19.04.07, 16:26
Jak to w końcu jest... PWSZ jest organizacyjnym dnem, czy (pozytywnym) numerem
jeden?

Załączam link: rzeczpospolita.pl/dodatki/dodatek1_070419/dodatek1_a_5.html
Obserwuj wątek
    • kalamata99 Re: PWSZ... 19.04.07, 17:44
      No wlasnie. Swego czasu "Newsweek" tez umiescil kaliska PWSZ na czolowym
      miejscu.
    • o00 Re: PWSZ w Kaliszu 19.04.07, 19:45
      Dżizas! PWSZ zdobyła w rankingu 100 punktów na 100 możliwych:

rzeczpospolita.pl/dodatki/dodatek1_070419/dodatek1_a_8.html
      • wielkopolskawschodnia Re: PWSZ w Kaliszu 19.04.07, 20:53
        Z za lat kilka, kilkanaście... Politechnika Wielkopolska im. Stanisława
        Wojciechowskiego w Kaliszu. Heh, ale się rozmarzyłem... :)
        • kalamata99 Re: PWSZ w Kaliszu 19.04.07, 21:06
          Swoja droga troche dziwny ten ranking, bo rok temu PWSZ byl 13. Czy w rok mozna
          tak dramatycznie zmienic poziom uczelni? Chyba chodzi o oddane do uzytku nowe
          budynki, dostep do publikacji i wspolprace z firmami typu P&W.
          • wielkopolskawschodnia Re: PWSZ w Kaliszu 19.04.07, 22:11
            Chyba można, skoro Politechnika Poznańska spadła na 31. :/
            • o00 Re: PWSZ w Kaliszu 21.04.07, 09:10
              A ostrowianie - jak zwykle - tylko te swoje (przy)śpiewki:
              www.rc.fm/informacje/?id_informacje=21324
    • pyza83 Re: PWSZ... 29.04.07, 23:08
      Ranikingi rankingami ja swoje wiem o PWSZ bo 3,5 roku tam studiowałam a teraz
      jestem absolwentką i 2 miesiące czekam za dyplomem licencjata a papierki
      potrzebne żeby pracy szukać PWSZ nie dba o absolwentów :/
      • ksiestwokaliskie Re: PWSZ... 29.04.07, 23:20
        Chyba sobie żartujesz? potrzebujesz dyplomu, żeby szukać pracy? W firmach składa
        się CV i list motywacyjny. Gdy już trafisz na rozmowę, to będzie ona polegała na
        przedstawieniu Twych umiejętności, doświadczeń, tego co możesz dać firmie etc, a
        nie oglądaniu papierków. Wyjątek stanowią urzędy państwowe, gdzie bez znajomości
        masz 1% szans na otrzymanie posady i gdzie trafiają ludzie mało zdolni i mało
        ambitni. Reasumując, jeśli naprawdę chcesz pracować, a nie tylko udajesz, że
        szukasz pracy, możesz śmiało składać dokumenty we firmach - powodzenia:)
        • pyza83 Re: PWSZ... 29.04.07, 23:47
          Chodzi o sam fakt że w regulaminach PWSZ piszę że mają czas na wydanie dyplomu 1
          miesiąc no a ja już czekam drugi czyli łamanie regulaminu gdyby studentowi się
          to zdażyło został by wywalony ze szkoły A pozatym firma która chce nie zatrudnić
          jest z Wrocławia i wyrażnie przedstawili mi że do dokumentów takich jak cv i
          list motywacyjny który im dostarczyłam potrzebny jest orginał świadectwa
          ukończenia szkoły wyższej nikt na gębę nie uuwierzy mi że mam licencjata :(
          • ksiestwokaliskie Re: PWSZ... 30.04.07, 06:49
            Jeśli chodzi o organizację PWSZ i stosunek do ludzi to fakt - zawsze tam było
            kiepsko w tych kwestiach. Jeśli chodzi o pracę, to zawsze możesz otrzymać od
            ręki na uczelni zaświadczenie o ukończonych studiach. Firma powinna to przyjąć i
            pozwolić Ci na złożenie dokumentów w późniejszym terminie - przy okazji
            sprawdzisz się jako negocjatorka w swoich sprawach ;)
          • wielkopolskawschodnia Re: PWSZ... 02.05.07, 03:25
            Przede wszystkim, to ja bym ci radził uważnie sprawdzić ortografię w liście i
            curriculum, bo obawiam się, że po przedstawieniu nawet trzech dyplomów nikt nie
            będzie chciał z tobą rozmawiać... :/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka