derduch 09.10.04, 11:10 Proszę, odnieś się jakoś do tego wątku: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=15202129&v=2&s=0 Myślę że w Twoim interesie powinno lezeć zamknąć te durne rozważania. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gajasirocco Re: Prośba do Beduinki 09.10.04, 11:56 Czy naprawdę nie macie poważniejszych spraw na głowie? Mam nadzieję, że nasi forumowicze są trochę poważniejsi i rosądniejsi i nie będą wałkowali do końca niepotrzebnych tematów. Odpowiedz Link
beduinka Re: Prośba do Beduinki 09.10.04, 13:59 derduch napisał: > Proszę, odnieś się jakoś do tego wątku: > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=15202129&v=2&s=0 > Myślę że w Twoim interesie powinno lezeć zamknąć te durne rozważania. > Pozdrawiam. > próbowałam przejrzeć pierwsze posty w tym wątku - i to co tam znalazłam to zarzuty pod moim adresem, że * nie odpowiadam, jak coś piszecie o mnie - nie mam obowiązku obserwować wszystkich stron i for w internecie. Istotnie będąc w Polsce prawie codziennie korzystam z internetu, jednak gdy byłam w Egipcie - pracowałam, a nie surfowałam po necie. Do sieci wchodziłam przede wszystkim by sprawdzić maile, może 5 razy przez całe wakacje weszłam na własne forum, a na inne nie zaglądałam. Czas spędzany w biurze nie jest przeznaczony na coś takiego, a gdy miałam wolny czas (a miałam go naprawdę niewiele)- wolałam go spędzać inaczej niż w mackach globalnej sieci... później, gdy wzięłam 3 tygodnie urlopu - w ogóle nie korzystałam z internetu * przechodząc do głównego tematu - tak, pobierana była kwota 18$ za wizę i obsługę. Ale tak naprawdędopiero tutaj na forum robiony jest z tego wielki problem, bowiem turyści, którzy przyjeżdżali na wakacje z Kopernikiem byli wcześniej poinformowani o tej płatności i większość z nich wręcz miała przygotowane po 18$ w drobnych, więc wszystko przebiegało sprawnie. Powtórzę: turyści podpisując umowę z biurem podróży akceptowali tę płatność. Ja starałam się jak najlepiej wykonywać swoje obowiązki i z pasją dzielić się z turystami swoją wiedzą o Egipcie - wydaje mi się, że ogromna większość turystów, którzy byli ze mną na wycieczkach - była z nich naprawdę zadowolona i poznała nie tylko suche fakty z historii i opisy poszczególnych zabytków, lecz starałam się przekazywać im także wiele ciekawostek, informacje dotyczące życia codziennego, zwyczajów, kultury itp. itd. * kolejna sprawa - nie byłam jedyną rezydentką biura podróży Kopernik, nie jestem też rzecznikiem biura - więc nie rozumiem, czemu to ode mnie ŻĄDANO tłumaczenia polityki firmy. Odpisuję teraz po raz pierwszy i ostatni w tej kwestii - z dalszymi pytaniami proszę się zgłaszać bezpośrednio do biura Biuro Podróży Kopernik ul. Grochowska 233, 04-001 Warszawa, tel. (22) 497 54 24-26, fax (22) 870 60 45 email: biuro@koperniktravel.pl Pozdrawiam i uważam tę kwestię za zamkniętą Odpowiedz Link
derduch Re: Prośba do Beduinki 09.10.04, 16:06 Hej! Spokojnie! Ja Ciebie broń Boże o nic złego nie oskarżam!!! Mozna powiedzieć że wręcz przeciwnie, jestem pełen podziwu dla tego co i w jaki sposób robisz! I własnie przez szacunek dla Ciebie, a nie przez jakieś durne złośliwości poprosiłem o rzeczowe rozwikłanie tej sprawy. Proszę, zerknij na ten link i się ustosunkuj, ok? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=13120442&a=13231600 Pozdrawiam Odpowiedz Link
beduinka Re: Prośba do Beduinki 09.10.04, 16:30 derduch napisał: > Hej! Spokojnie! Ja Ciebie broń Boże o nic złego nie oskarżam!!! > Mozna powiedzieć że wręcz przeciwnie, jestem pełen podziwu dla tego co i w jaki > > sposób robisz! I własnie przez szacunek dla Ciebie, a nie przez jakieś durne > złośliwości poprosiłem o rzeczowe rozwikłanie tej sprawy. Proszę, zerknij na > ten link i się ustosunkuj, ok? > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=13120442&a=13231600 > ten post napisałam, gdy jeszcze nie pracowałam jako rezydentka Kopernika. Pisałam go jako osoba prywatna. Napisałam tę informację - sądząc wówczas, że jest to prawda, na podstawie informacji, jaką uzyskałam z innego biura podróży > Pozdrawiam > Odpowiedz Link
derduch Re: Prośba do Beduinki 09.10.04, 17:43 Wielki dzięki za wyjaśnienie, dla mnie sprawa jest wyjaśniona i zamknięta. A przy okazji mam pytanko z innej beczki: Nie wiesz przypadkiem czy ktoś organizuje w Hurghadzie wycieczki na pustynie tego typu co w Tunezji? Chodzi mi o taki wypad kilkudniowy z noclegiem na pustyni i objazdem. Odpowiedz Link
beduinka Re: Prośba do Beduinki 09.10.04, 17:56 derduch napisał: > Wielki dzięki za wyjaśnienie, dla mnie sprawa jest wyjaśniona i zamknięta. > > A przy okazji mam pytanko z innej beczki: Nie wiesz przypadkiem czy ktoś > organizuje w Hurghadzie wycieczki na pustynie tego typu co w Tunezji? Chodzi mi > > o taki wypad kilkudniowy z noclegiem na pustyni i objazdem. > takie wielodniowe wypady na pustynie organizowane są na pustyni zachodniej w okolicach oaz Charga, Dahla, Farafra, Bahriyya czy Siwa nie mogę teraz znaleźć e-maila, ale mam nr telefonu do osoby, która coś takiego organizuje. Nr tel. 0103425192 - możesz mu np. wysłać smsa z prośbą o adres e- mailowy. Nazywa się Suleiman. Ma 3 jeepy. Obsługuje przede wszystkim turystów z Europy Zachodniej, także Japończyków. Ma cudowne dzieci... oj miałam wręcz ochotę porwać 2 letniego Ahmeda i 4 letnią Rimę Odpowiedz Link
derduch Re: Prośba do Beduinki 09.10.04, 18:54 Wilekie dzięki, skorzystam z pewnością przy najbliższej okazji Odpowiedz Link
beduinka Re: Prośba do Beduinki 09.10.04, 20:36 derduch napisał: > Wilekie dzięki, skorzystam z pewnością przy najbliższej okazji > a wybierasz się niedługo w tamte rejony?? Odpowiedz Link
derduch Re: Prośba do Beduinki 09.10.04, 21:29 Miałem lecieć na przełomie października i listopada, niestety moja zona idzie w poniedziałek do szpitala na operacje, tak więc najprawdopodobniej polecimy dopiero w podczas ferii zimowych w lutym. Mamy zamiar ze znajomymi pobyć w Hurghadzie i wybrać się na południe i południowy zachód. Odpowiedz Link