maria421 30.04.18, 11:10 Przekaz TVP razi inteligentnych, ale to nie oni sa wyborcami PiSu, wiec sie nie licza wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,23339444,piotrowicz-odwiedzil-kozieglowy-i-przezyl-chwile-szczerosci.html#Z_BoxMTPPush Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maria421 Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 08:37 Inteligentni inaczej, czyli wyborcy PiSu, ciesza sie ze Rachon popedzil Szejnfelda. Bo przeciez takich igrzysk wlasnie oczekuje "suweren". wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,23350161,awantura-w-tvp-info-europosel-wyszedl-ze-studia-to-partyjna.html#Z_Czolka3Img Odpowiedz Link
astra18 Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 08:47 maria421 napisała: > Inteligentni inaczej, czyli wyborcy PiSu, ciesza sie ze Rachon popedzil Szejnfe > lda. Bo przeciez takich igrzysk wlasnie oczekuje "suweren". > > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,23350161,awantura-w-tvp-info-europosel-wyszedl-ze-studia-to-partyjna.html#Z_Czolka3Img > > No popatrz, a lemingowe betony za każdym razem się cieszą jak Morozowski i Łaszcz mówią "sędziowie dublerzy" na sędziów TK. Odpowiedz Link
maria421 Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 08:53 astra18 napisał: > > No popatrz, a lemingowe betony za każdym razem się cieszą jak Morozowski > i Łaszcz mówią "sędziowie dublerzy" na sędziów TK. Nie na wszystkich sedziow TK tylko na sedziow-dublerow. Masz jakis material w ktorym oni zakrzykuja politykow opozycji tak jak robi to Rachon? Odpowiedz Link
astra18 Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 09:09 maria421 napisała: > Nie na wszystkich sedziow TK tylko na sedziow-dublerow. Nie jest istotne że Ty piszesz te głupoty, tylko że ci wierni funkcjonariusze z tvn24 na antenie, publicznie je wypowiadają. > > Masz jakis material w ktorym oni zakrzykuja politykow opozycji tak jak robi to > Rachon? Morozowski robi to tak często w "Tak jest" i czasami w" Loży Prasowej" - w zastępstwie Łaszcz, że nie starczyłoby dziś czasu w ten piękny świąteczny dzień. Nawet Stankiewiczowi ostatnio się dostało bo powiedział coś co było niezgodne z linią propagandową stacji. > Odpowiedz Link
maria421 Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 12:19 astra18 napisał: > Nie jest istotne że Ty piszesz te głupoty, tylko że ci wierni funkcjonariusze z > tvn24 na antenie, publicznie je wypowiadają. Istotne jest, ze w TK sa sedziwie -dublerzy. > Morozowski robi to tak często w "Tak jest" i czasami w" Loży Prasowej" - w zast > ępstwie Łaszcz, że nie starczyłoby dziś czasu w ten piękny świąteczny dzień. > Nawet Stankiewiczowi ostatnio się dostało bo powiedział coś co było niezgodne z > linią propagandową stacji. No wiec nie masz zadnego materialu. Odpowiedz Link
astra18 Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 13:28 maria421 napisała: > astra18 napisał: > p > > Nie jest istotne że Ty piszesz te głupoty, tylko że ci wierni funkcjonari > usze z > > tvn24 na antenie, publicznie je wypowiadają. > > Istotne jest, ze w TK sa sedziwie -dublerzy. Przeciez juz pisalam ze Twoje glupoty mnie nie interesuja. > > > Morozowski robi to tak często w "Tak jest" i czasami w" Loży Prasowej" - > w zast > > ępstwie Łaszcz, że nie starczyłoby dziś czasu w ten piękny świąteczny dzi > eń. > > Nawet Stankiewiczowi ostatnio się dostało bo powiedział coś co było niezg > odne z > > linią propagandową stacji. > > No wiec nie masz zadnego materialu. Nie.mam ochoty przeczesywac wszystkich Lozy Prasowych i Tak jest. Skoro nie ogladasz wiec nie wiesz. > Odpowiedz Link
maria421 Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 16:22 astra18 napisał: > Przeciez juz pisalam ze Twoje glupoty mnie nie interesuja. To sa fakty. > Nie.mam ochoty przeczesywac wszystkich Lozy Prasowych i Tak jest. Skoro nie ogl > adasz wiec nie wiesz. Jakbys miala cos podobnego do zagrywek Rachonie, to bys to szybciutko znalazla. Odpowiedz Link
astra18 Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 17:44 maria421 napisała: > > Nie.mam ochoty przeczesywac wszystkich Lozy Prasowych i Tak jest. Skoro n > ie ogl > > adasz wiec nie wiesz. > > Jakbys miala cos podobnego do zagrywek Rachonie, to bys to szybciutko znalazla. Mam pamięć i możliwosć, której Ty nie posiadasz - z przyczyn technicznych, więc się nie wymądrzaj. > Odpowiedz Link
jureek Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 17:58 astra18 napisał: > Mam pamięć i możliwosć, której Ty nie posiadasz - z przyczyn technicznych, więc > się nie wymądrzaj. No to dawaj linki, a nie trzymaj nas w napięciu :) Odpowiedz Link
astra18 Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 18:07 jureek napisał: > astra18 napisał: > > > Mam pamięć i możliwosć, której Ty nie posiadasz - z przyczyn technicznych > , więc > > się nie wymądrzaj. > > No to dawaj linki, a nie trzymaj nas w napięciu :) > Juz to napisałam do Marii w poście - mam przeczesywać setki programów Tak Jest i Loży Prasowej? Ja to oglądam i twierdzę że tak było i już. Odpowiedz Link
maria421 Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 18:24 astra18 napisał: > Juz to napisałam do Marii w poście - mam przeczesywać setki programów Tak Jest > i Loży Prasowej? Ja to oglądam i twierdzę że tak było i już. Jak takich przykladow sa setki, to szybko na jakis trafisz :-) Odpowiedz Link
astra18 Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 09:27 maria421 napisała: > Masz jakis material w ktorym oni zakrzykuja politykow opozycji tak jak robi to > Rachoń? Tak "zakrzyczał" posła opozycji Rachoń:) twitter.com/_nazimno/status/991787120078544897 Odpowiedz Link
jureek Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 10:17 astra18 napisał: > maria421 napisała: > > > > Masz jakis material w ktorym oni zakrzykuja politykow opozycji tak jak ro > bi to > > Rachoń? > > Tak "zakrzyczał" posła opozycji Rachoń:) > > twitter.com/_nazimno/status/991787120078544897 Obejrzałem. Nie ma się TVP czym chwalić. Rachoń to nie dziennikarz, tylko propagandysta. Zaś zanim napiszesz, że w Ameryce biją Murzynów, przypomnę, że TVN jest stacją prywatną, zaś na TVP jako telewizja publiczna, utrzymująca się z środków publicznych ma realizować misję informacyjną, a nie propagandową. Odpowiedz Link
astra18 Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 13:26 jureek napisał: > astra18 napisał: > > > maria421 napisała: > > > > > > > Masz jakis material w ktorym oni zakrzykuja politykow opozycji tak > jak ro > > bi to > > > Rachoń? > > > > Tak "zakrzyczał" posła opozycji Rachoń:) > > > > twitter.com/_nazimno/status/991787120078544897 > > Obejrzałem. Nie ma się TVP czym chwalić. Posel Szejnfeld tym bardziej nie chcac odpowiadac na pytanie,skoro zgodzil sie wystapic wczesniej przed kamera. Rachoń to nie dziennikarz, tylko propa > gandysta. Zaś > zanim napiszesz, że w Ameryce biją Murzynów, przypomnę, że TVN jest stacją pryw > atną, zaś na TVP jako telewizja publiczna, utrzymująca się z środków publicznyc > h ma realizować misję informacyjną, a nie propagandową. Kazda stacja walczaca o miano wiarygodnosci jest zobowiazana do przekazywania rzetelnych informacj, wiec podawanie nieprawdziwych informacji o istnieniu jakis sedziow dublerow przeczy tej wiarygodnosci.Dzieki abonamentowi teoretycznie masz szanse ogladac rowniez TVN. To tak a.propos murzynow. Odpowiedz Link
jureek Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 13:39 astra18 napisał: > Kazda stacja walczaca o miano wiarygodnosci jest zobowiazana do przekazywania r > zetelnych informacj, wiec podawanie nieprawdziwych informacji o istnieniu jakis > sedziow dublerow przeczy tej wiarygodnosci. Co jest nieprawdziwego w tej informacji? Przecież to prawda, że zostali oni wybrani mimo tego, iż wcześniej byli wybrani inni sędziowie. > Dzieki abonamentowi teoretycznie ma > sz szanse ogladac rowniez TVN. Możesz to rozwinąć? Czy TVN dostaje jakieś środki z budżetu jak telewizja publiczna? TVN nie oglądam i nie zamierzam oglądać, więc nie wciągaj mnie w jakieś dyskusje na jej temat. Odpowiedz Link
astra18 Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 13:59 jureek napisał: > Co jest nieprawdziwego w tej informacji? Przecież to prawda, że zostali oni wyb > rani mimo tego, iż wcześniej byli wybrani inni sędziowie. Tamci sedziowie zostali wybrani przez poprzedni sejm z naruszeniem procedur formalnych wiec ich wybor byl niewazny .A sedzia TK z mozliwoscia orzekania zostaje sie po odebraniu slubowania przed prezydentem. Nie wiedziales o tym? > > > Dzieki abonamentowi teoretycznie ma > > sz szanse ogladac rowniez TVN. > > Możesz to rozwinąć? Czy TVN dostaje jakieś środki z budżetu jak telewizja publi > czna? Teoretycznie napisalam,bo w razie -teoretycznej-kontroli,jesli nie zaplaciles abonamentu,nie mozesz w ogole odbierac tv. TVN nie oglądam i nie zamierzam oglądać, więc nie wciągaj mnie w jakieś d > yskusje na jej temat. Nie ja ja z Toba rozpoczelam. > Odpowiedz Link
jureek Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 14:16 astra18 napisał: > Tamci sedziowie zostali wybrani przez poprzedni sejm z naruszeniem procedur for > malnych wiec ich wybor byl niewazny . Trybunał Konstytucyjny stwierdził, że wybór trzech z nich był ważny. Nie mogli orzekać, bo prezydent łamiąc Konstytucję nie dokonał ich zaprzysiężenia. Ale wybrani byli. Odpowiedz Link
astra18 Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 17:38 jureek napisał: > Trybunał Konstytucyjny stwierdził, że wybór trzech z nich był ważny. Musztarda po obiedzie. Wcześniej sejm, po stwierdzeniu błędów formalnych przy wyborze kandydatów na sędziów TK, uchwalił, że wybór ten był nieważny. Nie mogli > orzekać, bo prezydent łamiąc Konstytucję nie dokonał ich zaprzysiężenia. Ale wy > brani byli. Nie ma takiego zapisu w konstytucji, który mówi że prezydent musi zaprzysiąc wybranych przez sejm sędziów. Ale o tym już tyle tu sie pisało... Odpowiedz Link
jureek Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 17:53 astra18 napisał: > Musztarda po obiedzie. > Wcześniej sejm, po stwierdzeniu błędów formalnych przy wyborze kandydatów na sę > dziów TK, uchwalił, że wybór ten był nieważny. Nie chce mi się po raz kolejny bić piany, faktem jest, że byli wybrani, a potem wybrano dublerów. Odpowiedz Link
astra18 Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 17:57 jureek napisał: > astra18 napisał: > > > Musztarda po obiedzie. > > Wcześniej sejm, po stwierdzeniu błędów formalnych przy wyborze kandydatów > na sę > > dziów TK, uchwalił, że wybór ten był nieważny. > > Nie chce mi się po raz kolejny bić piany, ..jako i mnie. faktem jest, że byli wybrani, ...wybrani z błędem formalnym, krótko mówiąc, więc całośc wyboru nieważna. a potem > wybrano dublerów. .wybrano wg prawidłowych zasad więc dublerów brak. No chyba że w TVN:) Odpowiedz Link
maria421 Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 18:27 astra18 napisał: > ...wybrani z błędem formalnym, krótko mówiąc, więc całośc wyboru nieważna. Z "bledem formalnym" ktorego Ty nie potrafisz wskazac, ale beznyslnie powtarzasz PiSia propagande. TK nie dopatrzyl sie zadnego bledu formalnego. > a potem > > wybrano dublerów. > > .wybrano wg prawidłowych zasad więc dublerów brak. No chyba że w TVN:) Wybrano ich na juz zajete miejsca, wiec sa dublerami i zadna PiSia propaganda ktora tu siejesz nie zmieni tego faktu. Odpowiedz Link
astra18 Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 18:36 maria421 napisała: > astra18 napisał: > > > ...wybrani z błędem formalnym, krótko mówiąc, więc całośc wyboru nieważna > . > > Z "bledem formalnym" ktorego Ty nie potrafisz wskazac, ale beznyslnie powtarzas > z PiSia propagande. I ja wskazywałam i Azerka. Na odświeżenie pamięci są środki farmakologiczne:) > TK nie dopatrzyl sie zadnego bledu formalnego. Bo się tym nie zajmował. Proste. > > > a potem > > > wybrano dublerów. > > > > .wybrano wg prawidłowych zasad więc dublerów brak. No chyba że w TVN:) > > Wybrano ich na juz zajete miejsca, wiec sa dublerami i zadna PiSia propaganda k > tora tu siejesz nie zmieni tego faktu. Nie byo zajętych miejsc bo tych sędziów z wyboru z błędem formalnym wg prawa nie było. Łopatologiczne. Odpowiedz Link
maria421 Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 18:46 astra18 napisał: > I ja wskazywałam i Azerka. Na odświeżenie pamięci są środki farmakologiczne:) Ty sie o moja pamiec i zdolnosci szukania w archiwum, nie martw. Ty sie lepiej zastanow nad tym, czy warto sie tak dla PiSu osmieszac mowiac o "bledzie formalnym" i nie potrafiac go wskazac. > Bo się tym nie zajmował. Proste. Zajmowal sie. Co prawda nie w formie wydania orzeczenia wobec PiSowskich uchwal, ale w uzasadnieniu dlaczego nie wyda orzeczenia. Na odswiezenie pamieci polecam srodki farmakologiczne :-) > Nie byo zajętych miejsc bo tych sędziów z wyboru z błędem formalnym wg prawa n > ie było. Łopatologiczne. "Blad formalny" ktorego nie jestes w stanie pokazac :-)))))))))))) Odpowiedz Link
astra18 Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 18:50 maria421 napisała: > Ty sie o moja pamiec i zdolnosci szukania w archiwum, nie martw. No to nie pisz głupot, że nie pisałam o tym. > > > Bo się tym nie zajmował. Proste. > > Zajmowal sie. Uchwałą???:) Co prawda nie w formie wydania orzeczenia wobec PiSowskich uchwal > , ale w uzasadnieniu dlaczego nie wyda orzeczenia. Bo sie nie zajmuje uchwałami:) Odpowiedz Link
maria421 Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 19:20 astra18 napisał: > No to nie pisz głupot, że nie pisałam o tym. Owszem, pisalas o tym "bledzie formalnym", nigdy nie potrafiac wskazac co bylo tym "bledem formalnym". > Co prawda nie w formie wydania orzeczenia wobec PiSowskich uchwal > > , ale w uzasadnieniu dlaczego nie wyda orzeczenia. > > Bo sie nie zajmuje uchwałami:) Dlatego, jak juz napisalam, nie wydal orzeczenia w sprawie uchwal PiSowskich stwierdzajacych "brak mocy prawnej" wyboru sedziow pazdziernikowych, ale w umotywowaniu odmowy wydania orzeczenia TK napisal ze nie znajduje bledow formalnych wyboru tych sedziow. To juz linkowalam, mozesz zajrzec do archiwum. Odpowiedz Link
astra18 Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 19:28 maria421 napisała: > astra18 napisał: > > > No to nie pisz głupot, że nie pisałam o tym. > > Owszem, pisalas o tym "bledzie formalnym", nigdy nie potrafiac wskazac co bylo > tym "bledem formalnym". Owszem, wskazałam z linkiem. > > Dlatego, jak juz napisalam, nie wydal orzeczenia w sprawie uchwal PiSowskich st > wierdzajacych "brak mocy prawnej" wyboru sedziow pazdziernikowych, No i tego się trzymajmy. ale w umotyw > owaniu odmowy wydania orzeczenia TK napisal ze nie znajduje bledow formalnych w > yboru tych sedziow. Ech, nie zajmował się bo nie miał kompetencji ale nie znalazł....i jakie to prawne znaczenie skoro tym się nie zajmował?:) > > To juz linkowalam, mozesz zajrzec do archiwum. > Odpowiedz Link
maria421 Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 19:44 astra18 napisał: > Owszem, wskazałam z linkiem. Podalas link do BAS , ale sama go pewnie nie przeczytalas, skoro nie potrafisz wskazac tego "bledu formalnego". > No i tego się trzymajmy. Skarbenku, bylo jeszcze orzeczenie TK z 3 grudnia. Zapomnialas? > Ech, nie zajmował się bo nie miał kompetencji ale nie znalazł....i jakie to pra > wne znaczenie skoro tym się nie zajmował?:) Zapomnialas o orzeczeniu z 3 grudnia? To w nim TK ORZEKL ilu sedziow mogl wybrac Sejm VII kadencji (trzech), a ilu mogl wybrac Sejm VIII kadencji (dwoch) . Wiec poniewaz Sejm VIII kadenci wybral 5 sedziow , a nie 2, to znaczy ze wybral 3 sedziow -dublerow. Odpowiedz Link
astra18 Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 19:54 maria421 napisała: > astra18 napisał: > > > Owszem, wskazałam z linkiem. > > Podalas link do BAS , ale sama go pewnie nie przeczytalas, skoro nie potrafisz > wskazac tego "bledu formalnego". Liczyłam na Twoją umiejetność czytania ze zrozumieniem, no ale skoro do dziś nie zrozumiałaś to sorrygregory. > > > No i tego się trzymajmy. > > Skarbenku, bylo jeszcze orzeczenie TK z 3 grudnia. Zapomnialas? A jakże bym mogła zapomnieć, wydane już PO zmianie uchwała sejmu wyboru kandydatów na sędziów TK. Odpowiedz Link
maria421 Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 20:05 astra18 napisał: > Liczyłam na Twoją umiejetność czytania ze zrozumieniem, no ale skoro do dziś ni > e zrozumiałaś to sorrygregory. Gdybys Ty wiedziala o jaki "blad formalny" chodzi, to bys mi go z pamieci recytowala. > A jakże bym mogła zapomnieć, wydane już PO zmianie uchwała sejmu wyboru kandyda > tów na sędziów TK. I co z tego? Zaskarzona byla ustawa z czerwca 2015, TK zapowiedzial orzeczenie na 3 grudnia, wiec PiS w ekspresowym trybie wybral swoich sedziow (sprawdz czy przy tym nie bylo bledu formalnego), a usluzny Duda noca ich zaprzysiagl zeby zdazyc przed tym zapowiedzianym orzeczeniem. Odpowiedz Link
astra18 Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 20:13 maria421 napisała: > astra18 napisał: > > > Liczyłam na Twoją umiejetność czytania ze zrozumieniem, no ale skoro do d > ziś ni > > e zrozumiałaś to sorrygregory. > > Gdybys Ty wiedziala o jaki "blad formalny" chodzi, to bys mi go z pamieci recyt > owala. Skoro wiesz o jaki link chodzi to sobie możesz odświeżyć pamięć. > > > A jakże bym mogła zapomnieć, wydane już PO zmianie uchwała sejmu wyboru k > andyda > > tów na sędziów TK. > > I co z tego? To z tego, że było już "po ptakach" na ten czas. > Zaskarzona byla ustawa z czerwca 2015, TK zapowiedzial orzeczenie na 3 grudnia, > wiec PiS w ekspresowym trybie wybral swoich sedziow ..wczesniej wycofał swoje zaskarżenie bo własnie BAS dokopało się do błędu przy wyborze sędziów w poprzedniej kadencji, więc szybciutko PO zaskarżyło swoją własną ustawę..:) (sprawdz czy przy tym nie > bylo bledu formalnego), a usluzny Duda noca ich zaprzysiagl zeby zdazyc przed t > ym zapowiedzianym orzeczeniem. Lege artis, no chyba że znajdziesz bład. Ty jedna, jedyna:) Jak > > Odpowiedz Link
maria421 Re: Szczerosc Piotrowicza 04.05.18, 08:26 astra18 napisał: > Skoro wiesz o jaki link chodzi to sobie możesz odświeżyć pamięć. Ty wiesz ze byl jakis link, ale nie wiesz o jaki "blad formalny" chodzi. > To z tego, że było już "po ptakach" na ten czas. Co bylo "po ptakach"???? PRZED orzeczeniem TK w tej sprawie cos bylo "po ptakach"??? > ..wczesniej wycofał swoje zaskarżenie bo własnie BAS dokopało się do błędu przy > wyborze sędziów w poprzedniej kadencji, więc szybciutko PO zaskarżyło swoją wł > asną ustawę..:) I wlasnie na podstawie zaskarzenia przez PO ustawy czerwcowej TK wydal orzeczenie 3 grudnia 2015. > Lege artis, no chyba że znajdziesz bład. Ty jedna, jedyna:) Podpowiem Ci- sprawdz czy zostal dotrzymany termin miedzy zgloszeniem kandydatow a ich wyborem. Odpowiedz Link
astra18 Re: Szczerosc Piotrowicza 04.05.18, 09:10 maria421 napisała: > > Lege artis, no chyba że znajdziesz bład. Ty jedna, jedyna:) > > Podpowiem Ci- sprawdz czy zostal dotrzymany termin miedzy zgloszeniem kandydato > w a ich wyborem. A sprawdziłaś poprawkę do regulaminu sejmu, z dnia 26 listopada 2015 - podpowiem? > Odpowiedz Link
maria421 Re: Szczerosc Piotrowicza 04.05.18, 09:33 astra18 napisał: > A sprawdziłaś poprawkę do regulaminu sejmu, z dnia 26 listopada 2015 - podpowie > m? Jasne, PiS 25 listopada uchwalil "brak mocy prawnej" wyboru sedziow pazdziernikowych, 26 listopada zmienil regulamin i stwierdzil ze sedziego TK mozna zglaszac w dowolnym terminie, ale... ile dni uplynelo miedzy przedstawieniem kandydatur a glosowaniem nad tymi kandydaturami? Odpowiedz Link
astra18 Re: Szczerosc Piotrowicza 04.05.18, 09:47 maria421 napisała: > astra18 napisał: > > > A sprawdziłaś poprawkę do regulaminu sejmu, z dnia 26 listopada 2015 - po > dpowie > > m? > > Jasne, PiS 25 listopada uchwalil "brak mocy prawnej" wyboru sedziow pazdziernik > owych, 26 listopada zmienil regulamin i stwierdzil ze sedziego TK mozna zglasza > c w dowolnym terminie czy to jest niezgodne z prawem? , ale... ile dni uplynelo miedzy przedstawieniem kandydatu > r a glosowaniem nad tymi kandydaturami? > No to przeczytaj poprawkę. > > Odpowiedz Link
maria421 Re: Szczerosc Piotrowicza 04.05.18, 10:27 astra18 napisał: > czy to jest niezgodne z prawem? Astro, to bylo niezgodne nawez z PiSowska nowelizacja z 19 listopada :-) > No to przeczytaj poprawkę. A Ty czytalas? Porownalas ja z PiSowska nowelizacja z 19 listopada? Odpowiedz Link
astra18 Re: Szczerosc Piotrowicza 04.05.18, 11:04 maria421 napisała: > astra18 napisał: > > > czy to jest niezgodne z prawem? > > Astro, to bylo niezgodne nawez z PiSowska nowelizacja z 19 listopada :-) A nie pomyliła się Pani nowalizacja ustawy ze zmianą regulaminu w art.30?:)))))) > > > No to przeczytaj poprawkę. > > A Ty czytalas? Porownalas ja z PiSowska nowelizacja z 19 listopada? Mam porównać ustawę z regulaminem sejmu?:) > Odpowiedz Link
maria421 Re: Szczerosc Piotrowicza 04.05.18, 11:28 astra18 napisał: > A nie pomyliła się Pani nowalizacja ustawy ze zmianą regulaminu w art.30?:))))) > ) > Mam porównać ustawę z regulaminem sejmu?:) Masz porownac dwa twory prawne PiSu z tego samego miesiaca. Podpowiadam ze USTAWA stoi powyzej innych aktow prawnych. Zreszta, nie porownuj, oszczedz sobie czasu, przeciez dla Ciebie najwazniejsze jest PiSie CWANIACTWO a nie zadne normy i standardy prawne. Odpowiedz Link
maria421 Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 16:30 astra18 napisał: > Tamci sedziowie zostali wybrani przez poprzedni sejm z naruszeniem procedur for > malnych wiec ich wybor byl niewazny . Ty ciagle piszesz o "naruszeniu procedur formalnych", ale jak znow zapytam JAKIE procedury zostaly naruszone, to nie bedziesz potrafila odpowiedziec. Przypominam tez ze TK nie dopatrzyl sie zadnego naruszenia "procedur formalnych". > sedzia TK z mozliwoscia orzekania zostaj > e sie po odebraniu slubowania przed prezydentem. Nie wiedziales o tym? Nie wiedzialas o tym, ze Duda mial obowiazek przyjac slubowanie od sedziow wybranych 8 pazdziernika? Odpowiedz Link
astra18 Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 17:41 maria421 napisała: > astra18 napisał: > > > Tamci sedziowie zostali wybrani przez poprzedni sejm z naruszeniem proced > ur for > > malnych wiec ich wybor byl niewazny . > > Ty ciagle piszesz o "naruszeniu procedur formalnych", ale jak znow zapytam JAKI > E procedury zostaly naruszone, to nie bedziesz potrafila odpowiedziec. To sobie włącz wyszukiwarkę bo na duble nie mam już ochoty, albo wypij podwójną dawkę Bilobilu. Albo sobie pogmeraj w guglu. > Przypominam tez ze TK nie dopatrzyl sie zadnego naruszenia "procedur formalnych > ". Bo to nie jego kompetencja, więc się tym nie zajmował. > > > sedzia TK z mozliwoscia orzekania zostaj > > e sie po odebraniu slubowania przed prezydentem. Nie wiedziales o tym? > > Nie wiedzialas o tym, ze Duda mial obowiazek przyjac slubowanie od sedziow wybr > anych 8 pazdziernika? Zapomniałas już ile razy stawiano Ci tu pytanie o wskazanie takiego zapisu o "obowiązku"? Więc nie zaczynaj znów tego makaronu na uszy nawijać. > > Odpowiedz Link
maria421 Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 16:32 astra18 napisał: > Kazda stacja walczaca o miano wiarygodnosci jest zobowiazana do przekazywania r > zetelnych informacj, wiec podawanie nieprawdziwych informacji o istnieniu jakis > sedziow dublerow przeczy tej wiarygodnosci.Dzieki abonamentowi teoretycznie ma > sz szanse ogladac rowniez TVN. > To tak a.propos murzynow. To, ze w TK sa sedziowie- dublerzy to jest FAKT, i bardzo dobrze ze TVN24 o tym fakcie przypomina. Odpowiedz Link
maria421 Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 17:16 Wracajac jednak do Rachonia, Astra, przypomnij mi czy kiedy politycy PiSu wnosili skargi do PE to jakikolwiek dziennikarz TVP nazwal to "donosem"? Bylo tak kiedys? Odpowiedz Link
astra18 Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 17:47 maria421 napisała: > Wracajac jednak do Rachonia, Astra, przypomnij mi czy kiedy politycy PiSu wnosi > li skargi do PE to jakikolwiek dziennikarz TVP nazwal to "donosem"? Mario, nie udawaj, chodzi przede wszystkim o GŁOSOWANIE za przyjęciem rezolucji ws sankcji dla Polski, za którą ochoczo te paru szmalcowników swje brudne łapki podnosiły. Więc mnie nie próbuj zaskoczyć swoimi starymi, wyświechtanymi sztuczkami. Odpowiedz Link
maria421 Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 18:20 astra18 napisał: > Mario, nie udawaj, chodzi przede wszystkim o GŁOSOWANIE za przyjęciem rezolucji > ws sankcji dla Polski, za którą ochoczo te paru szmalcowników swje brudne łapk > i podnosiły. > Więc mnie nie próbuj zaskoczyć swoimi starymi, wyświechtanymi sztuczkami. Astra, nie chodzilo wcale o glosowanie : O budżecie rozmawiano w „Minęła 20”. Widzowie na początku obejrzeli fragment przemówienia Michała Boniego. Michał Rachoń ocenił, że debaty o praworządności w Polsce „zostały wywołane takimi jak ten donosami polityków Platformy Obywatelskiej i nie tylko”. W obronie stanął Adam Szejnfeld. Najpierw ja mam pytanie do pana: jakim prawem wystąpienia eurodeputowanych, posłów wybranych w wolnych demokratycznych wyborach, określa pan pojęciem donosy. Przed chwilą tak pan powiedział niezalezna.pl/224172-ostra-wymiana-zdan-w-minela-20-szejnfeld-uslyszal-o-donosach-i-opuscil-nagranie-wideo Wiec zamiast zaczniesz swoje gadki o moich "wyswiechtanych sztuczkach", DOINFORMUJ SIE. Ale rozumiem, ze nie masz ZADNEGO przykladu kiedy to w czasach kiedy PiS "donosil na Polske" w UE dziennikarze panstwowej TV nazywali to "donosem" Taka jest roznica miedzy dawna TVP i TVPiS, o ktorej sam Piotrowicz mowi ze jest dla .... mniej inteligentnych. Odpowiedz Link
astra18 Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 18:42 maria421 napisała: > Astra, nie chodzilo wcale o glosowanie : > > [i]O budżecie rozmawiano w „Minęła 20”. Widzowie na początku obejrzeli fragment > przemówienia Michała Boniego. Michał Rachoń ocenił, że debaty o praworządno > ści w Polsce „zostały wywołane takimi jak ten donosami polityków Platformy Obyw > atelskiej i nie tylko”. No własnie: " i nie tylko", a w dalszej części programu o tym głosowaniu była mowa. Oglądałaś?? > Wiec zamiast zaczniesz swoje gadki o moich "wyswiechtanych sztuczkach", DOINFO > RMUJ SIE. Doinformowałam się bo akurat to oglądałam.Wiec nie pajacuj. > > Ale rozumiem, ze nie masz ZADNEGO przykladu kiedy to w czasach kiedy PiS "donos > il na Polske" w UE dziennikarze panstwowej TV nazywali to "donosem" Nie mam, bo nie było w tamtych wydarzeniach sytuacji z projektem rezolucji przygotowanej przez polskich europarlamentarzystów. > > Taka jest roznica miedzy dawna TVP i TVPiS, o ktorej sam Piotrowicz mowi ze jes > t dla .... mniej inteligentnych. Tak jakbyś tamtą oglądała na bieżąco. Nawet nie masz pojęcia o nazwiskach "tamtych" dziennikarzy a ważna jesteś jak szczypiorek na wiosnę. Odpowiedz Link
astra18 Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 17:43 maria421 napisała: > astra18 napisał: > > > Kazda stacja walczaca o miano wiarygodnosci jest zobowiazana do przekazyw > ania r > > zetelnych informacj, wiec podawanie nieprawdziwych informacji o istnieniu > jakis > > sedziow dublerow przeczy tej wiarygodnosci.Dzieki abonamentowi teoretycz > nie ma > > sz szanse ogladac rowniez TVN. > > To tak a.propos murzynow. > > To, ze w TK sa sedziowie- dublerzy to jest FAKT, To jest nieprawda. i bardzo dobrze ze TVN24 o tym > fakcie przypomina. Głupki niech w to wierzą dalej, po to siedzi tam Morozowski z Łaszcz, od czasu wspomagani przez Kolende-Zaleską, pod ręką z Sobieniowskim. Odpowiedz Link
jureek Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 17:57 astra18 napisał: > > To, ze w TK sa sedziowie- dublerzy to jest FAKT, > > To jest nieprawda. Jak to nieprawda. Twierdzisz, że Henryk Cioch i Mariusz Muszyński nie są w TK? Odpowiedz Link
astra18 Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 18:05 jureek napisał: > astra18 napisał: > > > > To, ze w TK sa sedziowie- dublerzy to jest FAKT, > > > > To jest nieprawda. > > Jak to nieprawda. Twierdzisz, że Henryk Cioch i Mariusz Muszyński nie są w TK? Czy ja napisałam że Cioch i Muszyński są dublerami, lub pozostali sędziowie? Odpowiedz Link
jureek Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 18:51 astra18 napisał: > Czy ja napisałam że Cioch i Muszyński są dublerami, lub pozostali sędziowie? Napisałaś, że nieprawdą jest, że TK są dublerzy, a Cioch i Muszyński są przecież w TK. Odpowiedz Link
astra18 Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 18:56 jureek napisał: > astra18 napisał: > > > Czy ja napisałam że Cioch i Muszyński są dublerami, lub pozostali sędziow > ie? > > Napisałaś, że nieprawdą jest, że TK są dublerzy, a Cioch i Muszyński są przecie > ż w TK. Że "w" TK - Coś jeszcze nie pasuje? Odpowiedz Link
maria421 Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 18:31 astra18 napisał: > > To, ze w TK sa sedziowie- dublerzy to jest FAKT, > > To jest nieprawda. To jest FAKT, a Ty przestan sie osmieszac bezmyslnie powtarzajac o jakims "bledzie formalnym" wyboru 3 sedziow pazdziernikowych, ktorego to "bledu formalnego" NIGDY nie potrafilas wskazac. > Głupki niech w to wierzą dalej, po to siedzi tam Morozowski z Łaszcz, od czasu > wspomagani przez Kolende-Zaleską, pod ręką z Sobieniowskim. Glupki, czyli ci do ktorych skierowana jest TVPiS , to wierza wlasnie w jakis "blad formalny", choc nie potrafia go wskazac. Odpowiedz Link
astra18 Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 18:45 maria421 napisała: > To jest FAKT, a Ty przestan sie osmieszac bezmyslnie powtarzajac o jakims "bl > edzie formalnym" wyboru 3 sedziow pazdziernikowych, ktorego to "bledu formalneg > o" NIGDY nie potrafilas wskazac. Ja nie będę Cię ośmieszać bo z Twojej choroby nie będę się naśmiewać. Rzecz to somatyczna, bywa. > > Glupki, czyli ci do ktorych skierowana jest TVPiS , to wierza wlasnie w jakis " > blad formalny", choc nie potrafia go wskazac. Ja nie piszę o wierze. > Odpowiedz Link
maria421 Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 12:17 astra18 napisał: > Tak "zakrzyczał" posła opozycji Rachoń:) > > twitter.com/_nazimno/status/991787120078544897 Na pewno chcialas mi podeslac twitt jakiejs Pani Renatki? Material jak Rachon zakrzyczal Szejnelda widzialam Odpowiedz Link
astra18 Re: Szczerosc Piotrowicza 03.05.18, 13:20 maria421 napisała: > astra18 napisał: > > Tak "zakrzyczał" posła opozycji Rachoń:) > > > > twitter.com/_nazimno/status/991787120078544897 > > Na pewno chcialas mi podeslac twitt jakiejs Pani Renatki? Twitt zawierajacy nagranie "zakrzyczenia" posla Szejnfelda. > > Material jak Rachon zakrzyczal Szejnelda widzialam No to widzislas cos czego nie bylo:) Odpowiedz Link