Gość: justynka IP: 82.132.136.* 05.10.08, 18:55 witam serdecznie! Szukam opiekunki do dwójki dzieci(8 i 6 lat)na ok.3-4 h dziennie,po powrocie ze szkoły(Manchester).Nie wiem,jaka jest stawka za godzinę? Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdalena_gignal Re: opiekunka 06.10.08, 09:25 Witaj Justynko, minimalna stawka wynagrodzenia za godzinę pracy wynosi w Wielkiej Brytanii 5,73 funtów brutto. Pozdrawiam, Magda Gignal Odpowiedz Link
justyna_w24 Re: opiekunka 07.10.08, 21:43 zalezy jakiej opiekunki szukasz, jesli to ma byc childminder to taka bierze ok 3 funtow za godzine, od dziecka, przy rodzenstwie moze byc znizka, i jesli pobierasz child tax credit to mozesz ubiegac sie o zwrot czesci kosztow Odpowiedz Link
heraa Re: opiekunka 15.10.08, 21:49 no nie wiem czy ktos sie zaopiekuje za 3£ a co do zwrotu opiekunka musi byc zarejestrowana moja koleznka placi 65£ tygodniowo w tzw klubie przed i po szkolnym musisz sie dowiedziec w swoim rgionie napewno jakies ogloszenie wisi w szkole na tablicy ogloszen Odpowiedz Link
1kasia2007 Re: opiekunka 15.10.08, 22:27 Cześć,miałam podobny problem i znalazłam opiekunkę na tej stronie www.childcarelink.gov.uk znajdziesz tam opiekunki w całej anglii, zarejestrwane,sprawdzone i pewne że dzieciom nic się nie stanie pod ich opieką,podane tam też sa ceny za godzinę gdzie mieszkają itp. mam nadzieję że znajdziesz kogoś a może i komuś jeszcze przyda się ten link.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
justyna_w24 Re: opiekunka 17.10.08, 16:00 heraa napisała: > no nie wiem czy ktos sie > zaopiekuje za 3£ no to dowiedz sie ze sie zgodzi :) sama szukalam i u mnie w okolicy opiekunka bierze od 2,25 do 3 funtow za godziny (zarejsetrowana opiekunka oczywicie) Odpowiedz Link