r.baginski 03.11.03, 18:09 Załózmy, że już wyjechałem z Polski. Jak załatwić wizy do Iranu, Syrii, Jordani czy Jemenu.? Co z Indiami? Gdzie i jak to załatwiać. Czas mnie nie przeraża - mogę dwa dni dłużej poczekać - ale jak to załatwić w praktyce? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beduinka Re: GDZIE WIZY? 03.11.03, 19:01 Jak załatwić wizy do Iranu, teoretycznie od niedawna nie ma już obowiązku wizowego dla Polaków wyjeżdżających do Iranu...natomiast jako, że wielokrotnie zdażały się problemy na granicy - stażnicy graniczni nie wiedzieli o tym, potrzebne były jakieś telefony i faksy, co przedłużało znacznie wszelkie formalności, ambasada Iranu w PL wydaje wizy obywalteom polskim Syrii, w Ambasadzie Syrii w W-wie...trwa to ok. 3-4 dni...jak się to odpowiednio udokumentuje, to można dostać od ręki > Jordani w PL nie ma Ambasady Jordanii. W związku z tym można ją otrzymać na granicy lub w Ambasadzie Jordanii w innym kraju (ja np. uzyskałam w Damaszku) czy Jemenu.? Co z Indiami? > Gdzie i jak to załatwiać. Czas mnie nie przeraża - mogę dwa dni dłużej > poczekać - ale jak to załatwić w praktyce? raczej w wielu przypadkach będziesz musiał czekać dłużej niż 2 dni Radzę ci się zapoznać z poradnikiem MSZ "Polak za granicą". Istnieje on w wersji książkowej oraz internetowej (zerknij na tym forum do wątku LINKI) Odpowiedz Link