Dodaj do ulubionych

Informatyka społeczna na PJWSTK - jest sens

IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.07.10, 20:14
Witam! Skończyłem psychologię, ale tak się złożyło, że od paru lat
pracuję w IT. Chciałbym uzupełnić wykształcenie i po krotkich
poszukiwaniach znalazłem takie coś: www.pjwstk.edu.pl/?
kat=242 Czy sądzicie, że te studia mogą się do czegoś przydać
osobie, która chciałaby robić karierę w IT? A jeśli nie to... do
czego w ogóle mogłyby się przydać? I czy nie lepiej byłoby "po
bożemu" iść na informatykę od zera?
Obserwuj wątek
    • Gość: adam Re: Informatyka społeczna na PJWSTK - jest sens IP: *.gemini.net.pl 28.07.10, 21:15
      Cześć, słyszałem, że PJWSTK to bardzo dobra rzecz ale upewnij się.

W każdym razie z pewnością jest to nazwa rozpoznawalna i o niebo wyżej niż np.
      informatyka stosowana na wydziale geologii (autentyczne!).
      • Gość: psycholog Re: Informatyka społeczna na PJWSTK - jest sens IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.07.10, 22:32
        No tak, ale zwróć uwagę na to, że to jest taka "informatyka dla
        nieinformatyków", więc nie wiem czy taki dyplomem nie będzie traktowany
        z przymrużeniem oka. Najchętniej poszedłbym po prostu na uzupełniające
        magisterskie na "normalną" informatykę, ale nie wiem czy to będzie
        możliwe. A może ktoś w Was miał podobne dylematy i może mi coś
        poradzić?
        • jean.jacques Re: Informatyka społeczna na PJWSTK - jest sens 03.08.10, 02:11
          Mam podobne dylematy :-) Ale trudno sensownie radzić. Sam skończyłem 'humanistyczne' studia i po jakimś czasie niechcący 'wpadłem' w IT: zupełnie inna bajka. Normalna informatyka jawi się poza moim zasięgiem, a dokształcić by się jednak przydało, ukierunkować jakoś... Ale cholernie trudno wybrać. Poza tym szkoda trochę cennych zasobów, w tym czasie można eksplorować inne ścieżki rozwoju.
          • Gość: konw Re: Informatyka społeczna na PJWSTK - jest sens IP: *.home.aster.pl 24.08.10, 21:45
            Niestety nie mam dla Ciebie dobrych wieści. Informatyka społeczna nijak się ma
            do programowania, baz danych, algorytmów, kryptografii, protokołów sieciowych
            itd. Obecnie w IT liczą się certyfikaty. sam jestem sieciowcem i właśnie robię
            ccna. Tylko że po 10 latach pracy w IT ciągnie mnie właśnie do socjologii i
            psychologii i dlatego zastanawiam się nad informatyka społeczną. Tobie polecam
            podyplomowe na WWSI. Na studia uzupełniając magisterskie z informatyki nie masz
            co liczyć pomimo procesu Bolońskiego, niestety trzeba mieć tytuł licencjata z
            informatyki. A informatyka społeczna to chyba bardziej dla mnie, chyba że też
            doradzisz mi studia z socjologii np na UW albo w SWPS, bo może informatyka
            społeczna ma tyle wspólnego z socjologią co z informatyką :)
            • Gość: gosc Da się. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.08.10, 20:14
              Na studia uzupełniając magisterskie z informatyki nie masz
              co liczyć pomimo procesu Bolońskiego, niestety trzeba mieć tytuł licencjata
              z informatyki.

Na Uniwersytecie Łódzkim jest to możliwe w przypadku kierunku informatyka
              oraz informatyka i ekonometria. Można również skończyć MIESI na SGH
              wybierając jako specjalizację informatykę gospodarczą. Ponadto doszły mnie
              słychy, że również na SGGW można studiować II poziom informatyki po innym
              kierunku, ale głowy nie dam.
    • Gość: A Re: Informatyka społeczna na PJWSTK - jest sens IP: 78.9.96.* 31.08.10, 10:30
      POLECAM!

www.websitetester.biz/index.php?lang=en&ref=72b4cbcdee461d70a6cb065364981bf3
    • Gość: xx Re: Informatyka społeczna na PJWSTK - jest sens IP: *.adsl.inetia.pl 02.09.10, 17:34
      Dla pracowników PJWSTK zdecydowanie tak.

Dla studenta - zerowy!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka