kasiulik 07.11.06, 14:21 Czy ktoś mógłby podzielić się ze mną doświadczeniami z takiej wycieczki? Chcę zatrzymywać się w ciekawych miejscach i nocować na campingach.Czego na pewno nie można przegapić? Które campingi są godne polecenia? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
robertrobert1 Re: Rowerem wokół Jeziora Bodeńskiego? 07.11.06, 23:22 Takie informacje byly zebrane bodajze w tegorocznym BikeBoardzie. Odpowiedz Link
kasiulik Re:Do robertrobert1 10.01.07, 19:25 Przejrzałam wszystkie numery ubiegłorocznego BikeBoarda i nic .Może przypomniałes sobie lub gdzieś natrafiłeś na ciekawe linki w mojej sprawie. Trochę materiałów zamówiłam sobie w informacjach turystycznych róznych miejscowości nad jeziorem,ale dotyczą one głownie niemieckiej strony jeziora. Odpowiedz Link
wolff1 Re:Do robertrobert1 11.01.07, 13:35 Krótki opis trasy rowerowej wokół tego jeziora, choć raczej mało konkretów: www.cyklomaniak.pl/index.php?option=caly_news&id=226 Odpowiedz Link
medea50 Re:Do robertrobert1 20.03.07, 10:10 Nie wiem czy zagladasz jeszcze na te strone.Jezeli jeszcze jestes zainteresowany to napisz na moj adres,przerobilam te trase i moge ci podac pare dobrych typow. Odpowiedz Link
cichotek Re: Rowerem wokół Jeziora Bodeńskiego? 10.06.07, 22:10 jazda wokół J.Bodeńskiego przypomina nieco trasę wzdłuż Dunaju. Spokojnie, sielankowo, malowniczo, żeby nie powiedzieć ... leniwie :).Główną atrakcją jest...zeppelin non stop latający nad jeziorem.Poza tym atrakcyjny jest ... spokój. Odpowiedz Link
adalberto3 Piekna trasa. Z niemieckiego brzegu .... 15.06.07, 20:47 .. ladny widok na Alpy. O ile pamietam od Ludwigshafen do Lindau caly czas jechalem sciezka rowerowa. Duzo kempingow, niestety te najwieksze moga byc zapchane przez odstawione tam na stale przyczepy kempingowe (Friedrichshafen, Konstanca). Pamietam, ze wolalem nocowac na kempingu w Kruzlingen (Szwajcaria) niz w Konstancy. Radze zajrzec na wyspe Reichenau z trzema romanskimi kosciolami i do malowanego szwajcarskiego miasteczka Stein a.Rhein. W Szwajcarii warto tez zrobic sobie 1-dniowa wycieczke do St.Gallen. A jezeli starczy czasu i pieniedzy na pociag, to w Rapperswilu zamek z polskim muzeum. Odpowiedz Link