Dodaj do ulubionych

praca magisterska

26.03.11, 15:24
Muszę wybrać temat pracy magisterskiej na temat twórczości Pielewina. Przeczytałam juz mnóstwo artykułów i dalej mam mętlik w głowie. Nie przychodziłoby komuś nic do głowy? Myślałam nad intertekstualnością w jego twórczości ale troche sie martwie że to za obszerny temat.
Obserwuj wątek
    • 8-anna Re: praca magisterska 27.03.11, 09:37
      Wydaje mi się, że temat jest nie tylko zbyt obszerny, ale także [nie obraź się] za trudny do ogarnięcia dla studenta.
      A co powiesz na taki: "Cechy powieści postmodernistycznej na podstawie prozy Pielewina"?
      Wg mnie - lekki, łatwy i przyjemny temat.
      • clas_sic Re: praca magisterska 29.03.11, 23:07
        Na UW Grzegorz Szymczak pisał doktorat "Proza Wiktora Pielewina w kontekście rosyjskiego postmodernizmu" i i tak o wszystkim nie napisał. To już lepiej wybierz sobie jeden utwór i go rzetelnie zanalizuj. Wtedy choćby ową intertekstualność - jako sztandarowy przejaw postmodernizmu - możesz prześledzić. Pod warunkiem, że będziesz w stanie ją w tekście sama dostrzec.
        A to praca na jakie seminarium (literatura/kultura/język)?
        • 8-anna Re: praca magisterska 30.03.11, 09:17
          Ale temat doktoratu "Proza Wiktora Pielewina w kontekście rosyjskiego postmodernizmu" i temat, podany przeze mnie "Cechy powieści postmodernistycznej na podstawie prozy Pielewina" to są ZUPEŁNIE RÓZNE tematy, czy tego nie widać na pierwszy rzut oka:)?
          • clas_sic Re: praca magisterska 31.03.11, 00:54
            tak - zupełnie różne :) Tylko oba o postmodernizmie i Pielewinie... Warto pamiętać, że rosyjski postmodernizm jest nieco inny od światowego. Autorce może braknąć czasu, żeby przeczytać wszystkie powieści Pielewina, a potem doszukać się jeszcze teorii o postmodernizmie.
            A nazwisko dr Szymczaka pojawiło się tu po to, żeby podpowiedzieć studentce jeszcze jedno źródło bibliograficzne
            • 8-anna Re: praca magisterska 31.03.11, 09:05
              Założyłam, że autorka, chcąc pisać o Pielewinie przeczytała te jego kilka powieści.:) Ale jeżeli nie, to może się przecież ograniczyć i ująć to w temacie na przykład tak: "...na podstawie wybranych utworów Pielewina". Dziwi mnie jedno, ze tematu pracy przyszła autorka szuka na nieprofesjonalnym forum. A co robi jej promotor?
              No, ale gdyby promotor się tym zajął, to my nie mielibyśmy o czym pisać:))

• gosiaaak86 Re: praca magisterska 03.04.11, 14:11
                Temat wybrany :) Będzie intertekstualizm.Dziękuje za wszystkie uwagi.

I proszę bez uwag na temat mojego promotora, wie co robi.

Pozdrawiam
    • zerosto Re: praca magisterska 20.09.11, 12:10
      Mam do zbycia profesjonalnie napisaną i szczegółową pracę magisterską na temat terroryzmu i mediów.
      - 110 stron,
      - bogata bibliografia, ponad 80 pozycji.

Kontakt: zerosto@op.pl
    • marta87143 konsultacje w pisaniu prac naukowych 23.12.12, 20:33
      konsultacje w pisaniu prac dyplomowych

www.facebook.com/pages/Konsultacje-w-pisaniu-prac-naukowych/308675285831487?fref=ts
      kontakt:

pomoc_studentom@interia.pl
      gg: 38287001
    • marta87143 konsultacje w pisaniu prac naukowych... 23.12.12, 20:38
      konsultacje w pisaniu prac dyplomowych

www.facebook.com/pages/Konsultacje-w-pisaniu-prac-naukowych/308675285831487?fref=ts
      kontakt:

pomoc_studentom@interia.pl
      gg: 38287001

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka