Dodaj do ulubionych

700 nowych ofiar

19.04.15, 16:14
pochlonelo Morze Srodziemne.
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,17777973.html#MTstream
Odpowiedzialnosc za te tragedie spada rowniez na UE!

Odpowiedzialnosc za to, ze po tragedii z 2013 wiele osobistosci urzadzilo sobie pielgrzymke na Lampeduze (Papiez Franciszek, Barroso, Letta) , pokazali piekne gesty za ktorymi nie szly zadne konkretne czyny oprocz operacji "Mare Nostrum", ktora tylko spotegowala nurt uchodzcow.

Odpowiedzialnosc za to, ze z imigracji zrobiono biznes na ktorych zarabia mafia tak samo jak i wlasciciele nieruchomosci od ktorych miasta wynajmuja lokum dla uchodzcow. Tak samo jak wszystkie dotowane instytucje "integracyjne".

Odpowiedzialnosc za to spada na kazdego kto zamyka oczy, zatyka uszy i mysli ze problem sam sie rozwiaze.
W ubieglym roku do wybrzezy Wloch dotarlo okolo 170 tysiecy uchodzcow, w tym roku juz prawie 70 tysiecy.

Obserwuj wątek
    • lepian4 Re: 700 nowych ofiar 20.04.15, 10:05
      Nie czuje sie odpowiedzialny za afrykanskie patologie!
      • maria421 Re: 700 nowych ofiar 20.04.15, 10:13
        lepian4 napisał:

> Nie czuje sie odpowiedzialny za afrykanskie patologie!

Ja sie nie czuje odpowiadzialna ani za afrykanskie patologie, ani za europejska polityke wobec imigrantow.
        Ale , niestety, sa ludzie ktorzy nadal uwazaja i nam wmawiaja, ze to my, Europejszycy jestesmy winni wszystkim nieszczesciom tego swiata i ze to na nas spoczywa obowiazek zeby rozwiazac cudze problemy.

Widziales wczoraj Jaucha? Tam wlasnie Heribert Prantl w tym sensie mowil. Niestety nie powiedzial co on sam zrobil dla uchodzcow, a nawet sie oburzyl ze go zapytano ilu sam do siebie przyjal.
        • lepian4 Re: 700 nowych ofiar 20.04.15, 11:10
          Nie ogladam Jaucha, bo nie mam na to kulturalno-oswaitowe postekiwanie ani czasu ani ochoty.
          Przy okazji publicznie podaje do wiadomosci, ze na wlosciach Oskara Lafontaine mozna ze spokojem postawic kilka tysiecey kontenerow dla najbardziej potrzebujacych uchodzcow. W jego posesji mozna by urzadzic stolowke, Kinderparadis i sejf dla skradzionych towarow
          • maria421 Re: 700 nowych ofiar 20.04.15, 11:27
            lepian4 napisał:

> Nie ogladam Jaucha, bo nie mam na to kulturalno-oswaitowe postekiwanie ani cza
            > su ani ochoty.
            > Przy okazji publicznie podaje do wiadomosci, ze na wlosciach Oskara Lafontaine
            > mozna ze spokojem postawic kilka tysiecey kontenerow dla najbardziej potrzebuja
            > cych uchodzcow. W jego posesji mozna by urzadzic stolowke, Kinderparadis i sejf
            > dla skradzionych towarow

Popieram! :-)
    • maria421 Re: 700 nowych ofiar 20.04.15, 12:43
      Europejskie bla bla bla:

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,17782937,Polska_przyjmie_imigrantow_z_Libii__Schetyna___Nie.html#Czolka3Img
      Politycy tacy jak Mogherini, Schulz, Tusk nie zrobia NIC zeby rozwiazac problem.

Nie zrewiduja traktatu z Dublina, bo Niemcy najprawdopodobniej sie nie zgodza.
      Tak wiec przydziela roznym panstwom Unii kontyngenty uchodzcow. Na co sie panstwa , po utarczkach ktore ile wezmie, zgodza.
      Wlochy zostana nadal same z problemem ratowania uchodzcow, a same , bez zgody NATO, blokady morskiej zrobic nie moga. Nawet gdyby im sie rzad zmienil.
    • alpepe Re: 700 nowych ofiar 21.04.15, 09:23
      Ja się zaczęłam bać o siebie, bo nijak mi tych ludzi, którzy utonęli nie żal. Boję się o swoje człowieczeństwo. Mafia robi olbrzymi interes na tym, a UE jeszcze ją wspiera.
      • maria421 Re: 700 nowych ofiar 21.04.15, 14:02
        alpepe napisała:

> Ja się zaczęłam bać o siebie, bo nijak mi tych ludzi, którzy utonęli nie żal. B
        > oję się o swoje człowieczeństwo. Mafia robi olbrzymi interes na tym, a UE jeszc
        > ze ją wspiera.

W niedziele u Jaucha jeden byl jeden facet ktory kupil kuter rybacki i sie wybiera ratowac uchodzcow na Morzu Srodziemnym. Jak dokladnie ma to robic nie wiadomo, nie dal zadnej konkretnej odpowiedzi. Mowil cos o tym ze trzeba dac przyklad itp.
        Samotny kuterek rybacki taka skorupka od orzecha mniejsza od niejednego statu z uchodzcami na Morzu Srodziemnym ma byc przykladem......
        Pewnie tylko glupoty.
        W kazdym razie, ten facet u Jaucha zarzadzil minute ciszy ku czci uchodzcow ktorzy sie utopili w drodze do Europy....
        I wszyscy obecni, w owczym pedzie, poslusznie wykonali...
        • jureek Re: 700 nowych ofiar 21.04.15, 18:51
          maria421 napisała:

> I wszyscy obecni, w owczym pedzie, poslusznie wykonali...

Co widzisz złego w tej minucie ciszy?
          • maria421 Re: 700 nowych ofiar 21.04.15, 19:07
            jureek napisał:

> Co widzisz złego w tej minucie ciszy?

Hipokryzje.
            • jureek Re: 700 nowych ofiar 21.04.15, 19:32
              maria421 napisała:

> jureek napisał:
              >
              > > Co widzisz złego w tej minucie ciszy?
              >
              > Hipokryzje.

Uważasz, że wśród uczestniczących w minucie ciszy byli tacy, którzy cieszyli się z tego, że tyle ludzi zginęło? Jeśli tak, to rzeczywiście są hipokrytami.
              • maria421 Re: 700 nowych ofiar 21.04.15, 19:39
                jureek napisał:

> Uważasz, że wśród uczestniczących w minucie ciszy byli tacy, którzy cieszyli si
                > ę z tego, że tyle ludzi zginęło? Jeśli tak, to rzeczywiście są hipokrytami.

Zakladam ze nikt sie nie cieszyl, ale tez zakladam ze wiekszosci te ofiary byly obojetne.

• jureek Re: 700 nowych ofiar 21.04.15, 19:46
                  maria421 napisała:

> Zakladam ze nikt sie nie cieszyl, ale tez zakladam ze wiekszosci te ofiary byly
                  > obojetne.

Myślisz, że aż taka znieczulica opanowała tę naszą wspaniałą judeo-chrześcijańską cywilizację? Ja myślę, że nie jest tak źle i ludziom jakaś empatia i ludzkie odruchy zostały.
                  • maria421 Re: 700 nowych ofiar 21.04.15, 20:02
                    jureek napisał:

> Myślisz, że aż taka znieczulica opanowała tę naszą wspaniałą judeo-chrześcijańs
                    > ką cywilizację? Ja myślę, że nie jest tak źle i ludziom jakaś empatia i ludzkie
                    > odruchy zostały.

Znalazles punkt zaczepienia do drwin z judeo-chrzescijanskiej cywilizacji?

Zastanow sie raczej nad tym, jak na Ciebie samego wplywa wiadomosc np. o setkach ofiar smiertelnych powodzi w Indiach i Pakistanie, czy o ofiarach innych katastrof czy kataklizmow.

• jureek Re: 700 nowych ofiar 21.04.15, 20:08
                      maria421 napisała:

> Znalazles punkt zaczepienia do drwin z judeo-chrzescijanskiej cywilizacji?

Nie drwię, tylko smucę się, jeśli naprawdę tak jest, jak piszesz.

> Zastanow sie raczej nad tym, jak na Ciebie samego wplywa wiadomosc np. o setkac
                      > h ofiar smiertelnych powodzi w Indiach i Pakistanie, czy o ofiarach innych kata
                      > strof czy kataklizmow.

Żal mi tych ofiar i ich bliskich.
                      • maria421 Re: 700 nowych ofiar 21.04.15, 20:21
                        jureek napisał:

> Żal mi tych ofiar i ich bliskich.

Zal w momencie uslyszenia newsa, a potem zaraz przechodzi sie do porzadku dziennego, bo to jest gdzies daleko i nas nie dotyczy. To jest normalna, przecietna reakcja wiekszosci ludzi.
                        Co innego jezeli katastrofa dotyczy naszych pobratymcow. Dlatego inna bedzie reakcja Polakow na katastrofe smolenska a inna na katastrofe samolotu Germanwings, choc tam zginelo wiecej osob niz pod Smolenskiem.
                        Tak samo inna bedzie reakcja Niemcow na katastrofe Germanwings a inna na katastrofe samolotu zestrzelonego nad Ukraina, choc tam tez bylo wiecej ofiar.

Widziales ostatni program Jaucha? Ten facet od kutra nie byl wsrod grona zaproszonych dyskutantow, Jauch go zaprosil do studia zeby go zapytac o to przedsiewziecie. W przewidzianym momencie Jauch wstal , zszedl do widzow zeby porozmawiac z facetem. Na co facet wstal, wszedl na podium dla dyskutantow i tonem nie znoszacym sprzeciwu zarzadzil minute ciszy, nie zwracajac uwagi na poczatkowa konsternacje gospodarza programu, czyli Jaucha.
                        Dyktatorskie ciagatki :-)
                        • jureek Re: 700 nowych ofiar 21.04.15, 20:30
                          maria421 napisała:

> Zal w momencie uslyszenia newsa, a potem zaraz przechodzi sie do porzadku dzien
                          > nego, bo to jest gdzies daleko i nas nie dotyczy. To jest normalna, przecietna
                          > reakcja wiekszosci ludzi.

W takim razie jestem nienormalny, bo tak samo mi żal ludzi, czy to zabitych w katastrofie airbusa, czy też tych, którzy stracili życie na morzu śródziemnym. Co innego, gdy traci życie ktoś, kogo znam osobiście, wtedy rzeczywiście bardziej to przeżywam, ale w stosunku do nieznanych mi ludzi nie ma znaczenia, jakiej byli narodowości.
                          • maria421 Re: 700 nowych ofiar 21.04.15, 20:40
                            jureek napisał:
                            >
                            > W takim razie jestem nienormalny, bo tak samo mi żal ludzi, czy to zabitych w k
                            > atastrofie airbusa, czy też tych, którzy stracili życie na morzu śródziemnym. C
                            > o innego, gdy traci życie ktoś, kogo znam osobiście, wtedy rzeczywiście bardzie
                            > j to przeżywam, ale w stosunku do nieznanych mi ludzi nie ma znaczenia, jakiej
                            > byli narodowości.

Jureek, przeciez nie chodzi o narodowosc, wiec po co z ta narodowoscia znowu wyskakujesz?
                            W Airbusie Germanwings byli ludzie wielu roznych narodowosci, wielu wyznan i roznych ras.
                            Ale i tak katastrofa Germaniwings dotyka nas bardziej niz katastrofa samolotu malezyjskiego, bo to sie stalo stosunkowo BLISKO nas.
                            • jureek Re: 700 nowych ofiar 21.04.15, 21:01
                              Dlaczego piszesz w liczbie mnogiej? Dla mnie ma owszem znaczenie, czy znałem ofiary czy nie, natomiast odległość od miejsca katastrofy nie jest istotna. A Ty też chyba nie powiesz, że bardziej dotyka Cię zamach na targowisku w Bagdadzie niż zamach na wtc w dalekim nowym jorku
                              • maria421 Re: 700 nowych ofiar 22.04.15, 09:20
                                jureek napisał:

> Dlaczego piszesz w liczbie mnogiej?

Przeciez napisalam ze dlatego ze to sie stalo blisko nas.
                                Liczba mnoga dlatego, ze przeciez ja sama na tym terenie nie mieszkam.

Dla mnie ma owszem znaczenie, czy znałem of
                                > iary czy nie, natomiast odległość od miejsca katastrofy nie jest istotna.

Jureek, nie opowiadaj ze katastrofa ktora sie stala gdzies daleko, ktora najpierw byla pierwszym newsem w mediach, a potem szybko schodzila na drugi plan (jak powwodz w Indiach) ma na Ciebie takie same dzialanie jak katastrofa ktora dominuje w mediach ze wzgledu na bliskosc wydarzenia, czy na zaangazowanie.

A Ty
                                > też chyba nie powiesz, że bardziej dotyka Cię zamach na targowisku w Bagdadzie
                                > niż zamach na wtc w dalekim nowym jorku

Mowimy o ofiarach czy o zamachu?
                                Tak, zamach na WTC dziala bardziej bo to byl SZOK, akt wojny wypowiedzianej Zachodowi , wojny niekonwencjonalnej uderzajacej w ludnosc cywilna. Trzy tysiace ofiar naraz!
                                Podobnie akty terroryzmu w Madrycie czy Londynie sa szokiem, bo uswiadamiaja zagrozenie w jakim sie znajdujemy.
                                Bliskosc polega tutaj na wyobrazeniu ze cos podobnego moze spotkac mnie albo moich bliskich.
                                Bagdad natomiast jest daleko, ani aj sie tam nie wybieram ani nikt kogo bym znala.

Co do ofiar- wszystkie mi sa jednakowo obce.
                                • jureek Re: 700 nowych ofiar 22.04.15, 12:38
                                  maria421 napisała:

> Jureek, nie opowiadaj ze katastrofa ktora sie stala gdzies daleko, ktora najpie
                                  > rw byla pierwszym newsem w mediach, a potem szybko schodzila na drugi plan (jak
                                  > powwodz w Indiach) ma na Ciebie takie same dzialanie jak katastrofa ktora dom
                                  > inuje w mediach ze wzgledu na bliskosc wydarzenia, czy na zaangazowanie.

Co to znaczy "nie opowiadaj"? Cenzura? Nie mam prawa powiedzieć, że moje współczucie dla ofiar i ich bliskich nie zależy od tego, jak medialna jest katastrofa, czy też jak daleko od mojego podwórka się wydarzyła? Znowu popełniasz ten sam błąd w założeniu, że wszyscy tak samo myślą i odczuwają jak Ty. A ludzie są różni.
                                  • maria421 Re: 700 nowych ofiar 22.04.15, 12:42
                                    jureek napisał:
                                    > Co to znaczy "nie opowiadaj"? Cenzura? Nie mam prawa powiedzieć, że moje współc
                                    > zucie dla ofiar i ich bliskich nie zależy od tego, jak medialna jest katastrofa
                                    > , czy też jak daleko od mojego podwórka się wydarzyła? Znowu popełniasz ten sam
                                    > błąd w założeniu, że wszyscy tak samo myślą i odczuwają jak Ty. A ludzie są ró
                                    > żni.

Jureek jak zwykle- z tematu na forme przeskakuje.

"Nie opowiadaj" uzywa sie wtedy, gdy sie w cos nie wierzy. Wiec ja nie wierze, ze Ty sie jednakowo wzruszasz kazda ofiara kazdej katastrofy na swiecie.
                                    • jureek Re: 700 nowych ofiar 22.04.15, 12:59
                                      maria421 napisała:

> "Nie opowiadaj" uzywa sie wtedy, gdy sie w cos nie wierzy. Wiec ja nie wierze,
                                      > ze Ty sie jednakowo wzruszasz kazda ofiara kazdej katastrofy na swiecie.

A ja tego wcale nie pisałem, że każdą ofiarą tak samo się wzruszam, bo jest różnica, czy jakąś ofiarę znałem, czy nie znałem. Natomiast nie robi mi różnicy odległość czy medialność.
                                      • maria421 Re: 700 nowych ofiar 22.04.15, 13:11
                                        jureek napisał:

> A ja tego wcale nie pisałem, że każdą ofiarą tak samo się wzruszam, bo jest róż
                                        > nica, czy jakąś ofiarę znałem, czy nie znałem. Natomiast nie robi mi różnicy od
                                        > ległość czy medialność.

Napisales wczesniej , w odniesieniu do ofiar powodzi w Indiach ze zal Ci tych ofiar i ich bliskich.
                                        Teraz piszesz ze jednak jest roznica czy ofiare znales czy nie znales....
                                        Czyli jednak jest Ci jednych ofiar bardziej zal niz innych, tylko ze Ty rozrozniasz miedzy ofiarami ktore Ty znales i ktorych nie znales. Zakladajac ze nie znales nikogo kto stracil zycie w katastrofie , mozna wysnuc wniosek ze w ogole ofiary katastrof sa Ci raczej obojetne.

• lepian4 Re: 700 nowych ofiar 22.04.15, 13:17
                                          Okreslenie ofiara w przypadku osob, ktore za 15.000 EUR plyna ku nawiedzonej Europie brzmi absurdalnie!!! Toz to jest jawna dyskryminacja europejskich podatnikow, ktorych kurna nie stac na takowe wycieczki do Afryki!
                                          • jureek Re: 700 nowych ofiar 22.04.15, 13:23
                                            lepian4 napisał:

> Okreslenie ofiara w przypadku osob, ktore za 15.000 EUR plyna ku nawiedzonej Eu
                                            > ropie brzmi absurdalnie!!!

Czyli kim są ci, którzy się tam potopili, jeśli nie ofiarami?

P.S. Nie wierzę, że nie stać Cię na wycieczkę za 15 tysięcy euro.
                                            • maria421 Re: 700 nowych ofiar 22.04.15, 13:33
                                              jureek napisał:

> P.S. Nie wierzę, że nie stać Cię na wycieczkę za 15 tysięcy euro.

Jest cala masa Europejczykow ktorzy nie posiadaja takiej sumy na koncie.
                                              • jureek Re: 700 nowych ofiar 22.04.15, 13:45
                                                maria421 napisała:

> Jest cala masa Europejczykow ktorzy nie posiadaja takiej sumy na koncie.

Nie pisałem o przeciętnym Europejczyku, tylko o Lepianie, który ma niezłą pracę.
                                                • lepian4 Re: 700 nowych ofiar 22.04.15, 13:59
                                                  Odpieprz sie od mojej pracy!
                                                • maria421 Re: 700 nowych ofiar 22.04.15, 14:04
                                                  jureek napisał:

> Nie pisałem o przeciętnym Europejczyku, tylko o Lepianie, który ma niezłą pracę

Ja tez nie pisalam o przecietnym Europejczyku, tylko ze "jest cala masa Europejczykow ktorzy nie posiadaja takiej sumy na koncie".

Sa Europejczycy ktorzy cale zycie placili podatki i na starosc nie stac ich na zwiazanie konca z koncem.

• lepian4 Re: 700 nowych ofiar 22.04.15, 13:56
                                              Tutaj nie chodzi o mnie. Ale gdybym sie wybieral do Afryki z cala rodzina, to w obie strony przyszloby mi placic 120 tys Eur. To nie jest moja liga. Roznica polegala by tez na tym, ze na miejscu nie okradalbym Afrykanczykow, nie gwalcilbym ich corek, nie domagalbym sie darmowego noclegi i zarla...
                                              • maria421 Re: 700 nowych ofiar 22.04.15, 14:09
                                                lepian4 napisał:

> Tutaj nie chodzi o mnie. Ale gdybym sie wybieral do Afryki z cala rodzina, to w
                                                > obie strony przyszloby mi placic 120 tys Eur. To nie jest moja liga. Roznica p
                                                > olegala by tez na tym, ze na miejscu nie okradalbym Afrykanczykow, nie gwalcilb
                                                > ym ich corek, nie domagalbym sie darmowego noclegi i zarla...

Ja mysle, ze ci Afrykanczycy, ktorzy naprawde maja pare tysiecy Euro na koncie, nie wybieraja sie do Europy.

Maz mojej kolezanki pracowal przez chyba dwa lata w Gwinei, ona byla u niego z wizyta.
                                                Opowiadala o targach gdzie jest mnostwo zywnosci i mnostwo roznego "mydla i powidla". Oczywiscie brakuje infrastruktury, prad jest czasto wylaczany itp. Ale nie brakuje zywnosci i podstawowych srodkow do zycia.
                                          • maria421 Re: 700 nowych ofiar 22.04.15, 13:31
                                            lepian4 napisał:

> Okreslenie ofiara w przypadku osob, ktore za 15.000 EUR plyna ku nawiedzonej Eu
                                            > ropie brzmi absurdalnie!!! Toz to jest jawna dyskryminacja europejskich podatn
                                            > ikow, ktorych kurna nie stac na takowe wycieczki do Afryki!

Bez przesady, az tyle nie kosztuje miejsce na lajbie, poza tym nawet miliarder moze byc ofiara katastrofy.

Jasne ze ktos, kto ucieka z Afryki przed bieda i glodem nie ma srodkow na to zeby zaplacic za przeprawe. Nie wierze ze sie cala wies na jednego sklada. Kraza glosy ze to mafia sponsoruje takich "uchodzcow" biorac w zaklad ich rodzine dopoki "uchodzca" nie splaci dlugu z nawiazka.
                                            • lepian4 Re: 700 nowych ofiar 22.04.15, 13:58
                                              Dlaczego sposrod rzekomych ofiar w 94 % stanowia mezczyzni?

Tylko oni gloduja? Te pogloski o zakladnikach w rodzinie sa lewacka bajka, bo nikomu nie zalezy na pozostawianiu trwalych sladow tej kryminalnej dzialanosci
                                              • maria421 Re: 700 nowych ofiar 22.04.15, 14:12
                                                lepian4 napisał:

> Dlaczego sposrod rzekomych ofiar w 94 % stanowia mezczyzni?

Bo kobiety bez mezczyzn sie raczej nie wybieraja w podroz.

> Tylko oni gloduja? Te pogloski o zakladnikach w rodzinie sa lewacka bajka, bo n
                                                > ikomu nie zalezy na pozostawianiu trwalych sladow tej kryminalnej dzialanosci

Jasne ze tym ktorzy gloduja jest w glowie miska strawy, a nie przeprawa najpierw do Libii a potem przez morze.

Co do zakladnikow- w tamtej rzeczywistosci to moze byc mozliwe.
                                                • lepian4 Re: 700 nowych ofiar 22.04.15, 14:49
                                                  Marycha, mamy praktycznie samych mezczyzn, bo ci po trupach pchaja sie poprzez mafijno-kryminalne grupy prosto w szpony lewackich bandytow, ktorzy zaslyneli w Afryce szczodroscia i poblazliwosacia wobec nierobow i darmozjadow. Trzba byc skonczonym durniem by ten kryminy precedens nazywac inaczaj! To my jestesmy ofiarami socjalistycznych bandytow z Brukselii, nie ci zbrodniarze z Afryki!
                                                  • maria421 Re: 700 nowych ofiar 22.04.15, 14:55
                                                    lepian4 napisał:

> Marycha, mamy praktycznie samych mezczyzn, bo ci po trupach pchaja sie poprzez
                                                    > mafijno-kryminalne grupy prosto w szpony lewackich bandytow, ktorzy zaslyneli
                                                    > w Afryce szczodroscia i poblazliwosacia wobec nierobow i darmozjadow. Trzba byc
                                                    > skonczonym durniem by ten kryminy precedens nazywac inaczaj! To my jestesmy of
                                                    > iarami socjalistycznych bandytow z Brukselii, nie ci zbrodniarze z Afryki!

Dlatego na poczatku pisalam ze UE jest wspolwinna.

Wspolwinna rowniez temu, ze wszedzie tam, gdzie pojawiaja sie "uchodzcy" maleje bezpieczenstwo, nastepuje wzrost liczby gwaltow, kradziezy, rozbojow.

Czyli efekt polityki uprawianej przez "tych na gorze" odczuwa nie pytana o nic zwykla ludnosc.

• jureek Re: 700 nowych ofiar 22.04.15, 13:32
                                          maria421 napisała:

> Napisales wczesniej , w odniesieniu do ofiar powodzi w Indiach ze zal Ci tych o
                                          > fiar i ich bliskich.
                                          > Teraz piszesz ze jednak jest roznica czy ofiare znales czy nie znales....

Nie teraz, tylko napisałem to już wczoraj o 20:30.

> Czyli jednak jest Ci jednych ofiar bardziej zal niz innych, tylko ze Ty rozrozn
                                          > iasz miedzy ofiarami ktore Ty znales i ktorych nie znales.

Dokładnie tak i nie jest to nic nowego, pisałem już o tym wcześniej.

> Zakladajac ze nie zn
                                          > ales nikogo kto stracil zycie w katastrofie , mozna wysnuc wniosek ze w ogole o
                                          > fiary katastrof sa Ci raczej obojetne.

Pała z logiki.
                  • lepian4 Re: 700 nowych ofiar 22.04.15, 13:14
                    Do tej judeo-cywilizacji owi uchodzcy nie plyneli!!! Ba, nawet gdyby doplyneli, byliby tam tylko ludzmi gorszej kategorii
                    • maria421 Re: 700 nowych ofiar 22.04.15, 20:09
                      lepian4 napisał:

> Do tej judeo-cywilizacji owi uchodzcy nie plyneli!!! Ba, nawet gdyby doplyneli,
                      > byliby tam tylko ludzmi gorszej kategorii

Rece opadaja....
                      • lepian4 Re: 700 nowych ofiar 23.04.15, 08:19
                        Tak to juz jest
                • ja.nusz Re: 700 nowych ofiar 21.04.15, 22:08
                  Jaucha w nidzielę musiałaś oglądać w stanie pomroczności jasnej, bo z akcji Höppnera, delikatnie mówiąc gówno zrozumiałaś.
                  To, że tobie setki istnień ludzkich są scheissegal, podkreśliłaś wystaczająco dobitnie.
                  Poza tym kpisz z człowieka, który te istnienia chce ratować.
                  Ten człowiek nie wybiera się w morze, aby zbierać do swojej łodzi setki rozbitków, bo nie ma takich możliwości technicznych - a ty właśnie to próbujesz sugerować - jego akcja ma polegać na czymś zupełnie innym.
                  I jeżeli nie masz pojęcia o czym piszesz, to lepiej trzymaj dziób na kłódkę.
                  Dodam jeszcze, że twoje oburzenie na tę minutę ciszy uważam za skurwysyństwo wyjątkowo perfidnego sortu.
                  • maria421 Re: 700 nowych ofiar 22.04.15, 08:28
                    Janusz, to Ty musiales ogladac Jaucha w stanie wskazujacym na spozycie, skoro nie zrozumiales ze ten stary kuter Höppnera moze sam bedzie bardziej potrzebowal pomocy na Morzu Srodziemnym niz zdola kogokolwiek uratowac.
                    Potrafisz sobie wyobrazic jak by wygladalo spotkanie tej skorupki z lajba przepelniona po brzegi uchodzcami?
                    Najwyrazniej nie.

Facet byl u Jaucha gosciem i powinien sie zachowywac jak gosc a nie sie szarogesic i nakazywac minute ciszy, czyli zmuszac ludzi do wstania.

Facet jest nawiedzony, a Ty j, jezeli Cie to zachwyca, jestes HIPOKRYTA tak jak ci wszyscy ktorzy nie widza, ze wszelkimi programami ratowania uchodzcow nakrecaja biznes mafii.

Wiesz ze sie oblicza ze ten biznes mial w ubieglym roku okolo 400 milionow Euro obrotow???

A poza tym- czysmy sie juz nie pozegnali, Janusz? Zdecyduj sie- odchodzisz czy zostajesz?

• maria421 Re: 700 nowych ofiar 22.04.15, 14:20
      Jeszcze jedno z ostatniego programu Jaucha.

Byla tam gosciem Syryjka ktora juz kiedys mieszkala w Niemczech "na Duldungu" , tu zrobila mature, pozniej wrocila do Syrii. Rok temu z mezem i 2 dzieci uciekla z Syrii, postanowila ponownie przyjechac do Niemiec i ponownie wystapic tu o azyl.

Na lajbe do Europy dostala sie w Egipcie. Wiedziala ze ryzykuje, ale mowila "A jak inaczej mialam sie dostac do Niemiec"?

Nikt nie zadal jej pytania dlaczego akurat do Niemiec miala sie dostac. Czy kobieta, Arabka z niemiecka matura nie moze dostac pracy w Egipcie?
    • maria421 Re: 700 nowych ofiar 22.04.15, 20:50
      Europa uchodzcow ratuje z morza, utrzymuje, a islamisci ich werbuja w swoje szeregi:

www.welt.de/regionales/hamburg/article139833805/Islamistische-Propaganda-im-Fluechtlingsheim.html
      Kiedy wreszcie Europa sie obudzi i zauwazy ze przygotowuje swoje wlasne unicestwienie?
    • maria421 Brzydka Australia 23.04.15, 08:57
      Wczoraj w jednym z dziennikow telewizyjnych poinformowano ze Australijczycy poradzili Europie zastosowac australijska polityka wobec nielegalnych uchodzcow.

Czyli taka :

www.youtube.com/watch?v=BypuBsE_Eq8
      Jeden polityk SPD od Praw Czlowieka z oburzeniem taki projekt odrzucil. Brzydka Australia ktora sie izoluje , niehumanitarna Australia ktora odsyla wyratowanych rozbitkow na jakas wyspe gdzie utrzymuje dla nich oboz, czyli gdzie ich utrzymuje. My , Europejczycy natomiast jestesmy dobrzy, humanitarni , bla bla bla, bla bla bla.
      • jureek Re: Brzydka Australia 23.04.15, 09:06
        Jaką wyspę proponujesz? Madagaskar?
        • maria421 Re: Brzydka Australia 23.04.15, 11:22
          jureek napisał:

> Jaką wyspę proponujesz? Madagaskar?

Za daleko. Tunezyjska Djerba jest o wiele blizej. Mozna by podpisac odpowiednia umowe z Tunezja.
    • maria421 Re: 700 nowych ofiar 23.04.15, 19:15
      W Brukseli postanowiono przede wszystkim rozszerzyc ratownictwo morskie na Morzu Srodziemnym. Co z pewnoscia nie zatrzyma nurtu uchodzcow, lecz go zwiekszy.
      W tym celu trzy niemieckie statki wojenne zwalczajace somalijskich piratow w Rogu Afryki maja poplynac na Morze Srodziemne. Somalijscy piraci sie uciesza.

Postanowiono tez wydac walke bandom przemytnikow, na przyklad niszczac ich lodzie. Ale nie powiedziano gdzie to niszczenie lodzi ma sie odbyc. O ile mi wiadomo, lodzie ktore dobijaja do wybrzeza Europy juz sa konfiskowane. Wiec czy mowa?O niszczeniu lodzi zanim one wyplyna?
      I jak wtedy odroznic lodz przemytnika od lodzi zwyklego rybaka?

Nic tez nie powiedziano o dobraniu sie do przeplywu pieniedzy , czyli zyskow z przemytu ludzi.
      Moze wlasnie osuszenie tego kanalu, zablokowanie kont byloby najlepsza metoda?
      • lepian4 Re: 700 nowych ofiar 24.04.15, 08:40
        Jakie konta chcesz zablokowac, skoro za te uslugi placi sie z gory gotowka?
        W sumie to cackanie sie z afrykanskimi bandziorami jest skrajnym naruszeniem ukladu z Szengen. Waraznie widac, ze te bajki o zjednoczonej Europie sa bez sensu. Pora ten zboczony lewacki twor rozwalic, poki nie jest za pozno
        • maria421 Re: 700 nowych ofiar 24.04.15, 09:08
          lepian4 napisał:

> Jakie konta chcesz zablokowac, skoro za te uslugi placi sie z gory gotowka?

Myslisz ze te gotowke zabieraja dla siebie przewoznicy?
          Ja mysle ze oni sa tylko pionkami pracujacymi dla swych bossow ktorzy siedza gdzies wyzej i sami nie ryzykuja wyprawy przez morze.
          Przypominam ze oblicza sie ze ten biznes w zeszlym roku mial obroty ok. 400 milionow Euro.

> W sumie to cackanie sie z afrykanskimi bandziorami jest skrajnym naruszeniem uk
          > ladu z Szengen. Waraznie widac, ze te bajki o zjednoczonej Europie sa bez sensu
          > . Pora ten zboczony lewacki twor rozwalic, poki nie jest za pozno

Tez uwazam ze gdyby Wlochy byly panstwem niezaleznym , jak Australia, juz dawno zastosowalyby inne metody obroby wlasnych granic.
          Przez rok Wlochy, na wlasny koszt prowadzily akcje Mare Nostrum. Wloskiego podatnika kosztowalo to 10 milionow Euro na miesiac i w ten sposob dostalo sie na kontynent europejski ok. 170 tysiecy uchodzcow, z czygo 1/3 zostala we Wloszech, 2/3 gdzies sie rozpierzchla, czy to po Wloszech, czy po Europie.
          Po zakonczeniu Mare Nostrum, UE zorganizowala operacje Triton- koszty ok 2,5 miliona Euro miesiecznie. Czyli cala UE placi ok 4 mniej niz placily same Wlochy.
          Operacja Triton jest prowadzona z Warszawy, gdzie sie znajduje siedziba Frontex....
          Kiedys myslano, ze priorytetem bedzie ochrona wschodnich granic UE, wiec Warszawa byla dobrym wyborem. Ale teraz nalezaloby to ponownie przemyslec.
          • ja.nusz Re: 700 nowych ofiar 24.04.15, 10:20
            Autor:
            ja.nusz
            Treść:

Powiadamiaj mnie mailem o odpowiedziach w wątku
            Wyslij
            Odpowiadasz na:
            maria421 napisała:

> Moze bys sie doinformowal zanim zabierze glos?
            >
            > Australia UTRZYMUJE ten oboz. Czyli daje tym ludziom schronienie, wyzywienie, o
            > dziez i opieke medyczna. Dla kogos, kto ucieka przed wojna i glodem to chyba wy
            > starczajace schronienie?

Odpowiem tutaj, bo ta był inny temat.

Wygląda na to, że sama jesteś średnio ma jeża doinformowa.
            Australia daje pieniądze i pozbywa się problemu.
            Słyszałaś o dealu z Kambodżą?
            Tam płynie kasa z Australii i w większości ląduje w portfelach skorumpowanych kacyków.
            Problem uchodźców jest na tyle złożony, że ani system Australijski ani to co robi UE go nie rązwiąże.
            • maria421 Re: 700 nowych ofiar 24.04.15, 11:15
              ja.nusz napisał:

> Odpowiem tutaj, bo ta był inny temat.
              >
              > Wygląda na to, że sama jesteś średnio ma jeża doinformowa.
              > Australia daje pieniądze i pozbywa się problemu.
              > Słyszałaś o dealu z Kambodżą?
              > Tam płynie kasa z Australii i w większości ląduje w portfelach skorumpowanych k
              > acyków.
              > Problem uchodźców jest na tyle złożony, że ani system Australijski ani to co ro
              > bi UE go nie rązwiąże.

Nie wiedzialam ze wyspa Manus lezy w Kambodzy :-)

Wczoraj sie dowiedzialam ze prez rok od wprowadzenia polityki "No Way" przez Australie liczba nielegalnych uchodzcow zmalala z ponad 21 tysiecy do 1300.

To skutkuje!

• ja.nusz Re: 700 nowych ofiar 24.04.15, 14:13
                maria421 napisała:

> Nie wiedzialam ze wyspa Manus lezy w Kambodzy :-)

Jeżeli nie słyszałaś o umowie między Australią a Kambodżą, to nie rżnij tak dobrze doinformowanej.

• maria421 Re: 700 nowych ofiar 24.04.15, 14:48
                  ja.nusz napisał:

> Jeżeli nie słyszałaś o umowie między Australią a Kambodżą, to nie rżnij tak dob
                  > rze doinformowanej.

Pisalam wyraznie o WYSPIE, czy nie?

Jureek, w swoim stylu zapytal czy proponuje Madagaskar, a Ty, w Twoim stylu sie uniosles jak mozna itp.

No fakt, jak mozna proponowac oboz na Djerbie, gdzie Niemcy lubia wakacje spedzac, oczywiscie na koszt wlasny...

• lepian4 Re: 700 nowych ofiar 24.04.15, 10:56
            Wlosi niczego nie musiel z wlasnej kieszeni wydawac. Od lat istnieje EU-Agentur Frontex, ktora reguluje pomoc w przypadku naruszenia suwerennosci zewnetrznych granic Unii Europejskiej. W tym celu wydajemy co roku setki milionow Euro. Najwyrazniej, jak wszystko w tej Socjalistycznej Unii, ten organ dziala tylko do momentu przyjmowania pieniedzy dla wypasionych urzedasow. Gdy powinni przejac inicjatywe i wykonac swe obowiazki, okazuje sie, ze istnieja jakas wyimaginowana wina moralna wobec kryminalnych bandziorow z Afryki, ktora sklania nas do rezygnacji z wlasnych potrzeb. O obowiazkach wypasionych urzedasow Unii juz nie wspomne!
            Inna sprawa jest, czy i w jaki sposob powinnismy pomagac ofiarom wojen? Jedno jest pewne, ci kryminalisci, ktorzy tak ochoczo do nas plynna zwykle do ofiar nie naleza. W naszej Kolonii nie ma juz Flüchtlingsheimu, w ktorym policja nie urzedowalaby praktycznie 24 godzin na dobe w poszukiwaniu zlodziei, gwalcicieli I innych rasistowskich katow Czarnego Ladu!
            W Arabii Saudyjskiej tez sa sprawiedliwi, ktorzy zgodnie z naukami Mohameda powinni pomagac ubogim i wszelkim ofiarom. Wyslijmy tam tych szlachetnych uchodzcow. Arabowie dokonaliby szybko selekci prawdziwych ofiar i ich katow! Do tego szlachetnego celu wystarczy jeden miecz.
            • maria421 Re: 700 nowych ofiar 24.04.15, 11:21
              lepian4 napisał:

> Inna sprawa jest, czy i w jaki sposob powinnismy pomagac ofiarom wojen? Jedno j
              > est pewne, ci kryminalisci, ktorzy tak ochoczo do nas plynna zwykle do ofiar ni
              > e naleza. W naszej Kolonii nie ma juz Flüchtlingsheimu, w ktorym policja nie ur
              > zedowalaby praktycznie 24 godzin na dobe w poszukiwaniu zlodziei, gwalcicieli I
              > innych rasistowskich katow Czarnego Ladu!

Azyl to jest piekna i sluczna rzecz , ale niestety jest to rzecz sprofanowana przez setki tysiecy ludzi ktorzy go naduzywaja. Np. ludziom z Balkanow zaden azyl sie nie nalezy, nie powinno sie nawet rozpatrywac ich wnioskow. Podobnie jak wszystkich innych z tzw. "pewnych krajow".
              Komu sie azyl nalezy, temu trzeba pomoc.

> W Arabii Saudyjskiej tez sa sprawiedliwi, ktorzy zgodnie z naukami Mohameda pow
              > inni pomagac ubogim i wszelkim ofiarom. Wyslijmy tam tych szlachetnych uchodzco
              > w. Arabowie dokonaliby szybko selekci prawdziwych ofiar i ich katow! Do tego s
              > zlachetnego celu wystarczy jeden miecz.

Jak myslisz, Lepian, dlaczego muzulmanie stanowia najwiekszy procent "uchodzcow"?
              • lepian4 Re: 700 nowych ofiar 24.04.15, 11:36
                Naduzywanie systemu socjalnego jest specjalnoscia obibokow muzulmanskich? Czy to jest poprawna odpowiedz na twoje pytanie? W sumie, to nawet im sie nie dziwie, w ojczstych stronach byli jedynie nieudacznikami, w socjalistycznej Europie reprezentuja wspaniala kuture (przemocy).
                • maria421 Re: 700 nowych ofiar 24.04.15, 12:39
                  lepian4 napisał:

> Naduzywanie systemu socjalnego jest specjalnoscia obibokow muzulmanskich? Czy t
                  > o jest poprawna odpowiedz na twoje pytanie? W sumie, to nawet im sie nie dziwie
                  > , w ojczstych stronach byli jedynie nieudacznikami, w socjalistycznej Europie r
                  > eprezentuja wspaniala kuture (przemocy).

Nie to nie jest wylacznie ich specjalnosc.

Im chodzi o cos wiecej- o podbicie Europy i poddanie jej Allahowi. To, czego nie dokonali zbrojnie, robia teraz poprzez emigracje do Europy. Z nasza gorliwa pomoca.
    • maria421 Co dalej? 24.04.15, 10:25
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,17805814,UE_zwiekszy_budzet_na_operacje_Tryton__KE__w_maju.html?lokale=lodz#BoxNewsLink
      To pytanie nalezy absolutnie zadac tym wszystkim zurnalistom ktorzy uwazaja ze cala wina za katastrofy uchodzcow na Morzu Srodziemnym spada na Europe, ze to jest wstyd dla Europy, ze to UE sie topi w falach Morza Srodziemnego.

To pytanie nalezy zadac tez politykom ktorzy proponuja urzadzenie korytarza humanitarnego
      ktorym uchodzcy bezpiecznie przybywaliby do Europy.

To pytanie zadaje tu Januszowi i Jurkowi ktorzy tak sie bulwersuja oporem przeciw naplywowi uchodzcow.
      • ja.nusz Re: Co dalej? 24.04.15, 10:30
        Zapomniałaś zadać to pytanie.
        • ja.nusz Re: Co dalej? 24.04.15, 10:41
          Nie zapomniałaś.

Głupie pytanie - chyba tylko Ty znasz na nie odpowiedź.
          • maria421 Re: Co dalej? 24.04.15, 11:09
            ja.nusz napisał:

> Nie zapomniałaś.
            >
            > Głupie pytanie - chyba tylko Ty znasz na nie odpowiedź.

Nie znam odpowiedzi, ale nie jestem HIPOKRYTA .
        • maria421 Re: Co dalej? 24.04.15, 11:06
          ja.nusz napisał:

> Zapomniałaś zadać to pytanie.

Pytanie jest w tytule i brzmi "co dalej?"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka