Forum Sport Tenis
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Porsche-2016

17.04.16, 17:15
    www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/posting/2016/1051/MDS.pdf
    Radwanska gra z:
    1r-bye
    2r-Mledenovic
    cf-Ivanovic
    pf-Halep
    f-Kerber/Muguruza
    Obserwuj wątek
      • maksimum Cwiercfinaly. 21.04.16, 22:36
        1-Pliskova-Radwanska
        2-Siegemund-Vinci
        3-Muguruza-Kvitova
        4-Kerber-Navarro

Wymeczyla dzisiaj isia zwyciestwo nad slabo grajaca Petkovic ale jutro padnie z Pliskova choc do tej pory wszystkie 5 pojedynkow z nia wygrala.
        • phi.ona Re: Cwiercfinaly. 22.04.16, 22:24
          niech zgadnę, co napisze maksimum:
          "Wymęczyła dzisiaj isia zwycięstwo nad słabo grająca Pliskova ale jutro padnie..."
          dobrze?
          ;)
          • andy_lt Re: Cwiercfinaly. 22.04.16, 23:05
            A czego się spodziewasz po trutniu z pisowskim mózgiem.Zaraz wyskoczy z typami półfinałów
            i zbłaźni się jak zwykle.
            • phi.ona Re: Cwiercfinaly. 23.04.16, 18:52
              bardzo sobie wypraszam. Popieranie PiS - akurat swiadczy o Macieju jak najlepiej. O Agnieszce zresztą tez.
              • Gość: Wypowiedź Eksperta Re: Cwiercfinaly. IP: 5.174.75.* 23.04.16, 19:48

a dlaczego możesz mi powiedzieć?

z tego co wiem to szanująca się Polonia popiera w Ameryce Korwina Mikke a kiedyś LPR i ugrupowania narodowe.

PiS to odciąganie uwagi od realnych problemów i bełkot w mediach 24 na dobę.

lepiej nie mieć opozycji niż mieć opozycję koncesjonowaną.
              • maksimum Re: Cwiercfinaly. 23.04.16, 19:56
                phi.ona napisała:

> bardzo sobie wypraszam. Popieranie PiS - akurat swiadczy o Macieju jak najlepie
                > j. O Agnieszce zresztą tez.

No wlasnie!!
                Ja z Isia jestem w PiSie i to dobrze o nas swiadczy.

Zamuleni sa w PO,Nowoczesnej PO i Razem.
                • andy_lt Re: Cwiercfinaly. 23.04.16, 20:47
                  maksimum napisał:

> No wlasnie!!
                  > Ja z Isia jestem w PiSie i to dobrze o nas swiadczy

Skąd Ty moherowy dziadku możesz wiedzieć na kogo głosowała Aga w tych wyborach.
                  Wpływy jej tatusia już dawno się skończyły,a ona się tym nie chwaliła.A gdyby nawet,
                  to za dotychczasowe osiągnięcia tenisowe jestem jej gotów wybaczyć taką głupotę,
                  ale takim jak Ty - NIE.

• phi.ona Re: Cwiercfinaly. 23.04.16, 20:59
                    Iska chodzi na bale SDP i fotografuje się z Gadowskim To mądra dziewczyna. To ze nie chce wchodzić w publiczne przepychanki - tez dobrze o niej świadczy. Kolejnych Korzeniowskich itp nam nie trzeba. Zreszta - nikt w wieku <30 nie popiera PO+idiote Petru. Ci mniej rozgarnięci glosowali na Kukiza ew KORWIN (ktory bez Korwina - mógłby nawet być), reszta - murem za PiS.
                    • maksimum Re: Cwiercfinaly. 23.04.16, 21:19
                      phi.ona napisała:

> Zreszta - nikt w wieku <30 nie p
                      > opiera PO+idiote Petru. Ci mniej rozgarnięci glosowali na Kukiza ew KORWIN (kt
                      > ory bez Korwina - mógłby nawet być), reszta - murem za PiS.

Bardzo prawidlowa ocena sytuacji politycznej w Polsce.
                      Nowoczesna PO jest dla zamulonych,a Petru to jest taki nowoczesny cwok-cham Palikot.
                  • maksimum Re: Cwiercfinaly. 23.04.16, 21:11
                    andy_lt napisał:

> awet, to za dotychczasowe osiągnięcia tenisowe jestem jej gotów wybaczyć taką głupotę
                    > , ale takim jak Ty - NIE.

A co ty ciemniaku mozesz komus wybaczyc lub nie?
                    To moja partia jest u wladzy i bedzie rzadzic przez co najmniej 3 kadencje a takie kundle jak ty,beda skowyczec latami,bo nie rozumieja co sie wokol nich dzieje.

• maksimum Re: Cwiercfinaly. 23.04.16, 19:54
            phi.ona napisała:

> niech zgadnę, co napisze maksimum:
            > "Wymęczyła dzisiaj isia zwycięstwo nad słabo grająca Pliskova ale jutro padnie.
            > .."
            > dobrze?
            > ;)

Z ust mi to wyjelas!!
        • phi.ona Re: Cwiercfinaly. 23.04.16, 19:05
          Ta Siegemund po 7 meczach nie ma najmniejszych oznak zmeczenea. Wczoraj po meczu z Vinci podskakiwała - bez jakiegokolwiek zmęczenia, wrecz jakby byla po napięciem... widać niemieckie laboratoria nie próżnują. Co nie jest zakazanej - jest dozwolone, czyz nie? Bedzie wysyp niemieckich talentów...
          • phi.ona Re: Cwiercfinaly. 23.04.16, 19:27
            Niemka ani przez chwile nie jest spokojna. Kreci rakieta, biega, podskakuje. Ona jest na jakis amfetaminowych srodkach. Tzw "dopalaczy " teraz jest multum. Wielu z nich pewnie nawet nie ma na listach WADA. Nie mowiac o autorskiej produkcji labolatoryjnej. Tak czy tak - to nie jest normalne zachowanie.
            • Gość: Wypowiedź Eksperta Re: Cwiercfinaly. IP: 5.174.75.* 23.04.16, 19:45

jest coś takiego jak jechanie na adrenalinie. najlepsza w tym była Francesa Schiavone. dziwne jak po turnieju nie wyjdzie zmęczenie.

po raz kolejny okazało że jeśli ktoś idzie za ciosem i nie gra jak panienka na nic się zdaje nijaka przebijanka jaką serwuje Radwańska.

trzeba po prostu umieć grać i poruszać się na kortach ziemnych a defensywna gra z kontry nie ma tam racji istnienia. dlatego uważamy profesjonalnie że mączka ziemna to najbardziej prestiżowa nawierzchnia.

można bronić się na kortach ziemnych ale piłek nie da się miarowo powtarzalnie i automatycznie odgrywać robiąc sobie trening na korcie i tak z każdym wygrywać, bo chociażby różny odskok od nawierzchni to uniemożliwia. defensywa może być, ale kreatywna, a jak atak to nie pych tylko konkretnie przeprowadzona pod względem kątowym, rotacyjnym i plasingowym akcja. a nie że pomoże nawierzchnia a potem nadstawiona rakietka i jestem z siebie dumna bo zamortyzowałam woleja i przewidziałam gdzie puknie przeciwniczka. przewidywanie zagrań to tylko pewna umiejętność umysłowa a nie porządna gra w tenisa.

• phi.ona Re: Cwiercfinaly. 23.04.16, 20:04
                nie ma czegos takiego, jak jechanie na adrenalinie (tej wlasnej) przez 7 meczy z rzedu i jeszcze podskakiwanie po kolejnym maratonie. Po prostu - nie ma. Adrenalina sluzy do krotkiej koncentracji i maksymalizacji wysilku, nie do podskoków, kręcenia rakieta, biegania w kolko. I jeszcze - podskakiwania na koniec dosc wyczerpujacego, bo silowego meczu. Nie ma takich cudów.
                • Gość: Wypowiedź Eksperta Re: Cwiercfinaly. IP: 5.174.75.* 23.04.16, 23:12

nie jestem fanem fizycznie zdominowanego tenisa, ale jednak pozwolę sobie zauważyć że to jest wyczynowy i zawodowy sport. to mecz niecałe 2 godziny zdaje się. wymiany były niezbyt intensywne i krótkie jak na korty ziemne. Siegemund nie gra zbyt radykalnie i skraca grę przy siatce. ja wiem że to kobiecy tenis, ale przy takich kryteriach trzeba by uznać że bierze każdy challengerowiec.

osobiście sam popieram jeśli witalność opiera się nie na morderczym treningu ale wyzwala przez zdolności psychiczne.

• maksimum Re: Cwiercfinaly. 23.04.16, 20:06
                Gość portalu: Wypowiedź Eksperta napisał(a):

> trzeba po prostu umieć grać i poruszać się na kortach ziemnych a defensywna gra
                > z kontry nie ma tam racji istnienia. dlatego uważamy profesjonalnie że mączka
                > ziemna to najbardziej prestiżowa nawierzchnia.

Nie tyle prestizowa,co najbardziej wymagajaca fizycznie.
                Do gry na maczce trzeba miec zdrowie a Isia go nie ma.
                • maksimum Siegemund-Radwanska 64 62. 23.04.16, 20:09
                  Isia prowadzila 3:1 40:30 w 1-szym secie i sie ...zapadla.Skonczyla sie fizycznie.
                  Wg. mnie ona powinna sobie odpuscic maczke,bo ktoregos dnia moze umrzec na korcie.
                  To jest koncowka jej kariery i niech jeszcze popyka troche na twardych i to by bylo na tyle.
                • Gość: Wypowiedź Eksperta Re: Cwiercfinaly. IP: 5.174.75.* 23.04.16, 23:25

najbardziej prestiżowa. znowu odsyłam do wyników jakie osiągali na ziemi najlepsi tenisiści: Rios, Gonzalez, Arazi, Coria. i dodatkowo nie premiująca wzrostu z urodzenia. tenis kobiecy przykłady: Henin, Schnyder, Suarez Navarro, Schiavone.

ja grałem całe życie prawie tylko na mączce. nie jet to nawierzchnia w ogóle wymagająca zdrowia. najmniej kontuzjogenna, nie dająca łatwo zaserwować asa, dająca czas na wyprowadzenie uderzenia, i dobiegnięcie do zagrania rywala, pomaga w doślizgach dzięki czemu można robić mniej km i rozpędem hamować. natomiast wymaga aktywności na wielu polach, zwłaszcza na polu ręki, nadgarstka i tułowia. a tu Radwańska nie gra. ona biega, i popycha. a tak się na kortach ziemnych nie wygrywa. tu się albo biega i bardzo wszechstronnie rozprowadza, nawet jak to nie jest gra agresywna, albo musi być to prawdziwie gra wielopłaszczyznowa i strategiczna.

Isia zdrowia nie ma, i to jest jej może jedyna zaleta. tylko czemu w takim razie przedłuża wymiany i nie znany jest jej atak. najpierw się gania po 50 uderzeń w wymianach a potem się usprawiedliwia że nawierzchnia ciężka. to kreować coś z tej piłki i innych ganiać.

widziałem ten mecz. szkoda że na Niemkę nie postawiłem, pisałbym do was w lepszym humorze i nie ukrywam że mam sobie to za złe. lubię obstawiać właśnie takie mecze. Siegemund nie wygrała żadnym zdrowiem. po prostu atakowała piłkę, pokazała jak się atakuje i kończy przy siatce, rozstrzygała wymiany konkretnym zagraniem. ani ekstremalnym topspinem ani żadnym siłowym graniem. żadne tam Stosury, Sereny ani Szarapowe. dość wolny przeciętny w tempie konsekwentny atak, i Niemka nie popełniała wielu błędów ale z 2 gemy za darmo i tak Isi nie oddała. problem jest w tym że nie oddała ich z 20. a Radwańska w sumie nic na nią nie miała. a jeśli coś wygrała to tym razem jak "zaryzykowała" a nie jak przebijała. przy takiej Radwańskiej przecież Serena w normalnej formie by ją rozstrzelała, a Schiavone czy Schnyder jak były w jej wieku do 0 wypykała.
                  • maksimum Isia siem skonczyla. 24.04.16, 02:22

> natomiast wym
                    > aga aktywności na wielu polach, zwłaszcza na polu ręki, nadgarstka i tułowia. a
                    > tu Radwańska nie gra. ona biega, i popycha. a tak się na kortach ziemnych nie
                    > wygrywa. tu się albo biega i bardzo wszechstronnie rozprowadza, nawet jak to ni
                    > e jest gra agresywna, albo musi być to prawdziwie gra wielopłaszczyznowa i stra
                    > tegiczna.
                    -----------
                    O to wlasnie chodzi,ze mecz nie byl wielkich lotow i Isia umoczyla jak dziecko.
                    • Gość: Wypowiedź Eksperta Re: Isia siem skonczyla. IP: 5.174.75.* 24.04.16, 13:33

moim zdaniem między nami mówiąc to ona się nigdy nie zaczęła.
                      • phi.ona Re: Isia siem skonczyla. 24.04.16, 13:38
                        ten turniej nie byl jej do niczego potrzebny. Za wygranie - dostałaby niecałe 200 punktów, za półfinał- 5 punktów. Rowniez finansowo - w pozycji Agnieszki zadnej rewelacji tam nie bylo, z Porsche wartym 50 tys $ wlacznie. Nic by gryźć ziemie grajac z nakoksowana przeciwniczka i sędziami. Aga ograla sie na ziemi i wystarczy. Przed nami Madryt w ktorym jest juz o co powalczyc.
                        • Gość: Wypowiedź Eksperta Re: Isia siem skonczyla. IP: 5.174.75.* 24.04.16, 15:11

czy została odpowiedź ad rem udzielona?

nakoksowana powiadasz tylko ten koks jakoś zszedł w ciągu jednego gema. moim zdaniem nie ma co takiego koksu więcej wciągać.

oto co wynika z wypowiedzi kibola.

każdy kto ogrywa Radwańską gra lepiej nie dlatego że od tego poziomu dopiero się zaczyna jakaś sensowna gra, ale że lepiej niż Radwańska już się grać nie da i jeśli ktoś z nią wygrywa nie jest to czysta sprawa. Radwańska to szczyt techniki i taktyki a zwłaszcza kondycyjnego przygotowania. lepiej się od Radwańskiej grać nie da!

zgadzam się że turniej w Stuttgartcie to mało istotna impreza a to mianowicie dlatego, że jest tam nienaturalna mączka. kort ziemny pod dachem - cóż to za profanacja? i w tym celu specjalnie spowolniona i na sztucznym podłożu rozsypana syntetyczna jakaś paskudna imitacja. to nie jest prawdziwa mączka.

dla Radwańskiej najbardziej intratna jest sezonu końcóweczka, w Azji po US Open nikt na poważnie nie gra i można tam udawać grę jak inne nie grają więcej niż 2 odbicia w wymianie i poreklamować Lexusa.

• maksimum Re: Isia siem skonczyla. 24.04.16, 15:13

> dla Radwańskiej najbardziej intratna jest sezonu końcóweczka, w Azji po US Open
                            > nikt na poważnie nie gra i można tam udawać grę jak inne nie grają więcej niż
                            > 2 odbicia w wymianie i poreklamować Lexusa.
                            ---------
                            W tym Isia celuje.Ogrywanie amatorek w Azji!!
                        • maksimum Re: Isia siem skonczyla. 24.04.16, 15:11
                          phi.ona napisała:

> Aga ograla sie na ziemi i wystarczy. Przed nami Madryt w ktorym jest juz o co powalczyc.

Co znaczy:sie ograla?
                          Ledwo zipala w czasie meczu z Siegemund.
                        • maksimum Re: Isia siem skonczyla. 24.04.16, 15:19
                          phi.ona napisała:

> ten turniej nie byl jej do niczego potrzebny.

Rzeczywiscie????
                          Jak zagrala kompromitujaco w polfinale,to nagle....turniej nie byl jej do niczego potrzebny.
          • maksimum Re: Cwiercfinaly. 23.04.16, 20:02
            phi.ona napisała:

> Ta Siegemund po 7 meczach nie ma najmniejszych oznak zmeczenea. Wczoraj po mec
            > zu z Vinci podskakiwała - bez jakiegokolwiek zmęczenia, wrecz jakby byla po nap
            > ięciem... widać niemieckie laboratoria nie próżnują. Co nie jest zakazanej - je
            > st dozwolone, czyz nie? Bedzie wysyp niemieckich talentów...

Dziwnie skonczyl sie wysyp rosyjskich talentow,gdzie kazdy sportowiec obowiazkowo juz na sniadanie cpa jakies "lekarstwa".
            Najlepszym tego przykladem sa Sharapova i Wozniacki.
            Jak Wozniacki doszla 1,5 roku temu do finalu US Open i przebiegla maraton w bardzo dobrym czasie,to jest zagadka na nastepne 100 lat.
            Teraz odpada regularnie w pierwszych rundach i nie biega maratonow.
            Dziwnie tez nie moze znalezc narzeczonego,chociaz wszystkim sie narzuca.
            Karola ma 25 lat i po karierze a tak dobrze zarlo na dopalaczach.
            • phi.ona Re: Cwiercfinaly. 23.04.16, 20:23
              Karola - szla w kondycje, maratony jak najbardziej tu pasuja. Karola - nigdy nawet przez chwile, nawet w przyblizeniu - nie zachowywala sie jak Siegemund. Jezeli - Karola cos brala, to cos wspierajacego dlugotrwala wytrzymalosc, Siegemund - nie byla ani troche zmeczona, a przede wszystkim - widac bylo, ze nie potrafi sie uspokoic.
              • maksimum Re: Cwiercfinaly. 23.04.16, 21:08
                phi.ona napisała:

> Karola - szla w kondycje, maratony jak najbardziej tu pasuja. Karola - nigdy na
                > wet przez chwile, nawet w przyblizeniu - nie zachowywala sie jak Siegemund.

Karoli wszystkie prochy szly w chamstwo i agresje.Nie bylo meczu,zeby sie nie klocila a jej tatko klocic sie razem z nia z trybun.Po prostu chamska agresywna rodzina trafila na zyle zlota dzieki dopingowi,no i ....skonczylo sie.

> Jezeli - Karola cos brala, to cos wspierajacego dlugotrwala wytrzymalosc, Siegem
                > und - nie byla ani troche zmeczona, a przede wszystkim - widac bylo, ze nie pot
                > rafi sie uspokoic.

Tak wlasnie dziala adrenalina. Nie pamietasz????
              • Gość: ps Re: Cwiercfinaly. IP: *.tvk.torun.pl 23.04.16, 21:22
                Dawno mnie tu nie było,jednak muszę skrobnąć parę słów. Siegemund gra w Niemczech turniej życia i pokazuje świetny tenis, ale... coś mi tu śmierdzi naprawdę. Laura przez lata miała problemy w średnio obsadzonych ITF-ach, jeszcze nie tak dawno dostawała baty od solidniejszych zawodniczek, a tu nagle zaczyna grać jak zawodniczka z czołowej 20 i w dobrym stylu pokonuje Keys, teraz w godzinę z hakiem seryjnie ośmiesza takie nazwiska jak Pawliuczenkowa, Halep, Vinci, czy Radwańska. Dla mnie fakt, że ktoś po zagraniu siedmiu spotkań nie wygląda w ogóle na zmęczonego, wykazuje oznaki pobudzenia, bez przerwy skacze, nie jest prawie wcale spocony, świadczy o tym, że ta osoba coś bierze. Przecież nie da się aż tak nakręcić na samej adrenalinie, ja po prostu w to nie wierzę. Normalnie nie pisałbym takich rzeczy, ale jak zobaczyłem tę Niemkę, to czerwona lampka sama się zapaliła. Ale skoro wpadła Szarapowa, to niestety nie da się wykluczyć, że reszta też się nie wspomaga.
                • maksimum Re: Cwiercfinaly. 23.04.16, 21:57
                  Gość portalu: ps napisał(a):

> Przecież nie da się aż tak nakręcić na samej adrenalinie, ja po prostu w to nie wierzę.

Czyli jestes niewiarzacy a myslalem ze w Turuniu wszyscy sa wierzacy.

> Normalnie nie pisałbym takich rzeczy, ale jak zobaczyłem tę Niemkę, to czerwona lampka
                  > sama się zapaliła. Ale skoro wpadła Szarapowa, to niestety nie da się wykluczyć
                  > , że reszta też się nie wspomaga.

Jakos nie wyczules,ze Sharapova brala i TYLKO ja wyczulem ze Wozniacki brala.
                  To jest nienormalne ze zawodniczka z tak niewielkimi umiejetnosciami jak Wozniacki grala tak dobrze jak ona grala i mimo wszystko szlema nie wygrala.
                  To ze Siegemund w wieku 28 lat gra najlepszy tenis swojego zycia tez jest normalne,bo Pennetta wygrala jedynego szlema w wieku 33 lat.
                  Tak wyglada ranking Siegemund za single i deble:
                  W tej chwili jest #42.
                  2015 90 44
                  2014 161 232
                  2013 235 488
                  2012 383 1083
                  • phi.ona Re: Cwiercfinaly. 24.04.16, 13:13
                    > Czyli jestes niewiarzacy a myslalem ze w Turuniu wszyscy sa wierzacy

w adrenaline???

Nie wyczuwasz - ze Williamsowny (najprawdopodobniej) biorą. Skłonność do zakrzepów - to typowe powikłanie posterydowe. Starsza - ze swoja diagnoza Sjögrena - bierze sterydy zresztą legalnie.

Nie chodzi o to, ze Siegemund gra najlepszy tenis zycia, tylko - jak się przy tym zachowuje. Nakręcona, niespokojna, niezmęczona. I to nie nastolatka, ale prawie 30 - latka.

• maksimum Re: Cwiercfinaly. 24.04.16, 14:38
                      phi.ona napisała:

> Nie wyczuwasz - ze Williamsowny (najprawdopodobniej) biorą.

Serena nigdy nie brala,a Venus sam podejrzewalem jak ktoregos roku wyszla na kort tak napakowana,ze sie przestraszylem,a po jakims roku radykalnie schudla i zaczela sie ta choroba
                      popromienna.

> Skłonność do zakrze
                      > pów - to typowe powikłanie posterydowe. Starsza - ze swoja diagnoza Sjögrena -
                      > bierze sterydy zresztą legalnie.

Legalne sterydy niewiele pomagaja,bo sa w bardzo ograniczonych dawkach i jak wiesz same sa szkodliwe przy dluzszym braniu.

> Nie chodzi o to, ze Siegemund gra najlepszy tenis zycia, tylko - jak się przy t
                      > ym zachowuje. Nakręcona, niespokojna, niezmęczona. I to nie nastolatka, ale prawie 30 - >latka.

Od kilku lat systematycznie sie poprawia i gra u siebie w domu.Tez nie bylbym zmeczony.

• phi.ona Re: Cwiercfinaly. 24.04.16, 14:53
                        Legalne sterydy - można brać w bardzo wysokich dawkach, w przypadku odpowiedniej diagnozy oczywiscie. Np zaostrzenie astmy czy innej choroby autoimmunologicznej. Tak, sterydy sa szkodliwe, np bardzo zwiększają skłonność do zakrzepów.

Siegemund - nie to ze nie jest zmęczona - ona była (bo dzis juz jej przeszło) bardzo pobudzona. Celność pierwszego serwisu wczoraj 90%. Imponujaca. Dzis - juz w okolicach 60%. Wali na przemian w siatke lub w aut. I przegrywa drugiego seta 3:0. Nb- poprzedni wpis, ten o 14:12 byl jeszcze gdy prowadziła.
                        Tak, gra u siebie. Sciany czasem bardzo pomagaja.
            • Gość: Wypowiedź Eksperta Re: Cwiercfinaly. IP: 5.174.75.* 24.04.16, 13:36

a ja słyszałem że Woźniacki pochodzi ze sportowej rodziny i ma tatę piłkarza.
              • maksimum Re: Cwiercfinaly. 24.04.16, 14:32

> a ja słyszałem że Woźniacki pochodzi ze sportowej rodziny i ma tatę piłkarza.

Owszem,ale czy slyszales o jego osiagnieciach na boisku????
                Karola pochodzi ze sportowej rodziny,ale jej talent jest toporny podobnie jaj jej tatusia i mamusi.
                Wg mnie Karola jechala na dopalaczach przez lata cale ale po slawetnym US Open 1,5 roku temu musiala odstawic i efekty widac jak na dloni.
                Popatrz na zachowanie tatusia i coreczki,oni sa bardzo agresywni w pogoni za sukcesem i nie przebieraja w srodkach.
                • Gość: Wypowiedź Eksperta Re: Cwiercfinaly. IP: 5.174.75.* 24.04.16, 15:13

no nie. ale mówiono mi że w genach odziedziczyła tą sprawność motoryczną w nogach.

• phi.ona Re: Cwiercfinaly. 24.04.16, 14:12
          Nasza Laura mniej trochę podskakuje dziś.
          • phi.ona Re: Cwiercfinaly. 24.04.16, 14:18
            ..i częściej bije w siatkę. Pierwszy serw - ma na 60% nie 95%.
            Nb - jej residence to Stuttgard.
            • andy_lt Re: Cwiercfinaly. 24.04.16, 15:05
              Ludzie nie pieprzcie bzdur i nie dopatrujcie się dopingu u Siegemund.Radwańska zagrała
              najsłabszy mecz w tym roku i takie są efekty.To co ona zrobiła wczoraj z pierwszym
              podaniem przejdzie zapewne do historii jej najsłabszych meczy w karierze.
              No cóż - czasem tak bywa.
              • maksimum Re: Cwiercfinaly. 24.04.16, 15:16
                andy_lt napisał:

> Ludzie nie pieprzcie bzdur i nie dopatrujcie się dopingu u Siegemund.Radwańska
                > zagrała najsłabszy mecz w tym roku i takie są efekty.

Rok sie dopiero zaczyna a Isia juz gra najslabszy mecz w roku.
                Ja mysle ze takich meczow w kazdym miesiacu bedzie miala kilka,bo Isia siem skonczyla.
                • andy_lt Re: Cwiercfinaly. 24.04.16, 15:34
                  maksimum napisał:

> Rok sie dopiero zaczyna a Isia juz gra najslabszy mecz w roku.

Koniec kwietnia to może być początkiem roku tylko w PIS-ie(w takim zastraszajacym tempie
                  pracuje ta partia i jej rząd.)

A nikt z piszących tu nie bierze pod uwagę zmiany nawierzchni i że to może jest powodem
                  słabszych występów czołowych zawodniczek.
              • phi.ona Re: Cwiercfinaly. 24.04.16, 15:24
                a co Ty tak wszędzie tylko Radwańską widzisz? czy to w ogóle o Radwańska chodzi? Po drodze było jeszcze kilka innych zawodniczek.
                od 3:14
                www.wtatennis.com/videos/article/5516225/title/stuttgart-siegemund-vs-vinci

• maksimum Re: Cwiercfinaly. 24.04.16, 19:57
                  phi.ona napisała:

> a co Ty tak wszędzie tylko Radwańską widzisz? czy to w ogóle o Radwańska chodzi ?

Isia jest #2,wiec to o nia chodzi.
          • phi.ona Re: Cwiercfinaly. 24.04.16, 19:09
            Trafny komentarz z Onetu - o meczu Aga - Laura

"Wprawdzie nieźle zaczęła i prowadziła 3:1 oraz 40:30. Nie wykorzystała szansy na 4:1" Już było 4:1 kiedy sędzia wezwany przez Niemkę zszedł ze stołka i dopatrzył się autu, którego nie było. Potem potoczyło się jak wyżej plus absolutne kuriozum - Laura przerywa grę, sędzia stwierdza, ze nie miała racji ale zarządza powtórzenie punktu.
            Po reakcjach Radwańskiej i Wiktorowskiego należało wnosić, że nie będą kopać się z koniem. Należało dograć mecz do końca nie angażując się zbyt mocno i 'nie narzekać na porażkę'. Nie pierwszy i pewnie nie ostatni raz w imię przemilczania gospodarskiego sędziowania bez sokolego oka.

• maksimum Re: Cwiercfinaly. 24.04.16, 19:59
              phi.ona napisała:

> Po reakcjach Radwańskiej i Wiktorowskiego należało wnosić, że nie będą kopać si
              > ę z koniem. Należało dograć mecz do końca nie angażując się zbyt mocno i 'nie n
              > arzekać na porażkę'. Nie pierwszy i pewnie nie ostatni raz w imię przemilczania
              > gospodarskiego sędziowania bez sokolego oka.
              --------
              Jak Isia przegrala w dwoch krotkich,to rzeczywscie kopala sie z koniem.
              • phi.ona Re: Cwiercfinaly. 24.04.16, 22:23
                No wlasnie Aga NIE kopala sie z koniem i odpuscila podskakujacej Laurze i jej sedziowaniu. Laura zreszta w finale juz tak nie podskakiwala i pokazala na co ja faktycznie stac, gdy kontroli uniknac sie nie da. Czyli porsuza sie tak w okolicach 6:0
                • maksimum Re: Cwiercfinaly. 25.04.16, 01:12
                  phi.ona napisała:

> No wlasnie Aga NIE kopala sie z koniem i odpuscila podskakujacej Laurze i jej
                  > sedziowaniu.

Znowu zaczynasz lewicowa propagande!!
                  Gdyby Radwa mogla wygrac-to by wygrala.Radwa byla za slaba tak technicznie jak i fizycznie ze o slabosci mentalnej nie wspomne.
                  Laura ja wykonczyla drop-shotami ,co ponoc kiedys bylo specjalnoscia Radwy.

> Laura zreszta w finale juz tak nie podskakiwala i pokazala na co
                  > ja faktycznie stac, gdy kontroli uniknac sie nie da. Czyli porsuza sie tak w ok
                  > olicach 6:0

Pierwszy set zaczela dobrze i prowadzila 2:0 ale...nie bierzesz pod uwage,ze Laura grala 3 mecze w eliminacjach i 4 w turnieju glownym zanim zagrala z Kerber,ktora zagrala tylko 3 mecze przed finalem z Laura.
                  Czyli Laura miala w kosciach 7 meczow a Kerber 3 ...no i Laura...opadla z sil...co bylo dla ciebie ...zaskoczeniem.

• asia-loi Re: Cwiercfinaly. 25.04.16, 21:22
                    maksimum napisał:

> Czyli Laura miala w kosciach 7 meczow a Kerber 3 ...no i Laura...opadla z sil...co bylo dla ciebie ...zaskoczeniem.>

Pożyjemy, zobaczymy - jak Laura będzie sobie radzić dalej. Jak na razie to do osiągnięć Agi, dużo jej brakuje. Ja tam nadal trzymam kciuki za Agnieszkę. Mam nadzieję, że Adze uda się wygrać jakiś turniej wielkoszlemowy.
                    • maksimum Re: Cwiercfinaly. 25.04.16, 23:56
                      asia-loi napisała:

> Pożyjemy, zobaczymy - jak Laura będzie sobie radzić dalej. Jak na razie to do o
                      > siągnięć Agi, dużo jej brakuje. Ja tam nadal trzymam kciuki za Agnieszkę. Mam n
                      > adzieję, że Adze uda się wygrać jakiś turniej wielkoszlemowy.

Isia to moze jeszcze cos w bierki wygrac ale nie sredniej wielkosci turniej.
                      A szlemy od 2 rundy bedzie ogladala tak jak kazdy inny kibic z trybun.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka