Dodaj do ulubionych

Marcowe Witanka

01.03.19, 07:05
https://i65.tinypic.com/2jxfs2.jpg

Na Świętego Albina rzadka u ludzi mina, bo post się zaczyna.

Czasem i w marcu, zetnie wodę w garncu.
Kiedy w marcu plucha, to w maju posucha.
W marcu, choć słota, rzucaj zboże do błota.
Gdy suchy marzec, a maj mokry bywa, żyznego roku oracz się spodziewa.
Obserwuj wątek
    • lusia_janusia Re: Marcowe Witanka 2019 01.03.19, 08:04

*Kendo dzisiaj przewodniczy w pierwszym dniu miesiaca
      jak na Szefowa przystalo.

Mnie slonce obudzilo, ale przez okno widze ludzie w czapakach
      na glowach, mroz na dachach samochodow, wiec zrobilo sie zimniej?.
      Pewnikiem miesiace; luty i marzec pozamieniali sie pogoda?.

Zycze Nam zdrowego i cieplego miesiaca.
    • kendo Re: Marcowe Witanka 01.03.19, 08:05
      marcowe sloneczko od samego rana swieci,
      odlsania kurze,
      a w poniedzialek byla chatka omiatana i na mokro robiona...

milych chwilek marcowych dla Nas zycze
      • jaga_22 Re: Marcowe Witanka 01.03.19, 08:24
        Witam i ja z rana,bo jak zwykle coś mam na głowie big_grin
        I u mnie słoneczko gości http://s20.rimg.info/5670ce6fc58eeb2b8d031e7c86f91e2a.gif

https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/c8/95/547ef60e71fa5_o_mini.jpg
        • kendo Re: Marcowe Witanka 01.03.19, 09:17
          *Lusia/Jaga
          i nieobecni Vistulanie witam,

*Jagus,
          ladne hiacynty,szkoda,ze mnie uczulaja od razu na balkonie bym miala,
          mysle,z kazdy z nas ma" duzo na glowie "w tym wieku ze swymi chorobami,
          zawsze owie,by nie bylo tylko gorzej..

sloneczko za chmurki sie chowa,ale wesolo za oknem,
          widac juz sniezyczki/krokusy roskwitniete i ptaszyny parami fruwajace..

zdrowka Nam zycze
          • maria88 Re: Marcowe Witanka 01.03.19, 15:45
            Jestem.Witam.
            Tym razem Kendo napisała marcowe przysłowia
            a ja do powiem ..w marcu jak w garncu..
            U mnie teraz slonko sie schowało i wiatrzysko b.nie przyjemne.
            Juz wychodziłam z psina i sama tez, ale znowu zaraz wyruszę
            bo o jednej rzeczy zapomniałam.
            Przebiśniegi tez koło klatki przed blokiem kwitną.
            Dzisiaj zrobiłam porządek w papierach, bo co rusz cos nowego
            trzeba dołączyć.
            Dobrych humorków na wieczorną pore zyczę.
            • kendo Re: Marcowe Witanka 01.03.19, 19:14
              *Mario
              tu mimo slonka tez zimno bylo,
              na noc zanosi sie na mrozino,tak Lusia stwierdila,jak do domu na autobusz szla a mamy bardzo blizutko..

dziekujemy za humorki i ciepelka wieczornego posylam Dla Nas Wszystkich
              • lusia_janusia Re: Marcowe Witanka 02.03.19, 07:30
                Witam...
                I to juz sobota nowy miesiac rozpoczety, miejmy nadzieje,
                ze bedzie lepszy od lutego?. ze wszystkim, a szczegolnie
                mysle o zdrowiu, pogodzie, bo juz znudzilo mi sie odzienie zimowe.

*Jaga sie przygotowuje na przyjscie gosci, ma dla kogo wypiekac
                rarytasy i dogadzac, przynajmniej nie nudzi sie w domu.

*maria88, doglada swojego pupilka, przy pogodzie spaceruja
                dla lepszego zdrowia w sloncu.

*U Kendo posiedzialam wczoraj troche i wieczorem worcilam pomieszkac
                do siebie.

Dzisiaj tak delikatnie organizacyjnie sie zajme, ale zeby sie nie
                przemeczyc, zajecia rozkladam na wszystkie dni, zeby sie nie
                nudzic.
                https://www.gify.net/data/media/1559/wiosna-ruchomy-obrazek-0011.gif
                Przyjemnego weekendu Nam zycze.
                • xystos Re: Marcowe Witanka 02.03.19, 09:12
                  u mnie achmurzone z pewną nadzieją
                  na popołudniowe słońce,
                  w tej chwili 2*C z szansą na 6*C w
                  południe.

Miłego Dnia Wam Życzę
                  • jaga_22 Re: Marcowe Witanka 02.03.19, 10:00
                    Witam i miłej soboty życzę.
                    Pogoda taka byle jaka,jest pochmurno zero słonka i -1
                    Za wcześnie oczekiwałam wiosny.
                    Forsycje wypuszczają listki.

• alfredka1 Re: Marcowe Witanka 02.03.19, 12:20
                      Slonecznie , prawie ciepło a Jasne Błonia i ogródki i trawniki ..... w krokusach !!!!
                      wczoraj słabowita byłam a dzisiaj juz w porządku czego i Wam życzę !!! smile))
                      • kendo Re: Marcowe Witanka 02.03.19, 15:51
                        *Jagusia
                        juz ptaszyny podsluchuje,
                        tez na spacerach coraz wiecej roznych odglosow ptasich dochodzi,o przybywaja z roznych sron,

*LUsia
                        nie "przerob" sie,bo juz Cie znam,zczniesz jedno i pozniej jak "pociag po torach mkniesz z nastepna pracka,musi miec czas na odpoczynek,

*Alfredzia
                        tez juz wiosna sie cieszy,szkoda,ze zdrowo niestabilne czasami...czego zyczymy z calego serca.

poztem tu pochmurnie/wilgotno..

ciepelka wiosennego ..
                        • jaga_22 Re: Marcowe Witanka 03.03.19, 08:53
                          Na razie jest ładnie i słonko mam,ale mówią,że będzie padało.
                          Dla mnie najważniejszy jest poranek.

https://4.bp.blogspot.com/-cVx5rd8sTA4/T2XXbZ0ZQ3I/AAAAAAAABiM/VcIvIDsjv2U/s1600/5033ig.gif

• lusia_janusia Re: Marcowe Witanka 2019 03.03.19, 09:16
                            Jaga, skowronkowo dzisiaj nas powitala z pieknym obrazkiem,
                            Alfredka juz zadowolona ze swojego stanu zdrowia, i b.dobrze, ze
                            nie jest gorzej.

https://www.gify.net/data/media/1099/kawa-ruchomy-obrazek-0003.gif

Niedzielnie pogoda nie mam czym sie chwalic, pada od srodka nocy.
                            Przymusowe siedzenie w pokojach, ale chyba dzisiaj robie sobie totalny
                            odpoczynek, bo wczoraj troche popracowalam.

Obiad i nawet deser mam na dzisiaj, na jutro zostanie,

Przyjemnej, zdrowej i slonecznej niedzieli Nam zycze.
                            • kendo Re: Marcowe Witanka 2019 03.03.19, 09:34
                              sloneczko Jagusine na Vistule zawitalo,
                              tu mgliscie i popaduje,
                              dobrze Lusia,odpoczywaj do jutra,mamy plany juz poniedzialkowe.

ciepelka zycze,
                              a mnie migrena dopadla i juz...
                              • xystos Re: Marcowe Witanka 2019 03.03.19, 10:26
                                w tej chwili 7*C a ma być 11*C
                                pochmurnie i przelote opady.

Dobrego Dnia Wam Życzę
                                • jaga_22 Re: Marcowe Witanka 2019 03.03.19, 16:52
                                  Miało padać,tylko pokropiło,ale słonko zniknęło dawno,jest 7st.
                                  • xystos Re: Marcowe Witanka 2019 04.03.19, 06:05
                                    w tej chwili +7*C a ma być 11*C
                                    leje descz

to będzie stressig dzień dla mnie
                                    dziś za zaczynam szpitalna " obiegówke"
                                    tam zawiezie mnie syn,powrot to sprawa otwarta,chyba wezme TAXI.

Miłego Dnia Wam.Życzę
                                    • jaga_22 Re: Marcowe Witanka 2019 04.03.19, 07:06
                                      To życzę samozaparcia Xystos i siły w rękach w kołowej obiegówce.
                                      U mnie w nocy padało.teraz jest szaro i smutno,pewnie będzie dalej padało.
                                      Na balkonie mam 8st. a ma być 14.
                                      Dobrego startu na poniedziałek smile
                                      • kendo Re: Marcowe Witanka 2019 04.03.19, 08:27
                                        faktycznie nieciekawie za oknem,
                                        leje/wieje/zimno,
                                        ja do fryzjera dzis,wiec z Lusia tez sie spotkam,

milego dnia mimo pogody.
                                        • lusia_janusia Re: Marcowe Witanka 2019 04.03.19, 08:52
                                          Witam...
                                          https://www.gify.net/data/media/1367/poniedzialek-ruchomy-obrazek-0035.jpg
                                          Zaplanowalam caly tydzien, a tu jednak pogoda pokazuje
                                          prawdziwe wiosenne oblicze, nie zacheca do wyjscia z domu.

Z Kendo do fryzjera, a ja sama zrobilam sobie fryzure nieco skracajac
                                          grzywke i boki, do prawdziwego fryzjera dam rade, bo i tak na razie
                                          chodze w czapeczkach-berecikach.

Przyjemnego, zdrowego tygodnia Nam zycze.
                                          • xystos Re: Marcowe Witanka 2019 04.03.19, 16:09
                                            weź twój ulubiony rondel i przyjdź do mnie,ja cię ostrzygę.
                                          • maria88 Re: Marcowe Witanka 2019 04.03.19, 18:29
                                            Witam.Słonko przeniosło się teraz do mnie.
                                            Grzeje +30 na balkonie. Gdyby nie chłodny
                                            wiaterek,trzeba byłło by się rozbierać na opalanko.
                                            Wczoraj duzo czasu zajęła mi toaleta lecznicza
                                            psiny. Zmyłam strup wielkosci 1 zł.
                                            a po dnim została jeszcze malusienka ranka
                                            Odkaziłam i posupałam dermatolem. Dzisiaj jest strupek
                                            z małym wysiekiem. Byłam dzisiaj w aptece kupiłam
                                            maść nagietkową homeopatyczną i posmarowałam.
                                            Niedługo zrobie to drugi raz..
                                            2 razy z psiną tez dzisiaj zaliczylismy spacerki w słońcu.
                                            Ostatnio mój komputer ma problemy bo wlepiłam
                                            nie odpowiedni program do blokowania reklam
                                            i tez usuwanie zajeło mi troche czasu.
                                            Wieczorem upiekłam pizze i mam tez jedzonko na dzisiaj
                                            więc po relaksuję.
                                            Kendo i Lusia szykują fryzurki na przywitanie wiosny.
                                            Xystos zaczyna samodzielnie i moje gratulacje.
                                            • lusia_janusia Re: Marcowe Witanka 2019 05.03.19, 07:14
                                              WItam..
                                              Mam nadzieje ze Xystos juz odpoczal od obiegowki,
                                              ale kogucic zaspal rankiem.
                                              U Jagi pochmurnie, czeka na slonce przy zapowiedzianej
                                              14,oC temperaturze.

Kendo zadowolona wyszla od fryzjera i mnie tez jej nowa fryzura
                                              sie podoba.

*maria88, widac skutecznie pielegnuje ranke u Hausia, miejmy
                                              nadzieje ze wkrotce bedzie zagojona.

Pogoda sie dzisiaj nie chwale.
                                              Przyjemnego wtorku Nam zycze.
                                              • xystos Re: Marcowe Witanka 2019 05.03.19, 09:48
                                                Kura śpi to Kogut też śpi dla świętego
                                                spokoju.

w tej chwili 3*C a ma być ich aż trzy
                                                przelotne ulewy-dobrze dla ziemi.

Miłego Dnia Wam Życzę
                                                • kendo Re: Marcowe Witanka 2019 05.03.19, 11:02
                                                  ja z rospedu wpisalam sie w "co dzisiaj"
                                                  wiec tu sie witam ponownie
                                                  i niech plany nam sie ladnie skladaja..
                                                  • alfredka1 Re: Marcowe Witanka 2019 05.03.19, 12:47
                                                    HURAGANOWO POZDRAWIAM !!!
                                                    światło mruga i przygasa . pozdrawiam smile
                                                  • jaga_22 Re: Marcowe Witanka 2019 05.03.19, 15:55
                                                    O! to ja też gdzie indziej się przywitałam.Rano było słonko,potem
                                                    długo pochmurno ,a teraz znowu słonko wyszło.
                                                    Jest wiatr nieprzyjemny.Pisałam,że u mnie spokojnie,ano spokojnie ale w domku.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/93be31f664c8.jpg

• xystos Re: Marcowe Witanka 2019 06.03.19, 07:27
                                                    w tej chwili 2*C a ma ich być siedem,
                                                    przelotne opady przechodzące w ulewy-tak ma lać do konca tygodnia.

Suchego Dnia Wam Życzę
                                                  • kendo Re: Marcowe Witanka 2019 06.03.19, 08:05
                                                    do poludnia ma byc OK,
                                                    nawet sloneczko lapki wystawia
                                                    po poludniu,powtorka z wczorajszej sniezycy z deszczem

milo sie czyta,jak w domu spokojnie u Jagusi,
                                                    szkoda Alfredzi,ze sztormowo z mrugajacym swiatlem...dzis pewnie juz lepsza aura,

witajcie Vistulanie
                                                    i miejcie sobie udany dzionek
                                                  • jaga_22 Re: Marcowe Witanka 2019 06.03.19, 08:51
                                                    Teraz u mnie duże zachmurzenie i pada gęsto i pewnie tak będzie cały dzień.
                                                    Cieszę się,że to dopiero ranek,bo tak szybko gonią godziny i jak już po 15-tej
                                                    a dzień pochmurny,to prawie koniec dnia.
                                                    Dobrego dnia w zdrowiu.
                                                  • lusia_janusia Re: Marcowe Witanka 2019 06.03.19, 13:52
                                                    Witam..
                                                    Juz z Kendo zaliczylysmy "Galerie" handlowe na polnocnym krancu miasta,
                                                    nic ciekawego, same pustki, klijenci nie dopisuja w tym klierunku.
                                                    Wrocilysmy kazda do swojego domu, i odpoczywam po obiedzie.

Za oknem slonecznie ale chlodno, herbatka z cytryna i miodem dobrze
                                                    robi na samopoczucie, wiec troche sie porelaksucje na kanapie,
                                                    W planach mam jakis wzor na drutach wymodzic i nie wiem jaki?.

Przyjemnej srody Nam zycze.
                                                  • lusia_janusia Re: Marcowe Witanka 2019 07.03.19, 07:27
                                                    Marzec, co z deszczem chadza, mokry czerwiec sprowadza.

Tego roku pewnie lato bedzie w kratke, wiecej deszczu wg moich
                                                    obserwacji?.

Moge napisac, ze jak zwykle pada za oknem, a ja mam dzisiaj
                                                    wychodne okolo 11, moze do tego czasu deszcz wsiaknie do gory?.

Przyjemnego czwartku Nam zycze.
                                                  • jaga_22 Re: Marcowe Witanka 2019 07.03.19, 10:04
                                                    Witam ... ranek był ładniejszy ,słonko się schowało.
                                                    A ja siedzę w papierach i przygotowuję się do zabiegu,bo tylko tydzień został,
                                                    a trzeba wypełnić ankietę i skserować wyniki badań,bo będą potrzebne do rezonansu.
                                                    U mnie nie pada ,ma być 15,ale na razie jest 7 i całkiem zimno.
                                                    Pozytywnego załatwiania sprawy .
                                                  • kendo Re: Marcowe Witanka 2019 07.03.19, 10:54
                                                    o jeja,Jagusie beda kroic....
                                                    to pacjet sam musi przygotowywac swe papiery z badan?.
                                                    tu maja wszystko na komputerach i lekarz kompletuje sam sobie..

Lusia,szkoda,ze nasze czasy sie nie "zlozyly,
                                                    sama za niedlugo musze tez z domu wyjsc..

przestalo padac,
                                                    mam nadzieje,ze czerwiec jednak bedzie sloneczny,na przekor przyslowiu,

milego dzionka Wsiem
                                                  • xystos Re: Marcowe Witanka 2019 07.03.19, 11:41
                                                    Jagóś,ty to musisz mieć Końskie
                                                    zdrowie by pozwolić sobie na chorobę
                                                    w Polsce,
                                                    mnie się niechce decydować czy mam
                                                    wzywać ambulans-dzwonie na 1177
                                                    jour pielęgniarek które mają wszystkie
                                                    moje żurnale i opowiadam aktualne symptomy,one decydują i to one eysyłają ambulance do mnie.

Służba zdrowia u nas rozbydowana
                                                    jak machina i funkcjonuje z dokładnością niemieckich pociągów.

Trzeba ufać Panu Prezesowi,on chce
                                                    wszystko usprawnić.

Pzdr
                                                  • jaga_22 Re: Marcowe Witanka 2019 07.03.19, 12:54
                                                    o jeja,Jagusie beda kroic....
                                                    to pacjet sam musi przygotowywac swe papiery z badan?.
                                                    tu maja wszystko na komputerach i lekarz kompletuje sam sobie..

Kendula ,a o jakim krojeniu mówisz,napisałam,że zabieg,chodzi o zaćmę.
                                                    A w tym przypadku muszą być badania morfologiczne,EKG, nie starsze niż 3 tyg.
                                                    A w ankiecie trzeba wypisać wszystkie choroby przewlekłe,jakie leki biorę i w jakim czasie,
                                                    czy się miało operację itd...itd.Nie mam zamiaru zostać w szpitalu,tylko wrócę do domu.
                                                  • xystos Re: Marcowe Witanka 2019 07.03.19, 13:44
                                                    noo tak,cyfryzacja polskich szpitali
                                                    to bajka przyszłości wiec trzeba
                                                    łapać za pióro i zakreślać klatki na
                                                    blankiecie,ale to się zmieni ,Pan Prezas to Polakom obiecywał,
                                                    idżcie na wybory.
                                                  • jaga_22 Re: Marcowe Witanka 2019 07.03.19, 14:56
                                                    Nie wymyślaj Xystos.Na razie prezes nieźle narozrabiał wink
                                                  • alfredka1 Re: Marcowe Witanka 2019 07.03.19, 15:51
                                                    I jeszcze narozrabia !!!
                                                    Przed zabiegiem nad moimi oczami musiałam mieć tylko zaświadczenie o szczepieniu p-żółtaczkowym i zaświadczenie od dentysty , że nie mam stanów zapalnych .
                                                    operowano oba oka i nie laserem !
                                                    Xystosie , ciągle nas zaskakujesz informacjamiqi waszej służbie zdrowia ... ale zaskoczenie pozytywne ,z wielką zazdroscią .
                                                  • pia.ed Re: Marcowe Witanka 2019 07.03.19, 17:28

alfredka1 napisała:
                                                    > Przed zabiegiem nad moimi oczami musiałam mieć tylko zaświadczenie o szczepieniu p-żółtaczkowym i zaświadczenie od dentysty , że nie mam stanów zapalnych ...
                                                    Xystosie , ciągle nas zaskakujesz informacjamiqi waszej służbie zdrowia ... ale zaskoczenie pozytywne ,z wielką zazdroscią .

Alfredko, Xystos pisal o powaznych operacjach wymagajacych dokladnej informacji
                                                    o stanie zdrwia pacjenta.
                                                    Jezeli chodzi o zabieg zacmy, jedyne co sie robi na miejscu to wypelnia sie krociutka ankiete czy jest sie na cos uczulonym i jakie sie zazywa leki.

Przeciez okulista nie wie, czy nie chodze do jakiegos lekarza w miescie,
                                                    albo czy nie zazywam homeopatycznych lekow.
                                                    Po zabiegu dostaje sie recepte na kropelki i jedzie do domu big_grin

Wiem, bo bylam dea razy z moim 81-letnim sasiadem...
                                                    To co Jaga opisuje przechodzi moje pojecie...
                                                    ze tak mozna komplikowac sprawe krotkiego, bezpiecznego zabiegu ...
                                                    i jeszcze wykosztowywac sie na specjalne serwetki do przecierania oczu przed zabiegiem!

.

• jaga_22 Re: Marcowe Witanka 2019 07.03.19, 17:34
                                                    "i jeszcze wykosztowywac sie na specjalne serwetki do przecierania oczu przed zabiegiem!"

Nie serwetki tylko chusteczki big_grin

Są doskonałym rozwiązaniem podczas przygotowania do lub po zabiegach okulistycznych lub dermatologii estetycznej (np. iniekcje wewnątrzgałkowe, laserowe korekcje wad wzroku, operacje usunięcia zaćmy).

www.apteka-melissa.pl/produkt/blephaclean-chusteczki-hypoalergiczne-do-higieny-powiek-20-szt,880.html
                                                  • jaga_22 Re: Marcowe Witanka 2019 07.03.19, 17:29
                                                    Nie byłam szczepiona p.żółtaczce i nie wymagali.Mąż jak robił był szczepiony.
                                                  • alfredka1 Re: Marcowe Witanka 2019 07.03.19, 17:56
                                                    Krótko tłumaczę się ze swojego wpisu /dla Pii/

krotkowidz jestem , wtedy -11 dioptrii
                                                    laser nie wchodził w rachubę .
                                                    oba oka naraz , dwoje chirurgów,
                                                    po operacji kilka dni w szpitalu ,
                                                    nie widziałam na jedno oko ,
                                                    potem codzienne wizyty na ... zastrzyki w gałke oczną !!

a teraz widze doskonale , oczywiście w okularach ale tylko -5D ..

.. mąz po zabiegu wrócił po paru godzinach do domu, w następnym dniu kontrola .
                                                  • pia.ed Re: Marcowe Witanka 2019 07.03.19, 19:32

Czy byla to operacja na zacme, a przy okazji polepszyli Ci wzrok?
                                                    Slyszalam od innej osoby z Polski, ze jak sie zaplaci za specjalne soczewki,
                                                    to zamiast zwyklej zaloza poprawiajaca wzrok, tylko mam pytanie, kto za taka skomplikowana
                                                    i wymagajaca czasu lekarzy i pielegniarek operacje placi?
                                                    W tym czasie chirurdzy okulisci mogli przeprowadzic wiele zwyklych operacji
                                                    usuniecia zacmy,

Polepszenie wzroku robi sie w Szwecji wylacznie w prywatnych klinikach
                                                    i trzeba za to slono zaplacic, natomiast usuniecie zacmy jest bezplatne
                                                    bo na kase chorych...
                                                    wiec Alfredko zamiast wyjasnic skomplikowalas sprawe ...

alfredka1 napisała:
                                                    > krotkowidz jestem , wtedy -11 dioptrii laser nie wchodził w rachubę .
                                                    > oba oka naraz , dwoje chirurgów, po operacji kilka dni w szpitalu ,
                                                    > nie widziałam na jedno oko , potem codzienne wizyty na ... zastrzyki w gałke oczną !!
                                                    > a teraz widze doskonale , oczywiście w okularach ale tylko -5D ..
                                                    >
                                                    > .. mąz po zabiegu wrócił po paru godzinach do domu, w następnym dniu kontrola .

• alfredka1 Re: Marcowe Witanka 2019 07.03.19, 20:38
                                                    Napisze krótko:
                                                    nie było zabiegu dla poprawy wzroku , było usunięcie zaćmy wyjątkowo "grubej" i załoźenie soczewek o odpowiednich dioptriach , a klinika ma je z wyjątkowo dobrej firmy .
                                                    Bez opłat ....
                                                    p.s. od kilkunastu lat byłam pacjentką Kliniki krótkowzroczności .
                                                    ... uwaga o czasie zużytym na mnie i stracie czasu dla innych pacjentów jest ......
                                                    ????? delikatnie napisze ... bardzo przykra .
                                                  • pia.ed Re: Marcowe Witanka 2019 07.03.19, 22:34

Przepraszam Alfredko za niezgrabne sformulowanie, ale wyniklo to z niezrozumienia Twojego wpisu. Poniewaz pisalas o "poprawie wzroku", wiec myslalam ze to byla operacja przeprowadzona wylacznie w tym celu, bo usuniecie zacmy najczesciej przeprowadza sie w stadium poczatkowym, a nie gdy staje sie "gruba"... Nie wiedzialam oczywiscie o Twoich klopotach ze wzrokiem, ze jestes pacjentem Kliniki Krotkowzrocznosci, bo skad mialam to wiedziec? Mialam kuzyna ktory nosil okulary - 13 dioptrii i zupelnie sie z tym dobrze czul...
                                                    wiec -11 dioptrii nie uznalam za stan chorobliwy wymagajacy skomplikowanej operacji.

• jaga_22 Re: Marcowe Witanka 2019 08.03.19, 08:48
                                                    Witam...
                                                    W moje święto mąż wybrał się pierwszy raz na ryby big_grin
                                                    ale dostałam 2 pączki. Bardzo ładnie się dzień zapowiada.
                                                    Dobrego i Miłego dnia dla nas .

po kwiatuszku kwiatkwiatkwiatkwiatkwiatkwiat http://s19.rimg.info/75d9f1ec770e4719d27510c3e1659e42.gif

https://oi67.tinypic.com/vwwsir.jpg
                                                  • maria88 Re: Marcowe Witanka 2019 08.03.19, 10:03
                                                    Witam świątecznym dzionkiem. Dzięki za śliiczne kwiatunie od JAGI.
                                                    Ostatno reperowałam sama komputer i jakoś sie udało.
                                                    Chciałam wyredukować pokazywanie się reklam i cos mi się w nim
                                                    pokręciło. Bylo sporo problemu ale jakoś mi się udało.
                                                    Dzisiaj u mnie tez zapowiada sie ładny i przyjemny dzionek.
                                                    Dziecię też dzwoniło z zyczeniami i kazało zajrzeć do bankomatu.
                                                    Z psina nie ma narazie końca.
                                                    Jak Lenka Jagi? Chyba dobrze.
                                                    Trzeba skorzystac z promieni słonka więc chyba troche polatam.
                                                    Wszystkim dobrego dnia.
                                                  • kendo Re:8 Marzec 08.03.19, 10:12
                                                    wszedzie jest obchodzone swieto kobiet w rozny sposob w zaleznosci od kraju,
                                                    ciekawe jak teraz w zakladach parcy jest obchidzone?

zycze Nam milego dnia
                                                  • xystos Re:8 Marzec 08.03.19, 10:23
                                                    Wszystkim Paniom w dniu Ich Święta
                                                    i na Wszystkie inne dni Najlepszości
                                                    Wszelakich i Końskiego Zdrowia

Życzy

Henryk-Xystos
                                                  • xystos Re:8 Marzec 09.03.19, 04:59
                                                    wyspały katza?,to dobrze bo zapowiada się pięky dzień,
                                                    w tej chwili 2 stopie a ma być ich
                                                    siedem (jak w St.Tropez),
                                                    przeważnie bez opadów a jeśli jakieś
                                                    przelotne to tylko śnieżek.

Milego Dnia i fiolki Aspiryny Wam Życzę
                                                  • lusia_janusia Re: >< Marzec 2019 >< 09.03.19, 09:18
                                                    Witam...
                                                    dziekuje za zyczenia od Xystosa i Jagi kwiatka..
                                                    Sztorm ktory jest od przedwczoraj wieczora, przywial
                                                    mi migrene, ale zeby sie z nia mocowac bylam weczoraj
                                                    u Kendo, troche sie rozeszlo, ale dalej czuje ze mam glowe
                                                    na karku.

*maria88, to jest rozeznana w kompie, bo dalas sobie sama
                                                    rade pozbyc sie reklam, a one sa b.natretne w pokazywaniu sie.

*Jaga, delektowala sie paczkami, ciekawe czy maz przyszedl z jakims
                                                    rekinem zlowionym?
                                                    Dalej sztormuje wiatrem i deszczem zacina, wypada chyba w domu siedziec.

Cieplej i spokojnej soboty Nam zycze.
                                                  • jaga_22 Re: >< Marzec 2019 >< 09.03.19, 10:17
                                                    Witam...
                                                    Pochmurno,ale jakby trochę pojaśniało.
                                                    Lusiu,bardzo szybko mąż wrócił,bo w stawie było mało wody.
                                                    Oj,jednego pączka zjadłam,a w szufladzie mam pełno słodyczy,ale nie ruszam,
                                                    bo jak otworzę to po nich tongue_out od syna dostałam kwiatki.
                                                    Ma być 10st.ale co to za temperatura,dla mnie ciągle za zimno.
                                                    Miłej soboty i bez migreny https://emots.yetihehe.com/2/kwiatek.gif
                                                  • xystos Re: >< Marzec 2019 >< 10.03.19, 06:13
                                                    w tej chwili cztery stopnie ciepla
                                                    a ma być ich siedem,
                                                    jest pochmurnie ale sucho i bezwietrznie.

Miłej Niedzieli Wam Życzę
                                                  • lusia_janusia Re: >< Marzec 2019 >< 10.03.19, 11:22
                                                    Witam..
                                                    Xytos, wieje w dalszym ciagu sztormowo, tylko kierunki
                                                    wiatru sie zmieniaja i mimo slonca na niebie jest zimno.

Kendo wziela sobie kilka chwil urlopu na razie.
                                                    Niedzielne odwiedziny uskutecznie odwiedzajac z mala niespodzianka
                                                    jak zwykle.

Przyjemnej niedzieli Nam zycze.
                                                  • jaga_22 Re: >< Marzec 2019 >< 10.03.19, 12:37
                                                    Witam chcących jeszcze zamienić kilka słów.
                                                    Na razie? to aż tak ma nas dosyć? big_grin
                                                    Dzień brzydki,pochmurno i wieje,ale nieoczekiwanie
                                                    przyjechali dwaj wnukowie. Miłej niedzieli
                                                  • lusia_janusia Re: >< Marzec 2019 >< 11.03.19, 09:02
                                                    xystos 11.03.19, 07:24
                                                    w tej chwili -2*C ale ma być +4*C w
                                                    ciągu dnia.

Zycze Wam Wszystkim milego dnia.
                                                  • lusia_janusia Re: >< Marzec 2019 >< 11.03.19, 09:06
                                                    Witam z pieknym sloncem za oknem...
                                                    juz zrobilam runde na okolo kwartery, zdrowy
                                                    i przyjemny mialam marsz, sniadanie z kawa zaliczylam,

teraz chwile sie rozejrze po pokojach i chyba musze zalapac
                                                    sie za jakiego mopa? obiad tez ma od podstaw w planie,
                                                    to bedzie i na zas.

Przyjemnosci na poniedzialek i caly tydzien Nam zycze.
                                                  • jaga_22 Re: >< Marzec 2019 >< 11.03.19, 09:03
                                                    I tak zdążyłam przeczytać Xystos.

Xystos nie żartuj sobie.Może i Kendo jest w szpitalu,ale ,że walczy o życie,to chyba gruba przesada.
                                                    To jest tak jak się nic nie mówi o problemach.Przecież nie tak dawno liczyła kroczki,robiła zakupy.
                                                    Modlić się nie potrzeba utartych formułek,wystarczy poprosić swoimi słowami.
                                                    Napisz po ludzku co się stało.Czy to chodzi o nogę.? Lusia też nic nie pisnęła...eh sad
    • jaga_22 Re: >< Marzec 2019 >< 11.03.19, 10:05
      Dziękuję Xystos za odpowiedź,musiało ją mocno boleć skoro poszła po ratunek.
      Na pewno rozpuszczą,tylko dlaczego tak długo zwlekali.Pamiętam jej problem z nogą
      i chyba od tego się zaczęło.Posyłam optymistyczne zdjęcie.

https://oi68.tinypic.com/1fu0pg.jpg
      • xystos Re: >< Marzec 2019 >< 11.03.19, 10:30
        masz mail
        • alfredka1 Re: >< Marzec 2019 >< 11.03.19, 21:40

Nie muszę wszystkiego wiedzieć - rozumiem .
          ale niepokój jest i zostanie .
          Narazie nie będę pisać .....
          pozdrawiam wszystkich .
          • lusia_janusia Re: >< Marzec 2019 >< 12.03.19, 08:02
            Po świętym Grzegorzu nie paś bydła na zbożu.

Wtorek dzisiaj, dni szybko uciekaja, z planami roznie
            to bywa, ostanio czesto zmieniaja sie w szykach.
            Mam kilka projektow ktore wymagaja zakonczenia, mam
            nadzieje ze do lata sie z nimi uporam? oczywiscie pochwale sie tutaj.

Przyjemnego dzionka ze sloncem w zdrowiu Nam zycze.
        • xystos Re: >< Marzec 2019 >< 12.03.19, 08:08
          w tej chwili jeden stopień ciepła a ma
          ich być siedem.
          lekko zachmurzone ale słońce dzielnie sie przez nie przedziera,
          lekko odczówalny wicherek.

Miłego Dnia Wam Życzę
          • jaga_22 Re: >< Marzec 2019 >< 12.03.19, 09:13
            Witam i u mnie jest podobnie,ale mam 1 st. więcej.
            Zaraz wypadam,bo muszę coś załatwić.
            Robótki czasem są wskazane,chociaż projekty to już poważniejsza sprawa.
            Pozdrawiam i zdrowia coraz lepszego życzę.
            • xystos Re: >< Marzec 2019 >< 13.03.19, 05:34
              w tej chwili 3*C a ma być ich aż 7*C
              pochmurnie i ulewa.

Dobrego Dnia Wam Życzę
              • lusia_janusia Re: >< Marzec 2019 >< 13.03.19, 07:42
                Witam..
                Zapowiedziana deszczowa pogoda sie sprawdzila, bedzie z tego
                powodu luzniej w miescie bez tlokow, chociac mi one nie
                przeszkadzaja.

Zrobie sobie taki pol organizacyjny dzien, na polce z papierami
                sie uszczupli.
                Obiad w myslach mam.
                Przyjemnej srody Nam zycze.
                • jaga_22 Re: >< Marzec 2019 >< 13.03.19, 09:34
                  Witam.... pogodę dalej mam podobną tylko o 1 stopień mniej.
                  W planie przymusowy wypad,bo wczoraj nie tak załatwiłam jak trzeba.
                  Trudno,będzie spacerek,oby tylko tak nie wiało.

https://oi67.tinypic.com/1fzh8o.jpg
                  • pia.ed Re: >< Marzec 2019 >< 13.03.19, 10:56

W Malmö jest + 6 C ... pewnie jak zwykle bedzie najcieplej w calym kraju. Wczoraj
                    przed polnoca bylo +4,5 C wg danych na str. 402 telegazety. W nocy padalo,
                    ale teraz jest sucho i wyjatkowo nie wieje!

Jaga, chyba masz w domu kijki, zacznij je uzywac.
                    Naprawde ulatwiaja chodzenie,
                    zapobiegaja bolowi nog i chodzi sie szybciej ...
                    Kiedy wieje, to mozesz sie nimi podeprzec.
                    .
                    • xystos Re: >< Marzec 2019 >< 13.03.19, 16:25
                      kijki

gdy pierwszy raz zobaczyłem faceta
                      idącego z kijkami a była to zima
                      od razu się go spytałem czy zgubił
                      narty?a może ktoś mu je ukradł?
                      facet byl mocno zmieszany i coś tam
                      pod nosem pomruczał.
                      • pia.ed Re: >< Marzec 2019 >< 13.03.19, 16:38

Jest podobne powiedzenie, kiedy chlopaki ida sciezka rowerowa, choc obok sa pasy...
                        mozna zapytac:
                        "A co, rowerow zapomnieliscie w domu?"
                        • kendo Re: >< Marzec 2019 >< 13.03.19, 20:02
                          witajcie,
                          wrocilam z wolnego,
                          teraz bedzie moja kolej do Lusi codziennie zagladac..

dzionke szybko uciekl
                          z zimnem i deszczem..

milego wieczoru zycze.
                          • alfredka1 Re: >< Marzec 2019 >< 13.03.19, 21:23
                            Będziemy cierpliwie czekali .
                            A Was serdecznie "uściskujemy",

p.s. u bliźniaczek i bliźniaków musi być JEDNAKO !! smile)
                            • xystos Re: >< Marzec 2019 >< 14.03.19, 08:21
                              w tej chwili tylko cztery ale w południe ma być az osiem stopni

Miłego Dnia Wam Życzę.
                              • kendo Re: >< Marzec 2019 >< 14.03.19, 08:59
                                *Alfredziu
                                to prawda,w wiekszosci mamy jednakowo,
                                nawet bez umowienia gotujemy to samo tego samego dnia
                                pozdrawiamy cale Zeremie

*Xystos skowronkowal dzis,
                                fak bardzo slonecznie za oknem
                                bedzie przyjemnie u LUsiz rewizyta,

samych milych chwilek
                                *Jaga juz na operacyjnym stole ze slepkiem??posylam lagodne fluidy by nic nie bolalo
                                • maria88 Re: >< Marzec 2019 >< 14.03.19, 15:50
                                  Witajcie Kochani. Czytam, że jak w marcowej pogodzie tak i ze zdrowiem
                                  się kręci u kazdego z nas. Raz lepiej raz gorzej.
                                  Słonko daje duzo ciepła ale wiatrzysko b.chłodzi.
                                  Załatwiam co trzeba na wyjściu i zmykam bo nie lubię spacerować jak wieje.
                                  Z psiną bez rewelacji ale nie gorzej.
                                  Życzę wszystkim dużo zdrówka.
                                  • lusia_janusia Re: >< Marzec 2019 >< 14.03.19, 17:33
                                    Witam,...
                                    poznym popoludniem - prawie wieczor,
                                    dzien spedzilysmy razem z Kendo u mnie, pogotowaly, posmakowly
                                    i Kendo pojechala do domu.

*maria88, dobrze zareagowalas na ten wpis w nowym linku - od razy
                                    go skasowalam caly.

*Jadze pomyslnosci z oczkiem po renowacji zycze.

Przyjemnego wieczoru dla Nas Wszystkich.
                                • xystos Re: >< Marzec 2019 >< 14.03.19, 19:21

..noo bo ..Kogut mnie obudził.
                                  • alfredka1 Re: >< Marzec 2019 >< 14.03.19, 21:53
                                    Nowy gatunek koguta "przedpółnocny" smile))
                                    Henryczku , szybcienko na drugi boczek i spij smacznie . Kendulkę od nas uściskaj .....
                                    • xystos Re: >< Marzec 2019 >< 15.03.19, 06:16
                                      Alfredko,co Kogut to inny,
                                      ale Kendulę wyściskam.

Dziękujemy i Pozdrawiamy
                                  • xystos Re: >< Marzec 2019 >< 15.03.19, 06:14
                                    w tej chwili cztery stopnie ale obieują
                                    osiem stopni,jest zachmurzone i
                                    siąpi deszczyk,ale puźniej ma lać.

Miłego Dnia Wam Życzę
                                    • kendo Re: >< Marzec 2019 >< 15.03.19, 09:44
                                      *Mario,
                                      tez nie lubie spacerowac z wiatrami..
                                      tu woczraj troche poswiecilo i zachmurzylo sie,

*Alfredziu
                                      dziekuje za usciski,
                                      posylajac dla Was Wszystkich tez zdrowka i ciepelka,

wiadomosci nie ciekawe z Nowej Zelandii,49 osob juz zmarlo,
                                      podejzewaja,ze bedzie wiecej ofiar...czemu musza ginac niewinni ludzie??

ciepelka i optymizmu zycze
                                      • alfredka1 Re: >< Marzec 2019 >< 15.03.19, 10:21
                                        Giną przez fanatyzm innych , takich co to uważają , że ich religia jest najlepsza z najlepszych . To przerażające sad
                                        • jaga_22 Re: >< Marzec 2019 >< 15.03.19, 13:56
                                          Witam tylko na chwilkę.Tak,mój ślipek zoperowali wczoraj,a dziś wróciłam do domu.
                                          Na razie muszę się oszczędzać i zakraplać.A z każdego oka mam teraz inny obraz.
                                          Muszę powiedzieć,że miałam obraz z kosmosu.Nic nie bolało,ale to jednak okropne.
                                          Miłego popołudnia
                                          • pia.ed Re: >< Marzec 2019 >< 15.03.19, 21:39
                                            jaga_22 napisała:

> Witam tylko na chwilkę.Tak,mój ślipek zoperowali wczoraj,a dziś wróciłam do domu.

Czyli jednak zatrzymali Cie na noc w szpitalu? Po takim drobnym zabiegu...
                                            Dlaczego nie pozwolili Ci pojechac do domu?

.
                                            • alfredka1 Re: >< Marzec 2019 >< 15.03.19, 22:05
                                              Bardzo dobrze , że zatrzymali .... są emocje , które u pacjenta mogą wywolać /już po zabiegu/ podwyższona temperaturę .
                                              Jaguś .. ciekawe jakie bedziesz miala sny ???? smile)))
                                              • xystos Re: >< Marzec 2019 >< 16.03.19, 06:57
                                                w tej chwili 4*C a ma być 9*C
                                                słoneczko walczyło z chmurami
                                                i przegrało,leje.

Miłego Dnia Wam Życzę
                                                • lusia_janusia Re: >< Marzec 2019 >< 16.03.19, 08:36
                                                  Witam......

*Jaga juz w domowych pieleszach sie cieszy nowym oczkiem,
                                                  troche minie czasu zanim sie nowa blonka na dobre przykleji tam
                                                  gdzie trzeba.

*Pia, nasza mama byla prawie tydzien po kazdej opaeracji na oko
                                                  w szpitalu, taki maja system w kraju.
                                                  Zreszta dobrze Alfredka pisze, bo roznie po takich zabiegach reagujem.

Xystos, szybko sie wyspal i pogode opisal, widzialam przez
                                                  okno mloda jaks dziewczyna maszerowala i byla odpowiednio
                                                  zapakowana, wlacznie z szalikiem na ustach pod nos, chyba zimnym
                                                  wiatrem wieje.

Ale nie ma zlej pogody, tylko to my co sie zle do niej ubieramy.

• pia.ed Re: >< Marzec 2019 >< 16.03.19, 09:14

lusia_janusia napisała:

> *Pia, nasza mama byla prawie tydzien po kazdej opaeracji na okow szpitalu, taki maja system w kraju.

Nic tylko pojechac do Polski skoro jest tak swietna opieka... bo w Szwecji po operacji zacmy
                                                    idzie sie do domu zaraz po otrzymaniu informacji od lekarza, czyli po ca 30 minutach...
                                                    dwa razy bylam z moim 80- letnim sasiadem, wiec wiem.

Po operacji barku pod narkoza, wysylaja do domu godzine po obudzeniu sie...
                                                    najpierw jednak podaja lekki posilek, bo nie wolno bylo jesc od polnocy.

Ktoras z Was pisala, ze po wakacjach miala operowana zacme, pewnie w Polsce?

.

• lusia_janusia Re: >< Marzec 2019 >< 16.03.19, 09:20
                                                    *Pia, czytaj uwaznie, gdzie sie tak spieszysz?.....,

... to ja napisalam, ze chyba bede miala, 3 lata temu mialam tylko maly
                                                    punkcik, ktory zwiastowal zacme, teraz juz jest wiecej, wiec läkare bedzie
                                                    sprawdzal pod koniec lata i ewentualnie?.....ale zauwazylam ze juz zle
                                                    widze, linijki podwojnie mi podskakuja do gory i mgliscie momentami.....
                                                  • kendo Re: >< Marzec 2019 >< 16.03.19, 10:18
                                                    pocieszajace,ze Jagusia juz w domu z nowym oczkiem
                                                    przezylala,jakis kosmos w szpitalu,ciekawe na jakiej planecie wyladowala,

Pia
                                                    ja mysle ze staruszki w szwecji sa w lepszej kondycji zdrowotnej i dlatego do domu ich wypisuja,chyba ,ze sa inne choroby,ktore moga zawazyc na zdrowiu..

witajcie,
                                                    za oknem wieje/slonecznie,

ciepelka wiosennego zycze
                                                  • jaga_22 Re: >< Marzec 2019 >< 16.03.19, 11:11
                                                    Witam...
                                                    Lusiu,to najwyższy czas usunąć zaćmę.
                                                    Nie można porównywać żadnych zabiegów ,bo każdy pacjent jest inn,i kade oko jest inne
                                                    inaczej może reagować organizm.Ja miałam nawet założony wenflon na wszelki wypadek.
                                                    Po zabiegu ledwo wstałam,bo mi się kołowało,ale lekarz powiedział,że to normalne.
                                                    Zawieźli mnie do łóżka i kazali godzinę leżeć.Nie wolno schylać głowy,oszczędzać się,
                                                    a najlepiej dużo leżeć i tak ma być 6 tyg. Po zabiegu też badanie i przy wypisie czy się nadaję
                                                    do wypisu znowu badanie. Teraz tylko pamiętać o kropelkach
                                                    jakie i kiedy zakraplanie,W sumie 10 razy w ciągu dnia,jest co robić big_grin
                                                    Drugi zabieg czeka mnie za m-c.No to pa,muszę oszczędnie z komputerem,ale Was przywitam smile
                                                  • maria88 Re: >< Marzec 2019 >< 16.03.19, 12:17
                                                    Witam.Gratulacje dla JAGI że dba o zdrowie i dzielnie znosi zabiegi.
                                                    Ja tez planowałam wizyte u okulisty ale wczoraj pokreciły mi sie zupełnie plany.
                                                    Psina znowu złamał łapkę. Tym razem przednią w nadgarastku.
                                                    Nie wiem nawet jak.Weszłam do pokoju a on leży i nie może sie podnieść.
                                                    Nie daje dotykac łapki bo boli. Zaraz do weta. Łapka została
                                                    unieruchomiona a dzisiaj z rana wyjazd do drugiego na rtg bo u tamtego był zepsuty
                                                    w celu potwierdzenia diagnozy. Leki tez b.bólowe.
                                                    Muszę bez przerwy zaglądac co robi bo nie umie poruszac sie na 3 łapach.
                                                    Wet powiedział że to potrwa ze 4 tygodnie. Do ranki tez zaglądac trzeba.
                                                    I tak to teraz mam.
                                                    Wszystkim zycze dobrego dnia i zdrówka.
                                                  • pia.ed Re: >< Marzec 2019 >< 16.03.19, 13:18

lusia_janusia napisała:
                                                    ... to ja napisalam, ze chyba bede miala, 3 lata temu mialam tylko maly punkcik, ktory zwiastowal zacme, teraz juz jest wiecej,
                                                    wiec läkare bedzie sprawdzal pod koniec lata i ewentualnie?..... ale zauwazylam ze juz zle widze, linijki podwojnie mi podskakuja do gory....

Czytam kazdy wpis uwaznie, ale nie zawsze pamietam kto pisal ...i szukac mi sie nie chce,
                                                    ale to Ty chyba napisalas, ze idziesz w marcu do okulisty? Moze sie okazac, ze Twoje
                                                    podwojne widzenie to jest wada wzroku, ktora mozna usunac specjalnie wyszlifowanymi szklami.
                                                    Ja mam takie od dluzszego czasu, a zaczelo sie od tego, ze na niebie widzialam
                                                    dwa ptaki albo dwa samoloty jeden na drugim.
                                                    Na kontroli u optyka literki mialy cienie... i nie dalo sie zbadac wzroku. Dostalam wtedy
                                                    skierowanie do ortoptist i tam sie okazalo sie, ze potrzebuje prismaglas.

Det här är prismaglas

Prismaglas är glasögon som är specialslipade så att det patienten tittar på
                                                    flyttas i sidled eller förskjuts i höjdled.
                                                    Det hjälper patienten att rikta båda ögonen mot samma föremål samtidigt
                                                    .

.

• xystos Re: >< Marzec 2019 >< 17.03.19, 07:01
                                                    w tej chwili 8*C a w środku dia ma
                                                    ich być tylko 9*C,mocno zachmurzone i leje deszcz,Pan Bóg nadrabia swe lenistwo z zimy bez śniegu.

Dobrego Dnia Wam Życzę
                                                    najlepiej przy barze z szklanicą
                                                    czegoś dobrego.
                                                  • lusia_janusia Re: >< Marzec 2019 >< 17.03.19, 09:40
                                                    Witam...

>> Ogrodniku, św. Gertruda gdy słońcem błyśnie zrobi cuda oczywiście <<

*maria88, co za pech Was przesladuje z nieprzewidzianaymi
                                                    wypadkami, szkoda tego malenstwa, delikatne glaski posylam
                                                    a Tobie cierpliwosci i sily w jego dogladaniu.

Przyjemnej niedzieli Nam zycze.

Dokladnie *Jaga, te same choroby maja rozne oblicza indywidualne
                                                    u ludzi, a lekarze wiedza doskonale jak sie do nich ustosunkowac.
                                                    Zycze szybkiej i pomyslnej rekonwalestencji.

*Pia wlasnie po wizycie u okulisty dostalam diagnoze i wiem co mi jest.
                                                  • jaga_22 Re: >< Marzec 2019 >< 17.03.19, 14:02
                                                    Witam,rano u siebie teraz tutaj.Wczoraj za długo byłam i odczułam w oku.
                                                    Szkoda maluszka,może on ma kruche kosteczki i też trzeba wspomóc.
                                                    Pozdrawiam i życzę zdrowia.
                                                  • maria88 Re: >< Marzec 2019 >< 17.03.19, 15:31
                                                    Witam z cudowną pogodą. Slonecznie i cieputko.
                                                    Szkoda tylko że nie psina nie może sobie dłużej pobiegać.
                                                    Wychodzilismy ale tylko za potrzebą.
                                                    Jutro znowu do weta żeby sprawdził to usztywnienie
                                                    bo ten drugi co robił rtg chyba źle go załozył.
                                                    JAGO a jak dziurka. Juz koniec? Czy jeszcze nie?
                                                    U XYSTOSA brzydka aura ale niedziela w domku
                                                    bez biegania tez jest przyjemna.
                                                    LUSIA tez bada zdrówko i dobrze.
                                                    Dziękujemy za głaski.
                                                    Dobrego wypoczynku.
                                                  • xystos Re: >< Marzec 2019 >< 18.03.19, 07:18
                                                    w tej chwili 5*C a ma być aż 7*C
                                                    jest pochmurnie lecz słoneczko
                                                    próbuje się przez chmurki przedrzeć
                                                    i nas oświecić,niepada.

dziś przed południem jestem zaproszony na bloody party
                                                    u Wampira,ooj będzie miło.

Miłego Dnia Wam Życzę
                                                  • lusia_janusia Re: >< Marzec 2019 >< 18.03.19, 07:50
                                                    Witam...
                                                    *Xystos za wczesnie pochwali pogode bo sie rozpadal deszcz,
                                                    typowa wiosna aura?...

*maria88, masz klopoty z pupilkiem, i to dziwne ze kosteczki
                                                    ma takie slabe, zeby to nie bylo cos gorszego; ranka nie chce sie
                                                    goic, teraz kosteczki sie lamia(przepraszam ze tak czarno mysle)
                                                    Zdrowka Wam obojgu zycze.

*Jaga, oszczedzaj nawet ponad miare oczko, bo to roznie bywa,
                                                    czasem trzeba dluzej byc ostroznym, wiele histori sie nasluchalam
                                                    jak z mama jezdzilam do szpitala na operacje zacmy.

Nowy tydzien, i nie wiem jak sie zaplanowac do tej kaprysnej pogody?

Niemniej zycze Nam b.duzo zdrowia, slonca na niebie.
                                                  • maria88 Re: >< Marzec 2019 >< 18.03.19, 09:49
                                                    Witam.Pogoda nie zdecydowana.+7 ale wieje niezbyt przyjemnie.
                                                    Spacerek był i szybki powrót. Nie za długo jedziemy do weta.
                                                    Trzeba tylko trzymać się za kieszeń.
                                                    Zyczę wszystkim dobrego samopoczucia.
                                                    Chyba to naprawdę juz wiosna i oby zima nie
                                                    chciała wrócić.
                                                  • kendo Re: >< Marzec 2019 >< 18.03.19, 19:24
                                                    witajcie z poniedzialku,

*Maria
                                                    ma klopot z Maluszkiem,
                                                    alez sie nacierpi psiunka,glaski delikatne posylam,

zminy wiatr wial,przewiewal mi przez czapeczke,
                                                    jak na autobus szlam,bo nie wiedzialam czy zatrzymaja mnie w szpitalu,

*Jaga musi oszczedzac oczko
                                                    a ja prawa reke,
                                                    ktora spuchla/zaognila sie ,
                                                    i co sie okazalo???
                                                    po wzieciu wielu prob i zrobieniu USG,
                                                    zobaczyli zatorrrrrr,jednym slowem zycie do bani,
                                                    musze sobie zastrzyki walic w brzuch,
                                                    dobrze,ze do domu puscili,

zdrowka i ciepelka zycze
                                                  • jaga_22 Re: >< Marzec 2019 >< 19.03.19, 08:40
                                                    Witam... od czego ten zator się zrobił? dasz radę Kendo,to tylko przejściowo,
                                                    na pewno przyjemne to nie jest,ale trzeba.Ja pomału dochodzę do wprawy zakraplania.
                                                    Niby nic ,ale zdarzało mi się na początku nie trafić tam gdzie trzeba..Rano i wieczorem robi mi córka,resztę sama.
                                                    Dzisiaj jadę na rezonans kręgosłupa.
                                                    Jak widać,najważniejsze,to zdrowie.
                                                    Dobrego dnia,u mnie słoneczko przyświeca i Wam tego życzę.
                                                  • xystos Re: >< Marzec 2019 >< 19.03.19, 09:52
                                                    Kuruj się Jagóś,wiem coś o konstant ból kręgoslupa i oczy z powodu diabetes już niete co były ale w dalszym ciągu szczere.

w tej chwili 1*C a ma być aż 7*C
                                                    jest bardzo słonecznie-sezon morskich kąpieli się zbliża a ja wyrosłem z ub.sezonu kąpielówek,
                                                    chyba pojadę na plażę naturystów-
                                                    zaoszczędze na kąpielówkach.

Mario daj Hakusiowi kilka lizków i
                                                    głasków odemnie z życzeniemi szybkiego powrotu do zdrowia.

Miłego Dnia Wam Życzę
                                                  • lusia_janusia Re: >< Marzec 2019 >< 19.03.19, 10:39
                                                    Witam...
                                                    Za oknem piekne slonce, zacheca chyba mnie do wyjscia w nature...
                                                    ale nie wiem bo od wczoraj popijam Gripex HOT, chlorchinaldin
                                                    i syrop z babki, dzisiaj juz normalnie sie czuje i temp,36,2 oC

*Jaga chyba co dzien wiecej dostrzega zapomnianych szczegolow,

*maria88, ciag dalszy klopotow z Hakusiem, oby to nie bylo zlamanie
                                                    lub pekniecie kosteczki? Pomyslnych wiadonosci

*Kendo, jest pieklegniarka dla samej siebie z zastrzykami...bbbrrrrr.....

Zdrowia Wszystkim zycze.
                                                  • maria88 Re: >< Marzec 2019 >< 19.03.19, 15:35
                                                    Witam. Jak widze wszyscy mamy jakieś dolegliwosci.
                                                    Tak to bywa. Kendo i Lusiu pojawiaja sie wam miejscowe
                                                    zatory żylne. Teraz trzeba juz brac prawie stale leki
                                                    przeciwzakrzepowe bo to lubi wracać. Kendo
                                                    nabawiła sie z tego z bo za duzo pracuje rączkami.
                                                    Musi się naprawdę zacząć oszczędzać.Skrzep może
                                                    pójśc do płuc ! Wcale nie straszę.
                                                    Jago możę dobre sanatorium na Twój kregosłup?
                                                    Moje znajomki korzystają z zabiegów i są b.zadowolone.
                                                    Jest taka miejscowośc Horyniec na południu Polski
                                                    która polecam.
                                                    Psina ma złamane srodstopie w prawej łapce.
                                                    Łapka cała usztywniona .
                                                    Widac,że go to boli. Nie ma apetytu i lezy.
                                                    Nawet ma problem z wchodzeniem do legowiska.
                                                    Tak więc jak wyjdzie to muszę go tam układać.
                                                    Nocke przedyzurowałam bo był chlodny
                                                    i otulałam,
                                                    Zaraz zmykam do kuchni ugotuję mu skrzydełka
                                                    bo ostatnio to lubi a poterm musza moje nózki odpocząć.
                                                    Dziekujemy wszystkim za zyczenia zdrówka
                                                    a lizki od Xystosa psinek otrzymał.
                                                    Dobrego popołudnia życzę.
                                                  • jaga_22 Re: >< Marzec 2019 >< 19.03.19, 18:12
                                                    Mario,a co pomoże sanatorium na mój kręgosłup,tu tylko wymiana wchodzi w rachubę.
                                                    wynik za tydzień.Zobaczymy,czy to podłamanie czy nie.
                                                    Rezonans jakoś zniosłam,ale nie chciałabym już więcej robić.To istne tortury.
                                                    Szkoda Hakusia i Ciebie.
                                                  • xystos Re: >< Marzec 2019 >< 19.03.19, 18:59
                                                    wymiana? kręgosłupa?

to jest to,ja też się na to piszę.
                                                  • kendo Re: >< Marzec 2019 >< 19.03.19, 19:03
                                                    *Jagus,
                                                    jak rezonas ma byc tortura?????????
                                                    przeciez sie tylko lezy a "maszyna sama sie przesuwa"

dam rade LUdziki,
                                                    najwazniejsze to prawa reka i najblizsza droga do serca,
                                                    ale mysle,ze zastrzyki zadzialaja...dziekuje,

*Maria
                                                    biedny Hakus,
                                                    nic nie dal od bol dla niego wet??,powinien cos dac..
                                                    duzo glaskow i bezbolowych fluidow posylam.

witajcie i miejcie sobie mily wieczor,
                                                    dzionek byl bardzo sloneczy ale nie odwazylam sie isc na zewnatrz z wagi trudnosci ubierania sie
                                                  • xystos Re: >< Marzec 2019 >< 20.03.19, 08:09
                                                    w tej chwili 4*C a ma ich być 9*C

jest pochmurnie lecz ciepło,roślinki
                                                    śpieszą się,aż słychać gdy rosną.

Miłego Dnia Wam Życzę
                                                  • jaga_22 Re: >< Marzec 2019 >< 20.03.19, 09:49
                                                    Witam...ładna pogoda ze słonkiem .
                                                    Kendo jak widzę,nie miałaś tych tortur.Nie ma chwili ciszy tylko łomot,
                                                    (odgłos jak karabin maszynowy ,młot pneumatyczny i inne wibracje i to przez pół godz.) sad

Na szczęście mam to za sobą.Kiedyś miałam tomografię komputerową,to są inne badania.

wylecz.to/badania-obrazowe/tomografia-czy-rezonans-czym-sie-roznia-i-ktore-badanie-wybrac/
                                                    https://oi63.tinypic.com/zy6jo0.jpg
                                                  • alfredka1 Re: >< Marzec 2019 >< 20.03.19, 09:58
                                                    Noc nieprzespana przez "robaczywy księżyc" . To nazwa używana przez Indian od wieków . Wszelkie robactwo z ziemi wylazi .. a u nas ? radośc z Wiosny !!
                                                  • xystos Re: >< Marzec 2019 >< 20.03.19, 10:02
                                                    maszyny do datatomografi i
                                                    magnetrentgen sa bardzo podobne
                                                    do siebie,z obu kożystałem wiele razy
                                                    ale kazda z tych maszyn pracuje inaczej i co innego pokazuje.
                                                  • kendo Re: >< Marzec 2019 >< 20.03.19, 10:39
                                                    *Jagus,
                                                    byc moze ta maszyna juz przezytek i trza ja wymienic na nowe ustrojstwo,
                                                    tu mialam zastosowane te dwie i obie nie byly glosne i srzelajace...
                                                    Petronelka pieknieje z dnia na dzien-glaski posylam dla niej

*Alfredzia zla na ksiezyc robaczywy,
                                                    ja jakos moge przy nim usnac ostanimi czasy..

*Xystos,
                                                    wcale nie cielo,
                                                    powiewa chlodem i pewnie wnet bedzie padac,

*Lusia
                                                    gdzie sie zapodziala z rana??

*Maria
                                                    doglada "swe szczescie",ktore ostanio ma same nieszczescia zdrowotne-posylam ciepliwosci i glaski dla psiunki

*Pia
                                                    gdzies sie tez podziewa,

• maria88 Re: >< Marzec 2019 >< 20.03.19, 10:50
                                                    Witam .Za oknem nawet pogodnie ale wiatr dokucza chlodny.
                                                    Chyba z psina pojade znów do weta.Mam kontrole dopiero w poniedziałek ale
                                                    ranka pod szyją miała sie do dzis zagoić po nowym preparacie a jest wyciek ropny.
                                                    Psina dalej wiecej poleguje i widac, że cierpiacy.
                                                    Alfredka nie dospała bo jest pełnia.
                                                    Kicia Jagi grzeje kosteczki i czuje wiosnę.
                                                    Kendo dziekujemy za głaski i Tobie zdrówka też.
                                                    Dobrego samopoczucia w dniu dzisiejszym
                                                    wszystkim zyczę.
                                                  • xystos Re: >< Marzec 2019 >< 20.03.19, 11:26
                                                    Kendo,ty nawet w Piekle marznąć
                                                    będziesz.
                                                  • maria88 Re: >< Marzec 2019 >< 20.03.19, 13:11
                                                    Xystosie jak mogłes tak napisać?
                                                    KENDO za tyle dobra
                                                    do piekła?
                                                    Ja tez jestem ciepłolubna.
                                                    Ty w domku to wydaje Ci sie,że temp.za oknem
                                                    odczuwalna jest wyższa a to wcale nie jest tak
                                                    przy tych zimnych wiatrach.
                                                  • xystos Re: >< Marzec 2019 >< 20.03.19, 14:35
                                                    Kendo zna mój humor,pozatem Piekło to takie miejsce w którym
                                                    mnie niema,okropność.
                                                  • jaga_22 Re: >< Marzec 2019 >< 20.03.19, 14:45
                                                    Oczko się dostosowuje,może będzie lepiej,przynajmniej jest ładniej big_grin
                                                    Ja też jestem zmarźluch.
                                                    Dzięki za Myszkę.

https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/54403650_780010265704661_9171645538095857664_n.jpg?_nc_cat=111&_nc_ht=scontent-waw1-1.xx&oh=aa0ce7331b833c39e8eb03594a43a2e9&oe=5D18A97B

• jaga_22 Re: >< Marzec 2019 >< 20.03.19, 13:29
                                                    Nie może być przeżytek w takim szpitalu,a tu ktoś opisał swoje odczucie.Ja miałam słuchawki,ale niewiele dały.
                                                    Jak pomogli mi wyjść z tuby,to powiedziałam,że tak chyba wyglądają tortury.

"Myślałem, że badanie rezonansem jest takie samo jak tomografia, którą kiedyś już zaliczyłem. Jakże się myliłem. Tomografia jest badaniem bezgłośnym, odbywającym się w błogim spokoju. Rezonans to skomplikowana, dynamiczna maszyneria, kosmiczny kombajn wydający przedziwne dźwięki i ryki, dzięki któremu stałem się mimowolnie uczestnikiem koncertu muzyki industrialnej. Dźwięki te są na tyle głośne, że dostaje się specjalne słuchawki wygłuszające, co by uszy w trakcie badania nie odpadły. Pewności siebie ma dodać specjalna gruszka, którą można nacisnąć na wypadek “gdyby chciał Pan przerwać badanie”. Od razu wyobraziłem sobie, jak kosztujący 4 miliony, obdarzony nieludzką, cyfrową inteligencją potwór, zyskuje podczas mojego badania samoświadomość niczym HAL 9000 i w odwecie za wszelkie ludzkie niegodziwości, jakie ludzie uczynili rezonansom, zaczyna torturować mnie niemożliwymi do zniesienia konfiguracjami pola magnetycznego. Wtedy ja rozpaczliwie ściskam jakąś pożal się Boże pompkę, która ma to wszystko przerwać. Technicy próbują otworzyć zablokowane cyfrowym zamkiem drzwi i przez szybę widzą moje nieudane próby ucieczki. Ale ja nigdzie nie ucieknę, bo przecież przed chwilą przypięli mnie do tego ustrojstwa, żebym się nie ruszał… To mógłby być nawet początek horroru medycznego pt. “Morderczy rezonans”.

https://nj24.pl/sites/default/files/article/main/8249/rezonans%20a.JPG
                                                  • jaga_22 Re: >< Marzec 2019 >< 20.03.19, 13:46
                                                    A tutaj opis działania rezonansu magnetycznego,bo może nie pamiętasz?

Badanie MR: -nie powoduje żadnych reakcji biologicznych, -nie wchodzi w interakcje, ani nie wpływa na działanie leków przyjmowanych zgodnie z wymogami prowadzonej terapii, -nie wpływa na samopoczucie pacjenta, -nie wpływa na zdolność prowadzenia pojazdów i obsługę maszyn, -środki kontrastowe przeznaczone do badań MR nie wchodzą w interakcje z innymi lekami, -pracy systemu rezonansu magnetycznego towarzyszy słyszalny hałas o znacznym natężeniu, w celu zmniejszenia niedogodności związanych z hałasem stosowane są słuchawki lub zatyczki do uszu.
                                                  • lusia_janusia Re: >< Marzec 2019 >< 20.03.19, 14:26
                                                    Witam....
                                                    Lysy na niebie, jak zwykle przynosi mi migrene....
                                                    Za oknem ponuro i nijako.

Mialam rozne badania w roznych maszynach, ale dla dobra zdrowia
                                                    znosi sie niewygody z nadzieja na odpowiednia dniagnoze i wyleczenie?.

*maria88, to powazny problem z ranka i zlamanie srodstopia, moze trzeba
                                                    cos na wzmocnienie kosteczek zaaplikowac. Zycze cierpliwosci i zdrowia.

*Jagi Myszka pozuje jak przystalo na modelke, ladny ma pyzczek i ciekawie
                                                    zawsze oczami patrzy.
                                                    A oczko Jagi juz w lepszej formie?.

Przyjemnego popoludnia Nam zycze.
                                                  • lusia_janusia Re: >< Marzec 2019 >< 21.03.19, 06:43
                                                    Witam...
                                                    Dalej cuje ze mam glowe na karku, ale mimo to
                                                    od rana mam plany?....
                                                    zobacze co z nich wykonam na dzisiaj,
                                                    Za oknem chyba slonce tez juz wstaje, gdzies sie rusze z domu
                                                    pooddychac innym powietrzem, tylko czy ono jest takie akuratie
                                                    odpowiednie?.

Przyjemnego czwartku Nam zycze.
                                                  • alfredka1 Re: >< Marzec 2019 >< 21.03.19, 19:08
                                                    Kochani , czy wszystko w porządkuu u Kendo i Henrryka ??/ Napisz .....
                                                  • xystos Re: >< Marzec 2019 >< 22.03.19, 05:12
                                                    w tej chwili 7*C a ma być 10*C
                                                    jest lekko pochmurnie.

jeszcze jesteśmy Alfredko
                                                    zdecydowałem że będę pisał do końca.

Miłego Weekendy Wam Życzymu
                                                  • jaga_22 Re: >< Marzec 2019 >< 22.03.19, 09:50
                                                    Witam...pogodę mamy podobną,rano trochę pokropiło.
                                                    Lusia się skarży,że czuje głowę na karku.Tak się mówi o kimś kto jest zaradny,
                                                    przedsiębiorczy.Rozumiem,że głowa pobolewa.Powinnaś wyleżeć,
                                                    żeby choroba z Ciebie wyszła. Pora wczesnowiosenna jest zdradliwa.
                                                    Alfredzia wspomniała,ja też się niepokoję Waszym milczeniem,
                                                    bo nie trzeba dużego zachodu żeby parę zdań napisać.
                                                    Znamy się już parę ładnych lat i..... dopowiedzcie sobie.
                                                    Kendo,mieszkasz w Szwecji ,nie zamartwiaj się,bierz leki i będzie dobrze,
                                                    czego Ci serdecznie życzę.
                                                  • maria88 Re: >< Marzec 2019 >< 22.03.19, 10:21
                                                    Witam. Podobnie jak LUSIA wstałam i czułam,że mam głowę
                                                    katar i podwyzszone cisnienie. Odezwały sie po tych wiatrach zatoki.
                                                    Wypiłam najpierw herbatkę z Amolem a po sniadanku wzięłam
                                                    tabletkę aspiryny bayerowskiej i teraz jest dobrze.
                                                    Moje plany sprzątania gruntownego kuchni biorą w łeb
                                                    bo cały dzień musze krecic sie przy psinie. Nie
                                                    wiele wstaje i sam tez nie daje rady w
                                                    układaniu się w legowisku. Lezy przewaznie na jedna stronę.
                                                    Więc od czasu do czasu robię masowanko.
                                                    Poza tym przemywam rankę itd.
                                                    Miałam tez planowany dalszy wyjazd
                                                    ale teraz musze odłozyc.
                                                    Kendo dalej obolała więc Jej tez zycze
                                                    poprawy zdrówka.
                                                    Mamy pierwszy dzień WIOSNY możę
                                                    zima nie wróci i będzie sloneczko.Oby!
                                                  • alfredka1 Re: >< Marzec 2019 >< 22.03.19, 12:29
                                                    Dziękuję za info ....smile)
                                                    pisz Heniu do końca świata i ... jak mówi Owsiak ........ i jeszcze dłużej . a my postaramy się ci towarzyszyć .
                                                  • xystos Re: >< Marzec 2019 >< 23.03.19, 06:41
                                                    w tej chwili *C a ma być max 12*C
                                                    jest pochmurnie i cały dzień ma
                                                    być taki.

Miłego Dnia Wam Życzę
                                                  • lusia_janusia Re: >< Marzec 2019 >< 23.03.19, 08:38
                                                    Witam ... sobooottaa...
                                                    Wczoraj z rozpedu innych planow zapomnialam calkowicie o kompie.
                                                    Spedzilysmy caly dzien z Kendo.
                                                    Sotkalysmy sie przed jednym centru handlowym, pojechalysmy do drugiego,
                                                    ale tylko po zakup jedzenia, wroicilysmy do niej pojadlysmy co mialysmy
                                                    i za swoje projekty wypelnialysmy czasem sie.
                                                    Na godz, 18,oo wrocilam na swoje wlosci.

*maria88, masz faktycznie problem z Hakusiem - zycze sily, wytrwalosci i zdrowia
                                                    Wam obuojga.

*Jaga wczoraj swietowala, miala przyjemne chwile.

*Alfredka optymistycznie na nasze poczynania inspiruje nas.

Przyjemnej soboty nam zycze.
                                                  • jaga_22 Re: >< Marzec 2019 >< 23.03.19, 08:45
                                                    Świętować to będę dzisiaj,bo przyjedzie syn z rodzinką.
                                                    Dzień pięknie się zapowiada
                                                    Pozdrawiam i posyłam trochę słoneczka.Kwiatki w dzbanku
                                                    jeszcze z 8-mego marca.

https://oi68.tinypic.com/167a4vt.jpg
                                                  • xystos Re: >< Marzec 2019 >< 23.03.19, 17:24
                                                    kwiatki z 8go marca?,musiałas je dostać od meszczyzny który bardzo
                                                    cię kocha,jak mówi stare przysłowie
                                                    stara miłość niewiędnieje.
                                                  • jaga_22 Re: >< Marzec 2019 >< 23.03.19, 18:34
                                                    Kwiaty dostałam od syna młodszego na Dzień Kobiet,a od męża słodycze.
                                                    I już po gościach.Chyba mi przybędzie ze 2 kg przez tort.
                                                  • kendo Re: >< Marzec 2019 >< 23.03.19, 08:44
                                                    *Alfredziu/Mario/Jaga
                                                    dziekuje za troske,
                                                    z lapka lepiej,antybiotyk ulzyl w spucnieciu,
                                                    tylko te "pieprz..."zastrzyki daja mi w kosc-brrrrrrrrrr,
                                                    nic sie nie chce przez to wszystko..

*Mario
                                                    wspolczuje nad zdrowiem psiunki i za razem Twoim,
                                                    meczycie sie oboje,
                                                    posylam fluidy zdrowia i duzo glakow ..

za oknem slonecznie/wietrznie,
                                                    plan na dzis mam,wiec mysle,ze dzionek bedzie udany

Zycze nam ZDROWKA i ciepelka wiosennego
                                                  • kendo Re: >< Marzec 2019 >< 23.03.19, 09:36
                                                    acha,przeciez Jagusi slepko juz "dochodzi do sprawnosci"
                                                    zdjecie z kwieciem jak zwykle uroczoe..
                                                    teraz bedziesz widzisc Jagus,co sasiad w garze miesza....

milego spotkania rodzinnego
                                                  • lusia_janusia Re: >< Marzec 2019 >< 24.03.19, 14:25
                                                    Witam...
                                                    Od rana zajelam sie swoim projektem, teraz odpoczywam,
                                                    zaraz obiadek skonsumuje i polece na runde rozprostowac
                                                    szkielet.
                                                    Slonce widac ale czy cieplo?,
                                                    Przyjenej niedzieli w zdrowiu Wszystkim zycze.
                                                  • maria88 Re: >< Marzec 2019 >< 24.03.19, 16:18
                                                    Witam. Moje psie w domu i ja też .
                                                    Wiatr na dworze chociaz slonecznie.
                                                    Troche dokuczaja mi zatoki, łykam prochy
                                                    więc lepiej być w cieple.
                                                    Psina dalej podskakuje a jutro kontrola.
                                                    Lusiu dobrze byc panem swojego czasu.
                                                    Zdrówka zyczę i dobrego popołudnia.
                                                  • xystos Re: >< Marzec 2019 >< 24.03.19, 16:50
                                                    w tej chwili 10*C,więcej słońca niż chmur,

ciężką noc miałem-zasnołem około
                                                    piątej a puźniej z małymi przerwami
                                                    spałem aż do teraz,ale jeszcze jestem.

Miłego Wieczoru Wam Życzę
                                                  • xystos Re: >< Marzec 2019 >< 25.03.19, 05:52
                                                    a teraz 4*C a obiecują 8*C,raz deszcz
                                                    raz ulewa.

Miłego Dnia Wam Życzę
                                                  • kendo Re: >< Marzec 2019 >< 25.03.19, 09:15
                                                    witajcie,
                                                    jakos nie mam ochoty na nic,
                                                    chyba wiosenne jakies "badziewie mnie dopada"
                                                    zajmuje sie czym innym i nawet nie mysle o internecie,

*Mario
                                                    tu tez wieja wiatry
                                                    a dzis nawet popaduje deszczyk,cieplawo.

dzis z Lusia sie spotkam,moze bede wiecej ochotna na cos innego..

ciepelka/zdrowka i sprawnego psiunka zycze
                                                  • alfredka1 Re: >< Marzec 2019 >< 25.03.19, 20:45
                                                    No cóż , wiosna już nas tak nie cieszy .... jesteśmy ospali , spowolnieni ... ale to minie juz w polowie kwietnia . Obiecuję !!!!
                                                    Forsycja już kwitnie i inne kwiecie też . Pięknie wygląda wierzba z zieleniejacymi warkoczami siegajacymi prawie do ziemi .
                                                    przedpoludniem mielismy ogromne gradobicie .
                                                    Pozdrawiam , dbajcie o siebie .
                                                    wierzbę przyślę na priv.
                                                  • kendo Re: >< Marzec 2019 >< 26.03.19, 08:41
                                                    *Alfredziu,
                                                    masz racje ,wszystko minie i bedzie dobrze z samopoczuciem,
                                                    tez w poblizu mamy wierzby/forsycje co granicza z okregiem willowym,ale jeszcze nie maja zamiaru poczkow pokazywac,
                                                    gradow jeszcze mocnych nie mielismy,

witajcie
                                                    dzis slonce od samego poranka cieszy
                                                    to i humorek lepszy
                                                    udanego dnia Wszystkim

• jaga_22 Re: >< Marzec 2019 >< 26.03.19, 09:06
                                                    Witam... zazdroszczę słoneczka co by mi humor poprawiło.
                                                    Dzień byle jaki,to i ja taka sama.Może co bym zrobiła,ale muszę się oszczędzać.
                                                    Od soboty będzie ładniej,ale na ciepełko trzeba jeszcze poczekać.
                                                    Dobrego dnia.
                                                  • xystos Re: >< Marzec 2019 >< 27.03.19, 04:48
                                                    w tej chwili 4*C a ma być ich 22*C,
                                                    jest pochmurnie ale sucho.

Miłego Dnia Wam Życzę
                                                  • lusia_janusia Re: >< Marzec 2019 >< 27.03.19, 07:41
                                                    Witam....
                                                    Dotarlam do tego miejsca.
                                                    Przedwczoraj z Kendo bylysmy razem, spotkalysmy moja corke
                                                    i zabrala mnie do siebie, dzisiaj juz jestem na wlasnych wlosciach.

*Jaga, masz pomocnikow w domu to lekko Ci odpoczywac i oszczedzac oczko.
                                                    *maria88, to prawda nie ma to jak byc wlascicielem swojego czasu?.... ciekawe
                                                    co lapka pupilka?...
                                                    *Alfredka podziwia juz pelnie wiosny ze wszystkimi akcesoriami,
                                                    u mnie jeszcze niet, nawet 30 km dalej tego nie widzilam.
                                                    *Pi cos nie widac,?......
                                                    *Xystos, jak zwykle z malymi niedomaganiami, ale ciagnie do przodu.
                                                    Z Kendo jak zwykle sobie mamy,

Z oknem chyba mzylo, ulice,chodniki mokre, bedzie mniej kurzy
                                                    mimo ze juz uprzatneli gruby piasek z chodnikow i ulic, ale sol
                                                    sie czuje w ustach jak przejdzie samochod,.
                                                    Okna przydymione pylem, wiec czekam na przyplyw ciepla
                                                    i trzeba je odswiezyc.

Przyjemnego srodka tygodnia zycze.
                                                  • jaga_22 Re: >< Marzec 2019 >< 27.03.19, 09:01
                                                    Witam... to co do mnie należy ,nikt za mnie tego nie zrobi,ale ostrożnie
                                                    Do zamiatania mam szczotkę na kiju i szufelkę na kiju,ale i tak coraz
                                                    częściej schylam się po coś odruchowo.Najbardziej to mi doskwiera spanie na prawym boku,
                                                    bo mój ulubiony to lewy bok.Za to jak zrobią prawe oko to sobie zrekompensuję.
                                                    Tutaj Lusiu też piszesz,że dotarłaś do tego miejsca,ale jakiego?
                                                    ciągle zagadki?
                                                    Dobrego dnia Wszystkim.

https://oi65.tinypic.com/m9c21f.jpg
                                                  • kendo Re: >< Marzec 2019 >< 27.03.19, 10:20
                                                    witajcie Zalogo,
                                                    *Xystos z temp.sie pomyli,
                                                    ma byc tylko + 7 stopnia,mgla sie rosproszyla i zachmurzenie w sloneczko sie chyba obruci..
                                                    wieje,jak zwykle,
                                                    ale od piatku zapowiedzieli juz dwu cyfrowe ciepelko ,choc z wiaterkiem ale w zaciszu moze byc przyjemnie,

*Jagusia
                                                    a z tym zamiataniem to na oczko kurz nie szkodzi??
                                                    bo gdyby to bylo gardelko to jest maska na usta ,a na oczko??,to moze jakas latka piracka??
                                                    Lenka na oknie ciekawie na cos spoglada..pewnie na Myszke,jak dokazuje po podlodze...?

*Maria
                                                    kuruje siebie i psiunka,
                                                    najgogrzej jak dwoje choruje,to cialko dostaje "popalic na sily"
                                                    mysle,ze jakos sie Mario wspomagasz z witaminkami,coby sily nie utracic,

*Pia
                                                    no wlasnie..moze w innym temacie sie wpisuje,gdzie nie zagladam..
                                                    chyba nie zachorowala wiosennie..

*Lusia
                                                    trafila na Vistule po dniu nieobecnosci,nacieszyla sie Corka,ktora miala wolne z pracy..

zycze nam sloneczka i ciepelka wiosennego
                                                  • jaga_22 Re: >< Marzec 2019 >< 27.03.19, 13:38
                                                    Aż tyle kurzu to ja nie mam big_grin
                                                    Ostrą szczotką zbieram okruchy,i sierść z kotów.
                                                    Natomiast kurz,to nakładam wilgotną szmatkę na szczotkę i jeżdżę sobie po pokojach.
                                                    Bardzo ładne dziś mam słoneczko,piękne niebo.

https://oi65.tinypic.com/2gw6ryq.jpg
                                                  • alfredka1 Re: >< Marzec 2019 >< 27.03.19, 16:32
                                                    ... a pamietacie takie "urządzenie" KASIA ? taka zamiataczka na kiju , pojemniczek + obrotowe owłosione wałki dwa . Była genialna .
                                                    ttps://explore.org/livecams/bergin-university/bergin-university-service-dog-program
                                                    świeżutkie szczenieta "))
                                                  • xystos Re: >< Marzec 2019 >< 28.03.19, 10:25
                                                    explore.org/livecams/bergin-university/bergin-university-service-dog-program
                                                    świeżutkie szczenieta
                                                  • pia.ed Re: >< Marzec 2019 >< 27.03.19, 16:21

Pia ma nareszcie slonko, to i humor jej wrocil big_grin
                                                    Dzis w miescie bylo goraco i musialam zdjac sweter
                                                    ktory mialam pod jesienna kurtka.

Do tej pory niemal nie bylo dnia bez deszczu ,
                                                    ale "nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo",
                                                    bo na trawie nad morzem gdzie byl wybieg dla psow,
                                                    jest teraz jedna wielka sadzawka,
                                                    a to oznacza, ze nareszcie jest dostatecznie wysoki poziom wody w Malmö,
                                                    nic tylko sie cieszyc... po suchym lecie, jesieni i zimie!

.

• kendo Re: >< Marzec 2019 >< 28.03.19, 08:51
                                                    *Jagusi zdjecie juz wiosennie sie zazielenia,
                                                    tu jeszcze nie,.
                                                    kurzu mamy duzo,i skad sie to bierze?,mopam podlogi by odkurzaczem nie wznoscic do gory,,

*Alfredziu,
                                                    oczywiscie pamietamy Kasie podlogowa,fajna byla i praktyczna,
                                                    podbna froterka tez byla,ale ciezko sie mi ja robilo,

*Pia
                                                    tu nie padalo codziennie,slonecznie bylo coe drugi dzien,tylko wiatry co sa codziennie,
                                                    w moim parku kolo domu wiatr wysuszyl sciezki i buty sa czyste po spacerze,
                                                    tak sie jeszcze nie rozbieram,nakladam plaszcz welniany i jedna bluzke z dlugim rekawem i wcale mi nie goraco,szalem wielki owijam gardzielko,

witajcie Zalogo,
                                                    no roznie czujemy sie z wiosny,
                                                    w tym roku,jakos odczuwam zmiany pogodowe..ale moze byc...
                                                    szybko mija niezadowolenie,
                                                    pare projektow co trzeba wykonac pochlaniaja glowe i czasu nie ma na zle samopoczucie,

dobrego humoru i ciepelka wiosnennego zycze
                                                  • jaga_22 Re: >< Marzec 2019 >< 28.03.19, 10:31
                                                    Witam...
                                                    Dziś już nie jest tak ładnie,nie ma słoneczka a jest 9st.
                                                    Obiecują ładny weekend,to już się cieszę.
                                                    Cieszę się,bo moje oko nowe dobrze już widzi i drugie czeka w kolejce.
                                                    Chyba chwycę za odkurzacz i trochę się przejadę big_grin
                                                    Kasie i teraz są,ale nowszej generacji,jednak odkurzacz jest najlepszy.
                                                    Dobrego dnia dla zdrowia smile
                                                  • xystos Re: >< Marzec 2019 >< 28.03.19, 10:34
                                                    w tej chwili 8*C a ma być 12*C,
                                                    jest pochmurnie lecz sucho.

o 14:11 czeka mnie wyieczka do
                                                    med.pedikurzysty (höggkostnad skydd) - to będzie moje pierwsze
                                                    takie przeżycie,niewiem jaki kolor lakieru na pazurki wybrać.

Miłego Dnia Wam Życzę
                                                  • alfredka1 Re: >< Marzec 2019 >< 28.03.19, 11:04
                                                    ... kolor??? uważam , że nie może być monotonnie więc na paluszek inny - koniecznie smile)
                                                    pozdrawiam serdecznie smile
                                                  • xystos Re: >< Marzec 2019 >< 28.03.19, 18:42
                                                    to była dluuuuga wizyta-prawie dwie
                                                    godziny,nawet polski kowal nieyryctował by moich kopytków lepiej,ale lakier tylko bezbarwny wzmacniający pazurki.

w środę ciąg dalszy-spotkam rondę
                                                    składającą się z rożnych specjalistów.
                                                  • kendo Re: >< Marzec 2019 >< 29.03.19, 08:11
                                                    kopytka beda odnowiona akurat na wiosenne spacery Xystos,

witajcie Zalogo,
                                                    slonce od rana w okna zaglada,
                                                    ma byc az 14 stopni,zobaczymy,
                                                    powiewa tez..

slonca na dzien dzisiejszy Wsiem
                                                  • jaga_22 Re: >< Marzec 2019 >< 29.03.19, 09:23
                                                    Witam...
                                                    też miałam słonko z rana,ale już się zachmurzyło.Z rana było 2st. a ma być 13.
                                                    Mam już jedną prackę w planie,ale szybko się z nią uporam,a na razie to się wreszcie ubiorę.
                                                    Dobrego piąteczku z pomysłem https://arcanumclub.ru/smiles/smile329.gif
                                                  • alfredka1 Re: >< Marzec 2019 >< 29.03.19, 11:37
                                                    ... bez słońca , +10 .
                                                    o 13. zabieg /?/ chirurgiczny na mym obliczu .
                                                    pozdrawiamy ...
                                                  • maria88 Re: >< Marzec 2019 >< 29.03.19, 12:00
                                                    Witam z błyskami słoneczka.Narazie chłodno
                                                    ale przewidują tez u mnie cieplej.
                                                    Pracki mam sporo bo tu i tam z psiną się nabałagani.
                                                    Jeszcze 2 tygodnie tego kłopotu.
                                                    Taka mam nadzieje,że to będzie koniec.
                                                    Po niedzieli w środę wizyta.
                                                    Xystos widzę tryska humorkiem i dobrze.
                                                    Alfredka na medyka więc zycze pomyslnego diagnozowania.
                                                    Jagą wymysliła robótkę, żeby za bardzo nie odpoczywała.
                                                    Zdrówka na dzis wszystkim.
                                                  • xystos Re: >< Marzec 2019 >< 29.03.19, 12:12
                                                    zabieg? ,a niewystarczy twó uśmiech?

u nas w tej chwili 11*C ale może być
                                                    aż 13*C oczywiście w cieniu.

wczoraj wracając z szpitala taksówką widziałem dwoje
                                                    młodych ludziktórzy zrobili
                                                    premierę na krótkie spodenki
                                                    było wtedy 16*C.

Miłej reszty dnia Wam Życzę.
                                                  • lusia_janusia Re: >< Marzec 2019 >< 29.03.19, 19:37
                                                    Wieczornie, witam...
                                                    Wczoraj zrobilam premiere na rowerze, nawe lekko sie
                                                    rowerkowalo, napompowalam kola automaatyczna pompka,
                                                    na ulicy opodal, gdzie wszyscy to moga robic.

Dzisiaj nigdzie nie wychodzilam, tylko, nawet przed sniadaniem
                                                    zabralam sie za porzadkowanie papierow bo kupa z nich urosla,
                                                    w garderobie probowalam uprzadkowc ubranie ktore sie skurczylo
                                                    podczas zimy, i zrobilam sobie balagan, ktory musze jutro dokldnie
                                                    posprzatac.
                                                    Pralki tez wypraly, na balkonie troche wialo, wiec nic nie robilam,
                                                    co planowalam troche porzadkowac,

*Alfredka, mam nadziej przezyla wizyte u chirurga i zda relacje
                                                    jak bylo... brrrrr...
                                                    *maria88, pelna nadziej, ze klopoty ze zdrowiem bedzie juz koniec,
                                                    *Jaga, leciutko probuje pracki oszczedzajac oczko.

*Pia sie tez odezwala, przyplynela razem ze sloncem.
                                                    *Xystos, wycieczkowal sie taksowka i podziwial krajobrazy.
                                                    *Kendo lekko odpoczywa i nabiera sily na lato, juz nie
                                                    wspomne o zastrzykch; piku,piku,bbrrr...

Przyjemnego wiczoru nam zycze.
                                                  • xystos Re: >< Marzec 2019 >< 30.03.19, 05:44
                                                    w tej chwili 6*C a ma być 14*C
                                                    jest bezchurnie,zapowiada sie łady dzień.

Miłego Dnia Wam Życzę
                                                  • lusia_janusia Re: >< Marzec 2019 >< 30.03.19, 11:23
                                                    Witam slonecznie i wietrznie,
                                                    plany mi sie poprzesuwaly, i zaczelam od konca.

• alfredka1 Re: >< Marzec 2019 >< 30.03.19, 20:30
                                                    witajcie ! odespałam , odlezałam południowy zabieg .Wycieli co trza , jucha sie lała okrutnie
                                                    Troche bolało a teraz czekanie na wynik .
                                                    Laboratorium onk. zawalone badaniami .
                                                    Rodzinnie Was pozdrawiamy .
                                                    p.s. czy jutro też przestawiacie zegarki ??
                                                  • kendo Re: >< Marzec 2019 >< 31.03.19, 10:37
                                                    *Alfredziu,
                                                    ufffff,wyobrazam sobie ten zabieg,
                                                    ale dobrze,ze juz po wszystkim,teraz oczekujemy na wynik,ktory nic zlego nie pokaze,

*Jagusia
                                                    nie moze wytrzymac bez pracki,
                                                    ja tam bym za kurze sie nie brala z operowanym oczkiem..

*Maria
                                                    ma nadzieje ze juz niedlugo beda zdrowi,
                                                    czego Wszystkim zycze,

*Pia
                                                    zawsze goraca kobieta,
                                                    rozbiera sie podczas rowerkowania..

ja tam wole ciepelko kolo siebie,'na dworek nie wychodzilam z obawy,by nie dostac goraczki,
                                                    te zastrzyki jakos zle na mnie wplywaja...uffff..

*Lusia
                                                    plany miala pokrzyzowane,
                                                    ale za to z czyms innym sie uporala,
                                                    nieraz tak sie wszystko zlozy...

*Xystos
                                                    najezdzi sie na badania i po lekarzach,
                                                    przynajmniej na ludziskow popatrzy..

wszystkim udanej niedzieli zycze.
                                                  • jaga_22 Re: >< Marzec 2019 >< 31.03.19, 11:20
                                                    *Xystos
                                                    najezdzi sie na badania i po lekarzach,
                                                    przynajmniej na ludziskow popatrzy..

Też nieraz tak myślę,że gdyby nie lekarze,to by mnie nikt nie wyciągnął z domu wink
                                                    a tak to przy okazji wpadnę do jakiego sklepu pójdę do parku.
                                                    Teraz moje wizyty to 2,3,4,5,8,10,23 kwietnia. repertuar bogaty
                                                    i pewnie jeszcze coś wpadnie.
                                                    Alfredziu życzę dobrego wyniku ,dobrze że się zdecydowałaś,po co
                                                    zmartwienie ma siedzieć w głowie.
                                                    Święta za pasem i zabieg drugiego oka,dam radę.
                                                    Jestem zadowolona. Miłej niedzieli i pozdrawiam.
                                                  • alfredka1 Re: >< Marzec 2019 >< 31.03.19, 12:15
                                                    Jakoś nie ma we mnie niepokoju o wynik. Gdy przed 12.laty niespodziewania wykryłam guzek, a to był n owotwór/ to wpadlam w histerię wewnętrzną . Szybko jednak odcięli .. i gdy rzekli , że w starym wieku rrzadko bywaja przerzuty no i nie stosuje sie wszelkiego okrutnego leczenia a tylko przez 5 lat pigułki , uspokoiłam się . Za dobre spod serc Waszych życzenia dziękuję smile!!!! Jak dobrze mieć Przyjaciól !!!!

Jaqusiu - tyle wizyt ... współczuję .. ale jesteś dzielna.
                                                    Cieszę się, że dbacie o siebie. cmok cmok .
                                                  • pia.ed Re: >< Marzec 2019 >< 31.03.19, 12:00

kendo napisała:

> *Pia
                                                    zawsze goraca kobieta,
                                                    rozbiera sie podczas rowerkowania..
                                                    ja tam wole ciepelko kolo siebie,'na dworek nie wychodzilam z obawy,
                                                    by nie dostac goraczki, te zastrzyki jakos zle na mnie wplywaja...uffff..

Jestem chyba zwierzeciem "zmienno-cieplym", bo raz mi goraco, a raz zimno,
                                                    w domu jest to samo:
                                                    marzne, wiec ubieram sie - a po paru minutach musze sie rozbierac!

Na rowerze jezdzilam przez cala zime. Wprawdzie unikalam jazdy w potokach deszczu
                                                    i kiedy wiatr spychal mnie z roweru,
                                                    ale jak potrzebowalam kupic mleko do kawy, to i tak wsiadalam na rower ...
                                                    Nie lubie chodzic, a samochodu nie bede brala by przejechac 1-2 przystanki
                                                    i miec klopoty z parkowaniem w centrum sad

> *Xystos najezdzi sie na badania i po lekarzach, przynajmniej na ludziskow popatrzy...>

Kiedy bardziej sie ociepli, Xystos bedzie mial okazje jezdzic autobusem,
                                                    bo pamietam, ze na poczatku, bylo to dla niego wielkie przezycie...

.
                                                  • lusia_janusia Re: >< Marzec 2019 >< 01.04.19, 00:40
                                                    Juz w kwietniu siedze, ale jeszcze do marca zagladam.
                                                    Dni szybko uciekaja, u kazdego sie krecie juz w tym wieku
                                                    wokol wizyt lekarskich i aptek, ale coz dobrze ze mozemy liczyc
                                                    na pomoc medyczna.

Ja tez w czwartek czekam na telefon od lekarza, zajmuje sie
                                                    w domu czym kolwiek, zeby tylko o tym nie myslec.

Wszystkim Nam zdrowka zycze i w dobrym slowa znaczeniu
                                                    wynikow bez zastrzezen.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka