - nie moja wina, że Tobie każda tęcza kojarzy s
                                  > ię z pedałami."

Nie dziwię się, kiedy pedałom każda tęcza kojarzy się z ich ruchem, ale kiedy ktoś taki jak Ty łączy pierwszą lepszą tęcze z LGBT to coś nie gra.

> Przeczytales to, co napisal Stefan? Ze srodowisko LGBT natychmiast te Tecze "ad
                                  > optowalo"?

Uczepiłaś się tego Stefana jak koła ratunkowego, ale musisz uważać, żeby nie pociągnęło na dno.
                                  I co z tego, że adoptowało? Zmienia coś to w fakcie, że instalacja TEJ tęczy w swojej genezie nie miała NIC z nimi wspólnego.

> A o tym co jest krytyka a co homofobia decydujesz Ty???

Ja tu nic nie decyduję - tę różnicę widzi ślepy z biłaą laską.

> To znaczy jakich konkretnie homofobow bronie? CYTATY PROSZE!

Twoje krętactwo zaczyna być niepokojące - opisałem Ci klasyczny przykład homofobii z mojego sąsiedztwa, ale dla Ciebie jest to zwykłe chamstwo, bo przecież homofobia jest wymysłem politpoprawnych, po prostu coś takiego nie istnieje - ręce opadają.

> Tak?
                                  > To trzymaj sie tego , co napisales w poprzednim watku i nie zapieraj sie jak za
                                  > ba blota ze nie napisales tego co napisales.

I tu mamy kolejny przykład bezczelnej manipulacji moich wypowiedzi.
                                  Powtórzę dla urtwalenia, bo czytasz najwyraźniej po łebkach i rejestrujesz tylko to, co można spróbować nagiąć na potrzeby własnej "racjii" - ani na sekundę nie zmieniłem swojego zdania.

AMEN
                                  • maria421 Re: Lbgcośtam 17.04.14, 10:04
                                    ja.nusz napisał:

> Nie dziwię się, kiedy pedałom każda tęcza kojarzy się z ich ruchem, ale kiedy k
                                    > toś taki jak Ty łączy pierwszą lepszą tęcze z LGBT to coś nie gra.

W tamtym watku pisalam Ci ( co mozesz sprawdzic) ze nie kazda tecza kojarzy mi sie z ruchem GLBT, ale ta "instalacja artystyczna" mi sie z nim kojarzy.

Ale Ty dalej swoje, bo oczywiscie Ty wiesz lepiej co mi sie z czym kojarzy....

Niby facet a za grosz nie ma odwagi....
                                    • ja.nusz Re: Lbgcośtam 17.04.14, 10:40
                                      maria421 napisała:

> W tamtym watku pisalam Ci ( co mozesz sprawdzic) ze nie kazda tecza kojarzy mi
                                      > sie z ruchem GLBT, ale ta "instalacja artystyczna" mi sie z nim kojarzy.

Napisałem "pierwsza lepsza" co nie oznacza wszystkie.
                                      Jeżeli twierdzisz , że twierdziłaś, że nie każd, to już jest lepiej.
                                      A tęcza warszawska zaczęła Ci się kojarzyć od momentu, kiedy dowiadziałaś się, że GLBT ja sobie upodobało. Krótko mówiąc było to skojarzenie pod wpływem.
                                      >
                                      > Ale Ty dalej swoje, bo oczywiscie Ty wiesz lepiej co mi sie z czym kojarzy....
                                      >
                                      > Niby facet a za grosz nie ma odwagi....

Do czego niby miałyby w tym przypadku być potrzbna odwaga?

Niby baba a za grosz pomyślunku.....a może dlatego, że baba....?
                                      • maria421 Re: Lbgcośtam 17.04.14, 11:54
                                        Janusz, od Twojego krecenia zawrotu glowy mozna dostac.

• ja.nusz Re: Lbgcośtam 17.04.14, 12:02
                                          maria421 napisała:

> Janusz, od Twojego krecenia zawrotu glowy mozna dostac.
                                          >

Tego już dawno dostałaś, ale raczej od własnego mataczenia i przeianacznia.
                                          • maria421 Re: Lbgcośtam 17.04.14, 14:18
                                            ja.nusz napisał:

> Tego już dawno dostałaś, ale raczej od własnego mataczenia i przeianacznia.

Kazdy moze sprawdzic kto tu przeinacza i mataczy.
                                            • ja.nusz Re: Lbgcośtam 17.04.14, 16:20
                                              maria421 napisała:

> ja.nusz napisał:
                                              >
                                              > > Tego już dawno dostałaś, ale raczej od własnego mataczenia i przeianaczni
                                              > a.
                                              >
                                              > Kazdy moze sprawdzic kto tu przeinacza i mataczy.

No i tu przyznaję Ci 100% racji.

PS.
                                              Może przy okazji następnej dyskusji na ten temat (na pewno nie trzeba będzie długo czekać) - pojmiesz bez cudzej pomocy, co chciałem powiedzieć.
      • astra18 Re: Lbgcośtam 13.04.14, 15:29
        zbyfauch napisał:

"Próbuje zdjąć odium choroby"

Jeżeli 1 głosem przeszedł pomysł aby taką orientację wykreślić z rejestru chorób to coś tu nie gra.

"Próbuje zdjąć odium grzechu"

Nic podobnego, homoseksualizm nie jest grzechem ( tak jak żadna inna choroba ), natomiast są nim czyny homoseksualne.
        • zbyfauch Re: Lbgcośtam 13.04.14, 15:59
          astra18 napisała:
          > Nic podobnego, homoseksualizm nie jest grzechem ( tak jak żadna inna choroba ),
          > natomiast są nim czyny homoseksualne.

Nie chodzi mi o katechizmowe pojęcie grzechu, które tylko dla parafian jest miarodajne a o uniwersalny, symboliczny wymiar rzekomego zła czynionego przez homoseksualistów.
        • ja.nusz Re: Lbgcośtam 14.04.14, 08:54
          astra18 napisała:

> zbyfauch napisał:
          >
          > "Próbuje zdjąć odium choroby"
          >
          > Jeżeli 1 głosem przeszedł pomysł aby taką orientację wykreślić z rejestru choró
          > b to coś tu nie gra.

Jets to wyłącznie dowód na to, że było o jednego normalnego więcej.
          Swięta racja, że coś tu nie gra - od zaraz powinno wpisać się homofobię w rejestr chorób nieuleczalnych.
          • maria421 Re: Lbgcośtam 14.04.14, 09:34
            ja.nusz napisał:

> Jets to wyłącznie dowód na to, że było o jednego normalnego więcej.
            > Swięta racja, że coś tu nie gra - od zaraz powinno wpisać się homofobię w rejes
            > tr chorób nieuleczalnych.

Ja proponuje politpoprawna slepote i barani ped za "postepem" wpisac na liste chorob nieuleczalnych.
            • ja.nusz Re: Lbgcośtam 14.04.14, 12:00
              maria421 napisała:

> Ja proponuje politpoprawna slepote i barani ped za "postepem" wpisac na liste c
              > horob nieuleczalnych.

A co krytyka ciemnogrodu ma niby wspólnego z politpoprawnością?
              • maria421 Re: Lbgcośtam 14.04.14, 13:23
                ja.nusz napisał:

> maria421 napisała:
                >
                > > Ja proponuje politpoprawna slepote i barani ped za "postepem" wpisac na l
                > iste c
                > > horob nieuleczalnych.
                >
                > A co krytyka ciemnogrodu ma niby wspólnego z politpoprawnością?

Polityczna poprawnosc nie ma innych argumentow jak tylko nazywanie ludzi "homofobami", czy jak Ty to lubisz, "ciemnogrodem".
                • jureek Re: Lbgcośtam 14.04.14, 13:30
                  maria421 napisała:

> Polityczna poprawnosc nie ma innych argumentow jak tylko nazywanie ludzi "homof
                  > obami", czy jak Ty to lubisz, "ciemnogrodem".

Mario, przyznaj tak z ręką na sercu, czy sama zamiast argumentów nie posługiwałaś się deprecjonującym klasyfikowaniem tych, którzy nie podzielali Twoich poglądów?
                  Jura
                  • maria421 Re: Lbgcośtam 14.04.14, 13:34
                    jureek napisał:

> Mario, przyznaj tak z ręką na sercu, czy sama zamiast argumentów nie posługiwał
                    > aś się deprecjonującym klasyfikowaniem tych, którzy nie podzielali Twoich poglą
                    > dów?
                    > Jura

Z reka na sercu- wobec rozmowcow uzywalam takich okreslen tylko wtedy kiedy oni nie mieli argumentow.
                    Czesto natomiast zdarzalo mi sie okreslac pewne pomysly czy artykuly jako "lewackie" lub "politpoprawne".
                    • jureek Re: Lbgcośtam 14.04.14, 14:00
                      maria421 napisała:

> Z reka na sercu- wobec rozmowcow uzywalam takich okreslen tylko wtedy kiedy oni
                      > nie mieli argumentow.

No tak, zapomniałem, że argumentów to może brakować innym, ale nie Tobie.

> Czesto natomiast zdarzalo mi sie okreslac pewne pomysly czy artykuly jako "lewa
                      > ckie" lub "politpoprawne".

I zawsze wtedy przedstawiałaś Twoje argumenty, czy tylko ograniczałaś się do takiego sklasyfikowania.
                      Jura

• maria421 Re: Lbgcośtam 14.04.14, 14:02
                        jureek napisał:

> No tak, zapomniałem, że argumentów to może brakować innym, ale nie Tobie.

Zapomniales tez ze potrafie zmienic zdanie pod wplywem argumentow.

> I zawsze wtedy przedstawiałaś Twoje argumenty, czy tylko ograniczałaś się do ta
                        > kiego sklasyfikowania.
                        > Jura

Bije sie w piersi- zdarzalo sie ze wobec artykulow ograniczalam sie tylko do klasyfikowania.

• jureek Re: Lbgcośtam 14.04.14, 14:19
                          maria421 napisała:

> jureek napisał:
                          >
                          > > No tak, zapomniałem, że argumentów to może brakować innym, ale nie Tobie.
                          >
                          > Zapomniales tez ze potrafie zmienic zdanie pod wplywem argumentow.

Rzeczywiście zapomniałem. Przypomnisz mi w jakiej sprawie to było?
                          Jura
                          • maria421 Re: Lbgcośtam 14.04.14, 14:31
                            jureek napisał:

> Rzeczywiście zapomniałem. Przypomnisz mi w jakiej sprawie to było?
                            > Jura

Pierwsze co mi do glowy przychodzi to sprawa omawianego tu wypadku drogowego.
                            • jureek Re: Lbgcośtam 14.04.14, 14:35
                              maria421 napisała:

> Pierwsze co mi do glowy przychodzi to sprawa omawianego tu wypadku drogowego.

Oj, tam moja pamięć. Daj jeszcze trochę namiarów, bo za cholerę nie mogę sobie przypomnieć.
                              Nie zrozum mnie tylko źle, że kwestionuję Twoje stwierdzenie, że potrafisz zmienić pogląd pod wpływem argumentów. Ja tego nie kwestionuję, tylko pamięć nawala.
                              Jura
                              • jureek Re: Lbgcośtam 14.04.14, 14:37
                                jureek napisał:

> Oj, tam moja pamięć. Daj jeszcze trochę namiarów, bo za cholerę nie mogę sobie
                                > przypomnieć.

Chyba znalazłem:
                                forum.gazeta.pl/forum/w,103528,146891609,146891609,Precedensowy_wyrok.html
                                • maria421 Re: Lbgcośtam 14.04.14, 14:41
                                  No to masz dowod ze potrafie zmienic zdanie na skutek argumentow :-)
                                  • jureek Re: Lbgcośtam 14.04.14, 14:58
                                    maria421 napisała:

> No to masz dowod ze potrafie zmienic zdanie na skutek argumentow :-)

przecież pisałem, że tego nie kwestionuję, tylko przypomnieć sobie nie mogłem
                                    Jura
          • astra18 Re: Lbgcośtam 14.04.14, 10:45
            ja.nusz napisał:

"Swięta racja, że coś tu nie gra - od zaraz powinno wpisać się homofobię w rejes
            > tr chorób nieuleczalnych."

Nie ma czegoś takiego, wymyślonego przez homoseksualistów, jak "homofobia", podobnie jak nie ma "onkolofobii", "SMfobii" itp
            • ja.nusz Re: Lbgcośtam 14.04.14, 12:06
              astra18 napisała:

> Nie ma czegoś takiego, wymyślonego przez homoseksualistów, jak "homofobia", pod
              > obnie jak nie ma "onkolofobii", "SMfobii" itp

Oczywiście nie ma takiej choroby jak homofobia - tak samo jak nie ma choroby homoseksualizm.
              Są jednak przedstawiciele społeczeństw, którzy stawiają homo na równi z trędowatymi.
              I tą paranoję należy konsekwentnie potępiać.
              • maria421 Re: Lbgcośtam 14.04.14, 13:24
                ja.nusz napisał:

> Oczywiście nie ma takiej choroby jak homofobia - tak samo jak nie ma choroby ho
                > moseksualizm.
                > Są jednak przedstawiciele społeczeństw, którzy stawiają homo na równi z trędowa
                > tymi.
                > I tą paranoję należy konsekwentnie potępiać.

Nalezy potepiac wieszanie homoseksualistow na dzwigach w Iranie, wpedzanie ich do wiezienia w Egipcie itd.
                Ale Ty tem nie jedziesz ich bronic, Ty wolisz tutaj walczyc z "ciemnogrodem" :-)
                • jureek Re: Lbgcośtam 14.04.14, 13:47
                  maria421 napisała:

> Nalezy potepiac wieszanie homoseksualistow na dzwigach w Iranie, wpedzanie ich
                  > do wiezienia w Egipcie itd.
                  > Ale Ty tem nie jedziesz ich bronic, Ty wolisz tutaj walczyc z "ciemnogrodem" :-
                  > )

Tak samo jak Ty w jakiejś dyskusji stwierdziłaś, że mniej interesuje Cię obrona dziewczynek, które gdzieś tam się okalecza lub nie dopuszcza do edukacji, niż noszenie chust w Niemczech.
                  Jura
                  • maria421 Re: Lbgcośtam 14.04.14, 13:55
                    jureek napisał:

> Tak samo jak Ty w jakiejś dyskusji stwierdziłaś, że mniej interesuje Cię obrona
                    > dziewczynek, które gdzieś tam się okalecza lub nie dopuszcza do edukacji, niż
                    > noszenie chust w Niemczech.
                    > Jura

Wylicz jeszcze inne moje grzechy i przewinienia :-)
                    • jureek Re: Lbgcośtam 14.04.14, 14:01
                      maria421 napisała:

> Wylicz jeszcze inne moje grzechy i przewinienia :-)

To tylko odpowiedź na Twoje wyliczanie grzechów innym.
                      Jura
                      • maria421 Re: Lbgcośtam 14.04.14, 14:04
                        jureek napisał:

> To tylko odpowiedź na Twoje wyliczanie grzechów innym.
                        > Jura

Jureek, skoro juz chcesz tu uchodzic za samozwanczego sedziego, to popatrz na wszelkie Januszkowe epitety pod moim adresem, OK?

Swietemu by nerwy puscily.
                        • jureek Re: Lbgcośtam 14.04.14, 14:21
                          maria421 napisała:

> Jureek, skoro juz chcesz tu uchodzic za samozwanczego sedziego,

Ponieważ nie chcę za takiego uchodzić, to resztę pomijam.
                          Jura
              • astra18 Re: Lbgcośtam 14.04.14, 14:48
                ja.nusz napisał:

"Są jednak przedstawiciele społeczeństw, którzy stawiają homo na równi z trędowa
                > tymi.
                > I tą paranoję należy konsekwentnie potępiać."

No tak, paranoja, bo jedni "prądkują" drudzy nie.
                • astra18 Re: Lbgcośtam 14.04.14, 14:50
                  astra18 napisała:

> ja.nusz napisał:
                  >
                  > "Są jednak przedstawiciele społeczeństw, którzy stawiają homo na równi z trędow
                  > a
                  > > tymi.
                  > > I tą paranoję należy konsekwentnie potępiać."
                  >
                  > No tak, paranoja, bo jedni "prądkują" drudzy nie.

"Prątkują".
      • maria421 Re: Lbgcośtam 13.04.14, 17:01
        zbyfauch napisał:

> nie propaguje homoseksualizmu. Oznaczałoby to bowiem, że usiłuje nakłaniać ludz
        > i do zmiany orientacji seksualnej. Próbuje zdjąć odium choroby i grzechu, a to
        > wielka różnica.

Nawet postepowy i liberalny Michnik w wywiadzie niedawno tu zalinkowanym przez Gumpla mowi ze nie rozumie homoseksualistow afiszujacych sie wlasna orientacja np. na pochodach. Wspomina starych homoseksualnych polskich celebrytow ktorzy tej potrzeby nie mieli.

Sfera seksualna czlowieka jest sfera intymna. I niech nia pozostanie. Orientacja seksualna czlowieka jest tylko jednym z wyznacznkow jego osobowosci. Ja nikogo nie pytam o jego orientacje i nie jestem zainteresowana kto z kim sypia, wiec niech mi nikt sie swoja orientacja nie przedstawia, bo mnie to nie interesuje.

Mdlo mi sie robi od tego ze z "Bauer sucht Frau" robi sie "Bauer sucht Man", od seriali w ktorych jest zawsze jakis dyzurny homoseksualista , od robienia "bohatera" z pilkarza ktory sie wyoutowal, od wiadomosci ze jakas para homo ma "wspolne" dziecko, czyli od medialnego prania mozgow.
        • zbyfauch Re: Lbgcośtam 13.04.14, 21:45
          Niby zgadzam się z tym, że seksualność powinna być sprawą intymną, będąc jednak konsekwentnym, tak samo intymną powinna być heteroseksualność, poza tym rozumiem intencje lgbcośtamtów, którzy przy pomocy przejaskrawień usiłują resztę ze swoją obecnością oswoić (3% to wcale nie tak mało) i, jak wspomniałem, zdjąć odium upadku obyczajów, czy wręcz cywilizacji.
        • zbyfauch Re: Lbgcośtam 13.04.14, 21:57
          Mnie się robi mdło na sam widok słowa Bauer. :) Czegokolwiek by nie szukał.
          • zbyfauch Re: Lbgcośtam 13.04.14, 22:13
            O neandertalach spod znaku skórzanej kulki nie wspomniawszy.
        • ja.nusz Re: Lbgcośtam 14.04.14, 08:49
          maria421 napisała:

> Mdlo mi sie robi od tego ze z "Bauer sucht Frau" robi sie "Bauer sucht Man", od
          > seriali w ktorych jest zawsze jakis dyzurny homoseksualista , od robienia "boh
          > atera" z pilkarza ktory sie wyoutowal, od wiadomosci ze jakas para homo ma "wsp
          > olne" dziecko, czyli od medialnego prania mozgow.

Te wszystkie formaty TV, chwalenie wyautowanego piłakrza oraz dyżurni homusie w serialach byliby kompetnie zbędni, gdyby ciemnogród w końscu pojął, że to są normalni ludzie, a nie jacyś trędowaci, których należy omijać z daleka a najlepiej aktywnie zwalczać.
          • maria421 Re: Lbgcośtam 14.04.14, 09:38
            ja.nusz napisał:

> Te wszystkie formaty TV, chwalenie wyautowanego piłakrza oraz dyżurni homusie w
            > serialach byliby kompetnie zbędni, gdyby ciemnogród w końscu pojął, że to są n
            > ormalni ludzie, a nie jacyś trędowaci, których należy omijać z daleka a najlepi
            > ej aktywnie zwalczać.

Janusz, nie osmieszaj sie!

Ty w Niemczech , gdzie do niedawna homoseksualista byl ministrem spraw zagranicznych, gdzie od wielu lat homoseksualista jest burmistrzem Berlina, gdzie prawo dopuszcza zwiazki jednoplciowe, gdzie Bauer szuka meza a Bauerka zony, gdzie w kazdym chyba serialu jest dyzurny gej, gdzie odbywaja sie parady gejowskie mowisz o "ciemnogrodzie"???

Pogielo cie, czy co????
        • jureek Re: Lbgcośtam 14.04.14, 10:52
          maria421 napisała:

> Mdlo mi sie robi od tego ze z "Bauer sucht Frau" robi sie "Bauer sucht Man",

A to jest taki program? Nie oglądam z zasady prywatnych telewizji, więc nie wiedziałem. Słyszałem tylko o takich programach jak "Bauer sucht Frau", "Traumhochzeit" czy jakiś "Supermodel" i dziwię się tylko, że tylu jest w narodzie ekshibicjonistów i że tylu chce tych ekshibicjonistów oglądać. Słyszałem też, że są takie formaty, że jakiś fachowiec urządza ludziom z castingu facjatę czy mieszkanie, a oni się jeszcze z tego cieszą. Tak więc przyznaję Ci Mario rację - telewizja rzeczywiście propaguje różne perwersje. Dlatego nie oglądam.
          Jura
          • maria421 Re: Lbgcośtam 14.04.14, 11:36
            Jureek, nie trzeba ogladac programow, wystarczy ogladac zwiastuny programow. To z nich wiem ze w "Bauer sucht Frau" bylo tez o Bauerze geju co "meza" szukal i o Bauerce lesbijce co "zony" szukala. Zdaje sie w Traumchohzeit byl slub dwoch kobiet.

• jureek Re: Lbgcośtam 14.04.14, 11:42
              maria421 napisała:

> Jureek, nie trzeba ogladac programow, wystarczy ogladac zwiastuny programow.

Ale ja nie oglądam tych stacji, to gdzie mam te zwiastuny oglądać?
              Jura
              • maria421 Re: Lbgcośtam 14.04.14, 11:50
                jureek napisał:

> Ale ja nie oglądam tych stacji, to gdzie mam te zwiastuny oglądać?
                > Jura

No widzisz, a potem mowisz ze nie ma zadnego propagowania homoseksualizmu w mediach :-)

www.rtl.de/cms/sendungen/bauer-sucht-frau/news/bauer-sucht-frau-2013-michael-der-sensible-schweinebauer-2e874-75dc-13-1504055.html
                www.rtl.de/cms/sendungen/bauer-sucht-frau/news/bauer-sucht-frau-2013-lena-die-patente-jungbaeuerin-2e878-75dc-71-1504090.html
                • jureek Re: Lbgcośtam 14.04.14, 12:00
                  maria421 napisała:

> No widzisz, a potem mowisz ze nie ma zadnego propagowania homoseksualizmu w med
                  > iach :-)

No bo nie ma. Nikt jeszcze ani w mediach, ani gdzie indziej nie namawiał mnie do zmiany orientacji, ani nigdzie takiego namawiania nie widziałem. Twoje linki też nie są takim propagowaniem. Widzę jednak, że dla Ciebie wystarczy, żeby dwóch facetów na ulicy trzymało się za ręce i już będzie to propagowanie homoseksualizmu.
                  Jura
                  • maria421 Re: Lbgcośtam 14.04.14, 13:13
                    jureek napisał:

> No bo nie ma. Nikt jeszcze ani w mediach, ani gdzie indziej nie namawiał mnie d
                    > o zmiany orientacji, ani nigdzie takiego namawiania nie widziałem. Twoje linki
                    > też nie są takim propagowaniem. Widzę jednak, że dla Ciebie wystarczy, żeby dwó
                    > ch facetów na ulicy trzymało się za ręce i już będzie to propagowanie homoseksu
                    > alizmu.
                    > Jura

Jureek, akurat Ciebie nie podejrzewalam o nieznajomosc slowa "propagowac" i o to, ze za propagowanie homoseksualizmu bedziesz uwazal namawianie do zmiany wlasnej orientacji.

Propagowanie homoseksualizmu przez media, to jest urabianie opinii publicznej.
                    Opinia publiczna, lykajac KLAMSTWA typu "wspolne dziecko pary homoseksualnej" ma w koncu zaakceptowac ze np. dziecko ma dwoch tatusiow czy dwie mamy.
                    Opinia publiczna ma za zdrowe i normalne uznac takie "rodziny", a za nienormalnych tych, ktorzy to krytykuja.

• jureek Re: Lbgcośtam 14.04.14, 13:20
                      maria421 napisała:

> Jureek, akurat Ciebie nie podejrzewalam o nieznajomosc slowa "propagowac" i o t
                      > o, ze za propagowanie homoseksualizmu bedziesz uwazal namawianie do zmiany wlas
                      > nej orientacji.

Słownik języka polskiego PWN podaje:
                      propagować «upowszechniać jakieś poglądy, idee lub wiedzę»
                      Homoseksualizm jest w takim razie poglądem, ideą czy wiedzą, skoro uważasz, że się go propaguje.
                      Jura
                      • maria421 Re: Lbgcośtam 14.04.14, 13:33
                        jureek napisał:

> Słownik języka polskiego PWN podaje:
                        > propagować «upowszechniać jakieś poglądy, idee lub wiedzę»
                        > Homoseksualizm jest w takim razie poglądem, ideą czy wiedzą, skoro uważasz, że
                        > się go propaguje.
                        > Jura

Sam homoseksualizm jest oczywiscie orientacja seksualna.

Ale jezeli z homoseksualizmu robi sie "Gay Agenda", jezeli z tego robi sie walke kulturowa i polityczna i marsz przez instytucje, to homoseksualizm staje sie ideologia.
    • stephen_s Ja mam takie pytanie, Mario 14.04.14, 19:07
      Stosunek do homoseksualizmu można mieć oczywiście różny (ja mam mieszany). Ale przyznaję, że nie rozumiem Twojego stwierdzenia "czego to ludzie nie wymyślą"?

Akurat filmów zahaczających o tematykę LGBT istnieje całkiem dużo. Pierwsze z brzegu: hiszpański "Krampack", francuski "C.R.A.Z.Y.", oczywiście "Złe wychowanie" Almodovara... Więc materiał na festiwal jest. Skąd więc to zdziwienie?
      • maria421 Re: Ja mam takie pytanie, Mario 14.04.14, 19:36
        stephen_s napisał:

> Stosunek do homoseksualizmu można mieć oczywiście różny (ja mam mieszany). Ale
        > przyznaję, że nie rozumiem Twojego stwierdzenia "czego to ludzie nie wymyślą"?
        >
        > Akurat filmów zahaczających o tematykę LGBT istnieje całkiem dużo. Pierwsze z b
        > rzegu: hiszpański "Krampack", francuski "C.R.A.Z.Y.", oczywiście "Złe wychowani
        > e" Almodovara... Więc materiał na festiwal jest. Skąd więc to zdziwienie?

Zdziwienie nie stad, ze sa filmy o tej tematyce, lecz ze z tych filmow robi sie osobny festiwal.
        Choc wlasciwie nie powinnam sie dziwic, ten festiwal jest przeciez tylko czescia "Gay Agenda" , czescia gejowskiego Kulturkampf.

Pamietasz jak kiedys, lata temu, na "tamtym forum" krytykowalam chor gejowski?
        Krytykowalam oczywiscie nie za "performance", bo tej nie znalam, ale za sama idee utworzenia choru skladajacego sie tylko z gejow.
        Orientacja seksualna nie powinna byc zadnym kryterium czlonkostwa w chorze, czy w jakimkolwiek innym zwiazku.
        • stephen_s Re: Ja mam takie pytanie, Mario 14.04.14, 19:42
          > Zdziwienie nie stad, ze sa filmy o tej tematyce, lecz ze z tych filmow robi sie
          > osobny festiwal.

Ale dlaczego nie? LGBT to temat. Tematyczne festiwale filmowe to żadne odkrycie...

> Pamietasz jak kiedys, lata temu, na "tamtym forum" krytykowalam chor gejowski?
          > Krytykowalam oczywiscie nie za "performance", bo tej nie znalam, ale za sama id
          > ee utworzenia choru skladajacego sie tylko z gejow.
          > Orientacja seksualna nie powinna byc zadnym kryterium czlonkostwa w chorze, czy
          > w jakimkolwiek innym zwiazku.

Hehe. Kryterium członkostwa w chórze nie powinno być też np. wyznanie. Czy zatem festiwale filmów katolickich są bez sensu? ;)
          • maria421 Re: Ja mam takie pytanie, Mario 14.04.14, 19:53
            stephen_s napisał:

> Ale dlaczego nie? LGBT to temat. Tematyczne festiwale filmowe to żadne odkrycie

He he he, kiedys byl Festiwal Piosenki Zolnierskiej :-)

Stefan, niech sobie beda festiwale laczace jakis genre filmowy, np. science fiction, filmy animowane, filmy krotkometrazowe , filmy kryminalne. Ale tematyka LGTB moze byc przeciez poruszana w przeroznych gatunkach filmow.

> Hehe. Kryterium członkostwa w chórze nie powinno być też np. wyznanie. Czy zate
            > m festiwale filmów katolickich są bez sensu? ;)

Nie znalazlam festiwalu filmow katolickich, lecz katolicki festiwal filmow i mediow:

www.festiwalniepokalanow.pl/
            To jest roznica.

Festiwal filmow "katolickich" (czyli jakich?) uwazam za bezsens.
            • stephen_s Re: Ja mam takie pytanie, Mario 14.04.14, 23:10
              > Stefan, niech sobie beda festiwale laczace jakis genre filmowy, np. science fic
              > tion, filmy animowane, filmy krotkometrazowe , filmy kryminalne. Ale tematyka L
              > GTB moze byc przeciez poruszana w przeroznych gatunkach filmow.

No więc to jest festiwal cross-genre... Nie wiem, zupełnie nie widzę powodu do zdziwienia.

> Nie znalazlam festiwalu filmow katolickich, lecz katolicki festiwal filmow i me
              > diow:
              >
              > www.festiwalniepokalanow.pl/
              > To jest roznica.

Semantyka :P
              • maria421 Re: Ja mam takie pytanie, Mario 15.04.14, 09:18
                stephen_s napisał:

> No więc to jest festiwal cross-genre... Nie wiem, zupełnie nie widzę powodu do
                > zdziwienia.

A moze tworzy sie nowy genre? Tak jak w westernie jest walka bialego charakteru, dobrego i sprawiedliwego szeryfa i czarnym charakterem i jego banda i bialy charakter zawsze wygrywa, Dobro pokonuje Zlo, zwycieza sprawiedliwosc, tak w filmach o tematyce LGBT homoseksualista jest ZAWSZE pozytywnym charakterem zmagajacym sie z podlymi heteroseksualistami ...
                Czy moze znasz jakis inny uklad?

> Semantyka :P

Nie tylko semantyka. Festiwal katolicki to dla mnie festiwal filmow ktore Kosciol uznaje za wartosciowe.
                A film katolicki, to nie bardzo wiem co to jest.
                • jureek Re: Ja mam takie pytanie, Mario 15.04.14, 09:55
                  maria421 napisała:

> Czy moze znasz jakis inny uklad?

Znam. W "M jak miłość" niedobry homo uwiódł męża Małgosi.

> > Semantyka :P
                  >
                  > Nie tylko semantyka. Festiwal katolicki to dla mnie festiwal filmow ktore Kosci
                  > ol uznaje za wartosciowe.
                  > A film katolicki, to nie bardzo wiem co to jest.

Pewnie film, który przez Kościół został uznany za wartościowy :)
                  • maria421 Re: Ja mam takie pytanie, Mario 15.04.14, 10:34
                    jureek napisał:

> Znam. W "M jak miłość" niedobry homo uwiódł męża Małgosi.

Nie ogladalam.

> Pewnie film, który przez Kościół został uznany za wartościowy :)

Raczej film stworzony przez katolickie media czy organizacje, jezeli takie filmy powstaja.
                    • jureek Re: Ja mam takie pytanie, Mario 15.04.14, 10:45
                      maria421 napisała:

> jureek napisał:
                      >
                      > > Znam. W "M jak miłość" niedobry homo uwiódł męża Małgosi.
                      >
                      > Nie ogladalam.

No to przydało się forum, dzięki któremu dowiedziałaś się, że homo nie zawsze musi być w mediach przedstawiany jako jakaś kryształowa postać. Nie pamiętam teraz dokładnie, ale były też Tatorty, gdzie homo byli mordercami.
                      Jura
                      • maria421 Re: Ja mam takie pytanie, Mario 15.04.14, 10:53
                        jureek napisał:

> No to przydało się forum, dzięki któremu dowiedziałaś się, że homo nie zawsze m
                        > usi być w mediach przedstawiany jako jakaś kryształowa postać. Nie pamiętam ter
                        > az dokładnie, ale były też Tatorty, gdzie homo byli mordercami.
                        > Jura

Ale w "M jak milosc" niedobry hetero uwiodl tez zone Tomka, to sie wyrownalo:-)
                        • jureek Re: Ja mam takie pytanie, Mario 15.04.14, 11:13
                          maria421 napisała:

> Ale w "M jak milosc" niedobry hetero uwiodl tez zone Tomka, to sie wyrownalo:-)

Ten niedobry hetero to Michał? W takim razie informuję Cię, że jest to pierwszy mąż Małgosi. Scenarzyści chyba zapomnieli, że z katolickiego punktu widzenia Tomek nie jest jej prawowitym mężem, bo ma z nim tylko ślub cywilny, a z tym, który ją niby uwiódł, to ma ona nadal nierozwiązany ślub kościelny. Myślałem, że spadnę z krzesła jak Basia Mostowiakowa latała do księdza żalić się, że Małgosia została w Stanach u Tomka. Przecież ona została tam właśnie u tego "z którym Bóg ją złączył" :)

• maria421 Re: Ja mam takie pytanie, Mario 15.04.14, 11:23
                            jureek napisał:

> Ten niedobry hetero to Michał? W takim razie informuję Cię, że jest to pierwszy
                            > mąż Małgosi. Scenarzyści chyba zapomnieli, że z katolickiego punktu widzenia T
                            > omek nie jest jej prawowitym mężem, bo ma z nim tylko ślub cywilny, a z tym, kt
                            > óry ją niby uwiódł, to ma ona nadal nierozwiązany ślub kościelny. Myślałem, że
                            > spadnę z krzesła jak Basia Mostowiakowa latała do księdza żalić się, że Małgosi
                            > a została w Stanach u Tomka. Przecież ona została tam właśnie u tego "z którym
                            > Bóg ją złączył" :)

"M jak milosc" ogladam dopiero od paru miesiecy, wiec nie znam calej historii.
                            • jureek Re: Ja mam takie pytanie, Mario 15.04.14, 11:31
                              maria421 napisała:

> "M jak milosc" ogladam dopiero od paru miesiecy, wiec nie znam calej historii.

No to Cię uświadomiłem. Ślub Michała i Małgosi był już chyba 12 lat temu, no to widocznie Mostowiakowa już o nim zapomniała. Nie wiadomo, czy ten pedał wtedy skutecznie uwiódł Michała, czy tylko robił podchody, więc ta jego orientacja hetero też nie jest taka pewna. Może być bi.
                            • jureek Re: Ja mam takie pytanie, Mario 15.04.14, 11:32
                              maria421 napisała:

> "M jak milosc" ogladam dopiero od paru miesiecy,

Oglądasz na Polonii czy na Dwójce?
                              • maria421 Re: Ja mam takie pytanie, Mario 15.04.14, 11:53
                                jureek napisał:

> maria421 napisała:
                                >
                                > > "M jak milosc" ogladam dopiero od paru miesiecy,
                                >
                                > Oglądasz na Polonii czy na Dwójce?

Na Polonii.
                                • jureek Re: Ja mam takie pytanie, Mario 15.04.14, 12:16
                                  maria421 napisała:

> Na Polonii.

Ja też. Jesteśmy przez to o parę tygodni spóźnieni w stosunku do oglądających w kraju, ale mi to nie przeszkadza.
                          • astra18 Re: Ja mam takie pytanie, Mario 16.04.14, 06:49
                            jureek napisał:

"Myślałem, że
                            > spadnę z krzesła jak Basia Mostowiakowa latała do księdza żalić się, że Małgosi
                            > a została w Stanach u Tomka."

Chyba u Michała:)
                            Po drodze był jeszcze Stefan, taki to życiowy serial:)
                  • stephen_s Re: Ja mam takie pytanie, Mario 15.04.14, 12:26
                    > Znam. W "M jak miłość" niedobry homo uwiódł męża Małgosi.

Dla porządku dodam jednak, że w późniejszych odcinkach ten sam gej był... przyjacielem Małgosi. Bezsens, nota bene.

Jeśli chodzi o złych homoseksualistów, to dawno temu w "Klanie" lesbijka próbowała uwieść postać Izy Trojanowskiej :)) A w pierwszym sezonie "Na dobre i na złe" narzeczony tej lekarki, która wtedy była główną bohaterką, okazał się wrednym zakamuflowanym gejem.

Faktem jest jednak, że to były lata 90te. W ostatnich latach złych gejów jakoś chyba faktycznie nie widać...
                    • jureek Re: Ja mam takie pytanie, Mario 15.04.14, 12:31
                      stephen_s napisał:

> Dla porządku dodam jednak, że w późniejszych odcinkach ten sam gej był... przyj
                      > acielem Małgosi. Bezsens, nota bene.

Zgadza się. Teraz już do kompletu bezsensu brakuje tylko, żeby Małgosia zapałała wielką miłością do tego wykładowcy, który molestował ją, gdy jeszcze studiowała.
                      Jura
                      • stephen_s Re: Ja mam takie pytanie, Mario 15.04.14, 12:33
                        > Zgadza się. Teraz już do kompletu bezsensu brakuje tylko, żeby Małgosia zapałał
                        > a wielką miłością do tego wykładowcy, który molestował ją, gdy jeszcze studiowa
                        > ła.

Małgosia powinna zapałać miłością... do mnie! Ha! :))
                        • jureek Re: Ja mam takie pytanie, Mario 15.04.14, 12:50
                          stephen_s napisał:

> Małgosia powinna zapałać miłością... do mnie! Ha! :))

Która? Ta nowa, czy ta stara?
                          No i co będzie, jak scenarzyści pomylą Twoje życzenie i nie Małgosia lecz Mostowiakowa rzuci Lucjana i zakocha się w Tobie?
                          Jura
                          • stephen_s Re: Ja mam takie pytanie, Mario 15.04.14, 15:05
                            > Która? Ta nowa, czy ta stara?

To moja słodka czereśnia, Joanna Koroniewska, nie gra już Malgosi?
                            • jureek Re: Ja mam takie pytanie, Mario 15.04.14, 15:12
                              stephen_s napisał:

> > Która? Ta nowa, czy ta stara?
                              >
                              > To moja słodka czereśnia, Joanna Koroniewska, nie gra już Malgosi?

Ano nie. Tę nową na razie widać tylko w czołówce, bo ciągle siedzi w USA u Michała, ale chyba w końcu wróci, skoro nową aktorkę zaangażowali.
                              To nie pierwszy raz zmienia się aktor. Łukasza, syna Marty też gra już druga osoba. Ten pierwszy Łukasz jednak bardziej mi się podobał.
                              Jura
                • stephen_s Re: Ja mam takie pytanie, Mario 15.04.14, 12:24
                  > A moze tworzy sie nowy genre? Tak jak w westernie jest walka bialego charakteru
                  > , dobrego i sprawiedliwego szeryfa i czarnym charakterem i jego banda i bialy c
                  > harakter zawsze wygrywa, Dobro pokonuje Zlo, zwycieza sprawiedliwosc, tak w fil
                  > mach o tematyce LGBT homoseksualista jest ZAWSZE pozytywnym charakterem zmagaja
                  > cym sie z podlymi heteroseksualistami ...
                  > Czy moze znasz jakis inny uklad?

Nie przesadzaj, filmy o tematyce LGBT nie muszą być tak sztampowe.

> Nie tylko semantyka. Festiwal katolicki to dla mnie festiwal filmow ktore Kosci
                  > ol uznaje za wartosciowe.

A festiwal filmów LGBT to festiwal filmów, które organizatorzy uznają za wartościowe ;)

> A film katolicki, to nie bardzo wiem co to jest.

Żeby było prościej, powiedzmy: film chrześcijański. Naprawdę uważasz, że nie możnaby takiej kategorii stworzyć?

Te wszystkie filmy biblijne, filmy o świętych, czy też np. filmy o końcu świata... to nie są filmy chrześcijańskie?
                  • maria421 Re: Ja mam takie pytanie, Mario 15.04.14, 12:38
                    stephen_s napisał:

> Nie przesadzaj, filmy o tematyce LGBT nie muszą być tak sztampowe.

Moze za bardzo opieram sie na niemieckich serialach, a te sa sztampowate.

> A festiwal filmów LGBT to festiwal filmów, które organizatorzy uznają za wartoś
                    > ciowe ;)

Zeby z katolickiego punktu wiedzenia film zostal uznany za wartosciowy nie musi wcale byc o tematyce katolickiej.
                    Czyzby LGBT za wartosciowe uznawaly tylko filmy o tematyce LGBT?

> Żeby było prościej, powiedzmy: film chrześcijański. Naprawdę uważasz, że nie mo
                    > żnaby takiej kategorii stworzyć?
                    > Te wszystkie filmy biblijne, filmy o świętych, czy też np. filmy o końcu świata
                    > ... to nie są filmy chrześcijańskie?

Filmy biblijne, jak filmy historyczne czy biograficzne , sa juz gatunkiem samym w sobie.
                    • stephen_s Re: Ja mam takie pytanie, Mario 15.04.14, 12:48
                      > Zeby z katolickiego punktu wiedzenia film zostal uznany za wartosciowy nie musi
                      > wcale byc o tematyce katolickiej.
                      > Czyzby LGBT za wartosciowe uznawaly tylko filmy o tematyce LGBT?

Oj, teraz to już się czepiasz słówek :P

> Filmy biblijne, jak filmy historyczne czy biograficzne , sa juz gatunkiem samym
                      > w sobie.

Ale jednocześnie są częścią szerszego nurtu, jakim są filmy chrześcijańskie. A nie wszystkie filmy chrześcijańskie są filmami biblijnymi...
                      • maria421 Re: Ja mam takie pytanie, Mario 15.04.14, 12:53
                        stephen_s napisał:

> Oj, teraz to już się czepiasz słówek :P

Nie, to jest zasadnicza roznica.
                        Kosciol moze uznac za wartosciowy na przyklad film o Korczaku czy "Pianiste", czyli filmy ktorych bohaterzy nie sa katolikami.

> Ale jednocześnie są częścią szerszego nurtu, jakim są filmy chrześcijańskie. A
                        > nie wszystkie filmy chrześcijańskie są filmami biblijnymi...

Chyba odwrotnie? Nie wszystkie filmy historyczne czy bibliograficzne sa filmami chrzescijanskimi.
                        • stephen_s Re: Ja mam takie pytanie, Mario 15.04.14, 15:03
                          > Kosciol moze uznac za wartosciowy na przyklad film o Korczaku czy "Pianiste", c
                          > zyli filmy ktorych bohaterzy nie sa katolikami.

OK, fakt. Ale ja sobie np. wyobrażam festiwal filmów stricte chrześcijańskich. Dlaczego nie?

> Chyba odwrotnie? Nie wszystkie filmy historyczne czy bibliograficzne sa filmami
                          > chrzescijanskimi.

Tak, ale są też filmy ani nie biblijne, ani nie historyczne, które są filmami chrześcijańskimi. Weźmy np. filmową wersję "Left Behind"... Tu masz zwiastun:

www.youtube.com/watch?v=wFu8cjaPmEA
                          Co to jest, jak nie film chrześcijański?
                          • maria421 Re: Ja mam takie pytanie, Mario 15.04.14, 15:15
                            stephen_s napisał:

> Tak, ale są też filmy ani nie biblijne, ani nie historyczne, które są filmami c
                            > hrześcijańskimi. Weźmy np. filmową wersję "Left Behind"... Tu masz zwiastun:
                            >
                            > www.youtube.com/watch?v=wFu8cjaPmEA
                            > Co to jest, jak nie film chrześcijański?

nie wiem, nie ogladalam.
                            • stephen_s Re: Ja mam takie pytanie, Mario 15.04.14, 15:30
                              > nie wiem, nie ogladalam.

Film na podstawie bestsellerowego cyklu książek o końcu świata, nadejściu Antychrysta i powrocie Chrystusa, napisanych przez amerykańskiego pastora. Co to jest, jak nie film chrześcijański?
                              • maria421 Re: Ja mam takie pytanie, Mario 15.04.14, 15:36
                                stephen_s napisał:

> Film na podstawie bestsellerowego cyklu książek o końcu świata, nadejściu Antyc
                                > hrysta i powrocie Chrystusa, napisanych przez amerykańskiego pastora. Co to jes
                                > t, jak nie film chrześcijański?

OK, ale to jest chyba wyjatek.
                                • stephen_s Re: Ja mam takie pytanie, Mario 15.04.14, 16:04
                                  Wyjątek? Nie sądzę. Na to jest rynek - przecież np. książkowy oryginał "LB" sprzedał się w dziesiątkach milionów egzemplarzy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka