malgosia75 27.01.06, 18:57 gdzie na kabatach\ mokotowie warto zamówić tort urodzinowy? ważne żeby nie był zbyt słodki i niekoniecznie z bitą śmietana...taki dobry kwaskowy sie marzy... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maciek608 Re: tort 27.01.06, 19:23 Generalnie z domu zaopatrujemy się w Dolceccie na Kabatach. Nie lubię jak ciasta są za słodkie, a tam mi smakuje - to co do ciast. Ostatnio jadlem też imieninowy tort "capuccino" od Antolaka (na ul. Rzymowskiego) i z całą pewnością nie był za słodki tylko w sam raz. Odpowiedz Link
aleksandra1977 Re: tort 27.01.06, 20:02 rowniez polecam cukiernie Antolak przy Rzymowskiego, obok kosciola i domu kultury Kadr. Odpowiedz Link
chiara76 Re: tort 27.01.06, 22:08 Wiem, że Antolak cieszy się sławą. Moja kuzynka z Kabat od lat tam kupuje. Jednak szkoda, że nikt nie poleci nic bliżej, jednak tam jest kawałek. Odpowiedz Link
aleksandra1977 Re: tort 28.01.06, 13:10 to może cukiernia Cieślikowskiego? Mają kilka sklepow np. w Galerii Ursynów (parter), albo na bazarku "Na dołku" przy ul. Płaskowickiej. Pytanie dotyczyło niezbyt słodkiego tortu, stad od razu poleciłam Antolaka. U Cieślikowskiego też są dobre ciasta, ale bardziej słodkie niż u Antolaka. a ja się zabieram do robienia szarlotki Odpowiedz Link
boncza47 Re: tort 28.01.06, 14:48 Polecałbym Samą Słodycz w Białym domu na Wąwozowej, można uzgodnić wszystko co byś chciała w tym torcie nawet kształt. Ja onegdaj zamówiłem tort dla latorośli w kształcie lalki a w smaku był znakomity i podobnie jak Ty nie cierpię ulepów. Odpowiedz Link
volta2 Re: tort 28.02.06, 22:51 Ja tylko ostrzegam, nie zamawiaj tortu w dolcettcie, jest barrdzo słodki, niezbyt smaczny zresztą Odpowiedz Link
malgosia75 Re: tort 01.03.06, 07:58 tort zamówiłam u Antolaka - królewski, był smaczny chociaż trochę się rozpadał przy krojeniu... Odpowiedz Link
chiara76 cukiernia w białym domu 19.03.06, 19:43 w sobotę połączyliśmy Urodziny i właśnie z tej okazji zamówiliśmy tam tort, śmietanowy. Okazał się bardzo smaczny, nie za słodki (plus, bo u nas w rodzinie nikt za ulepkami nie przepada) , lekki, taki w sam raz. Tak więc na przyszłość, wiemy, że tam można zamawiać. Odpowiedz Link
martyna5 Re: cukiernia w białym domu 12.11.06, 14:27 Chciałabym zamówić tort śmietankowy dla dzieci (nie za słodki). Czy ktoś mógłby się podzielić wrażeniami po spróbowaniu tortu w Białym Domu (ul.Wąwozowa 9), lub polecić inną cukiernie? Odpowiedz Link
mirastella26 Re: tort 12.11.06, 17:49 Przepyszny tort czekoladowy (ale nie za slodki) zamowilam w nowej cukierni na kabatach przy KENie Sweet Home. Byl spory i kosztowal tylko 12zl (23 zl za kg) Naprawde byl pyszny, z kawalkami owocow w srodku, polewa czekoladowa... Odpowiedz Link
volta2 Re: tort 12.11.06, 18:47 Ostrzegam przed zakupem tortu w Słodkim Ogrodzie, torty (a brałam 2 tydzień po tygodniu)są tak bardzo słodkie, że goście aż głośno to komentowali(i nie z miną zachwytu niestety), i proszę nie pytajcie mnie, czemu po pierwszym zakupiłam tam drugi tort Odpowiedz Link
martyna5 Re: tort 14.11.06, 15:47 W efekcie zamówiłam torty w cukierni "Sama Słodycz" w Białym domu na Wąwozowej 9, jeden ma być śmietankowy okrągły, drugi w kształcie krokodyla (są elastyczni co do postaci). Niebawem zdam relacje czy smakowały zwłaszcza milusińskim Odpowiedz Link
mami7 Re: tort 14.11.06, 19:27 Mało orginalnie, ale z braku czasu na szukanie zamówiliśmy synkow tort Blikle. Ładne autko, tak jak chcieliśmy, nie za słodki. Ale bez rewelacji, choć mnie trudno oceniać, bo tortów nie znoszę A Słodki Ogród lody też ma niemożliwie słodkie. Odpowiedz Link
babie_lato1 Re: tort 15.11.06, 18:36 Zamawialiśmy w Bliklem jogurtowy. Był nawet smaczny, lekki, ale bardzo drogi, cena jednak niewspółmierna do w sumie prostego, zwykłego produktu, więcej raczej już tam nie zamówimy. Natomiast cukiernia Sweet Home jest naszym odkryciem w sensie ciastek, smaczne i w normalnych cenach, następnym razem zamówimy tam (chociaż jeszcze tam tortu nie próbowałam). Odpowiedz Link
pianissima Re: tort 20.11.06, 23:12 Absolutnie bajeczny tort mozna zamowic w restauracji Tradycja na Belwederskiej. To nie sa Kabaty, ale naprawde wart podrozy. Jest slodki, bo bezowy z daktylami i kremem kawowym na bazie mascarpone... Uwaga: tort nie jest tradycyjnie zdobiony, gora to bezowa skorupka bezowa. Caly na wynos mozna zamowic telefonicznie niemal z dnia na dzien. Nie nalezy do najtanszych, bo kosztuje ok.120zl (lub troche wiecej). Porownywalam z nim bezowy z Balego Domku - Tradycja wygrywa o piec dlugosci. Slowem: jeden z najlepszych wyrobow cukierniczych jakie w zyciu jadlam. Mozna tez zamowic wersje pomaranczowa, ale jest znacznie gorsza, taka bez wyrazu. Odpowiedz Link
martyna5 Re: tort 21.11.06, 14:12 Niestety nie mam dobrych wrażeń po skosztowaniu tortów z cukierni "Sama Słodycz" w Białym Domu. Torty zamówiłam na urodzony dziecka, pierwszy smietankowy (okrągły) był jednym z gorszych które jadłam. Biszkopt smakował tak jakgdyby był zrobiony z "torebki", masa śmietankowa za bardzo maślana/tłusta. Generalnie dało się zjeść ale bez rewelacji. W dodatku podkreślałam aby przybranie było bez owoców a jedynie z ozdobami czekoladowymi, w efekcie były owoce i jedna ozdoba czekolodowa. Drugi w kształcie myszki Mickey - postać była bardzo ładnie zrobiona ale nadzienie jak powyżej, z 26 dzieci jedynie 2 osoby zjadło tort do końca, raczej nie smakowało również milusińskim. A szkoda miałam nadzieje że nie trzeba jechać przez pół miasta aby zdobyć dobry tort. Dotychczas o "niebo" lepsze były torty z Zielonej Budki, Antolaka, czy cukierni przy metro Racławicka. Odpowiedz Link
asinek68 Re: tort 29.01.07, 15:11 podnoszę wątek, bo już niedługo I-sze urodziny malucha Czy ktoś jeszcze może polecić torty z Białego Domu ? I jakie ?? Kupuję tam zawsze toffiówkę i jest mniamki ale o tortach nie wiem nic, bo ich nie lubię. A w Antolaku kupowałam ciasta i się nacięłam: w szarlotce były duże kawałki nie dopieczonych jabłek i resztka ogryzka a w czekoladowym raju (chyba taka nazwa) znalazłam kawałek skorupki jajka... Odpowiedz Link
paulina.galli Re: tort 29.01.07, 22:28 Sweet Home tak jak nieprzepadam za tortami to musze przyznac byl niezly [ kolezanka kupowala na imieniny - wiec glupio bylo sie pytac ile kosztowal ] Odpowiedz Link
nora137 Re: tort 30.01.07, 15:23 A gdzie konkretnie jest na kabatach na KEN ten Sweet Home, w którym budynku lub jaki numer. Odpowiedz Link
his_girl Re: tort 30.01.07, 17:17 Na KEN, jak się wysiądzie z metra i idzie w stronę Natolina, drugi budynek (w pierwszym jest apteka i papiernik) po prawej stronie. Odpowiedz Link
ewanka Re: tort 02.02.07, 22:09 W Samej Słodyczy można zamówić bardzo dobre torty z cukierni "Misianka" przy Parku Skaryszewskim. Ich wyrobów można spróbować choćby w kawiarniach Tchibo - najlepszy jest tort bananowo-bezowy. Są słodkie ale przepyszne! Odpowiedz Link
na4 Re: tort 22.02.07, 09:48 a więc lepiej kupić w sweet home czy w antolaku. jaki możecie polecić ->tort miałby być na urodziny dziecka do przedszkola. Chciałabym, żeby nie był za słodki i dobrze, żeby kremu nie było za dużo. Odpowiedz Link
smola56 Re: tort 26.02.07, 22:54 mojemu maluszkowi na 1 urodziny kupiłam tort u KOZAKA w Falenicy, był śmietankowy.nie słodki i z Kubusiem Puchatkiem narysowanym kremem-cudo i pychota.Polecam drogie ale wspaniałe torty u Magdy Gessler-bezowe np: waniliowy, migdałowy,figowy.Istne niebo w gębie. Lepszych nie jadłam! Odpowiedz Link