dorotammc 06.07.13, 12:09 ...przy Stryjeńskich. Ktoś wie może, kiedy otwierają? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pmk_pmk Re: Nowy Lidl 08.07.13, 15:10 Reklama dziwignia handlu. Bardzo wspolczuje ludziom, ktorzy kupili mieszkania w apartamentowcu obok oraz wszystkim mieszkajacym przy drogach dojazdowych. Byly jakies konsultacje spoleczne czy ludzie, ktorzy tam mieszkaja i ktorzy zaplacili za swoje mieszkania godza sie na takie nowe sasiedztwo? Lidl wyplaci im odszkodowania za utrate wartosci mieszkan? Ktos wie jak tam wyglada sytuacja? Odpowiedz Link
volta2 Re: Nowy Lidl 09.07.13, 10:57 Lidl wyplaci im odszkodowania > za utrate wartosci mieszkan? ale raczysz żartować, prawda? sądząc z niecierpliwości nowych klientów - to chyba ten lidl przyczynił się znacząco do wzrostu wartości, no jakże to, nie chciałabyś mieć lidla pod nosem? przepraszam, ale do dziś nie mogę zrozumieć, jak kto i kiedy wydał zgodę na to coś handlowego w tej skali w tym miejscu? i dlaczego dzieje się tak dopiero po tym, jak ludzie mieszkania kupili a nie wcześniej. do tesco chyba większość pretensji nie ma, stało i działało a z tym lidlem to kpina jakaś. jak zwykle urzędniki się popisały. (fakt, że jest tam stacja energetyczna powodował niemożność sprzedaży na mieszkania, a taki lidl jak uszczęśliwi ludzi?) Odpowiedz Link
annthonka Re: Nowy Lidl 09.07.13, 19:58 Lidl kupował tę ziemię od Ronsona i Ronson wykorzystał jakiś kruczek prawny (nie pamiętam szczegółów, opowiadała mi koleżanka, która tam mieszka), że jak się mieszkańcy dowiedzieli co będzie na tym terenie zbudowane to już było za późno, żeby oprotestować. Podobno nawet prawnicy nie mogli wiele zdziałać. Odpowiedz Link
hanna_sty Re: Nowy Lidl 09.07.13, 22:40 Najlepiej by było gdyby sklepy były ale pod nosem sąsiada. Drogi koniecznie nie pod MOIM oknem, lotnisko w niedalekiej odległości, ale takiej, żebym JA go nie słyszał(a). Jeśli mam dzieci w wieku żłobkowym to...budujmy żłobki, potem wraz z wiekiem dziecka przekształcajmy je kolejno w przedszkola, podstawówki, gimnazja, licea............ Odpowiedz Link
volta2 Re: Nowy Lidl 10.07.13, 09:25 droga żono dyplomaty - najlepiej jakby ronson informował swoich przyszłych klientów że naprzeciwko będzie lidl. i wtedy ten co lubi tę markę lub sklep pod nosem to kupuje, ten co nie lubi - możliwe, że pójdzie gdzie indziej. no ale to by było za uczciwe i takie niedyplomatyczne, nieprawdaż? Jeśli mam dzieci w wieku żłobkowym to...budujmy żłobki, potem wraz > z wiekiem dziecka przekształcajmy je kolejno w przedszkola, podstawówki, gimna > zja, licea............ najprostsze rozwiązania są zbyt proste - co wtedy urzędnicy by robili. tak, tak należałoby robić, osiedle się starzeje i brakuje dzieci - ale domy dzienne dla seniora ze żłobka zrobić to pikuś. pan pikuś. no, ale to za proste by na to wpaść. tak proste, że aż śmieszne, Odpowiedz Link
hanna_sty Re: Nowy Lidl 11.07.13, 17:09 Nie, najlepiej by było, żeby: czytać ze zrozumieniem plan zagospodarowania oraz przyjąć do wiadomości, że w mieście są sklepy. A co zazdrościsz mi męża dyplomaty? Fe. Oczywiście, że tak należałoby robić- przekształcać żłobki w przedszkola itd, gdy TWOJE dziecko wyrasta z wieku żłobkowego........... nic Cię nie obchodzi, że w sąsiednim domu są jednak rodziny ze żłobkowiczami, bo Twoje dziecko potrzebuje edukacji ciut innej. Odpowiedz Link
volta2 Re: Nowy Lidl 11.07.13, 21:27 ostatnie parę lat spędziłam między dyplomatami i ich żonami - więc jakby ten teges, naprawdę nie ma czego zazdrościć. ale ty pewnie myślisz, że jest? zapewniam, nie ma czego, może trochę tych przyjęć mi żal i koncertów na koszt polskiego podatnika, ale nic więcej. a męża dyplomaty polskiego nie zazdraszczam w ogóle, za biedni są. a przywilejami się tego nie nadrabia, tym bardziej po powrocie do polandii. bo i przywilejów brak i zostaje pensyjka z msztu(jak nie popędzą przy okazji zmiany) jakoś żony dyplomatów z innych krajów mniej sfrustrowane były i fajnie się z nimi w tenisa grało - a te nasze - wiecznie kasy nie miały na nic. Odpowiedz Link
hanna_sty Re: Nowy Lidl 12.07.13, 15:09 Ojej, chyba jednak masz spore kompleksy, skoro tyle energii poświęciłaś dyplomatom w wątku o Lidlu. Może skupimy się na tym albo założymy inny co volta2 mysli o dyplomatach i ich żonach. Odpowiedz Link
volta2 Re: Nowy Lidl 12.07.13, 17:10 jeśli ktoś ma odpał w wątku o lidlu na temat żłobka to widać, że musi żona dyplomaty Odpowiedz Link
dr.filip Re: Nowy Lidl 14.07.13, 07:40 A w Miasteczku Wilanow mieszkańcy się sprzeciwiali i Biedronki nie będzie. Lemingi robią zakupy tylko w delikatesach Alma i żaden dyskont nie będzie im psuł atmosfery Odpowiedz Link
pmk_pmk Re: Nowy Lidl 09.08.13, 18:57 Maja racje. Sklep przyciaga okreslona klientele. Pod delikatesami meneli brak. I o to chodzi. Odpowiedz Link
vegas74 Re: Nowy Lidl 05.08.13, 15:52 "ostatnie parę lat spędziłam między dyplomatami i ich żonami" - ą, ę, ał, oł - dobra jesteś ))))) Odpowiedz Link
fuzzy7 Re: Nowy Lidl 06.08.13, 04:06 Hahahaha...., ale, macie kompleksy... , albo wieś, lemingi i słoiki, albo dyplomaci, hahaha..... Odpowiedz Link
fuzzy7 Re: Nowy Lidl 06.08.13, 04:09 A... otwarcie 08.08.2013, wyjąłem ze skrzynki pocztowej ulotkę, to wiem Pozdrawiam Odpowiedz Link
fuzzy7 Re: Nowy Lidl 12.08.13, 03:23 Dla mnie "otwarcie" , to chyba dopiero w środę, bo jakoś czasu brak teraz.... Już, tak jestem wkurzony na te wszystkie okoliczne sklepy, u nas na osiedlu z tym całym bazarkiem włącznie, no są wyjątki, oczywiście, tj pieczywo i też niedawno otwarty sklep z chemią kosmetykami, nie będę używał tu nazw.... , że zakupy wolę robić w centrum, bo mam taką możliwość i przywozić je tu na Kabaty albo większe w Tesco.... Jak BOMI upadło, to tam też zrobił się problem.... A.... szczególnie jestem wkurzony na ten sklep na Wąwozowej.... Pozdrawiam Odpowiedz Link