aniouek1 02.11.04, 14:13 Nowiusieńka, pachnąca życzliwością i życzeniami jak najlepszych słów i samych dobrych wiadomości, Twoja, „osobista” - druga (?) - SZUFLADOWA SKRYTKA LISTOWA Z CYFROWYM ZAMKIEM BLYSKAWICZNYM nr 60 - jest! .... i niech Ci służy jak najlepiej Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniouek1 list 2 02.11.04, 14:21 Odin...bardzo mi się chce, pozbierać wszystkie myśli ubrane w słowa, które od wczoraj do Szuflandii przyniosłeś, w róznych watkach rozsiałeś, w jeden... bo wszystkie one ważne i gdy pomyślę, że moga się zapodziać w zakamarach szufladowych to... jakoś żal... Powiedz mi, że je mogę pozbierać i że wszystkie poukładać mogę by można było do nich wracać bez trudu znajdując do nich drogę... proszę... powiedz, że mogę Pozdrawiam serduszkowo Odpowiedz Link
megxx list 3 04.11.04, 12:42 Witaj w Szuflandii! Przynosisz tyle głębokich, poważnych, rozpaczliwych i ciężkich myśli, że już nie rozumiem, czy dopadła Cię jesienna melancholija, czy to jakieś życiowe smutki. A my chcemy rozjaśniać Ludków oblicza, Twoje łzy też chcemy otrzeć, pozwól nam na to. Świata nie zbawisz, ale jeżeli na jednej twarzy wywołasz radość to znaczy, że zadanie swoje pojmujesz i dobrze wykonujesz. Z serdecznym pozdrowieniem megxx Odpowiedz Link
megxx list 4 04.11.04, 13:34 Tak nie można! Jedni mówią, że widzi się to, co się chce zobaczyć. Ja mówię: ważne jest, co się z tym, co się zobaczyło zrobi. I trzeba dobrze sprawdzić, czy dobrze się widzi, czy nasze widzenie uległo jakiemuś zniekształceniu. Odpowiedz Link
aniouek1 list 5 04.11.04, 21:45 Witaj Odin Prosiłam byś powiedział że mogę, prosiłam byś wyraził zgodę, forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11087&w=17255830&a=17256121 a Ty jakbyś nie widział mojej prośby i nic... ani TAK ani NIE nie powiedziałeś. A mnie wciąż kusiło i kusiło no i...uległam pokusie, pozbierałam co znależć mogłam i z różnych zakamarków w jedno miejsce zgarnęłam rozsypane Twoje myśli różne forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11087&w=17255958 Jeśli bardzo Ci się to nie podobuje co zrobiłam, to powiedz mi o tym. ...schowam głęboko w Szuflandii i ...JUŻ! Odin...proszę...nie miej mi za złe tego POZBIERANIA... nie mogłam się oprzeć pokusie ...zbyt wiele nazywasz tak samo jak ...ja sama na użytek własny... Dziękuje i serduszkowo pozdrawiam Odpowiedz Link
kasikk list do ODIN-2 05.11.04, 11:13 odin, chłopie, ty nie odchodź lepiej posiedź z nami i pouśmiechaj się sam do siebie popatrz za okno - wszystko się zmienia świat zatacza koło nie może być zawsze źle na drugiej strony koła jest dobro kwestia czasu, kiedy koło się obruci uszy w górę!! Odpowiedz Link
aniouek1 list 7 29.11.04, 23:05 Odinku Ty też otrzymałeś w prezencie DWA PUDEŁKA forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11087&w=4925543&a=16131185 Zapomniałeś o nich? Może warto byś sobie przypomniał i zaczął wykorzystywać zgodnie z przeznaczeniem? Pozdrawiam serduszkowo Odpowiedz Link
aniouek1 list 8 30.11.04, 17:28 Odinku! Tobie się żywicy igiełkowej zapach nie podobuje? Coś się tak zaparł i uparł przy tych sztucznościach plastikowych rodem z hiper-marketów i produkcyjnych taśm jakby Ci milsze były niż prawdziwy las, w gałęziach schowany wiatr i szepty zachwycenia ukochanej kobiety? Może przemyśl to jeszcze póki czas... jeszcze jest kapkę czasu by wybrać się do lasu, przypomnieć sobie jego urok, a później zdecydować się na naturę a nie jakieś tam plastikowe półśrodki zastępowe? Pozdrawiam serduszkowo i pamietaj...KAŻDY może być Świętym Mikołajem Odpowiedz Link
aniouek1 list 9 03.12.04, 10:16 "Mądrzejszy jest ten, kto tylko wierzy, niż ten który chce pogodzić wiarę z nauką" Świętochowski Dobrego, pięknego dnia Odinku Odpowiedz Link
