lusia_janusia 01.08.13, 08:47 Nowy miesiac nowe wyzwania i plany, ale czy w takie upaly w niektorych regionach, to czy to sie chce nawet i zyc? Niemniej zycze dobrego samopoczucia i przyjemnego odpoczynku pod grusza. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorka556 Re: **SIERPIEN** 01.08.13, 09:04 Lusia, o której godz. robiłaś to zdjęcie? Takie pustki... aż przyjemnie popatrzeć. Tutaj wszędzie tłumy. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **SIERPIEN** 01.08.13, 09:22 Dorka wszyscy co parkowali pojechali do pracy, a ruch sie zaczyna jak otwieraja sklepy po 10,oo albo w lunch godz.12,oo Zdjecie robilam juz po sniadaniu ok.godz.8,10 i po wizycie w pralni, nastawilam jedna maszyna na 60,o i juz mi schnie. Pozniej wybieram sie na zakup burakow, jutro przyjedzie Kendo to musze upichcic jakis obiad. Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** 01.08.13, 09:39 witam,witam w nowym miesiacu, widze dwa watki dotyczace tego samego tematu, i co zrobic???????????????? sloneczko na topie, faktycznie pustki wielkie na razie w miescie, milego dnia i poczatku miesiaca Odpowiedz Link
greis52 Re: **SIERPIEN** 01.08.13, 13:16 to tez miesiąc abstynencji www.nto.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20130801/KRAJSWIAT/130739912 Odpowiedz Link
henryk245 Re: **SIERPIEN** 01.08.13, 14:18 kontrola drogowa/trzezwosci w USA-niema alkometrow policja kaze kierowcy przejsc kilka metrow po lini jezeli pewnie i bez chwiania=kierowca panuje nad pojazdem amerykanow szlak by trafil gdyby ktos im wyliczal promile krwi w alkoholu,kazdy jest wolnym czlowiekiem i wie ile moze wypic by bezpiecznie dojechac do domu. Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** 01.08.13, 15:37 o?,widac Jagus byla na spacerku, zdjecie zamiescila ladne z parku... Gries witaj no tu kaza w balonik dmuhac, kiedys mialam ta przyjemnosc w czasie lunchu,kiedy do miasta jechalam... niechby tak wieczorem staneli i wiekszosc kierowcow sprawdzali, na pewno "zniwo by zebrali" a wczasie lunchu??????????-marny zarobek... przemilego dnia Zalodze. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **SIERPIEN** 02.08.13, 08:37 Wiajcie,jeszcze jest fajnie tylko 22st,a słonko nie przypieka. Miłego dnia. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **SIERPIEN** 02.08.13, 08:42 U mnie tez tyle co u Jagi na termometrze +22. Jago w parku znalazlaz bardzo przytulny kacik. Dzisiaj mam przyjechac Kendo do miasta, Wczoraj wylaczylam sie wczesnie od kompa to nie znam prawdziwych planow Kendo, ale chyba przyjedzie. Przyjemnego piatku dla Wszystkich. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **SIERPIEN** 02.08.13, 10:45 Lusiu,byłam na USG tarczycy,a za szpitalem lubię sobie posiedzieć na ławeczce przy oczku wodnym.Nie wiem tylko dlaczego nie ma kaczuszek. Kiedyś było pełno,chyba nie siedzą w domku? Kendo jak miała przyjechać,to będzie na pewno. Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** 02.08.13, 11:16 pewnie,ze przyjedzie, chciala sie najpierw dokladnie obrobic, coby spokojnie pobyc poza domem, czemkam na drugiego upiora do rowieszania, bio dzis posciel byla prana.... nawet sie zrymowalo, zycze udanego dnia Zalodze.... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **SIERPIEN** 02.08.13, 11:43 O kurcze,a moje w pralce,idę rozwiesić i brać się za okno. Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** 02.08.13, 12:10 *Jagus hi,hiiiiiiiiiiiiiiiiiii..juz rozwiesilam ostaniego upiora, pozascielalam przewietrzone "szmatki" i jade, wracam z pizza na kolacje... milego dnia Zalodze. Jagus nie wypadnij przez okno podczasa myscia....PA;.. Odpowiedz Link
slo-onko Re: **SIERPIEN** 02.08.13, 14:57 witam w piatek. dzisiaj mam wolne,ale bardzo pracowite. czekam na gosci z Otwocka wiec sie troche musze na zakretach wyrabiac. milego piatku. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **SIERPIEN** 02.08.13, 18:34 SLO przyjemnych chwilek z gosciami , dzisiaj Kendo u mnie gosci. Jago to pracujesz od rana, ale taki upal to bierze exstra po silach, mam nadzieje, ze duzo pijesz, np. wody mineralnej i sokow owocowych. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **SIERPIEN** 02.08.13, 15:19 O matko ! okna umyłam i nie spadłasm,oczywiście nie wszystkie, ale początek jest. a firana w pralce,idę rozwiesić. Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** 02.08.13, 19:24 i moje firany z salonu musze wyprac...-przypomnialas mi Jagus... *Sloo, o swiecie, to juz widze jak sie kszatasz, zluzuj zdziebko i nie przepracuj sie,bo wiem ,ze jests bardzo goscinna milego bycia z goscmi zycze... jak to dobrze obrobc sie z rana i teraz luz bluzzzzzzzzzzzzz, 1/4 pizzy zjadlam a kupilam familijna gyros...pychota............... zawsze duzo mieska nakladzie.. milego wieczoru Zalodze. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **SIERPIEN** 02.08.13, 19:34 Ojjjjjjjjjjjjjjj i jeszcze mialas miejsce na pizze. Ja tylko teraz pije soki, ale chyba skocze i kupie coca cole, chociaz to w mojej teraz sytuacji chyba nie wskazane.? Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** 02.08.13, 19:36 o nie cocacole teraz.... zjedz jakias slodki owoc, to pragnienie ugasisz.. jutro po sniadaniu zdziebko odpoczne i na rower ponad godzinna jazde uskutecznie.... usch tez popija ta gazowana Odpowiedz Link
tetika Re: **SIERPIEN** 02.08.13, 20:42 Ja sie na tydzien odmeldowuje. Jade do mamy. jak wroce to sie odezwe. Odpowiedz Link
henryk245 Re: **SIERPIEN** 03.08.13, 08:40 zbliza sie dziewiata,zaczyna sie robic goraca wampiry wkrutce do swych krypt a na slonce wypelzna reptiljanie Milego Dnia Zycze Henryk Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** 03.08.13, 08:45 *Heryk no,no, tylko nie reptile, a cieplolubne "stwory" wypelzna na ciepelko by dogrzac sie na zime. witam Zaloge i zycze milego weekendu Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **SIERPIEN** 03.08.13, 09:25 O godz.7,oo mialam na balkonie juz +26,oo stopni. Teraz juz trudno oddychac w domu, a balkon przyjemnie jeszcze orzezwia. W poludnie bedzie slonce w zenicie. Mamy miec dzisiaj rekordowa temperature. Duzo pijcie plynow i przebywajcie w cieniu, kapelusze na glowy, to jakos przezyjemy nastepny goracy dzien. Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** 03.08.13, 09:51 *Jagus sliczne niebo, a termometr nagrzany besposrednim slonkiem milego weekendowania.... Odpowiedz Link
slo-onko Re: **SIERPIEN** 03.08.13, 13:22 witajcie. ja to juz nawet nie patrze na termometr,bo moge sie wystraszyc. wszedzie ukropnie nawet w cieniu i wiatrak malo co pomaga chociaz ratuje sie tym wiatrem jak moge. Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** 03.08.13, 13:52 *Sloo, tu tez "cieplutko" ale wiatraka jeszcze nie wlaczylismy, pozaslanialam z rana wszystkie okna i od polnocy mam tylko dwa otwarte i na razie wzglednie bo 25,5 stopnia w domu, do wieczora pewnie w gore pojdzie, na altanie 30 stopni.... milego popoludnia z zefirkiem Zalodze pobylam chwile na dworze, by sciac kwiatki lawendy do suszenia... zaraz sie czyms produktywnym zajeme by nie myslec o "goraczce" Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **SIERPIEN** 03.08.13, 13:59 Ja tez mam goraco... uffff.... rozlozylam parasol na balkonie to troche zrobilam sobie cien w sypialni az do godz.18,oo. Zaraz bede jadla i usiade na lezaku pod parasolem z ksiazka, jak dam rady siedziec. Sasiadka sie smazy na kotleta. Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** 03.08.13, 14:32 o swiecie, wystawila swoj tlusty brzuszek dla sasiadow...??hi,hiiiiiiiiiiiiii niewiem Lusia czy wysiedzisz na balkonie nawt pod parasolem.... ja dawno po obiedzie, teraz chyba banana zmusam z jagodam i yogutrem zamiast lodow do kolacji moze wytrzymam... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **SIERPIEN** 03.08.13, 14:55 zaserwuje sobie lody, zapomnialam kupic rozkow -strut waflowy - do lodow, ale to z pucharka sobie poskrobie lyzeczka. Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** 03.08.13, 17:27 *Lusia, jutro mi przypomnij to tez rozki zakupie... chlop kosci ziarno, oby sara maluchy wyprowadzila,bo szkoda coby maszyna ich uszkodzila, sokoly lataja nad scierniskiem, szansa na znalezienie pewnie jakis samcznych keskow.... zchlodzilo sie za oknem....zapowiadaja blyskawice wieczorem... Odpowiedz Link
henryk245 Re: **SIERPIEN** 04.08.13, 08:11 pierwsza niedziela sierpnia zapowiada sie wspaniale,slonecznie i tylko 23*C po poludniu synoptyka przewiduje Milej Niedzieli Zycze Henryk Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** 04.08.13, 09:18 dla mnie na razie chlodnikawo za oknem, dobrze chatka sie ochlodzi-24,5 stopnia na razie do wieczora pewnie do gory stopnie podejda, Witam Zaloge zyczac milego niedzielnego dnia. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **SIERPIEN** 04.08.13, 09:51 Niedzielnie, pozdrawiam Wszyskich i przyjemnego spedzenia wypoczynku zycze. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **SIERPIEN** 04.08.13, 09:52 Witam...mogę się podzielić słonkiem,bo mam go w nadmiarze. Odpowiedz Link
slo-onko Re: **SIERPIEN** 04.08.13, 12:39 witajcie. Jago ja dzisiaj dziekuje za slonko,wczoraj mialam go w nadmiarze. bedac na imprezie zaglowcow spotkala nas burza, na szczescie bardzio krotka,udalo sie ja przeczekac pod estakada,a potem czekalismy na fajerwerki i byl to przepiekny pokaz. jesli Alfredka widziala to moze potwierdzic.pokaz sztuki i mistrzostwa swiata jak dla mnie. szkoda,ze pokazywane filmy tego nie oddaja co mozna zobaczyc na wlasne oczy. Odpowiedz Link
greis52 Re: **SIERPIEN** 05.08.13, 07:44 pozdrawiam i przyjemnych dni sierpniowych życzę! Odpowiedz Link
henryk245 Re: **SIERPIEN** 05.08.13, 07:54 piekny poranek,sloneczny i w miare cieply czuc juz jesien,zapach kopru,i owoce na drzewach wczoraj chlop-sasiad przejechal sie kombajnem po swojej pszenicy i po zniwach sierpien to miesiac urlopow na kontynencie u nas lipiec wiec urlopy pokonczone 15 sierpnia szwedzkie dzieci zaczynaja nowy rok szkolny bedzie nieco spokojniej na naszych uliczkach znowu bedzie "osiedle sypialniane" tylko matki z malenkimi dziecmi , i staruszkowie zwawi. Milego Dnia Wam Zycze Henryk Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **SIERPIEN** 05.08.13, 09:37 Henryk pieknie stresciles poczatek sierpnia, bo dla mnie tez sie on tak kojarzy, a jescze plaze tez wyludnione. Przyjemny poranek akurat slonce w miare grzeje jak na razie. Zrobilam sobie juz zakupy a pozniej musze poswiecic sie swojemu hobby. Zycze Wszystkim przyjemnego dnia. Odpowiedz Link
slo-onko Re: **SIERPIEN** 05.08.13, 09:46 witajcie. faktycznie piękne streszczenie lata. najbardziej jednak podobają mi się "żwawi staruszkowie ". "nasze" urlopy to zcerwiec-soerpien, Wlosi w sierpniu,a szkolne szwedzkie dzieci zaczynaja nauke niemal w srodku lata, jakie to dla mnie inne i trochę dziwne. wszytsko to jednak kwestia przyzwyczajenia , co kraj to obyczaj. mój dzień zapowiada się lekko cieply, ciekawe jakie ebda prognozy na kolejny tydzień, na czas przedluzonego weekendu? miłego dzionka. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **SIERPIEN** 05.08.13, 11:16 U mnie dalej gorąco i słonko praży,co prawda dziś tylko 28, ale bardzo parno,a deszczu nawet na lekarstwo. Miłego dnia. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **SIERPIEN** 05.08.13, 13:02 SLo to bylo dla mnie dziwne jak moje dzieci zaczynaly tutaj szkole w polowie sierpnia a konczyly w polowie czerwca, ale ten okres juz mina, i teraz nie musze sie dopasowywac do niczyichs terminow, robie sobie urlop kiedy mam na to ochote. Jago i u Ciebie bedzie chlodniej, ale wg moich obserwacji i wyliczen to sierpien i wrzesien maja miec najmniej opadow deszczowych. Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** 05.08.13, 13:27 nareszcie na chwile usiadlam, dla psiuna juz na piecu "gar skwierczy" inaczej pancio sie tym zajmuje, dzis ja karmie dwoch Panow domowych, sam juz zjadlam obad os wczoraj... prostuje Henryka rospoczecie szkol podstawowych 19 sierpnia zaczynaja... cieplutko, po 14 podejde na jerzyny nazbierac, milego dnia w cieniu dla Zalogi Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** z raczkiem nieboraczkiem 07.08.13, 09:30 w televizorni podali,ze juz czas na konsumcje rakow, w kalendarzu data zaznaczona na 14 sierpien, ciekawe czy juz dzis bedzie slychac biesiadujacych wieczorem z raczkiem w gebusi... milego dnia. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **SIERPIEN** z raczkiem nieboraczkiem 07.08.13, 09:44 Witam z gorącej krainy. Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** z raczkiem nieboraczkiem 07.08.13, 09:48 *Jagus bardzo sie ciesze z ciepelka, dzis siedze w domu, prace reczne pod parasolem sobie bede wykonywac... miej sobie mily dzionek z Zefirkiem Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **SIERPIEN** z raczkiem nieboraczkiem 07.08.13, 09:50 Lubie raki tylko na pizzy lub torcie chlebowym. Pogoda dzisiaj da sie oddychac, moze byc tak do konca sierpnia, w nocy troszke popadal deszcz, nie ma kaluz a pod drzewami sucho. Maluszka mam dzisiaj caly dzien to sie naspaceruje do woli. ' Przyjemnej srody dla Wszystkich. Odpowiedz Link
slo-onko Re: **SIERPIEN** z raczkiem nieboraczkiem 07.08.13, 09:48 chciałam napisac,ze raczka nie miałam okazji probowac,ale potem mnie olsnilo,ze przecież plynac promem do Kendo jadlam zupe rakowa z rakiem w talerzu. to nawet rak ma swoje swieto? a ja w zamian raka proponuje kawe i ciacho Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** z raczkiem nieboraczkiem 07.08.13, 10:25 *Sloo a przeciez w Chinskiej bylismy na obiedzie i tez smakowalas w oleju smazone-zapomnialas?? - buleczka cynamonowa w pazdzierniku - gaska tez ma swoj miesiac w listopadzie *Lusia dla mnie tez moze byc tak do konca sierpnia.... dzis luz bluzzzz po dwoch dniach wyjazdow z rana w "napieciu"co, co prawda dobrze sie pozakanczaly... miejcie sobie udany dzionek... Odpowiedz Link
slo-onko Re: **SIERPIEN** z raczkiem nieboraczkiem 07.08.13, 10:39 Kendus te w restauracji to były krewetki, raki maja szczypce i podobno chodza tylem, podobno Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **SIERPIEN** z raczkiem nieboraczkiem 07.08.13, 10:39 SLO dziekuje za tak pieknie podana kawe - to trzeba duzo cwiczyc, zeby tak namalowac w filizance, a ciacho tez chetnie skonsumuje, wyglada b.b.b.apetycznie w kokosie, co prawda go nie lubie, ale to zalezy czym jest nadziewane w srodku, krem musi przelamac mdly smak kokosa, to lubie. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **SIERPIEN** z raczkiem nieboraczkiem 07.08.13, 14:02 A miałam nie piec,wszystko przez Sloo ,znowu upiekłam muffinki. Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** z raczkiem nieboraczkiem 07.08.13, 14:17 uffffffffffffff.. *Jagus, dzis tylko dla psiuna na kuchni obiad zrobilismy sami "zimny" w postaci "zawiajnych widzimisiow z salata i wegetarianskimi kotlecikami pojedli" nawet sie zasycilam jdna sztuka *Sloo no tak..to byly te normalnie chodzace czy pelzajace.... zadawalam sie degestive ciasteczkiem z serem i oliwka na wieczor jako namiastka slodkosci ale kawaleczek czekolady tez zjadlam... wczoraj Lusia kupila wielkie obarzanki w Lidl-bo pika, ja wielkie crosanty... Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** z raczkiem nieboraczkiem 07.08.13, 14:19 *Lusia to pod kawa to chyba reczniczek tak ladnie zawiniety a nie jakies tam kokosowe ciasteczko...-widac jests ich spargniona, widzisz je nawet w reczniczkach zlozonycj...... Odpowiedz Link
greis52 Re: **SIERPIEN** 08.08.13, 08:01 pozdrawiam u mnie już chłodniej łatwiej się oddycha po deszczu ale u Dorki skwar się szykuje do 38 stopni spokojnego dnia!!!! Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **SIERPIEN** 08.08.13, 09:01 Witam przy kawce i z kawka z mlekiem. Greis u mnie tez sie ochlodzilo jest w normie, deszcz wisi w powietrzu ma sie takie wrazenie. Kendo moze to i reczniczki zlozone obok SLO kawy, i co ja poradze jak nie pieke bo goraco od pieca bedzie, wczoraj pojadlam po kolei co znalazam slodkiego, dzisiaj chlodniej moze sie zmobilizuje. I upieke muffinki z jagodami z inspiracji Jagi. Miejcie sobie Wszyscy udany dzien. Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** 08.08.13, 09:10 *Lusia a widzisz,jak sie chce slodkosci...to czystki sie robi w spizarce.... *Greis tez sie nam ocglodzilo, ale u Dorki z takimi wysokimi goraczkami to chyba po raz pierwszy ma byc... w kazdym badz razie, udanego dnia zycze i zaraz do miasta dzis znowu musze.... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **SIERPIEN** 08.08.13, 09:43 Witam,z samego rana podlałam kwiatki,teraz już nie ma mowy wyjść na balkon.Wrzuciłam pościel do bębna,szybko wyschnie. W domu fajnie,bo tak jak wczoraj schładza wiaterek,ale i tak się pocę. Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** 08.08.13, 09:46 *Jagus, dmucham mocno w Twoja strone tym chlodem co mam obecnie, niech sie wyrowna temperatura choc troche... milego dnia zycze z Zefirkiem Odpowiedz Link
slo-onko Re: **SIERPIEN** 08.08.13, 09:55 witajcie. gdybym ja wywiesila swoje pranie na balkon to miałabym je pdowojnie uprane. leje jak z cebra ! burzylow nocy,a teraz na zmiane leje ,kropi,leje,kropi. na śniadanko : Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **SIERPIEN** 08.08.13, 09:59 Dzieki SLO to zalicze na drugie sniadanie, i ten deszcz od Ciebie pewnie jest w drodze do nas. Jago podmucham w Twoja strone troche chlodziku i deszczyku jak przyjdzie. No ale stolica jest zawsze inaczej uprzywilejowana i macie dlatego tak piekne slonce?. Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** 08.08.13, 10:03 *Sloo no sniadanko motylkowe super, pamietam ,jak dziecieciu cudowalam roznosci na talerzu by zjadal, byl okropnym niejadkiem... do miasta parasol biore... Odpowiedz Link
slo-onko Re: **SIERPIEN** 08.08.13, 10:11 a propos parasola, czy wiesz Kendo,ze dzisiajz abralam parasol w pieski,ktory od Ciebie dostałam jako upominek? i wciąż wszyscy go podziwiają. mialams wojego zcasu parasol z malunkiem MOneta,ale zgubiłam. Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN**dzis deszczy 08.08.13, 11:27 *Sloo o jejaa,masz go jeszcze? swoj tez mam funkcjonujacy, zawsze latem go uzywam i zabierajac go mysle czy u Ciebie jeszcze tez funkcjonuje... mam kilka parasoli,w sloneczniki zakupiony w kraju, tez latem go uzywam, na jesien mam wzor panterowy i w krateczke co w Paryzu kupilam, jak sie ma kilka to dluzej sluza, ale ten paryski juz musze wyrzucic,bo krople przeciekaja... Odpowiedz Link
slo-onko Re: **SIERPIEN**dzis deszczy 08.08.13, 11:50 a jakze,mam. sluzy mi dobrze. czasami używam tego wlasnie,czasami wrzucam w torebke skladana. pedze do onkologa,mam nadzieje wszytsko zalatwic pozytywnie. Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** 09.08.13, 09:14 powodzenia Sloo u lekarza-dobrych wiesci znaczy sie... witajcie zalogo i miejcie sobie udany dzien.... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **SIERPIEN** 09.08.13, 10:06 Witam i ja,trochę mniej,ale dalej bardzo gorąco .Nie słychać i nie widać Dorki? Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** 09.08.13, 11:17 no wlasnie,Jagus wczoraj mialam o Dorke zapytac... czy nie wybierala sie gdzies do lekarza???????????????? spacer z Bobbym zalicznony niby slonce a bardzo chlodny wiatr... czyli tu juz po prawdziwym lecie, miej sobie mily piatek Jagus... Odpowiedz Link
slo-onko Re: **SIERPIEN** 09.08.13, 12:32 witajcie forumianeczki. u mnie pogoda bardzo znosna, nie wlaczam wiatraka wiec "można zyc",ale komu goraco to serwuje pyszne lody dla ochłody Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** 09.08.13, 15:11 wowwwwwwwwwwwwwwww Sloo, takie pysznosci... wczoraj nalizalam Magnum z orzechami.... miej sobie mile popoludnie jak i wieczor... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **SIERPIEN** 09.08.13, 18:11 Dziekuje SLO za lody, akurat jestem po degustacji golabkow i nalesnikow, ktore usmazylam i zaraz bede zawijac w krokiety z mieska wolowego kapusty, papryki i cebulki taki mialam smak dzisiaj, Przyjemnego zakonczenia tygodnia dla Wszystkich. Odpowiedz Link
greis52 Re: **SIERPIEN** 09.08.13, 21:10 i znów mamy weekend przyjemności życzę a na dziś spokojnego wieczoru... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **SIERPIEN** 10.08.13, 08:42 Wcale mi sie dzisiaj nie chcialo wczesnie wstawac, ale "Maluszek" nie dal za wygrana i zgramolilam sie z loza. Pralka juz pierze pierwszego upiora i z kawka sie laduje zeby przetrwac dzien. Pogoda na razie sloneczna o godz,7,oo bylo +18 stopni. Chyba bedzie bezdeszczowo, ranek byl calkiem rzeski, ze sie od razu dobudzilam na spacerku. Przyjemnej sobot dla Wszystkich. Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** 10.08.13, 08:44 tu tez "zdrowo" *Lusia masz ochote to na jezyny przyjedz... Zalodze milego odpoczynku zycze.... Odpowiedz Link
dorka556 Re: **SIERPIEN** 10.08.13, 08:52 Obleciałam swoje fora - wszędzie jeszcze śpią a tu proszę, siostrzyczki już na pełnych obrotach. Aż miło zajrzeć. Jeżyny u mnie w tym roku wyjątkowo dorodne. Niestety jeszcze zielone. U nas bardzo się oziębiło i przez wiele godzin padało. Miłej soboty. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **SIERPIEN** 10.08.13, 08:56 Kendo przyjade jak rozladowalam pralke, Dorko to masz przedluzone lato, jezynki beda dojrzewac dluzej, bo noce juz zimniejsze i w Twoim regionie wszystko zawsze pozniej niz centralnie. Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** 10.08.13, 09:04 *Gries/Dorka, milo sie czyta Was znowu, robicie sobie "upalne przerwy"? tu jezyny niektore oblatuja same z galazek, jednak w polowie zacienionych partiach bardzo dorodne sa i szybko mozna nazbierac... w tym roku zamiast jagod bedziemy delektowac sie jezynami, mam tez troche i malin juz zamrozonych i czeresni... milego odpoczynku sobotniego obecnym i nieobecnym.... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **SIERPIEN** 10.08.13, 09:54 Witam,nareszcie chłodniej i przyjemniej tylko 22st. Całą noc lało i grzmociło.Nawet to,że jest pochmurno to mi wcale nie przeszkadza..Lada moment znowu zacznie padać Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **SIERPIEN** 10.08.13, 09:57 Jago deszcz byl potrzebny i zbawienny dla calej przyrody i nie tylko, po takich upalach. A zdjecie iscie letnie, biedronki na kwiatkach lnu sie pozywiaja pewnie rosa, albo mszycami. Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** 10.08.13, 10:34 *Jagus, no sliczne biedroneczki zamiescilas na powitanie weekendowe, tu slonecznie, na jezybach bedzie goraco, wczoraj strasznie sie spocilam... miej sobie udany dzien Odpowiedz Link
dorka556 Re: **SIERPIEN** 10.08.13, 12:03 Jaguś, Kendo, miło, że o mnie pamiętacie. Mniej zaglądam, bo przez dom przewija się mnóstwo gości. Wszyscy jak jeden mąż, stadnie, chcą przyjeżdżać w I poł. sierpnia a ja wolałabym....gęsiego. Byłam po wyniki w N.Targu, jest oki. Jeszcze dla pewności zalecają usg. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **SIERPIEN** 10.08.13, 13:18 Oj jak to dobrze Doruś,dobra nowina. U mnie chyba nie ma zamiaru przestać padać.U mnie goście będą w poniedziałek na 3 dni. Cały czas mam w pamięci poprzednie dni ,to łatwo mi przychodzi gapienie się w pochmurne niebo. Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** 11.08.13, 10:22 *Dorus a jakze milibysmy zapomniec o Tobie, mila osoba zawsze witana/pamietana... ciesze sie ze OK z wynikami.. a co do gosci, to wytrwalosci zycze i mimo wszystko milej atmosfery... *jagus Tobie tez juz z za pamieci milego czasu z goscimi.... witam Zaloge, ochlodzilo sie jakos, dlugie spodnie obowiazkowo i bluzeczka z krotkim rekawkiem taka grubszawa... milej niedzieli osobiescie u Lusi bede spedzac... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **SIERPIEN** 11.08.13, 10:48 Chlodniej, przelotne deszcze. Dorko to zadawalajace, ze wynik dobry, ale chyba sobie zrobisz jeszcze dla pewnosci USG. Jago, Dorko ja lubie gosci, cos dobrego niespodzianke kulinarna przygotowac, i oprowadzac ich po miescie. Przyjemnego spedzenia czasu z nimi. Dzisiaj rewizyta Kendo u mnie, zobaczymy jak kreatywnie spedzimy czas? Przyjemnej niedzieli Wszystkim. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **SIERPIEN** 11.08.13, 14:20 Witam,wpadłam na chwilkę się przywitać. To dziś już jadą goście,zdążyłam z przygotowaniami. Pogoda akuratna, ładna i słoneczna 25 st. Miłej niedzieli. Odpowiedz Link
slo-onko Re: **SIERPIEN** 12.08.13, 07:30 miłego poniedziałku dla wszystkich sama tez lubie się goscic, potem sa wspomnienia ,czasem zdjęcia. wiec samych milych wrazen Jago i fajnie spędzonych chwil. Odpowiedz Link
greis52 Re: **SIERPIEN** 12.08.13, 07:50 udanych dni kolejnego tygodnia sierpnia życzę! Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **SIERPIEN** 12.08.13, 08:23 Gosciny sa fajne jak goscie sa mili i utesknieni wyczekiwani. Ja wczoraj mialam Kendo z rewizyta, mielismy fajnie, troche zajec na planie domowym, pozniej spacer do marketu, tak sobie tylko popatrzec na jakies nowinki. Byl papier tani do kopiowania -kompa- to kupilysmy dwa za jedna cene i podzielilysmy sie. Kendo pojechala dopiero wieczorkiem - bylo calkiem przyjemnie. Acha ja kupilam kiedys w puszce ciasto francuskie, to wczoraj byla jego proba, nawet dobre to, to bylo. Pozawijalam z niego rogaliki ale nadzialam wlasnym dzemem. Ale zapomnialam zrobic zdjecia-gapa. Przyjemnego tygodnia dla Wszystkich. Odpowiedz Link
henryk245 Re: **SIERPIEN** 12.08.13, 08:33 spacerek 06:35 tylko+12*C ale slonecznie i piekne niebo rosa w trawach,czuc jesien w krutkich gatkach i takowym rekawku niemozna bylo sie spocic - wspaniale ! Milego Dnia Zyczy Henryk Odpowiedz Link
tetika Re: **SIERPIEN** 12.08.13, 08:46 dzień dobry w nowym tygodniu rano miałam +11 teraz już coraz cieplej. Ale po ostatnich upałach to mily wypoczynek. Na dlugoterrminowej znow zapowiadają nawrot upalow do końca sierpnia. ciekawe czy im się sprawdzi.... dobrego dnia Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **SIERPIEN** 12.08.13, 08:51 Tetiko wg moich obserwacji to sierpien i wrzesien maja byc z piekna pogoda. - zobaczymy czy sie sprawdzi?... Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** 12.08.13, 09:39 niech ny jeszcze troche poprazylo "z gory" jakos nie dogrzalam sie dostatecznie... witajcie Zalogo i miejcie sobie udany poczetk tygodnia w pracy.... i z goscimi i relaxem wlasnym... Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** 13.08.13, 09:16 witajcie Zalogo, zaczne narzekac,bo chlodno, musialam kamizelke na "grzbiet nalozyc" slonecznie... milego dnia Wam zycze i Jadze z goscimi tez.... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **SIERPIEN** 13.08.13, 09:33 Jak rano maszerowalam to nie bylo mi szczegolnie chlodno, musialam wyjsc z domu, bo braklo mi mleka do sniadaniowej kawy, a juz sie prawie odzwyczailam od rannych marszow, musze na nowo sie przyzwyczajac. Tak z rana mozna duzo zauwazyc, to co nam umyka przez caly dzien i nie dostrzegamy w miejskim ruchu. Przyjemnego dnia dla wszystkich. Wawrzyniec pokazuje, jaka jesien nastepuje -.-10 sierpnia musze wrocic do tylu kalendarza - to byla sobota, u mnie nie padalo, slonce chowalo sie za chmury. Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** 13.08.13, 09:38 *Lusia a nie bylismy na jezynach? i nie kropilo co nieco????? miasto rano jest ciche, gdzie niegdzie widac tylko spieszacych sie ludzikow do pracy... no tez ,ze wczoraj sobioe nie kupilas mleka za dnia?? w kazdym badz razie miej sobie udany dzien... Odpowiedz Link
slo-onko Re: **SIERPIEN** 13.08.13, 10:02 witajcie forumeczki w przedostatni dzień pracy przed wolnym. u mnie tez chłodno, już musiałam zarzucić okrywkę na plecy. czuc już zimne przedjesienne poranki. szkoda,ze koniec lata zbliza się wielkimi krokami. "zaraz" wrzesień, kasztany, jesien.... jak to się mowi,kazda pora roku piekna jestm,ale sa takie,ktore sa dokuczliwe,a inne przyjemne,bose nozki,lekkie odzienie,dlugie dni. trzeba jaednak pozytywnie patzrec na kolejny dzien. wiec zycze pozytywnych odczuc na dziś i na zawsze. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **SIERPIEN** 13.08.13, 10:11 Dzieki SLO i na wzajem, a dla mnie kazda pogoda ma swoje uroki. Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** 13.08.13, 10:16 *Sloo/Lusia nie lubie deszczow obfitych a tego "lata" po prostu sie nie dogrzalam, wczoraj babciunie narzekaly na upaly.... moze dzien sie ociepli, na razie w dlugiej kamizelce w domu siedze... miiejcie sobie milo Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **SIERPIEN** 13.08.13, 11:12 Witam,witam,niewiele mam dziś czasu.Po deszczu nawet ładna pogoda się zrobiła. Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** 13.08.13, 11:39 witaj Jagus wraz z Mruczkiem, no widac ,ze mu dobrze pod bluszczem ciesz sie goscmi i miej sobie milo..., Odpowiedz Link
henryk245 Re: **SIERPIEN** 13.08.13, 12:01 szwedzkie dzieci maja ostatni tydzien wakacji,od poniedzialku 18go zaczynaja szkole bedzie ciszej na uliczkach ,wieczorami tez zaczynaja wakacje dwa tygodnie wczesniej niz polskie dzieci,dostosowane do klimatu i bialych nocy Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN**i pocztek szkoly 13.08.13, 12:19 pomysl co na miescie teraz sie w kazdym sklepie dzieje, gdzie mlodziez i dzieciska z rodzicami "gonia za" ubraniami, wczoraj u fryzjera mialam szczescie, ze bez zamawiania czasu "ciachla mi fryzurke nozycami" inaczej czekalabym chyba ze dwa tygodnie, bo wlasnie wspomniala,ze zaczyna sie dal nich intensywny period... a slyszales, ze maja studja zrobic tylko 3 terminy, coby inni tez mieli to szczescie wczesniej zaczac studjowac?? miej sobie milo nie przezieb Bobby na altanie,bo przecie chlodno dzis... Odpowiedz Link
slo-onko Re: **SIERPIEN** 13.08.13, 12:29 śliczniusi kocurek iw jakim plenerze się wyleguje,pod mascia zielonych krzaczkow. nie mam dużych wymagan,ale wolalabym aby pogoda od czwratku była znosna bez deszczu, ponieważ mam zamiar uskuteczniać nadmorskie spacery z wnusia i wdychać jod pelna piersią. Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** 13.08.13, 12:45 *Sloo moze bedzie akuratnie ladna pogoda, niemniej jednak przygotuj cos cieplejszego dla Malutkiej,moze wiac i wtedy bardzo chlodzi... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **SIERPIEN** 13.08.13, 16:35 Jago Mruczek upodobal sobie miejsce dla odpoczynku. SLo milego spedzenia czasu i samych przyjemnosci z Malutka. Henryk to chyba dajesz pozor na Bobiego. Zmoklam jakos troche, schowalam sie pod drzewo, a deszcz zacinal jak jesienna pora, za chwile wyszlo slonce, ale chmura szla przedemna a "Maluszek" gnal do domu, Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** 13.08.13, 17:35 oj, wlasnie myslam Lusia o was na spacerach, deszczy co rusz, chcialam na rower pojechac i w domu siedze... ale moze po kolacji sie wybiore...."dziubalam wory" Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** 14.08.13, 08:25 hej Greis, dzieki i wzajemnie no przyjemnosci sa w domu siedzac, bo za oknem jesiennie,+16 stopni i bardzo wiglotno i wietrznie milego dnia Zalodze Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **SIERPIEN** 14.08.13, 08:36 A co Ty Kendo juz na nogach, ja tez i jem z Wami sniadanie, siedzac jeszcze pizamowo, co mi sie nie zdaza. Fatycznie za oknem mokro ale sloneczko przebija sie zza chmur. U mnie sa wykopki przed blokiem , zakladaja jakies rury do ziemi, kurz wdziera sie bez pytania, moze dzisiaj mina moja klatke?. Zycze udanego dnia Wszystkim. Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** 14.08.13, 09:20 o jeja Lusia to nie wesolo, bedzie balagan blotnisto kurzowy wszedzie,najgorzej w domu z kurzem.... ale szybko sie uwinal,widac po poczatku,jak skladnie im poszlo.... *Jago/Lusia milego dnia i przyjemnosci z goscmi... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **SIERPIEN** 14.08.13, 13:49 To troche orgarniesz chalubpe Jago i odpoczniesz swoim takten do nastepnej wizyty. Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** 14.08.13, 14:27 *Jagus a to przyjechali ze wzgledu na "nosek" odpoczniesz do nastepnej wizyty, ale bylo z pewnoscia bardzo milo i narozmawialas sie pewnie za wsze czasy.... Odpowiedz Link
henryk245 Re: **SIERPIEN** 14.08.13, 18:57 zmianynaziemi.pl/wideo/w-skandynawskich-wodach-pojawila-sie-ryba-ktora-moze-kastrowac-kuracjuszy ..mniejsze ryzyko endogami gdyz bez gatek kapia sie prawie wylacznie autochtoni szansa powstania nowej postvikingowskiej rasy jest znaczna ! Pzdr. Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** 14.08.13, 19:00 juz wczoraj na wiadomosciach mowili/pokazywali w TV.... to tylko mit,tak swierdzil ekspert.... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **SIERPIEN** 14.08.13, 21:42 Poczatki tekstu, myslalam ze to zart, ale w kazdej takiej informacji jest coz z prawdy. Tak ze panowie powinni tylko korzystac z zamknietych basenow jak chca poplywac. Odpowiedz Link
henryk245 Re: **SIERPIEN** 15.08.13, 05:57 wyborcza.pl/1,75476,14442012,Nigdy_sie_nie_rozladuja_i_nie_rozlacza__bo_energie.html Nigdy się nie rozładują i nie rozłączą, bo energię czerpią z... powietrza Grupa naukowców z University of Washington skonstruowała bezprzewodowe urządzenia, które potrafią się komunikować - wysyłać e-maile czy SMS-y - bez żadnego źródła zasilania. Nie potrzebują baterii, kabli ani gniazdka z prądem. Skąd więc czerpią energię? Wykorzystują fale radiowe obecne w ich otoczeniu. wyborcza.pl/1,75476,14441398,Jedz_tluste_ryby___ochronia_twoje_stawy.html Jedz tłuste ryby - ochronią twoje stawy Naukowcy ze Szwecji dowiedli, że częste spożywanie tłustych morskich ryb takich jak np. makrele czy łososie świetnie chroni nas przed rozwojem Dnia Dobrego Zyczy Henryk Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** 15.08.13, 09:42 *Henryk, OK.trza miec zdrowa watrobke do tlustych ryb, a ztym ustrojstwe bezprzewodowym poczytam moze wieczorem czas mnie teraz goni do mopa... witajcie zalogo i miejcie sobie udany dzionek, ja mam zaplanowany ,ze niemal dnia mi braknie.... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **SIERPIEN** 15.08.13, 09:59 Przyjemnie slonecznie. Czekam na Kendo, przyjedzie do mnie. Milego dnia. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **SIERPIEN** 15.08.13, 09:59 Witam Henryk już z samego rana z dobrymi wiadomościami. O dobrodziejstwie oleju z ryb tłustych jak również chrząstki z rekina dawno wiadomo,bo są preparaty. A mnie akurat nie wolno jeść to co zdrowe na serce i stawy czyli halibuta, makreli i łososia.. Ranek piękny i słoneczny,choć z rana było tylko 11st. Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** 15.08.13, 10:14 *Jagus halibuta uwielbiam pamietam,Mama czesto nam smazyla, tu droga ta ryba,tanszy losos, miej sobie Jagus udany dzien *Lusia moj upior juz sie suszy, nastepny sie pierze.... jak dokonczylam omiatanie to sie zbieram lusia,nie zdzae na 11:00godz.-szkoda Odpowiedz Link
dorka556 Re: **SIERPIEN** 16.08.13, 08:31 Witam w piękny słoneczny dzień. Dzisiejszy dzionek przeznaczam na koszenie. Zajmie mi to cała dniówkę, czyli 8 godz. (prawie 1500m2). W przerwach, na oddech - zajrzę. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **SIERPIEN** 16.08.13, 09:07 Dorko to masz dzisiejszy dzien zajety aktywnie, i nie musisz myslec o dodatkowej gimnastyce, bo sie nachodzisz za kosiarka. U mnie pochmurno, chociaz deszczu nie zapowiadali na dzisiaj, Przyjemnego dnia dla WSZYSTKICH Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** 16.08.13, 09:14 *Dorus, mamy do koszenia 800m2,czasami sama skosze, ale mamy kosiarke "samochodzaca" czyli motro ciagnie a ja ide za nia.... w tym roku jeszcze nie kosilam,.... jaka masz kosiarke benzynowa/elektryczna/reczna?? *Lusia mam 21 stopnia w domu i mi zimno... to co przyjedziesz, milegodna Zalodze Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **SIERPIEN** 16.08.13, 09:52 Ja rano zmienilam juz koldre na prawie zimowa, bo w nocy bylo mi zimno. Czyli trzeba juz myslec jesiennie.?... Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** 16.08.13, 09:55 dokladnie tak Lusia, w chacie chlodniej duzo sie zrobilo, nawet chlodnawo mi w sity spodniach, chyba juz dlugie trzeba wyciagnac.... odcedzilam Bobby przy murku i bardzo chlodno sie poczulam... moze ociepli sie kolo lunchu. Odpowiedz Link
henryk245 Re: **SIERPIEN** 16.08.13, 09:54 www.polskieradio.pl/42/259/Artykul/910854,IKEA-wycofuje-niebezpieczne-lozeczka-Dzieci-mogly-sie-pokaleczyc w odroznieniu od szwedow ktorzy sa konsumentami patriotami polacy zawsze byli klientami kosmopolitami "polskie wiec kiepskie, zagraniczne wiec Bayer" - nic bardziej mylnego i nietylko o powyzsze lozeczka chodzi ..ja jestem tylko zdziebelko przewrazliwiony gdy o dobro dzieci chodzi. Pzdr. Odpowiedz Link
dorka556 Re: **SIERPIEN** 16.08.13, 10:02 Henryku, powoli to się zmienia. Na wielu owocach już są kartki 'krajowe'(czyt.lepsze). To samo na produktach bawełnianych. Mówi się pogardliwie 'chińszczyzna'. Chociaż ja z dzieciństwa pamiętam 'japońszczyznę'. Było to oznaką tandety. Potem okazało się, że co japońskie to dobre, nowoczesne. Może będzie też tak kiedyś z wyrobami z Chin. Odpowiedz Link
dorka556 Re: **SIERPIEN** 16.08.13, 09:54 Oj, nachodzę się za kosiarką! Mam elektryczną, nie samojezdną. Na szczęście jest cicha, zwrotna i lekka. Jeszcze nie zaczęłam. Muszę poczekać aż rosa wyschnie. Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** 16.08.13, 10:06 *Dorus dobrze,ze cicha, bo nasluchac sie "warczenia" na ponad tysiaca m2 to mozna sluch uszkodzic, sasiad tutaj sluchawki sobie naklada.... Odpowiedz Link
henryk245 Re: **SIERPIEN** 16.08.13, 10:27 Dorka,skoro elektryczna to moze wyprobujesz "Flymo" ? to tez elektryczne chociaz sa wersje spalinowe z silnikami dwusuwowymi - bez serwiców. "Flymo" niema kól i dziala na zasadzie "poduszkowca" lekko sie tym kosi przechodzi przez kamienne kanty nieuszkadzajac sie,noo i "Flymo" jest tanie moze ktos z twoich sasiadow ma takie ustrojstwo i pozwoli ci wyprubowac "Flymo" bylo nasza pierwsza kosiarka,bylo elektryczne z 25m kablem. Pzdr. Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** 16.08.13, 11:33 *Jagus, kocio polubial po prostu "kacik winoroli" glaski dla Mruczka i milego dnia dla Was.. Odpowiedz Link
dorka556 Re: **SIERPIEN** 16.08.13, 20:24 Henryk, miałam 2 takie kosiarki Flymo. Jedną z plastikowym nożem, drugą z metalowym. Tym się w ogóle nie da kosić. Chyba, że ktoś ma równiutki trawniczek wielkości chusteczki do nosa z mięciutką trawką. Podarowałam jedną znajomej, też jej nie używa, chociaż ma mały równy trawnik. Moje kosiarki są angielskie. Odpowiedz Link
dorka556 Re: **SIERPIEN** 16.08.13, 20:26 Dzisiaj pobiłam rekord. Skosiłam całość w 6 godz. Oczywiście z przerwami na klikanie i niewielkie jedzonko. Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** 16.08.13, 20:34 *Dorus no to cos sie nalezy w nagrode?czy mialas sie czym zadowolic np.zimne piwko-jak lubisz.... nasz Flymo dobrze ciela,ale sie w koncu spalila, za dluga trawe pancio 2zapuscil" i motor padl"..... masz chyba trawe bardzo odporna na warunki atmosferyczne, czyli jest "twardziejsza" do koszenia, my nasz kosimy co tydzien,jak sa deszcze czasami,to rosnie..a "lubimy ktrotki dywanik" podczas suszy nie kosimy.... milego wieczoru Zalodze Odpowiedz Link
dorka556 Re: **SIERPIEN** 16.08.13, 21:24 Kenduś, masz rację, należy mi się jakaś nagroda. Wobec tego, teraz w nagrodę upiekę sobie muffinki zę śliwkami. Robi się szybko, mogę jeść jeszcze ciepłe. Wracając do koszenia, to nieraz pisałam, że to raczej łąka, mam tam cały zielnik, nigdy chwastów nie wycinam (nie solę). Za to nie muszę nawozić, podlewać, mogę kosić podczas suszy - zawsze jest zieloniutki. Teraz, jak nie ma deszczu, wystarczy już kosić co 2 tyg. Na wiosnę niestety co 5-7 dni. Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** 16.08.13, 21:37 *Dorus mufinki lubie ze wszystkimi owocami i jagodam.... dobry pomysl z laka , tu by zaraz siasiad sie "krzywo patrzal" ze mu sie ponasiewa na jego trawnik.... wszyscy kosza regularnie, niektorzy nawet i za bardzo nadgorliwie....taka szwdzka natura, musi mie ladniejsz niz sasiad ma ... Dobranoc Dorus, ide wlaczyc TV,jeszcze jakis film w calosci obejze... milego odpoczynku zycze, bo tez na niego w "blogim lozeczku " zasluzylas....PA;.. Odpowiedz Link
dorka556 Re: **SIERPIEN** 17.08.13, 06:09 No proszę, ja się męczę a Jaguś śmieje się i klaszcze zamiast pomóc. Kendo moja łąka jest tak często koszona, że nie ma na niej, nie tylko nasion, ale też i kwiatków. Sąsiad nie mógł by mieć pretensji. Za to taka łąka jest bardzo trwała i mogłaby robić za boisko sportowe, bez żadnego uszczerbku. Odpowiedz Link
henryk245 Re: **SIERPIEN** 17.08.13, 08:39 www.youtube.com/watch?v=WNlxsqvxZFM Wesolego Dnia Zyczy Henryk Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** 17.08.13, 08:48 *Dorus, Jaga pewnie ni kosila trawki w swym ogrodku, uprawiala warzywka.... *Henryk, dobr komentarze.... witajcie Zalogo pochmurnie,moze padac i jakos chlodnawo, nudzic sie nie bedzie,bo jest co robic... milego weekendu.. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **SIERPIEN** 17.08.13, 08:44 Dorko podziwiam Cie za twoja pracowitosc do koszenia trawy, ale jakTy nie skosisz, to sasiad za Ciebie tego nie zrobi. Chetnie bym pomogla, gdybym mieszkala bilisko. Migrena dalej mnie trzyma, juz 4 dzien, bez tabletek sie nie obejdzie dzisiaj tez, mam zycie na zwolnionych obrotach, z czarna opaska na oczach. Zycze Wam duzo zdrowia i przyjemnej soboty. Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** 17.08.13, 08:51 *Lusia o swiecie, jeszcze trzymaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..... moze napij sie rumianku/miety czy innej herbaty to zlagodzi bol,bo moze byc od zoladka czy ja wiem co doradzic??? trzymam kciuki by przestalo.... miej sobie spokojnie mimo wszystko.... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **SIERPIEN** 17.08.13, 10:18 Oj...oj...oj... Doruś ja Tobie przyklaskuję ,mnie się nawet pomyśleć nie chce ile pracy zrobiłaś.Jak dziś odkurzałam to musiałam przysiąść,bo nie dałam rady ciągnąć szczotki po dywanie Lusię boli głowa,migrena to też dziadostwo.Jednym pomaga jak się neurony skurczą,a innym obkurczą.Powinnaś już sobie Lusiu opracować co Tobie pomaga.W każdym razie zdróweczka życzę. hipokrates2012.wordpress.com/2013/05/25/migrena-szalejace-neurony/ Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** 17.08.13, 10:22 *Jagus zakupilismy sobie cukierki rozniastw w czekoladzie, mnie uczulaja a Lusi mogly wywolac migrene, bo tez nie wiadomo,jak ta czekolada na tych cukierkach i w nich.... obiecalysmy,ze juz wiecej nie kupimy i mimo malej ilosci i jedzenia przez 3 dni odczulysmy to kazda w swoj sposob.... dzieki za linka, mnie tez nieraz "zalpie" ale nie tak czesto" Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **SIERPIEN** 17.08.13, 10:49 To prawda,czekolada nie wszystkim wychodzi na zdrowie. Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** 18.08.13, 09:08 *Jagus tez zauwazylam,ze ta 70% zawartosci tez potrafi mi bol wywolac.... a tak rzadko ja jem ,periodowo witajcie Zalogo, jakos chlodnawo/duszno zarazem obiecali deszcz... zycze slonca na glowami i w serduchach... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **SIERPIEN** 18.08.13, 10:18 Witam,dzielę się słonkiem z Wami,bo u mnie dostatek. Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** 18.08.13, 10:32 *Jagus dzieki za sloneczko, powoli sie wylania... dla mnie juz "rozkerca sie dzionek" pancio "chory" dostala nowe smaki" no chore w koncu.... wiec i sklep mnie czeka... miej sobie mily niedzielny odpoczynek... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **SIERPIEN** 18.08.13, 11:06 Kendo Jago. dziekuje za slowa otuchy. JAGO artykul o migrenie, jeszcze takiego nie czytalam, chociaz juz naczytalam sie bardzo wiele o tej podstepnej, uciazliwej dolegliwosci. Dokladnie tak przebiega, i kazdy odczuwa ja na swoj sposob. To fakt cukierki ktorych dawno nie jadlam, a byly w nich orzechy, a po laskowych mnie dopada migrena, i przechodzila kolo mnie jakas "dama" wyperfumowana bardzo duszacymi perfumami, i to uderzylo mnie jak obuchem po glowie. Juz dawno nie trzymala mnie tak dlugo, ale dzisiaj juz tylko gdzies mam slad po obolalych miejscach, po malu sie rozkrecam. Przyjemnej niedzieli wszystkim. Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** 18.08.13, 15:40 nareszcie badziewie Cie puszcza Lusia... miej sobie udany odpoczynek dzisiejszy, na jutro zamiaruje do "druciarni" sernika upiec" Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **SIERPIEN** 18.08.13, 15:48 To chetnie sie poczestuje, ja mam muffinki z jezynami zamrozone, to bedziemy mieli co degustowac?. Faktycznie chyba mnie ta przypadlosc odpuscila. Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** 18.08.13, 16:07 OK; wzimieny niech patrz i slinke lykaja bo sobie togo nie upieka,bo za duzo roboty ,jak dla nich... ide piec.... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **SIERPIEN** 19.08.13, 09:09 Witam, witam, i o pogode pytam....? U mnie od rana slonce, na balkonie +21, dzien bedzie sloneczny w przeciwienstwie do wczorajszego. Czekam na Kendo i cos wymyslimy na dzisiejszy dzien zeby go kreatywnie spedzic, opocz, ze idziemy do drutowej kawiarenki. Przyjemnego tygodnia Wszystkim zycze. Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** 19.08.13, 09:15 oczywiscie Lusia,ze przyjade, juz naszykowana jestem wlacznie z sernikiem.... zrobisz moze tylko herbate z mlekiem.....?i zabierzemy mozemy zajzec do Indyjskiej nowej restauracji/podejsc do czerwonego Krzyza... mnie mimo wszystko jest chlodnaow.... przemilego poniedzialku zycze dla pracujacých i milego relaxu dla siedzacych w domkach Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **SIERPIEN** 19.08.13, 10:10 Witajcie U mnie jest bardzo ciepło,aż zajrzałam na termometr 27st. ale słonka nie ma i jest duszno. Miłego Wam dnia ,bo widzę,że macie dużo w programie. Odpowiedz Link
dorka556 Re: **SIERPIEN** 19.08.13, 10:24 Lusia, jak będziecie w drutowej kawiarence, to popytajcie się, z jakiej włóczki najlepiej robić ubranka dla niemowlaków (szydełkowe). Chodzi mi o to, żeby były mięciutkie, mogą też być cieplutkie (wnusia urodzi się w grudniu). Zamówiłam przez internet gazetkę z pięknymi wzorami, ale całkowicie zgłupiałam. Są tam z akrylu, bawełny, mieszanek w różnych proporcjach a nawet z owczej wełny (nie gryzie?). Byłam w pasmanterii, ale nie ma nic do pomacania. Muszę sie zdać na internetowy sklep, ale nie wiem co zamówić. Dziękuję. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **SIERPIEN** 19.08.13, 10:40 Dorko wiem ze jest "moher kids" ktory nie klaczy, sama z niego robilam, jest cieniutki, jest bawelna Egipska do wyrobu dziecinnej garderoby, ale nie wiem jaka jest w dotyku po zrobieniu np.sweterka. Nieomieszkam popytac w druciarni. Odpowiedz Link
slo-onko Re: **SIERPIEN** 19.08.13, 17:10 Witam po mini wczasach nad morzem. Po moim powrocie pogoda sie juz zepsula wiec nie moge zalowac,ze juz koniec przyjemnosci. Bylam w miejscowosci GĄski kolo KOszalina. Miescinka w ktorej chcieli stawic elektrownie jadrowa. Wszedzie wisza wielkie plakaty o Rotescie przeciw elektrlwni. Nobokto widzial stawiac elektrownie,ktora zagraza wgbuchem w miejscumocno turystycznym..? Gdziekolwiek to. Zagrozenie,ale juz w takim miejscu zaludnionym to chyba jakas przesada???? Narazie sprawa ucichla,nie sledze dalejwkec niewiemczyodztapiono od pomyslu czy dalo sie na gzw.odczekankie i powrot z impetem? Odpowiedz Link
henryk245 Re: **SIERPIEN** 19.08.13, 17:32 ELEKTROWNIE JADRO WE co o nich wie przecietny zjadacz "Zwyczajnej" ? sa dwa glowne rodzaje elektrowni jadrowych; a. na przegrzana pare,b.wysokie cisnienie i uklad zamkniety typ "Ringhals 1" albo te dwa od lat zamkniete w Malmö b.reaktory cisnieniowe z b.goraca woda z wymuszonym obiegie tyrbiny w ukaladze otwartym obydwa systemy maja z wygladu podobne reaktory (technologicznie) ale najwazniejsze sa prety paliwowe i rodzaj chlodzenia w szwecji wyszystkie reaktory "chodza" na pretach wolframowych i sa chlodzone 2xpodwojnym ukladem chlodzenia rotacyjnie niema czarnej stali ktora moze korodowac i blokowac zawory tak jak w np.Czerbobylu ale rowniez w UK i USA europejskie elektrownia "jada" na pretach z grafitu ktory jest produktem weglowym - latwiej/taniej takie prety sie laduje i w polaczeniu z reaktorem cisnieniowym-zamknietym daja bardzo duzo i tanio pradu. pracowalem w UDCOMB ktory za moich czasow mial wylacznosc na serwicowanie i ladowanie paliwa,oraz transport starych pretow do rewitalizacji/ponownego ladowania to nam ekoaktywisci drogi blokowali , ale tani prad miec chcieli sprawdzcie jakim "atomem" nrzad chce narod uszczesliwic przedtem niema powodu do protestow Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** 19.08.13, 18:01 obojetenie jakby na elektorwnie "atomowe" nie patrzec, kazda zagraza nas w swoj sposob.... tu byly propozycje pozamykania, niewiem jak to zrobia...dlugo czas zajmie a za prad cena podskoczy strasznie w gore, co i tak zima 2slono placimy" witaj Sloo wypoczta i zrelaksowana... fajnie,ze wszystko sie udalo pogodowo i odpoczynkowo *Jagus to sloneczko tu "przygnalas" miejcie sobie mily wieczor a *Greis tez pewnie gdzies sie urlopuje..... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **SIERPIEN** 19.08.13, 18:09 P.. SLO wrocila zala i zdrowa, zadowolona z pogody i wszystkiego. Elektrownie atomowe dla panstwa chyba sa tansze w eksploatacji i przesylach pradu, ale nie ekologiczne, raczej .. wybuchowe ... To faktycznie urojony pomysl w takiej wypoczynkowej miejscowosci z wybudowaniem elektrowni. Henryk zrobil wyklad na ich temat, z ktorego i tak malo co rozumiem. Ale chyba tak pracuja i sa skonstruowane, wie, skoro tam pracowal, Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **SIERPIEN** 19.08.13, 18:16 W Polsce kolejne grupy energetyczne rezygnują z budowy elektrowni węglowych, podczas gdy w Niemczech planuje się do 2020 roku wybudować 12 nowych elektrowni opalanych węglem, głównie brunatnym - mówi Joanna Schmid. - Docelowo będą one stanowić o 19 proc. udziale węgla w bilansie energetycznym, w znacznej części zastępując bloki jądrowe, które wskutek decyzji niemieckiego rządu zostaną zamknięte do 2022 roku - dodaje. www.biztok.pl/Za-4-lata-zaczniemy-w-Polsce-celowo-wylaczac-prad-Bedzie-go-za-malo-a8314 Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** 19.08.13, 18:28 jakos w tym samym czasie szwedzi cos tez planowali, dawno ten temat "walkowali"-ucieklo mi z pamieci, ciekawe czy wezma pod uwage zanieczyszenie dymem, chyba opracowuja ekstra filtry na kominy... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **SIERPIEN** 19.08.13, 18:28 To miejmy nadzieje, ze od razu zainstaluja filtry w kominach ktore beda pochlanialy wydobywanie sie dwutlenku wegla do atmosfery?. Odpowiedz Link
slo-onko Re: **SIERPIEN** 19.08.13, 18:36 Lusiu, wrocilam z mini wczasow, fakt tylko pogoda dopisala,nic wiecej. Nic nie bylo po naszej mysli. Dlugo by pisac, a na bzdury szkoda czasu. W kazdym razie znowu moje przyslowie "NIE MA TEGO ZLEGO,ZEBY....". Wrocilismy dzien wczesniej, taki byl mus z rozny h wzgledow. I na dobre nam to wyszlo,bo niedzielny powrot znad morza bylby koszmarem. A co do slektrowni to ludzie moze i sa malo uswiadomieni,ale wciaz slyszano wybuchach wiec wyobraznia dziala. Nikt nas nie przekona o gwarancji bezpieczenstwa. Zbyt duzo nam obiecywano i wciaz lub przewaznie klamstwa, a czy bedzie elektrownia czy jej nie bedzie to koszty energii beda szly w gore, bo to u nas standart. Nic tylko macanki obiecywanki, a glupiemu radosc, cuda sie nie zdazaja, a juz na pewno nie w Polsce. Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** 19.08.13, 20:02 *Sloo, najwazniesze ze sie powrot do domu szczesliwe odbyl.... nieraz tak jest,ze mimo oczekiwan zawsze cos nie tak bedzie.... moze nastepny wybor bedzie OK-zycze i trzyma kciuki za to... Odpowiedz Link
dorka556 Re: **SIERPIEN** 20.08.13, 06:54 Slo, napisałaś o Gąskach i wróciły wspomnienia. Byłam tam ponad 30 lat temu, Mielno było już znane a Gąski, to nawet nie była wioseczka. Poza budowanym jednym ośrodkiem dla młodzieży, prowadzonym przez księży, nie było dosłownie nic. Masz jakieś zdjęcia? Chętnie bym zobaczyła jak dziś wyglądają. Odpowiedz Link
greis52 Re: **SIERPIEN** 20.08.13, 07:52 pozdrawiam, udanego dnia i miłych wspomnień zyczę! Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** 20.08.13, 09:06 *Greis juz jest z nami, co cieszy bardzo... Witam Zaloge tu jakos juz chlodno, zreszta juz zapowiedzieli,ze poranki chlodnikawe beda podczas dnia do 20 stopni bedzie... oby tylko nie padalo i nie wialo.... milego dnia Wszystkim Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **SIERPIEN** 20.08.13, 09:28 Kendo z rozpedu odpisalam Ci w moim Linku. To prawda chlodno ale slonce pieknie swieci, oby bylo tak przez caly dzionek. Przyjemnego dnia dla Wszystkich. Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** 20.08.13, 09:41 *Lusia, sprawdzilam oczywiscie bo "znam Twe rospedy" nakladam dlugie sponie na przejazdzke.... miej sobie milo... Odpowiedz Link
tetika Re: **SIERPIEN** 20.08.13, 10:09 witam, u mnie ciagle upalnie , wiec posylam wam troszkę mojego goraca Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** 20.08.13, 10:10 *Teti no sliczne dzieki akutrat slonce dwie lapuchy wystawilo.... miej sobie milo... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **SIERPIEN** 20.08.13, 10:15 Witam,u mnie gorąco i duszno 28st. W nocy porządnie lało,ale nic już nie widać W tym roku takie mamy kwietniki. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **SIERPIEN** 20.08.13, 10:34 Teti dziekuje za ceple sloneczko, moze w poludnie bedzie cieplej, bo wybieramy sie z Kendo nad morze zbierac glog. Jago widac, widac, ze deszcz padal bo zielen prawdziwie zielona i chodniki zmyte jak zamiecione wygladaja. Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** 20.08.13, 10:38 *Jagus no na pierwszym zdjeciu trawka,ktora mi sie podoba kwiaty juz przekwitaja i traca na swej urodzie... zycze Zefirka dla Ciebie.... Odpowiedz Link
henryk245 Re: **SIERPIEN** 20.08.13, 18:36 kendo 20.08.13, 10:38 Odpowiedz *Jagus no na pierwszym zdjeciu trawka,ktora mi sie podoba ______________________________________________ .. podoba ? , aa jak smakuje ? Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** 21.08.13, 09:44 zachmurzenie/chlodno dobrze,ze wczoraj bylo wzglednie, ze narwalysmy owocow z rozy, dzis dokonczenie marmelady..... witajcie Zalogo i miejcie sobie udany dzien ja oddalam sie do marmelady Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **SIERPIEN** 21.08.13, 10:12 Dzien bez slonca, mam troche pracy z przygotowaniem zapasow na zime. Nazbieralam wczoraj z Kendo glogu i dzisiaj obieram i bede smazyc dzem, do sloikow pozniej wloze. Przyjemnego dnia dla Wszystkich. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **SIERPIEN** 21.08.13, 11:41 Ciekawa jestem ile słoiczków wyjdzie,nigdy tego nie robiłam. Długo trzeba smażyc? ja bym na bank przypaliła garnek, tak jak zrobiłam ze śliwkami. Odpowiedz Link
henryk245 Re: **SIERPIEN** 21.08.13, 12:13 przed chwileczka smakowalem marmalada z rózy jest bardzo smaczna "kendo" rosnie z dumy i samozadowolenia eetam,chyba ja pochwale-zasluzyla sobie. Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** 21.08.13, 13:59 *Henryk dzieki za pochwale, wiadomo,chlop nigdy nie moze sie doczekac konca i za wszasu "podlizuje... *Jagus najgorsze jest "obieranie" glogu trzeba wszystkie te nasionka ze srodka wyjac a to czasami nie latweb jak dojzaly owoc,to schodzi niemal wszystko z nasionami,.... smazylam pierwsza ture krotko 20 min,to bys chyba nie przypalila, trzeba stac i mieszac od czasu do czasu , wulkanuja wielkie bable , pryska po piecu, po dodaniu cukru zelujacego 10 min,i tez mieszanie.... mam juz 5 st.sloiczkow,po 250 g.,pozniej pokaze.... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **SIERPIEN** 21.08.13, 22:54 Ja nie dalam rady wszystkiego obrac dzisiaj, krzyz mi pekal i przystawilam krzeslo, ale sie zle robilo, plowe wrucilam do worka i do zamrazarki, niech czeka lepszych czasow z moim krzyzem. A i dzisiaj o 17.oo bylam na swoim zebraniu "Senior Sport Skola" do godz.20, i na dzisiaj juz mam dosyc. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **SIERPIEN** 22.08.13, 08:33 Ponuro, w nocy padalo, a dzisiaj jedziemy z Kendo na wycieczke, o godz,11,oo. Przyjemnego dnia dla wszystkich. Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** 22.08.13, 09:01 poprzednia wycieczka tez byla po deszczu... moze tam nie bedzie padac, przygotowalam sie w razie co... milego dnia Zalodze i juz zmykam Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **SIERPIEN** 22.08.13, 10:20 Witajcie ... Miłej wycieczki dziewczyny,już się cieszę,że zrobisz Lusia fotki. U mnie nareszcie się wypogadza. Odpowiedz Link
slo-onko Re: **SIERPIEN** 22.08.13, 11:39 witajcie w czwartek! mój dzień jak codzien, stos papierkow do opracowania. troszkę pitu pitu i dzień zleci. miłego dzionka. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **SIERPIEN** 22.08.13, 21:20 Mam nadzieje SLO, ze uporalas sie z papierami. Jago a u Cibie pelasie kwitna na calego, zdjecia narobilam i o maly wlos nie stracilam ich wszystkich, bo kobieta nie wiedziala na ktory guzik ma nacisnac. Odpowiedz Link
slo-onko Re: **SIERPIEN** 22.08.13, 21:28 Lusiu w pracy czy chce czy nie chce uporac sie musze. Co innego w domu,jesli czegos nie zrobie dzsiaj to zrobie jutro i tym sposobem bede miala dzien wolnego zgodnie z przyslowiem. Jednakze w domu tez mam mase zajec, okropnke barkuje mi na wszystko czasu. Nie jest jednak tak zle w sobote jade na grilla i w niedziele rowniez, wiec nadtobie lenistwo, nawer obiadow nie musze gotowac. Luz blus Ameryka. Odpowiedz Link
slo-onko Re: **SIERPIEN** 23.08.13, 07:50 dzień dobry z rana. widze,ze pierwsza jestem,ale ja pracujący człowiek od skoro swit. od rana miałam dużo obowiazkow, musiałam wypacykowac pieska lekiem, nakarmić sąsiadki kota no i mase pielęgnacyjnych czynności przys amej sobie. fajny dzienz apowiada się z lekkim slonkiem na niebie. milych chwil na caly dzien. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **SIERPIEN** 23.08.13, 08:28 Witam jako druga Słonko jakby się wstydziło i jeszcze się nie ujawnia. Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** 23.08.13, 08:33 trzecia sie melduje.. *Sloo, powodzenia pieskowi zycze i trzymam kciuki.... slonecznie, ranki jednak juz chlodne, obiecuja pogode slonecza za do niedzieli... milego dnia Zalodze. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **SIERPIEN** 23.08.13, 08:48 O godz,7,oo mialam +15 stopni tylko, a "Maluszek" nie dal za wygrana, musialam z nim maszerowac. Witajcie Wszyscy i przyjemnego dnia zycze. Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** 23.08.13, 09:32 *Lusia/Greis wzajemnie zycze udanego weekendowania.... teraz co rano bedzie rosa na trawnikcha, jak slonce zaswieci, slicznie sie mienia kropelki ,wygladaja , jak perelki rozrzucone... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **SIERPIEN** 24.08.13, 08:16 +13 typowo sierpniowo, slonecznie z rosa na trawie, po rundzie do parku z "Maluszkiem,", caly dzien mam do swojej dyspozycji. KENDO jak Ci sie nudzi to przyjezdzaj dzisiaj do mnie bede miala bliny. Maly dopiero na noc przyjdzie. Przyjemnej soboty dla Wszystkich i duzo slonca. Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** 24.08.13, 09:45 *Lusia dzieki za zaproszenie, tak wlasnie sie zastanawiam co mam robic dzisiaj, pancio ma trwe kosisc, ja musze omiesc chatke, tak myslalam przyrowerkowac moze....-zobacze witam Zaloge przy sobocie ale nie po robocie,dopiero dojzewam... milego dnia.... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **SIERPIEN** 24.08.13, 15:47 Witajcie.Najpierw nie miałam internetu,a potem była wnusia. Piękny dziś dzień mam. Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** 24.08.13, 18:33 *Jagus sliczne niebo w blekicie, podobne jest tutaj, zarowerkowalam az do miasta po raz pierwszy czyli premiera, w kalendarzu zapisalam pamietna det w poniedzialek planuje powtorzyc rowerkowanie... milego wieczoru Zalodze. Odpowiedz Link
dorka556 Re: **SIERPIEN** 24.08.13, 19:25 Kendo, ile masz kilometrów do miasta? Chętnie też jeździłabym, ale mieszkam za wysoko i nie mam kawałka w miarę prostej ścieżki. Z ostrej góry trochę się boję. Nie ma tu chodnika, tylko wąski asfalt na 1 samochód. Pod górę natomiast, nie dałabym rady, musiałabym prowadzić rower. Zazdroszczę Wam, że możecie jeździć, też bym chciała. Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** 24.08.13, 19:48 *Dorus, niewiem dokladnie ile jest km 13/14km, sciezka rowerowa z dala od szosy fajnie sie rowerkowalo, "ciwiczylam" czesto jezdzac i przedluzajac odleglos az wrescie uznalam,ze dam rade, ale cos noga pod kolanem mnie zaczyna bolec, musze chyba rower nasmarowac,coby lzej sie pedalowalo... w gorach jakos coezko "wynalesc " by zbudowano sciezke rowerowa... miej sobie mily wieczor.... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **SIERPIEN** 24.08.13, 21:35 Dorko ale marsz tez dobrze robi, chyba nie masz problemu z odchudzaniem, bo jak wracasz z zakupow to tez jestes, troche obciazona, co spala Twqoja energie. No Kendo nabiera rutyny, przy takiej jak dzis pogoda, to sie przyjemnie jechalo, odprowadzilam ja do 1/3 drogi tez na swoim rowerze. Jago tylko sie cieszyc takim blekitem nieba, bo nie dlugo zacza sie szarugi i dzien bedzie krotszy. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **SIERPIEN** 24.08.13, 22:03 Lusia nie strasz,jeszcze jesień powinna być piękna. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **SIERPIEN** 24.08.13, 22:20 Jago wg moi obliczen sierpien byl ladny i wrzesien ma byc tez sloneczny, zobaczymy czy to prawda?. Odpowiedz Link
dorka556 Re: **SIERPIEN** 25.08.13, 09:12 Lusia dobrze obliczyła. Tutaj sierpień był wyjątkowo ładny i mam nadzieję, że Jej prognozy na wrzesień też się spełnią. Dzisiejsza niedziela zapowiada się pięknie. Urokliwego dnia wszystkim. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **SIERPIEN** 25.08.13, 09:23 Witam w ostatni tydzień sierpnia.Dzień piękny coś wspomnieli o zmianie pogody we wtorek, ale uszło mojej uwadze co dalej.Kremowy storczyk zaczyna mi przekwitać 2 kwiatki odpadło. Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** 25.08.13, 09:48 *Jagus, sliczny kolor storczyka, wogole sa wdziecznymi kwiatkami, czasami tylko robia sobie za dlugie przerwy w kwitnieciu, *Dorus tez lubie wrzesn sloneczny tu ma zwyczaj bywac ladnym slonecznym i pachnacym jesienia juz miesiacem acha *Jagus tu tygodnie licza od poniedzialku do niedzieli i ostatni tydzien miesiac zacznie sie od poniedzialki z nr.tygodnia35 przemilego dnia Zalodze. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **SIERPIEN** 25.08.13, 10:19 Masz rację Kenduś ,ale jakby nie liczyć,to przyszła niedziela to już wrzesień. Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** 25.08.13, 10:24 *Jagus tak,tak... niedziela nastepna juz wrzesniowa bedzie, dziec w kraju szkole zaczna 2 wrzersnia, miejmy nadzieje,ze pogoda im dopisze, pamietam,jak sama z Tata za reke maszerowalam na rospoczecie pierwszej klasy w porannym sloncu. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **SIERPIEN** 25.08.13, 10:23 To ja niedzielnie sie zagapilam, runda z "Maluszkiem" sniadanie i rozmowa telef,z mama, corka odebrala psiuna i sie doczlapalam do Was. Sloneczna jesien w gorach jest piekna Dorko, moze kiedys bede miala okazje pojechac tak daleko, bo inaczej to w Karkonoszach ja przezywam. Jago storczyk piekny na tle nieba niebieskiego za oknem. Kendo pewno bedzie dzisiaj uskuteczniac tez rowerkowanie bo mamy piekna pogode, ja tez za chwile wsiade na rower. Najlepiej w niedziele o tej porze bo nie ma tloku na sciezkach rowerowych. Przyjemnej niedzieli Wszystkim. Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** 25.08.13, 10:32 *Lusia, jakos nie mam ochoty na rower dzis, noga na razie nie boli, moze bym z kijami gdzie poszla, albo sprawdzila grzyby w tym lasku przez szose???? na rzie siedze i dumam co sobie zaplanowac na dzien dzisiejszy, obiad mam zrobiony... miej sobie mily dzionek, chyba ze chcialabys przyrowerkowac tu?? Odpowiedz Link
slo-onko Re: **SIERPIEN** 26.08.13, 07:21 witajcie w poniedziałek z rana, z samego zimnego ranka, 14 st. na termometrze. pierwsze od dugich lat lato podczas którego w sierpniu wkładam rajstopy na nogi. a taka chciałam być dzielna !!! nic z tego... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **SIERPIEN** 26.08.13, 08:24 No widzisz SLO u mie +13 o godz.7,30 i w cienkich spodniach poszlam z "Maluszkiem" i tez mi szanowna i rece zmarzly. Chociaz wczoraj bylo cieplej ranna pora, dzien byl przepieknty nawet siedzialam na balkonie w sloneczku i ladowalam sie na dlugie, ciemne, zimowe ponure dni. SLO jak tam z pieskiem poszlo u weta?. Mam nadzieje ze dzien tez bedzie sloneczy, czego WSZYSTKIM zycze i milego poniedzialku ostatniego w sierpniu. Odpowiedz Link
greis52 Re: **SIERPIEN** 26.08.13, 08:30 pozdrawiam i słońca życzę!, u mnie już termometr się grzej i zapowiada się ładny dzień powodzenia w poniedziałkowych planach!!!! Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **SIERPIEN** 26.08.13, 08:33 Dzieki Greis, nawzajem. termometr u mnie nie bardzo sie chce tak szybko grzac, ale w poludnie na pewno bedzie o wiele cieplej Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** 26.08.13, 09:24 *Sloo, no wlasnie, jak z pieskiem u weta poszlo????????????? *Greis tu powoli rtec do gory podchodzi, dopiero kolo lunch bedzie prawdziwe ciepelko, noce juz bardzo chlodne... *Lusia no juz czas na wyciagniecie tunik z szfy, "ogrzeja szanowana".. wybieram sie rowerem do miasta, niewiem czy noga bedzie znowu bolec.... sloneczko os rana swieci milego dnia Zalodze Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **SIERPIEN** 26.08.13, 09:30 Kendo juz caly ubiegly tydzien, ubieralam na poranne rundy, dlugie swetry i cieple kurtki a o rekawiczkach zawsze zapomnialam, a rece pozniej grzalam przy kawie. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **SIERPIEN** 26.08.13, 10:21 Witajcie... Przebiję Was,bo u mnie było tylko 12.st. Teraz już słonko nagrzewa,ma jeszcze wzrosnąć do 22st. Prognoza się nie sprawdziła,miało być jeszcze upalnie,a tu jesień idzie szybkimi krokami. Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** 26.08.13, 10:38 *Jagus taka uroda koncowych dni sierpnia, ze nagrzewa juz pozniejszymi godzinami, Jagus,ciesz sie nawet tymi 20-sto stopniami,we wrzesniu moze byc tylko 15 stopni i slonecznie a i tak bedziemy zadowoleni,ze nie deszczy przemilego potacztku tygodnia... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **SIERPIEN** 26.08.13, 12:47 Prognoza nie za bardzo mi się podoba,chciałabym tylko aby przymrozki nie załatwiły koloru jesieni. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **SIERPIEN** 26.08.13, 14:25 Jago, przymrozki to chyba w pazdzierniku nalezy sie spodziewac. To juz wtedy opadaja wszystkie liscie. Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** 26.08.13, 19:32 a jakie sa piekne wtedy te listki, z samiutkiego poranka cale oszronione mrozem.... milego wieczoru Zalodze. Odpowiedz Link
slo-onko Re: **SIERPIEN** 27.08.13, 07:52 i kolejny dzień sierpnia do "zaliczenia" i kolejna wyrwana kartka z kalendarza. poki lato trwa zalaczam dwie fajne fotki związane jeszcze z latem kuter powracający z lowisk i piękny zachod slonca Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **SIERPIEN** 27.08.13, 08:48 I bardzo ladne zdjecia SLO lubie temat morza. Dalej slonecznie oby tak dalej, Przyjemnego dnia dla Wszystkich zycze. Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** 27.08.13, 10:13 *Sloo super fotki na rospoczecie dnia slicznie morze wyglada w bekicie a zchod slonca rowniez, witam Zaloge zyczac udanego dnia dzis wtorek a ja mysle,ze sroda od samego rana... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **SIERPIEN** 27.08.13, 10:39 A co Ty Kendo tak z wyprzedzeniem idziesz w tym tygodniu? Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **SIERPIEN** 27.08.13, 10:52 Witam i ja i dołączam się do podziwu fotek Sloo. Piękny dzień mamy,a mnie wzięło na robotę. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **SIERPIEN** 27.08.13, 11:00 Ja juz zdazylam odkurzyc Jago i na rower wsiadam, do sklepu papier toaletowy sie konczy i jakies warzywa trzeba dokupic do obiadku. Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** 27.08.13, 11:11 *Lusia juz w poniedzialek wywloklam tuny ze smieciami na podjazd garazowy bo myslalam,ze pancio zapomnial, zawsze we wtorek zabieraja tu smieci.... no wlasnie tez o papierze zapomnialam... ale na razie wrocilam ze spaceru z bobbym, zarabiam bulki zaraz, i za obrzucanie chodniczkow sie biore... *Jagus tu jakos chmury na slonce zachodza' moze nie bedzie padac milego dnia Jagus i Zalodze Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** 28.08.13, 08:26 *Lusia, nie,nie,niech slonko swieci az do zimy... *Greis,wzajemnie zycze pieknych urokow sierpniowych a pozatem "kotluje " sie blisko Faraonow.... nie rozumie czemu inni chca ingerowac tak szybko milego dnia dzis myslalam ,ze czwartek...niewiem,chyba caly tydzien taki bedzie. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **SIERPIEN** 28.08.13, 09:21 Czyli Kendo idziesz jeden krok szybciej w tym tygodniu. Sloneczko pieknie swieci, ale ranki sa chlodne, ochlodzilo mnie dzisiaj zbyt mocno i poipjam goraca kawke razem z Wami. Wczoraj chcialam wkleic zdjecia, ale moj komp zaczyna ze mna zartowac, nie chce wykonywac polecen, wiec go pozostawilam w spokoju. To wczorajsza proba zrobienia zjecia ptaszkowi, ale sa tak ruchliwe ze trudno sie dokladnie przymiezyc do najlepszego momentu, siedzi taki malutki po prawej stronie zdjecia, z cytrynowym brzuszkiem "trznadel" Przyjemnej srody dla Wszystkich. Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** 28.08.13, 09:37 *Lusia, no ptaszyny teraz nadzwyczaj ruchliwe, musza sie "dojesci na zimowy odlot ... ale udalo sie go w koncu zlapac w kamerke.... moj komp juz wyczerpal limit, za duzo ogladalam pieskow, jade "na zwolnionych obrotach".... milego dnia Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **SIERPIEN** 28.08.13, 09:46 Musiałam poszukać ptaszka,bo nie kojarzyłam,choć nazwę znam.Śliczny ptaszek.Ciężko zrobić zdjęcie tak małemu ptaszkowi. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **SIERPIEN** 28.08.13, 09:34 Komu brakuje słoneczka,to podsyłam. Taki dzień lubię słoneczny i nie za gorący. Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** 28.08.13, 10:04 *Jagus dzieki za sloneczko, nigdy nie bede nim nasycona.... to wyglada,jak cytrynowy wrobelek... nieznam wszystkich nazw w dwoch jezykach.... miej sobie udany dzien z planami Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **SIERPIEN** 28.08.13, 10:22 Jago za sloneczko dziekuje, akumuluje go na zimowe ponure dni. Kendo z cytrynowym brzuszkiem u nas nazywaja sie "Gulärla" jest kilka odmian..polnocna,poludniowa, hiszpanska,angielska. Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** 28.08.13, 10:25 no widzisz Lusia, masz ksiazke o ptaszkach, musze od dzieciecia pozyczyc na pare miesiecy i poduczyc sie nazw szwedzkich...dzieki za podpowiedz.... dzis bedzie dziecie to" umuwie/zaabonuje czas" na nasze kompy... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **SIERPIEN** 28.08.13, 10:41 To sie z tego ciesze Kendo, ze ma sie zjawic, to szepnij mu slowko, zawsze czas dostosuje do jego wolnego. Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** 28.08.13, 10:50 najlepiej bedzie,jak sie uzgodnimy raz w miesiacu,-na abonament chyba, ze wszystko w porzadku to dzwonimy i avbakamy czas.... przeciez zdjecia tez musz wlozyc, a niewim gdzie sie wklada ten maniken.. Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** -witam sie 29.08.13, 10:07 coraz blizej wrzesnia,, juz zapowiedzieli ochlodzenie o + 4 stopnie i deszcz akuratnie na weekend... wierze,ze wrzesien bedzie jednak sloneczny choc moze naprawde juz chlodniejszy, milego dnia Zalodze Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **SIERPIEN** -witam sie 29.08.13, 10:12 Byle bylo slonce, w nocy moze popadac deszcz, ale nawet jak jest +14 i slonce to lepie sie czujemy, no cieplejszy swetr i spodnie trzeba ubrac. U mnie slonce +20 ale zimny wiatyr, chyba sie wyletnilam, musze sie przebrac. Przyjemnego czwartku dla Wszystkich zycze. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **SIERPIEN** -witam sie 29.08.13, 10:28 Witam,jeszcze ciepło i słonecznie,niestety prognozy mówią o ochłodzeniu i to znacznym,bo tylko kilkanaście stopni i to już od poniedziałku. Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** -witam sie 29.08.13, 10:43 *Jagus tu od jutra ma byc deszczowo i chlodniej wiec do Was dojdzie ta chlodna fala w poniedzialek. *Lusia dobrze,ze dlugie spodnie i kamizelke wlozylam ochlodzila bym sie bardzo,jesy +16 stopnia od polnocy tu.... zaraz pojde drzwekiem bzowym sie zajac.... milego dnia "dziendoberkowym"= Jagus /Lusia i nieobecnym Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** -witam sie 29.08.13, 17:21 bardzo dobrze jagus, zmagazynowalas vit D... "zima ,jak znalazl" milego popoludnia zycze.... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **SIERPIEN** -witam sie 29.08.13, 17:58 To masz szczescie Jagus, bo rozmawiajac z mama w Karkonoszach zaczelo troche padac. A za sloneczko dziekuje, lapie kazdy promyk bo zima sie przyda. Odpowiedz Link
slo-onko Re: **SIERPIEN** -witam sie 29.08.13, 20:33 Blondynka wieczorowa pora to ja. Witam WAs. Mialam bardzo pracowity dzien. Od jakiegos czasu obiecalam sobie wymiane kolder i poduszek, ale zabieralam sie do kupna jak pies do jeza. Nke jest to maly koszt wiec zwlekalam do tej pory az w koncu zmobilizowalam sie i dzisiaj pojechalam aby zakupic jeden nowy kpl. Wybieralam, wybieralam , a ze mialam czas to moglam pogrymasic. Zakupilam taki fajny co to juz nie trzeba oblekac poniewaz i jedno i drugie mozna wyprac w pralce. Material poszyciowy jest dwustronny, jedna strona w prazki,a druga w ladne drobne kwiatki. Weszlam tez do meblowego salonu, poogladalam co nowego na rynku. Zabralam foldery i bede namyslac sie ,ktore z nich powinnam wybrac.Potem zrobilam torcik bezowy i obiad na jutro z cukini nadziewanych mieskiem i ......padam. kregi w slupie siadly, dobrze,ze dzien sie konczy. Bede mogla wziac prysznic,zanim jednak to zrobie to rozwiesze tykko pranie, zjem kolacje,posprzatam kuchnie, wysikam pieska, przygotuje odziez na jutro do pracy, poczekam na pana domu i chyba....na tyle. Acha moja psina chodzi w kolnierzu po zabiegu wyciecia brodawczakow. Biedula tak nie moze zaakceptowac tego czegos. Na szczescie jest taki,ze mozna w nim jesc,pic i spac,aczkolwiek gdzie sie nie porusza tam nim haczy o sciany. Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** -witam sie 29.08.13, 20:45 *Sloo, no to ciekawam tej poscieli, tu chyba nie widzialam,albo nie zwrocilam na nia uwagi czy tez jest.... niewiem czy to praktyczne?,a na ile sie je pierze? ja jako alergiczka czesto musze prac poduszki/koldre i to na 60 stopn, zakupilam w Jysk i zadowolona jestm,bo trzymaja forme , do suszenia poduszek w bebnie wkladam pilki tenisowe (one rozbijaja nadzienie w poduszcze)i fanie mam puszyste poduchy..... mebli raczej juz chyba nie zakupie, to co mam wystarczy.... ale lubie wejsc do meblowych sklepow i popatrzec na trendy ,czyli nowosci strasznie dzis duzo zrobilas... zameczysz sie kobieto.... zycze wspanialego wypoczynku nocnego...,dbaj o siebie Sloo acha i psiunka... bidunka, wiem,jak nasze psiuny mialy ten kolnierz na szyji, zaden z nich go nie lubial i tak cudowali,ze go zdjeli, nawet z kagancem sie Dux sie uporal...usciski dla psiunk i niech szybko sie goii. Odpowiedz Link
slo-onko Re: **SIERPIEN** -witam sie 29.08.13, 20:59 Kendus wlasnie w jysku kupilam tym razem i nke jak dotychczas z pierza tylko silikonowe. Prac mozna wlasnke w 60 st. Ja jednak bede powlekac w poszwy, jakos chyba zbyt czesto musialabym prac , a posciel przeciez zmieniam czesto. Psiuna musi sie przzwyczaic,pewnie to potrwa i wytrwac 8 dni. Najbardziej mi zal kiedy patrze na te miejsca, sa mocno wygolone,stercza nitki po zszyciu.... zal patrzec. Odpowiedz Link
greis52 Re: **SIERPIEN** -witam sie 30.08.13, 07:20 pozdrawiam, zdrówka życzę Wam i zwierzaczkom... niech koniec sierpnia przyniesie nam miłe chwile! Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **SIERPIEN** -witam sie 30.08.13, 08:54 Witam w przedostatnim dniu sierpnia, ktory sie chmurzy - zwiastun deszczu, ktorego dawno nie bylo. SLO podziwiam Cie ze masz jeszcze na to wszystko sily, ja to bym potrzebowala teraz po jednym dniu na kazda z Twoich czynnosci. Szkoda psiunki, ale jest nadzieja, ze sie szybko wygoi i znowu bedzie zdrowa, a sierc odrosnie szybko. zycze wszystkiego dorbrego. Greis dziekuje za zdrowko i na wzajem oczywiscie dla Wszystkich. Przyjemnego dnia. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **SIERPIEN** -witam sie 30.08.13, 10:08 Witam Was.... Pięknie dziś u mnie,to staram się wykorzystać słoneczko, bo zapowiadają na niedzielę,poniedziałek tylko 19st. Mam też swoje żurawie,na które lubię się patrzeć i nigdzie nie odlecą. Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** -witam sie 30.08.13, 10:27 no prosze Zaloga dzis jakos prze demna liste podpisuje witajac sie ze sloncem... jestem u Lusi... posiedzimy sobie.... *Jagus nam zapowiadaja deszczydlo... *Sloo acha w Jysk? bede musial sprawdzic czy tu tez maja takowe koldry.... glaski dla Psiunki, a miesca wygolene szybko zarosna...wiej, jak naszym psiunkom zarastaly szybko.. mielgo dnia Zalodze. Odpowiedz Link
slo-onko Re: **SIERPIEN** -witam sie 30.08.13, 11:38 witajcie. tak wygląda moja psinka bidula Kendus, wiem,ze odrośnie,ale ona ma dwa takie place najbardziejw idoczne jak ten z lewej strony na zadziku, nie mowiac o trzecim na mordce-ten rzuca się najmniej w oczy. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **SIERPIEN** -witam sie 31.08.13, 09:11 SLO przeslodka psiunia, i jak patrzy proszaco oczkami, zeby jej zdjac ta oslone z mordki, a tu mi jeszcze zdjecia robia. Wszystko sie wygoi i znowu wroci wszystko do normy. Ostatni dzien sierpnia, ale nie lata, a u mnie jesien czuje sie juz mniej wiecej od polowy sierpnia. Jak pierwszy, drugi, trzeci, taki cały sierpień leci. Jaki pierwszy, drugi ćmi, takie sierpnia, września dni. W nocy popadalo, przybilo u mnie troche kurzu na rozkopanej ulicy. Zycze przyjemnej soboty dla Wszystkich. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **SIERPIEN** -witam sie 31.08.13, 09:17 I jakby przyslowie sie sprawdziolo to wrzesien bedzie rowniez sloneczny? Jak pierwszy, drugi, trzeci, taki cały sierpień leci. Jaki pierwszy, drugi ćmi, takie sierpnia, września dni. Odpowiedz Link
slo-onko Re: **SIERPIEN** -witam sie 31.08.13, 09:18 I ja rowniez tuz po Lusi. Zaraz biegne do weta do kontroli szwow. Piesek dzielnie znosi chodzenie w kolnierzu. Troche jej wczoraj przycielam, wg mnie byl za duzy na taki maly lepek. Teraz jest nieco wygodniej, nie zawadza odrzwiowe futryny i sama moze schodzic i wchodzic po schodach. Humlr jest,apetyt rownie wiec wszystko na dobrej drodze. Dzisiaj tylko ogledziny i wywiad i mam nadzieje ,ze tak pozostanie do srody,czwartku . Wtedy sciaganie szwow i kolnierza. Niby kilka dni,ale jednak dlugo jak dla nas. Milej soboty. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **SIERPIEN** -witam sie 31.08.13, 09:45 SLO moj "papilon" byl ugryziony przez labladora na karku, i dostal 10 szwow u weta, ktore same mu sie rozpuscily, nie chodzilam do ich wyciagania. Moze to okolicznosci sprawiaja, jakimi szwami trzeba zszywac.? Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** -witam sie 31.08.13, 10:20 no witajcie, po iwlodniowej migrenie, jakos dzis OK na razie.... wczoraj Lusia tabletunie mi dala i jakos lepiej sie zrobilo, *Sloo, dobrze sie sie nic nie papra przy szyciu,czyli wsztstko jest OK, trzymam kciuki za szybkie zagojenie, kolnierze dla takiej malej psiunki faktycznie wielkie, dobrze,ze wpadlas na pomysl przyciecia.... moj komp chodz jakby woly go ciagly.. ale juz jurto bedzie smigac, niewiem ile cierpliwosci dzis bede miec dla niego... inaczej pancio swojego laptopa mi urzycza, a ja nie badzo go lubie... Witajcie Zalog, no tak ostani dzien sierpnia sloneczny i wietrzny, dlugie spodnie i bluska z dlugi, rekawem.... milego weekendowania Zalodze Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **SIERPIEN** -witam sie 31.08.13, 10:49 Witam ,oj zeszło mi się z rana,grochóweczka się gotuje na wędzonce i upieczone muffinki. Rano było słoneczko i cieplutko,słonko się schowało i chłodkiem powiało. Udanej soboty,niech Wam robota w rękach się pali,bo mnie jakoś się już nie chce.Głaski dla psiunka,cierpi piesek, cierpi właściciel,tak to już jest. Odpowiedz Link
kendo Re: **SIERPIEN** -witam sie 31.08.13, 10:51 *Jagus tos sie uwinela z ranna pracka, ja odcedzilöam akurat psine i mam zamiar drozdzowke upiec z musem jablkowym i kruszonka... na razie slonko swieci.... miej sobie milo z domownikami i ewentualnymi gosciami.. Odpowiedz Link
slo-onko Re: **SIERPIEN** -witam sie 31.08.13, 20:30 Przyszlam odsapnac. Od rana siedzialam u weterynarza, a potem uwijalam sie w kuchni. Udala sie zupka ratatuj i baba ziemniaczana. Od obiadu bawila u nas wnusia z rodzicami i tak spedzilismy razem dzien do wieczora. Mojemu pieskowi masujemy uszka ktorych drapac nie moze i dostaje podwojna dawke czulosci nkz zwykle. Byle do sonoty,wtedy sciagna nici. Lusiu nici rozpuszczalnechyba sa kosztowne dlatego sa nitki stefczace,ktore trzeba usunac,. Odpowiedz Link