maria421 22.04.15, 09:33 Nasci pare obrazkow z "Kasseldorfu", czyli z mojej prowincjalnej wiochy. Doksztalc sie : Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zbyfauch Poczułaś patriotyzm lokalny? 22.04.15, 09:52 Znaczy poczułaś potrzebę stanięcia w obronie skupiska mniej lub bardziej skomplikowanie poukładanych kamieni, do czego w końcu sprowadza się każde miasto, jeśli nie uwzględnimy przebywającej tam fauny ludzkiej i zwierzęcej. :) Odpowiedz Link
maria421 Re: Poczułaś patriotyzm lokalny? 22.04.15, 10:01 Jasne ze po ponad 30 latach czuje lokalny patriotyzm:) Przywiazuje sie do miejsca. Jak kot:) A poza tym, to jest naprawde bardzo ladne miasto , pelne zieleni. Moi goscie zza granicy sa zawsze mile zaskoczeni. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Janusz 22.04.15, 10:05 Mario, proszę się odprężyć, nigdy nie twierdziłem, że na prowincji musi być brzydko. Pomimo tego mało kto wpada na pomysł, spontanicznie odwiedzić Kassel - to miasto nigdy nie będzie magnesem dla turystów. Kassel można najwyżej zaliczyć - nie ma się czym podniecać. Odpowiedz Link
maria421 Re: Janusz 22.04.15, 10:10 ja.nusz napisał: > Mario, proszę się odprężyć, nigdy nie twierdziłem, że na prowincji musi być brz > ydko. > Pomimo tego mało kto wpada na pomysł, spontanicznie odwiedzić Kassel - to miast > o nigdy nie będzie magnesem dla turystów. > Kassel można najwyżej zaliczyć - nie ma się czym podniecać. W roku 2012 , w czasie ostatniej Documenta przewinelo sie tutaj 860 tysiecy turystow. Czyli ponad 4 razy tyle ile jest mieszkancow Kassel. Odpowiedz Link
astra18 Re: Janusz 22.04.15, 10:15 maria421 napisała: > Nasci pare obrazkow z "Kasseldorfu", czyli z mojej prowincjalnej wiochy. Dokszt > alc sie : > > > > > > > > Niektórzy nie wiedzą, że wiocha to stan umysłu, przetwarzający to pojęcie tylko w stosunku do innych jako zasiedzenie miejsca na mapie. Okolica piękna. Lubię miejsca z historią w tle:) > Odpowiedz Link
maria421 Re: Janusz 22.04.15, 11:07 Astro, ja tez lubie miejsca z historia w tle, dlatego dobrze mi w Europie, a raczej bym nie mogla w Stanach czy w Kanadzie. Odpowiedz Link