aniouek1 list 10 21.04.05, 01:01 Henry & Hdp & Odin-2...ale narozrabiałam z Twoimi "szufladkami", skrytkami... głowa mała i strach się bać ale... BĘDZIE DOBRZE bo musi DOBRZE BYĆ i JUŻ! Pozdrawiam serduszkowo i...nie trace nadziei, że zajrzysz do Szuflandii i że...zostawisz swoją myśl ubraną w literki 3-m się jak najlepiej pomyślności wszelakiej Odpowiedz Link
aniouek1 list 11 10.03.06, 21:04 Odin'ku (nie wiem czemu "2" bo dla mnie jedyny)- całego mnóstwa radości, byleby to było coś takiego, co po Twojemu dla Ciebie jest radością i zdrówka jak najlepszego i wreszcie wiosennego deszczu by serduszko na nowo rozkwitało dobrą, "starą", zaraźliwą miłością www.twardoch.art.pl/gallery/606.html P.S. a niech tam...najwyżej mi Kendo nawtula! Cmoki-smoki-cmoki-smoki-cmoki-smoki ...poooleciały - Ty je łap bo dla Ciebie są przeznaczone O! i JUŻ! Odpowiedz Link
aniouek1 list 12 12.03.06, 22:32 Odinku...bardzowato Ci dziękuję, że się pojawiasz w Szuflandii i bardzowato prosze ...rób tak dalej A teraz...oficjalne mianowanie, a mianowicie: uroczyście mianuję Ciebie Odinku ambasadorem Szuflandii na forum www.poloniainfo.se/ Mam nadzieję, że mi nie odmówisz Pozdrawiam serduszkowo, dobrej nocki życzę pełnej jak najlepszych snów Odpowiedz Link
aniouek1 list 13 13.03.06, 20:28 Witaj Odinku Dziękuję za przyjęcie mianowania <cmok-smok-cmok-smok-cmok-smok> i za @ dziękuję. Byłam tam troszenku <dwoma-okami> i obiecuję zaglądać. Jeśli chodzi o sprawdzenie wiarygodności informacji, to: 1. w szufladzie - jest komunikat 2. próbowałam zadzwonić na podany nr tel; jak dotąd - bezskutecznie (nikt nie odbierał) 3. obiecuję jutro czegoś KONKRETNEGO się dowiedzieć i przekażę Ci to, co uda mi się ustalić Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego wieczorkowania Odpowiedz Link
aniouek1 list 14 14.03.06, 18:43 Witaj Odinku Miłego wieczoru. Odbierz @ Pozdrawiam serduszkowo Odpowiedz Link
aniouek1 list 15 15.03.06, 10:53 Pytasz: ... i kochaj blizniego swego jak siebie samego (?) a ja odpowiadam: TAK ...choć bywa to trudne...bywa, że nawet bardzo trudne i zdaje się, że wprost nie do uniesienia taka miłość co ponad wszystko i ponad wszelkie wady, ponad wszelkie niedoskonałości, ponad zło, ponad słabości, ponad grzechy tak własne, jak i cudze. I powiem Ci jeszcze coś: to TAK jest możliwe...bywa, że trzeba zapomnieć samego siebie, ale...czy z pewnością pamiętanie o samym sobie ponad wszystko i wszystkich innych ma jakikolwiek c.d. ponad własną małość? Oglądałam ten mini-film już wcześniej. Nie jest to zresztą jedyny film na ten temat, bo zjawisko będące jego treścią podnoszone jest do rangi symbolu w propagandzie politycznej także uprawianej medialnie przez rozmaite opcje. Jest "dźwięczące" i choć nie od dziś wiadomo, że "dzwon dzwoni bo pusty", słuchają tego "dźwięczenia" masy. Dlaczego? Może dlatego, żeby samego siebie nie słyszeć? żeby zagłuszyć co niemiłe i odwrócić uwagę? Może dlatego, że wygodniej powiedzieć "oni winni"? Starałam się "wsłuchać" uważnie w wypowiedzi "antidotum..." i...może tam stąd tyle emocji negatywną namiastką polskości by...łatwiej było przestać tęsknić do do "tych pól żytem umajonych"? Czy tego typu zjawiska są tylko polską cechą? Wiesz doskonale, że nie. W każdym kraju na świecie dzieją się rozmaitości i choć ludzie różnią się między sobą narodowością, językiem, mentalnością, światopoglądami, wyznawaną czy nie wyznawaną religią, toleracją czy też absolutnym brakiem tolerancji dla jakiejkolwiek odmienności, itp.itd., to...wszyscy chcą być WAŻNI, chcą ZNACZYĆ, chcą być słyszalni, CHCĄ BYĆ KOCHANI I SZANOWANI, bo...są ludźmi jak i my - Ty i ja także. Jadowitość, zawiść, agresja, złość - nie biorą się z nikąd ani z niczego. Sama nie wiem, które przerażają mnie bardziej: czy te z filmu video czy z forumowych wypowiedzi "antidotum...". Mam nadzieję, że mnie rozumiesz. Pozdrawiam serduszkowo i chętnie o tym dalej porozmawiam jeśli zechcesz Odpowiedz Link
aniouek1 list 16 15.03.06, 12:54 potuptała małpka do Ciebie. Przyjmij ją prosze. Dziękuję. Pozdrawiam serduszkowo Odpowiedz Link
aniouek1 list 17 16.03.06, 12:15 Odinku...spójrz na to serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3214284.html Chyba jednak to moje "rozczochranie" jest akurat "najmodniejszą fryzurą" Odpowiedz Link
aniouek1 Re: list 17 16.03.06, 12:22 Polecam komentarz do poprzedniego serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3214285.html Forumowa dyskusja nt. temat jest dopełnieniem i po części także uzupełnieniem moich odpowiedzi na stawiane przez Ciebie pytania forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=38584580&v=2&s=0 Śmiać się czy płakać? Odpowiedz Link
aniouek1 list 20 16.03.06, 21:17 Odinku...potupały do Ciebie małpki najedzone. Nic im nie będzie jak będą na Ciebie musiały poczekać. Pozdrawiając serdecznie, dobrej nocy życzę i snów pogodnych Odpowiedz Link
aniouek1 list 21 17.03.06, 12:46 Dziękuję Odinku...bardzo dziękuje i...przyznam Ci się do czegoś ...goryl...jakoś wcale mnie sobą nie zdziwił Moja malpka do Ciebie potupta ale jak ja nakarmie, a to moze troszku potrwac. Tu, w szufladzie dam Ci znac kiedy poleci. Pozdrawiam serduszkowo i miłej każdej chwili dzionka życze Odpowiedz Link
marucha1 Re: 60 - Skrytka listów do ODIN-2 04.02.12, 08:18 Interesujacy nick....Chcialbym poznac jego historie. Odpowiedz Link
aniouek1 Re: 60 - Skrytka listów do ODIN-2 25.05.12, 11:52 Wczoraj była ważna data Mieliśmy tu Jubilata Gdy się ma xxen lat to wciąż piękny jest ten świat! Trudne sprawy załatwione dzieci poszły w swoją stronę wnuki rosną,rozrabiają swego dziadka uwielbiają. Ciężka praca się skończyła i jest perspektywa miła że się teraz nic nie musi a uroków moc Cię kusi Oddajesz się przyjemności i nikt o to się nie złości. Fajnie mieć xxen lat wreszcie Twój jest cały świat! Czas do pracy Cię nie goni można miło go roztrwonić przy gazetach,telewizji gdy ciekawy mecz na wizji albo filmik przyrodniczy nikt Cię z czasu nie rozliczy. I choć masz xxen lat Toś z młodością za pan brat! Zdrówko niech Ci dobrze służy w dalszych latach Twej podróży miłej,pełnej przyjemności w dobrobycie i miłości. Odpowiedz Link
henryk245 Re: 60 - Skrytka listów do ODIN-2 25.05.12, 12:12 Dzieki serdeczne Aniolku za zyczenia,jak ten czas leci ... .. jeszcze wydawaloby sie niedawno czlek calymi nocami przy kompie koledowal a puzniej zapomnialem hasla do Odin-2 wiec tego chyba niezapomne (imie+24+maj),wczoraj bylo zbyt goraco by dzien ten uczcic,dzisiaj +25C* lekki wiaterek z Rosji centralnej chlodzi wiec wieczorem zaczne godnie ten 63 rok ,co niby przedemna. Pzdr. Odpowiedz Link
aniouek1 Re: 60 - Skrytka listów do ODIN-2 25.05.12, 12:21 henryk245 napisał: > Dzieki serdeczne Aniolku za zyczenia,jak ten czas leci ... > .. jeszcze wydawaloby sie niedawno czlek calymi nocami > przy kompie koledowal a puzniej zapomnialem hasla do Odin-2 hihihi...to chyba nie pierwsze którego zapomniałeś Pociesz się,że nie tylko Tobie to się zdarza > wiec tego chyba niezapomne (imie+24+maj), i to jest sposób! Nie zapominaj hasła i SZUFLADY też > wczoraj bylo zbyt goraco by dzien ten uczcic,dzisiaj +25C* lekki wiaterek > z Rosji centralnej chlodzi wiec wieczorem zaczne godnie ten 63 rok ,co niby przede mna. - po pierwsze - żadne "niby" - po drugie - świętuj byleś jutro pamiętał,że świętowałeś > Pzdr. Pozdrawiam Cię serduszkowo i jeszcze raz - wszystkiego najlepszego i zadowolenia wszelakiego z czerpania uroków życia pełnymi garściami A niech tam....najwyżej mi Kendo piórka wyskubie Odpowiedz Link