22.01.16, 18:31
Powiedzcie mi ze to zart :

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19518992,min-srodowiska-kasuje-spoty-o-segregacji-smieci-bo-wystapil.html#MT
Znacie moje stanowisko wobec ideologii gender, wobec zwiazkow jednoplciowych, adopcji dzieci przez pary homo, wiec nie bede sie powtarzac.

Ale to nie znaczy ze gej nie moze w spocie reklamowym grac sw. Mikolaja!
To jest jakis, obled, dyskryminacja, polowanie na czarownice, nie wiem jak to nazwac.

Ja osobiscie faceta nie znam, nie wiem czy on gej czy nie , nie obchodzi mnie to!

Reklama jest fajna i jezeli mozna ja zdjac to tylko z tego powodu ze sezon Swiat Bozego Narodzenie juz minal.
Obserwuj wątek
    • astra18 Re: Cenzura 22.01.16, 18:56
      maria421 napisała:

> Powiedzcie mi ze to zart :
      >
      > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19518992,min-srodowiska-kasuje-spoty-o-segregacji-smieci-bo-wystapil.html#MT
      > Znacie moje stanowisko wobec ideologii gender, wobec zwiazkow jednoplciowych, a
      > dopcji dzieci przez pary homo, wiec nie bede sie powtarzac.
      >
      > Ale to nie znaczy ze gej nie moze w spocie reklamowym grac sw. Mikolaja!
      > To jest jakis, obled, dyskryminacja, polowanie na czarownice, nie wiem jak to n
      > azwac.
      >
      > Ja osobiscie faceta nie znam, nie wiem czy on gej czy nie , nie obchodzi mnie t
      > o!
      >
      > Reklama jest fajna i jezeli mozna ja zdjac to tylko z tego powodu ze sezon Swia
      > t Bozego Narodzenie juz minal.

Mam takie pytanie off topic: naprawdę jesteś tak ograniczona z dostepem do informacji że czytujesz tylko GW?
      • maria421 Re: Cenzura 22.01.16, 19:04
        astra18 napisała:

> Mam takie pytanie off topic: naprawdę jesteś tak ograniczona z dostepem do info
        > rmacji że czytujesz tylko GW?

Radio Maryja moze byc?

www.radiomaryja.pl/informacje/koalicja-po-psl-promowala-gender-za-pieniadze-resortu-srodowiska/
        • astra18 Re: Cenzura 22.01.16, 19:10
          maria421 napisała:

> Radio Maryja moze byc?
          >
          > www.radiomaryja.pl/informacje/koalicja-po-psl-promowala-gender-za-pieniadze-resortu-srodowiska/

Off topic dotyczył całej Twojej "prasówki" którą tu linkujesz.
          • maria421 Re: Cenzura 22.01.16, 19:14
            astra18 napisała:

> Off topic dotyczył całej Twojej "prasówki" którą tu linkujesz.

A moze slowko na temat domniemanej propagandy genderyzmu w tej reklamie, jesli laska?
            • astra18 Re: Cenzura 22.01.16, 19:16
              maria421 napisała:

> astra18 napisała:
              >
              > > Off topic dotyczył całej Twojej "prasówki" którą tu linkujesz.
              >
              > A moze slowko na temat domniemanej propagandy genderyzmu w tej reklamie, jesli
              > laska?

Temat pierdoła.
              • maria421 Re: Cenzura 22.01.16, 19:19
                astra18 napisała:

> Temat pierdoła.

To po co sie Radio Maryja nim zajmuje?
                • astra18 Re: Cenzura 22.01.16, 19:27
                  maria421 napisała:

> astra18 napisała:
                  >
                  > > Temat pierdoła.
                  >
                  > To po co sie Radio Maryja nim zajmuje?

Do kogo i jakie znaczenie ma to pytanie?
                  • maria421 Re: Cenzura 22.01.16, 19:35
                    astra18 napisała:

> Do kogo i jakie znaczenie ma to pytanie?

Mam wrazenie z uznajesz ze to "temat pierdola" tylko wtedy kiedy zajmuje sie nim GW i ja.

• astra18 Re: Cenzura 22.01.16, 19:43
                      maria421 napisała:

> astra18 napisała:
                      >
                      > > Do kogo i jakie znaczenie ma to pytanie?
                      >
                      > Mam wrazenie z uznajesz ze to "temat pierdola" tylko wtedy kiedy zajmuje sie ni
                      > m GW i ja.

Nie, uznałam temat "pierdołą" to o czym mowa w linku z Niezależnej, który przywołał Jureek.
                      No i teza Ci siadła:)
                      >
                      • maria421 Re: Cenzura 22.01.16, 19:46
                        astra18 napisała:

> Nie, uznałam temat "pierdołą" to o czym mowa w linku z Niezależnej, który przyw
                        > ołał Jureek.
                        > No i teza Ci siadła:)

Astra, napisalas juz tyle slow, ale ciagle ani slowka na temat reklamy. Jest ona wedlug Ciebie promowaniem genderyzmu dlatego ze jakis gej gra Mikolaja czy nie?
                        • astra18 Re: Cenzura 22.01.16, 20:24
                          maria421 napisała:

>
                          > Astra, napisalas juz tyle slow, ale ciagle ani slowka na temat reklamy. Jest on
                          > a wedlug Ciebie promowaniem genderyzmu dlatego ze jakis gej gra Mikolaja czy ni
                          > e?

Mario, czasami wystarczy jedno słowo na określenie ważności jakiegoś tematu w przestrzeni publicznej i ja to zrobiłam. Mam Co to rozłożyć na czynniki pierwsze?:)
                          • maria421 Re: Cenzura 22.01.16, 20:29
                            astra18 napisała:

> Mario, czasami wystarczy jedno słowo na określenie ważności jakiegoś tematu w p
                            > rzestrzeni publicznej i ja to zrobiłam. Mam Co to rozłożyć na czynniki pierwsze
                            > ?:)

Ale ja nigdy nie pytalam co sadzisz o waznosci tematu.
                            Popatrz-Azerka sie wypowiedziala, a Ty ciaglle kruczysz.
                            • astra18 Re: Cenzura 22.01.16, 20:35
                              maria421 napisała:

>
                              > Ale ja nigdy nie pytalam co sadzisz o waznosci tematu.
                              > Popatrz-Azerka sie wypowiedziala, a Ty ciaglle kruczysz.

Każdy ma swój sposób wypowiedzi i segregacji ważności tematu. Pozwolisz że zdecyduję o tym sama.
                              • maria421 Re: Cenzura 22.01.16, 21:49
                                astra18 napisała:

> Każdy ma swój sposób wypowiedzi i segregacji ważności tematu. Pozwolisz że zdec
                                > yduję o tym sama.

Dziwi mnie tylko ze tyle slow napisalas w watku ktorego temat Cie nie interesuje, ale ani slowa na sam temat watku :-)
                                • astra18 Re: Cenzura 22.01.16, 22:04
                                  maria421 napisała:

> astra18 napisała:
                                  >
                                  > > Każdy ma swój sposób wypowiedzi i segregacji ważności tematu. Pozwolisz ż
                                  > e zdec
                                  > > yduję o tym sama.
                                  >
                                  > Dziwi mnie tylko ze tyle slow napisalas w watku ktorego temat Cie nie interesuj
                                  > e, ale ani slowa na sam temat watku :-)

A gdzie ją napisalam że mnie nie interesuje?napisalam o ważności tematu w przestrzeni publicznej z mojego punktu widzenia.
                                  • stephen_s Re: Cenzura 23.01.16, 06:34
                                    Astra, przyznaj po prostu, że nie masz racjonalnego argumentu...

A temat jest ważny, bo pokazuje stopień ideologicznego zacietrzewienia nowego rządu. Minister środowiska zdejmujący spoty o segregacji, bo pojawia się w nich gej? Przecież to obłęd.
                                    • astra18 Re: Cenzura 23.01.16, 07:09
                                      stephen_s napisał:

> Astra, przyznaj po prostu, że nie masz racjonalnego argumentu...

No chociaż mocno bym się starała żeby Ci zrobić tę przyjemność nie mogie panie, nie mogie:)
                                      Temat pierdoła jak napisałam w tym wątku i tyle. Podobne jak linkowany z Niezależnej że Ziobro "przywalił" Kuźniarowi na TT.
                                      >
                                      > A temat jest ważny, bo pokazuje stopień ideologicznego zacietrzewienia nowego r
                                      > ządu. Minister środowiska zdejmujący spoty o segregacji, bo pojawia się w nich
                                      > gej? Przecież to obłęd.
          • jureek Re: Cenzura 22.01.16, 19:16
            astra18 napisała:

> Off topic dotyczył całej Twojej "prasówki" którą tu linkujesz.

No właśnie. Trzeba poszerzyć horyzonty i czytać bardziej wyważone media. Np. takie cuś:
            niezalezna.pl/74921-zbigniew-ziobro-zaoral-kuzniara-krol-cebuli-upokorzony-na-twitterze
            • astra18 Re: Cenzura 22.01.16, 19:17
              jureek napisał:

> astra18 napisała:
              >
              > > Off topic dotyczył całej Twojej "prasówki" którą tu linkujesz.
              >
              > No właśnie. Trzeba poszerzyć horyzonty i czytać bardziej wyważone media. Np. ta
              > kie cuś:
              > niezalezna.pl/74921-zbigniew-ziobro-zaoral-kuzniara-krol-cebuli-upokorzony-na-twitterze

Tez temat pierdoła.
              • jureek Re: Cenzura 22.01.16, 19:19
                astra18 napisała:

> Tez temat pierdoła.

Zgadzam się w 100%.
    • a000000 Re: Cenzura 22.01.16, 20:27
      maria421 napisała:

> Ja osobiscie faceta nie znam, nie wiem czy on gej czy nie , nie obchodzi mnie t
      > o!

to nie jest "jakiś" gej.... to gej który propaguje, promuje, szczyci się..... jawnie się obnosi...
      Kojarzenie TAKIEJ twarzy ze św Mikołajem jest nie w porządku.

> To jest jakis, obled, dyskryminacja, polowanie na czarownice, nie wiem jak to n
      > azwac.

ja tak nie uważam. Facet który jawnie propaguje homo, gender, laickość, sybarytyzm - czyli cechy sprzeczne z nauką kościoła, nie może kojarzyć się ze świętym.
      • maria421 Re: Cenzura 22.01.16, 20:32
        Azerko, wygooglowalam tego Macieja Nowaka :

pl.wikipedia.org/wiki/Maciej_Nowak

i nie dowiedzialam sie zeby byl aktywista jakiejs organizacji LGTB. Gdzie on propagowal homo i gender? W polskiej telewizji?
        • a000000 Re: Cenzura 22.01.16, 20:57
          maria421 napisała:

> i nie dowiedzialam sie zeby byl aktywista jakiejs organizacji LGTB. Gdzie on pr
          > opagowal homo i gender? W polskiej telewizji?

występuje w telewizji jako znawca kulinariów na kanałach tematycznych, nie skąpiąc afirmacji wobec homo i luźnego stylu życia...
          On był dyrektorem teatru w Gdańsku, miał opinię hulaki. I bardzo nowoczesnego propagatora "nowej fali". Odszedł "na prośbę" marszałka województwa, w atmosferze skandalu, chyba jakieś długi.... wtedy jeszcze nie wiedziałam kto on, nie kojarzyłam z twarzą....

• maria421 Re: Cenzura 23.01.16, 10:07
            a000000 napisała:

> występuje w telewizji jako znawca kulinariów na kanałach tematycznych, nie skąp
            > iąc afirmacji wobec homo i luźnego stylu życia...
            > On był dyrektorem teatru w Gdańsku, miał opinię hulaki. I bardzo nowoczesnego p
            > ropagatora "nowej fali". Odszedł "na prośbę" marszałka województwa, w atmosferz
            > e skandalu, chyba jakieś długi.... wtedy jeszcze nie wiedziałam kto on, nie koj
            > arzyłam z twarzą....
            >
            Azerko, nie znam goscia, wiec wierze Ci na slowo.

Jednakze w spocie reklamowym widac ze Mikolaj przychodzi do RODZINY skladajacej sie z matki, ojca i syna.

Gdzie wiec tu jest jakies propagowanie genderyzmu?

• zbyfauch Mnie się spodobało: 22.01.16, 21:05
      "Resort środowiska (...) jest nastawiony bardzo mocno na obronę polskiej tożsamości, polskich interesów, na obronę tego, co w Polsce jest najważniejsze, a więc na obronę rodziny, na obronę naszej tożsamości kulturowej związanej z dziedzictwem chrześcijańskim."

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka