kendo 01.06.15, 06:47 niech czerwiec wita nas cieplem i sloncem zapachaem truskawek/arbuza Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kendo Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 01.06.15, 06:50 dzis pierwsza przed Dorka sie witam z Wami no coz pogoda skandynawska nas nie rospieszcza, jedynie obiecanki nas ciesza,ze cieplo nadejdzie przemilego dnia zycze Zalodze proszac na sniadanie "ze sloneczkami na talerzu Odpowiedz Link
dorka556 Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 01.06.15, 07:36 Jestem, jestem i wszystkich serdecznie witam w nowym miesiącu. Oby był ładniejszy od tego poprzedniego. Uciekam, bo czeka mnie najazd gości (11 osób) na długi weekend. Muszę przygotować pokoje. Akurat zrobiła się piękna pogoda i można by było popracować w ogrodzie a tu czeka mnie robota w chacie. Odpowiedz Link
kendo Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 01.06.15, 07:40 *Dorus, takiego slonca Ci zycze i Twoim gosciom przez caly czas ich pobytu i Ciebie, milych przygotowan zycze Odpowiedz Link
jaga_22 Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 01.06.15, 10:41 Oj to faKTYCZNIE PRAWDZIWY NAJAZD.Kapslock też potwierdził. U mnie tylko w czwartek cała rodzinka,ale na parę godzin. Pogoda gwarantowana,goście Dorki rozproszą się za pięknymi widokami. Muszę podzwonić po dzieciach i złożyć im zyczenia. Miłego Dnia Odpowiedz Link
alfredka1 Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 01.06.15, 12:24 witam z zimnego, deszczowego miasta ..... przynajmniej mamy na co czekać - na ciepło, słonce i białe noce ) Odpowiedz Link
slo-miana Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 01.06.15, 14:08 Pierwszy dzień czerwca,mialam nadzieje,ze będzie pięknie jak obiecywali w prognozie,a tu kicha na całego. leje z małymi przerwami,a gdzie to słonko się pytam????? Mimo to fajnego,udanego dnia przy filiżance kawy i słodkim ciachu na poprawe humoru Odpowiedz Link
greis52 Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 01.06.15, 15:16 witam serdecznie i życzę Wam na dzisiaj: Bądźcie "dziećmi" jak najdłużej Jak dziecko bawcie się i śmiejcie kochajcie tak jak dziecko I serce dziecka zawsze miejcie! Dostałam od mamci mojej 100 z tej okazji stare ale dziecko i nie zawsze już grzeczne miłego popołudnia!!!!!!! Odpowiedz Link
kendo Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 01.06.15, 16:49 *Jaga/Slomko/Greis/Dorko/Alfredziu i nieobecna Maria i reszta no tak dzis dzien Dziecka wiec badzmy dziecimi choc przez chwile... pamietml te dni,kiedy ze swym dzieciem szlismy na lody w miescie i bylo cieplo/slonecznie milego popoludnia i pozniej wieczoru Odpowiedz Link
slo-miana Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 02.06.15, 08:40 Dzien dobry w drugi dzień czerwca. Nie napisze,ze się zapowiada piękny dzien. meteorolodzy wciąż robia mnie w balona,nie ladnie, nie ladnie. trzymajcie się cieplo, ranki wciąż chlodne, smacznego sniadanaka i milych rozmow. Odpowiedz Link
kendo Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 02.06.15, 08:49 hej Slomko, pociesze Cie,ze tu jest podobnie, pocieszaja/obiecuja a zimnica nas ogarnia co dnia podsylam sloneczko niech chociaz na Vistuli grzeje/swieci dzis z Bobby bede musiala znowu puchatke nalozyc i pewnie przepaske na glowe,bo owiewa chlodem udanego wtorku zycze Odpowiedz Link
jaga_22 Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 02.06.15, 11:21 Ojejku,a u mnie drugi dzień słoneczko,a dziś gorąco,na razie 26st. Miłego dnia i do Was przyjdzie słoneczko. Odpowiedz Link
kendo Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 02.06.15, 13:51 *Jagusia, no sliczne zdjecie czy moge go na czlowke umiescic?????????????????? tu niestety zimnica,ludziska w cieple skafandry/kurtki sie poubierali... milego dnia Jagusia Odpowiedz Link
jaga_22 Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 02.06.15, 21:21 O matko Kenduś jeszcze się pytasz? będę bardzo zadowolona. Odpowiedz Link
slo-miana Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 03.06.15, 08:56 A coz to się dzieje,ze nikogo jeszcze nie ma nad rzeka ? za zimna woda? ciepełko jednak na dworku,prosze wstawac i sprawdzić,nie klamie pozdrawiam cieplutko,wiosennie z uśmiechem na buzi wszystkich spiochow,niespiochow i pracusiów Odpowiedz Link
kendo Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 03.06.15, 09:10 *Slomeczko, zebys wiecdziala ,jak tu wieje, to noska z domu bys nie wystawila, dobrze,ze przytylam to mnie nie porwie wiatrzysko,cegielek w kieszen juz nie musze wkladac, na jutro jednak obiecuja + 15 stopni...zobaczymy.. miej sobie udany dzionek Slomko i reszta Vistulan pozdrawiam ze sloneczkiem Odpowiedz Link
jaga_22 Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 03.06.15, 11:03 Witam...wreszcie się doczłapałam do komputera.Piękna pogoda prawie 30st. chętnie bym oddała trochę ciepełka.Trochę piorę,piekę serniczek i małe przygotowanie na jutro ,bo będę miała córkę i syna z rodzinką. Miłego Wam dnia Odpowiedz Link
kendo Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 03.06.15, 17:11 Jagusia ja tez juz doczlapalam do kompa, po deserze z rabarbarem i tym "babrajstewem" tu dalej wieje i wlalo porzadnie pare razy,ale bylam akuratnie w miescie w sklepie a drugi raz kiedy mialam do nastepnego sklepu biegnac tylko po mleko... roskwiecilas balkoniki slicznie,bedzie gdzie "oko zawiesci siedzac pod parasolem.. udanego poznego popoludnia i reszcie rowniez. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 03.06.15, 20:15 Ani kropelka nie spadła,ale w nocy ma być tylko 11st. i jutro nieco chłodniej. Odpowiedz Link
dorka556 Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 04.06.15, 07:38 Rozkwiecione ślicznie są czołówki na Vistuli, aż przyjemnie tu zajrzeć. U nas dzisiaj procesje Bożego Ciała, świętujemy a jak jest w Szwecji? Udanego dnia. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 04.06.15, 08:28 Witam z rana,bo później już przyjadą goście. Miłego Wam Dnia i ze słoneczkiem Odpowiedz Link
kendo Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 04.06.15, 09:25 *Jagusia no tu wczoraj nas podlewalo,gdzies wichura "prad zablarla swa sila" milo spedzaj czas z rodzina *Dorka ciesze,sie ze choc Jagi zdjeciem moge rozweselic forum dla Ciebie tu w kalendarzu "czarno" czyli dni wszystkie na czarno,(katolicki kosciol ma tylko swe swieto)tylko sobota na czerwono-bo swieto Narodowe szwecji bedzie i niedziela ,jak zwykle "czerwona" spedzaj milo dziesiejsze swieto Odpowiedz Link
kendo Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 05.06.15, 09:16 i jak sie czujecie po "swiecie Bozym" Babeczki?, widac ze pusto bylo wszedzie.. witajcie przy piatku, slonecznie i wietrznie,ale zdziebko cieplej, przemilego dlugiego weekendu zycze Odpowiedz Link
jaga_22 Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 05.06.15, 11:45 Witajcie... późno, bo byłam u lekarza,ale już jestem. Piękne słonko świeci i jest cieplutko. Oby i u Ciebie Kenduś pogoda się poprawiła. Po drodze troszkę sobie odrdzewiłam nóżki Odpowiedz Link
alfredka1 Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 05.06.15, 14:23 Pogodne, spokojne miejsce i .................takie ciche) Już po obiedzie, piję kawę, zagryzam sernikiem . Potem wyjazd nad wodę, spacer i nicnierobienie ... Odpowiedz Link
kendo Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 06.06.15, 09:50 *Jagusia tak wczoraj zrobilo sie cieplo,ale jakos sie nie przegrzalam w tym co bylam ubrana, mlodziez juz calkiem na "letniaka poubietana" tyklo 60+ dbaja o siebie i z szaliczkiem na szyjeczce chodza, ladny plac zabaw dla dzieci,mile spedzilas droge do domu *Alfredziu nie kus sernikiem wczoraj tez ciasto zjadlam po obiedzie i bylo to dla mnie meka wielka, pilam ziolka na trawienie i niet kolacji...juz trzeba sobie dozowac porcje niestety, witajcie Zalogo, no coz,znowu sie rospadalo,pare kropli jednak spadlo na koncowym spacerze z Bobbym na mnie,maja byc nawet burze, a tu tyle atrakcji zapowiedzieli w miescie, zostaje w domu... milego weekendu zycze Odpowiedz Link
jaga_22 Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 06.06.15, 10:06 Witam od rana gorąco,ma być 29st. Nad ranem miałam mały pożar na placyku palił się samochód. Musiałam wszystko pozamykać,bo okropnie walił dym i śmierdziało. Dziś ma wpaść syn,trochę znowu popracować nad sufitem. Odpowiedz Link
kendo Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 06.06.15, 10:09 hej Jagusia, nabilysmy sobie guza o 10:06 ja w watku o Sw.Narodowym, to u was tez podpalaja samochody, tu tez dzis noca byl taki incydent na osiedlu dlszym od nas... macie fajnie z pogoda, udanej pracki remontowej i odpoczynku pozniej. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 07.06.15, 07:12 Witam... Dziś z samego rana,żeby móc skorzystać z rannego słoneczka na balkonie. I trzeba nakarmić kotka sąsiadce. Miłej Niedzieli Odpowiedz Link
kendo Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 07.06.15, 08:52 oooooooo,wczesnie dzis Jagus aktywna na forum, nawet arbuzika wcina... kwiatki balkonowe rozrastaja sie slicznie pod niebieskim niebem, miej sobie udany dzionek z kotkami..kwiatuszki dla Ciebie, takie samosiejki mi sie powsiewaly,zgrupowalam w doniczke, Odpowiedz Link
jaga_22 Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 07.06.15, 09:25 Bardzo je lubiłam kiedy urosły na mojej działce,a nigdy nie wysiewałam. Takie malutkie bratki,dziękuję Kenduś. Odpowiedz Link
greis52 Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 08.06.15, 08:15 pozdrawiam i udanych dni tygodnia życzę, nadrabiam zaległości domowo rodzinne i na komputer już mało czasu zostaje Odpowiedz Link
kendo Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 08.06.15, 08:23 witaj Greis, no,a kiedy juz nadrobisz zaleglosci rodzinne, prosimy jak najczesciej klikac z nami, miej sobie udany tydzien wraz z dzisiejszym dniem Odpowiedz Link
jaga_22 Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 08.06.15, 09:43 Witam Vistulanie Dziś tylko 20 st i bez słonka na razie,ale od piątku znowu upały. Lusia trafiła na dobrą pogodę,przy okazji zasyłam pozdrowienia dla niej. Szczęśliwego poniedziałku. Odpowiedz Link
kendo Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 08.06.15, 09:48 *Jagusia dziekuje w imnieniu Lusi za pozdrowienia.. ma zawsze takie szczescie pogodowe,w przeciwienstwie do mnie, bo wieczne marzne w kraju.. miej sobie udany dzionek Jagus a tymi drobnymi bratkami sie zdziwilam,kiedy porzadek na slonecznym decku robilam... slicznie mnie teraz ciesza.. Odpowiedz Link
kendo Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 09.06.15, 08:09 od samego ranca slonko na niebie spoza chur wystawia apki, obym za wczesnie nie pochwalila dnia. jednak z Bobby szlam w rekawiczach na poranny spacer, udanego wtorku zalodze zycze Odpowiedz Link
slo-miana Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 09.06.15, 09:13 dzień dobry Vistulanki po kilku dniach przerwy. wolne było to i wyjazdy się zaczely. poworiclam jednak do pracy,wpadlam w pracowi wir . wydawalo się,ze po swietach będzie spokoj,niestety jest na odwrot,ale chwile zawsze znajde by cos skrobnąć. Odpowiedz Link
kendo Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 09.06.15, 09:39 *Slomko, tak pomyslalam,ze dlugi weekend,wiec wykorzystywalas go na relax, niech szybko dzionek Ci w pracy" ucieknie" Odpowiedz Link
jaga_22 Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 09.06.15, 11:15 Witajcie... Slomka zapracowana,ale jak ma taką pogodę jak u mnie to tylko pracować. Kendusia ma słonko, to też dobrze,jej się też należy. Słonecznego wtorku życzę .Ja muszę coś gorącego,bo marznę. Odpowiedz Link
slo-miana Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 09.06.15, 12:13 to prawda Jagus, słonko mam za plecami, okno na osiez otwarte. na dworku bardzo cieplo. wrocilam od laryngologa. odczytala kolejne zdjecie z zatok. zatoki wolne, sugestia lekarza-skorzystać z porady neurologa,nie daj Boze porazenie nerwu trójdzielnego...... Odpowiedz Link
kendo Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 09.06.15, 14:24 *Jagusia no mam slonko,ale owiewa ,jak zwykle wiatrem takim sobie.. ludziska roznie poubierani,,mlodziez na letniego starszyzna jednak w skafanderkach/kurteczkach a ja nawet szaliczek pod szyjecze owinelam, bo niechce by gardlo nadwyrezone tym kaszlem sie rozchorowalo ponownie, *Slomeczko, o jejku,jeszcze sie borykasz z ta przypadloscia, trzymam kciuki za wszystko dobre, w kraju jest dobrze,ze mozna szybko "zlapac chorobe z leb" u prywatnych lekarzy czy u domowego lekarza,tu by sie czekalo "wieki by isc na rentgen zatog"a neurolog chyba z rok czekania, no,ale jak "glowe pod pacha sie niesie",jak ja ostanio z tym wirusem poszlam do przychodni,to przyjeli mnie w ciagu 20 minut. milego popoludnia zycze. Odpowiedz Link
kendo Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 10.06.15, 08:51 witajcie Zalogo w bardzo sloneczny dzien, mam nadzieje,ze bedzie duzo cieplej,tak sie zapowiada... udanego srodka tygodnia zycze.. zapraszajac na kawke Odpowiedz Link
slo-miana Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 10.06.15, 09:05 witajcie. korzystam z ciepla, wietrze nozki miłego dzionka. Odpowiedz Link
kendo Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 10.06.15, 09:30 o jejku, juz bez zadnych okryc na stopach Slomko?? tu jeszcze ,jak dla mnie za chlodno by na bose nozki jakies obuwie wlozyc... zakladam cienkie skarpetki.. milego dnia zycze Odpowiedz Link
jaga_22 Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 10.06.15, 10:44 Ja też już bez skarpetek tylko sandałki.O! nawet słonko leciutko wyszło,a już chciałam narzekać ma być 23st. Miłej środy Odpowiedz Link
slo-miana Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 10.06.15, 10:55 Kendo, oczywiście na boso od jakiegoś czasu, korzystam kiedy jest cieplo, bo lato takie krótkie. pogoda w końcu taka,ze można się "poodkrywać" Odpowiedz Link
kendo Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 10.06.15, 17:32 alez z Was gorace Kobiety, ja dzis jeszcze w skarpetkach bylam, ale jutro naloze te "cieniutkie-stylonowe" i balerinki, zrobilo sie nareszcie cieplo,bo nawet kurteczke ala-jeans mialam i nie zmarzlam a nigdy nie moge miec bosej stopy w obojetnie jakim obuwiu,musze miec conajmniej "stopke" milego popoludnia Odpowiedz Link
slo-miana Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 10.06.15, 17:55 A mnie pantofel nawet grzeje stopy,wiec do jesieni chodze bez odzienia. Jak z poczatkiem lata, a wlasciwie jeszce wiosny wlaze na bosaka to juz z nkch nie wychodze. Poza tym uwielbiam chodzic na bosaka szczegolnie w czolenku. Oo domubtez chodze na bosaka w kapciach,nie umiem inaczej. Mysle,ze nalezy nogom chwila oddechu, bo przeciez kazda rajstopa czy lykra to sztucznosc w ktorej nogi nie oddychaja tak jak powinny. uwielbiam chodzic boso po trawie,troche mam jednak stracha,bo w gaszczu moga kryc sie jadowite owady i zmije mo i potem stopy trzeba mlcno szorowac zeby jako tako wygladaly. Odpowiedz Link
kendo Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 10.06.15, 18:02 *Slomko, napisze tak,w sandalach chodzac,nie nakladam nic,jednak jak kryty but,to skarpetka czy stopka, na boskaka po swojej trawce chodze i na plazy, tez mam stracha nawet we wlasnej trawie moze sie czaic bak czy jakis inny owad..a wiem,jak boli po ugryzieniu baka,bo mialam "ta przyjemnosc byc przez niego ugryziona" wieczorem wyjme juz wszystkie letnie obuwie na "przodek" by miec w czym wybierac z psiunem biegac... Odpowiedz Link
kendo Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 11.06.15, 09:00 *Slomko, cudne kolory poranne czerwien z niebieskim niebem.. pogodowo??wiatr,jak zwykle,chlodnawo,ale moze bedzie cieplawo,jak z Bobbym bede musial czlapac, pocieszajac wiadomosc,rano "wbilam sie w biale spodnie",ktore przed miesiacem odlozylam bo wydawaly sie skurczone...wiec nie dokupie,bo wczoraj nawet nic ciekawego nie zobaczylam,jeda pare przymierzylam w kolorze koralowym na guziki zapinae na przodzie ,ale niestety byly za male. przemilego dnia , spodobaly mi sie przekwitajace mlecze... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 11.06.15, 12:17 Kiedyś jak dmuchnęłam,to mi się to puchate dostało do nosa,ale wierciło Śliczny dzis dzień,jutro pewnie będzie za gorąco. Kupiłam ogóreczki i będą małosolne. Odpowiedz Link
slo-miana Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 11.06.15, 13:01 ogóreczki tez mam od przedwczoraj. lubie takie jeszcze nie zasolone do końca. wczoraj skasilam i dzisiaj bym skasila tu,teraz,zaraz,ale nie mam. Jago Twój aparat robi cudne zdjęcia,takie profesjonalne kolory,zielen soczysta, pięknie. widze,ze osiedlowy zaułek masz podobny do mojego. w tej chwili u mnie akacja obsypane sa kwiatam,i,slicznie pachnie. Odpowiedz Link
slo-miana Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 11.06.15, 13:02 a ja kocham mlecze za to,ze z wiosny wykwitają na słonecznie-zolto i ploza się po zielono soczystej trawie. dla mnie taki kolorowi obrazek jest prima sort Odpowiedz Link
jaga_22 Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 11.06.15, 15:45 Slonko,teraz jest taka soczysta zieleń,że napatrzeć się nie można,a to co widać to nie zaułek tylko ul.Puławska,widać tramwaj.A ja wolę iść parkiem,aniżeli chodnikiem,ale nie zawsze się da. Odpowiedz Link
greis52 Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 11.06.15, 19:57 kolorowo dziś na forum to ja do tej czerwieni i zieleni dodam że od dziś Dzień Wolności Podatkowej i Polacy zaczynają w końcu zarabiać na siebie. Państwo pobrało już od nas w tym roku wszystkie planowane podatki. Miłego wieczoru... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 12.06.15, 10:08 Ja już zarobiłam na dziś.Odkurzyłam,upiekłam muffinki,podlałam kwiatki. Jest bardzo gorąco,to tylko ugotuję szparagi do sałaty i ziemniaczków z koperkiem.No może jeszcze jajeczko. Kwiatki przez słonko wyglądają jak wyblakłe Odpowiedz Link
kendo Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 12.06.15, 10:08 *Greis znakiem tego,ze juz nikt nie musi placic podatkow?? *Jaga/Sloo dopuki nie nadeszly upaly,zielen jest soczysta, w srodku upalnego lata moze byc bardzo zwiednieta.. witajcie Zalogo nareszcie cieplutko,czas na ogrodzie spedzam,nadrabiam nic nierobienie podczas zaziebienia/zimnicy, dzis studenci koncza swe nauczanie, takie swietowanie od rana w parkach/polanach gdzies mieli milego dnia zycze Odpowiedz Link
kendo Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 12.06.15, 10:10 *Jagusia no slicznie rozrosnieta lobelja cieszy twe slepka, pracowita tez z rana jestes, podobnie ja,upior sie dopiera,zaraz na dworze rozwiesze.. chatke trza "oswiezyc" uffff,a tu ciepelko kusi za oknem by polazic i pogrzebac w rabatkach, miej sobie mily dzionek Odpowiedz Link
kendo Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 13.06.15, 08:52 witajcie przy sobocie, zapowiada sie cieply dzionek, wczoraj kolacja,dzis sniadanie na altanie przy koncercie ptasim smakowala wyboronie, nareszcie mozna sie upajac ciepelkiem, choc zapowiedzieli deszcz na dzis wieczor i chlodniejsze dni.. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 13.06.15, 12:00 W nocy była burza,ale wiele nie napadało.Dziś znowu upalnie. Odpowiedz Link
greis52 Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 13.06.15, 19:53 i tej nocy zapowiadaja burze, deszcz potrzebny ale po co burza miłego weekendowania od poniedziałku troche chłodniej uffff nareszcie... Odpowiedz Link
kendo Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 14.06.15, 10:01 *Greis, tu wlalo w nocy,ale nadal sucho na trawniku, ma byc chlodniej to moze trawa nie zolknie od upalu przez dwa dni bylo prawdziwnie letnio-cieplo, dzis juz duzo chlodniej przemilego odpoczynku niedzielnego. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 14.06.15, 10:30 Witam....była burza o 2-giej w nocy.Grzmiało aż wszystko się trzęsło, błyskawice na całe niebo i lało,ale krótko. Dziś duszno i siedzę jak do rosołu,a słonko przymglone. Miłej niedzieli Odpowiedz Link
kendo Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 14.06.15, 11:40 *Jagus tu tez ulewa byla ,bez blyskawic, ale gdzies cos zatrzeslo,bo czulam jak podloga pod stopami mi zadrzala.. nieraz tak odczuwam,jak jest gdzies trzesienie ziemi, miej sobie udana niedziele pewnie z sernikiem i mufinkami bukiecikiem slubnym od ksiezniczki Sofii pozdrawiam Odpowiedz Link
maria88 Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 14.06.15, 18:46 Witam i o zdrówko pytam. Taka duchota to była u nas 2 temu. Najlepiej mi było przeleżeć w chłodnym pokoju z chodnymi napojami. Dzisiaj całkiem przyzwoicie. Nie myślałam,że początek czerwca będę miała taki pracowity, ale już powoli zaczynam być na prostej. Udanego wieczorku w tv ja oglądać będę Opole. Odpowiedz Link
kendo Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 14.06.15, 18:53 witaj Maria dobrze,ze juz "obrabiasz sie" bo mialam sie dopytywac co sie dzieje z Toba.. ja to lubie ciepelko,choc jeszcze w tym roku go nie zaznalam dokladnie, dwa dni ciepla,ale nie upalu.. milego wieczoru, co z tego jak slonce swieci i wieje niemilosiernie chlodem.. Odpowiedz Link
kendo Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 15.06.15, 09:57 witajcie z nowym dniem w tygodniu, pod wzgledem pogody nieciekawie/wieje/chlodno samych przyjemnosci zycze. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 15.06.15, 11:13 Witajcie... dziś rano było tylko 17st. Parę stopni jeszcze podskoczy, ale pochmurno i momentami deszczyk pada.Trochę wytchnienia się przyda. Zakwitła mi zwisająca pelargonia.Miłego poniedziałku Odpowiedz Link
maria88 Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 15.06.15, 12:12 Nareszcie dobrze polało bo było duszno i ziemia b.sucha. Z kolei duzy spadek temp. ale jest czym oddychać. Takie kilkudniowe ochłodzenie jest potrzebne. Teraz przerwa w padaniu więc biegnę do sklepiku. Dobrego dzionka zyczę. Odpowiedz Link
maria88 Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 15.06.15, 12:13 Acha, znowu mi zalało piwnicę. Reperują trzeci dzień. Będzie co robić. Odpowiedz Link
slo-miana Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 15.06.15, 13:22 a ja Was witam dzialkowa rozyczka.zakochalam się w niej tak samo mocno jak w mojej pierwszej milosci tez była piekna Odpowiedz Link
kendo Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 15.06.15, 14:51 *Slomko przesliczny kolor rozy i pewnie zapach upojny, tez by sie w niej zakochala od razu.. *Maria ale masz pecha z zalaniami piwnicy, musicie "przycisnac wlasciciela budynku by cos z tym zrobil.. *Jagusi pelasie juz zaczynaj cieszyc oczeta swym urokiem, ladny gleboki kolor... miejcie sobie mile popoludnie wraz z nieobecnymi forumkami Odpowiedz Link
greis52 Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 15.06.15, 19:11 pozdrawiam vistulowe towarzystwo ja dzisiaj cały dzień bez wody, tragedia nie wiadomo kiedy usuną awarię na szczescie pod moim oknem stoi beczkowóz Odpowiedz Link
kendo Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 15.06.15, 21:27 *Greis tragedia wielka, czlek przyzwyczajony nia "gospodarowac do woli" a przy awariach trzeba inaczej ja racjonowac, zycze szybkiego tam usuniecia awarii i milego jednak wieczoru Odpowiedz Link
kendo Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 16.06.15, 08:25 nie napisze ,ze cieplo, jak zwykle zimnem omiata.. kolysze moimi irysami,musialam je dzis do patyczkow przywiazac coby sie nie polamaly, piwonie jakos nie chca sie rozwinac... przemilego dnia Odpowiedz Link
dorka556 Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 16.06.15, 08:36 Witam. U Kendo już kwitną irysy. Moje dopiero zastanawiają się, czy warto otwierać swoje pąki. Wczoraj nad Tatrami przeszła ogromna burza. W Zakopanem było oberwanie chmury. Ogród tak mi podlało, że dzisiaj musiałam założyć kalosze by zrobić codzienny obchód. Mam takie same pelargonie jak Jaga, ale moje jeszcze nie zwisają, mimo że ładnie rosną i kwitną obficie. Udanego dnia, bez żadnych awarii. Odpowiedz Link
maria88 Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 16.06.15, 09:50 Witam, Witam. Slonecznie ale zimny wiatr i dlatego dopiero teraz zaczyna robic sie cieplej. Maja byc przelotne burze i opady. Wczoraj też była u nas ulewa ale to dobrze bo od dłuzszego czasu tak porządnie nie popadało. Ludzie martwią się o warzywa. Szkoda,że nie nie ma normalności w tym padaniu tylko albo burza i szkody albo wcale nie pada. Zaraz zaczynam prasowanie. Na o potem...zaleznie od pogody. Dobrego pracusiowania też i Wam życzę. Odpowiedz Link
kendo Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 16.06.15, 10:02 *Dorka o jeku,a moze i dobrze,ze irysy jeszcze nie roskwitly,,ulewa by je zniszczyla, strasznosci z tymi ulewami, tu zaczyna traw robic sie sucha,ale zapowiadaja deszcze.. *Maria oj,tez prasowanie mnie czeka,bo odswiezylam wszystkie letnie buzeczki w maszynie..cale szczescie,ze pasuja jeszcze wszystkie i nie musze dokupowac nowych. miejcie sobie udany dzionek z takim sloncem Odpowiedz Link
slo-miana Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 16.06.15, 12:21 spiesze się przeslac wtorkowe pozdrowienia. trochę mam młynek pracowy dlatego tez z rzadka tu bywam,ale jak się uda to wpadam i zostawiam slowko. w tej chwili jest taki fajny dla mnie okres, nie zimno,ale nie upalnie. lekkie ubranko,ale bez przesady, wygodnie,praktycznie,szybko. dzisiaj mam dostać 5 kg worek mix pomidorow, malinowek, zwyczajnych, zoltych i zcarnych. ale będę się zaaaajadac, sama rozkosz Odpowiedz Link
jaga_22 Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 16.06.15, 13:01 Slomiana będzie miała pomidory w różnej odsłonie. Już myślałam ,że dziś nici z internetu,coś się zrobiło z modemem z UPC. Chyba już będzie dobrze.Acha to już wiem,że Dorcia ma takie same pelargonie.Zakwitną,moja też dopiero parę dni jak zakwitła. Miłego dnia. Odpowiedz Link
slo-miana Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 16.06.15, 14:02 wszystkie kolory teczy na Twoim balkonie Jagoslicznie, barwnie,pachnaco, rozkosznie dla oczu i dla motyli takie zmiksowane barwy przyciagaja wzrok nie tylko domownikow,ale i przechodniow. zauwazylam,ze od paru lat balkony przestano ukwiecac w takiej ilości jak kiedyś. kiedyś prawie na każdym balkonie były rosliny,a dzisiaj na odwrot prawie na zadnym nie ma. gdzie nie gdzie tylko. czy to wynika z cen ? pojedyncza roslinka kosztuje pare zloty,ale żeby był jakiś efekt to trzeba wydac trochę kasy,wiec może to ejst problemem? sama tez z tego powodu odstapilam od kupowania roślin do skrzynek. mam dwie skrzynki iglaków,ktore stoja zima, dwie "szczypawki" tego samego kwiatka zielonego co w zeszłym roku, verbenke i jakiś taki niezidentyfikowany bele jaki Odpowiedz Link
jaga_22 Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 16.06.15, 15:47 Co roku wydaję na kwiatki 200,ale nie żałuję,bo bardzo lubię i mam pod nosem kiedy tylko chcę .Pamiętam jak przed paru laty,jak pojechałam po kwiaty to nie mogłam się oderwać,a trzeba jeszcze co roku ziemię kupić.Wydałam wtedy 300zł. bo kupiłam sandwillę.Próbowałam sadzić iglaki,ale wytrzymały góra 3 lata i marniały.To taki mój mini mini ogródek. Odpowiedz Link
dorka556 Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 16.06.15, 16:11 Slo, balkony są puste, nie wynika to z braku pieniędzy, tylko z tego, że ludzie zrobili się wygodniejsi, częściej wyjeżdżają z domu, nie tylko weekendowo, ale na dłużej. Przy kwiatkach trzeba się nachodzić, podlewać, czasami zmienić ziemię itd. Trzeba to po prostu kochać. Rozmawiałam ze znajomą, ma balkon podobny do Jagi, zawsze był ukwiecony, teraz zlikwidowała skrzynki, jest zadowolona, ma mniej pracy, nie ma bałaganu, nie martwi się, kto podleje jak wyjedzie itd. Odpowiedz Link
kendo Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 16.06.15, 17:03 *Jagusia kiedys tez wyadawalam mase pieniedzy w kwiaty,kolo domu i w domu, od czasu kiedy musimy do mamy czesciej jezdzic,pancio wiele ladnych okazow zniszczyl,zapomnial podlac albo zalal, szkoda pieniedzy i mojego nerwa.. *Slomko, chyba pozniej w pracy sie "obrobilas, mi jednak potrzeba wiecej ciepelka, cobym nie musiala byc w kurteczce.. mieszkajac na osiedlu tez mialam skrzyneczke kwiatowa na balkonie:czerwone pelasie z pnacymi niebieskimi lobeljami,slicznie wygladalo,albo biale lobelje miedzy, milego wczesnego wieczoru ogladam powtorke Sulejmana, nie widzialam tych pierwszych odcinkow."Wspaniale Stulecie" Odpowiedz Link
jaga_22 Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 16.06.15, 21:29 To zrozumiałe,że jak ktoś wyjeżdża to nie ma co kwiaty uprawiać.W ogrodzie jakoś sobie radzą,a na balkonie się zmarnują,kłopot i szkoda wydanych pieniędzy.A ja co innego i trochę mam zajęcia,koty nie wystarczą Odpowiedz Link
maria88 Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 16.06.15, 21:51 JAGO zazdroszczę Ci tego pięknego balkonu z kwiatkami. Ja tez podróżuję i nie mogę sobie pozwolić na kwiatuszki za oknami. Odpowiedz Link
slo-miana Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 17.06.15, 07:42 dzień dobry bardzo w pikeny poranek. zajadajcie dużo pomidorków,sa wartościowe,posiadaja dużo potasu , vitamin i antyoksydanty. sama dzisiaj zjem porcje malinowek . dla Was Odpowiedz Link
kendo Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 17.06.15, 08:53 *Slomko, alez dala pomidorkowo, tez na sniadanie jadlam je dzis z pasztetem i koktajlowe pomidorki na przegryzke, wczoraj byly bardzo tanie i kupilam, rowniez mozorela byla w przstepnej cenie, po sprawdzeniu rachunku sklepowego oddalam,bo cena byla nie na te promocyjna,a pytalam wykladajacego towar to zapewnial,ze to te, dobrze ze sprawdzilam rachunek zaraz po odejsciu od kasy.. tez sprawdzacie tak czasami?? milego dnia, moze jeszcze dzis sie nie rospada,chos deszcz potrzebny Odpowiedz Link
jaga_22 Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 17.06.15, 10:11 Witam słonecznie.Nawet nie myślałam,że tak będzie ładnie i ciepło. Dzięki za miłe uwagi co do kwiatków,muszę powiedzieć ,że koteczka też je lubi. Kobieta to kobieta. Slomiana a wiesz,ze straciłaś całą witaminę C przez dodanie kilku plasterków ogórka ?Malinowe to moje ulubione.Ciekawe czy takie jak rosły kiedyś na mojej dziaŁECZCE,BO TE ZWANE SKLEPOWE MALINOWE to się nie umywają do prawdziwych maliniaków. Zrobiłam sobie maSECZKĘ NA WŁOSY Z OLEJU ORZECHOWEGO (stracił ważność) kurczę ciągle zahaczam o Capslocka. z żółtkiem i cytryną na poprawę,bo znowu mi lecą. Miłego Dnia Odpowiedz Link
maria88 Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 17.06.15, 10:12 Witam i dodam,że młode ziemniaczki też maja duzo potasu i są tez b.smaczne np. kefirkiem. U mnie tak dzisiaj bedzie na obiadek. Pogoda jest słoneczna i będzie ciepełko. Zycze dobrego nastroju i nie przepracowania się. Ja dokupiłam truskawki 2.50kg i zrobie kompocik do słoika dla dziecka jak pojawi się w domu bo uwielbia truskawki. Odpowiedz Link
maria88 Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 17.06.15, 10:14 JAGO na wzmocnienie włosków i paznokci pij skrzyp. Teraz ja też to robię. Odpowiedz Link
kendo Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 17.06.15, 10:23 *Jaga/Maria no skrzyp faktycznie pomaga nawet w tabletach.. widac co nieco odbicie zywego kwiatka w szybie-to Jagusia *maro,nie pamietam kiedy pilam kompot truskawkowy, tu cena ich za wysoka by to zrobic z nich,tak zjadam niemal od razu na pniu cale opakowanie a wieczorem mam "bomblowanie",wiec jem dwa razy w tygodniu.. miejcie sobie mily dzionek wraz z lenka od jagusi,niech zdrowieje.. lece z bobbym na spacer,dzieki tym spacerkom zmiescilam sie w 2 pary spodni i nie musze dokupywac na lato.. Odpowiedz Link
slo-miana Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 17.06.15, 10:31 Jagus to zdjecie sałatki było przykładowe z netu. sama nie lacze ogorkow z pomidorami nawet dlatego,ze mniej mi smakują. jak zrobie pomidorka tylkoz cebula to czuje jego prawdziwy smak, ewentualnie tylko posolonego. na wypadające wlosy brałam taki preparat Revalid. szybko powstrzymal wypadanie. czasami biore go profilaktycznie lub po farbowaniu np. trzy blistry. można kupować na blistry, bo cala paczka na 3 miesiące kosztuje 45-50 zl Odpowiedz Link
maria88 Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 17.06.15, 10:59 KENDO mnie spacerkowanie z psinką nie pomaga ostatnio bo przybylo mi tu i tam. Nie katastroficznie ale ze spodniami mam trochę problem. Chciałam trochę przytyć ale zapomniałam o dopasowanych rzeczach. Teraz też mozna powiedzieć,że objadam się wszystkim "co zdrowe" ale bardziej z rozsądkiem. Wymysliłam sposób na karmienie psinki karmą suchą, bo miał problem z gryzieniem. Po prostu lekko rozbijam ją na mniejsze kawałki i nie ma problemu, bo mokrej nie chciał. Teraz włącze pralkę i oskrobie ziemniaczki a potem spacerek, potem jedzenie obiadku potem znowu spacerek , potem oglądanie "Wspaniałego stulecia", potem znowu spacerek i juz wieczór.I tak to dzień ucieka bo w między czasie trochę popracuję w komputerze lub domowe robótki. Słoneczka wesołego życzę. a potem zn Odpowiedz Link
jaga_22 Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 17.06.15, 11:49 Mario,a nie mogłaby to być karma dla szczeniaków,jest malutki granulat. Mam przed nosem truskawki.Kompot owszem może bym się i napiła,ale po pierwsze szkoda mi witaminek,a po drugie unikam cukru,daję tylko do wypieków. Już robiłam na włosy okłady z oliwy ,żółtka i cytryny w zeszłym roku przez 3 m-ce 2x w tyg. pomogło do teraz.Skrzyp piłam dawno temu, ale nie było rezultatu. Stoi skrzyp przed nosem,córka mi kupiła i ciągle zapominam,to zaraz otworzę i połknę,jest 100 kapsułek Pamiętam w dzieciństwie mama robiła sałatkę z ogórków z pomidorami, pewnie teraz by mi nie smakowała.Pomidorek z cebulką to jest to. Odpowiedz Link
maria88 Re: >> CZERWCOWE POGADUSZKI << 17.06.15, 12:32 JAGO pytałam o to weta ale powiedział,że karma dla szczeniąt nie, bo ma za duzo białka. Ja tez spozywam owoce surowe ale dziecię mieszka daleko i dlatego część robię do słoików żeby było gdy sie pojawi. Ja skrzy piję zw herbatkach. Działa on szybciej. Pomaga nie tylko na włosy i paznokcie ale tez na skórę co w moim wieku jest potrzebne. Działa też przeciwzapalnie na drogi moczowe więc w lecie taka profilaktyka jest konieczna. Odpowiedz Link
maria88 Pochwalę się Wam 17.06.15, 12:41 Na forum "szukam krewnych" na gazecie . w dniu 15.06.2015r. Papsi44 dokonała wpisu z podziękowaniem dla mnie za pomoc w odszukaniu swojego rodzeństwa. Jest mi z tego powodu bardzo miło i ciesze się, gdy ktoś potrafi docenić to co robię w wolnych chwilach bezinteresownie. Odpowiedz Link
slo-miana Re: Pochwalę się Wam 17.06.15, 14:33 Mario, jestem pod wrazeniem, składam gartulacje za cierpliwość, wytrwalosc i za bezinteresowna pomoc. masz wielkie serducho Odpowiedz Link
kendo Re: Pochwalę się Wam 17.06.15, 14:36 *Mario o wlasnie zapomnialam napisac,ze Lusia i mloda tez na poczatku tluky maluszkowi sucha karme, zjada wszystko plus obiadaek zyz kurczka albo kulka miesna ablbo szyneczka.. dobrze psiunki maja sobie u nas.. tez ogladam pierwsze odcinki Sulejman,bo nie widzialam seri od poczatku, sa teraz dwa niemal jedno po drugim *Jagusia mi tez zaczely wlosieta sie przezedzac,bede musiala zrobic sobie takie "maseczki wlosowe" plus dokupic skrzyp,dam dawke uderzeniowa z zewnatrz i wewnatrz, *Sloomko pomidor i cebula cytrynowy pieprz..yogurt albo oliva i mozna sie zajadac, po ogorkach mi sie odbija nimi.. miejcie sobie mile popoludnie.. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Pochwalę się Wam 17.06.15, 14:44 Przypomniałaś mi Kenduś o ogórkach,mam małosolne w lodówce żeby bardzo nie ukisły,bo są w sam raz.Skrzyp już połknęłam,później jeszcze jedną wezmę. Głodna się zrobiłam idę do kuchni,mam kalafiorek Odpowiedz Link
kendo Re: Pochwalę się Wam 17.06.15, 15:08 ooooooooooooo..tez zjadal bym malosolnego..tu niestety niet,dopiero sa w sezonie pozniejszym.. smacznego Jagus, ja fasolke szparagowe bede pozniej zajadac.. Odpowiedz Link
kendo Re: witam czwartkowo 18.06.15, 08:19 dzis Lusia juz na szwdzkiej ziemi i zbliza sie do domu..dlugo to jakos wszystko tym razem trwalo.. do dentysty tez dzis ide na" obciosanie kamienia przyzebnego" niewiem,jak bedzie bo poprzednia higienistka na emeryture juz odeszla a bedzie jakas calkiem nowa-ciekawe czy "wspolna chemia sie zgodzi" pozatem wlalo i bedzie wlewac przelotnie,oby nie jak bede w drodze do Lusi i dentysty, przemilego dnia Wszystkim Odpowiedz Link
greis52 Re: witam czwartkowo 18.06.15, 08:56 witajcie, u mnie tez nareszcie pada, mój nos trochę odsapnie każdy urlop kiedyś się kończy miłych powitań i forum się stęskniło za Lusią, udanego czwartku... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: witam czwartkowo 18.06.15, 10:47 Witam, a Lusię przede wszystkim i pozdrawiam Pochmurno dziś i wiaterek. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: witam Lusię! 18.06.15, 12:31 KLANIAMSIE NISKOW WSZYSTKIM PRZY DZISIEJSZYM U NAS POCHMURNYM DNIU. Dziekuje za przywitanie, KENDO, GREIS, JAGA, DORKA- Dorka moje ulubione piwonie i ich zapach. Milo sie czyta, takie posty. A ja chorotka przyjechalam 38,3 C teraz wyjelam termometr z pod pachy. Juz od poniedzialku leciala mi woda z nosa myslalam, ze to alergia na trawy, ale dsiziaj, juz wiem, jest mi zimno i bola wszystkie miesnie, i gardlo, i tez zmeczona jestem. Chyba zaraz sie nalykam antygrypiny i pod kocyk na kanapke sie uplasuje. Miejscie sobie Wszystcy przyjemny i zdrowy dzien. Odpowiedz Link
kendo Re: witam Lusię! 18.06.15, 13:55 o jejku Lusia a mialam juz pisac,ze alrgiczka wrocilas a tu goraczka-oby nie ten wirus co ja mialam...ech..kuruj sie,moze aspiryne Ci podrzucic?? herbatke jaks na przeziebienie i sok z bzu czarnego,jak nie masz to przywioze... *Greis, tu tez nam wlalo i popaduje od czasu do czasu Jaga/Dorka milego dnia Wszystkim Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: witam Lusię! 18.06.15, 14:11 *Kendo,dziekuje, juz popilam 2 szt tabletek i herbate z sokiem malinowym, tabletke do ssania tez wzielam, ale chyba zachcialo mi sie jesc, dobrze ze rano wyjelam lasanie, to sobie podgrzeje w mickro i pojem. Odpowiedz Link
maria88 Re: witam Lusię! 18.06.15, 15:49 Ja tez i zyczę zdrówka. Mam nadzieje ,że szybko sie LUSIU wykurujesz. Zmęczenie też po podróży musi ustapić. Od rana byłam tu i tam.Dopiero zjadłam sniadanko z obiadem.Popiłam kompotem i siadam do campa zrelaksować sie. Tez tylko chwilke bo po jedzonku trzeba pomyć talerze i garnki.Psinka tez miał dzisiaj gotowane skrzydełka z marakaronem i marchewką. Na dworze słonko świeci ale zimny wiaterek więc gorąco nie jest. Udanego wieczorku. Odpowiedz Link
kendo Re: witam Lusię! 18.06.15, 15:53 hej Mario juz tez w domowych pieleszach, zaraz bedzie powtorka Sulejmana,nie ogladalam pierwszych odcinkow, wiec teraz na nie czekam, miej sobie udane popoludnie Lusia szukam w ktorym watku wkleilas poziomki i za nic nie umie znalesc,chcialm je wkleic u Jagus,moze mi by sie udalo.. teraz na Sulejmana ide Odpowiedz Link
jaga_22 Re: witam Lusię! 18.06.15, 16:16 Oj niedobrze Lusiu,mam nadzieję,że już jesteś w łóżeczku i odpoczywasz. Mam nadzieję,że jutro odpuści. Masz cieplutki termofor i podusie Odpowiedz Link
dorka556 Re: witam Lusię! 19.06.15, 07:21 Witam i o zdrówko pytam. Jak czujesz się Lusiu? Mam nadzieję, że chociaż trochę lepiej. Tutaj zimno, pochmurno, w nocy padało. Pogoda w niczym nie przypomina czerwcowej aury. Odpowiedz Link
kendo Re: witam Lusię! i Dorke 19.06.15, 07:54 witam Dorke, jako pierwsza dzis, no coz popaduje zimno i niewiem jak po kwiatki do wianka isc.. irysy juz ladnie kwitna i deszcz je nie zniszczyl,patrze na nie siedzac przy kompie. milego dnia Dorus i nieobecnym jeszcze. Odpowiedz Link
kendo Re: witam Lusię! i Dorke 19.06.15, 07:54 kendo napisała: > witam Dorke, > jako pierwsza dzis, > > no coz popaduje zimno i niewiem jak po kwiatki do wianka isc.. > irysy juz ladnie kwitna i deszcz je nie zniszczyl,patrze na nie siedzac przy ko > mpie. > > milego dnia Dorus i nieobecnym jeszcze. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: witam Lusię! i Dorke 19.06.15, 09:39 Witam,u mnie też pada .Też jestem ciekawa jak noc się obeszła z Lusią. Śliczne irysy Kenduś,chyba masz je więcej niż zeszłego roku. Żółty kolor bardzo mi się podoba w kwiatach.Pięknie wygląda w zieleni. A to zeszłoroczna begonia.Przezimowała w domu i znowu cieszy. dosiałam trawki w łysinkę dla kotków. Odpowiedz Link
kendo Re: witam Lusię! i Dorke 19.06.15, 09:55 dzieki jago, niewiem co u Lusi,jeszcze nie dzwonilam/esemesalam,niech moze pospi,wczoraj wieczorem dlugo bablalysmy na telfonie, Jagus ten zolty kolor niespotykany na nich,inne sa duzo jasniejsze,poprzywiazywalam do patyczkow,coby wiatr nie polamal sliczne sa begonie i szczecie mialas,ze udalo sie przezimowac,ladnie komponuja sie z kazdym kwiatem miej sobie udany dzien tu" wigilja srodka lata" Odpowiedz Link
maria88 Re: witam Lusię! i Dorke 19.06.15, 10:48 Och JAGO, KENDO jakie macie piekne irysy, begonie jest czym oko cieszyć. U nas może byc temp.20 stopni + ale slonko przed chwilą sie schowało i chyba pokropi. Na ryneczku coraz drożej. Pojawiły sie kurki, poziomki, czarne jagody. Truskawki już po 3.50-4 zl/kg Juz pojutrze pierwszy dzień lata, więc zycze Wam i sobie duzo ciepełka Odpowiedz Link
slo-miana Re: witam Lusię! i Dorke 19.06.15, 12:03 witajcie dziewczynki i Lusiu. Ledwo co wyjechala i już jest z powrotem? szybkie wakacje przyjemnego paitku, cieplego i ladnego. u mnie siapi i tak będzie przez następny tydzień. wdziałam dzisiaj krotki prochowczyk,ale w pantofle bose stopy i tak mi dobrze. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: witam Lusię! i Dorke 19.06.15, 12:33 *Jaga dziekuje za termofor i poduszeczki, od goraczki bylo mi wczoraj zimno a pozniej goraco, Dorka, Kendo, SLo-mianka, diekuje *Maria, urlop u mamy przelecial bardzo szybko. Jaga, *Kendo, kwiaty zawsze ciesza oko. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >>letnie pogaduszki << 19.06.15, 12:39 Witam wszysytkich cieplutko, latowo z zapachem piwoni (ktore sa na czolowce Vistuli) Dzisiaj juz nie mam takiej temperatury, ale 37,5C to tez oslabia, kaszel sie dolaczyl i na sucho kaszle, w nosie troche sie ptzetkalo wiec i lepiej sie oddycha. Wszystkim zycze przyjemnego piatku i lata, zapraszam na poziomki od mojej mamy. Odpowiedz Link
maria88 Re: >>letnie pogaduszki << 19.06.15, 13:49 LUSIU Witam i dobrze,że dzisiaj jest ciut lepiej ale rano zwykle jest lepiej. Nie przerywaj kuracji i trzymaj się cieplutko. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >>letnie pogaduszki << 19.06.15, 13:52 *Maria88, dziekuje, juz staram sie byc ostrozna w tym wieku, ale jakos sie nie upilnowalam i na lato przydazyla mi sie choroba. Mam nadzieje, ze z dnia na dzine bedzie poprawa. Przyjemnego popoludnia dla Wszystkich zycze. Odpowiedz Link
kendo Re: >>letnie pogaduszki << 20.06.15, 09:22 *Lusia, przedobrzylas sobie pewnie ze sloneczkeim u Mamy, ale dobrze,ze poprawa juz jest,szybkiego zdrowka zycze po wczorajszych opadach ,chlodno i wilgotno, bukiecik jeszcze "zyje" bedzie skromnie stol upiekszal milego odpoczynku zycze Odpowiedz Link
jaga_22 Re: >>letnie pogaduszki << 20.06.15, 11:13 O! ile miłych zdjęć dla oka.Dorodne poziomki Lusi,śliczny bukiet Kendo U mnie z rana było słonko i gdzieś sobie poszło,ktoś je widział? Miłego i zdrowego Dnia życzę. To ja też z kwiatuszkami Odpowiedz Link
maria88 Re: >>letnie pogaduszki << 20.06.15, 13:39 Jak to przy sobocie to i owo do zrobienia wiec dopiero wpadam Slonko do mnie nie przyszło, tez pochmurno i temp.około 20 stopni. Zanosi się na deszczyk, ale nie wieje na szczęście ten zimny wiatr. Ciepełka i ciepełka na wieczór i na jutro zyczę. Odpowiedz Link
kendo Re: >>letnie pogaduszki << 20.06.15, 17:57 *Jaga/Maria napisze,ze tu popaduje od czasu do czasu,cieplaow sie zrobilo, kwiatki balkonowe widac maja sobie dobrze,lobelja dodaje najwiecej uroku *Maria ciepelko w domku jest,to najwazniejsze, ale i na altanie sie posiedzialo do deszczu ,bo pozniej malo dachu krople deszczowe nie rozbily.. milego wieczoru zycze a wiecie co,,ja dzis "zakercona jak sloik"-jak to Slomka nieraz pisze, myslam,ze to niedziela i zaczelam przygotowywac jadlo dla gosci, wiec jutro tylko odgzeje i gotowe...dobrze,ze slubne w pore mnie zatrzymalo. irys skapany deszczem Odpowiedz Link
jaga_22 Re: >>letnie pogaduszki << 20.06.15, 18:56 U mnie też pada,a irysek też mokry.Ja tez nieraz tak mam i nieraz mi się wydaje,że jest inny dzień.A mnie jest dziś zimno w domu. Musiałam się lepiej ubrać. Odpowiedz Link
kendo Re: >>letnie pogaduszki << 20.06.15, 18:59 *Jagus, jedzac kolacje na altnie zaczelo blyskac i po minucie grzmialo, mowilam do pancia,ze zacznie padac-e tma,odpowiedzial, lunelo okropnie,i tak caly dzien...trawke jednak udalo sie skosici. skarpetki nalozylam wlasnie,bo zmarlazlam w stopy. milego wieczoru Jagus Odpowiedz Link
alfredka1 Re: >>letnie pogaduszki << 20.06.15, 19:50 U nas przelotne ulewy ( wróciliśmy z Kołobrzegu od Czubatka /jest w sanatorium/ -Morze wzburzone, piękne, szkoda, że tak daleko.- Czubatek to moja siostra, mieszka w Niemczech . Pozdrawiamy serdecznie !!! cmok cmok ) Odpowiedz Link
kendo Re: >>letnie pogaduszki << 20.06.15, 20:12 witaj Alfredziu, mieliscie dzis mily dzien w odwiedzinach u siostry. zycze dalszego milego wieczoru z nadzieja,ze jutro wszedzie swieci slonce lece na film..PA;.. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: >>letnie pogaduszki << 20.06.15, 21:01 Pozdrów Czubatka Alfredziu i niech dobrzeje.Ja też już będę zamykała komputer i trochę pooglądam .Do jutra dziewczyny. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >>letnie pogaduszki << 20.06.15, 22:16 NO.. Wszyscy sie ulotlini, a ja dopiero sie dopchalam do kompa, bo "Maluszek" odmaszerowal do domu. Faktycznie slonce czasem przedziaraloo sie przez deszczowe chmury, wieczorowo, bylo bez deszczu i wiatru. *Jaga, ladnie i kolorowo kwiatki Ci umilaja zycie co dzien, *Kendo, bukiecik "midsommarowy" piekny, ja w tym roku nie mialam ani wianuszka ani bukiecika. *Maria, przy sobocie po robocie sie obrobila starym zwyczajem i pewnie z Hakusiem pospacerowala przy wzglednej pogodzie. *Alfredce, dziekuje za pozdrowiania, i jest przeszczesliwa, ze miala okazje spotkac sie ze siostra "Czubatkiem" Posylam dla Was Wszystkich cieplutkie letne pozdrowienia. Sobotni wieczor, chyba sie zaraz przeniose do lozka w Tv cos znajde moze pod swoj smak, albo usne. Przyjemnego wieczoru Wszystkim zycze. Odpowiedz Link
maria88 Niedziela 21.06.15, 07:58 Chyba jeszcze wszyscy śpią. Mnie zbudzilo słoneczko i psinka. Wyspacerkowana już jestem i. Nawet było przyjemnie bo nie wieje. Dla mnie dzień relaksu i spraw przyjemnych. Życzę też wszystkim udanego wypoczynku i dobrej pogody. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Niedziela 21.06.15, 08:43 Tylko Maria tak wcześnie wstała.Ja trochę ponygusowałam w łóżeczku. Na razie ładnie na dworze,choć wczoraj też tak było, a potem się zachmurzyło i popadało. Miłej Niedzieli Odpowiedz Link
kendo Re: Niedziela 21.06.15, 09:14 jak przyjemnie witac z optymistycznym forumkami Maria/Jaga niedziele, tu tez na razie bez deszczu/wiatru, czytam nawet i Lusie, cos jakos "zaskoczyc" po urlopie z dniami nie moze,chyba przez ta chorobe, miejcie sobie udany dzionek,i zdrowiejcie szybko to dzis goscie sa u mnie,ale juz duzo mam od wczoraj zrobione Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Niedziela 21.06.15, 09:23 *Maria88,*Jaga, *Kendo, przez okno widze jest przyjemnie, otworzylam francuski balkon dla "Maluszka " i powialo mi zimnem po nogach. Nos mam caly zalozony, nie wiem kiedy sie skonczy ta nieprzyjemna udreka, a najgorsze jest to, ze nie mozna tego wydmuchac na zewnatrz, tylko gdzies sobie tam w srodku siedzi. Robie co moge, ale na katar taki to nie ma mocnych. Dzisiaj musze sobie upiec swoje bulki, bo nie bede miala co jesc, i z mlodych ziemniaczkow zrobie sobie taka szybka salatke, to bedzie do kolacji i na sniadanie na jutro. W planie mam zapewnione 2 rundy z psina, moze sie przejde do parku?. Zycze Wszystkim przyjemnych chwilek niedzielnych, duzo slonca na niebie i szlachetnego dobrego zdrowia. Odpowiedz Link
maria88 Re: Niedziela 21.06.15, 12:51 Zachmurzyło się, pokropiło temp.spadła teraz słonko próbuje przebić się ale chyba znowu pokropi. Przed chwila wróciłam ze spacerku więc za wiatrem słonko przygrzewało, ale wiatr zrywa się chłodny i w sumie pogoda nie ciekawa. Zaraz będę wykańczać obiadek /klopski w sosiku z kluseczkami i sałatą/ Psinka juz klopski 2 zjadł, mam nadzieje że mu nie zaszkodzą bo nie dodałam cebulki. Pod wieczór maja wpaść znajomi. Wczoraj zrobiłam rożki z ciasta kruchego z marmoladką truskawkową polane czekoladą i,posypane płatkami migdałowymi i skórka pomarańczową więc ugoszczę. Odpowiedz Link
kendo Re: Niedziela 21.06.15, 12:59 *Lusia na dworze po deszczu chlodniej sie zrobilo, moze inhalacje na nos jakas zrob coby udroznic oddychanie, *mario, smakowity obiad i poczestunek dla gosci, smakowac bedzie penikiem miejcie sobie milo zmykam bo czas na stol nastawiac buffe. Odpowiedz Link
kendo Re: Niedziela 21.06.15, 13:00 oj Mario z pospiechu nie docislam klawisza i mala literka Cie napisalam-przepraszam, nieraz tak mam ,ze jakos klawisz nie chce do konca byc wcisniety Odpowiedz Link
maria88 Pierwszy tydzień lata. 22.06.15, 07:59 Jak dobrze wstać skoro świt....jak w tej piosence. Słonko świeci ale b.chlodno rankiem bo tylko 8 stopni+. Juz wybiegaliśmy się, po śniadanku jesteśmy i pora brać się za konkrety bo przewidują zmienna aurę z opadami deszczu...a szkoda nie zdąży się ocieplić. Takie chłodne poranki to wiem, że bywają w Zakopanem ale teraz wszystko jest na opak. Trzymajcie się cieplutko. Ja w mieszkaniu ubrałam ciepłe skarpetki. Odpowiedz Link
slo-miana Re: Pierwszy tydzień lata. 22.06.15, 08:43 Pierwszy i deszczowy, siapi z nieba , niczym podczas jesieni. ciśnienie spada, czuje się jak snieta rybka, raaaatunku !! ale co ja tu marudzę jak jakas tetryczka, WSPANIALEGO DNIA w skarpetakach, polarkach lub sweterkach, smacznych herbatek i dużo uśmiechu na buzi! Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Pierwszy tydzień lata. 22.06.15, 08:44 Witam dziś wcześniej,bo takie słonko świeci,że naładowało mi akumulatorki. Muszę wykorzystać,że coś mi się chce Jak tam lusiu zdrowiejesz? Miłego poniedziałku. Zasyłam Wam moje słoneczko. Odpowiedz Link
kendo Re: Pierwszy tydzień lata. 22.06.15, 09:22 *Jagusia, no ciesz sie sloncem, nie wszyscy sa tak szczesliwi,bo go brak i po deszczu bardzo chlodno, i tez skarpety wlozylam,jak Maria,i krzyz kocem owinelam zamiast polarka,jak Slomka radzila, mprzemilego startu na poczatek tygodnia, zamiast slonca,niech lilje rozwesela Nas/Was Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Pierwszy tydzień lata. 22.06.15, 10:02 Śliczne lilie i jest ich coraz więcej z roku na rok. Odpowiedz Link
kendo Re: Pierwszy tydzień lata. 22.06.15, 10:11 *Jagusia, to z ubieglego roku, rosna kolo irysow, jak one przekwitna zaczynaja lije kwitnac, i tak pod oknem mam na co patrzec przez caly sezon . bo jeszcze bez bialy zaglad do okna Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Pierwszy tydzień lata. 22.06.15, 12:20 Widze Wszyscy sie prawie zameldowali w letniej ale zimnej aurze, tylko u *Jagi sloneczko nie skapi swoich promieni. *Jago, z moim przeziebieniem nic nie lepiej, wiecej sie poce, wychodze z "Maluszkiem" na spacery miedzy deszczami co mi sie dzisiaj udalo. Ale w taka wilgotna zimna pogode, to nic nie rosnie w ogrodach, zdrowia nie przybywa?. Tez mam smaki na rozne slodkosci jak *Maria88, i *jaga, ale na razie nic nie robie tylko sie kuruje, a dzisiaj to pospalam do 10,oo co mi sie nigdy nie zdazylo, taka chyba juz jestem oslabiona tym przeziebieniem, no coz z wiekiem mamy mniej sily i odpornosci?.hhiii,,,hhiii.... Z wycieczki do Ceplic Slaskich Zdroj (teraz to sie nazywa Jelenia Gora Zachodnia) Park po renowacji, pierw nazywal sie w stylu Skandynawskim, a teraz nie widzialam zadnego takiego akcentu, te figury ktore byly gdziez zabrali. Samych przyjemnosci na dzisiaj zycze wszystkim. Odpowiedz Link
kendo Re: Pierwszy tydzień lata. 22.06.15, 13:47 *Lusia oooooo?? ladna fontanna, a myslalam ze to z tutejszego parku? kuruj sie jakos, a moze do lekarza trza isc, chociaz ja wlasnie ten dizen co poszlam do niego tez pocilam sie okropnie i az ochryplam od kaszlu, nie poazalo zadnej inflamacji... ale kazdy inaczej funkcjonuje... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Pierwszy tydzień lata. 23.06.15, 08:52 Wczoraj spacerowalam miedzy deszczami w letnia pogode??.... Sprawdzilam poczte, ktora przyszla podczas mojej nieobecnosci i stwierdzilam, sprawdzilam, ze w biurach pracuja na bakier, nie powysylali mi pieniedzy na konto, mimo pisemnego zawiadomienia. Dzisiaj zmuszona jestem w banku ich odwiedzic?. Poza tym czekam do wieczora na "Maluszka", rowerkowanie jak zwykle, moze tez uda mi sie nie zmoknac. A to "Maluszek" na niedzielnym spacerku. Wszystkim zycze przyjemnego wtoru ze sloneczkiem na niebie i dobrym zdrowiem. Odpowiedz Link
kendo Re: Pierwszy tydzień lata. 23.06.15, 09:07 *Lusia juz pewnie zyli goraczka urlopowa... Maluszek jakby przychudla i widaz "zasuwa z podniesionym ogonkiem" czyli pociagnie na "koniec swiata" trzym sie zdrowo i pomyslnego zalatwienia z finansami Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Pierwszy tydzień lata. 23.06.15, 09:19 Maluszek trzyma fason,jest okrąglutki. Lusia jak Ty się pocisz to chcesz rowerkować? chcesz złapać zapalenie płuc? Naprawdę was nie rozumiem. U mnie dziś też brzydko i zimno.Przyszły weekend ma być bardzo ładny. Udanego załatwiania spraw i czy naprawdę musisz? Odpowiedz Link
kendo Re: Pierwszy tydzień lata. 23.06.15, 09:22 *Jagusia zebys wiedzial ile razy tlumacze Lusi by rower w spokoju odstawila...uparciuch z niej i juz, witaj i tez dodam,ze czekam na slonce i dogrzanie sie, miej sobie udany dzien i dla ciepelka do kociakow sie przytulaj Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Pierwszy tydzień lata. 23.06.15, 09:34 *Jaga, *Kendo, jak nie porowerkuje to czuje sie cala skurczona, jakby mnie kto skrepowal drutem koczastym, a jak sobie pojade swoja ulubiona runde, tak spokojnie bezx wysilku, to inaczej moje miesnie i szkielet sie czuja. Tez czekam na slonce i cieplo, trzeba lapac i wykorzystywac kazdy promyk slonca, bo lato krotkie i byle jakie bedzie. Odpowiedz Link
kendo Re: Pierwszy tydzień lata. 23.06.15, 09:40 *Lusia zajzyj do Vistulowej skrzyneczki Odpowiedz Link
maria88 Kaprysna ta pogoda. 23.06.15, 11:54 Najlepiej chyba nie wychodzić. Nie wiadomo czy zaraz nie będzie padać lub będzie gorąco. Brac parasol czy nie. Od rana mam ochotę dalej się wypuścić do marketu ale ta pogoda nijaka i nie wiem na co się zdecyduję. LUSIA po raz kolejny piszę że rowerkowanie pozostaje tylko w moich marzeniach. Jednak Ty musisz trcohę chyba przystopować dopóki zdrowie nie wróci całkiem. W dalszym ciągu zyczę wszystkim bezchmurnego nieba i ciepełka. Odpowiedz Link
slo-miana Re: Kaprysna ta pogoda. 24.06.15, 09:15 Kochane Vistulanki, Forumeczki zycze Wam na dziaisiaj wspaniałych chwil,zeby kazda z nich była bardzo wyjatkowa i szczegolna. dowiedziałam się, ze kuzyn, ktory chorowal od 2 miesięcy na raka zmarl wczoraj w samo południe, 23 czerwca w Dzien ojca... tak bardzo przygnebila mnie ta wiadomość,ze nie mogę pozbierać się z zalu do dzisiaj. zdałam sobie sprawę jak bardzo kruche jest to nasze zycie, jak bardzo nieprzywidywalne, jakie bardzo krótkie, zbyt krótkie.... Andrzej w kwietniu wrocil z rejsu, dowiedzial się ,ze jest chory, smiertelnie chory. po dwóch miesiącach musial pozegnac się z życiem.... wrocil z podrozy, by znowu w nia ruszysc, ruszyc w podróż w niebiosach.... był wspaniałym człowiekiem, bardzo serdecznym, wesołym, przesympatycznym, ostatnia koszule by oddal, wszyscy za nim placzemy, wszyscy bez wyjątku. cieszmy się kazda chwila i ta dobra i mniej dobra, cieszmy się każdym dniem i sobą, dzekujemy losowi, ze jeszcze jesteśmy..... Odpowiedz Link
kendo Re: Kaprysna ta pogoda. 24.06.15, 09:25 *Mario tu podobnie pogodowo, z domu nawet nosa sie nie chce wystawic.. slonca zycze i ciekawych zajec w domu. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Kaprysna ta pogoda. 24.06.15, 09:18 *Maria, *Jaga, *Kendo, sproboje sie zastosowac do Waszy dobrych rad z tym rowerkowanie, ale i tak muse wyjsc na runde z "Maluskiem" nie ma ulgi?. Dzisiaj juz o 7,30 zaliczylam jedna dluga runde, zmarzla mi glowa, przyjdzie pisina dopiero wieczorem, Wczoraj nie chcial juz isc na ostatni kiske. Lato byle jakie, ale pocieszam sie, ze checi do zycia mnie nie opuszczaja, w planie disiaj chyba cos upieke, i obiadek tez musze nowy wymodzic. Trzymajcie sie Wszyscy zdrowo i cieplutko w to zimne lato. Odpowiedz Link
kendo Re: Kaprysna ta pogoda. 24.06.15, 09:27 *Slomko, przytulam bardzo by ukoic zal.. coz,kazdy z nas ma "swoja droge" krotsza czy dluga.. trzymajcie sie jakos Wszyscy. Odpowiedz Link
kendo Re: Kaprysna ta pogoda. 24.06.15, 09:29 o to Masz Lusia wolne, chyba bym podrzucila ten syropek,jak chcesz,bo do banku musze i tak wejsc. trzym sie zdrowo Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Kaprysna ta pogoda. 24.06.15, 09:40 Witam...w pierwszej chwili myślałam,że jakaś radosna wiadomość od Slo aż musiałam 3 razy czytać żeby do mnie dotarło.Niestety to my tu na ziemi musimy wszystkie nieszczęścia przeżyć,ale są i te szczęśliwe i na szczęście przeważają. U mnie jest pięknie i słonecznie,tylko nie wiadomo na jak długo. Trzymajcie się miło i zdrowo Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Kaprysna ta pogoda. 24.06.15, 09:45 *Jagoa, u ciebie iscie letni obrazek pelen slonca i kwiatow i z Princessa, ktora kapie sie w sloneczku i podziwia kwiatki, *SLO-mianka, wyrazy wspolczucia posylam, *KENDO, mozesz wpasc kolo 12,oo jak Ci pasuje, albo inaczej. Odpowiedz Link
kendo Re: Kaprysna ta pogoda. 24.06.15, 10:26 u Jagusi kocio wacha kwiatki, mysli sobie podgryze je swojej pani.. slonca Jagus zycze. Odpowiedz Link
slo-miana Re: Kaprysna ta pogoda. 24.06.15, 11:16 ale superasna kotka(?) Lenka? Jago Twój balkon mierzy chyba z 10 metrow? Odpowiedz Link
kendo Re: Kaprysna ta pogoda. 24.06.15, 16:54 o ranyyy,alez dlugasny tasiemiec, obsadzic go kwiatami to faktycznie.. zrobila by mna nim ogrod ziolowy i warzywniaczek mini... a kwiatki na tym malym by byly.. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Kaprysna ta pogoda. 24.06.15, 17:32 Mały to za mały na cokolwiek,ale mam poziomki i melisę. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Kaprysna ta pogoda. 24.06.15, 18:31 *Jaga, i tez dobrze ze i tam miejsce wykorystane. Odpowiedz Link
kendo Re: Kaprysna ta pogoda. 24.06.15, 18:34 jaga_22 napisała: > Mały to za mały na cokolwiek,ale mam poziomki > i melisę. > > widze rowniez bazylike, miala w ogrodzie cytrynowy tymianek i jakos mi zginal,podobnie szalwia, mieta pieprzowa jakos sie uchowala i duzo pietruszki natki i koperku, dokupione krzaczki 2st.jagod beda miec owoce,truskawki na komunalnej posadzilam by zobaczyc,jaki bedzie plon..o i chrzan tez tam wsadzilam,bo sie rozrastal w ogrodzie Odpowiedz Link
kendo Re: Kaprysna ta pogoda. 24.06.15, 20:02 jaga_22 napisała: > No pewnie,że mam bazylię,a nie melisę acha,to sie pomylilas z nazwa na bazylike?? Mama ma w ogrodzie melise, strasznie sie rozrasta,walczymy z nia za kazdym naszym tam pobytem, ladnie pachnie/smakuje dodana do chlodnego picia latem,czy nawet koktajlu.. milego wieczoru Jagus i Zalodze Odpowiedz Link
slo-miana Re: Kaprysna pogoda w czwartek 25.06.15, 07:26 Widze, ze jestem jako pierwsza, wiec dzień dobry wszystkim. Moja kawka już stoi,ladnie aromatyzuje, w radio leciała muzyka z filmu Doktor Żywago, czekam az się pracowy dzień rozkręci,a mam co robic. trzymajcie się cieplutko w ten chłodny dzien. Odpowiedz Link
kendo Re: Kaprysna pogoda w czwartek 25.06.15, 09:09 witaj Slomko, dopije wiec z Toba kawusie,bo tez obok stoi.. za oknem wcale nie zachecajaco.. slonca Wszystkim zycze Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Kaprysna pogoda w czwartek 25.06.15, 09:22 To prawda, jakiez lato splatalo nam figla pogodowego. Tez dopijam kawke, spozniona troche, "Maluszka" odstawilam do domu, kolo 12 mam spotkac sie z kolegowna, co bardzo nie mam ochoty wychodzic na to zimno, najlepiej w cieputkim pokoju posiedziez z kryzowkami, albo ksiazka, kaloryfery mam cieplutkie to przyjemnie. Obiadek wczoraj sobie nagotowalam, to mam wiecej luzu. Samych przyjemnosci Wszystkim zycze na dzisiaj. Odpowiedz Link
maria88 Re: Kaprysna pogoda w czwartek 25.06.15, 09:54 WItam LUSIU i pozostałych forumków. Miło,że czujesz się lepiej ale pogoda rzeczywiscie nie spacerkowa. U nas tak samo tylko że ciut cieplej i dzisiaj rano nie wieje ale słonka brak. Odpowiedz Link
kendo Re: Kaprysna pogoda w czwartek 25.06.15, 10:15 *Lusia/Maria witajcie i trzymajacie sie w domowym zaciszu w ciepelku, zimno i wietrxznie, nakladam flece kurtke i idne na scinanie kwiatu czarnego bzu,przyda sie do wszystkiego. miejcie sobie milo w domowym zciszu Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Kaprysna pogoda w czwartek 25.06.15, 10:22 Witajcie...to ja jestem uprzywilejowana,od rana mam piękne słonko i jest 22st. w cieniu. niestety chmurki już się zbierają. Życzę ciepełka i fajnego dnia Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Kaprysna pogoda w czwartek 25.06.15, 10:41 *Jaga, jestes zawsze w domu, to masz czas na pielegnowanie swoich roslinek(kwiatow) na balkonie, ja juz od 2 lat, tego nie robie, ze wzgledu na wyjazdy do mamy. A lenka urocza. *Maria, czuje sie juz troche lepiej, ale jestem zmuszona robic sama codzienne obowiazki, nie ma dla mnie taryfy ulgowej. Wczoraj Kendo pomogla mi z zakupami samochodem, to nie musialam rowerkowac. Przyjemnosci na caly dzien zycze Wszystkim. Odpowiedz Link
kendo Re: Kaprysna pogoda w czwartek 25.06.15, 11:25 *Lusia juz niby troszke lepiej z Toba,ale wolaj o pomoc ,jak ja potrzebujesz.. *Jagusia chyba sie do stolicy wprowadze bo tam jakos zawsze wiecej slonca Lenka inspekcje balkonu robi-glaski dla milisinskich fitrzakow Vistulowych milego dnia zycze Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Kaprysna pogoda w czwartek 26.06.15, 07:58 Za oknem, przez okno wyglada pelnia alata ?12 i zimny wiatr, tak stwierdzila corka jak odierala "Maluszka". Ja sie wybieram na picknik z kolegowna i jeszcze nie mamy sprecyzowanego miejsca gdzie sie zatrzymamy. W poludnie na pewno bedzie cieplej. Wszystkim zycze sloneczka i zdrowia na piatkowy letni dzien. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Kaprysna pogoda w czwartek 26.06.15, 08:40 Pięknie mam i dziś,na słonku gorąco.Szkoda,że w tym roku słonko wasze strajkuje.Udanego pikniku z koleżanką Lusiu.Znaczy jesteś prawie zdrowa. Ciekawego i miłego piątku. Gołąbki codziennie odwiedzają kotki.Mogą tak długo siedzieć i zaglądać. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> lato? << 26.06.15, 08:48 *Jaga, calkiem to jeszcze nie jestem zdrowa, ale gardlo juz nie boli, kaszel troche, jak zwykle dluzej sie jest go pozbyc, a z nosa tez. ale biore antybiotyk co mialam jeszcze z zeszlego roku, i to on mi pomogl?. Odpowiedz Link
kendo Re: Kaprysna pogoda w czwartek 26.06.15, 08:55 *Lusia jak bedziecie nad morzem sprawdz czy roze juz kwitna i nazbieraj platkow, opatul sie extra,albo znajdzcie zauek zaciszny od wiatru *Jagus napisze,ze tez slonko juz zawitalo ale wiatr nie odszedl-brzydal jeden, Lenka ma rozrywke z golabkami-göaski dla wszystkich futrzakow, ciekawe jak Julka z Dorka sobie ma??pewnie juz zdrowieje przy Babci?? przemilego dnia Odpowiedz Link
slo-onko Re: Kaprysna pogoda w czwartek 26.06.15, 14:41 Za pośrednictwem Vistuli chciałam przekazac wszystkim serdeczne pozdrowienia z cieplem w serduchu. niech najbliższe dni będą miłe i wesole. popracowałam dzisiaj troszkę, troszkę tez cos dla siebie zrobiłam. wyjezdzam na wioskę,a tam w gronie 12 znajomych robimy dla siebie dzień zakończenia roku szkolnego. dziewczyny (50+) wystapia w strojach galowych (jajcarskich). przygotowuje tez niespodzianke, każdy z nas dostanie swiadectwo ukończenia "Cudownej szkoły wzjamnej adoracji" i promocje do następnej klasy. panowie nie otzrymaja promocji do nstaepnej klasy i zostana skierowani na poprawke do Działu Przemiału Miału. sa przedmioty (jajcarskie), oceny, podpis bardzo wysokiej komisji egzaminacyjnej oraz czerwona pieczec z napisem UNIVERSITY OF ZABORK oraz wymieniona Rada Pedagogiczna z imienia. trochę będzie smiesznie na ten koniec roku szkolnego,a potem wyjedziemy na wakacje. trzymajcie się Vistulanki cieplutko, jeśli trzeba to wlozcie szalik,albo bikini w zaleznosci od okoliczności. uściski,do zobaczyska w poniedziałek. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Kaprysna pogoda w czwartek 27.06.15, 08:55 Witam Vistulanie ... Slo udanego spotkania z przyjaciółmi Dzień znowu zaczyna się pięknym słoneczkiem czego i Wam życzę. Odpowiedz Link
kendo Re: Kaprysna pogoda w czwartek 27.06.15, 09:33 o ranyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy Slomko ale super zabawa sie zaczyna..chcial by byc tam z Wami.. Jagulka no to nie sprawiedliwie, z tym sloncem, wczoraj mielismy dzis pada...echh..dobrze,ze bukiecic rozweseli Vistule i Slomki "zakonczenie roku szkolnego",ze cos takie sobie wymyslili.. udanej zabawy Slomko i udanego weekendy Waszystkim Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Kaprysna pogoda w weekend<< 27.06.15, 11:49 *SLO-mianka, fajna macie grupe i pomysly aby spedzac czas. przyjemnej zabawy zycze dla Wszystkich. *Jaga, a co to tyle kwiatow, jakas uroczystosc mialas. i przyjemnie w sloneczku tak sobie zyc. *Kendo, ju wypilam nadprogramowo kawke, bylam bardzo wysuszona po nocy i tym syropie od Ciebie. Po paru chwilach czulam moc jego, bilo mnie znow i szybko poszlam do lozka, zeby nie usnac na kanapie. Jak dla mnie to mocny ten syrop, ale chyba i ma lepsze dzialanie?. Dzisiaj od rana nadrabiam 2 tygodnie nic nierobienia przez chorobe, wiec troche gotowania i pieczenia i oczywiscie spacerki z "Maluszkiem" az do jutra wieczorem. Samych przyjemnosci weekendowych zycze Wszystkim, Odpowiedz Link
kendo Re: Kaprysna pogoda w weekend<< 27.06.15, 12:03 *Lusia i nie znudzilo Cie po tym syropie?,jak mnie? to moze bierz go a bedziesz spac cala noc bez budzenia przez kaszel.. ja wczoraj posprzatalam,wiec dizs luzzzzz-bluzzzzzzzzz...pod kazdym wzgledem miecie sobie udane spacerki bez deszczu. Odpowiedz Link
kendo Re: Kaprysna pogoda w weekend<< 28.06.15, 09:05 witajcie Vistulanie czekam na slonce obiecane pocieszajac sie roskwitnietymi irysami. udanego rekaxu niedzielnego , milam kiedys takie kwiatki w ogrodzie Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Kaprysna pogoda w weekend<< 28.06.15, 10:58 Witam ze słoneczkiem i życzę miłej Niedzieli Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Kaprysna pogoda w weekend<< 28.06.15, 11:52 *Jagi sloneczko moze i do nas zawita, na razie czekam na niego, duszno jest jak przed burza. Zrobilam co nieco, a mialam dzisiaj odpoczywac, ze wzgledu na pracowita sobote przxy garach w kuchni. Spacerek pierwszy z "Maluszkiem" zaliczony, chyba troszke odpoczne i kreatywnie spedze niedziele. Wszystkim zycze pogodnej ze zdrowkiem niedzieli, Odpowiedz Link
kendo Re: Kaprysna pogoda w weekend<< 29.06.15, 08:47 jakos tego slonca tu brak,, a teart faktycznie z ciekawym zaproszeniem z krzeslem... witajcie Zalogo, i miejcie sobie udany dzionek. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Kaprysna pogoda w poniedzialek << 29.06.15, 08:58 *Kendo, dziekuje, Twoje dzwonki typowo letnie z przeswitem sloneczka, ktorego dzisiaj tutaj brakuje?. Zapowiadali przelotne opady, jest pochmurno, ale udalo mi sie przejsc krotka runde. Po drodze zrobilam male zakupy do malego plecaczka, bo nie mialam mleka do kawy. W miedzyczasie pralka wyprala pranie, a jak przyszlam to zjadlam sniadanie i mysle, jak sobie zaplanowac kreatywnie dzien. Jak zwykle rower na pierwszym miejscu, a co do roweru, to jak bylam na urlopie, corka kupia mi nowy rower po promocyjnej cenie, ale jeszcze go nie dostalam bo bylam chora i nie nadawalam sie do rowerkowania. Wiec moze w tym albo na drugi tydzien mi go przwioza ze swoim chlopakiem juz zmontowany, ze swiatlem i koszykiem na kierownicy, oczywiscie jest wmontowane zamykanie na klucz. Wszystkim zycze slonecznego tygodnie ze zdrowkiem i przyjemnymi letnimi wrazeniami. Odpowiedz Link
kendo Re: Kaprysna pogoda w poniedzialek << 29.06.15, 09:43 *Lusia a ty z tym rowerem znowu, jak Jaga z mufinkami...hi hiiiiiiiiiiiii wiesz ,ze po takim przeziebieniu powinnas zwolnic z wysilkiem fizycznym.. trzym sie dobrze, tu juz zaczeli kurzyc po oknach,wykopali dolek pod kabel i do arba przeszli przez ulice,dobrze,ze nie kopali wzdluz calej dzialki,tylko kawalek od sasiaa z murkiem i chya tam zainstaluja "skrzynke rozdzielcza" Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Kaprysna pogoda w poniedzialek << 29.06.15, 10:08 *Kendo, to pomysl i zaplanuj tydzien 29, moze bysmy basen zaliczyli bo nasze karnety straca waznosc, albo basen zamkna i beda budowac nowy, jak przebakiwali w planach?. Odpowiedz Link
kendo Re: Kaprysna pogoda w poniedzialek << 29.06.15, 10:12 lusia_janusia napisała: > *Kendo, to pomysl i zaplanuj tydzien 29, moze bysmy basen zaliczyli bo nasze ka > rnety > straca waznosc, albo basen zamkna i beda budowac nowy, jak przebakiwali w plana > ch?. hmmmmmmmmmmm,tak daleko to jeszcze niz nie zaplanowalam, pancio bedzie u medykow moze sie da wczesniej choc z raz poplywac?? Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Kaprysna pogoda- basen << 29.06.15, 10:21 *Kendo, to zaplanuj, bo mozemy wejsc do 10,30, chyba tak o ile pamietam, ale dla mnie w wzesniejsze tygodnie to odpowiada np,8,30 -i do 10,oo poplywac, Odpowiedz Link
kendo Re: Kaprysna pogoda- basen << 29.06.15, 10:31 dogadamy jakos w realu z kalendarzem w lapach... teraz lapie Bobby i lece na spacer,moze to cos dopomoze na "zjelczale sadlo" Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Kaprysna pogoda- basen << 29.06.15, 10:36 Witajcie...uśmiałam się z naszego uzależnienia rower Lusi i moje muffinki. Chyba nie ma nic trafniejszego A to Kenduś na drogę z psiunem,to po drodze spalisz,jeszcze cieplutkie. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Kaprysna pogoda- spacer << 29.06.15, 10:41 *Jaga, *Kendo, no nie wiem, jak sie poczestujesz muffinka od Jadi to nie bardzo spalisz, a raczej dobijesz kalorii po sniadaniu. Ja tez upieklam muffinki z jagodami i wyszly bardzo dobre bo dalam jogurtu owocowego. Bedziemy mieli Kendo nad morze jak pojedziemy szukac platkow rozy. Odpowiedz Link
kendo Re: Kaprysna pogoda- spacer << 29.06.15, 12:40 hi.hiiiiiiiiiiii Jaga /Lusia no to prawda,rower mufinkowy sie ztworzyl... nic z tego wczoraj dwie kulki loda zjadlam w wafelku,dzis w ramach pozbycia sie kalori trawe skosilam i z psiunem bylam... a nad morzem smakuja mufinki oczywiscie,w prtzerwie spacerowej. mijcie sobie mily dzionek, lece do ogrodu dopuki nie pada...mordercze slimaki sie zadomowily i zbieram je do sloika by wyrzucic puzniej. Odpowiedz Link
maria88 Re: Kaprysna pogoda- spacer << 29.06.15, 19:07 U mnie tez pogoda jak w tytule. Też mam ochotę na cos slodkiego nie powinnam. Ciągle tylko obiecuje,że ograniczam przyjemności w jedzeniu. Te Wasze chociaż mufinki, och...narobiłyscie apetytu. Przyznam się,że ich nigdy nie robiłam bo nie mam foremek i tak zeszło. Jutro idę szukać foremki jak dostane to też piec. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Kaprysna pogoda- spacer << 29.06.15, 19:16 *Maria, polecam, b.dobre pod TV wieczorekim sie delektowac. Odpowiedz Link
kendo Re: Kaprysna pogoda- spacer << 29.06.15, 19:40 *Jagus,faktycznie straszne to uzalenienie od mufnek..ja walcze z tym z roznym efetketm, potrafie "poscic tydzien" a pozniej "odbijam" *Mario,sa latwe w zrobieniu i szybko sie pieka, calusienki tydzien nie jadlam pieczonego ze slodkosc,wzielam moze pare tylko degestiwe kex, a mam na stoliku mieszane suche owoce i tym zaspakajam ochote na slodkie, musze kupic czekolade i jakies owoce sezonowe teraz... milego wieczoru ide"oczy w TV wlozyc" Odpowiedz Link
kendo Re: slonecznie w ostani dzien czerwca << 30.06.15, 08:10 jak na raze, oby nie zapeszyc,slonce wraz z rosa skrzy je na trawie, ptaszyny za insektami gonia a niektore juz spiewaja.. przemilego dnia taka fotke trawkom zrobilam wczoraj,widac,ze sa tez ladne kiedy rozkwitna Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: slonecznie w ostani dzien czerwca << 30.06.15, 08:47 *Kendo, przyroda ma swoje uroki, tylko jak ktos chce je zobaczyc.? U mnie tez pokoj w pelni slonca, az sie chce zyc, "Maluszek" pomaszerowal do domku, a ja za ogarniecie sie wzielam, pelno jego sierci wszedzie. Szukam pudeleczka z prezentem ktore przywiozlam i nie wiem gdzie go polozylam. Calkowita blokada, obiawiam sie, czy go czasem nie wyrzucilam na makulature?. Zycze Wszystkim przyjemnego dnia. Odpowiedz Link
kendo Re: slonecznie w ostani dzien czerwca << 30.06.15, 10:01 *Lusia o rany, jaki prezecik/jakie pudeleczko, chyba w makulaturze by sie odznaczal i bys sparwdzila co za nierownosci sie ukladaja, ja za ogrod sie wzielam, trawke/chwasty miedzy plytkami teraz musze.. miej sobie udany dzionek i znajdz prezecik Odpowiedz Link
jaga_22 Re: slonecznie w ostani dzien czerwca << 30.06.15, 10:21 Witajcie.Lusiu przestań na chwilę szukać i może pamięc sama zaskoczy. Bardzo mi się podoba trawa zrobiona przez Kendo. Mnie by do głowy nie przyszło.Nawet by był piękny obraz gorąco u mnie,nie da się wysiedzieć na balkonie. Odpowiedz Link
maria88 Re: slonecznie w ostani dzien czerwca << 30.06.15, 11:28 JAGO masz duży balkon i piękny na nim ogród. U nas pochmurno i wcale nie ciepło, raczej zanosi się na deszcz. Miałam polatać ale nie chce mi sie wychodzić. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: slonecznie w ostani dzien czerwca << 30.06.15, 12:36 Dziękuję Mario.To jedyne moje zajęcie na lato ,podlewanie i sycić oczy kolorami.Słonko w górze,to już spokojnie mogę siedzieć na balkonie. Trochę boję się tych upałów które mają nadejść. Odpowiedz Link
maria88 Re: slonecznie w ostani dzien czerwca << 30.06.15, 15:21 Myślę,że nocki i ranki będą chłodne więc upały da się przetrzymać. Moja metoda to wietrzenie ranne dopóki słonko nie zagląda w szyby , potem zamykam, zasłaniam i do wieczora nie otwieram. Woda mineralna lub rozcieńczony sok jabłkowy schłodzony lekko do picia. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: slonecznie w ostani dzien czerwca << 30.06.15, 15:43 *Maria88, to najlepsza mtoda na uplay, mi najlepiej smakuje woda z mieta miodem i cytryna, obrzezwiajacy napoj. *Jaga, pieknie sie komponuja kolory kwiatow na Twoim balkonie, nic tylko nasycic oczy na cala szaruge jesienna i zimowe krotkie dni. Ja swoje pelasie wsadzilam do skrzynki wiszacej, a ziolka do drugiej, ale chyba zmienie arangemang, jak dokupie moze cos nowego?. Odpowiedz Link
kendo Re: slonecznie w ostani dzien czerwca << 30.06.15, 15:58 *Jagus/Lusia dzieki za trawke, moze uda mi sie dzis zrobic przy niebieskim niebie,byloby moze ciekawsze,zobacze czy sie doczolgam do sciezki rowerowej, padlam niemal w ogrodzie,a slimakow "zatrzesienie" pod kazdym krzaczekim, wiec na dole poobcinalam galazki by nie tworzyla sie przytulna kraina dla slimaka.. *Jagusi slicznie na balkonie kwiecie kwitnie, ja juz nic w tym roku nie wsadzam w skrzynki/doniczki, czasu /sily na to co obecnie jest mi brak miejcie sobie mi le popoludnie tak kiedys mialam miedzy domem a garazem:begonia pomaranczowa /tuje w donczach po boku i biale pelasie.. teraz tuje w ogrodzie do ziemi wsadzilam Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: slonecznie w ostani dzien czerwca << 30.06.15, 16:10 *Kendo, pamieyam jak bylo, A teraz tez dobrze, mbniej pracy wymaga. Odpowiedz Link
kendo Re: slonecznie w ostani dzien czerwca << 30.06.15, 17:00 *Lusia oczywiscie,"lysy zakatek swieci" moze na drugi rok cos wymodze ,by sie cieszyc kolorem kwiatow Odpowiedz Link