Dodaj do ulubionych

Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace

01.09.15, 14:11
Prezyden Duda uciekl przed usciskiem reki pani premier Kopacz...

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,18673131,duda-na-westerplatte-nie-podal-reki-kopacz-premier-okazje.html#MT
I to ma byc ponadpartyjny prezydent "wszystkich Polakow"?

Nawet w takim miejscu, w takim dniu nie potrafi zachowac sie tak jak na prezydenta i dobrze wychowana osobe przystalo?
Obserwuj wątek
    • astra18 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 01.09.15, 14:20
      maria421 napisała:

> Prezyden Duda uciekl przed usciskiem reki pani premier Kopacz...
      >
      > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,18673131,duda-na-westerplatte-nie-podal-reki-kopacz-premier-okazje.html#MT
      > I to ma byc ponadpartyjny prezydent "wszystkich Polakow"?
      >
      > Nawet w takim miejscu, w takim dniu nie potrafi zachowac sie tak jak na prezyde
      > nta i dobrze wychowana osobe przystalo?

A co tam słychać w sprawie afery NIK i Burego?
      Wiewiórki gadają, że DT wymienia panią Kopacz na Siemoniaka:)
      • maria421 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 01.09.15, 14:25
        astra18 napisała:

> A co tam słychać w sprawie afery NIK i Burego?
        > Wiewiórki gadają, że DT wymienia panią Kopacz na Siemoniaka:)

To teraz NIK jest winny ze prezydent w rocznice wybuchu II wojny swiatowej na Westerplatte publicznie olal pania premier???

Znow zaslona dymna wokol Dudy zeby tylko nie dopuscic do jakiejkolwiek krytyki PiSowskiego prezydenta?
        • astra18 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 01.09.15, 14:30
          maria421 napisała:

>
          > Znow zaslona dymna wokol Dudy zeby tylko nie dopuscic do jakiejkolwiek krytyki
          > PiSowskiego prezydenta?

Zasłona i wybór rzeczy "najważniejszych dla państwa" dokonujez Ty na spółkę z GW:)))

BTW - to jakiś trik z hasłem"ciekawe czy się PO-woaki kapną jak nawet taki kit im wcisniemy":)
          • maria421 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 01.09.15, 14:34
            astra18 napisała:

> Zasłona i wybór rzeczy "najważniejszych dla państwa" dokonujez Ty na spółkę z G
            > W:)))

> BTW - to jakiś trik z hasłem"ciekawe czy się PO-woaki kapną jak nawet taki kit
            > im wcisniemy":)

O, pardon! Zapomnialam ze tylko PiSowcy maja monopol na ustalanie co jest dla panstwa "najwazniejsze".
            I zawsze im wychodzi, ze najwazniejsze dla panstwa jest to, zeby PiS bylo u wladzy :-)))
            • astra18 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 01.09.15, 17:55
              maria421 napisała:

>
              >
              >
              > O, pardon! Zapomnialam ze tylko PiSowcy maja monopol na ustalanie co jest dla p
              > anstwa "najwazniejsze".

Dla Po-wców najważniejsze żeby pani Kopacz najpierw wyściskała się z psiapsiółkami.
              Pan prezydent może poczekać.
              A potem temat dnia:)

> I zawsze im wychodzi, ze najwazniejsze dla panstwa jest to, zeby PiS bylo u wla
              > dzy :-)))

Masz jeszcze czego chcesz najbardziej na świecie - swoją ukochaną PO u władzy.
              Ciesz się i napawaj.
              • maria421 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 01.09.15, 18:07
                astra18 napisała:

> Dla Po-wców najważniejsze żeby pani Kopacz najpierw wyściskała się z psiapsiółk
                > ami.
                > Pan prezydent może poczekać.
                > A potem temat dnia:)

A to pan prezydent czekal az sie pani premier "najpierw wysciska z psiapsiolkami"???
                Przeciez on w tym czasie sciskal sie ze swoimi.

> Masz jeszcze czego chcesz najbardziej na świecie - swoją ukochaną PO u władzy.
                > Ciesz się i napawaj.

PO nie jest moja ukochana partia bo ja nie mam zadnej ukochanej partii.
                • astra18 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 01.09.15, 18:21
                  maria421 napisała:

> A to pan prezydent czekal az sie pani premier "najpierw wysciska z psiap
                  > siolkami"???

A nie czeka? To sobie jeszcze raz obejrzyj film.

> Przeciez on w tym czasie sciskal sie ze swoimi.
                  >
                  Tak, z prezydentem Adamowiczem:)

• maria421 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 01.09.15, 18:27
                    astra18 napisała:

> A nie czeka? To sobie jeszcze raz obejrzyj film.

Astruniu, skarbenku, na uroczystosci panstwowej to prezydent jako piastujacy najwyzszy urzad w panstwie PIERWSZY wyciaga reke do innych.
                    Dlatego to prezydent powinien byl pierwszy wyciagnac reke na powitanie do pani premier, czwartej w kolejnosci waznosci osoby w panstwie.

Duda tego nie zrobil, a Ty chcesz wine za jego blad na Kopacz zwalic! Typowe dla PiSowcow...
                    • astra18 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 01.09.15, 18:33
                      maria421 napisała:

> astra18 napisała:
                      >
                      > > A nie czeka? To sobie jeszcze raz obejrzyj film.
                      >
                      > Astruniu, skarbenku, na uroczystosci panstwowej to prezydent jako piastujacy na
                      > jwyzszy urzad w panstwie PIERWSZY wyciaga reke do innych.

Pod warunkiem że osoba do której ma wyciągnąć go nie ignoruje i wita się ze swoimi ministrami tak długo że korzenie mozna zapuścić.
                      Poza tym do prezydenta Dudy podszedł prezydent Gdańska Adamowicz i jakoś nie znalazło się to na czołowkach gazet.

> Dlatego to prezydent powinien byl pierwszy wyciagnac reke na powitanie do pani
                      > premier, czwartej w kolejnosci waznosci osoby w panstwie.

I czekać aż ona łaskawie skończy obchód swojej świty. Bardzo to protokolarne:)
                      >
                      > Duda tego nie zrobil, a Ty chcesz wine za jego blad na Kopacz zwalic! Typowe d
                      > la PiSowcow...

Pani Kopacz ignorowała wyraźnie protokól, na którego się tak szczegółowo powołujesz.
                      Ale to typowe dla PO-wców:)))
                      • a000000 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 01.09.15, 18:46
                        astra18 napisała:

> Pod warunkiem że osoba do której ma wyciągnąć go nie ignoruje i wita się ze swo
                        > imi ministrami tak długo że korzenie mozna zapuścić.

też to zauważyłam. Poza tym - to niżsi stopniem podchodzą do Osoby celem przywitania się czy pożegnania. Pani Kopaczowa wręcz ostentacyjnie ściskała ręce "swoich", gdy nadszedł czas na pożegnanie - odwróciła się tyłem do prezydenta.
                        Faktem jest, że prezydentowi korona z głowy by nie spadła gdyby podszedł do premiera. I zastukał do plecków i rzekł: tu jestem!
                        • astra18 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 01.09.15, 18:50
                          a000000 napisała:

>
                          > też to zauważyłam. Poza tym - to niżsi stopniem podchodzą do Osoby celem przywi
                          > tania się czy pożegnania. Pani Kopaczowa wręcz ostentacyjnie ściskała ręce "sw
                          > oich", gdy nadszedł czas na pożegnanie - odwróciła się tyłem do prezydenta.

To był sygnał gdzie ma jego pożegnanie.

> Faktem jest, że prezydentowi korona z głowy by nie spadła gdyby podszedł do pre
                          > miera. I zastukał do plecków i rzekł: tu jestem!

I jeszcze dodał:a ku ku.
                          • maria421 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 01.09.15, 19:01
                            astra18 napisała:

> To był sygnał gdzie ma jego pożegnanie.

> I jeszcze dodał:a ku ku.

No i tal wlasnie PiSowcy zawsze zwalaja wine ich wlasnych idoli na innych....

• astra18 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 01.09.15, 19:06
                              maria421 napisała:

>
                              >
                              > No i tal wlasnie PiSowcy zawsze zwalaja wine ich wlasnych idoli na innych....

Płyta ci się zacięła.
                              >
                              • maria421 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 01.09.15, 19:12
                                astra18 napisała:

> Płyta ci się zacięła.

Ty lepiej idz poszukaj tego protokolu zeby mi udowodnic ze to Kopacz go zlalama a nie Duda.
                                • astra18 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 01.09.15, 19:16
                                  maria421 napisała:

> astra18 napisała:
                                  >
                                  > > Płyta ci się zacięła.
                                  >
                                  > Ty lepiej idz poszukaj tego protokolu zeby mi udowodnic ze to Kopacz go zlalama
                                  > a nie Duda.

Jak mówił "klasyk":prosić to Ty sobie możesz:)
                            • lepian4 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 02.09.15, 14:09
                              Merkel nie jest z PiSu i na czerwonym dywanie tez bezczelnie szarpala poczciwa Kopacz, ktora w tlumie piecu krewnych ujrzala kamere!
                              • maria421 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 02.09.15, 14:12
                                lepian4 napisał:

> Merkel nie jest z PiSu i na czerwonym dywanie tez bezczelnie szarpala poczciwa
                                > Kopacz, ktora w tlumie piecu krewnych ujrzala kamere!

A to pewno dlatego Duda nie przywital sie z Kopacz....
                                No to naprawde jest rozgrzeszony :-)
                                • lepian4 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 03.09.15, 12:06
                                  W Polsce nie ma oficjalnie ustalonych precedencji stanowisk panstwowych. Daletego odorobine spokojniej rozwazalbym rzekome wpadki towarzyskie. Tymbardziej, ze gospadarzem tej uroczystosci byl prezydent Gdanska, a nie Duda.
                                  A skoro o wpadkach mowa, to w tym szczegolnym miejscu pani premier dr medycyny Ewa Kopacz moglaby zrezygnowac z upierdliwosci i nie wypinac dupy mezczyznom, ktorzy zgodnie z polska tradycja powinni z racji wieku oczekiwac podania reki ze strony kobiety. Jak juz wspomnialem, Duda to nie Merkel i nie bedzie sila ciagnac ja po czerwonym dywaniku, by sie juz kompletnie nie skompromitowala
                                  • maria421 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 03.09.15, 13:16
                                    lepian4 napisał:

> W Polsce nie ma oficjalnie ustalonych precedencji stanowisk panstwowych.

Lepian, czy wiesz ze tym samym burzysz cala konstrukcje wielbicieli PiSowskich prezydentow Rzeczypospolitej?
                                    Ze tym samym burzysz konstrukcje ze z racji bycia prezydentem RP to L.Kaczynskiemu nalezala sie oficjalna wizyta w Katyniu i krzeslo na szczycie w Brukseli?
                                    • lepian4 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 03.09.15, 13:59
                                      Marycha, przemysl prosze jeszcze raz, co chcialas napisac? Zupelnie nie mam pojece, co chcialas teraz powiedziec
                                      Swoja droga, gdyby twa zlota mysl przerobic na twojego ulubienca Bronka, to moglabys poniesc nieprzyjemne konsekwencje: "Ze tym samym burzysz konstrukcje ze z racji bycia prezydentem RP to B.Komorowskiemu nalezala sie oficjalna wizyta wJaponii i krzeslo ..." Ot, co!
                                      • maria421 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 03.09.15, 14:05
                                        lepian4 napisał:

> Marycha, przemysl prosze jeszcze raz, co chcialas napisac? Zupelnie nie mam poj
                                        > ece, co chcialas teraz powiedziec

Nie masz pojecia bo nie sledziles mojej dlugiej rozmowy z Astra.

> Swoja droga, gdyby twa zlota mysl przerobic na twojego ulubienca Bronka, to mog
                                        > labys poniesc nieprzyjemne konsekwencje: "Ze tym samym burzysz konstrukcje ze z
                                        > racji bycia prezydentem RP to B.Komorowskiemu nalezala sie oficjalna wizyta wJ
                                        > aponii i krzeslo ..." Ot, co!

Nie mam ZADNEGO ulubionego polityka, ani w Polsce, ani w Niemczech, ani gdzie indziej.
                        • maria421 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 01.09.15, 18:59
                          a000000 napisała:

> też to zauważyłam. Poza tym - to niżsi stopniem podchodzą do Osoby celem przywi
                          > tania się czy pożegnania. Pani Kopaczowa wręcz ostentacyjnie ściskała ręce "sw
                          > oich", gdy nadszedł czas na pożegnanie - odwróciła się tyłem do prezydenta.
                          > Faktem jest, że prezydentowi korona z głowy by nie spadła gdyby podszedł do pre
                          > miera. I zastukał do plecków i rzekł: tu jestem!

Azetrko, gdzie Ty zauwazylas ze ona sie odwrocila tylem do prezydenta?
                          To on sie odwrocil i odszedl.
                          • a000000 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 02.09.15, 15:28
                            maria421 napisała:

> Azetrko, gdzie Ty zauwazylas ze ona sie odwrocila tylem do prezydenta?
                            > To on sie odwrocil i odszedl.

minutę wcześniej to ona się odwróciła plecami i zaczęła ściskać ręce stojącym obok niej. A powinna była najpierw podejść do osoby stojącej w hierarchii najwyżej. Gdyby wówczas się od niej odwrócił - można by mówić, że prezydent ją zlekceważył... Ale w tej sytuacji to raczej on został zlekceważony.
                      • maria421 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 01.09.15, 18:58
                        astra18 napisała:

> Pod warunkiem że osoba do której ma wyciągnąć go nie ignoruje i wita się ze swo
                        > imi ministrami tak długo że korzenie mozna zapuścić.

Ni ma zadnego "pod warunkiem" . Na uroczystosciach panstwowych to prezydent PIERWSZY podaje reke.

> I czekać aż ona łaskawie skończy obchód swojej świty. Bardzo to protokolarne:)

> Pani Kopacz ignorowała wyraźnie protokól, na którego się tak szczegółowo powołu
                        > jesz.
                        > Ale to typowe dla PO-wców:)))

Udowodnij ze protokol nakazywal zeby Kopacz nie witala sie z nikim zanim nie przywita sie z prezydentem.

• astra18 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 01.09.15, 19:05
                          maria421 napisała:

> Ni ma zadnego "pod warunkiem" . Na uroczystosciach panstwowych to prezydent PIE
                          > RWSZY podaje reke.

Pod warunkiem że nie jest ignorowany.
                          >
                          > > I czekać aż ona łaskawie skończy obchód swojej świty. Bardzo to protokola
                          > rne:)
                          >
                          > > Pani Kopacz ignorowała wyraźnie protokól, na którego się tak szczegółowo
                          > powołu
                          > > jesz.
                          > > Ale to typowe dla PO-wców:)))
                          >
                          > Udowodnij ze protokol nakazywal zeby Kopacz nie witala sie z nikim zanim nie pr
                          > zywita sie z prezydentem.

Nie nakazywał tylko wskazywał. Ministrowie są na dalszym szczeblu konstytucyjnym.
                          >
                          • maria421 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 01.09.15, 19:10
                            astra18 napisała:

> Pod warunkiem że nie jest ignorowany.

> Nie nakazywał tylko wskazywał. Ministrowie są na dalszym szczeblu konstytucyjny
                            > m.
                            > >

Czekam na to az mi udowodnisz ze to Kopacz zlamala protokol a nie Duda.

• astra18 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 01.09.15, 19:18
                              maria421 napisała:

> astra18 napisała:
                              >
                              > > Pod warunkiem że nie jest ignorowany.
                              >
                              > > Nie nakazywał tylko wskazywał. Ministrowie są na dalszym szczeblu konstyt
                              > ucyjny
                              > > m.
                              > > >
                              >
                              > Czekam na to az mi udowodnisz ze to Kopacz zlamala protokol a nie Duda.

To sobie czekaj, ignorowanie jako brak współpracy znajdziesz w konstytucji.
                              >
                              • maria421 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 01.09.15, 19:22
                                Astra, Ty w obronie Dudy nie tylko nowy protokol ale i nowa konstytucje niedlugo napiszesz :-)

Oczywiscie z zaznaczeniem jakie honory naleza sie prezydentowi jezeli jest on z jedynie slusznej partii PiS.
                                • astra18 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 01.09.15, 19:31
                                  maria421 napisała:

> Astra, Ty w obronie Dudy nie tylko nowy protokol ale i nowa konstytucje niedlug
                                  > o napiszesz :-)

Sam tego chciałeś Grzegorzu Dyndało jak się cytowało:)
                                  >
                                  > Oczywiscie z zaznaczeniem jakie honory naleza sie prezydentowi jezeli jest on z
                                  > jedynie slusznej partii PiS.
                                  • maria421 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 01.09.15, 19:33
                                    astra18 napisała:

> Sam tego chciałeś Grzegorzu Dyndało jak się cytowało:)

Jak juz napiszesz ten nowy protokol i nowa konstytucje, to ja tutaj przedstaw :)
      • stephen_s Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 02.09.15, 14:43
        A ja bym jednak poprosił, byś skomentowała zachowanie Dudy, zamiast zmieniać temat.

Swoją drogą, wczoraj Mastalerek powiedział w TV, że "widzi nieustannie wyciągniętą dłoń prezydenta do rządu"... Dobre sobie...
        • maria421 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 02.09.15, 14:53
          stephen_s napisał:

> A ja bym jednak poprosił, byś skomentowała zachowanie Dudy, zamiast zmieniać te
          > mat.
          >
          > Swoją drogą, wczoraj Mastalerek powiedział w TV, że "widzi nieustannie wyciągni
          > ętą dłoń prezydenta do rządu"... Dobre sobie...

Stefan, to zawsze tak bylo, ze PiS wina za kazdy swoj blad obarczal innych.
          To sie okazalo calkiem skutecznym PR, bo ciemny lud zawsze to kupowal.
          Teraz znow to Kopacz bedzie winna...
          • a000000 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 02.09.15, 15:31
            maria421 napisała:

> To sie okazalo calkiem skutecznym PR, bo ciemny lud zawsze to kupowal.

czyli PO to ciemny lud.... bo metodę przejął jako swoją i bardzo skutecznie omamia nią wyborców.

> Teraz znow to Kopacz bedzie winna...

nie wiem co było na początku, czy się witali, czy nie.... media o tym milczą, czyli było coś co nie pasuje to platformianej tezy...
            Bo jeśli chodzi o pożegnanie - to MOIM zdaniem winna jest Kopaczowa.
            • maria421 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 02.09.15, 15:40
              a000000 napisała:

> czyli PO to ciemny lud.... bo metodę przejął jako swoją i bardzo skutecznie om
              > amia nią wyborców.

Na przyklad?
              >
              > nie wiem co było na początku, czy się witali, czy nie.... media o tym milczą, c
              > zyli było coś co nie pasuje to platformianej tezy...
              > Bo jeśli chodzi o pożegnanie - to MOIM zdaniem winna jest Kopaczowa.

Nie, Azerko, winny jest Duda ktory sie odwrocil plecami i odszedl.

• a000000 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 02.09.15, 15:43
                maria421 napisała:

> Nie, Azerko, winny jest Duda ktory sie odwrocil plecami i odszedl.

Kopaczowa się odwróciła PIERWSZA. Może nie oglądałaś pierwszych minut filmu.
                • maria421 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 02.09.15, 15:52
                  a000000 napisała:

> Kopaczowa się odwróciła PIERWSZA. Może nie oglądałaś pierwszych minut filmu.

Ale to Duda odszedl, oddalil sie, nie ona.
                  • a000000 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 02.09.15, 17:42
                    maria421 napisała:

> Ale to Duda odszedl, oddalil sie, nie ona.

Głowa Państwa ma czekać na dokończenie spektaklu pogardy? Chyba żartujesz.
                    • maria421 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 02.09.15, 18:27
                      a000000 napisała:

> Głowa Państwa ma czekać na dokończenie spektaklu pogardy? Chyba żartujesz.

Azerko, jakiego znowu "spektaklu pogardy"???

To Duda pogardzil Kopacz! Tak jak nia gardzi od poczatku, bo do tej pory nie raczyl sie z nia spotkac.

Tu juz nawet nie chodzi o sztywny protokol. Gdyby byl dobrze wychowanym mezczyzna to by sie z nia przywital.
                • jurasberlinczyk49 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 02.09.15, 16:54
                  a000000 napisała:

> maria421 napisała:
                  >
                  > > Nie, Azerko, winny jest Duda ktory sie odwrocil plecami i odszedl.
                  >
                  > Kopaczowa się odwróciła PIERWSZA. Może nie oglądałaś pierwszych minut filmu.

Nie wiem czy ktoś już zalinkował filmik z Youtube, a nie chce mi się przeglądać wszystkich wpisów, więc uczynię to, być może raz jeszcze.

Otóż Ewa Kopacz na zalinkowanym filmiku z zakończenia uroczystości popatrzyła na zegarek, potem krótko zerknęła na zbliżającego się do Dudy prezydenta Gdańska Adamowicza z małżonką i natychmiast odwróciła się w lewą stronę do swojego grona, (a plecami do prezydenta) po czym dreptała od kolesia do kolesia, ściskając wszystkim „swoim“ rączki.

Pan prezydent, na początku zaskoczony podaniem mu ręki przez Adamowicza i jego towarzyszkę, potem JEDNAK ODWRÓCIŁ SIĘ w kierunku całkowicie zajętej potrząsaniem „rąś“ osób o wiele mniej istotnych niż pan prezydent Kopaczowej i po chwili kompletnej konsternacji, że pani premier postanowiła pożegnać się najpierw z własnym gronem, lekko dygnął w kierunku tegoż grona, a następnie CAŁKIEM SŁUSZNIE postanowił się oddalić.

Gdyby dalej czekał, zerkając na kompletnie go ignorującą Kopaczową, aż raczy podejść i się z nim pożegnać, to być może dość długo musiałby czekać i doznałby „zaszczytu“ uściśnięcia rączki „władczyni“ Polski dopiero po tym, jak ta wyściskałaby rąsie... porządkowym, którzy przyszli pozbierać krzesła...

Mieliśmy zatem popis pogardy, całkowity afront i kompletne olanie Głowy Państwa przez panią premierę...

Tyle.

• a000000 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 02.09.15, 17:50
                    jurasberlinczyk49 napisał:

> Mieliśmy zatem popis pogardy, całkowity afront i kompletne olanie Głowy Państwa
                    > przez panią premierę...

też tak uważam. Platfusy uważają się za intelektualną arystokrację która pisowskimi parweniuszami gardzi. To widać na każdym kroku.
                    • maria421 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 02.09.15, 18:34
                      a000000 napisała:

> też tak uważam. Platfusy uważają się za intelektualną arystokrację która pisows
                      > kimi parweniuszami gardzi. To widać na każdym kroku.

Jasne. Bo to akurat Platfusy z mownicy sejmowej mowily o "sfalszowanych wyborach", bo to akurat Platfusy nie przyszly na zaprzysiezenie L. Kaczynskiego czy A. Dudy....
                      No i bo to Platfusowa pani premier nie chce sie spotkac z prezydentem z PiSu...

• astra18 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 02.09.15, 18:32

> Nie wiem czy ktoś już zalinkował filmik z Youtube, a nie chce mi się przeglądać wszystkich wpisó
                    > w, więc uczynię to, być może raz jeszcze.
                    >
                    > Otóż Ewa Kopacz na zalinkowanym filmiku z zakończenia uroczystości popatrzyła n
                    > a zegarek, potem krótko zerknęła na zbliżającego się do Dudy prezydenta Gdańska
                    > Adamowicza z małżonką i natychmiast odwróciła się w lewą stronę do swojego gro
                    > na, (a plecami do prezydenta) po czym dreptała od kolesia do kolesia, ściskając
                    > wszystkim „swoim“ rączki.
                    >
                    > Pan prezydent, na początku zaskoczony podaniem mu ręki przez Adamowicza i jego
                    > towarzyszkę, potem JEDNAK ODWRÓCIŁ SIĘ w kierunku całkowicie zajętej potrząsani
                    > em „rąś“ osób o wiele mniej istotnych niż pan prezydent Kopaczowej
                    > i po chwili kompletnej konsternacji, że pani premier postanowiła pożegnać się n
                    > ajpierw z własnym gronem, lekko dygnął w kierunku tegoż grona, a następnie CAŁK
                    > IEM SŁUSZNIE postanowił się oddalić.
                    >
                    > Gdyby dalej czekał, zerkając na kompletnie go ignorującą Kopaczową, aż raczy po
                    > dejść i się z nim pożegnać, to być może dość długo musiałby czekać i doznałby &
                    > #8222;zaszczytu“ uściśnięcia rączki „władczyni“ Polski dopier
                    > o po tym, jak ta wyściskałaby rąsie... porządkowym, którzy przyszli pozbierać k
                    > rzesła...
                    >
                    > Mieliśmy zatem popis pogardy, całkowity afront i kompletne olanie Głowy Państwa
                    > przez panią premierę...
                    >
                    > Tyle.

Dokładnie tak było.
                    Ja juz zapytałam tutaj, czy prezydent miał zapuścić korzenie aż łaskawie pani Kopacz skończy żegnać się z psiapsiółą i innymi kolegami, zamiast odwrócić soę w stronę Dudy.
                    Widać jak na dłoni że prezydent CZEKA odwrócony w stronę Kopacz.
                    Ale oczy PO-wskie widzą swoje.
                    >
                    • maria421 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 02.09.15, 18:36
                      Pan prezydent wcale nie musial zapuszczac korzeni, nie musial tez sie odwracac i odchodzic od Kopacz.

• astra18 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 02.09.15, 18:40
                        maria421 napisała:

> Pan prezydent wcale nie musial zapuszczac korzeni, nie musial tez sie odwracac
                        > i odchodzic od Kopacz.

Pani premier nie powinna przedkładać żegnania się z psipsiółami nad pożegnanie z prezydentem.
                        I odwracać się do niego tyłem.
                        • maria421 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 02.09.15, 18:58
                          astra18 napisała:

> Pani premier nie powinna przedkładać żegnania się z psipsiółami nad pożegnanie
                          > z prezydentem.

Ona niczego nie przedkladala.

> I odwracać się do niego tyłem.

To tez jest gdzies w protokole?
                          • astra18 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 02.09.15, 19:04
                            maria421 napisała:

>
                            > Ona niczego nie przedkladala.

Kazała czekać pierwszej osobie w państwie.
                            >
                            > > I odwracać się do niego tyłem.
                            >
                            > To tez jest gdzies w protokole?

Tak, w punkcie 1734.
                            • maria421 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 02.09.15, 19:13
                              astra18 napisała:

> Kazała czekać pierwszej osobie w państwie.

To on czekal? Tak bezczynnie stal i czekal przebierajac nogami? :-)

> Tak, w punkcie 1734.

Duzo juz tych punktow napisalas:-)
                              • astra18 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 02.09.15, 19:17
                                maria421 napisała:

> astra18 napisała:
                                >
                                > > Kazała czekać pierwszej osobie w państwie.
                                >
                                > To on czekal? Tak bezczynnie stal i czekal przebierajac nogami? :-)

A pisałaś że widziałaś nagranie.
                                >
                                > > Tak, w punkcie 1734.
                                >
                                > Duzo juz tych punktow napisalas:-)

Nie wiem czy więcej od Ciebie - pani Kopacz najpierw żegna się ze swoimi współpracownikami a potem ewentualnie może podejść do prezydenta.
                                • maria421 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 02.09.15, 19:55
                                  astra18 napisała:

> Nie wiem czy więcej od Ciebie - pani Kopacz najpierw żegna się ze swoimi współp
                                  > racownikami a potem ewentualnie może podejść do prezydenta.

Juz napisalam- poniewaz Duda jest prezydentem PiSu to Kopacz powinna przed nim na kolana pasc.

Wtedy tez bys chyba nie byla zadowolona :-)
                                  • astra18 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 02.09.15, 20:08
                                    maria421 napisała:

> Juz napisalam- poniewaz Duda jest prezydentem PiSu to Kopacz powinna przed nim
                                    > na kolana pasc.

Nie musi padać na kolana przed prezydentem, powinna przed narodem a przede wszytkim rodzin ofiar katastrofy smoleńskiej za swoją postawę i kłamstwa wypowiadane w sejmie. To na marginesie w sprawie "kolan".
                                    Prezydent i tak wykazał dużą dozę cierpliwości czekając na zwrócenie uwagi pani Kopacz.
                                    >
                                    > Wtedy tez bys chyba nie byla zadowolona :-)
                                    • maria421 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 02.09.15, 20:12
                                      astra18 napisała:

> Nie musi padać na kolana przed prezydentem, powinna przed narodem a przede wszy
                                      > tkim rodzin ofiar katastrofy smoleńskiej za swoją postawę i kłamstwa wypowiadan
                                      > e w sejmie. To na marginesie w sprawie "kolan".

Kiedy J. Kaczynski przeprosi narod za kalumnie o sfalszowanych wyborach rzucona z mownicy sejmowej?

> Prezydent i tak wykazał dużą dozę cierpliwości czekając na zwrócenie uwagi pani
                                      > Kopacz.

Jasne, prezydent PiSu musi pokazac gdzie ma pania premier z PO.
                                      Sekunda cierpliwosci i ani chwili dluzej!
                                      • astra18 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 02.09.15, 20:19
                                        maria421 napisała:

>
                                        > Kiedy J. Kaczynski przeprosi narod za kalumnie o sfalszowanych wyborach rzucona
                                        > z mownicy sejmowej?

To nie kalumnie, tylko prawda, w wielu obwodach komisje nie dotrzymały staranności w zabezpieczeniu kart do głosowania, które walały się gdzie popadnie na ziemi przed lokalami wyborczymi.
                                        >
                                        > > Prezydent i tak wykazał dużą dozę cierpliwości czekając na zwrócenie uwag
                                        > i pani
                                        > > Kopacz.
                                        >
                                        > Jasne, prezydent PiSu musi pokazac gdzie ma pania premier z PO.
                                        > Sekunda cierpliwosci i ani chwili dluzej!

Ani sekundy nie powinien czekać.
                                        • maria421 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 03.09.15, 09:10
                                          astra18 napisała:

> To nie kalumnie, tylko prawda, w wielu obwodach komisje nie dotrzymały staranno
                                          > ści w zabezpieczeniu kart do głosowania, które walały się gdzie popadnie na zie
                                          > mi przed lokalami wyborczymi.

To sa kalumnie ktore Ty bezmyslnie powtarzasz bo padly z ust Prezesa.

> Ani sekundy nie powinien czekać.

Oczywiscie to sie odnosi TYLKO do prezydenta z PiSu :-)
                                          • astra18 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 03.09.15, 17:42
                                            maria421 napisała:

>
                                            > To sa kalumnie ktore Ty bezmyslnie powtarzasz bo padly z ust Prezesa.

To jest Kaczyński?:
                                            www.polskieradio.pl/9/299/Artykul/1291406,Andrzej-Rozenek-czlonkowie-PKW-powinni-podac-sie-do-dymisji
                                            >
                                            > > Ani sekundy nie powinien czekać.
                                            >
                                            > Oczywiscie to sie odnosi TYLKO do prezydenta z PiSu :-)

Do każdego prezydenta.
                                            Jak widzę nawet wklejanie linków z wypowiedzią eksperta nic Ci nie da bo Ty maz i tak swoje zdanie. Więc bardzo Cię proszę abyś więcej nie prosiła o nie w celu udowodnienia czegoś.
                                            • maria421 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 03.09.15, 18:22
                                              astra18 napisała:

> To jest Kaczyński?:
                                              > www.polskieradio.pl/9/299/Artykul/1291406,Andrzej-Rozenek-czlonkowie-PKW-powinni-podac-sie-do-dymisji

Rozenek nie mowi ze wybory zostaly sfalszowane.
                                              Tylko Kaczynski takie kalumnie wyglasza.

> Do każdego prezydenta.
                                              > Jak widzę nawet wklejanie linków z wypowiedzią eksperta nic Ci nie da bo Ty maz
                                              > i tak swoje zdanie. Więc bardzo Cię proszę abyś więcej nie prosiła o nie w cel
                                              > u udowodnienia czegoś.

Jaki to ekspert mowil ze prezydent nie powinien czekac ani sekundy?
                                              Bo mi sie wydawalo ze mowil tylko o podchodzeniu do prezydenta.

• astra18 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 03.09.15, 18:34
                                                maria421 napisała:

> Rozenek nie mowi ze wybory zostaly sfalszowane.
                                                > Tylko Kaczynski takie kalumnie wyglasza.

Jeżeli w taki sposób komisje obwodowe traktowały swoje obowiązki takie wnioski jak najbardziej mogą być wyciągniete. W ten sposób PSL w ciągu nocy "przybyło" niespodziwanie głosów.
                                                >
                                                > > Do każdego prezydenta.
                                                > > Jak widzę nawet wklejanie linków z wypowiedzią eksperta nic Ci nie da bo
                                                > Ty maz
                                                > > i tak swoje zdanie. Więc bardzo Cię proszę abyś więcej nie prosiła o nie
                                                > w cel
                                                > > u udowodnienia czegoś.
                                                >
                                                > Jaki to ekspert mowil ze prezydent nie powinien czekac ani sekundy?

Ekspert wypowiedział się jak powinno wyglądać pożegnanie.
                                                Z racjonalnego punktu widzenia i tego co widać na video, w jaki sposób Kopacz ignoruje prezydenta - JA twierdzę że nie powinien w tej sytuacji czekać ani sekundy.
                                                >
                                                Bo mi sie wydawalo ze mowil tylko o podchodzeniu do prezydenta.

I dobrze Ci się wydawało, więc dziwi mnie że nie wyciągasz z tego sensownego wniosku i dalej ciągniesz swoją narrację o chamstwie prezydenta bo "nie podał ręki pani Kopacz".
                                                >
                                                • maria421 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 03.09.15, 19:45
                                                  astra18 napisała:

> Jeżeli w taki sposób komisje obwodowe traktowały swoje obowiązki takie wnioski
                                                  > jak najbardziej mogą być wyciągniete. W ten sposób PSL w ciągu nocy "przybyło"
                                                  > niespodziwanie głosów.

Zeby stwierdzic ze wybory zostaly sfalszowane trzeba miec na to dowody.
                                                  Jezeli sie ich nie ma, to sie nie rzuca kalumni.

> Ekspert wypowiedział się jak powinno wyglądać pożegnanie.
                                                  > Z racjonalnego punktu widzenia i tego co widać na video, w jaki sposób Kopacz i
                                                  > gnoruje prezydenta - JA twierdzę że nie powinien w tej sytuacji czekać ani seku
                                                  > ndy.
                                                  > >
                                                  > Bo mi sie wydawalo ze mowil tylko o podchodzeniu do prezydenta.
                                                  >
                                                  > I dobrze Ci się wydawało, więc dziwi mnie że nie wyciągasz z tego sensownego wn
                                                  > iosku i dalej ciągniesz swoją narrację o chamstwie prezydenta bo "nie podał ręk
                                                  > i pani Kopacz".

Ok, dobrze ze przyznajesz ze to TY twierdzisz ze Duda nie powinien czekac.

Ja uwazam ze powinien , a nawet ze korona by mu z glowy nie spadla gdyby sam zrobil krok w kierunku Kopacz.

• astra18 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 03.09.15, 19:52
                                                    maria421 napisała:

>
                                                    > Zeby stwierdzic ze wybory zostaly sfalszowane trzeba miec na to dowody.

Jeden z nich własnie Ci pokazałam.

> Jezeli sie ich nie ma, to sie nie rzuca kalumni.

Jeśli są nie ma powodów do tego aby nie nazwać rzecz po imieniu.
                                                    >

> Ja uwazam ze powinien , a nawet ze korona by mu z glowy nie spadla gdyby sam zr
                                                    > obil krok w kierunku Kopacz.

I miał się jeszcze przeciskać do pani premier?:)
                                                    >
                                                  • maria421 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 03.09.15, 20:13
                                                    astra18 napisała:

> Jeden z nich własnie Ci pokazałam.
                                                    > Jeśli są nie ma powodów do tego aby nie nazwać rzecz po imieniu.

Nie pokazalas mi zadnego dowodu na sfalszowanie wyborow bo takiego dowodu nie ma.
                                                    A jezeli go nie ma, to mowienie o sfalszowanych wyborach jest kalumnia.

> I miał się jeszcze przeciskać do pani premier?:)

Nie musial.

• astra18 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 03.09.15, 20:15
                                                    maria421 napisała:

> astra18 napisała:
                                                    >
                                                    > > Jeden z nich własnie Ci pokazałam.
                                                    > > Jeśli są nie ma powodów do tego aby nie nazwać rzecz po imieniu.
                                                    >
                                                    > Nie pokazalas mi zadnego dowodu na sfalszowanie wyborow bo takiego dowodu nie m
                                                    > a.

Bo nie przyjmujesz do wiadomości.

>
                                                    > Nie musial.

To po co założyłaś ten wątek?:)
                                                    >
                                                  • maria421 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 03.09.15, 20:17
                                                    Astra, pokaz mi wreszcie te DOWODY na to ze wybory zostaly sfalszowane, to je przyjme do wiadomosci.

Wywiad z Rozenkiem, w ktorym on nawet nie uzywa okreslenia "sfalszowane wybory" to nie jesz zaden dowod.
                                                  • astra18 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 03.09.15, 20:21
                                                    maria421 napisała:

> Astra, pokaz mi wreszcie te DOWODY na to ze wybory zostaly sfalszowane, to je p
                                                    > rzyjme do wiadomosci.
                                                    >
                                                    Już to zrobiłam.

> Wywiad z Rozenkiem, w ktorym on nawet nie uzywa okreslenia "sfalszowane wybory"
                                                    > to nie jesz zaden dowod.

Wywiad po to zalinkowałam aby udwodnić Ci jakie przekrety miały miejce.
                                                    To że Rozenek nie używa okreslenia jakiego się domagaz nie oznacza, że takiego faktu nie było.
                                                  • maria421 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 03.09.15, 20:30
                                                    astra18 napisała:

> Już to zrobiłam.

Astro, nie bedziemy sie znow gonic przez nastepne kilkanascie wpisow , wiec:

NIGDZIE mi nie przedstawilas zadengo dowodu na to ze wybory zostaly sfalszowane.

Gdybys miala takie dowody to powinnas byla przedstawic je nie mi na forum, ale odpowiednim wladzom.

Dobranoc!
                                                  • astra18 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 03.09.15, 20:36
                                                    maria421 napisała:

> astra18 napisała:
                                                    >
                                                    > > Już to zrobiłam.
                                                    >
                                                    > Astro, nie bedziemy sie znow gonic przez nastepne kilkanascie wpisow , wiec:
                                                    >
                                                    > NIGDZIE mi nie przedstawilas zadengo dowodu na to ze wybory zostaly sfalszowane

Nie Ty jesteś od oceniania co jest dowodem a co nim nie jest, chyba, że uznasz iż jest to Twoja opinia.
                                                    Takie zastrzeżenia były kierowane do sądu.
                                                    > .
                                                    >
                                                    > Gdybys miala takie dowody to powinnas byla przedstawic je nie mi na forum, ale
                                                    > odpowiednim wladzom.

Już to zrobili inni, i to dawno temu.
                                                    >
                                                    > Dobranoc!

A Tobie również dobrej nocy.
                                                  • a000000 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 03.09.15, 20:03
                                                    maria421 napisała:

> Ja uwazam ze powinien , a nawet ze korona by mu z glowy nie spadla gdyby sam zr
                                                    > obil krok w kierunku Kopacz.

owszem, nie spadłaby. Ale protokół zostałby naruszony, gdyż to prezydent stoi a reszta do niego podchodzi się przywitać SŁOWNIE, ale już rękę podaje lub nie - prezydent, jako osoba stojąca najwyżej w hierarchii.

wiele się trzeba uczyć ażeby nie zbłądzić
                                                    i każdemu należną powinność wyrządzić...

jak widać - nasze elity mają z tym kłopot.

• maria421 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 02.09.15, 18:35
                    Juras, Ty widzisz to co chcesz wiedziec.
                    Chamstwa Dudy nie chcesz widziec, wiec go nie widzisz.
                    • astra18 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 02.09.15, 18:41
                      maria421 napisała:

> Juras, Ty widzisz to co chcesz wiedziec.
                      > Chamstwa Dudy nie chcesz widziec, wiec go nie widzisz.

Bo Ty chamstwo Dudy widzisz nawet jak śpisz.
                      • maria421 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 02.09.15, 18:59
                        astra18 napisała:

> Bo Ty chamstwo Dudy widzisz nawet jak śpisz.

Narazie widze tylko jak ogladam to video.
                        • astra18 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 02.09.15, 19:05
                          maria421 napisała:

> astra18 napisała:
                          >
                          > > Bo Ty chamstwo Dudy widzisz nawet jak śpisz.
                          >
                          > Narazie widze tylko jak ogladam to video.

No to na wadę wzroku nic nie poradzę.
            • astra18 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 02.09.15, 18:57
              a000000 napisała:

>
              > nie wiem co było na początku, czy się witali, czy nie.... media o tym milczą, c
              > zyli było coś co nie pasuje to platformianej tezy...
              > Bo jeśli chodzi o pożegnanie - to MOIM zdaniem winna jest Kopaczowa.

Protokół dobrze stanowi ale kontekst tej sytuacji jest jasny:

www.proto.pl/aktualnosci/prezydent-nie-podal-reki-ewie-kopacz-raczej-media-popelnily-faux-pas
              • maria421 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 02.09.15, 19:03
                astra18 napisała:

> Protokół dobrze stanowi ale kontekst tej sytuacji jest jasny:
                >
                > www.proto.pl/aktualnosci/prezydent-nie-podal-reki-ewie-kopacz-raczej-media-popelnily-faux-pas

Tylko ze prezydent nie dal Kopacz szansy na to zeby do niego podeszla.
                • astra18 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 02.09.15, 19:09
                  maria421 napisała:

> Tylko ze prezydent nie dal Kopacz szansy na to zeby do niego podeszla.

Kobieto - powiedz czy widzisz jak stoi odwrócony do niej przodem i czeka aż go zauważy, podczas ściskania rąś przez panią Kopacz swoim kolegom i koleżankom?Czy tego nie widzisz?

• maria421 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 02.09.15, 19:14
                    astra18 napisała:

> Kobieto - powiedz czy widzisz jak stoi odwrócony do niej przodem i czeka aż go
                    > zauważy, podczas ściskania rąś przez panią Kopacz swoim kolegom i koleżankom?Cz
                    > y tego nie widzisz?

Zauwazylam ze na nia spojrzal, nie ze czekal.

A czy Ty nie widzisz , kobieto, ze jak ona juz uscisnela wszystkie rece to on dal dyla?

• astra18 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 02.09.15, 19:20
                      maria421 napisała:

> astra18 napisała:
                      >
                      > > Kobieto - powiedz czy widzisz jak stoi odwrócony do niej przodem i czeka
                      > aż go
                      > > zauważy, podczas ściskania rąś przez panią Kopacz swoim kolegom i koleżan
                      > kom?Cz
                      > > y tego nie widzisz?
                      >
                      > Zauwazylam ze na nia spojrzal, nie ze czekal.

A co ona w tym czasie robiła?Nie wiedziała że dwie osoby dalej stoi prezydent RP?
                      >
                      > A czy Ty nie widzisz , kobieto, ze jak ona juz uscisnela wszystkie rece to on d
                      > al dyla?

Acha, premier najpierw zauważa swoich kumpli, potem ewentualnie prezydenta.
                      >
                      • maria421 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 02.09.15, 19:54
                        astra18 napisała:

> A co ona w tym czasie robiła?Nie wiedziała że dwie osoby dalej stoi prezydent R
                        > P?

Zauwazyla ze tez byl zajety z innymi osobami.

> Acha, premier najpierw zauważa swoich kumpli, potem ewentualnie prezydenta.

Oczywiscie, masz racje, Astra, poniewaz Duda jest prezydentem z PiSu to Kopacz powinna pasc przed nim na kolana i czekac az on laskawie reke wyciagnie do pocalowania.

:-)))
                        • astra18 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 02.09.15, 20:10
                          maria421 napisała:

> Zauwazyla ze tez byl zajety z innymi osobami.

I czekała aż skończy się żegnać z Adamowiczem czy odwrócona plecami kontynuowała pożegnanie ze "swoimi"?
                          >
                          > > Acha, premier najpierw zauważa swoich kumpli, potem ewentualnie prezydent
                          > a.
                          >
                          > Oczywiscie, masz racje, Astra, poniewaz Duda jest prezydentem z PiSu to Kopacz
                          > powinna pasc przed nim na kolana i czekac az on laskawie reke wyciagnie do poca
                          > lowania.
                          >
                          > :-)))

Co Ty z tymi kolanami! Niech dba o nie na inną okazję, może przyjdzie jezcze pora na ich użycie.
                    • lepian4 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 03.09.15, 11:16
                      Pewnie lubi tylko blondynki
        • a000000 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 02.09.15, 15:41
          stephen_s napisał:

> Swoją drogą, wczoraj Mastalerek powiedział w TV, że "widzi nieustannie wyciągni
          > ętą dłoń prezydenta do rządu"... Dobre sobie...

jest bliżej więc może i widzi... W tym co media pokazują ręki nie widzę. Widzę za to próby oderwania Urzędu od wyborczych gierek... Ale PO dwoi się i troi aby to odrywanie utrudniać. Cały czas szczują nas widmem Prezesa, co to czai się w mroku.... A tymczasem prezes nienawistnie milczy. Ot szuja i szczeżuja...
          • maria421 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 02.09.15, 15:54
            a000000 napisała:

> jest bliżej więc może i widzi... W tym co media pokazują ręki nie widzę. Widzę
            > za to próby oderwania Urzędu od wyborczych gierek... Ale PO dwoi się i troi ab
            > y to odrywanie utrudniać. Cały czas szczują nas widmem Prezesa, co to czai się
            > w mroku.... A tymczasem prezes nienawistnie milczy. Ot szuja i szczeżuja...

Musi ta "wyciagnieta reka" prezydenta byc bardzo mocno ukryta...
            W sobote minie miesiac od zaprzysiezenia a pan prezydent jeszcze sie z rzadem nie spotkal....
            • a000000 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 02.09.15, 17:46
              maria421 napisała:

> W sobote minie miesiac od zaprzysiezenia a pan prezydent jeszcze sie z rzadem n
              > ie spotkal....

a musi? ma taki konstytucyjny obowiązek? Wszak z ministrami resortów "prezydenckich" się spotkał.... po co ma tracić czas na kurtuazyjne ceregiele Kopaczowej i wysłuchiwać jej kłamliwych frazesów? Zwoływać Radę Gabinetową? Aby pani Kopacz go pouczyła, co i jak?
              Rada Gabinetowa jest ciałem DORADCZYM prezydenta. Widać prezydent rad podszytych jadem nie potrzebuje.

• maria421 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 02.09.15, 18:31
                a000000 napisała:

> a musi? ma taki konstytucyjny obowiązek? Wszak z ministrami resortów "prezyden
                > ckich" się spotkał.... po co ma tracić czas na kurtuazyjne ceregiele Kopaczowej
                > i wysłuchiwać jej kłamliwych frazesów? Zwoływać Radę Gabinetową? Aby pani Ko
                > pacz go pouczyła, co i jak?
                > Rada Gabinetowa jest ciałem DORADCZYM prezydenta. Widać prezydent rad podszytyc
                > h jadem nie potrzebuje.

Nie musi, ale powinien.

Azerko, kto tu jest uprzedzony - ja czy Ty ktora juz z gory wiesz ze ze strony Kopacz padna tylko "klamliwe frazesy" i "rady podszyte jadem"?

• astra18 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 02.09.15, 18:37
                  maria421 napisała:

> Nie musi, ale powinien.

Tylko gdzie, nawet gdyby do tego doszło? W pociągu, na PGE ARENA w Gdańsku, czy gdzie tam ten swój cyrk rządowy wozi razem z meblami, z pustym samolotem za sobą?

• maria421 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 02.09.15, 18:40
                    astra18 napisała:

> Tylko gdzie, nawet gdyby do tego doszło? W pociągu, na PGE ARENA w Gdańsku, czy
                    > gdzie tam ten swój cyrk rządowy wozi razem z meblami, z pustym samolotem za so
                    > bą?

Tam, gdzie pan prezydent by to zaproponowal.

• astra18 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 02.09.15, 18:43
                      maria421 napisała:

> astra18 napisała:
                      >
                      > > Tylko gdzie, nawet gdyby do tego doszło? W pociągu, na PGE ARENA w Gdańsk
                      > u, czy
                      > > gdzie tam ten swój cyrk rządowy wozi razem z meblami, z pustym samolotem
                      > za so
                      > > bą?
                      >
                      > Tam, gdzie pan prezydent by to zaproponowal.

Jesli uzna to za stosowne - z najbardziej newralgicznym resortem zrobił to natychmiast.
                      >
                      >
                      • maria421 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 02.09.15, 19:01
                        astra18 napisała:

> Jesli uzna to za stosowne - z najbardziej newralgicznym resortem zrobił to naty
                        > chmiast.

Moze wcale tego nie zrobi, a moze zrobi kiedy uzna ze juz wystarczajaco dlugo pokazal Kopacz "kto tu rzadzi" i wreszcie okaze jej laske...

• astra18 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 02.09.15, 19:06
                          maria421 napisała:

>
                          > Moze wcale tego nie zrobi, a moze zrobi kiedy uzna ze juz wystarczajaco dlugo p
                          > okazal Kopacz "kto tu rzadzi" i wreszcie okaze jej laske...

A tak w ogóle gdzie to jest napisane że powinien spotkać się z panią premier?
                          >
                          • maria421 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 02.09.15, 19:10
                            astra18 napisała:

> A tak w ogóle gdzie to jest napisane że powinien spotkać się z panią premier?

W Konstytucji art 133 § 3 jest ze powinien wspoldzialac, ale o spotkaniu nic nie ma. Pewnie przez WhatsApp albo przez Skype bedzie wspoldzialal.

• astra18 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 02.09.15, 19:13
                              maria421 napisała:

> astra18 napisała:
                              >
                              > > A tak w ogóle gdzie to jest napisane że powinien spotkać się z panią prem
                              > ier?
                              >
                              > W Konstytucji art 133 § 3 jest ze powinien wspoldzialac, ale o spotkaniu nic ni
                              > e ma. Pewnie przez WhatsApp albo przez Skype bedzie wspoldzialal.

No i dotrzymuje słowa - min.spraw zagr. i MON - strategiczne dla działań prezydenta resorty.
                              >
                              • maria421 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 02.09.15, 19:51
                                astra18 napisała:

> > W Konstytucji art 133 § 3 jest ze powinien wspoldzialac, ale o spotkaniu
                                > nic ni
                                > > e ma. Pewnie przez WhatsApp albo przez Skype bedzie wspoldzialal.
                                >
                                > No i dotrzymuje słowa - min.spraw zagr. i MON - strategiczne dla działań prezyd
                                > enta resorty.

A o premierze tam nie ma ani slowa?

Prezydent Rzeczypospolitej w zakresie polityki zagranicznej współdziała z Prezesem Rady Ministrów i właściwym ministrem.
                                • astra18 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 02.09.15, 20:14
                                  maria421 napisała:

> >
                                  > > No i dotrzymuje słowa - min.spraw zagr. i MON - strategiczne dla działań
                                  > prezyd
                                  > > enta resorty.
                                  >
                                  > A o premierze tam nie ma ani slowa?
                                  >
                                  > Prezydent Rzeczypospolitej w zakresie polityki zagranicznej współdziała z Pr
                                  > ezesem Rady Ministrów i właściwym ministrem.

I jaka to sytuacja wystąpiła że nie współdziała? To już pani premier nie ma zaufania do swojego ministra spraw zagranicznych? Jeździ za nim, siedzi mu nad uchem czy co?
                                  >

• maria421 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 03.09.15, 09:09
                                    astra18 napisała:

> I jaka to sytuacja wystąpiła że nie współdziała? To już pani premier nie ma zau
                                    > fania do swojego ministra spraw zagranicznych? Jeździ za nim, siedzi mu nad uch
                                    > em czy co?
                                    > > [/b]

Jak wspoldziala jezeli sie z pania premier nie spotyka? Przez smsy wspoldziala?
                                    • astra18 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 03.09.15, 17:44
                                      maria421 napisała:

> Jak wspoldziala jezeli sie z pania premier nie spotyka? Przez smsy wspoldziala?
                                      Bo to pani premier uznaje za stosowne aby się z nią spotkać?:)
                                      >
                                      • maria421 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 03.09.15, 18:18
                                        astra18 napisała:
                                        Jak wspoldziala jezeli sie z pania premier nie spotyka? Przez smsy wspold
                                        > ziala?
                                        > Bo to pani premier uznaje za stosowne aby się z nią spotkać?:)

Nie, to nie pani premier tylko pan prezydent ma uznac za stosowne zeby sie z pania premier spotkac, bo go konstytucja zobowiazuje do wspoldzialania z premierem.

• astra18 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 03.09.15, 18:42
                                          maria421 napisała:

>
                                          > Nie, to nie pani premier tylko pan prezydent ma uznac za stosowne zeby sie z pa
                                          > nia premier spotkac, bo go konstytucja zobowiazuje do wspoldzialania z premiere
                                          > m.
                                          >
                                          Więc się wypowiedział że zrobi to wtedy kiedy uzna to za stosowne, tak jak konstytucja go do tego zobowiązuje.
                                          • maria421 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 03.09.15, 19:48
                                            astra18 napisała:

> Więc się wypowiedział że zrobi to wtedy kiedy uzna to za stosowne, tak jak kons
                                            > tytucja go do tego zobowiązuje.

Taka postawa raczej na wspoldzialenie z rzadem nie wskazuje.
                                            • astra18 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 03.09.15, 19:54
                                              maria421 napisała:

> astra18 napisała:
                                              >
                                              > > Więc się wypowiedział że zrobi to wtedy kiedy uzna to za stosowne, tak ja
                                              > k kons
                                              > > tytucja go do tego zobowiązuje.
                                              >
                                              > Taka postawa raczej na wspoldzialenie z rzadem nie wskazuje.

Przyjmuję że jest to Twoja opinia, prawda?
                                        • a000000 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 03.09.15, 19:58
                                          maria421 napisała:

> bo go konstytucja zobowiazuje do wspoldzialania z premiere
                                          > m.

i vice versa. Współdziałanie wymaga dwóch stron.
                                          • maria421 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 03.09.15, 20:03
                                            a000000 napisała:

> i vice versa. Współdziałanie wymaga dwóch stron.

Oczywiscie. Ale jak widac pani premier od prawie miesiaca jest gotowa do spotkania i wspoldzialania z panem prezydentem.
                                            • a000000 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 03.09.15, 20:08
                                              maria421 napisała:

>
                                              > Oczywiscie. Ale jak widac pani premier od prawie miesiaca jest gotowa do spotka
                                              > nia i wspoldzialania z panem prezydentem.

POZORY!! pani premier wyraziła gotowość spotkania, ale na SWOICH warunkach. Bo radę gabinetową zwołuje prezydent, wtedy gdy uważa to za potrzebne - to jest ciało doradcze.

Gdyby chciała się spotkać - obie kancelarie już dawno by termin uzgodniły.
                                              • maria421 Re: Rocznica wybuchu II wojny-wkurzajace 03.09.15, 20:15
                                                a000000 napisała:
                                                >
                                                > POZORY!! pani premier wyraziła gotowość spotkania, ale na SWOICH warunkach.
                                                > Bo radę gabinetową zwołuje prezydent, wtedy gdy uważa to za potrzebne - to jest
                                                > ciało doradcze.
                                                >
                                                > Gdyby chciała się spotkać - obie kancelarie już dawno by termin uzgodniły.

Azerko, mozesz przypisywac Kopacz pozory, mozesz jej zarzucac ze niepotrzebnie mowila o RG, ale faktem jest ze to ona chce sie spotkac z Duda, a nie Duda z nia.

To nie swiadczy dobrze o Dudzie.
    • zbyfauch Ot pisowski, świętojebliwy burak. 01.09.15, 20:20
      W najlepszej tradycji obrażonych na cały świat Kaczyńskich, a także robola Wałęsy, co to nawet nogi ...
      Najśmieszniejsze, że te łachy myślą prawdopodobnie przy tym o honorze, który już niezliczoną ilość razy zgwałcili wchodząc do zawodowej polityki.
      O tym nieżywym usiłuje się tworzyć legendę rzekomej nieskazitelnośći, jakby dojście do najwyższego stanowiska w państwie nie wymagało po drodze wchodzenia w zgniłe kompromisy, układy, niechby przymykania oczu.
      • a000000 Re: Ot pisowski, świętojebliwy burak. 02.09.15, 15:37
        zbyfauch napisał:

jakby doj
        > ście do najwyższego stanowiska w państwie nie wymagało po drodze wchodzenia w z
        > gniłe kompromisy, układy, niechby przymykania oczu.

To politycy tworzą legendy, czarne lub białe, w zależności od potrzeb, aby lud miał wrażenie, że "moje jest najmojsze".
        Ostatnio przedwyborczo zwolennik PO niejaki Lis podniósł katastroficzną tezę, że oto na stolcu zasiadł grzesznik!!! A przecież to powinna być osoba święta, gdyż państwo świeckie winno mieć wyłącznie kanonizowanych polityków....
        Hipokryzja w walce odcinania ryjów od żłobu ma się świetnie.
      • jurasberlinczyk49 Re: Ot pisowski, świętojebliwy burak. 02.09.15, 19:38
        zbyfauch napisał:

> W najlepszej tradycji obrażonych na cały świat Kaczyńskich, a także robola Wałę
        > sy, co to nawet nogi ...
        > Najśmieszniejsze, że te łachy myślą prawdopodobnie przy tym o honorze, który ju
        > ż niezliczoną ilość razy zgwałcili wchodząc do zawodowej polityki.
        > O tym nieżywym usiłuje się tworzyć legendę rzekomej nieskazitelnośći, jakby doj
        > ście do najwyższego stanowiska w państwie nie wymagało po drodze wchodzenia w z
        > gniłe kompromisy, układy, niechby przymykania oczu.

Nawiedzony burakologu,

zanim znowu wysmrodzisz jakąś głupotę, stań przy ścianie i walnij w nią ze dwa, trzy razy twoim burakologowym kaflem. Może dojdzie do symbiozy dwóch ganiających się od urodzenia szarych komórek i wystąpi jakiś prymitywny proces myślowy...

Potem poczytaj sobie ten komentarz kogoś, kto ma pojęcie o czym pisze...
        • maria421 @Jurasberlinczyk 02.09.15, 19:48

> Nawiedzony burakologu,
          >
          > zanim znowu wysmrodzisz jakąś głupotę, stań przy ścianie i walnij w nią ze dwa,
          > trzy razy twoim burakologowym kaflem. Może dojdzie do symbiozy dwóch ganiający
          > ch się od urodzenia szarych komórek i wystąpi jakiś prymitywny proces myślowy..

Nie obrazaj moich forumowiczow!

Znosze ze mnie obrazasz, ale nie toleruje obrazania moich forumowiczow.

Jak wiesz, najpierw usuwam obrazliwe posty, tak jak usuwalam obrazliwe posty Janusza pod adresem Twoim i Astry.

Do czasu az usunelam Janusza....

Mam nadzieje ze sie w pore zreflektujesz .

• jurasberlinczyk49 Re: @Jurasberlinczyk 02.09.15, 20:18
            maria421 napisała:

> Mam nadzieje ze sie w pore zreflektujesz .

Wychodzę z założenia, że ktoś, kto używa określeń "burak" jest burakologiem, a skoro CELOWO, bez oglądania się na ewentualnych wierzących forumowiczów, w paskudny sposób zniekształca słowo "świątobliwy", robiąc zeń "świętojebliwy" jak nic musi być nawiedzony. Gdzie to obraza?

Co do porady z próbą połączenia dwóch goniących się szarych komórek, to zerżnąłem ją od śp. Jana Kaczmarka, który wygłaszał kiedyś taki zabawny monolog o "intelektualistach", lubiących popisywać się swoją wiedzą i fotografować się na tle regałów z książkami...

Wpis zbyfaucha tak mi się jakoś z tym skeczem skojarzył... Ale oczywiście TWÓJ "obrażony" forumowicz wcale nie musi z tej propozycji skorzystać, jakiem Szwagier Purchawka...

;-)

• fan.club Jakieś takie skojarzenie ze skeczem... 03.09.15, 18:15
              "Jakoś tak" to dosyć skromnie jak na bibliotekarza z think-tanku niemieckich elit politycznych, co nie?
          • jurasberlinczyk49 Re: @Jurasberlinczyk 03.09.15, 06:56
            maria421 napisała:

> Nie obrazaj moich forumowiczow!

Myślę, że zrobimy tak:

Odpuszczę sobie na jakiś dłuższy, bliżej nieokreślony czas Twoje forum, powiedzmy do przyszłej wiosny czy nawet do przyszłego lata... Myślę, że taka przerwa obojgu nam dobrze zrobi – Ty będziesz mogła sobie dalej (wreszcie bez moich uszczypliwości) prowadzić swoją antypisowską krucjatę, notować wszystkie podknięcia “ulizanego konferansjera” i bronić "ekspertów" Laska, a ja przestanę się denerwować i znowu powrócę do spraw naprawdę ważnych.

Myślę też, że do tego czasu sytuacja w naszej pierwszej Ojczyźnie wyklaruje się na tyle, żeby było jasne, które z nas postawiło na właściwszego konia… Bo niestety, akurat my oboje znajdujemy się właśnie w takiej sytuacji, że możemy jedynie mniej lub bardziej trafnie oceniać to, co w Polsce się dzieje i nawet gdyby działo się fatalnie, nas to bezpośrednio NIE DOTYCZY.

Gdy już będzie jasne kto miał rację, a kto się mylił wrócę i podyskutujemy sobie na takie różne tam: “już ustalono naukowo, że winni byli piloci”, “za co Tusk ma stanąć przed TS?”, “PiS – partią zamordyzmu”, “Kaczyński kłamca i opętany żądzą władzy nienawistnik”, “Duda pisowski prezydent, który nie spełnił swoich objetnic” itp.

A teraz “słóweczko” do Zbyfaucha:

Przepraszam, za nazwanie Cię nawiedzonym burakologiem i za głupawe w sumie rady walenia “kaflem o ścianę”. Poniosło mnie. Nie powinienem tak zareagować, tym bardziej jako przekonany chrześcijanin.

Ja też często nadaje mniej lub bardziej durne przydomki politykom, których nie darzę sympatią, ale przynajmniej staram się, aby były w miarę dowcipne, a nie prostackie i wytykające coś, do czego KAŻDY z nas ma prawo i co powinniśmy w innym człowieku respektować, a mianowicie taki czy inny światopogląd. Chodzi mi o to, że jakoś nigdy nie nazwałem nikogo np. “atesityczną świną”, a właśnie w takim stylu jest Twoje określanie odważnie manifestującego swoją wiarę prezydenta Dudę jako “pisowskiego świętojebliwego buraka”. Myślę, że jak się nad tym chwilę zastanowisz, przyznasz mi rację.

No, w każdym razie – przepraszam.

Tyle.

• astra18 Re: @Jurasberlinczyk 03.09.15, 07:34

>
              > Myślę, że zrobimy tak:

Juras, w sprawie "urlopu" - myślę że nie dospałeś:)
              Dobrego dnia.
            • maria421 Re: @Jurasberlinczyk 03.09.15, 08:48
              Juras, doceniam to, ze przeprosiles Zbycha.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka