Dodaj do ulubionych

Prośba do Beduinki

09.10.04, 11:10
Proszę, odnieś się jakoś do tego wątku:
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=15202129&v=2&s=0
Myślę że w Twoim interesie powinno lezeć zamknąć te durne rozważania.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • gajasirocco Re: Prośba do Beduinki 09.10.04, 11:56
      Czy naprawdę nie macie poważniejszych spraw na głowie? Mam nadzieję, że nasi
      forumowicze są trochę poważniejsi i rosądniejsi i nie będą wałkowali do końca
      niepotrzebnych tematów.
    • beduinka Re: Prośba do Beduinki 09.10.04, 13:59
      derduch napisał:

> Proszę, odnieś się jakoś do tego wątku:
      > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=15202129&v=2&s=0
      > Myślę że w Twoim interesie powinno lezeć zamknąć te durne rozważania.
      > Pozdrawiam.
      >

próbowałam przejrzeć pierwsze posty w tym wątku - i to co tam znalazłam to
      zarzuty pod moim adresem, że
      * nie odpowiadam, jak coś piszecie o mnie - nie mam obowiązku obserwować
      wszystkich stron i for w internecie. Istotnie będąc w Polsce prawie codziennie
      korzystam z internetu, jednak gdy byłam w Egipcie - pracowałam, a nie
      surfowałam po necie. Do sieci wchodziłam przede wszystkim by sprawdzić maile,
      może 5 razy przez całe wakacje weszłam na własne forum, a na inne nie
      zaglądałam. Czas spędzany w biurze nie jest przeznaczony na coś takiego, a gdy
      miałam wolny czas (a miałam go naprawdę niewiele)- wolałam go spędzać inaczej
      niż w mackach globalnej sieci... później, gdy wzięłam 3 tygodnie urlopu - w
      ogóle nie korzystałam z internetu
      * przechodząc do głównego tematu - tak, pobierana była kwota 18$ za wizę i
      obsługę. Ale tak naprawdędopiero tutaj na forum robiony jest z tego wielki
      problem, bowiem turyści, którzy przyjeżdżali na wakacje z Kopernikiem byli
      wcześniej poinformowani o tej płatności i większość z nich wręcz miała
      przygotowane po 18$ w drobnych, więc wszystko przebiegało sprawnie. Powtórzę:
      turyści podpisując umowę z biurem podróży akceptowali tę płatność. Ja starałam
      się jak najlepiej wykonywać swoje obowiązki i z pasją dzielić się z turystami
      swoją wiedzą o Egipcie - wydaje mi się, że ogromna większość turystów, którzy
      byli ze mną na wycieczkach - była z nich naprawdę zadowolona i poznała nie
      tylko suche fakty z historii i opisy poszczególnych zabytków, lecz starałam się
      przekazywać im także wiele ciekawostek, informacje dotyczące życia codziennego,
      zwyczajów, kultury itp. itd.
      * kolejna sprawa - nie byłam jedyną rezydentką biura podróży Kopernik, nie
      jestem też rzecznikiem biura - więc nie rozumiem, czemu to ode mnie ŻĄDANO
      tłumaczenia polityki firmy. Odpisuję teraz po raz pierwszy i ostatni w tej
      kwestii - z dalszymi pytaniami proszę się zgłaszać bezpośrednio do biura
      Biuro Podróży Kopernik
      ul. Grochowska 233, 04-001 Warszawa,
      tel. (22) 497 54 24-26, fax (22) 870 60 45
      email: biuro@koperniktravel.pl
      Pozdrawiam i uważam tę kwestię za zamkniętą
    • derduch Re: Prośba do Beduinki 09.10.04, 16:06
      Hej! Spokojnie! Ja Ciebie broń Boże o nic złego nie oskarżam!!!
      Mozna powiedzieć że wręcz przeciwnie, jestem pełen podziwu dla tego co i w jaki
      sposób robisz! I własnie przez szacunek dla Ciebie, a nie przez jakieś durne
      złośliwości poprosiłem o rzeczowe rozwikłanie tej sprawy. Proszę, zerknij na
      ten link i się ustosunkuj, ok?
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=13120442&a=13231600

Pozdrawiam
      • beduinka Re: Prośba do Beduinki 09.10.04, 16:30
        derduch napisał:

> Hej! Spokojnie! Ja Ciebie broń Boże o nic złego nie oskarżam!!!
        > Mozna powiedzieć że wręcz przeciwnie, jestem pełen podziwu dla tego co i w
        jaki
        >
        > sposób robisz! I własnie przez szacunek dla Ciebie, a nie przez jakieś durne
        > złośliwości poprosiłem o rzeczowe rozwikłanie tej sprawy. Proszę, zerknij na
        > ten link i się ustosunkuj, ok?
        > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=13120442&a=13231600
        >

ten post napisałam, gdy jeszcze nie pracowałam jako rezydentka Kopernika.
        Pisałam go jako osoba prywatna. Napisałam tę informację - sądząc wówczas, że
        jest to prawda, na podstawie informacji, jaką uzyskałam z innego biura podróży

> Pozdrawiam
        >
        • derduch Re: Prośba do Beduinki 09.10.04, 17:43
          Wielki dzięki za wyjaśnienie, dla mnie sprawa jest wyjaśniona i zamknięta.

A przy okazji mam pytanko z innej beczki: Nie wiesz przypadkiem czy ktoś
          organizuje w Hurghadzie wycieczki na pustynie tego typu co w Tunezji? Chodzi mi
          o taki wypad kilkudniowy z noclegiem na pustyni i objazdem.
          • beduinka Re: Prośba do Beduinki 09.10.04, 17:56
            derduch napisał:

> Wielki dzięki za wyjaśnienie, dla mnie sprawa jest wyjaśniona i zamknięta.
            >
            > A przy okazji mam pytanko z innej beczki: Nie wiesz przypadkiem czy ktoś
            > organizuje w Hurghadzie wycieczki na pustynie tego typu co w Tunezji? Chodzi
            mi
            >
            > o taki wypad kilkudniowy z noclegiem na pustyni i objazdem.
            >

takie wielodniowe wypady na pustynie organizowane są na pustyni zachodniej w
            okolicach oaz Charga, Dahla, Farafra, Bahriyya czy Siwa
            nie mogę teraz znaleźć e-maila, ale mam nr telefonu do osoby, która coś takiego
            organizuje. Nr tel. 0103425192 - możesz mu np. wysłać smsa z prośbą o adres e-
            mailowy. Nazywa się Suleiman. Ma 3 jeepy. Obsługuje przede wszystkim turystów z
            Europy Zachodniej, także Japończyków.
            Ma cudowne dzieci... oj miałam wręcz ochotę porwać 2 letniego Ahmeda i 4 letnią
            Rimę
            • derduch Re: Prośba do Beduinki 09.10.04, 18:54
              Wilekie dzięki, skorzystam z pewnością przy najbliższej okazji
              • beduinka Re: Prośba do Beduinki 09.10.04, 20:36
                derduch napisał:

> Wilekie dzięki, skorzystam z pewnością przy najbliższej okazji
                >
                a wybierasz się niedługo w tamte rejony??
                • derduch Re: Prośba do Beduinki 09.10.04, 21:29
                  Miałem lecieć na przełomie października i listopada, niestety moja zona idzie w
                  poniedziałek do szpitala na operacje, tak więc najprawdopodobniej polecimy
                  dopiero w podczas ferii zimowych w lutym. Mamy zamiar ze znajomymi pobyć w
                  Hurghadzie i wybrać się na południe i południowy zachód.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka