aza30 Infrastruktura wokol osiedla 30.03.06, 21:28 Kolejny raz mam pytanie do mieszkancow Pruszkowa... Jak wyglada infrastruktura wokol osiedla? Jak daleko jest np. sklepik osiedlowy, wiekszy sklep, poczta itd. Czy wiecie cos nt. powstania nowych tego rodzaju punktow "strategicznych":) w okolicach?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marakuja Re: Infrastruktura wokol osiedla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 22:31 cześć, odpisuję słówko, bo widzę, że nikt zorientowany nie odpowiada - wydaje nam się po prostu, że przy takiej ilości bloków wokół - nie jest możliwe, by nie istniała infrastruktura, to całe osiedle - podczs naszej tam wizyty - widzieliśmy np. stację benzynową,piekranię, sklep Lidl (na oko może 400/500 m), spożywczaki, pizzę :)O urzędach pocztowych itp. nie mamy pojęcia, ale to łatwo sprawdzić nawet na jekiejś mapce.Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewka Re: Infrastruktura wokol osiedla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 14:22 Przyglądam się tej Waszej budowie ze swojego okna, zabraliście nam pole do spacerków z pieskami, a myslałam że zrobią wreszcie jakis park, albo coś w tym rodzaju ale mniejsza z tym. Urzad pocztowy macie na osiedlu Staszica, od waszych bloków jakieś 15 min, tylko że..... sterczenia w kolejkach ok. 1 godz (chyba że w godz. pracy) - do tego urzędu należa 3 duże osiedla, więc sobie wyobrażcie(!) Koło poczty jest piekarnia - chlebuś mniam, mniam; przychodnia (nie wiem czy wy się łapiecie, jako że to gmina Brwinów). Sklepy: to polecam Dragona (delikatesy), Lidla - nie. Mówiąc prawdę będziecie mieć głośno od ciężarówek które jeżdża ul. działkową - dla mnie to tragedia, kiedyś było tak cicho, PKP tez będziecie mieć głośniej niż ja, a słychać pociągi , oj słychać, szczególnie w nocy, a czasami tez przeładunki (tam za torami sa magazyny). Wiatr też będzie wam hulał, no ale cóż do wszystkiego można się przyzwyczaić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pruszkowiak Re: Infrastruktura wokol osiedla IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.06, 14:58 Ja mieszkam już ponad 20 lat przy ulicy działkowej w 11 piętrowym budynku i jakoś nie przeszkadza mi aż tak ta ulica. Nie jest tam taki wielki ruch jak to przedstawia Ewa. Również jeśli chodzi o pociągi to już zupełnie nic mi nie przeszkadzają. Oczywiście coś tam raz na jakiś czas przeleci głośniejszego ale spokojnie można to znieść. Dobre okna i wystarczy:-). Co mają powiedzieć ci co mieszkają na oś.Bol Prusa tu zaraz przy stacji "petrochemi". Mam tam znajomych i na ul.Emancypantek jak również z drugiej strony trasy przy Woj. POlskiego i tam to jest dopiero tragedia. Ul działkowa to jest oaza spokoju przy tym co tam się dzieje. Naprawdę wiem co mówię tak więc nie ma co przesadzać. Będzie miło i przyjemnie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marakuja Re: Infrastruktura wokol osiedla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 15:25 zabraliśmy Wam pole do spacerków z pieskami?? zadziwiające - po pierwsze teren przeznaczono pod budowę zanim my mogliśmy cokolwiek komukolwiek "zabrać"... ciekawe, kogo stać na taki altruizm, aby stawiać wychodzenie z psem ponad możliwość znalezienia miejsca zamieszkania... oby terenów zielonych pozostało jak najwięcej, ale ...troszkę zrozumienia - przecież Wy macie swój dach nad gową Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pruszkowiak Re: Infrastruktura wokol osiedla IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.06, 15:35 heh dobrze powiedziane marakuja. Ale również rozumiem tych ludzi co od lat chodzili sobie z dzieciakami i pieskami na pola parzniewskie. To był i jeszcze w części nadal jest jedyny taki teren w okolicy. Pozostaje tym ludziom "cieszyć się" że będzie to piękne osiedle w niskiej zabudowie, a nie kolejne brzydale z wielkiej płyty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marakuja Re: Infrastruktura wokol osiedla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 15:46 dokładnie..może nie odbierze całego uroku temu miejscu.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek zdrowie na budowie .... IP: 193.24.24.* 31.03.06, 10:00 Z najnowszych informacji przekazuję że wiosna jest już w Parzniewie. W 1 orionie pojawila się więźba dachowa , w kolejnych dwóch lada moment . Stropy i ściany pojawiają się w pozostalych budynkach w blyskawicznym tempie. Te pierwsze budynki to typowy marketing , Agroman chce za moment sprzedawać kolejne etapy i z pewnością chce pokazać swoją rzetelność w postaci pierwszych budynków w stanie surowym . Pamietajmy jednak że ostatnie budynki z pierwszego etapu mają na dzień dzisiejszy opóźnienia , wiem wiem ..... to są standardowe przesuniecia w terminach , możliwe do nadrobienia w tym cyklu budowlanym .... / tu pozdrowienia dla działu prawnego - nie ma to jak optymizm , szkoda że za pieniądze innych / Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marakuja Jakie opóźnienie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 10:52 cześć Darek, a jeśli można spytać - jakie w tej chwili jest opóźnienie w stosunku do harmonogramu? Odsetki z jakiego czasu wchodziłyby w rachubę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Jakie opóźnienie? IP: 193.24.24.* 31.03.06, 14:45 cześć Marakuja , musisz sobie popatrzeć w umowę i porównać stan faktyczny wykonania Twojego budynku z harmonogramen platności . Przecież tych harmonogramów jest kilka wersji w I etapie .Jeśli masz pytania - / gg 3066924 / pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marakuja Re: Jakie opóźnienie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 17:39 jasne - jednak ja jestem z etapu 2, więc chciałabym się po prostu zorientować na przykładzie (w tym przypadku na Twoim przykładzie:)) - ponieważ wspominałeś o opóźnieniach.. Jaka jest skala tych opóźnień..Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Fotki z budowy IP: *.isko.net.pl / 213.199.198.* 02.04.06, 09:20 Dla zainteresowanych mogę przesłać parę fotek z budowy (z dnia 01.04.2006). Piszcie na jarekfalk@wp.pl Pozrowionka Jaro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiedzi News IP: *.net-serwis.pl 02.04.06, 17:36 Podczas wizyty na placu budowy dowiedzielismy sie nieoficjalnie, od ekipy podwykonawcow, iz pierwsze trzy oriony maja byc gotowe juz w lipcu.Nie oznacza to oczywiscie ze beda wtedy przekazywane przyszlym lokatorom.Pozdrawiamy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marakuja Co z orionami 10, 11, 12? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 11:16 Witam, poszukuję osób z orionów 10, 11, 12 - widzę, że jest to np.<tekla> i <drutu> więc może ktoś się odezwie :))- ciekawi nas, czy wszystko w porządku z budową Waszych domków w stosunku do harmonogramu? Będąc ostatnio na budowie - widzieliśmy kolosalne różnice w fazie budowy części tego etapu! Jedne już prawie stoją, podczas, gdy inne ledwo odrosły od ziemi. Czy wszystko jest ok? Macie tak odległe terminy realizacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: Co z orionami 10, 11, 12? IP: 213.199.198.* 05.04.06, 11:27 Nie ma co dramatyzować. Ja mam mieszkanie w O12, widziałem w poniedziałek że zaczynają już robić szalunek pod strop nad parterem. W umowie mam terminy: wpłata nr 2 - 15 kwietnia, wpłata nr 3 - 1 czerwca. Myślę ze latem wszystkie będą już zadaszone :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marakuja Re: Co z orionami 10, 11, 12? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 17:01 cześć,Jaro nikt tu nie dramatyzuje, a po prostu zwyczajnie się zastanawia ;) ciekawość jest rzeczą ludzką - nie mam dostępu do terminarza, bo jestem "z 2 etapu" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hybryda Re: Co z orionami 10, 11, 12? IP: *.wavenet.pl 05.04.06, 19:26 i po raz drugi nie mogę sie zgodzić z "sąsiadami" płaci się według dat z harmonogramu a nie w/g tego co zrobione. i dopóki opóźnienie nie jest większe niż 2 miesiące to musisz wpłacać wszystkie raty, zgodnie z datami z harmonogramu, czy ci się to podoba czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: Co z orionami 10, 11, 12? IP: 213.199.198.* 05.04.06, 20:54 Więc tak, termin wpłaty kolejnej transzy, nie oznacza że ten etap budowy jest już ukończony (czytaj, płacisz za to co zostało wykonane), ale wystarczy że został już rozpoczęty (czyli nie ma też opóźnienia). Więc jeśli teraz w O12 są sciany parteru i robią strop, to musisz wpłacić daną transzę nawet jesli nie ma ścian pierwszego piętra. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 22drutu Re: Co z orionami 10, 11, 12? IP: 62.233.165.* 05.04.06, 13:53 Witam, Ja z oriona12. Bylem w sobote na budowie i powoli zaczynam sie martwic. O ile jeszcze miesac temu nie mialem powodow do zmartwien, bo stal fundament i sciany nosne parteru, a ja jeszcze nic nie zaplacilem, to na ta chwile zaplacilem juz pierwsze 25%, a do konca kwietnia mam zaplacic kolejne 20%. Raczej watpie, zeby do tego czasu postawili scianki dzialowe parteru, strop nad parterem i scianki dzialowe pierwszego pietra (na to opiewa druga rata w moim harmonogramie). :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiedzi Re: Co z orionami 10, 11, 12? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.06, 13:58 Drutu, nie martw sie i nie plac, masz jasny zapis w umowie za co masz placic, a jesli czegos nie ma to jak za to placic?To nie Ty nawaliles...Zmartwienie chyba powinien miec kto inny... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiedzi Re: Co z orionami 10, 11, 12? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.06, 14:03 No chyba ze do placenia sklania Cie kurs waluty obcej... jesli w takiej brales kredyt...jesli brales kredyt... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 22drutu Re: Co z orionami 10, 11, 12? IP: 62.233.165.* 05.04.06, 14:23 Witam, Kredytu nie bralem, wiec nie chodzi o ryzyko walutowe. Zapis w umowie mowi, ze mozna renegocjowac zaplate poszczegolnych rat, jezeli opoznienie jest wieksze niz 2 miesiace. Problem w tym, ze przez te dwa miesiace musialbym zaplacic ze 2 kolejne raty :) bo harmonogram mam ustawiony na zaplate kazdych 10% co miesiac, na koniec danego miesiaca. Nie chce placic odsetek karnych, wiec trzebaby placic raty w termninie i ewentualnie pozniej zie wyklucac o swoje, ale to jest kiepskie rozwiazanie :( Pozdrawiam, 22drutu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiedzi Re: Co z orionami 10, 11, 12? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.06, 14:31 W umowie jest tez zapis o mozliwym opoznieniu we wplacie do 14 dni, bez konsekwencji. To tak na pocieszenie, ze przez te dwa tygodnie przy budowie Twego oriona sporo moze sie zmienic na plus, jesli zachowasz zimna krew:) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hybryda Re: Co z orionami 10, 11, 12? IP: 217.11.134.* 05.04.06, 14:50 niestety ale nie mogę zgodzić się z "sąsiadami" i ze stwierdzeniem Drutu, nie martw sie i nie plac, płatności muszą być uregulowane wg. dat na harmonogramu. jak narazie to też ty masz problem a nie agroman. najlepszym rozwiązaniem jest iśc i pogadać z agromanem a nie stosowanie takich tricków jak opóźnianie wpłat i tym podobne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 22drutu Re: Co z orionami 10, 11, 12? IP: 62.233.165.* 05.04.06, 14:59 Witam, Przeciez ja dokladnie to napisalem, ze placic trzeba wg harmonogramu, a kwestie opoznien zalatwic trzeba jakos inaczej. Opoznienie o 14 dni jest dopuszczalne przez umowe. Mam nadzieje, ze takie opoznienie wystarczy :) Pozdro, 22drutu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiedzi Re: Co z orionami 10, 11, 12? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.06, 15:04 Hybryda, nie musisz sie zgadzac-idz do prawnika.Platnosci sa regulowane wg. harmonogramu, zgodnie z postepem prac, wiec jesli postepow nie ma... Zaloz sytuacje ze przez pol roku nic sie nie dzieje z Twoim budynkiem, czy bedziesz spokojnie dalej wplacac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Co z orionami 10, 11, 12? IP: 193.24.24.* 05.04.06, 15:05 Drodzy Sąsiedzi Jeżeli Developer ma opóźnienia względem harmonogramu to należy sie udać do biura i zmienić natychmiast terminy wplat . Agroman wyrazi na to zgodę ponieważ każdy wie że płaci się za wykonaną pracę . Agroman szczycąc się faktem finansowania inwestycji ze środkow wlasnych nie bedzie mial raczej z tym problemów . pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 22drutu Re: Co z orionami 10, 11, 12? IP: 62.233.165.* 05.04.06, 15:12 Witam, tylko, ze umow daje Ci standardowo prawo do renegocjowania platnosci przy opoznieniu powyzej 2 miesiecy. a w tzw. miedzyczasie powinno sie wplacic juz np. dwie kolejne raty :) I co wtedy? Nie placic tych dwoch, bo praca za poprzednia rate nie zostala wykonana? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ted Re: Co z orionami 10, 11, 12? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 16:55 ale jak renegocjujesz to nie jedną wpłatę tylko cały harmonogram..przecież wiadomo że jak mają już teraz na początku opóźnienie to nie będzie im tego łatwo nadgonić później Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marakuja Re: Co z orionami 10, 11, 12? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 20:49 muszę zgodzić się z przedmówcą - muszą minąć 2 miesiące,by się o cokolwiek upomnieć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ted Re: Co z orionami 10, 11, 12? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 20:54 to nie znaczy że nie można spróbować renegocjować harmonogramu wpłat z powodu opóźnień Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Co z orionami 10, 11, 12? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 21:14 a poza tym trzeba było sobie na początku wynegocjować terminy i ilości procentowe wpłacanej kasy i nie było by problemu z wpłatą kolejnych transz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Co z orionami 10, 11, 12? IP: 193.24.24.* 07.04.06, 09:24 Drodzy Sąsiedzi Ruszyły I piętra w orionach 10,11. Myślę że taka jest taktyka Amana . Tak naprawdę to nic skomplikowanego wybudować taki budynek , a z tego materiału SILKA to jest jak bajka . Przybywa momentalnie . Sztuka cala w tym aby jak najmniejszymi siłami i środkami wybudować jak najwięcej . Pamiętajmy o jednym , Developer jest po to żeby zarabiać pieniądze , i będzie tak prowadził proces budowy aby zrobić to jak najmniejszym kosztem. Jemu nie zależy aby budynki były w lipcu , a nie w grudniu .Ma być zysk , i tak to trzeba czytać . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Co z orionami 10, 11, 12? IP: 193.24.24.* 07.04.06, 09:46 Drodzy Sąsiedzi Ruszyły I piętra w orionach 10,11. Myślę że taka jest taktyka Amana . Tak naprawdę to nic skomplikowanego wybudować taki budynek , a z tego materiału SILKA to jest jak bajka . Przybywa momentalnie , praca koronkowa zaczyna się przy wykończeniówce . Sztuka cala w tym aby jak najmniejszymi siłami i środkami wybudować jak najwięcej . Pamiętajmy o jednym , Developer jest po to żeby zarabiać pieniądze , i będzie tak prowadził proces budowy aby zrobić to jak najmniejszym kosztem. Jemu nie zależy aby budynki były w lipcu , a nie w grudniu .Ma być zysk , i tak to trzeba czytać . Umowy ze względu na świetną pozycje Developerów są konstruowane pod nich samych a nie dla interesów nabywców.Takie są czasy i szybko się to nie zmieni . Jeśli chcesz kupić mieszkanie musisz być bardzo elastyczny i czujny jak ważka . Z wypowiedzi na grupie widzę że I etap nie jest już tak aktywny , po przejściach związanych z umową teraz obserwuje postępy prac i liczy zyski , bo ich inwestycje rosną w oczach i na wartości . Większą niecierpliwością wykazuje się II etap , ludzie kupili koncept po którym do dziś nie ma śladu , a umowy mają takie jakie mają . Lada moment ruszy II etap i wtedy atmosfera się ustabilizuje nieco .Przecież aby sprzedać III etap trzeba ruszyć z pracą na II . Nie można dobrze sprzedawać wirtualnych koncepcji , chociaż historia zna i takie przypadki . Reasumując , sądzę że trzeba konsekwentnie płacić i twardo wymagać. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Co z orionami 10, 11, 12? IP: 195.14.3.* 07.04.06, 13:20 Hej!, wszystkim, którzy mówią, że nic się da wynegocjować proponuję być arcycierpliwym i jak woda drążyć skałę. I na początek przed powiedzeniem "nie da się" należy sobie odpowiedzieć na pytanie: co w tej sprawie zrobiłem, ile razy odbiłem się od AM-wej "klamki". Są oczywiście zmiany na które AM nie zgodzi się, ale jest katalog zmian dopuszczalnych wykraczających poza harmonogram, ścianki itp. Zachęcam gorąco do ćwiczenia AM-ana. W sprawie sklepów i usług: działka położona bliżej torów jest przenaczona pod handel i usługi. Więc może tam też coś będzie. Do niedawna była to własność Tonagro. Chyba sprzedali komuś (AM-an?) Pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszula6 Re: Co z orionami 10, 11, 12? IP: 212.160.172.* 07.04.06, 14:42 Tonagro to spółka-matka "agromana", więc w obce ręcę nie poszło. Pewnie chodziło o porządek w papierach ;p pozdrawiam sąsiadów z oriona 12 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marakuja Re: Co z orionami 10, 11, 12? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 18:08 pytaliśmy o te dozwolone 2 miesiące opóźnienia - podobno (ale nie mamy tego na piśmie:)) - odwoływać od terminów można się nie czekając 2 mies. - jakby działo się coś złego (albo nic dobrego:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika_i_Krzysiek Re: Fotki z budowy IP: *.orange.pl 09.04.06, 20:32 Jeżeli ktos reflektuje to mamy fotki z budowy (09.04.2006) - fotki dotyczą orionów od 1 do 8. Więcej nie chciało mi się chodzić bo lało. Dodatkowo kilka zdjęć pokazujących jakie trunki spożywa ekipa budowlana lub okoliczny element - ciężko to stwierdzić. Jak ktoś chce to prosze pisać na krzysiek_1978@orange.pl pozdrawiamy Monika i Krzysiek OR5 Odpowiedz Link Zgłoś
tojab UMOWA 05.04.06, 21:26 Czy może się ktoś pochwalić czy coś konkretnego wynegocjował w sprawie umowy przedwstępnej? Czy ktoś próbował skorzystać ze wzoru jaki był prezentowany na forum? I czy ktoś próbował zainteresować sprawą UOKiK? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marakuja Re: UMOWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 21:59 Były osoby, którym udało się wynegocjować przede wszystkim inne - późniejsze terminy spłat i wysokości kolejnych rat - jest gdzieś na forum taki wątek.. "Z wzoru, jaki znajduje się na forum" - udawało się zmienić poza tym drobne szczegóły - tj.przestawienie ścianek działowych. Co masz na myśli, mówiąc o "sprawie UOKiK"? Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
tojab Re: UMOWA 05.04.06, 22:44 Drobne zmiany to i ja wynegocjowałem. Niestety nie były to kluczowe zmiany jakie chciałem wprowadzić. O UOKiK chodziło mi tylko tyle, że kopia korespondencji w sprawie umowy przedwstępnej miała być wysyłana do UOKiK. Nie rozumiem o co chodzi z tym: "udawało się zmienić poza tym drobne szczegóły - tj. przestawienie ścianek działowych". Przecież to było w umowie od samego początku. Zastanawiam się jeszcze nad kwestią zakazanych klauzul. Zapisy noszące znamiona klauzul zakazanych są nie tylko w $11 ust. 5 ale także (według mnie) w $2 ust. 5. Zgodnie z rejestrem klauzul niedozwolonych (sygn. akt XVII Amc 47/03) niedopuszczalne jest "W przypadku zmiany powierzchni lokalu wnikającej z inwentaryzacji powykonawczej, cena ulegnie zmianie o wartość wynikającą z pomnożenia różnicy w powierzchni lokalu przez cenę jednego metra kwadratowego ustaloną w umowie". A to jest zapisane w naszych umowach tylko trochę innymi słowami. Ważne jest też to, że jeśli umowa, którą już podpisaliśmy, zawiera niedozwolone postanowienia to – zgodnie z definicją określoną w kodeksie cywilnym – takie klauzule nie wiążą nas z mocy prawa. Co Wy na to? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marakuja Re: UMOWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 23:05 Ale czy nie pytałeś właśnie o to, co udało się zmienić? "Drobne zmiany to i ja wynegocjowałem. Niestety nie były to kluczowe zmiany" "Przecież to było w umowie od samego początku" Więc odpowiedziałam Ci na podtawie opinii ludzi z I etapu, że w znanych mi przypadkach - wyłącznie to udało się zmienić.Choć ludzie chcieli zmienić znacznie więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hybryda Re: UMOWA IP: 217.11.134.* 06.04.06, 09:34 to wszystko to bicie piany - z agro nic sie nie da wynegocjować oprócz terminów płatności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ted Re: UMOWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 18:02 Wiecie co temat umowy już był tu tyle razy klepany że to bez sensu żeby o tym mówić...jesteśmy na przegranej pozycji jeżeli chodzi o ta sprawę i nie ma co się tutaj już na tym zastanawiać ... ważne jest to co się udało wynegocjować bo niektórzy chyba nawet nie negocjonowali terminów wpłat i ilości wpłacanej kasy za dane trasze i teraz zastanawiają się czy mają płacić czy nie jak ich oriony są opóźnione. Miejmy nadzieję że będzie wszystko ok a jak nie to będziemy się wszyscy zastanawiać co z tym fantem zrobić bo w tej chwili nic nie zminimy / mówię o umowie / Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polikarp Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 17:17 witam przejeżdzałem dziś przy placu i zauważułem że ruszyła budowa II etapu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman. IP: *.isko.net.pl / 213.199.198.* 08.04.06, 18:04 Dziwne, tez bylem i jakos nie zauwazylem, widzialem tylko ekipe wylewajaca strop nad parterem na O12. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 22drutu Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman. IP: *.acn.waw.pl 08.04.06, 19:15 Tez dzis bylem zagladnac na budowe. Na O12 wylali strop nad parterem :) O10 i O11 mają już ścianki 1-go piętra. Za metalowym płotem wytyczyli palikami 2-gi etap i spychaczem zrównali troche ziemie - nic wiekiego, ale zabierają się powolutku za 2-gi etap. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 22drutu Wylewka - parter IP: *.acn.waw.pl 08.04.06, 19:57 Witam, Nie dopytalem na budowie, ale może kots z Was sie wypytal - jaka jest struktura wylewki na parterze? Chodzi o to, ile jest styropianu pod warstwa betonu i jaki jest to styropian? Nie chialbym, zeby mi np. plytki na podlodze w salonie przemrozilo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom II etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 13:27 Jak już wcześniej ktoś tu napisał odbyło się na terenie drugiego etapu wyrównywanie terenu tzn. że nie długo u nas też zaczyna się budowa a ponieważ wiekszość prac w naszych budynkach będzie wykonywana wiosną latem i jesienią to mniejmy nadzieję że nie będzie opóźnień Pozdrowienia dla wszystkich drugo etapowiczów:-) Odpowiedz Link Zgłoś
l.eon Opóźnienia... 10.04.06, 09:08 A próbował ktoś kto ma opóźnienia względem harmonogramu zmienić terminy wpłat? Polecam wizytę w biurze handlowym na budowie. Informuję, że warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marakuja Re: Opóźnienia... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 19:18 ciekawa jestem, czy to - co piszesz - to ton żartobliwy - ironiczny..., czy ciepła wskazówka po prostu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ted Re: Opóźnienia... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 21:20 nie mów marakuja że nie próbowałaś przed podpisaniem umowy negocjować wpłat...jeżeli tak to powinnaś sama wiedzieć jaki to jest ton. A po za tym taka mała podpowiedź ...znam osobę która się dowiadywała o III etap i na pytanie opóźnień z pierwszego etepu dostał informacje że były podpisane aneksy do umowy że zmianą wpłat więc jak ktoś tego nie ma to nie sobie idzie i się upomni..ciekawy jestem czy to była ściema ze ztrony agromana czy naprawdę można to zrobić...ale jak leon mówi że można to można więc do dzieła Odpowiedz Link Zgłoś
dodipowi Re: Opóźnienia... 11.04.06, 00:21 U mnie 15 maja kolejna transza ale Agroman na tym etapie budowy obiecuje oczywiście konstrukcje dachu i pokrycia dachowe. Czyli to juz za miesiąc! ha chyba musze sie wybrac na budowę...i sama dostawić dach:) Pozdrawia parter ORION 9 Odpowiedz Link Zgłoś
l.eon Re: Opóźnienia... 11.04.06, 08:46 Nie ściemniam. Widziałem taki aneks na własne ślipia. Nawet trzymałem go w ręku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marakuja Re: Opóźnienia... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 11:00 uff..:)ale Ty lubisz sobie pożartować,poironizować itd. więc kto wie..:) dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Opóźnienia... IP: 193.24.24.* 11.04.06, 11:12 Leon idolu , potwierdzam że jest nas przynajmniej dwóch z aneksami w ręku. pozdrawiam ps. sezon na dwa kółka powoli się rozkręca , proponuję jakieś preludium , może w patataju ?? Odpowiedz Link Zgłoś
friizer Forum Parzniewa -----Zapraszamy------- 12.04.06, 01:36 Witam, Chciałby powiadomić wszystkich, że powstało forum osiedla Parzniew. Zapraszam przyszłych mieszkańców (niedoszłych również)do wyrażania swoich opinii i wymiany informacji na łamach forum. Powiadomcie znajomych, rodzinę i kupą na forum. Jest nowe, ale to wy je rozwijacie. Przeczytamy każdy pomysł i uwagę. Im nas więcej tym lepiej. Przenieśmy tą dyskusję (z gazeta.pl) na forum CAŁKOWICIE poświęcone Parzniew..owi? Cholera wie jak to odmienić... Poszukujemy Moderatorów www.Parzniew.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marakuja Re: Forum Parzniewa -----Zapraszamy------- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 11:23 hm..zdaje się, że to zdjątko Lewandowa..:)) Odpowiedz Link Zgłoś
barabasz75 Re: Forum Parzniewa -----Zapraszamy------- 13.04.06, 13:34 Gość portalu: marakuja napisał(a): > hm..zdaje się, że to zdjątko Lewandowa..:)) nie, bo Brzezin :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marakuja Re: Forum Parzniewa -----Zapraszamy------- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 13:48 hehe.. dobre sobie - dziś to niewątpliwie brzeziny, ale rozmowa toczyła się, gdy jeszcze było to zdjęcie lewandowa...;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbrodniciel Re: Forum Parzniewa -----Zapraszamy------- IP: 213.17.171.* 13.04.06, 15:11 Tacy mądrzy jestescie? ;p To dajcie ładne foto Parzniewa! Ciekawe skad mam wziac skoro błoto i budowa! Poza tym jakbyscie sie zarejestrowali na forum to by sie sprawa wyjasnila, jest konkurs na logo forum! PzDr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marakuja Re: Forum Parzniewa -----Zapraszamy------- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 15:17 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Forum Parzniewa -----Zapraszamy------- IP: *.centertel.pl 13.04.06, 23:31 Na forum www.parzniew.prv.pl zalinkowałem kilkanascie zdjęć z budowy z 09.04.2006 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hybryda Re: www.Parzniew.prv.pl IP: 217.11.134.* 12.04.06, 15:54 ja tam się nigdzie z tego forum nie ruszam. bo po co przecież to działa ok. Odpowiedz Link Zgłoś
aza30 Re: www.Parzniew.prv.pl 13.04.06, 08:06 nie moge zalogowac sie na swoje konto - na podany adres mailowy nie dostalam klucza aktywacyjnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbrodniciel Re: www.Parzniew.prv.pl IP: 213.17.171.* 13.04.06, 15:00 Widocznie źle podałaś adres! Napisz mi swoj adres email to wysle Ci haslo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbrodniciel Re: www.Parzniew.prv.pl IP: 213.17.171.* 13.04.06, 15:05 Napisz mi swoj email na gg2563676 wysle ci haslo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henry okna IP: 217.11.134.* 13.04.06, 11:14 Witam w pierwszych orionach pojawiły się już okna w budynku. Trochę ubolewam, że są o białe plastiki, a nie jak to jest na brzezinach brązowe (najprawdopodobniej drewniane) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta _125 Re: okna IP: *.spi.pl 13.04.06, 11:37 Pojechałam wczoraj na budowe- osiedle z okanami wyglada imponująco. Naprawde nieźle. A wy pesymistycznie piszecie o opóźnieniach... Nie ma co narzekać jak nie wierzycie to jedźcie i zobaczcie. Pozdrawiam I etap Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henry Re: okna IP: 217.11.134.* 13.04.06, 12:14 jeżeli bloki bedą w kolorze kawowym to zdecydowanie bardziej by pasowały brązowe. a zresztą co tu porównywać plastik do drewna. napewno wyglądałoby lepiej z brązowymi oknami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marakuja Re: okna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 12:20 nie wiem, jak to się przekłada na rzeczywisty stan, ale na makiecie bloki są niestety biało- niebieskie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henry Re: okna IP: 217.11.134.* 13.04.06, 12:15 a marcie_125, polecam wycieczkę na brzeziny, to zobaczy jak imponująco wyglądają bloki ( z brązowymi oknami ) będziesz miała porównianie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbrodniciel Re: okna IP: 213.17.171.* 13.04.06, 15:16 Forum www.parzniew.prv.pl zostało odblokowane dla gości. Teraz wszyscy mogą przeglądać tematy i posty. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hukilau Re: okna IP: *.chello.pl 13.04.06, 20:04 No w końcu ktoś pomyślał i jest porządne forum! Bo na te rozjeżdżające się drzewko to.... ;-( Dobra robota. Odpowiedz Link Zgłoś
l.eon Wypłata i jej konsekwencje 14.04.06, 12:41 Wypłatę wczoraj mieli budowalńcy na budowie. A dziś rano budowa świeciła pustkami. Chyba była niezła imprezka :) Darek, krzyknij głośno i robimy zlot w patataju. Sezon czas zacząć :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Życzenia Świąteczne IP: 193.24.24.* 14.04.06, 13:07 Z okazji nadchodzących Świąt chciałbym życzyć wszystkim na forum: Zdrowych, radosnych Świąt Wielkiej Nocy, suto zastawionych stołów, dużo wody w poniedziałek, bogatego zająca i jak najmilszych spotkań w gronie przyjaciół i rodziny życzy Darek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Wypłata i jej konsekwencje IP: 193.24.24.* 14.04.06, 13:20 w związku z inicjatywą rajdu rowerowego dla kolarzy oraz cieniasów zamykających stawkę peletomu z pasażerami autobusu z napisem koniec włącznie . Jeżeli złoty kolor browca uwieńczonego złocistą pianką jest w stanie złagodzić trudy pedalowania proponuję powrót do inicjatywy spotkania w Patataju .Proponowany termin po świętach , może 22 kwiecień w godzinach popołudniowych ? Proszę o opinie i informacje na ten temat. Nie wiem jak inni , ale ja i Leon jesteśmy jednomyślni - sezon czas rozpoczęć :-)) Myszula , dołączysz się ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia&marcin Or 2 Re: Wypłata i jej konsekwencje IP: *.lj.pl / *.lj.pl 14.04.06, 18:26 Po świętach mają ruszyc z elektryką w O1, oraz tynkowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hukilau Re: Wypłata i jej konsekwencje IP: 194.183.32.* 15.04.06, 18:58 Zapraszamy na parzniew.prv.pl świeżutkie fotki z budowy. I pare niespodzianek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszula6 Re: Wypłata i jej konsekwencje IP: 212.160.172.* 24.04.06, 08:14 Darku dołączyłabym się bardzo chętnie , ale zdaje się że już za późno ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysiek Aranżacja Wnętrz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.06, 09:08 Na stronie Agromana jest taki właśnie odnośnik "Aranżacja Wnętrz". Czy ma ktoś zamiar korzystać z ich usług (czy był badany poziom,ceny itp. tego Pana) lub czy może już ktoś korzystał (brzeziny). A może ma ktoś z Państwa kogoś do polecenia w tej materii?? Odpowiedz Link Zgłoś
dziobek3 Re: Aranżacja Wnętrz 18.04.06, 12:26 Mam kilka ciekawych kontaktów, ale zależy co Ciebie interasuje. Kontakt do mnie dziobek3@gazeta.pl. A tak w ogóle chciałbym powitać sąsiadów, mam mieszkanie w drugim etapie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz26 Re: Aranżacja Wnętrz IP: *.centrala.kbsa / *.kredytbank.com.pl 19.04.06, 13:12 W zeszla srode spotkalismy sie z osoba zajmujaca sie w AM projektowaniem wnetrz. Czlowiek wyglada na dosc konkretnego - wypytal nas o wszystko i juz jutro (czwartek) ma nam przedstawic wstepny projekt. Co do kosztow - przy mieszkaniu ok. 60 m2 finalny projekt ma wyniesc 700 PLN. Jak mi wiadomo im wieksze mieszkanie tym cena relatywnie mniejsza. Pozdrawiam drugo-etapowiczow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysiek Re: Aranżacja Wnętrz IP: 194.183.32.* 19.04.06, 17:15 Powiedz jeszcze Łukasz26 na czym ma polegać praca tego gościa? Czy on wam przedstawia projekt z konkretnymi meblami, z rozwiązaniami w kuchni, łazience ustawieniem kwiatów itp. czy jakieś ścianki (czyli przebudowa miszkania) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz26 Re: Aranżacja Wnętrz IP: *.centrala.kbsa / *.kredytbank.com.pl 20.04.06, 09:08 To jest tylko "przebudowa" scian mieszkania do naszych potrzeb. Jesli dobrze zrozumialem projekt z konkretnymi meblami i wystrojem ma kosztować DUZO wiecej - ale i pracy przy tym jest wiecej ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pruszkowiak Rusztowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.06, 09:35 pojawiło się już rusztowanie przy O1 a więc lada chwila będą kładli tynki. idą jak burza (w końcu złapali dobrą pogodę :-)).myślę że w takim tempie to jeszcze 3 miechy i te pierwsze trzy Oriony będą gotowe wykończone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 22drutu Re: Rusztowanie IP: 62.233.165.* 19.04.06, 09:50 Witam, Jak dla mnie jest to czysta pokazowka robiona kosztem pozostalych Orionow. Chlopaki musza pokazac chetnym na kolejne etapy jak bedzie wygladalo osiedle i ze opoznien nie bedzie, albo beda nieznaczne. Szkoda, bo ja z O12 :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pruszkowiak Re: Rusztowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.06, 10:05 No ja z O3 a więc się ciesze. Ale przecież nie oddadzą pierwszych budynków bez dojazdów itp. Myślę że zaraz się to jakoś wyrówna. No chyba żę ruszą niebawem również z dojazdami, parkingami ... . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fifi Re: Rusztowanie IP: *.ath.cx / *.aster.pl 19.04.06, 10:15 Mi tez sie wydaje ze to sie wyrowna - mam tez wrazenie ze spiesza sie z tymi pierwszymi orionami dletego ze chca zrobic z nich pokazowke - beda po nich oprowadzac przyszlych klientow :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Rusztowanie IP: *.apmoller.net / 217.153.99.* 19.04.06, 10:45 a moze wreszcie zrobia dzien otwarty??? mialy byc dwa dla I etapu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
robix5 Re: Rusztowanie 19.04.06, 16:02 Ja mysle, ze marketing to w tym przypadku PODSTAWA DZIALANIA. Dni otwarte beda zapewne wowczas, gdy 3 pierwsze Oriony beda juz otynkowane. To ze beda pierwsze oznacza tez , ze pierwsze sie posypia :)). Beda staly nieuzytkowane, gwarancja skonczy sie po dwoch latach, a tynk zejdzie po trzech. Lokatorzy z Orionow od 7 wzwyz nie martwcie sie - dluzej bedziecie miec tynki i niewyblakly kolor budynku :)). Byle do wisony... Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
robix5 Re: Rusztowanie 19.04.06, 16:06 Dni otwarte beda zapewne po akcji marketingowej ORION 1,2,3. Przykre jest to, ze im szybciej powstana , tym szybciej sie rozleca. Lokatrorzy z Orionow powyzej 7 niech sie nie smuca, ich Oriony beda dluzej staly :)) Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbb Re: Rusztowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 20:18 Dni otwarte będą kiedy w stanie surowym zamkniętym (przynajmniej) będą Oriony od 1 do 5 (inne są w nich rozkłady mieszkań). Bedzie to koło wakacji (tak powiedzieli w biurze). Wtedy wpuszczą najpierw ludzi z pierwszego etapu, a puźniej z drugiego. To, że przyspieszyli budowę pierwszych orionów to i tak nie ma znaczenia. Może poza tym, że szybciej osiądą (a to jest plus). A do użytku i tak oddadzą kiedy będzą gotowe wszystkie z pierszego etapu. No i gwarancja: wszyscy mają taką samą. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
l.eon Re: Rusztowanie 20.04.06, 15:36 A mi powiedziano, że "tak właściwie to wszystkie 12 budynków jest budowanych jednocześnie i różnice w zaawansowaniu robót będą nieznaczne". Co też widać dokładnie porównując oriona 1 z 12. O przerzuceniu części sił na 2 etap który własnie startuje nie wspomnę... Kłamstwa + pokazówa. Ale o tym wiedzieliśmy już pół roku temu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parzniew.prv.pl Re: Rusztowanie IP: 87.207.211.* 21.04.06, 15:17 oj Leon obserwując to forum wnioskuje, że jestes strasznym pesymistą!! Nie martw się na prawde wszystko będzie dobrze, uspokójmy się trochę i myślmy pozytywnie.Wszystkie oriony oddadza i tak w jednym terminie. A i oczywiście zapraszam na nasze zrobine własnymi rękami parzniewskie forum:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiedzi Stan robót 22.04 IP: *.net-serwis.pl 23.04.06, 20:00 Witamy.Orion nr.1 juz praktycznie caly ocieplony i zadaszony.Na Orionach 2 i 3 koncowe prace przy wiezbie dachowej(pewnie wkrotce beda calkowicie zadaszone, wstawia okna i zaczna sie ich ocieplania).Reszta troche gorzej z zaawansowaniem wzgledem pierwszych trzech.Na Orionach 4-12 prace mniej wiecej wyrownane(na nich ekipy tez pracuja) i raczej szybko beda widoczne efekty. Ciekawostka: Pojawila sie pierwsza "akcja protestacyjna" na ogrodzeniu z blachy napis sprayem "Nie zabierzecie nam naszych pól". Pozdrowienia dla spotkanego sasiada Tomka-Orion12. Pozdrawiamy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... Re: Stan robót 22.04 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 20:04 Nie martwcie się protestami sąsiadów ale raczej otoczeniem bloków, króre są biletem po białaczkę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... Re: Stan robót 22.04 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 20:14 przepraszam, pomyliłem się..."które jest biletem po białaczkę" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marakuja Re: Stan robót 22.04 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 20:36 jeśli można - skoro prezentujesz tu taką tezę - wypada zaprezentować również jakieś argumenty...zdaje się bo taka poprawka...niewiele jakby wnosi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... Re: Stan robót 22.04 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 20:43 chodzi mi o te transformatory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... Re: Stan robót 22.04 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 20:44 Mam białaczkę i jestem może przewrażliwony dlatego ....po prostu na wiele rzeczy w otoczeniu reaguje przesadnie. Oglądałem to otoczenie...przestraszyłem się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marakuja Re: Stan robót 22.04 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 20:53 myślę, że zanim ktokolwiek się przstraszy - warto po prostu poszukać informacji na ten temat; czy mogliby otrzymać pozwolenie na budowę, gdy jej zasady nie byłyby zgodne z panującymi normami? przecież wokoło mieszkają ludzie, po drugiej stronie ulicy jest całe osiedle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... Re: Stan robót 22.04 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 21:13 zasady są. Chyba 300 m i oni je spełniają chyba. Ale uwierzcie, że dla chorego to 300 tez mało. Ale nie bójcie się bo tak naprawdę gdzie indziej są autostrady spaliny a to oznacza to samo..Własciwie to nie wiem gdzie jeszcze jest coś zdrowego.... aletransformatory tak wielkie to nic dobrego, moze dlatego też cena jest bardzo przystępna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marakuja Re: Stan robót 22.04 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 21:30 szukam coś więcej na ten temat..niby te zagrażające zdrowiu w Polsce (PCB) praktycznie nie występują...ale trzeba by dowiedzieć się więcej..bo zapewne to nic dobrego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... Re: Stan robót 22.04 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 21:38 Słuchajcie ja nie chciałem Was przestraszyć. Po prostu dużo czytam na temat otoczenia wywołującego choroby nowotworowe i transformatory to niestety jedna z przyczyn. Sam byłem zainteresowany Parzniewem. Odpowiadała mi cena, lokalizacja i dobry wykonawca. nawet czytałem wasze forum i pomyslałem - bardzo fajni są siedzi. Ale pojechałem na miejsce i się wystraszyłem. W sumie to cena jest niska...kupili tanio może właśnie ze względu na to otoczenie. Sprawdźcie. Na pewno jakby coś, to można byłoby umiescić coś ochronnego na blokach...chyba są na to jakieś sposoby. Bo nawet jak spełnione sa normy odległościowe to warto się zabezpieczyć. Sami wiecie, że stres, spaliny i wszytko z czym się spotykamy codziennie ma na to wpływ...po co dodawać jeszcze do tego lokalizację mieszkań. Odpowiedz Link Zgłoś
kulifon4 Re: Stan robót 22.04 20.07.06, 16:00 Gość portalu: witam włascicieli II etapu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 22drutu Re: Stan robót 22.04 IP: 62.233.165.* 24.04.06, 08:58 Witam, i pozdrawiam przyszłych sąsiadów. Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszula6 Re: Stan robót 22.04 IP: 212.160.172.* 24.04.06, 11:09 Pozdrawiam sąsiada z oriona 12, mam mieszkanie na 1 piętrze, Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marakuja Re: Stan robót 22.04 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 11:12 dołączam się do pozdrowień ;) Odpowiedz Link Zgłoś
robix5 Re: Stan robót 22.04 24.04.06, 13:00 Witam Ma ktos z WAS aktualne zdjecia osiedla. Z chcecia przyjrzalbym sie ocieplonemu Orionowi 1. Sam bede mieszkal w 8. MIlego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Stan robót 22.04 IP: *.ath.cx / *.aster.pl 24.04.06, 13:11 Moge Ci przeslac na maila gazetowego jesli chcesz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodipowi Re:zdjęcia 23.04 IP: 87.207.211.* 24.04.06, 15:44 Zapraszam ponownie, Drogich sąsiadów na forum założone przez nas przyszłych mieszkańców osiedla parzniew.Znajdziecie tu najnowsze zdjęcia i wiele innych ciekawych informacji:)pozdrawiamy admin i moderator Odpowiedz Link Zgłoś
robix5 Re: Stan robót 22.04 24.04.06, 17:02 Bardzo chetnie. Poprosze robix5@gazeta.pl dla szybszego wklejania Dzieki z gory Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: margott Re: Stan robót 22.04 IP: *.chello.pl 24.04.06, 21:08 czesc robix5,ponoc bedziesz mieszkac w 8, ja rowniez-pod nr5 a Ty? aga Odpowiedz Link Zgłoś
aza30 Re: Stan robót 22.04 24.04.06, 21:40 coz za niezwykla aktywnosc o8!!! witam i pozdrawiam sasiadow. ja wraz z moja rodzinka zajmiemy mieszkanko na parterze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: margott Mieszkańcy O8 IP: *.chello.pl 25.04.06, 11:48 witam aza30, mam nadzieję że nie będę Ci za bardzo deptać po głowie,mam mieszkanko na 1-szym piętrze Odpowiedz Link Zgłoś
aza30 Re: Mieszkańcy O8 25.04.06, 11:55 No coz - strop nad moim mieszkankiem juz jest i mam nadzieje, ze jest solidny:) od ktorej strony masz okna?? - ja wschod i poludnie... zapraszam na male conieco w moim ogrodku:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbrodniciel Re: Mieszkańcy O8 IP: 213.17.171.* 25.04.06, 15:50 Jakąś orgietką popachnuje ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: margott Re: Mieszkańcy O8 IP: *.chello.pl 09.05.06, 15:11 a co, zazdrościsz??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: margott Re: Mieszkańcy O8 IP: *.chello.pl 09.05.06, 15:10 też mam od wsch i płd, no i faktycznie będę Ci deptać po główce. dzięki za zaproszenie do ogródka, ja mogę zaprosić tylko na balkonik, niestety nie mam ręki do roślinek Odpowiedz Link Zgłoś
aza30 Re: Mieszkańcy O8 09.05.06, 15:39 co do mojej reki do roslinek to bywa roznie, ale ogrodek ogrodkiem pozostanie... Mam nadzieje, ze z tym deptaniem po glowce to nie tak doslownie:) Wolalabym nie wyposarzac milych sasiadoww bamboszki z babelkami:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: margott Re: Mieszkańcy O8 IP: *.chello.pl 10.05.06, 21:29 tak się składa, że chodzę boso i nie będę tupać OBIECUJĘ i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogusia Re: Mieszkańcy O8 IP: *.bph.pl 31.01.07, 11:15 Ja na drugim piętrze, nr 12 czyli (niestety) płn-wsch Odpowiedz Link Zgłoś
robix5 Re: Stan robót 22.04 27.04.06, 09:29 Witaj Margott ano bede - pod numerem 10 :)) Odpowiedz Link Zgłoś
friizer Re: Stan robót 22.04 25.04.06, 08:59 Najnowsze foty z budowy, jak zwykle na www.parzniew.prv.pl. Forum się rozkręca, dołączajcie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grudek Re: Stan robót 22.04 IP: 213.17.171.* 25.04.06, 09:21 members.lycos.co.uk/zbrodniciel/viewtopic.php?p=130&sid=d99f5d45e16d454f64ded6cbf31bff49#130 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kłapo Re: Stan robót 22.04 IP: 80.50.181.* 18.05.06, 15:31 Witam wszystkich miłych Sąsiadów. Orion 12 się kłania (parter) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszula6 Re: Stan robót 22.04 IP: 212.160.172.* 19.05.06, 08:56 witam kłania sie sąsiadka z I piętra, pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 21:59 Witam, Wiecie moze czy sa wolne mieszkania na tym osiedlu czy juz nie ma na co liczyc? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sed Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman. IP: *.ath.cx / *.aster.pl 25.04.06, 22:25 Pewnie sa, nie wiem czy jeszcze dostepne sa z II etapu ale III to chyba na bank :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marakuja Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 23:07 w drugim nie są dostępne od jakiegoś czasu, a sprzedaż trzeciego etapu dopiero miała się zacząć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman. IP: 193.24.24.* 26.04.06, 09:09 ale są już mieszkania z "drugiej ręki " z I etapu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman. IP: *.sg.gov.pl / 195.116.32.* 26.04.06, 12:01 dzieki za odp,pytac u develop. o II lub III etap,czy kupic I etap ale z "drugiej reki"? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fifi Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman. IP: *.ath.cx / *.aster.pl 26.04.06, 12:19 Wlasnie znalazlm oferte z rynku wtornego (pierwszy etap) - 3426 za metr. Niezle - ciekawe ile beda warte nasze mieszkanka bo zakonczeniu budowy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość mieszkanie z II ręki- szukam IP: 193.24.24.* 27.04.06, 09:26 cena 3400/ m za mieszkanie w I etapie ?? Jeżeli proponowana cena III etapu będzie w granicach 3200/ m a termin oddania połowa 2008 to jest warte rozważenia . Termin realizacji jest zachęcający , a to tylko 200 /m więcej więc to nie taki kosmos . Gdzie jest ta oferta , ja bym się tym bliżej zainteresował . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fifi Re: mieszkanie z II ręki- szukam IP: *.ath.cx / *.aster.pl 27.04.06, 09:37 To chyba nasze osiedle :) nieruchomosci.onet.pl/details.asp? CategoryID=191&ID=24490-206-SPRZEDAZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henry Re: mieszkanie z II ręki- szukam IP: 217.11.134.* 27.04.06, 15:31 To chyba nasze osiedle :) nieruchomosci.onet.pl/details.asp? > CategoryID=191&ID=24490-206-SPRZEDAZ Coś nie mogę tego znaleść. Czy może mi ktoś podać dokładniejszy link ??? z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: mieszkanie z II ręki- szukam IP: *.ath.cx / *.aster.pl 27.04.06, 15:45 oj bo przelamalo na pol link nieruchomosci.onet.pl/details.asp?CategoryID=191&ID=24490-206-SPRZEDAZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: mieszkanie z II ręki- szukam IP: 193.24.24.* 27.04.06, 16:12 Jak myślicie , czy ta cena 3400 z drugiej ręki jest atrakcyjna , tak sobie myślę że pod koniec tego roku było by mieszkanie i nie wiele drożej od aktualnej ceny developera .Proszę o wasz komentarz w tej sprawie , czy ja dobrze kombinuję?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marakuja Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 20:56 drugi - ak już wspomniałam - też byłby z 2-giej ręki :) Odpowiedz Link Zgłoś
robix5 PLANY 27.04.06, 09:44 Witam W poniedzialek 24-04 bylem na budowie i zagadnalem z kierownikiem. Wizje jaka mi przedstawil uznalem za utopie. W sumie w ciagu najblizszych 8 lat chca wybudowac tam okolo 300 domkow. A osiedle ma objac cale laki - Miasto Ogrod- Parzniew. Maja byc trzy szkoly, wiele zabudowan gospodarczych, oddzielne garaze i cuda wianki (niczym wydzielone miasteczko). Nieopodal nowa stacja PKP dla Pruszkowa. Juz od wtorku mieli ostro ruszyc z II etapem (czy ruszyli? moze Leon zweryfikuje). Trzeci maja zaczac na jessien. Pas zieleni ktory zostal przed osiedlem bedzie przeznaczony pod rozbudowe drogi. Tirom bedzie latwiej jezdzic. Ogolnie to w przyszlosci ma tam byc osiedle bajkowe. Plany planami, a zobaczymy jaka bedzie rzeczywistosc :)). Brzmi zachecajaco. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adziesia Re: PLANY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.06, 12:23 Witam, plany,hmm,rzeczywiście bajkowe,tylko jak A-man sie z tego wywiąże... od tygodnia śledze to forum, ktoś mądry powiedział "skarbnica wiedzy" i miał racje,zrobiłam ciekawe notatki :)) jeśli ktoś życzy,mogę podesłać,jest co poczytać. Obecnie śledze opinie ludzi z Lewandowa i Brzezin.. i musze powiedzieć,że troszke sie przeraziłam mimo,że jestem (byłam?) zdecydowana na III etap, [na II nie zdążyłam]. A tak na marginesie polecam prywatną stronkę Parzniewa www.parzniew.prv.pl :)) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
robix5 Re: PLANY 27.04.06, 13:05 Jak kazda inwestycja i jak kazdy developer sa zawsze w tych kwestiach dobre i zle strony. W moim odczuciu dobrych jest wiecej. A co do prywatnej strony, to przyznam, ze nie zachwyca. Na naszym forum jest wiecej przydatnych i uzytecznych informacji niz gdziekolwiek indziej i mam nadzieje, ze jeszcze dlugo tak bedzie. A mysle tak, poniewaz skrzyknelo sie tu sporo rozsadnych i milych ludzi. To napawa optymizmem na przyszlosc :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adziesia Re: PLANY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.06, 13:36 Nie podważam autorytetu, i właśnie o tym, nie innym forum napisałam "skarbnica wiedzy" :)) Odpowiedz Link Zgłoś
gabi359 Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman. 05.05.06, 00:50 Witajcie, czy ktoś posiada informacje na temat wolnych lokali w a-manie? niestety nie dowiem się w inny sposób w tej chwili gdyż mają wolne do poniedziałku :( i chyba osiwieje i ołysieje jak tak będę musiała czekać z góry dziękuję za informacje pozdrawiam Gabi Odpowiedz Link Zgłoś
emerix Kupować Parzniew Agromana czy nie ? 01.05.06, 19:12 zastanawiam sie nad parzniewem , ale nic pozytywnego nie przeczytałem , jakie mieliście kłopoty po drodze z Agromanem. Proszę piszcie konkrety i jak obejść kłopoty. wielkie dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
gracek20 Re: Sąsiedzi 01.05.06, 22:46 witam, kupiłem mieszkanko w 1-szym etapie ... czy są jacyś sąsiedzi ??? pozdrowionka Gracek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszula6 Re: Sąsiedzi IP: 212.160.172.* 02.05.06, 08:08 hej witam sąsiada, ale Ty chyba jakiś spóźniony jesteś..., wcześniej nie było Cię na naszym forum, ja mam mieszkanko w Orionie 12 na 1-ym piętrze.pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gracek20 Re: Sąsiedzi IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.05.06, 16:58 hehe .. mam troszkę spóźniony zapłon ;-))) ja mam w orionie 11 na parterze, więc blisko ciebie ;-) jeśli będzie można grillować to zapraszam ;) pozdrowionka myszulko6 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik1979 Re: Sąsiedzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.06, 11:17 szukam sąsiasiadów z Oriona 27, czy są na tym forum??????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik1979 Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 22:43 Witam !!!! 12 maja będę podpisywał umowe. jeśli są osoby które są w stanie mi pomóc w tej kwestii prosze o kontakt mailowy kazik1979@wp.pl z góry dziekuię i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gracek20 Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman. 01.05.06, 22:47 Gość portalu: kazik1979 napisał(a): > Witam !!!! > > 12 maja będę podpisywał umowe. jeśli są osoby które są w stanie mi pomóc w tej > kwestii prosze o kontakt mailowy kazik1979@wp.pl z góry dziekuię i pozdrawiam umowa jak umowa ... trza podpisać i czekać ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marakuja Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 18:52 no, tak... można podpisać a można też zastanowić się, powalczyć o terminy spłat i pewne drobiazgi// poza tym widziałam lepsze "umowy jak umowy";) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gracek20 Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman. IP: *.aster.pl 03.05.06, 23:53 no ja ustaliłem inny harmonogram spłat, ale z tego co wiem jet to jedna z lepszych umów jakie deweloperzy proponują do podpisania ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marakuja Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 00:14 a my zetknęliśmy się z różniastymi umowami - a większość z nich można było podpisać w formie aktu notarialnego, inny przykład - określano precyzyjnie (co do dnia) termin oddania lokalu, jeszcze inny - podawano informacje o infrastrukturze wokół osiedla (terminy, konkrety) - tego np. zabrakło w tej umowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gracek20 Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.05.06, 00:56 a ja zetknałem się tylko z tą umową i nie chodziłem nigdzie indziej ;-) hehe ... jesli developer zobowiązuje się na umowie do oddania konkretnego dnia lokalu do użytku to coś już wydaje się podejrzane ;) jedyne co mnie trapi to ta infrastruktura ??? bo to może potrwać niestety ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gracek20 Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.05.06, 01:01 kupiłem to mieszkanie telefonicznie, a nigdy nie byłem w tym całym Parzniewie i nie wiedziałem gdzie to za bardzo jest ;-) widziałem tylko bliźniacze osiedle na Brzezinach, coś tam z ulotki i wszystko ;-) Najwazniejsze, że tanio, nisko, cicho, blisko do Centrum ( w miarę ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszula6 Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman. IP: 212.160.172.* 04.05.06, 08:28 To Ty dobry jesteś...,ja kupiłam przysłowiową "dziurę" w ziemi, ale zanim kupiłam pojechałam obejrzeć gdzie to jest;)) pozdrawiam Ania ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marakuja Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 10:31 no właśnie... więc może niekoniecznie warto przekonywać resztę do swojego "sposobu kupowania mieszkań.." ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marakuja Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 10:36 to oczywiście wypowiedź w kierunku <gracka> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gracek Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.05.06, 10:57 to oczywiście wypowiedź w kierunku <gracka> rozumiem, że chodzi o to przekonywanie co do przeglądania różnych ofert oraz różnych umów ??? tak ? niektórzy dogłębnie analizują ofertę rynkową, umowy deweloperskie. Świadczy to o tym, że jesteś obeznana w temacie i się tym dzielisz z innymi. To jest jak najbardziej OK. Żeby nie było, że jestem jakiś narwany, czy nie wiem ;-))) Znam Agrmana, jego inne inwestycje. Moi znajomi też kupują w Parzniewie, Lewandowie. Moja koleżanka mieszka na Brzezinach i poopowiadała mi trochę i to mi wystarczyło. Miło się z wami dyskutuje ;))) W końcu będziemy sąsiadami ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik1979 Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.06, 11:00 Jeśli chodzi o zmiany w zapisie infrastruktury to powiedzieli że mi wypunktują co będzi (ławeczki, trawniki, uliczki itp.), zrobilem wywiad w brzezinach w blizniaczym osiedlu i pytalem ludzi co moga mi powiedziec na temat tego developera i jakie maja oczywiscie zastrzezenia, to powiedzieli mi ze raczej nie bylo zadnych problemow co do terminow oddania, powiedzieli ze napewno bedzie lepiej z naszym osiedlem bo ich bylo prototypem. powiedzieli mi ze w parzniewie bedzie napewno lepiej z ogrzewaniem poniewaz bedzie to ogrzewanie z elektrocieplowni pruszkowskiej (tansze), w brzezinach maja wlasne piece i bardzo duzo kosztuje ich konserwacja tych piecow, powiedzieli mi rowniez ze mieli proces z agromanem odnosnie zebym nie sklamal ale chyba kanalizy (proces przegrali, agroman nie chcial tego im oddac, (do sprawdzenie) nie rozumialem tego), przepraszam za bledy Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość III etap - co dalej ?? IP: 193.24.24.* 15.05.06, 15:34 czy wiadomo komukolwiek o trzecim etapie , chodzi mi o to czy i kiedy i za ile bedzie można kupić tam mieszkanie ?? Powiedzcie proszę jeśli coś wam wiadomo na ten temat. Developer milczy na ten temat . Może coś mi powiecie jeśli to nie tajemnica . Odpowiedz Link Zgłoś
wiolcia9 Re: III etap - co dalej ?? 22.05.06, 10:20 Witam, sprzedaż trzeciego etapu ruszy po wakacjach - wrzesień. Cena za m2 na dzień dzoisiejszy jest jesze nie znana, ale nie powinna być więkasz niż 3.600zł za m2. To i ktak jest atrakcyjana cena w porównaniu do innych budujacych się mieszkań. Ja osobiście zaruzykuję i poczekam aż ruszy sprzedaż tego etapu, który ma zostać oddany do użytku najpóźniej Ikwartał 2008r. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aby1 Re: III etap - co dalej ?? IP: 193.24.24.* 22.05.06, 11:56 ja tam chętnie za 3600/m odstąpie swoje mieszkanko - I etap do odbioru pod koniec tego roku , może ktoś ma ochotę ?? Odpowiedz Link Zgłoś
wiolcia9 Re: III etap - co dalej ?? 24.05.06, 09:06 Witam, a moze jakies szczegóły dotyczące togo mieszkanka ile m2, piętro. Który Orion?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aby1 Re: III etap - co dalej ?? IP: 193.24.24.* 24.05.06, 09:19 Wiolcia 9 /3066924 GG proszę o kontakt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: III etap - co dalej ?? IP: 217.11.133.* 30.05.06, 16:37 Jestem zainteresowana, mogę dowiedzieć sie czegoś więcej o mieszkaniu, ile metrów? które pietro? anna.hejnowicz@platforma.org Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marakuja Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 10:41 " jesli developer zobowiązuje się na umowie do oddania konkretnego dnia lokalu do użytku to coś już wydaje się podejrzane ;)" ...a to dziwne rzeczy mówisz, może jednak zagłebić się trochę w lekturę mów deweloperskich... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gracek Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.05.06, 10:48 hmmmm ... może i masz rację. Ja miałem przed oczami jedną ... i tylko słyszałem, że Deweloperzy zazwyczaj na umowach nie chcą się zobowiązywać do czegoś co może się wydłużyć z różnych powodów, np. termin oddania, czy ta infrastruktura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marakuja Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 10:57 określa się wtedy, w jakich wypadkach mogą wystąpić opóźnienia, ale są pewne granice Odpowiedz Link Zgłoś
robix5 Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman. 04.05.06, 16:42 Hi folks Przeciez to o czym teraz piszecie juz nieraz bylo poruszane na tym forum. Jesli ktos rzeczywiscie zainteresowany jest Parzniewem to powinien przeczytac je sobie od poczatku a nie zadawac zbednych pytan. "Ale to juz bylo...." Urwie sie jeden z drugim z choinki, a nie wykaze rzetelnego zainteresowania tematem, tylko chcialby kawe na lawe. Ludy czytajcie forum od deski do deski jesli co dopiero sie na nim pojawiliscie !!! To taka grzeczna rada. Wszystko tu jest. Poruszajmy tu sprawy biezace i przyszlosciowe. Akcja umow byla juz nie raz i nie dwa. Leon dawal tu cenne wskazowki ... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marakuja Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 18:06 właśnie próbuję to delikatnie zasugerować.. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gracek Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.05.06, 18:20 nie ma już o czym gadać ... umowa podpisana ;) Trzeba teraz tylko czekac. Troszkę zeszlismy z tematu, ale to nie jest nowy wątek o umowach bo widziałem, że wcześniej była o tym mowa. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek1725 Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman. 05.05.06, 00:35 Czołem Drodzy Sąsiedzi! Mam do Was pytanko, czy orintujecie się może jak będzie wyglądac w prztszłosci sprawa wspólnoty mieszkaniowej czy wszystkie oriony z trzech etapów planowane są jako jedna wspólnota.Z doświadczenia wiem że nie ma nic gorszego jak 15 wspólnot na jednym osiedlu. Wiecie jak wyglada sprawa moze na Brzezinach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzio Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman. IP: *.org / 62.233.167.* 05.05.06, 16:48 Wielkość wspólnoty zależy wyłącznie od mieszkańców. Brzeziny nie mają z tym nic wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
l.eon Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman. 11.05.06, 07:12 Wspólnota... Sprawa jest prosta: po odbiorze mieszkań zakładamy wspólnotę i dziekujemy viagromanowi za współpracę. To jest oczywiste. Ważniejszą kwestią jest fakt znalezienia osoby któa się zajmie sprawami wspólnoty. Nie podejrzewam by sie komuś chciało bo to robota na prawie cały etat. Przy ilości mieszkań z dwóch etapów to już na pewno cały etat. Z drugiej strony jest mnóstwo firm które usługi "wspólnotowe". A najważniejsze jest to, że są duzo tańsze od viagromana. Nic nie stoi na przeszkodzie by skorzystać z ich usług. Najbardziej jednak obawiam się jednomyślności w wyborze rozwiąznia. To bedzie droga przez mekę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: optymistka IIIetap Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman. IP: *.chello.pl 11.05.06, 08:34 Czytam to forum z zaciekawieniem od momentu kiedy nie udało mi się kupić mieszkania w drugim etapie. Jeśli chodzi o wspolnotę i obsługę to służę pomocą i poradą ( zajmuję się tym na codzień ). Mam nadzieję że dołączę do was w tym III etapie, choć to może jeszcze potrwać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polikarp Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman. IP: 217.11.134.* 11.05.06, 09:19 Z tą wspólnotą to nie tak szybko. Nie odrazu po odbiorze mieszkań. O ile dobrze pamiętam to agroman będzie zarządzał osiedlem jeszcze przez 2 lata po odbiorze mieszkań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marakuja Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 11:05 no właśnie, choć mnie się wydaje, że miał być to 1 rok, ale może ktoś nieco bardziej doinformowany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.06, 12:11 Nie ma nigdzie powiedziane, że wspólnota może powstać dopiero po 2 latach, a wszcześniej zażądza osiedlem agroman. Wszystko zależy od nas i od tego jak sprawnie pójdzie nam powołanie wspólnoty. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
dziobek3 Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman. 11.05.06, 12:33 Wspólnoty nie zakłada się ona powstaje z mocy prawa w każdym budynku mieszkalnym w którym jest sprzedane choćby jedno mieszkanie. Dopóki Agroman nie sprzeda większości lokali (notarialnie) będzie miał większość ale jak sprzeda to MY będziemy mogli o wszystkim decydować. Odpowiedz Link Zgłoś
aza30 Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman. 11.05.06, 13:13 mam nadzieje, ze nie wprowadze nikogo w blad ale z tego co wiem wspolnota zawiazuje sie w momencie przekazania ponad 50% aktow notarialnych. Czyli rzeczywiscie przez pewien czas bedziemy "skazani" na zarzadzanie osiedlem przez Agromana a jak umiejetnie bedziemy naciskac na jak najszybsze przekazywanie aktow to szybciutko bedziemy mogli zawiazac wspolnote. Odpowiedz Link Zgłoś
dziobek3 Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman. 11.05.06, 13:41 Wspólnota powstaje po sprzedaży pierwszego mieszkania tyle że do sprzedaży 50% Agroman ma większość. Wielkość udziałów zależy od wielkości mieszkania i jest to dość skomplikowany wzór. Jeśli komuś zależy to jest to w ustawie o własności lokali z 24.06.1994 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman. IP: 193.24.24.* 11.05.06, 13:49 oj , sam nie wiem dlaczego ja też myślałem że Agroman administruje przez dwa lata , ale nie - w umowie jest zapis który nie gwarantuje tego terminu - wszystko w naszych rękach. Leon , dawno Cię z nami nie było pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
l.eon Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman. 16.05.06, 09:38 Jestem codziennie. Ale nie chce mi sie powtarzać, więc czekam na cos nowego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pruszkowiak zapalone światło O1 IP: 194.183.32.* 07.05.06, 15:09 przechodziłem wczoraj wieczorem (po 22) i o dziwo na pierwszym piętrze w O1 widziałem zapalone światło w jednym z mieszkań i sylwetki kilku osób tam przebywających. chyba chłopaki z budowy mieszkają tam sobie na waleta:-) albo małą bibke już robili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiedzi Re: zapalone światło O1 IP: 5.6.2R* / *.nokia.com 09.05.06, 13:25 Czesc, Dzieki za info.A w ktorym konkretnie lokalu?Pytam bo nie wiem czy nie zaczac naliczac za wynajem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polikarp kolory IP: *.wavenet.pl 09.05.06, 13:33 witam \ dzis byłem na budowie i informuję że OR1 zaczyna nabierać już kolorów. OR1 bedzie w kolorze żółto-szarym w pasy. od robotnika dowiedziałem się że wszystkie oriony będą w różnokolorowe pasy. szczerze to mi się to tak sobie podoba. chyba oriony w kolorze brzoskwiniowym na brzezinach są bardziej ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pruszkowiak Re: zapalone światło O1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.06, 13:34 Nie wiem jaki to numer miszkania ale na pierwszym piętrze okna od ul działkowej - pierwsze okna patrząc od strony przejazdu. To zjawisoko zaobserwowałem już 2 razy:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schumacher Osiedle Parzniew - transformatory IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.05.06, 20:51 poniżej podaję link do wątku o iwestycjach w Pruszkowie, Piastowie, gdzie jakaś laska skręca jazdę Agromanowi, a konkretnie inwestycji w Parzniewie. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=41322798 Odpowiedz Link Zgłoś
robix5 Re: Osiedle Parzniew - transformatory 09.05.06, 15:21 Kobiety sa bardzij wyczulone i wrazliwe niz mezczyzni. Taka juz ich natura. Proponuje zrobic ankiete na osiedlu po drugiej stronie dzialkowej i przeprowadzic sonde zdrowotna. Wowczas beda miarodajne wyniki. Moga byc mylne, bo poprzednie pokolenie jest bardziej odporne niz nasze. Choc z tym roznie bywa. Mozna tez przebadac pracownikow zakladow energetycznych i zasiegnac rady specjalistow. Do konca i tak nikt nie zna prawdy. Ale przewrazliwieni i malo odporni powinni sie zastanowic, wowczas na osiedlu beda tylko nieczule cyborgi. Wszystkim zas zycze zdrowia i usmiechu. Odpowiedz Link Zgłoś
fionkas Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman. 14.05.06, 21:04 Witam wszystkich w tej grupie dyskusyjnej:) Pytanko moje jest związane z drogą zewnętrzną, tzn. poza granicami osiedlana. Na wszystkich wizualizacjach droga zewnętrzna jest ściśle powiązana z drogą wewnętrzną. Może ktoś jest bardziej biegły w temacie i potrafi odpowiedzieć mi na pytanie, kto zajmie się budową tej drogi - gmina, mieszkańcy osiedla czy też może Agromana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.06, 23:54 Jeśli chodzi o drogę zewnętrzną to ona istnieje, to jest ul. Działkowa. Przydałby się jej tylko remont, bo jest w nienajlepszym stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
fionkas Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman. 15.05.06, 01:53 Hmm, dziekuje Bart za odpowiedz...jednak niepelną:/ Na planie sytuacyjnym Amana, drogi wewnętrzne dla samochodów łączą się z drogą zewnętrzna ale równoleglą do ul. Działkowej. Z tego co mi wiadomo jeszcze jej nie ma, a tylko ona ma doprowadzenie ruchu samochodowego do ul. już istniejącej tzn. Działkowej. Z osiedla owszem bespośrednio jest połączenie z Działkową ale tylko dla ruchu pieszego. W związku z tym ponawiam pytanie zamieszczone powyżej, i zwracam się z prośbą o umieszczenie ostanich fotek z budowy:))) Z góry Dzięki.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.06, 11:49 1. Brama główna (także dla ruchu autami) ma być na ul. Działkową. 2. Będzie też inne wyjście na ul. Działkową tylko dla pieszych (tu gdzie teraz jest biuro). 3. Będzie droga równoległa do Działkowej ale za osiedlem, od strony łąk. Będzie się łączyła z ul. Dziłkową po prawej stronie osiedla (od strony torów pkp). Będą też przy niej bramy na osiedle (chyba 2). Jeśli Ci chodzi o tę drogę, to kto ją wybuduje nie wiem, ale chyba Agroman. On jest inwestorem i musi zapewnić obsługę osiedla. pzdr ps. powyższe informacje uzyskałem jak podpisywałem umowę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buzz Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman. IP: *.org / 62.233.167.* 15.05.06, 14:04 U mnie na planie wjazdy są trzy: brama główna jest od strony torów a dwa pozostałe z tyłu osiedla natomiast od działkowej są dwa wejścia dla pieszych. W planach gminy nie ma nic o budowie drogi, jak nie zbuduje jej Agroman to nie będzie jej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Fotki z budowy - 13 maja IP: *.isko.net.pl / 213.199.198.* 15.05.06, 14:26 [url=img318.imageshack.us/my.php?image=img152nv.jpg] [img=img318.imageshack.us/img318/6890/img152nv.th.jpg][/url] [url=img422.imageshack.us/my.php?image=img148be.jpg] [img=img422.imageshack.us/img422/2573/img148be.th.jpg][/url] [url=img447.imageshack.us/my.php?image=img134ij.jpg] [img=img447.imageshack.us/img447/2443/img134ij.th.jpg][/url] [url=img218.imageshack.us/my.php?image=img121er.jpg] [img=img218.imageshack.us/img218/1663/img121er.th.jpg][/url] [url=img247.imageshack.us/my.php?image=img111lx.jpg] [img=img247.imageshack.us/img247/1254/img111lx.th.jpg][/url] [url=img220.imageshack.us/my.php?image=img107rc.jpg] [img=img220.imageshack.us/img220/3758/img107rc.th.jpg][/url] [url=img226.imageshack.us/my.php?image=img093bz.jpg] [img=img226.imageshack.us/img226/2796/img093bz.th.jpg][/url] [url=img116.imageshack.us/my.php?image=img083lw.jpg] [img=img116.imageshack.us/img116/8382/img083lw.th.jpg][/url] [url=img63.imageshack.us/my.php?image=img070ma.jpg] [img=img63.imageshack.us/img63/7402/img070ma.th.jpg][/url] [url=img156.imageshack.us/my.php?image=img068md.jpg] [img=img156.imageshack.us/img156/4357/img068md.th.jpg][/url] [url=img111.imageshack.us/my.php?image=img058up.jpg] [img=img111.imageshack.us/img111/1816/img058up.th.jpg][/url] [url=img116.imageshack.us/my.php?image=img048uz.jpg] [img=img116.imageshack.us/img116/7300/img048uz.th.jpg][/url] [url=img204.imageshack.us/my.php?image=img031wk.jpg] [img=img204.imageshack.us/img204/2853/img031wk.th.jpg][/url] [url=img104.imageshack.us/my.php?image=img028vw.jpg] [img=img104.imageshack.us/img104/7839/img028vw.th.jpg][/url] [url=img125.imageshack.us/my.php?image=img018vz.jpg] [img=img125.imageshack.us/img125/2923/img018vz.th.jpg][/url] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: Fotki z budowy - 13 maja poprawka!!! IP: *.isko.net.pl / 213.199.198.* 15.05.06, 14:39 img318.imageshack.us/my.php?image=img152nv.jpg img422.imageshack.us/my.php?image=img148be.jpg img447.imageshack.us/my.php?image=img134ij.jpg img218.imageshack.us/my.php?image=img121er.jpg img247.imageshack.us/my.php?image=img111lx.jpg img220.imageshack.us/my.php?image=img107rc.jpg img226.imageshack.us/my.php?image=img093bz.jpg img116.imageshack.us/my.php?image=img083lw.jpg img63.imageshack.us/my.php?image=img070ma.jpg img156.imageshack.us/my.php?image=img068md.jpg img111.imageshack.us/my.php?image=img058up.jpg img116.imageshack.us/my.php?image=img048uz.jpg img204.imageshack.us/my.php?image=img031wk.jpg img104.imageshack.us/my.php?image=img028vw.jpg img125.imageshack.us/my.php?image=img018vz.jpg pozdrowienia dla sasiadow z O12 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Quentin Re: Fotki z budowy - 13 maja poprawka!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 11:33 Uzupelnienie fotek o wiesci z budowy (weekendowe:) w O1, lokale na 2 i 1 p, maja juz tynki w lokalach oraz instalacje, w tym tyg parter... pozdrawiam wszystkich z O1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik1979 Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 17:39 Mam pytanie czy może ktoś mi powiedzieć dlaczego Agroman wstrzymał sprzedarz mieszkań z III etapu? I nie wie kiedy bedzie sprzedawal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bas Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 13:05 Sądzę, że jest to spowodowane brakami pracowników budowlanych. Dopiero co rozpoczęli prace przy II etapie. Myślę, że jak będzie na ukończeniu I etap, to dopiero ruszy sprzedaż III etapu (i IV, bo podobno są połączone w jeden), czyli po wakacjach. Wtedy robotnicy z I przejdą na III. Poza tym nie wiadomo jak będzie się zachowywał rynek i pewnie wolą ustalić cenę (która jest stała - zapis w umowie) w momencie ruszania z budową a nie dużo wcześniej. I tak na koniec między sprzedażą I etapu a II też była przerwa i też nie wiedzieli do końca, kiedy ruszy. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 13:33 Bo maja kłopoty finansowe, ta inwestycja to wielki niewypał dla nich. Grozi im bankructwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bas Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 14:32 Skąd takie hiobowe wieści? Czy przypadkiem niepotrzebnie nie siejesz paniki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik1979 Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 15:23 nie wiem czy to prawda ale ceny trzeciego etapu maja siegac juz ok 3500 za m2, poniewaz 1 i 2 etap sprzedano blyskawicznie to napewno nie beda mieli problemow ze sprzedarza dwóch pozostałych, poniewaz jest tam lepsze połozenie. ja slyszalem natomiast jeszcze cos takiego tylko nie wiem czy to prawda ale chca ruszac z projektem nowego osiedla blizej torow i najpierw sprzedac tamto a potem 3 i 4 etap na tym osiedlu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marakuja Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 15:34 dobrze byłoby poprzeć taką wypowiedź jakimiś rzetelnymi danymi, albo chociaż jakimikolwiek danymi - tak myślę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marakuja Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 15:36 pisałam oczywiście do "gościa" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barto Zdjęcia z 21-05-06 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 17:39 Na www.parzniew.prv.pl umieściłem najnowsze fotki. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 22drutu Re: Zdjęcia z 21-05-06 IP: *.acn.waw.pl 27.05.06, 12:09 Witam, Bylem dzis na budowie. Na O12 jakby czas sie zatrzymal. Przez dwa tygodnie zdolali polozyc 4 belki stropowe nad pierwszym pietrem, zamontowac na parterze wieszak na ubrania robotnikow (deska z gwoździami przybita do sciany) i ulozyc sobie styropian na podlodze (taki do spania). Nawet udalo mi sie zrobic zdjecie robotnika, ktory na takowym styropianie sobie ładniutko kima :) Jak ktos chce takie foto, to dajcie znac na ptaked (malpa) gmail . com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bazyl Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman. IP: 217.11.134.* 23.05.06, 09:20 Czy ktoś się orientuje kiedy będą oddawać pierwsze oriony ??? Czy będą czekać do ukończenia całego I etapu, czy też będą oddawać każdy budynek oddzielnie ? może ktoś ma najnowsze wieści ?? aacha no i kiedy ewentualnie będą dni otwarte ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fifi Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman. IP: *.ath.cx / *.aster.pl 23.05.06, 09:25 beda oddawac jak juz wszystkie beda ukonczone a dni otwarte maja byc w wakacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pruszkowiak kotłownia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.06, 09:05 czy wie ktoś z was może w którym budynku będzie znajdowała się kotłownia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buzz Re: kotłownia IP: *.org / *.devs.futuro.pl 25.05.06, 10:50 Nie będzie żadnej kotłowni ciepła woda i c.o. będą z zewnątrz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzik Re: kotłownia IP: 217.11.134.* 25.05.06, 11:01 ala "kotłownia" lub rozdzielnia wody będzie o ile się nie mylę w orionie 7 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pruszkowiak Re: kotłownia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.06, 11:44 jak podpisywałem umowę to pamiętam, że coś tam ten miły Pan mówił że w którymś z budynków ma być coś takiego ale nie umiał odpowiedzieć dokładnie w którym. Mówił tylke że napewno nie w moim:-) Odpowiedz Link Zgłoś
l.eon Weekend i rower 25.05.06, 21:38 Właśnie rozmawiałem z Michałem. Gdy tylko będzie w weekend pogoda ruszamy szlakiem piwnym na rowerach. Jak ktoś chętny palec pod budkę. Darek, nie śpij! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Weekend i rower IP: 193.24.24.* 26.05.06, 08:34 Leon , jestem .... jestem. daj znać ,i jadymy . Myszula - rychtuj bicykl . jestemw pelnej gotowości i już spoglądam w kierunku patataja czy was nie widać Darek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Weekend i rower IP: *.pekao-fs.com.pl 26.05.06, 11:39 proponuję niedzielę, tylko trzeba będzie jutro zobaczyć czy nie bedzie zbyt mocno padać. Start spod budowy? Zdr M O12 Odpowiedz Link Zgłoś
robix5 Re: Weekend i rower 26.05.06, 12:39 Np ja niestety nie bede mogl wziac udzialu. Weekend juz zajety. Moze nastepnym razem bede mial wiecej szczescia i wolnego czasu. Wszystkim bicyclowcom zycze udanej przechadzki piwno-rowerowej. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: margott Re: Weekend i rower IP: *.chello.pl 26.05.06, 20:45 a dziewczyny mogą z wami jechac?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Weekend i rower IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.05.06, 17:07 jedna z nich ma ciut ponad roczek (w pełni sprawna rowerzystka) a druga jest nawet jej Mamą :) tylko, ten zapowiadający się deszcz... Odpowiedz Link Zgłoś
l.eon Re: Weekend i rower 27.05.06, 19:58 Kiepska ta sobota była, przymierzałem sie by ruszyć ale ciagle kapie. Jeśli jutro bedzie w miare to jade do patataja. Start kole 10 - 11. Jakby co to sie rano tu zjawie i poszukam chętnych :) ps. Darek, wyślij esa pliz bo posiałem Twój numer... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Waleci w Orionie nr 1 IP: *.isko.net.pl / 213.199.198.* 28.05.06, 12:41 Witam, w sobote byłem na budowie i udalo mi sie z bardzo bliska przyjrzec orionowi 1, potwierdzam wczesniejsze posty, ze zamieszkuja tam prawdopodobnie budowlańcy. Na oknach (od ul. dzialkowej parter) stalo mleko w kartonie a nawet widzialem tam przebierajacego sie faceta.... Pozdro Jaro Orion12 p1. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pruszkowiak Re: Waleci w Orionie nr 1 IP: 194.183.32.* 28.05.06, 14:02 ja mieszkam w bloku po drugiej stronie i widze sytematycznie jak chłopaki cieszą się z nowego czyjegoś M :-) Odpowiedz Link Zgłoś
dtjaro Re: Waleci w Orionie nr 1 28.05.06, 14:17 wiadomo lokum za free, a dojezdzac codziennie sie nie chce:-) najgorzej jak palą.....wrrrr, bo teszta to i tak do malowania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pruszkowiak Re: Waleci w Orionie nr 1 IP: 194.183.32.* 28.05.06, 14:28 czy palą??pokaż mi robola który nie pali:-) Odpowiedz Link Zgłoś
emerix Lutkowie z I i II etapu !!! 28.05.06, 19:17 Pozdrawiam mocno !! Chcę kupić mieszkanie w 3 etapie,czy jesteście zadowoleni ze swoich inwestycji w Parzniewie czytam zachłannie forum i nie mam zdania czy jak byscie jeszcze raz wybierali ,kupowalibyście agromana .Starzy wyjadacze tacy jak Leon NAPISZCIE PROSZĘ za i przeciw . dzięki wielkie . pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 22drutu Re: Lutkowie z I i II etapu !!! IP: *.acn.waw.pl 28.05.06, 19:36 Witam, Przy pierwszym etapie ZA przemawiała glownie cena i jak dla mnie stosunkowo krotki okres realizacji (decydowalem sie na zakup pod koniec kwietnia). Jeżeli chodzi o PRZECIW, to w moim przypadku z początku nie bylo czegos takiego, gdyz mialem malo czasu na decyzje. Na chwile obecna żal mi tylko tego, ze nie udalo mi sie kupic mieszkania od poludnia tylko od północy (to bylo ostatnie w 1 etapie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pruszkowiak Re: Lutkowie z I i II etapu !!! IP: 194.183.32.* 28.05.06, 20:02 ja byłem jednym z pierwszych z I etapu więc wybrałem sobie to co chciałem. mogłem przebierać, wybierać, zmieniać zdanie normalnie floryda. kusząca była cena oraz okres realizacji jak również niska zabudowa no i to że moje rodzinne miasto niczego lepszego nie ma w swojej ofercie i już chyba nie będzie miało ponieważ już nie ma miejsca. jeśli chodzi o minusy to tylko to było minusem że na polach gdzie zawsze spacerowałem sobie z pieskiem nie było śladu ani znaku że tam coś ma być budowane i kupowałem przysłowiową "dziurę w ziemi". jeśli zastanawiasz się nad kupnem lub wachasz to moim zdaniem nie kupisz lepszego gniazdka w okolicy a więc śmiało. Odpowiedz Link Zgłoś
emerix Lutkowie z I i II etapu !!! 28.05.06, 20:53 Czy umowy są aż tak niekorzystne jak wszyscy piszą ( chodzi o konieczność wpłat mimo niewykonania etapu budowy) .Czy mozna sobie z tym poradzić ,Jak Wy to robicie?.Co tak naprawdę można z A-manem wynegocjować przy podpisaniu umowy i w trakcie budowy. Czy robią z kupującymi co chcą. Jeszcze raz dzięki za odpowiedzi !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aza30 Re: Lutkowie z I i II etapu !!! 28.05.06, 21:25 Mysle ze tego typu pytania mozna zadawac dopiero po odbiorze mieszkan aby uzyskac w pelni prawdziwe informacje:) Wg mnie jak na razie jest ok, ale oczywiscie nie mam ZADNEGO doswiadczenia w kupowaniu mieszkan, wiec moge sie mylic. Postepy budowy sa do zaobserwowania i wyglada na to ze termin zakonczenia budowy (w mojej umowie IV kwartal 2006) jest realny, a wiec raczej nie ma duzych opoznien... Lokalizacja jest ok, nawet kiedys slyszalam/czytalam plotke ze ten duzy komin maja rozebrac wiec i widoczki sie poprawia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henry Re: Lutkowie z I i II etapu !!! IP: 217.11.134.* 29.05.06, 12:43 Kupiłem mieszkanie w OR1 i nie przeszkadają mi mieszkający tam robotnicy oraz ich palenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Re: Lutkowie z I i II etapu !!! IP: 194.183.32.* 29.05.06, 23:04 moim zdaniem najwiekszym mankamentem np przy orionie 1 i 2 jest za mala odleglosc pomiedzy nimi, sasiedzi beda sobie zagladac w okna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pruszkowiak Re: Lutkowie z I i II etapu !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.06, 08:51 przy wszystkich budynkach odległości są za bliskie i również uważam że jest to największy mankament. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiedzi Re: Lutkowie z I i II etapu !!! IP: 5.6.2R* / *.nokia.com 30.05.06, 10:51 Cos dla rozrywy, tak na pocieszenie:) Dobrze ze my tak nie mamy;) homepage.mac.com/helipilot/.Pictures/vistasaereas/Megalopolis.jpg homepage.mac.com/helipilot/.Pictures/vistasaereas/MontondeCasitas.jpg Pozdrowienia! p.s. Pytanie do cyklistow-czy "tour de Pruszkow" odbyl sie w ostatni weekend? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hybryda Re: Lutkowie z I i II etapu !!! IP: 217.11.134.* 30.05.06, 13:53 Dla mnie to też niestety problem, że bloki są tak blisko siebie, no ale cóż niestety działki są drogie i developerzy budują bloki dlatego tak blisko siebie. jest to widoczne nie tylko u agromana. Podobnie jest u innych albo ciasnota albo wstawiają gdzieś plombę. W/g mnie orion 2 i 11 powinny stać w "caro" w stosunku do orionów 1 i 3 oraz 10 i 12 - chyba by to troche rozwiązało problem. Mi za to oriony z "podkowy" czyli 4-9 nie pasowały bo nie mają mieszkań 46,5 na południe. Odpowiedz Link Zgłoś
robix5 Re: Lutkowie z I i II etapu !!! 30.05.06, 15:06 Ja z kolei zaluje, ze nie kupilem dwoch mieszkan. Tez mialem wybor, choc to ktore chcialem wybral juz Leon. Widac mamy podobny gust :). Zatem zostalo mi w Orionie 8 i ciesze sie, ze je mam. Jesli przed "podkowa" nic nie wybuduja, a zadrzewia to z lawkami bedzie to calkiem sympatyczne miejsce. Jestem pozytywnych mysli, oby tylko sprawy ksiag wieczystych sie nie przeciagaly to powinno byc w porzasiu :). Mankamanetem dla mnie jest brak garazu, ale moze cos sie wykrystalizuje albo zakombinuje :) Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Lutkowie z I i II etapu !!! IP: *.pekao-fs.com.pl 30.05.06, 16:27 "Pierwszy Parzniewski Wypad Rowerowy" miał już miejsce. Słońce pięknie świeciło- jak tylko znalazła się przerwa między chmurami deszczowymi :) Następne wypady napewno będą dłuższe niż do patataja! zdr.Michał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiedzi Re: Lutkowie z I i II etapu !!! IP: *.net-serwis.pl 30.05.06, 20:45 Michale bardzo dziekuje za odpowiedz.Fajnie ze pogoda dopisala;-)Mam nadzieje ze kolejny wypad juz wkrotce i ze uda mi sie w nim uczestniczyc! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Lutkowie z I i II etapu !!! IP: 217.11.133.* 31.05.06, 15:37 przepraszam, że sie wtrącę, ale czy ktos może chce sprzedać mieszkanie z I lub II etapu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aby1 Re: Lutkowie z I i II etapu !!! IP: 193.24.24.* 01.06.06, 09:26 czemu nie , zapraszam na gg 3066924 udziele informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lllll Re: kotłownia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 18:47 jest podpisana umowa na dostarczenie ciepła z Elektrociepłowni Pruszków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm koncept pasiastej elewacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.06, 15:07 Moi drodzy, Jak wam się podobają owe poziome pasy na dwóch ścianach? Cóż, nie chodzi mi nawet o asocjacje historyczne, przyznam jednak, że średnio (delikatnie mówiąc) mi się widzi ów pomysł. Czy jestem w tym odczuciu odosobniony, czy może jednak estetyka mnie nie zawodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buzz Re: koncept pasiastej elewacji IP: *.org / *.devs.futuro.pl 31.05.06, 16:17 Mnie i mojej żonie raczej podoba się kolorystyka i nie mam z nią żadnych dziwnych skojarzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marakuja Re: koncept pasiastej elewacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 16:49 nam również widzi się to zupełnie dobrze, asocjacji negatywnych nie mamy :) jedyne, do czego możemy się przyczepić - to jaśniutkie kolory, ale zgodnie z makietą i tym, co nam wcześniej mówiono - tak miało po prostu to wyglądać także bez większych niespodzianek:) Odpowiedz Link Zgłoś
emerix Plany zagospodarowania terenu miasto- ogród 02.06.06, 08:01 czy agroman ma zaplanowane i zatwierdzone gdzie bedzie trawka parking smietnik? Kiedy teren będzie ogrodzony i gdzie mozna to sprawdzić ? W końcu to ma być miasto-ogród !! wypytalem dzięki zajrzę pożniej :) Odpowiedz Link Zgłoś
emerix Plany zagospodarowania terenu 02.06.06, 08:01 czy agroman ma zaplanowane i zatwierdzone gdzie bedzie trawka parking smietnik? Kiedy teren będzie ogrodzony i gdzie mozna to sprawdzić ? W końcu to ma być miasto-ogród !! wypytalem dzięki zajrzę pożniej :) Odpowiedz Link Zgłoś
l.eon Re: Plany zagospodarowania terenu 02.06.06, 15:49 Kolory to kwestia gustu. A mój gust mi mówi że te kolory są zimne. Nibyjaśmin za kilka lat będzie brudnoszarofioletowy. A biały bedzie szary. I bedziemy mieszkac w szarakach. Brrr :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marakuja Re: Plany zagospodarowania terenu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 17:01 a w kwestii praktycznej to fakt - wystarczy zerknąć na brzeziny, to, co było jasne - jest od dawna brudne; strach pomyśleć, jak wyglądać będą nasze; temat stary jak parzniew, Odpowiedz Link Zgłoś
robix5 Re: Plany zagospodarowania terenu 05.06.06, 15:19 No to pomaluejmy na kolor piwno - buraczkowy :)) Nasadzimy duzo drzew, postawimy laweczki. To moze juz czas zaczac myslec o wspolnocie mieszkaniowej? Podzielimy role, zaczniemy wyszukiwac dostawcow internetu, tv kablowej, firmy ochroniarskiej. Im wiecej propozycji i ofert tym szybciej sie zorganizujemy. Sa przeciez wsrod na dzialacze. Nieformalne zrzeszenia mozna zawiazac... Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marakuja Re: Plany zagospodarowania terenu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 17:50 hm...powiało optymizmem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Co słychać na budowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 11:12 Witam! Powiedzcie co słychać na budowie? , niby mijam ją codziennie pociągiem, ale szczegółów nie widać, Generalnie front robot przeniósł się chyba na 2 etap, leją fundamenty, a co z Orionem 12? jest już strop nad 1 pietrem, bo konstrukcja pod strop stoi juz z 3 tygodnie i nic? pozdrowienia ps. zachecam do negocjacji z amanem terminow wpłat, mi przesunieto z 1 czerwca na 20 czerwca wpłate za etap: 2 pietro ściany strop itp. Jaro Orion 12 I piętro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Co słychać na budowie? IP: 193.24.24.* 08.06.06, 15:05 wczoraj zbroili strop na orionie 12 i chyba dziś leją .Na drugim etapie sdzaleją z fundamentami. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gabi1610 Re: Co słychać na budowie? 08.06.06, 15:25 Jaro, ja też mijam codziennie budowę pociągiem i też Orion 12 Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: Co słychać na budowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 16:14 hej Gabi1610 a skąd dojeżdzasz? Ja żyrardów warszawa wschodnia :-) Z którego piętra w O12:-) Pozdr. Jaro Odpowiedz Link Zgłoś
gabi1610 Re: Co słychać na budowie? 09.06.06, 08:13 Żyrardów - Warszawa Włochy II p.O12 ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszula6 Re: Co słychać na budowie? IP: 212.160.172.* 09.06.06, 08:55 pozdrawiam sąsiadów O12 i przepraszam że się nie oddzywałam Ania sąsiadka z Ip. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 22drutu Re: Co słychać na budowie? IP: *.acn.waw.pl 11.06.06, 17:48 O12 parter - pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
adzik22 Re: Co słychać na budowie? 09.06.06, 22:20 hej nie orientujecie sie kiedy bedzie Dzien Otwarty na budowie? cos sie o uszy obilo ze weekend za 2 tygodnie!? Odpowiedz Link Zgłoś
tomekx2 Sprzedam mieszkanie 11.06.06, 21:20 Sprzedam dwupokojowe mieszkanie (46,5m2) w pierwszym etapie w orionie 9 od strony pól parzniewskich. Zainteresowanych proszę o kontakt telefoniczny: 692600900 Odpowiedz Link Zgłoś
tomekx2 Sprzedam mieszkanie 11.06.06, 21:23 Sprzedam mieszkanie dwupokojowe (46,5m2) w pierwszym etapie w orionie 9 od strony pól parzniewskich. Zainteresowanych proszę o kontakt telefoniczny:692600900 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: Co słychać na budowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 08:58 Gabi, skoro jestes z Żyrardowa, i bedziemy niedlugo sasiadami moze warto sie spotkać w żyr na piwku w tropicanie lub tygielku? My mieszkamy na Legionow Polskich, jak cos pisz na priv: jarekfalk@<nospam>wp.pl, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Co słychać na budowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 13:17 Zapodałem nowe fotki na forum www.parzniew.prv.pl oto link members.lycos.co.uk/zbrodniciel/viewtopic.php?p=305#305 pz Krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viper Re: Co słychać na budowie? IP: 217.11.134.* 12.06.06, 14:36 z tego co ja wiem to dni otwarte mają być w sierpniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiedzi Re: Co słychać na budowie? IP: 5.6.2R* / *.nokia.com 14.06.06, 10:23 A dokladnie 27-28 sierpnia. Pozdrawiamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buzz Re: Co słychać na budowie? IP: *.devs.futuro.pl 18.06.06, 12:23 Kilka informacji o tym jak zorganizować zebranie i ustalić statut chyba przydatne dla I etapu www.polski-zarzadca.pl/prawo/wspolnota.html#wzory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek sen letni IP: 193.24.24.* 21.06.06, 15:47 chyba sen letni dopadł Forumki i Forumów . Cisza oby nie przed burzą . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jawa Re: kto z oriona 07 IP: *.wsip.com.pl 21.06.06, 19:31 witam wszystkich parznieczowiczów :-) szukam miłych sąsiadów z oriona 07 jest tu ktoś taki ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marakuja Re: sen letni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 21:58 oby, oby :) choć będąc dziś na placu boju trońki mąż się zdziwił, że w drugim etapie fundamenty-a końcówka pierwszego coś wolno/ no, ale nie wiemy, jakie tam terminy - więc nic nie mówię :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: sen letni IP: 193.24.24.* 22.06.06, 09:55 Spoko ,spoko Marakuja .... terminy zakończenia procesu budowlanego dla I etapu to koniec tego roku ,mamy jeszcze 6 miesięcy więc jestem spoko . Poza tym A-man jest elastyczny i wcale nie chce kaski za to czego nie popełnił więc jestem dziwnie wyluzowany że wszystko postępuje zgodnie z planem. Wiem że pierwsze budynki są znacznie bardziej zaawansowane i tylko z tego powodu może mi być trochę przykro że to nie moj , ale z drugiej strony koi mnie sytuacja wzrostu wartości naszych mieszkanek . Dziś na rynku Pruszkowskim nie można kupić nowego mieszkania poniżej 3500 , a nowe inwestycje które wchodzą niebawem mają oscylować w granicach do 4000 . Mam również świadomość że w Pruszkowie nie będzie nic lepszego od naszej inwestycji. To będzie najladniejsze i najbardziej atrakcyjne osiedle w Pruszkowie i okolicach . Jeżeli nie wierzycie to proponuję wizytę na Brzezinach . pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: sen letni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 20:51 Nic lepszego od tej inwestycji mówisz, to kwestja gustu- mi np od tego osiedla już bardziej podoba się osiedle Bolesława Prusa (mimo że ma pare latek) a jeśli chodzi o nowe inwestycje to osiedle na terenach dawnego porcelitu zapowiada sie bardziej interesująco od tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: sen letni IP: 193.24.24.* 04.08.06, 09:14 no tak , rzeczywiście to sprawa gustu i kasy . Inwestycja na terenie porcelitu będzie za dwa lata , koszty znakomicie wyższe /4-4,2 tys / a to będzie już za moment i w cenie 2,65 tys /m . Mieszkać można i tu i tam ale rachunek bankowy błędów nie wybacza , a więc jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma . pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta_125 Re: Co słychać na budowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 13:50 Czy ktoś już widział paski oriona 4??? Dama nie wiem które gorsze? Orion 4 ma paski szaro-pomarańczowe. Może jak pomalują wszystkie to będzie to jakoś wyglądało ale na razie:/.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Co słychać na budowie? III etap IP: 193.24.24.* 06.07.06, 17:14 Czy ktos zna szczegóły dotyczące sprzedaży III etapu ?? Nie mogę nigdzie uzyskać tych informacji , Aman coś kręci i zmienia terminy jak rękawiczki a o cenie to już w ogóle nie ma co mówić . Może ktos z Was ma informacje którymi chciałby się podzielić ?? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buzz Re: Co słychać na budowie? III etap IP: *.devs.futuro.pl 06.07.06, 21:18 A kto ci odpowie jeśli "ONI" zmieniają decyzje co mesiąc (jak nie częściej) ostatnio termin był we wrześniu a cena 3200 - 3400. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszula6 Re: Co słychać na budowie? III etap IP: 212.160.172.* 07.07.06, 13:15 Ostatnio tj: 04.07.2006 byłam podpisywać aneks do umowy i pytałam o 3 etap, cena prawdopodobnie 3400 netto, w sprzedaży być może na jesieni 2006r, pozdrawiam Sąsiadow z O12.Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klempa dni otwarte IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.06, 09:11 Pytałem jak będą wyglądały dni otwarte i mi odpowiedziano że będą gotowe pierwsze 5 Orionów i właściciele mieszkań w tych budynkach dostaną zaproszenia pocztą a jeśli nie pocztą to telefonicznie. Pan się wyraził "chcielibyśmy żeby każdy z mieszkańców wszedł do swojego mieszkania i będziemy wpuszczali tak na poł godz:-)" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buzz Re: dni otwarte IP: *.devs.futuro.pl 23.06.06, 15:44 Cały I etap będzie miał dni otwarte koniec sierpnia początek września a II etap koniec września, przynajmniej tak mówili w Agromanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tape aranżacja wnętrz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 20:36 Mam pytanko czy ktoś z was robił sobie aneks kuchenny w pokoju / w mieszkaniu 54.5/ i czy was to coś kosztowało?? Będę wdzięczny za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiedzi Linia energetyczna obok naszego osiedla-fakty. IP: *.net-serwis.pl 02.07.06, 19:33 Zdobylismy przyrzad do mierzenia smogu elektromagnetycznego(po sporych staraniach), zrobilismy kilka pomiarow wokol osiedla, fakty sa takie, ze promieniowanie w poblizu naszego osiedla jest praktycznie rowne zeru! To chyba dobra wiadomosc dla wszystkich przyszlych mieszkancow. Obecnosc slupow w okolicy ma wiec tylko aspekt estetyczny. Mozemy spac spokojnie. Pozdrawiamy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: Linia energetyczna obok naszego osiedla-fakty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 08:27 Super informacja, podziwiam Wasz zapał i wyrażam szacuneczek :-)! Czy pomiar jest wiarygodny to już pewnie inna kwestia, zawsze się znajdzie ktoś kto będzie to podważał. Same dobre informacje ostatnio napływaja z terenów naszego przyszłego osiedla, SKM dla mnie rewelacja, trzymam kciuki by utrzymała się i jedziła dłużej niź 6 miesięcy, linia 716 - może od września będzie jeździć do os. Staszica? rewelacja!. Zastanawia mnie jedna rzecz, przejeżdzając pkp widzę że przy szlabanie na końcu działkowej stoi często parę TIRów, I tu pytanie do forumowiczów zza miedzy Parzniewskiej, duży jest ruch Tirów na Działkowej? będzie to uciążliwe? kiedy jest ich najwięcej? Mam okna zaraz na działkową, wiec zastanawiam się jak to będzie, czy rano nie będą mnie one budziły itp. I kolejne pytanko, jak wasze terminy w umowach? kontorlujecie je? czy po zaciągnięciu kredytu odpuściliście negocjacje o przesunięcie transz i nie ryzykujecie dopisywania aneksów do umów z bankiem (PŁATNYCH). W przypadku O12 i mojej umowy było małe opóźnienie Agroman bez problemu przesunął mi transze ale tylko jedną - tak że teraz w ciągu trzech tygodni mam do wypłaty kolejną. Raczej wątpie by do 15 lipca był strop nad drugim piętrem i okna, i rozpoczęto kolejny etap. Z przesuwaniem terminów jest troche krecenia, a raczej na koniec roku bądą wszystkie gotowe więc chyba szkoda zachodu i czasu o przesuwanie transz, Co o tym myślicie? Pozdowienia Jaro Odpowiedz Link Zgłoś
adzik22 Re: Linia energetyczna obok naszego osiedla-fakty 04.07.06, 05:42 witam , ja rowniez robilam aneks do umowy w ostatnim czasie zwiazany z przesunieciem transzy i nie bylo zadnych wiekszych problemow ,dokument wystawili na prosbe w maksymalnie szybkim czasie bo od reki. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi1610 Re: Linia energetyczna obok naszego osiedla-fakty 04.07.06, 08:17 My również przesuwamy terminy transz O12, mamy już chyba pięć takich aneksów i będzie chyba następny, bo na 15/07 na pewno nie wyrobią się z planem. A jeśli chodzi o bank to nie musimy robić żadnych płatnych aneksów o przesunięcie płatności transz, po prostu składam wniosek o wypłatę kolejnej transzy wtedy kiedy uznaję to za stosowne. Tak więc uważam że warto przesuwać płatności... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gracek Placek Re: aranżacja wnętrz IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.08.06, 09:45 hej, ale dokładnie o co chodzi ??? o wyburzenie ścianki działowej pomiędzy pokojem, a kuchnią ??? ja mam o kilka metrów mniej i wywalenie ścianki to darmocha, ale oczywiście przy pomiarze ostatecznym mieszkania może wyjść, że masz 0,5 m2 więcej ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buzz Re: aranżacja wnętrz IP: *.devs.futuro.pl 04.08.06, 10:58 Nie mam przed sobą umowy ale wydaje mi się że AA metraż liczy się razem ze wszystkimi wewnętrznymi ścianami;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tape mieszkanko na sprzedaż 54.5m II etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 13:43 mam mieszkanie do sprzedania w drugim etapie 54.5. Dla zainteresowanych kontak mailowy tape79@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barto Nowe zdjęcia. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 16:30 Na forum www.parzniew.prv.pl zamieściłem nowe zdjęcia. Miłego oglądania. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grek kolory naszych orionów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.06, 13:19 Co myślicie o kolorach budynków jakie na zafundował agroman?? Powiem szczerze że to jest na Brzezinach wygląda o niebo lepiej...ale to kwestia gustu. Najbardziej mi się nie podaba to że zostawili ten szary...czy oni nie mogli tego zamalować na jakiś inny kolor...chyba że oszczędzają na farbie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Mieszkanie I etap- sprzedam IP: 193.24.24.* 10.07.06, 12:20 Do sprzedania dwa pokoje 46,5m w pierwszym etapie - odbiór koniec 2006 tel. 601204521 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga III etap IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 11:30 Czy wiecie coś w sprawie III etapu? W biurze udzielono mi informacji że ewentulna sprzedaż zacznie się we wrześniu i cena wzrośnie. Czy komuś udało się wydusić może więcej informacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: III etap IP: 193.24.24.* 12.07.06, 15:06 Tak III etap będzie najprawdopodobniej we wrześniu i koszt metra będzie ok 4000 zł/m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paola Re: III etap IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.06, 22:40 4000 zł za metr???? za tyle to można kupić spokojnie mieszkanie w Warszawie na Białołęce to nawet poniżej 4000 zł no a to jest ta różnica że na Białołece są szkoły i przedszkola pod nosem nie mówiąc o centrach handlowych. Odpowiedz Link Zgłoś
konchi1980 O31 14.07.06, 18:55 Witam wszystkich !! Jestem chyba ostatnim ktory zakupil mieszkanie na Parzniewie w II etapie-sa jacys sasiedzi z O31? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość pytanko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 22:03 tak przeczytalem kilka waszych informacji i widze ze nikt nie mysli przyszlosciowo- tzn, gdzie przykladowo wasze dzieci bedą chodziły do przedszkola, szkoły podstawowej (bo tu liczą się granice gminy)to że te placówki znajdują sie w bliskim sąsiedztwie w Pruszkowie nie znaczy że nie będziecie musieli posyłać dzieci do Brwinowa (ponad 5 km)?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc pytanko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 22:30 i jeszcze tak z ciekawości- jako przyszli mieszkańcy tego osiedla- czujecie sie jako mieszkańcy wsi Parzniew, Brwinowa czy może Pruszkowa?? Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: pytanko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 22:35 i jeszcze tak z ciekawości- czy jako przyszli mieszkańcy tego osiedla czujecie się mieszkańcami wsi Parzniew, Brwinowa, a może Pruszkowa?? Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marakuja Re: pytanko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 22:48 a co to właściwie za różnica? czy zwie się to Parzniew czy też Brwinów - bo przecież nie Pruszków.. mimo odległości - ważne, jak to wygląda pod względem administracyjnym i tyle. A co do szkół - nie mam osobiście pewności - jak to wygląda, ale bardziej by mnie tu zastanawiała przynależność do placówek np.służby zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buzz Re: pytanko IP: *.devs.futuro.pl 16.07.06, 11:53 Akurat służba zdrowia jest bezproblemowa bo sam wybierasz sobie lekarza pierwszego kontaktu gdzie chcesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro niewygodny temat ??? IP: *.isko.net.pl / 213.199.198.* 16.07.06, 13:56 z forum pruszkowskiego: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=132&w=45217295 Trochę się dziwię i mam wrażenie że ten temat jest pomijany na naszym forum, szczerze powiem że przy zakupie mieszkania ten temat mi umknął,a teraz trochę niepokoi, nic może kiedyś TIRY będą jeździć inna drogą , poki co będzie trzeba zaciskać zęby. PoZdrawiam O12 i resztę. p.s. mam nadzieje ze nikogo nie zraziłem do naszego osiedla :-) zawsze mozemy jak nasz vice premier zablokować dzialkową :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: niewygodny temat ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 20:38 nawet ten temat był ostatnio poruszany przez pruszkowskich radnych i doszli do wniosku że należy te tiry przesunąć dalej ale kiedy to będzie to nie wiadomo a po za tym niedługo wybory samorządowe i pewnie władza się zmieni więc pozostało nam cierpliwie czekać:-( Odpowiedz Link Zgłoś
robix5 Re: niewygodny temat ??? 20.07.06, 15:23 Szczerze mowiac, to jest jedyny mankamnet tego osiedla. Tak dlugo jak ulica dzialkowa beda jezdzic tiry tak dlugo nie bedzie to naszym "miastem ogrodem".Ale mozna w tym temacie dzialac i nawet trzeba !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polikarp przejazd IP: *.comnet.bg 20.07.06, 20:52 z tego co slyszalem w pruszkowskiej kablowce maja przenosic przejazd pkp. wiecie cos na ten temat ??? ma byc w parzniewie - podobno gdzies przy tym ostrym zakrecie jak sie jedzie na parzniew. to bylby chyba dobry news dla ludzi z orionow przy dzialkowej. Odpowiedz Link Zgłoś
wiolcia9 III etap 31.07.06, 12:22 Witam wszystkich zainteresowanych III etapem!!! Dzwoniłam dzioś do biura sprzedaży AGROMANA i dowiedziałam si, ze od 1 września 2006r. rusza długo oczekiwana sprzedaż. Cena za m2 to powyżej 3 000zł (szczegóły będa znane pod koniec sierpnia) Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: III etap IP: 193.24.24.* 31.07.06, 13:10 a ile to jest powyżej 3000 ?? czy można określić bliżej szacunkowy koszt sprzedaży metra oraz czy wiadomo coś o terminie realizacji III etapu ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: III etap IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 31.07.06, 17:22 Mi w biurze Agromana powiedzieli, że nie mniej niż 3500zł/metr. Odpowiedz Link Zgłoś
wiolcia9 Re: III etap 01.08.06, 11:37 Witam, moim zdaniem powinniśmy poczekać na konkretne info, które ma podobno być już pod koniec sierpnia, ponieważ teraz każdy pisze co innego i robi się bałagan i powstaja dziwne historie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiedzi Re: III etap IP: 5.6.2R* / 192.100.104.* 01.08.06, 11:54 Plotki glosza ze zmienia sie zarzad "A" (udzial skarbu panstwa, zmiana wladzy, zmiana kadry) pewnie to nowi ustala cene trzeciego etapu, mozna spekulowac ze dlatego wciaz nie jest znana. Pozdrawiamy(szczegolnie sasiadow z pierwszego etapu)! Odpowiedz Link Zgłoś
gabi1610 Re: pytanko 21.07.06, 11:51 Gość portalu: gość napisał(a): > tak przeczytalem kilka waszych informacji i widze ze nikt nie mysli > przyszlosciowo- tzn, gdzie przykladowo wasze dzieci bedą chodziły do > przedszkola, szkoły podstawowej (bo tu liczą się granice gminy)to że te > placówki znajdują sie w bliskim sąsiedztwie w Pruszkowie nie znaczy że nie > będziecie musieli posyłać dzieci do Brwinowa (ponad 5 km)?? Właśnie myślę przyszłościowo i już się martwię o to Czy moje dziecko dostanie się do przedszkola w Pruszkowie. Zrobiłam rozeznanie i wiem, że z przedszkolami w Pruszkowie nie jest najlepiej tzn. może zabraknąć miejsc dla naszych dzieciaków zwłaszcza jeśli będą traktowali nas jak z "innej gminy",... nie wiem czy będą brali pod uwagę fakt, że mieszkamy po drugiej stronie ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
maschir Odsprzedam 67m2 - I etap 27.07.06, 15:45 Sytuacja życiowa zmusza mnie do odsprzedania mieszkania, które kupuję na I etapie. Lokal 67m2 od południa. Lokal prawie gotowy (podobno można wchodzic od września i oglądac). Cena do uzgodnienia. Zainteresowanych proszę o kontakt na maila: maschir@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiolcia9 Re: Odsprzedam 67m2 - I etap IP: 217.153.99.* 28.07.06, 18:31 Witam, jestem zainteresowana kupnem mieszania na tym osiedlu.Prosze o informacje na emaila: wiolcia9@gazeta.pl. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wiolcia9 Re: Odsprzedam 67m2 - I etap 28.07.06, 18:34 Witam, jestem zainteresowana upnem mieszkania na tym osiedlu, metraż 67 m2 to dokładnie tyle ile poszuuję. Proszę o szczegółowe informację na maila wiolcia9@gazeta.pl. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolaw74 Re: Odsprzedam 67m2 - I etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 12:58 Witam poprosze o blizsze informacje na temat tego mieszkanka-jestem zainteresowana jolaw74@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
jolaw74 Re: Odsprzedam 67m2 - I etap 29.07.06, 13:00 Witam poprosze o informacje na temat tego mieszkanka - jestem zainteresowana jolaw74@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
aga999936 Odsprzedam 67m2 - ORION 7 01.08.06, 19:50 > Jestem posiadaczką 67 m mieszkania z I etapu. Późną jesienią planuję odstąpić udziały. Jeżeli są osoby zainteresowane to bardzo proszę o kontakt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: Odsprzedam 67m2 - ORION 7 IP: 193.24.24.* 02.08.06, 09:29 no właśnie , to chybajedyna możliwość próby kontaktu . Jestem zainteresowany ale nie wiem z kim i w jaki sposób rozmawiac na ten temat . proszę o podanie kontaktu . Odpowiedz Link Zgłoś
aga999936 Re: Odsprzedam 67m2 - ORION 7 02.08.06, 11:26 Osoby zainteresowane zakupem bardzo proszę o kontakt tel. 691 489 324 Odpowiedz Link Zgłoś
wiolcia9 Re: Odsprzedam 67m2 - ORION 7 02.08.06, 09:49 Witam, prosze o szczegółowe informacje na temat tego mieszkania. Prosze o info na maila wiolcia9@gazeta.pl. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 22drutu Wizualizacja osiedla IP: 62.233.165.* 09.08.06, 08:48 Witam, Krzysiek z formu parzniew.prv.pl trafił na fajną wizualizację osiedla oraz niektórych mieszkań. Znajdziecie ją pod adresem: dom.futryna.pl/dane/home/856/prez/index.html Miłego oglądania. 22drutu Odpowiedz Link Zgłoś
adzik22 Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman. 11.08.06, 01:53 I etap juz jest po dniu otwartym na osiedlu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman. IP: 193.24.24.* 11.08.06, 08:58 dzień otwarty jest w ostatni wekend sierpnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henry Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman. IP: 217.11.134.* 14.08.06, 08:36 Witam W/g mnie agroman zaczyna przekładać terminy oddawania mieszkań z I etapu. Już nie mówi sie o IV kwartale 2006. Podawany jest termin I kwartał 2007 - i to też nie wiadomo czy od 2 stycznia. Budynki mają być oddawane stopniowo - tak więc wydaje mi się że orion 12 - nie zostanie oddany w I kw. 2007 - wydaje mi się że będzie to II a nawet III kw 2007 pozdrawiam : henry Odpowiedz Link Zgłoś
pawlak91 III ETAP 14.08.06, 19:01 czy coś już wiecie na temat III etapu, ile będzie kosztował 1m? Odpowiedz Link Zgłoś
emerix Re: III ETAP 15.08.06, 13:58 może pospekulujemy ??? daje lekką reką 3500pln.Kto da więcej :)) swoją drogą ile kosztowały I i II etap ??? Odpowiedz Link Zgłoś
pawlak91 Re: III ETAP 15.08.06, 17:53 to bardzo drogo ja spodziewam się ceny 3000PLN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pruszkowiak Re: III ETAP IP: *.fw.michalowice / *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.06, 09:38 3400zł to na pewno. nie wiadomo czy jeszcze nie podniosą niestety a może i stety dla właścicieli mieszkań z I i II etapu. I etap - 2675zł, II estap 2800zł z jakimiś groszami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henry Re: III ETAP IP: 217.11.134.* 16.08.06, 12:30 ja stawiam że bedzie to 3150 zł/ II etap był od I droższy o 7%, teraz myślę że III etap od II będzie droższy o 10 % ( to wychodzi jakieś 3150 zł ) Odpowiedz Link Zgłoś
madrak1 Re: III ETAP+ czynsz 21.08.06, 17:53 Mi w biurze powiedzieli, że dolna granica to 3600. A wogóle czy ktoś może odpowiedzieć jaka cena czynszu będzie? I czy do ceny mieszkania coś trzeba jeszcze doliczyć (ogródek, balkon, miejsce parkingowe itp.)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fifi Re: III ETAP+ czynsz IP: *.ath.cx / *.aster.pl 21.08.06, 18:38 Ja w umowie (pierwszy etap) mam podane kwote czynszu (6zl/m2)Jesli chodzi o ogrodki i balkony to sa w cenie mieszkania a za miejsce parkingowe musielismy zaplacic 1500zl - pozdrawiam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buzz Re: III ETAP+ czynsz IP: *.devs.futuro.pl 23.08.06, 16:19 Nie 1,500,00 . Odpowiedz Link Zgłoś
madrak1 Re: III ETAP+ czynsz 23.08.06, 16:20 Ja zrozumiałam chyba 1500 zł za metr. To jak to w końcu jest? Odpowiedz Link Zgłoś
fragole Re: III ETAP+ czynsz 23.08.06, 16:34 to moze inaczej, ile kosztuje/kosztowal garaz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 22drutu Re: III ETAP+ czynsz IP: *.acn.waw.pl 23.08.06, 17:40 W etapie 1 nie ma garazy. Sa tylko miejsca pakingowe pod chmurka w cenie 1500 PLN za sztuke przpisane do konkretnego mieszkania. W umowie nie jest napisane w ktorej czesci osiedla znajduje sie to miejsce, ale jest zapis ze dane mieszkanie ma jedno wydzielone miejsce parkingowe. Mam nadzieje, ze moje miejsce bedzie blisko mieszkania, a nie na drugim koncu osiedla :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buzz Re: III ETAP+ czynsz IP: *.devs.futuro.pl 23.08.06, 18:55 W drugim jest identycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fragole Re: III ETAP+ czynsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 20:18 To dzieki za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schumacher Re: III ETAP IP: *.aster.pl 29.08.06, 20:27 cena 1m2 z tego co się nieoficjalnie dowiedziałem będzie oscylował ok. 4000 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: III ETAP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.06, 11:07 zastanawiam się na ile taka cena ma sens. Osiedle co prawda prezentuje się nieźle, ale lokalizacja jest słaba. Za 4 tys można kupić coś bliżej węzłów komunikacji. Sama czekałam na 3ci etap, ale raczej zrezygnuję jeżeli taka cena nie jest plotką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Osiedle Parzniew, developer Agroman. IP: *.aster.pl 17.09.06, 11:09 Rzeczywiście coś się dzieje, dzwoniłem osotatnio do biura sprzedaży i powiedzieli mi że jest kłopot z pozwoleniem na podłączenie mediów. Ciekawi mnie czy to jedyny powód. Pozdrawiam sąsiadów. Orion 1A nr 10 I etap. Jęsli ktoś ma mjakieś informację proszę o maila bartekalfa@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś