Dodaj do ulubionych

Aktorzy w kampanii

10.08.15, 07:33
No i następna osoba, która "boi się" utraty dopływu źródełka do swoich projektów.
Jednemu brakowało na klimę do swojego teatru, więc poszedł do Lisa żeby na nią zarobić, druga biadoli o "biedzie" i "strasznych rządach PiSu utrudniających jej działanie."
A jak jet naprawdę?

wpolityce.pl/spoleczenstwo/261832-czartoryski-do-jandy-w-dostepnych-dokumentach-mozna-szybko-zweryfikowac-pani-rzekoma-krzywde-z-czasow-rzadow-pis
Obserwuj wątek
    • maria421 Re: Aktorzy w kampanii 10.08.15, 09:31
      Masz jakis link do wypowiedzi Jandy?

Nie przepadam za nia, choc nie odmawiam jej talentu aktorskiego.

A w ogole uwazam ze w demokracji aktorzy powinni robic swoje, czyli byc aktorami a nie agitatorami za czy przeciw jakiejs partii.
      Moj ulubiony z PRL-u satyryk Pietrzak tez mnie wkurza na maksa gadaniem "do zobaczenia w wolnej Polsce" na wiecach PiSu.
      • zbyfauch Re: Aktorzy w kampanii 10.08.15, 09:35
        maria421 napisała:
        > A w ogole uwazam ze w demokracji aktorzy powinni robic swoje, czyli byc aktorami.

A co powiesz o wielebnych?
        • maria421 Re: Aktorzy w kampanii 10.08.15, 09:39
          zbyfauch napisał:

> A co powiesz o wielebnych?

Wielebni powinni byc wielebnymi i zostawic polityke politykom.
          • astra18 Re: Aktorzy w kampanii 10.08.15, 10:01
            maria421 napisała:

>
            >
            > Wielebni powinni byc wielebnymi i zostawic polityke politykom.

A jest inaczej?
            • zbyfauch Re: Aktorzy w kampanii 10.08.15, 10:07
              astra18 napisała:
              > A jest inaczej?

Przekomarzasz się tak dla samego przekomarzania?
              • astra18 Re: Aktorzy w kampanii 10.08.15, 10:13
                zbyfauch napisał:

> astra18 napisała:
                > > A jest inaczej?
                >
                > Przekomarzasz się tak dla samego przekomarzania?

A masz coś konkretnego do powiedzenia w temacie?
                >
                • zbyfauch Re: Aktorzy w kampanii 10.08.15, 10:18
                  astra18 napisała:
                  > A masz coś konkretnego do powiedzenia w temacie?

Tak, trawa mi przed biurem pożółkła.
                  • astra18 Re: Aktorzy w kampanii 10.08.15, 10:21
                    zbyfauch napisał:

> astra18 napisała:
                    > > A masz coś konkretnego do powiedzenia w temacie?
                    >
                    > Tak, trawa mi przed biurem pożółkła.

Na to wielebni nie mają wpływu.
                    • zbyfauch Re: Aktorzy w kampanii 10.08.15, 10:23
                      > Na to wielebni nie mają wpływu.

Za słabo modlą się o deszcz.
                      Może dlatego politycy próbują wejść w ich rolę?
                      • astra18 Re: Aktorzy w kampanii 10.08.15, 10:27
                        zbyfauch napisał:

> > Na to wielebni nie mają wpływu.
                        >
                        > Za słabo modlą się o deszcz.

Mają Cię wyręczać w robocie?

• zbyfauch Re: Aktorzy w kampanii 10.08.15, 10:41
                          astra18 napisała:
                          > Mają Cię wyręczać w robocie?

Moja praca nie polega na modlitwie o deszcz.
                          Za to płacę wielebnym i ja, mimo że nie bezpośrednio i oczywiście nie dobrowolnie.
                          Oni natomiast mieszają się do polityki, zamiast mamrotać swoje zaklęcia w przeznaczonych do tego miejscach.
                          • astra18 Re: Aktorzy w kampanii 10.08.15, 10:55
                            zbyfauch napisał:

> astra18 napisała:
                            > > Mają Cię wyręczać w robocie?
                            >
                            >
                            > Oni natomiast mieszają się do polityki, zamiast mamrotać swoje zaklęcia w przez
                            > naczonych do tego miejscach.

Ale jeszcze nie napisałeś w jaki sposób to robią. Jedyny zarzut jaki tu im czynisz to nieskuteczne modły o deszcz na polepszenie wyglądu Twojej trawki.
                            >
                            • zbyfauch Pierwszy z brzegu przykład 10.08.15, 11:06
                              tinyurl.com/pzvuk6f
                              • astra18 Re: Pierwszy z brzegu przykład 10.08.15, 11:13
                                zbyfauch napisał:

> tinyurl.com/pzvuk6f

Który fragment wskazuje na mieszanie się duchownego do polityki?
                                • maria421 Re: Pierwszy z brzegu przykład 10.08.15, 11:16
                                  astra18 napisała:

> zbyfauch napisał:
                                  >
                                  > > tinyurl.com/pzvuk6f
                                  >
                                  > Który fragment wskazuje na mieszanie się duchownego do polityki?

Tez nie znalazlam fragmentu ktory by wskazywal na mieszanie sie kleru do polityki.
                                • zbyfauch Re: Pierwszy z brzegu przykład 10.08.15, 11:18
                                  astra18 napisała:
                                  > Który fragment wskazuje na mieszanie się duchownego do polityki?

Jesteś bardzo przewidywalna. Ale nie przejmuj się, nie Ty jedna.

Sam fakt istnienia tego tekstu świadczy o mieszaniu się duchowieństwa do polityki.
                                  Choćbyś nie wiem jak ciągnęła tego kota za ogon, nie uda Ci się go odwrócić.
                                  • jurasberlinczyk49 Re: Pierwszy z brzegu przykład 10.08.15, 12:52
                                    zbyfauch napisał:

> Choćbyś nie wiem jak ciągnęła tego kota za ogon, nie uda Ci się go odwrócić.
                                    >

A kto by to, chcąc odwrócić kota, ciągał go za ogon?! Chyba jakiś lubujący się w zadrapaniach masochista!

Aby odwrócić kota, należy podstawić mu pod pyszczek miseczkę z Whiskasem i powoli przemieszczać ją w półokręgu, aż do odwrócenia kota o zakładane 180°…

Wiele razy w ten sposób odwracałem kota i zawsze funkcjonowało… Psa zresztą też…

;-)

• astra18 Re: Pierwszy z brzegu przykład 11.08.15, 07:28
                                      jurasberlinczyk49 napisał:

>
                                      > >
                                      >
                                      > A kto by to, chcąc odwrócić kota, ciągał go za ogon?! Chyba jakiś lubujący się
                                      > w zadrapaniach masochista!

Pewnie jakiś biskup:)
                                      >
                                      >
                                  • astra18 Re: Pierwszy z brzegu przykład 11.08.15, 07:26
                                    zbyfauch napisał:

> astra18 napisała:
                                    > > Który fragment wskazuje na mieszanie się duchownego do polityki?
                                    >
                                    > Jesteś bardzo przewidywalna. Ale nie przejmuj się, nie Ty jedna.

Dziękuję za niemerytoryczną odpowiedź.

>
                                    > Sam fakt istnienia tego tekstu świadczy o mieszaniu się duchowieństwa do polity
                                    > ki.

Gdyby biskup gadał o biednym losie pożółkłych traw z powodu suszy to sam fakt wypowiedzenia tych słów byłby mieszaniem się do polityki:)

> Choćbyś nie wiem jak ciągnęła tego kota za ogon, nie uda Ci się go odwrócić.

Bo nie potrafisz tego nawet wskazać o którego kota chodzi.
                                    >
                                    • zbyfauch Re: Pierwszy z brzegu przykład 11.08.15, 08:23
                                      astra18 napisała:
                                      (...)

Fakt zorganizowania Mszy Pontyfikalnej Pomazańca Episkopatu oraz Toruńskiego Stolca (skąd pochodzi zalinkowane przemówienie) jest wystarczającym dowodem przedstawionej przeze mnie tezy.

I tym zdaniem zakończę z mojej strony tego bezsensownego ping-ponga.
                                      • astra18 Re: Pierwszy z brzegu przykład 11.08.15, 08:31
                                        zbyfauch napisał:

> astra18 napisała:
                                        > (...)
                                        >
                                        > Fakt zorganizowania Mszy Pontyfikalnej Pomazańca Episkopatu oraz Toruńskiego St
                                        > olca (skąd pochodzi zalinkowane przemówienie) jest wystarczającym dowodem przed
                                        > stawionej przeze mnie tezy.

To nie żaden dowód na mieszanie się wielebnych do polityki.
                                        Tak już jest że za każdego Polaka można się pomodlić w określonej intencji.
                                        No ale skąd Ty możesz o tym wiedzieć. Więć wybaczam Ci Twoją niewiedzę.
                                        >
                                        > I tym zdaniem zakończę z mojej strony tego bezsensownego ping-ponga.

Był rzeczywiście bezsensowny bo taki dla jaj.
      • astra18 Re: Aktorzy w kampanii 10.08.15, 09:39
        maria421 napisała:

> Masz jakis link do wypowiedzi Jandy?

Blog krystynajanda.net.
        >
        > Nie przepadam za nia, choc nie odmawiam jej talentu aktorskiego.

Nie o talencie tu mowa i nie o to chodzi.
        >
        > A w ogole uwazam ze w demokracji aktorzy powinni robic swoje, czyli byc aktoram
        > i a nie agitatorami za czy przeciw jakiejs partii.
        > Moj ulubiony z PRL-u satyryk Pietrzak tez mnie wkurza na maksa gadaniem "do zob
        > aczenia w wolnej Polsce" na wiecach PiSu.

Można się z tym zgadzać lub nie, jak dotąd nie ubolewa na uszczerbkiem finansowym dla swojej działalności.

Jestem całym sercem za takimi przedsięwzięciami jakie zrobiła Janda,i chwała jej za to, nie można jednak przejść obojętnie nad bzdurami jakie wypisuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka