arczi-kalisz 19.04.07, 16:26 Jak to w końcu jest... PWSZ jest organizacyjnym dnem, czy (pozytywnym) numerem jeden? Załączam link: rzeczpospolita.pl/dodatki/dodatek1_070419/dodatek1_a_5.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kalamata99 Re: PWSZ... 19.04.07, 17:44 No wlasnie. Swego czasu "Newsweek" tez umiescil kaliska PWSZ na czolowym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
o00 Re: PWSZ w Kaliszu 19.04.07, 19:45 Dżizas! PWSZ zdobyła w rankingu 100 punktów na 100 możliwych: rzeczpospolita.pl/dodatki/dodatek1_070419/dodatek1_a_8.html Odpowiedz Link Zgłoś
wielkopolskawschodnia Re: PWSZ w Kaliszu 19.04.07, 20:53 Z za lat kilka, kilkanaście... Politechnika Wielkopolska im. Stanisława Wojciechowskiego w Kaliszu. Heh, ale się rozmarzyłem... :) Odpowiedz Link Zgłoś
kalamata99 Re: PWSZ w Kaliszu 19.04.07, 21:06 Swoja droga troche dziwny ten ranking, bo rok temu PWSZ byl 13. Czy w rok mozna tak dramatycznie zmienic poziom uczelni? Chyba chodzi o oddane do uzytku nowe budynki, dostep do publikacji i wspolprace z firmami typu P&W. Odpowiedz Link Zgłoś
wielkopolskawschodnia Re: PWSZ w Kaliszu 19.04.07, 22:11 Chyba można, skoro Politechnika Poznańska spadła na 31. :/ Odpowiedz Link Zgłoś
o00 Re: PWSZ w Kaliszu 21.04.07, 09:10 A ostrowianie - jak zwykle - tylko te swoje (przy)śpiewki: www.rc.fm/informacje/?id_informacje=21324 Odpowiedz Link Zgłoś
pyza83 Re: PWSZ... 29.04.07, 23:08 Ranikingi rankingami ja swoje wiem o PWSZ bo 3,5 roku tam studiowałam a teraz jestem absolwentką i 2 miesiące czekam za dyplomem licencjata a papierki potrzebne żeby pracy szukać PWSZ nie dba o absolwentów :/ Odpowiedz Link Zgłoś
ksiestwokaliskie Re: PWSZ... 29.04.07, 23:20 Chyba sobie żartujesz? potrzebujesz dyplomu, żeby szukać pracy? W firmach składa się CV i list motywacyjny. Gdy już trafisz na rozmowę, to będzie ona polegała na przedstawieniu Twych umiejętności, doświadczeń, tego co możesz dać firmie etc, a nie oglądaniu papierków. Wyjątek stanowią urzędy państwowe, gdzie bez znajomości masz 1% szans na otrzymanie posady i gdzie trafiają ludzie mało zdolni i mało ambitni. Reasumując, jeśli naprawdę chcesz pracować, a nie tylko udajesz, że szukasz pracy, możesz śmiało składać dokumenty we firmach - powodzenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
pyza83 Re: PWSZ... 29.04.07, 23:47 Chodzi o sam fakt że w regulaminach PWSZ piszę że mają czas na wydanie dyplomu 1 miesiąc no a ja już czekam drugi czyli łamanie regulaminu gdyby studentowi się to zdażyło został by wywalony ze szkoły A pozatym firma która chce nie zatrudnić jest z Wrocławia i wyrażnie przedstawili mi że do dokumentów takich jak cv i list motywacyjny który im dostarczyłam potrzebny jest orginał świadectwa ukończenia szkoły wyższej nikt na gębę nie uuwierzy mi że mam licencjata :( Odpowiedz Link Zgłoś
ksiestwokaliskie Re: PWSZ... 30.04.07, 06:49 Jeśli chodzi o organizację PWSZ i stosunek do ludzi to fakt - zawsze tam było kiepsko w tych kwestiach. Jeśli chodzi o pracę, to zawsze możesz otrzymać od ręki na uczelni zaświadczenie o ukończonych studiach. Firma powinna to przyjąć i pozwolić Ci na złożenie dokumentów w późniejszym terminie - przy okazji sprawdzisz się jako negocjatorka w swoich sprawach ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wielkopolskawschodnia Re: PWSZ... 02.05.07, 03:25 Przede wszystkim, to ja bym ci radził uważnie sprawdzić ortografię w liście i curriculum, bo obawiam się, że po przedstawieniu nawet trzech dyplomów nikt nie będzie chciał z tobą rozmawiać... :/ Odpowiedz Link Zgłoś