Dodaj do ulubionych

Kosmetyki do brwi

24.07.17, 20:04
Uzywacie, nie uzywacie, jesli tak to czego?

Przez ostatnie kilka lat uzywalam dwupaku Benefita (wosk + cien). Wosk niby do modelowania, cien do nadawania koloru. I doszlam w koncu do wniosku, ze ten produkt nie do konca mi pasuje, albo raczej przestal mi pasowac i szukam czegos nowego. Modelowania nie potrzebuje, bo z naturalnego ksztaltu jestem zadowolona. Potrzebuje czegos co nada kolor (jasnobrazowy/brazowy). Od jakiegos czasu wyrastaja mi w brwiach takie grube jasne wloski (siwe??) i niczym nie jestem w stanie ich zakolorowac. Kradka zazwyczaj daje zbyt szybko zbyt mocny efekt, a ja potrzebuje tylko lekkiego retuszu.

Jakies pomysly?
Obserwuj wątek
    • izas55 Re: Kosmetyki do brwi 25.07.17, 07:01
      Ja używam. Różnych rzeczy.
      Jeżeli chcę w miarę naturalny efekt to cienie do brwi Inglota. Jak średni to ostatnio NYX tinted brow mascara www.nyxcosmetics.com/tinted-brow-mascara/NYX_169.html?cgid=brows

A od dłuższego czasu Aqua brow wizaz.pl/kosmetyki/produkt,58910,aqua-brow.html daje dość spektakularny efekt, ale jest perfekcyjny do poprawiania kształtu. Na to bezbarwna maskara żeby przytrzymać moje brwi breżniewa
      • sbarazzina Re: Kosmetyki do brwi 25.07.17, 09:55
        A ktory Twoim zdaniem najlepiej pokrywa wloski kolorem? Bo zalezy mi na naturalnym efekcie, ale obawiam sie, ze cien Inglota (tak jak ten z Benfita) nie da sobie rady. Moze sprobuje dorwac gdzies ten NYX.
        • izas55 Re: Kosmetyki do brwi 25.07.17, 20:54
          Najbardziej naturalny efekt daje jednak cien. Maskara niezle pokrywa wloski ale moim zdaniem daje mniej naturalny efekt. Maskar do brwi jest polno np. w rossmannie. Na pewno jest Wibo, l'oreal, catrice, i dzisiaj widzialam miss sporty. A jezeli lubisz Benefit to jest jeszcze Gimme Brow www.sephora.pl/Makijaz/Kosmetyki-do-brwi/Zele-i-pomady-do-brwi/Gimme-Brow-zel-dodajacy-brwiom-objetosci/P2578001
    • teresa104 Re: Kosmetyki do brwi 27.07.17, 13:06
      Na siwe nie siwe chyba farbowanie byłoby najlepsze. Póki włos będzie w skórze, powinien kolor trzymać.
      Sama jednak takiej rady bym nie chciała dostać, bo sugeruje ona wizytę w salonie kosmetycznym, a ja do salonów czuję niechęć.
      A jeśli masz tych brwi dużo, to może te siwe grubasy wyrwać najlepiej?

Jeśli zaś chodzi o moje sposoby na brwi, to odpuszczam niemal wszelkie poza przejechaniem po brwiach tłustym bezbarwnym sztyftem, żeby włoski leżały w jedną stronę. Zaakceptowałam rzadkość i wręcz dziurę w jednej brwi, pokrywanie tych "defektów" czymkolwiek wygląda tandetnie i obnaża moje skazane na przegraną wysiłki. Polubiłam się za to z tuszem do rzęs i lekkim brązowawym cieniem do powiek, wystarczą dla podkreślenia oczu.
      • izas55 Re: Kosmetyki do brwi 28.07.17, 07:29
        Akurat brwi całkiem nieźle robią w BrowBarach Benefitu, są chyba we wszystkich Sephorach, które mają Benefit. Regulują i robią hennę. Ja byłam bardzo zadowolona, dziewczyna zrobiła mi mieszankę do farbowania, która dała absolutnie perfekcyjny kolor. No chyba, że nie lubisz jak ktoś ci się w sklepie przygląda jak siedzisz z henną na brwiach
    • sbarazzina Re: Kosmetyki do brwi 28.07.17, 21:47
      Poszlam po maskare NYX, a wyszlam z Benefitem ;) Chyba jestem podatna na sugestie pań sprzedawczyń :) Zobaczymy czy w domu uda mi sie powtórzyć to co pani mi zrobiła z brwiami.
      • izas55 Re: Kosmetyki do brwi 02.08.17, 11:30
        I jak?
        • sbarazzina Re: Kosmetyki do brwi 23.08.17, 21:17
          Kolor tego Gimme Brow jest dla mnie dobry i IMO efekt jest ciagle bardzo naturalny. Ale zeby zakolorowac te jasne wloski, musze przejechac szczoteczka kilka razy i czasem zdarzy sie ze dookola mam juz za duzo produktu a wlosek ciagle jasny. Ogolnie jest lepiej niz z cieniem, ale do idealne rozwiazanie to to nie jest. No i pani sprzedawczyni orzkonala mnie, zeby kupic tez ten bezbarwny zel do utrwalania i ja wiem, mam wrazenie, ze jak juz okielznam brwi tym Gimmi Brow, to zel czasem mi je rozczochra, to co juz bylo ulozone. Ehh
    • panna_lila Re: Kosmetyki do brwi 02.08.17, 14:48
      ja ostatnio zachwyciłam się tym wizaz.pl/kosmetyki/produkt,142336,sourcils-styler.html
      jest rewelacyjny. Dotychczas używałam tez Benefita Brown Zings i wydawało mi się, ze nic lepszego nie kupię do tych moich mizernych brwi, ale Lancome pozwala mi kilkoma pociągnięciami uzyskać fajny efekt

co prawda nie umiem jeszcze posługiwać się tym wynalazkiem jak pan w tym filmiku, ale moje efekty też mnie zadowalają:)
      www.youtube.com/watch?v=RtW9hdQynKc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka