Dodaj do ulubionych

Szczerosc Piotrowicza

30.04.18, 11:10
Przekaz TVP razi inteligentnych, ale to nie oni sa wyborcami PiSu, wiec sie nie licza

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,23339444,piotrowicz-odwiedzil-kozieglowy-i-przezyl-chwile-szczerosci.html#Z_BoxMTPPush
Obserwuj wątek
    • maria421 Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 08:37
      Inteligentni inaczej, czyli wyborcy PiSu, ciesza sie ze Rachon popedzil Szejnfelda. Bo przeciez takich igrzysk wlasnie oczekuje "suweren".

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,23350161,awantura-w-tvp-info-europosel-wyszedl-ze-studia-to-partyjna.html#Z_Czolka3Img

• astra18 Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 08:47
        maria421 napisała:

> Inteligentni inaczej, czyli wyborcy PiSu, ciesza sie ze Rachon popedzil Szejnfe
        > lda. Bo przeciez takich igrzysk wlasnie oczekuje "suweren".
        >
        > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,23350161,awantura-w-tvp-info-europosel-wyszedl-ze-studia-to-partyjna.html#Z_Czolka3Img
        >
        > No popatrz, a lemingowe betony za każdym razem się cieszą jak Morozowski i Łaszcz mówią "sędziowie dublerzy" na sędziów TK.
        • maria421 Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 08:53
          astra18 napisał:

> > No popatrz, a lemingowe betony za każdym razem się cieszą jak Morozowski
          > i Łaszcz mówią "sędziowie dublerzy" na sędziów TK.

Nie na wszystkich sedziow TK tylko na sedziow-dublerow.

Masz jakis material w ktorym oni zakrzykuja politykow opozycji tak jak robi to Rachon?

• astra18 Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 09:09
            maria421 napisała:

> Nie na wszystkich sedziow TK tylko na sedziow-dublerow.

Nie jest istotne że Ty piszesz te głupoty, tylko że ci wierni funkcjonariusze z tvn24 na antenie, publicznie je wypowiadają.
            >
            > Masz jakis material w ktorym oni zakrzykuja politykow opozycji tak jak robi to
            > Rachon?

Morozowski robi to tak często w "Tak jest" i czasami w" Loży Prasowej" - w zastępstwie Łaszcz, że nie starczyłoby dziś czasu w ten piękny świąteczny dzień.
            Nawet Stankiewiczowi ostatnio się dostało bo powiedział coś co było niezgodne z linią propagandową stacji.
            >
            • maria421 Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 12:19
              astra18 napisał:

> Nie jest istotne że Ty piszesz te głupoty, tylko że ci wierni funkcjonariusze z
              > tvn24 na antenie, publicznie je wypowiadają.

Istotne jest, ze w TK sa sedziwie -dublerzy.

> Morozowski robi to tak często w "Tak jest" i czasami w" Loży Prasowej" - w zast
              > ępstwie Łaszcz, że nie starczyłoby dziś czasu w ten piękny świąteczny dzień.
              > Nawet Stankiewiczowi ostatnio się dostało bo powiedział coś co było niezgodne z
              > linią propagandową stacji.

No wiec nie masz zadnego materialu.

• astra18 Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 13:28
                maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                > p
                > > Nie jest istotne że Ty piszesz te głupoty, tylko że ci wierni funkcjonari
                > usze z
                > > tvn24 na antenie, publicznie je wypowiadają.
                >
                > Istotne jest, ze w TK sa sedziwie -dublerzy.

Przeciez juz pisalam ze Twoje glupoty mnie nie interesuja.
                >
                > > Morozowski robi to tak często w "Tak jest" i czasami w" Loży Prasowej" -
                > w zast
                > > ępstwie Łaszcz, że nie starczyłoby dziś czasu w ten piękny świąteczny dzi
                > eń.
                > > Nawet Stankiewiczowi ostatnio się dostało bo powiedział coś co było niezg
                > odne z
                > > linią propagandową stacji.
                >
                > No wiec nie masz zadnego materialu.

Nie.mam ochoty przeczesywac wszystkich Lozy Prasowych i Tak jest. Skoro nie ogladasz wiec nie wiesz.
                >
                • maria421 Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 16:22
                  astra18 napisał:

> Przeciez juz pisalam ze Twoje glupoty mnie nie interesuja.

To sa fakty.

> Nie.mam ochoty przeczesywac wszystkich Lozy Prasowych i Tak jest. Skoro nie ogl
                  > adasz wiec nie wiesz.

Jakbys miala cos podobnego do zagrywek Rachonie, to bys to szybciutko znalazla.

• astra18 Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 17:44
                    maria421 napisała:

> > Nie.mam ochoty przeczesywac wszystkich Lozy Prasowych i Tak jest. Skoro n
                    > ie ogl
                    > > adasz wiec nie wiesz.
                    >
                    > Jakbys miala cos podobnego do zagrywek Rachonie, to bys to szybciutko znalazla.

Mam pamięć i możliwosć, której Ty nie posiadasz - z przyczyn technicznych, więc się nie wymądrzaj.
                    >
                    • jureek Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 17:58
                      astra18 napisał:

> Mam pamięć i możliwosć, której Ty nie posiadasz - z przyczyn technicznych, więc
                      > się nie wymądrzaj.

No to dawaj linki, a nie trzymaj nas w napięciu :)

• astra18 Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 18:07
                        jureek napisał:

> astra18 napisał:
                        >
                        > > Mam pamięć i możliwosć, której Ty nie posiadasz - z przyczyn technicznych
                        > , więc
                        > > się nie wymądrzaj.
                        >
                        > No to dawaj linki, a nie trzymaj nas w napięciu :)
                        >
                        Juz to napisałam do Marii w poście - mam przeczesywać setki programów Tak Jest i Loży Prasowej? Ja to oglądam i twierdzę że tak było i już.
                        • maria421 Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 18:24
                          astra18 napisał:

> Juz to napisałam do Marii w poście - mam przeczesywać setki programów Tak Jest
                          > i Loży Prasowej? Ja to oglądam i twierdzę że tak było i już.

Jak takich przykladow sa setki, to szybko na jakis trafisz :-)
          • astra18 Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 09:27
            maria421 napisała:

> Masz jakis material w ktorym oni zakrzykuja politykow opozycji tak jak robi to
            > Rachoń?

Tak "zakrzyczał" posła opozycji Rachoń:)

twitter.com/_nazimno/status/991787120078544897
            • jureek Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 10:17
              astra18 napisał:

> maria421 napisała:
              >
              >
              > > Masz jakis material w ktorym oni zakrzykuja politykow opozycji tak jak ro
              > bi to
              > > Rachoń?
              >
              > Tak "zakrzyczał" posła opozycji Rachoń:)
              >
              > twitter.com/_nazimno/status/991787120078544897

Obejrzałem. Nie ma się TVP czym chwalić. Rachoń to nie dziennikarz, tylko propagandysta. Zaś
              zanim napiszesz, że w Ameryce biją Murzynów, przypomnę, że TVN jest stacją prywatną, zaś na TVP jako telewizja publiczna, utrzymująca się z środków publicznych ma realizować misję informacyjną, a nie propagandową.
              • astra18 Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 13:26
                jureek napisał:

> astra18 napisał:
                >
                > > maria421 napisała:
                > >
                > >
                > > > Masz jakis material w ktorym oni zakrzykuja politykow opozycji tak
                > jak ro
                > > bi to
                > > > Rachoń?
                > >
                > > Tak "zakrzyczał" posła opozycji Rachoń:)
                > >
                > > twitter.com/_nazimno/status/991787120078544897
                >
                > Obejrzałem. Nie ma się TVP czym chwalić.

Posel Szejnfeld tym bardziej nie chcac odpowiadac na pytanie,skoro zgodzil sie wystapic wczesniej przed kamera.

Rachoń to nie dziennikarz, tylko propa
                > gandysta. Zaś
                > zanim napiszesz, że w Ameryce biją Murzynów, przypomnę, że TVN jest stacją pryw
                > atną,

zaś na TVP jako telewizja publiczna, utrzymująca się z środków publicznyc
                > h ma realizować misję informacyjną, a nie propagandową.

Kazda stacja walczaca o miano wiarygodnosci jest zobowiazana do przekazywania rzetelnych informacj, wiec podawanie nieprawdziwych informacji o istnieniu jakis sedziow dublerow przeczy tej wiarygodnosci.Dzieki abonamentowi teoretycznie masz szanse ogladac rowniez TVN.
                To tak a.propos murzynow.
                • jureek Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 13:39
                  astra18 napisał:

> Kazda stacja walczaca o miano wiarygodnosci jest zobowiazana do przekazywania r
                  > zetelnych informacj, wiec podawanie nieprawdziwych informacji o istnieniu jakis
                  > sedziow dublerow przeczy tej wiarygodnosci.

Co jest nieprawdziwego w tej informacji? Przecież to prawda, że zostali oni wybrani mimo tego, iż wcześniej byli wybrani inni sędziowie.

> Dzieki abonamentowi teoretycznie ma
                  > sz szanse ogladac rowniez TVN.

Możesz to rozwinąć? Czy TVN dostaje jakieś środki z budżetu jak telewizja publiczna? TVN nie oglądam i nie zamierzam oglądać, więc nie wciągaj mnie w jakieś dyskusje na jej temat.

• astra18 Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 13:59
                    jureek napisał:

> Co jest nieprawdziwego w tej informacji? Przecież to prawda, że zostali oni wyb
                    > rani mimo tego, iż wcześniej byli wybrani inni sędziowie.

Tamci sedziowie zostali wybrani przez poprzedni sejm z naruszeniem procedur formalnych wiec ich wybor byl niewazny .A sedzia TK z mozliwoscia orzekania zostaje sie po odebraniu slubowania przed prezydentem. Nie wiedziales o tym?
                    >
                    > > Dzieki abonamentowi teoretycznie ma
                    > > sz szanse ogladac rowniez TVN.
                    >
                    > Możesz to rozwinąć? Czy TVN dostaje jakieś środki z budżetu jak telewizja publi
                    > czna?

Teoretycznie napisalam,bo w razie -teoretycznej-kontroli,jesli nie zaplaciles abonamentu,nie mozesz w ogole odbierac tv.

TVN nie oglądam i nie zamierzam oglądać, więc nie wciągaj mnie w jakieś d
                    > yskusje na jej temat.

Nie ja ja z Toba rozpoczelam.
                    >
                    • jureek Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 14:16
                      astra18 napisał:

> Tamci sedziowie zostali wybrani przez poprzedni sejm z naruszeniem procedur for
                      > malnych wiec ich wybor byl niewazny .

Trybunał Konstytucyjny stwierdził, że wybór trzech z nich był ważny. Nie mogli orzekać, bo prezydent łamiąc Konstytucję nie dokonał ich zaprzysiężenia. Ale wybrani byli.
                      • astra18 Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 17:38
                        jureek napisał:

> Trybunał Konstytucyjny stwierdził, że wybór trzech z nich był ważny.

Musztarda po obiedzie.
                        Wcześniej sejm, po stwierdzeniu błędów formalnych przy wyborze kandydatów na sędziów TK, uchwalił, że wybór ten był nieważny.

Nie mogli
                        > orzekać, bo prezydent łamiąc Konstytucję nie dokonał ich zaprzysiężenia. Ale wy
                        > brani byli.

Nie ma takiego zapisu w konstytucji, który mówi że prezydent musi zaprzysiąc wybranych przez sejm sędziów.
                        Ale o tym już tyle tu sie pisało...
                        • jureek Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 17:53
                          astra18 napisał:

> Musztarda po obiedzie.
                          > Wcześniej sejm, po stwierdzeniu błędów formalnych przy wyborze kandydatów na sę
                          > dziów TK, uchwalił, że wybór ten był nieważny.

Nie chce mi się po raz kolejny bić piany, faktem jest, że byli wybrani, a potem wybrano dublerów.
                          • astra18 Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 17:57
                            jureek napisał:

> astra18 napisał:
                            >
                            > > Musztarda po obiedzie.
                            > > Wcześniej sejm, po stwierdzeniu błędów formalnych przy wyborze kandydatów
                            > na sę
                            > > dziów TK, uchwalił, że wybór ten był nieważny.
                            >
                            > Nie chce mi się po raz kolejny bić piany,

..jako i mnie.

faktem jest, że byli wybrani,

...wybrani z błędem formalnym, krótko mówiąc, więc całośc wyboru nieważna.

a potem
                            > wybrano dublerów.

.wybrano wg prawidłowych zasad więc dublerów brak. No chyba że w TVN:)
                            • maria421 Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 18:27
                              astra18 napisał:

> ...wybrani z błędem formalnym, krótko mówiąc, więc całośc wyboru nieważna.

Z "bledem formalnym" ktorego Ty nie potrafisz wskazac, ale beznyslnie powtarzasz PiSia propagande.
                              TK nie dopatrzyl sie zadnego bledu formalnego.

> a potem
                              > > wybrano dublerów.
                              >
                              > .wybrano wg prawidłowych zasad więc dublerów brak. No chyba że w TVN:)

Wybrano ich na juz zajete miejsca, wiec sa dublerami i zadna PiSia propaganda ktora tu siejesz nie zmieni tego faktu.
                              • astra18 Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 18:36
                                maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                                >
                                > > ...wybrani z błędem formalnym, krótko mówiąc, więc całośc wyboru nieważna
                                > .
                                >
                                > Z "bledem formalnym" ktorego Ty nie potrafisz wskazac, ale beznyslnie powtarzas
                                > z PiSia propagande.

I ja wskazywałam i Azerka. Na odświeżenie pamięci są środki farmakologiczne:)

> TK nie dopatrzyl sie zadnego bledu formalnego.

Bo się tym nie zajmował. Proste.
                                >
                                > > a potem
                                > > > wybrano dublerów.
                                > >
                                > > .wybrano wg prawidłowych zasad więc dublerów brak. No chyba że w TVN:)
                                >
                                > Wybrano ich na juz zajete miejsca, wiec sa dublerami i zadna PiSia propaganda k
                                > tora tu siejesz nie zmieni tego faktu.

Nie byo zajętych miejsc bo tych sędziów z wyboru z błędem formalnym wg prawa nie było. Łopatologiczne.
                                • maria421 Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 18:46
                                  astra18 napisał:

> I ja wskazywałam i Azerka. Na odświeżenie pamięci są środki farmakologiczne:)

Ty sie o moja pamiec i zdolnosci szukania w archiwum, nie martw. Ty sie lepiej zastanow nad tym, czy warto sie tak dla PiSu osmieszac mowiac o "bledzie formalnym" i nie potrafiac go wskazac.

> Bo się tym nie zajmował. Proste.

Zajmowal sie. Co prawda nie w formie wydania orzeczenia wobec PiSowskich uchwal, ale w uzasadnieniu dlaczego nie wyda orzeczenia.
                                  Na odswiezenie pamieci polecam srodki farmakologiczne :-)

> Nie byo zajętych miejsc bo tych sędziów z wyboru z błędem formalnym wg prawa n
                                  > ie było. Łopatologiczne.

"Blad formalny" ktorego nie jestes w stanie pokazac :-))))))))))))
                                  • astra18 Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 18:50
                                    maria421 napisała:

> Ty sie o moja pamiec i zdolnosci szukania w archiwum, nie martw.

No to nie pisz głupot, że nie pisałam o tym.

>
                                    > > Bo się tym nie zajmował. Proste.
                                    >
                                    > Zajmowal sie.

Uchwałą???:)

Co prawda nie w formie wydania orzeczenia wobec PiSowskich uchwal
                                    > , ale w uzasadnieniu dlaczego nie wyda orzeczenia.

Bo sie nie zajmuje uchwałami:)

• maria421 Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 19:20
                                      astra18 napisał:

> No to nie pisz głupot, że nie pisałam o tym.

Owszem, pisalas o tym "bledzie formalnym", nigdy nie potrafiac wskazac co bylo tym "bledem formalnym".

> Co prawda nie w formie wydania orzeczenia wobec PiSowskich uchwal
                                      > > , ale w uzasadnieniu dlaczego nie wyda orzeczenia.
                                      >
                                      > Bo sie nie zajmuje uchwałami:)

Dlatego, jak juz napisalam, nie wydal orzeczenia w sprawie uchwal PiSowskich stwierdzajacych "brak mocy prawnej" wyboru sedziow pazdziernikowych, ale w umotywowaniu odmowy wydania orzeczenia TK napisal ze nie znajduje bledow formalnych wyboru tych sedziow.

To juz linkowalam, mozesz zajrzec do archiwum.

• astra18 Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 19:28
                                        maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                                        >
                                        > > No to nie pisz głupot, że nie pisałam o tym.
                                        >
                                        > Owszem, pisalas o tym "bledzie formalnym", nigdy nie potrafiac wskazac co bylo
                                        > tym "bledem formalnym".

Owszem, wskazałam z linkiem.

>
                                        > Dlatego, jak juz napisalam, nie wydal orzeczenia w sprawie uchwal PiSowskich st
                                        > wierdzajacych "brak mocy prawnej" wyboru sedziow pazdziernikowych,

No i tego się trzymajmy.

ale w umotyw
                                        > owaniu odmowy wydania orzeczenia TK napisal ze nie znajduje bledow formalnych w
                                        > yboru tych sedziow.

Ech, nie zajmował się bo nie miał kompetencji ale nie znalazł....i jakie to prawne znaczenie skoro tym się nie zajmował?:)

>
                                        > To juz linkowalam, mozesz zajrzec do archiwum.
                                        >
                                        • maria421 Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 19:44
                                          astra18 napisał:

> Owszem, wskazałam z linkiem.

Podalas link do BAS , ale sama go pewnie nie przeczytalas, skoro nie potrafisz wskazac tego "bledu formalnego".

> No i tego się trzymajmy.

Skarbenku, bylo jeszcze orzeczenie TK z 3 grudnia. Zapomnialas?

> Ech, nie zajmował się bo nie miał kompetencji ale nie znalazł....i jakie to pra
                                          > wne znaczenie skoro tym się nie zajmował?:)

Zapomnialas o orzeczeniu z 3 grudnia? To w nim TK ORZEKL ilu sedziow mogl wybrac Sejm VII kadencji (trzech), a ilu mogl wybrac Sejm VIII kadencji (dwoch) .
                                          Wiec poniewaz Sejm VIII kadenci wybral 5 sedziow , a nie 2, to znaczy ze wybral 3 sedziow -dublerow.

• astra18 Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 19:54
                                            maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                                            >
                                            > > Owszem, wskazałam z linkiem.
                                            >
                                            > Podalas link do BAS , ale sama go pewnie nie przeczytalas, skoro nie potrafisz
                                            > wskazac tego "bledu formalnego".

Liczyłam na Twoją umiejetność czytania ze zrozumieniem, no ale skoro do dziś nie zrozumiałaś to sorrygregory.
                                            >
                                            > > No i tego się trzymajmy.
                                            >
                                            > Skarbenku, bylo jeszcze orzeczenie TK z 3 grudnia. Zapomnialas?

A jakże bym mogła zapomnieć, wydane już PO zmianie uchwała sejmu wyboru kandydatów na sędziów TK.
                                            • maria421 Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 20:05
                                              astra18 napisał:

> Liczyłam na Twoją umiejetność czytania ze zrozumieniem, no ale skoro do dziś ni
                                              > e zrozumiałaś to sorrygregory.

Gdybys Ty wiedziala o jaki "blad formalny" chodzi, to bys mi go z pamieci recytowala.

> A jakże bym mogła zapomnieć, wydane już PO zmianie uchwała sejmu wyboru kandyda
                                              > tów na sędziów TK.

I co z tego?
                                              Zaskarzona byla ustawa z czerwca 2015, TK zapowiedzial orzeczenie na 3 grudnia, wiec PiS w ekspresowym trybie wybral swoich sedziow (sprawdz czy przy tym nie bylo bledu formalnego), a usluzny Duda noca ich zaprzysiagl zeby zdazyc przed tym zapowiedzianym orzeczeniem.

• astra18 Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 20:13
                                                maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                                                >
                                                > > Liczyłam na Twoją umiejetność czytania ze zrozumieniem, no ale skoro do d
                                                > ziś ni
                                                > > e zrozumiałaś to sorrygregory.
                                                >
                                                > Gdybys Ty wiedziala o jaki "blad formalny" chodzi, to bys mi go z pamieci recyt
                                                > owala.

Skoro wiesz o jaki link chodzi to sobie możesz odświeżyć pamięć.

>
                                                > > A jakże bym mogła zapomnieć, wydane już PO zmianie uchwała sejmu wyboru k
                                                > andyda
                                                > > tów na sędziów TK.
                                                >
                                                > I co z tego?

To z tego, że było już "po ptakach" na ten czas.

> Zaskarzona byla ustawa z czerwca 2015, TK zapowiedzial orzeczenie na 3 grudnia,
                                                > wiec PiS w ekspresowym trybie wybral swoich sedziow

..wczesniej wycofał swoje zaskarżenie bo własnie BAS dokopało się do błędu przy wyborze sędziów w poprzedniej kadencji, więc szybciutko PO zaskarżyło swoją własną ustawę..:)

(sprawdz czy przy tym nie
                                                > bylo bledu formalnego), a usluzny Duda noca ich zaprzysiagl zeby zdazyc przed t
                                                > ym zapowiedzianym orzeczeniem.

Lege artis, no chyba że znajdziesz bład. Ty jedna, jedyna:)

Jak

>
                                                >
                                                • maria421 Re: Szczerosc Piotrowicza 04.05.18, 08:26
                                                  astra18 napisał:

> Skoro wiesz o jaki link chodzi to sobie możesz odświeżyć pamięć.

Ty wiesz ze byl jakis link, ale nie wiesz o jaki "blad formalny" chodzi.

> To z tego, że było już "po ptakach" na ten czas.

Co bylo "po ptakach"???? PRZED orzeczeniem TK w tej sprawie cos bylo "po ptakach"???

> ..wczesniej wycofał swoje zaskarżenie bo własnie BAS dokopało się do błędu przy
                                                  > wyborze sędziów w poprzedniej kadencji, więc szybciutko PO zaskarżyło swoją wł
                                                  > asną ustawę..:)

I wlasnie na podstawie zaskarzenia przez PO ustawy czerwcowej TK wydal orzeczenie 3 grudnia 2015.

> Lege artis, no chyba że znajdziesz bład. Ty jedna, jedyna:)

Podpowiem Ci- sprawdz czy zostal dotrzymany termin miedzy zgloszeniem kandydatow a ich wyborem.

• astra18 Re: Szczerosc Piotrowicza 04.05.18, 09:10
                                                    maria421 napisała:

> > Lege artis, no chyba że znajdziesz bład. Ty jedna, jedyna:)
                                                    >
                                                    > Podpowiem Ci- sprawdz czy zostal dotrzymany termin miedzy zgloszeniem kandydato
                                                    > w a ich wyborem.

A sprawdziłaś poprawkę do regulaminu sejmu, z dnia 26 listopada 2015 - podpowiem?
                                                    >
                                                  • maria421 Re: Szczerosc Piotrowicza 04.05.18, 09:33
                                                    astra18 napisał:

> A sprawdziłaś poprawkę do regulaminu sejmu, z dnia 26 listopada 2015 - podpowie
                                                    > m?

Jasne, PiS 25 listopada uchwalil "brak mocy prawnej" wyboru sedziow pazdziernikowych, 26 listopada zmienil regulamin i stwierdzil ze sedziego TK mozna zglaszac w dowolnym terminie, ale... ile dni uplynelo miedzy przedstawieniem kandydatur a glosowaniem nad tymi kandydaturami?

• astra18 Re: Szczerosc Piotrowicza 04.05.18, 09:47
                                                    maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                                                    >
                                                    > > A sprawdziłaś poprawkę do regulaminu sejmu, z dnia 26 listopada 2015 - po
                                                    > dpowie
                                                    > > m?
                                                    >
                                                    > Jasne, PiS 25 listopada uchwalil "brak mocy prawnej" wyboru sedziow pazdziernik
                                                    > owych, 26 listopada zmienil regulamin i stwierdzil ze sedziego TK mozna zglasza
                                                    > c w dowolnym terminie

czy to jest niezgodne z prawem?

, ale... ile dni uplynelo miedzy przedstawieniem kandydatu
                                                    > r a glosowaniem nad tymi kandydaturami?
                                                    >
                                                    No to przeczytaj poprawkę.
                                                    >
                                                    >
                                                  • maria421 Re: Szczerosc Piotrowicza 04.05.18, 10:27
                                                    astra18 napisał:

> czy to jest niezgodne z prawem?

Astro, to bylo niezgodne nawez z PiSowska nowelizacja z 19 listopada :-)

> No to przeczytaj poprawkę.

A Ty czytalas? Porownalas ja z PiSowska nowelizacja z 19 listopada?

• astra18 Re: Szczerosc Piotrowicza 04.05.18, 11:04
                                                    maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                                                    >
                                                    > > czy to jest niezgodne z prawem?
                                                    >
                                                    > Astro, to bylo niezgodne nawez z PiSowska nowelizacja z 19 listopada :-)

A nie pomyliła się Pani nowalizacja ustawy ze zmianą regulaminu w art.30?:))))))
                                                    >
                                                    > > No to przeczytaj poprawkę.
                                                    >
                                                    > A Ty czytalas? Porownalas ja z PiSowska nowelizacja z 19 listopada?

Mam porównać ustawę z regulaminem sejmu?:)
                                                    >
                                                  • maria421 Re: Szczerosc Piotrowicza 04.05.18, 11:28
                                                    astra18 napisał:

> A nie pomyliła się Pani nowalizacja ustawy ze zmianą regulaminu w art.30?:)))))
                                                    > )

> Mam porównać ustawę z regulaminem sejmu?:)

Masz porownac dwa twory prawne PiSu z tego samego miesiaca. Podpowiadam ze USTAWA stoi powyzej innych aktow prawnych.

Zreszta, nie porownuj, oszczedz sobie czasu, przeciez dla Ciebie najwazniejsze jest PiSie CWANIACTWO a nie zadne normy i standardy prawne.

• maria421 Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 16:30
                      astra18 napisał:

> Tamci sedziowie zostali wybrani przez poprzedni sejm z naruszeniem procedur for
                      > malnych wiec ich wybor byl niewazny .

Ty ciagle piszesz o "naruszeniu procedur formalnych", ale jak znow zapytam JAKIE procedury zostaly naruszone, to nie bedziesz potrafila odpowiedziec.
                      Przypominam tez ze TK nie dopatrzyl sie zadnego naruszenia "procedur formalnych".

> sedzia TK z mozliwoscia orzekania zostaj
                      > e sie po odebraniu slubowania przed prezydentem. Nie wiedziales o tym?

Nie wiedzialas o tym, ze Duda mial obowiazek przyjac slubowanie od sedziow wybranych 8 pazdziernika?

• astra18 Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 17:41
                        maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                        >
                        > > Tamci sedziowie zostali wybrani przez poprzedni sejm z naruszeniem proced
                        > ur for
                        > > malnych wiec ich wybor byl niewazny .
                        >
                        > Ty ciagle piszesz o "naruszeniu procedur formalnych", ale jak znow zapytam JAKI
                        > E procedury zostaly naruszone, to nie bedziesz potrafila odpowiedziec.

To sobie włącz wyszukiwarkę bo na duble nie mam już ochoty, albo wypij podwójną dawkę Bilobilu. Albo sobie pogmeraj w guglu.

> Przypominam tez ze TK nie dopatrzyl sie zadnego naruszenia "procedur formalnych
                        > ".

Bo to nie jego kompetencja, więc się tym nie zajmował.
                        >
                        > > sedzia TK z mozliwoscia orzekania zostaj
                        > > e sie po odebraniu slubowania przed prezydentem. Nie wiedziales o tym?
                        >
                        > Nie wiedzialas o tym, ze Duda mial obowiazek przyjac slubowanie od sedziow wybr
                        > anych 8 pazdziernika?

Zapomniałas już ile razy stawiano Ci tu pytanie o wskazanie takiego zapisu o "obowiązku"?
                        Więc nie zaczynaj znów tego makaronu na uszy nawijać.
                        >
                        >
                • maria421 Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 16:32
                  astra18 napisał:

> Kazda stacja walczaca o miano wiarygodnosci jest zobowiazana do przekazywania r
                  > zetelnych informacj, wiec podawanie nieprawdziwych informacji o istnieniu jakis
                  > sedziow dublerow przeczy tej wiarygodnosci.Dzieki abonamentowi teoretycznie ma
                  > sz szanse ogladac rowniez TVN.
                  > To tak a.propos murzynow.

To, ze w TK sa sedziowie- dublerzy to jest FAKT, i bardzo dobrze ze TVN24 o tym fakcie przypomina.
                  • maria421 Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 17:16
                    Wracajac jednak do Rachonia, Astra, przypomnij mi czy kiedy politycy PiSu wnosili skargi do PE to jakikolwiek dziennikarz TVP nazwal to "donosem"?

Bylo tak kiedys?
                    • astra18 Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 17:47
                      maria421 napisała:

> Wracajac jednak do Rachonia, Astra, przypomnij mi czy kiedy politycy PiSu wnosi
                      > li skargi do PE to jakikolwiek dziennikarz TVP nazwal to "donosem"?

Mario, nie udawaj, chodzi przede wszystkim o GŁOSOWANIE za przyjęciem rezolucji ws sankcji dla Polski, za którą ochoczo te paru szmalcowników swje brudne łapki podnosiły.
                      Więc mnie nie próbuj zaskoczyć swoimi starymi, wyświechtanymi sztuczkami.

• maria421 Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 18:20
                        astra18 napisał:

> Mario, nie udawaj, chodzi przede wszystkim o GŁOSOWANIE za przyjęciem rezolucji
                        > ws sankcji dla Polski, za którą ochoczo te paru szmalcowników swje brudne łapk
                        > i podnosiły.
                        > Więc mnie nie próbuj zaskoczyć swoimi starymi, wyświechtanymi sztuczkami.

Astra, nie chodzilo wcale o glosowanie :

O budżecie rozmawiano w „Minęła 20”. Widzowie na początku obejrzeli fragment przemówienia Michała Boniego. Michał Rachoń ocenił, że debaty o praworządności w Polsce „zostały wywołane takimi jak ten donosami polityków Platformy Obywatelskiej i nie tylko”.

W obronie stanął Adam Szejnfeld.

Najpierw ja mam pytanie do pana: jakim prawem wystąpienia eurodeputowanych, posłów wybranych w wolnych demokratycznych wyborach, określa pan pojęciem donosy. Przed chwilą tak pan powiedział

niezalezna.pl/224172-ostra-wymiana-zdan-w-minela-20-szejnfeld-uslyszal-o-donosach-i-opuscil-nagranie-wideo
                        Wiec zamiast zaczniesz swoje gadki o moich "wyswiechtanych sztuczkach", DOINFORMUJ SIE.

Ale rozumiem, ze nie masz ZADNEGO przykladu kiedy to w czasach kiedy PiS "donosil na Polske" w UE dziennikarze panstwowej TV nazywali to "donosem"

Taka jest roznica miedzy dawna TVP i TVPiS, o ktorej sam Piotrowicz mowi ze jest dla .... mniej inteligentnych.
                        • astra18 Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 18:42
                          maria421 napisała:

> Astra, nie chodzilo wcale o glosowanie :
                          >
                          > [i]O budżecie rozmawiano w „Minęła 20”. Widzowie na początku obejrzeli fragment
                          > przemówienia Michała Boniego. Michał Rachoń ocenił, że debaty o praworządno
                          > ści w Polsce „zostały wywołane takimi jak ten donosami polityków Platformy Obyw
                          > atelskiej i nie tylko”.

No własnie: " i nie tylko", a w dalszej części programu o tym głosowaniu była mowa.
                          Oglądałaś??

> Wiec zamiast zaczniesz swoje gadki o moich "wyswiechtanych sztuczkach", DOINFO
                          > RMUJ SIE.

Doinformowałam się bo akurat to oglądałam.Wiec nie pajacuj.
                          >
                          > Ale rozumiem, ze nie masz ZADNEGO przykladu kiedy to w czasach kiedy PiS "donos
                          > il na Polske" w UE dziennikarze panstwowej TV nazywali to "donosem"

Nie mam, bo nie było w tamtych wydarzeniach sytuacji z projektem rezolucji przygotowanej przez polskich europarlamentarzystów.

>
                          > Taka jest roznica miedzy dawna TVP i TVPiS, o ktorej sam Piotrowicz mowi ze jes
                          > t dla .... mniej inteligentnych.

Tak jakbyś tamtą oglądała na bieżąco. Nawet nie masz pojęcia o nazwiskach "tamtych" dziennikarzy a ważna jesteś jak szczypiorek na wiosnę.
                  • astra18 Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 17:43
                    maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                    >
                    > > Kazda stacja walczaca o miano wiarygodnosci jest zobowiazana do przekazyw
                    > ania r
                    > > zetelnych informacj, wiec podawanie nieprawdziwych informacji o istnieniu
                    > jakis
                    > > sedziow dublerow przeczy tej wiarygodnosci.Dzieki abonamentowi teoretycz
                    > nie ma
                    > > sz szanse ogladac rowniez TVN.
                    > > To tak a.propos murzynow.
                    >
                    > To, ze w TK sa sedziowie- dublerzy to jest FAKT,

To jest nieprawda.

i bardzo dobrze ze TVN24 o tym
                    > fakcie przypomina.

Głupki niech w to wierzą dalej, po to siedzi tam Morozowski z Łaszcz, od czasu wspomagani przez Kolende-Zaleską, pod ręką z Sobieniowskim.
                    • jureek Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 17:57
                      astra18 napisał:

> > To, ze w TK sa sedziowie- dublerzy to jest FAKT,
                      >
                      > To jest nieprawda.

Jak to nieprawda. Twierdzisz, że Henryk Cioch i Mariusz Muszyński nie są w TK?
                      • astra18 Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 18:05
                        jureek napisał:

> astra18 napisał:
                        >
                        > > > To, ze w TK sa sedziowie- dublerzy to jest FAKT,
                        > >
                        > > To jest nieprawda.
                        >
                        > Jak to nieprawda. Twierdzisz, że Henryk Cioch i Mariusz Muszyński nie są w TK?

Czy ja napisałam że Cioch i Muszyński są dublerami, lub pozostali sędziowie?
                        • jureek Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 18:51
                          astra18 napisał:

> Czy ja napisałam że Cioch i Muszyński są dublerami, lub pozostali sędziowie?

Napisałaś, że nieprawdą jest, że TK są dublerzy, a Cioch i Muszyński są przecież w TK.
                          • astra18 Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 18:56
                            jureek napisał:

> astra18 napisał:
                            >
                            > > Czy ja napisałam że Cioch i Muszyński są dublerami, lub pozostali sędziow
                            > ie?
                            >
                            > Napisałaś, że nieprawdą jest, że TK są dublerzy, a Cioch i Muszyński są przecie
                            > ż w TK.

Że "w" TK - Coś jeszcze nie pasuje?
                    • maria421 Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 18:31
                      astra18 napisał:

> > To, ze w TK sa sedziowie- dublerzy to jest FAKT,
                      >
                      > To jest nieprawda.

To jest FAKT, a Ty przestan sie osmieszac bezmyslnie powtarzajac o jakims "bledzie formalnym" wyboru 3 sedziow pazdziernikowych, ktorego to "bledu formalnego" NIGDY nie potrafilas wskazac.

> Głupki niech w to wierzą dalej, po to siedzi tam Morozowski z Łaszcz, od czasu
                      > wspomagani przez Kolende-Zaleską, pod ręką z Sobieniowskim.

Glupki, czyli ci do ktorych skierowana jest TVPiS , to wierza wlasnie w jakis "blad formalny", choc nie potrafia go wskazac.

• astra18 Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 18:45
                        maria421 napisała:

> To jest FAKT, a Ty przestan sie osmieszac bezmyslnie powtarzajac o jakims "bl
                        > edzie formalnym" wyboru 3 sedziow pazdziernikowych, ktorego to "bledu formalneg
                        > o" NIGDY nie potrafilas wskazac.

Ja nie będę Cię ośmieszać bo z Twojej choroby nie będę się naśmiewać.
                        Rzecz to somatyczna, bywa.

>
                        > Glupki, czyli ci do ktorych skierowana jest TVPiS , to wierza wlasnie w jakis "
                        > blad formalny", choc nie potrafia go wskazac.

Ja nie piszę o wierze.
                        >
            • maria421 Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 12:17
              astra18 napisał:
              > Tak "zakrzyczał" posła opozycji Rachoń:)
              >
              > twitter.com/_nazimno/status/991787120078544897

Na pewno chcialas mi podeslac twitt jakiejs Pani Renatki?

Material jak Rachon zakrzyczal Szejnelda widzialam
              • astra18 Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 13:20
                maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                > > Tak "zakrzyczał" posła opozycji Rachoń:)
                > >
                > > twitter.com/_nazimno/status/991787120078544897
                >
                > Na pewno chcialas mi podeslac twitt jakiejs Pani Renatki?

Twitt zawierajacy nagranie "zakrzyczenia" posla Szejnfelda.
                >
                > Material jak Rachon zakrzyczal Szejnelda widzialam

No to widzislas cos czego nie bylo:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka