Forum Sport Tenis
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Rzym-2015.

09.05.15, 18:15

Wozniacki gra z:
    1r-bye
    2r-#29 Azarenka-i tu jest koniec marzen
    3r--#11 Kerber
    cf-#3 Sharapova
    pf-#1 Serena
    f- #4 Kvitova?#18 Kuznetsova

Kerber gra z:
    1r-#28 Cornet
    2r-#31 Begu
    3r- #29 Azarenka
    cf- #3 Sharapova
    pf- #1 Serena

Kerber moze przegrac doslownie w kazdym meczu a moze dojsc i do 3 rundy.

W eliminacjach gra #109 Ulka Radwanska i w 1-szej rundzie pokonala juz #68 Lucic-Baroni 62 63 i w ostatniej rundzie eliminacji zagra z #57 Hradecka.
    Obserwuj wątek
      • Gość: optymist Re: Rzym-2015. IP: *.cpe.webspeed.dk 09.05.15, 20:48
        Caroline Wozniacki ma jednak cholernego pecha ze znowu trafila w losowaniu na Azarenke. Nie ma ani jednej tenisistki w tym turnieju ktora mialaby ochote grac z ta "bomba zegarowa" jaka jest
        Victoria.Bedzie bardzo wazne jaka taktyke wybierze i jak bedzie serwowac w meczu z Victoria.
        Caroline w Rzymie nie ma do obrony zadnych punktow ale tez ich nie powiekszy w wypadku przegranego meczu.
        • maksimum Re: Rzym-2015. 10.05.15, 03:22
          Azarenka ma tez ciezkie zycie bo jako nierozstawiona moze wpadac na najlepsze zawodnicznki juz w pierwszych rundach.
          W nastepnym turnieju we French Open moze wpasc w 1r na Radwanska.
          • maksimum #109 U.Radwanska-#57 Hradecka 63 64. 10.05.15, 17:02
            Duzy sukces Ulki Radwanskiej a w 1-szej rundzie turnieju glownego najwazniejsze jest losowanie.
            Jest 8 kwalifikantek i jest jedna mozliwosc ze dwie kwalifikantki graja miedzy soba,co byloby dla niej najlepsze lub wpadniecie na Gajdosova,ktora jest dla Ulki do pokonania.
            Pozostalych 6 opcji stawia Ulke w trednej sytuacji by przejsc 1 -sza runde turnieju glownego.

Wszystkie mecze eliminacji zakonczyly sie wygranymi nizej notowanych zawodniczek:
            Venina -Schmiedlova 46 62 75
            Dulgheru-Tsurenko 62 46 63
            McHale-Davis 57 61 64
            Jovanovski-Niculescu 64 57 64
            Doi-Tomljanivic 63 64
            • Gość: j. W I rundzie: Begu IP: *.dynamic.chello.pl 10.05.15, 19:46
              Pokonanie czeskiego robokopa jest dla Uli dużym sukcesem. Teraz czeka ją pojedynek z Iriną-Camelią Begu. Nie będzie łatwo, bo Rumunka ostatnio poczyniła postępy. Ale pewna szansa chyba jest.
              • maksimum Re: W I rundzie: Begu 10.05.15, 19:53
                Begu poprawila sie w tym,ze mocniej uderza bo kiedys to tylko biegala do wszystkich pilek.
                Nie jest najtrudniejsza przeciwniczka na jaka mogla wpasc Ulka ale nie jest i najslabsza.

Gdyby Ulka pokonala Begu to w 2r ma Kerber/Cornet,czyli strome schody.
                A jak juz doszlo do gdybania,to w 3r bylaby Azarenka/Wozniacki.
      • Gość: j ćwierćfinały IP: *.dynamic.chello.pl 10.05.15, 21:57
        Signore:

Errani - Ivanović
        Szarapowa - Kerber
        Suárez - Kvitová
        Šafářová - Halep

Signori:

Djoković - Nishikori
        Tsonga - Ferrer
        Wawrinka - Nadal
        Dimitrow - Federer
        • maksimum Re: ćwierćfinały 10.05.15, 22:42
          signore:

1-Serena-Pliskova
          2-Azarenka-Sharapova
          3-Kvitova-Suarez-Navarro
          4-Safarova-Halep

Men:

1-Djokovic-Nishikori
          2-Murray-Ferrer
          3-Nadal-Wawrinka
          4-Federer-Berdych.
          • Gość: MACIEJ #31 Begu-#11 Kerber 63 63. IP: *.c3-0.elm-ubr2.qens-elm.ny.cable.rcn.com 13.05.15, 18:47
            Kerber utrzymuje sie na #10 pozycji ale tuz za nia jest Suarez-Navarro,ktorej wystarczy zwyciestwo nad Bouchard by minac Kerber w rankingu.

Radwanska jest juz #14 a tuz za nia jest Venus,ktora wlasnie pokonala Svitoline 64 63 a nastepny mecz w 3r ma z Halep.
            Venus musialaby dojsc az do finalu by wyprzedzic Radwanska w rankingu.

#65 McHale-#15 Errani 64 64. nastepny mecz z Serena.
            #78 Gavrilova-#7 Ivanovic 57 76 76. nastepny mecz z Bacsinszky.
            • maksimum #78 Gavrilova-#24 Bacsinszky 64 76. 14.05.15, 18:03
              To jest przelomowy turniej w karierze Gavrilovej,bo zwyciestwem nad Bacsinszky wysuwa sie na
              #67. Nastepny mecz ma z McHale w ktorym jest zdecydowana faworytka i gdyby wygrala to awansuje na #47.
              Nie chce nawet myslec o meczu polfinalowym przeciw Sharapova/Azarenka bo to moze byc rzeczywiscie uczta tenisowa.
              Azarenka jest za slaba dla Gavrilovej ale z Sharapova bedzie dobry mecz.
              Serena zrezygnowala z obrony tytulu bo w poprzednim meczu z Pavlyuchenkova juz wygladala na zdezorientowana i slaba.
              Navarro odeslala Bouchard do domu a Halep pokonala Venus.
              • maksimum Cwiercfinaly. 15.05.15, 00:44
                1-Gavrilova-McHale
                2-Sharapova-Azarenka
                3-Kvitova-Suarez-Navarro
                4-Halep-Dulgheru.

Czyli ja trafilem 5 ,bo Serena sie wycofala,a Jedrek 4 bo wiedzial ze Serena sie wycofa.

W finale Halep-Gavrilova.
                • Gość: j. Re: Cwiercfinaly. IP: *.dynamic.chello.pl 15.05.15, 08:02
                  maksimum napisał:

> [...] Czyli ja trafilem 5 ,bo Serena sie wycofala,a Jedrek 4 bo wiedzial ze Serena sie wycofa.

Nawet, kiedy wygrywasz, nie umiesz powstrzymać się przed wyssanymi z palca sugestiami, umniejszającymi wynik przeciwnika. Moja aprioryczna wiedza na temat zamierzeń tenisistów nie jest większa od twojej, raczej przeciwie, bo ty wyraźnie masz dużo więcej czasu na śledzenie tych rozgrywek. Umiem natomiast wyciągać wnioski z wiedzy powszechnie dostępnej. Serena lubi kończyć turniej rzymski walkowerem - w ostatnich kilku latach zrobiła tak dwukrotnie. A że po Madrycie widać było, że coś z nią teraz nie halo, uznałem, że pewnie znów tak się zachowa. Trafiłem, ale coż z tego, skoro nie umialem zgadnąć, kto ją w ćwierćfinale zastąpi. Podobnie z Murrayem w turnieju męskim. Przewidziałem, że mimo wielkiej formy Andy do ćwiartki w Rzymie nie dotrze, bo dwa dopiero co wygrane turnieje skutecznie go osłabią. - i znów nic mi to nie dało. Udały mi się w tym typowaniu dwa fajewrwerki, ale na wynik one się nie przełożyły.

Wygrałeś typowanie obu turniejów - kobiecego 5-4, męskiego 7-6. Gratuluję, ale szkoda, że znów psujesz zabawę insynuacjami. Cóż, taka już twoja uroda.
                  • maksimum Re: Cwiercfinaly. 15.05.15, 17:02
                    Gość portalu: j. napisał(a):

> maksimum napisał:
                    >
                    > > [...] Czyli ja trafilem 5 ,bo Serena sie wycofala,a Jedrek 4 bo wiedz
                    > ial ze Serena sie wycofa.

>
                    > Nawet, kiedy wygrywasz, nie umiesz powstrzymać się przed wyssanymi z palca suge
                    > stiami, umniejszającymi wynik przeciwnika..... Serena lubi kończyć turniej rzymski walko
                    > werem - w ostatnich kilku latach zrobiła tak dwukrotnie.

Wlasnie o tym mowie.Ja na to nie zwrocilem uwagi,a pewno i fakt ze oddala walkowera Amerykance MacHale tez sie do tego przyczynilo.

> A że po Madrycie widać
                    > było, że coś z nią teraz nie halo, uznałem, że pewnie znów tak się zachowa.

Ja zauwazylem to dopiero w meczu z Pavlyuchenkova wygranym pewnie w dwoch setach ,ale pod koniec meczu Serena wrecz sie zataczala na korcie,jak to kiedys tam chyba w Wimbledonie,kiedy to wszyscy podejrzewali ze byla pijana.

www.youtube.com/watch?v=fJplGI1MIVQ
                    Tlumaczyla to dieta,ale to chyba rowniez przemeczenie i sprawy z cisnieniem.
                    Ona nie byla pijana,bo chodzila jak najbardziej prosto.Byla czyms strasznie oslabiona i nikt nie wie czym.

> Wygrałeś typowanie obu turniejów - kobiecego 5-4, męskiego 7-6. Gratuluję, ale
                    > szkoda, że znów psujesz zabawę insynuacjami. Cóż, taka już twoja uroda.

To mial byc dowcip,ale teraz widze,ze ty wiedziales ze Serena moze zrezygnowac z gry a ja tego nie bralem pod uwage.
                    • maksimum Polfinaly. 15.05.15, 21:34
                      1-Sharapova-Gavrilova
                      2-Halep-Suarez-Navarro

Sharapova rozegrala bardzo dobry mecz z Azarenka i ona jest faworytka do wygrania turnieju.
                      Final Sharapova-Halep.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka