rumba9 13.04.06, 13:23 szukam dobrych zajec z jez angielsjiego dla mojego 8 letniego synka i 6 letniej coreczki. Mozecie cos zaproponować? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdawe Re: jezyk angielski dla dzieci 02.06.06, 12:27 Moja corka chodzi do Sokratesa (na Wąwozowej) i jestem zadowolona. Odpowiedz Link
3guziec Re: jezyk angielski -nie polecam Sokratesa 04.09.06, 11:44 nie polecam Sokratesa na Wąwozowej.Dzieci (pierwsze klasy szkoły podstawowej) maja wiecej zabawy niz nauki.Mój syn prawie nic sie nie nauczył. Odpowiedz Link
agatka_s Re: jezyk angielski -nie polecam Sokratesa 05.09.06, 11:08 a ja Sokratesa polecam Moj syn chodzil tam 2 lata (teraz juz nie bo ma angielskiego sporo w szkole -5 godzin tygodniowo. Ja i syn bylismy zadowoleni, a grupa byla dostosowana do umiejetnosci, nie wieku-moj chodzil z dziecmi straszymi od siebie.(na poczatku byla rozmowa z metodykiem ktory okreslil poziom). No i najwazniejsze ze bylo egzekwowanie nauki, to nie bylo tylko takie chodzenie dla chodzenia. Bylo to 2 lata temu (tzn 2 lata szkolne, bo kalendarzowo to rok z kawalkiem), wiec mo9ze tam sie zmienilo na niekorzysc, ale ja osobiscie bylam zadowolona. Odpowiedz Link
agawamala Re: jezyk angielski -nie polecam Sokratesa 05.09.06, 16:07 W pierwszych klasach szkoły podstawowej nauka języka obcego polega PRZEDE WSZYSTKIM NA ZABAWIE i osłuchaniu się z melodią języka ( piosenki, dialogi w kreskówkach , scenki rodzajowe, wierszyki). Na robienie ćwiczeń gramatycznych przyjdzie czas później. Uważam, że jeśli w Sokratesie dużo czasu poświęcano na zabawę to jest to tylko dobra rekomendacja szkoy. I jeszcze jedno - skąd wiesz, że dziecko niczego się nie nauczyło????? To, że nie potrafi jeszcze mówić nie oznacza, że jest to czas zmarnowany. Odpowiedz Link
kasiakasia-g Re: jezyk angielski dla dzieci 05.04.19, 15:41 Moim zdaniem każda inwestycja w naukę języka jest dobra, ale lepiej znaleźć po prostu dziecku szkołę, która ma wysoki poziom nauki języka, zamiast przytłaczać je zajęciami dodatkowymi. Moja Asia chodzi akurat do szkoły Gaudeamus gdzie jest baaardzo duży nacisk na naukę języka i zdecydowanie było warto, bo dzieciaki osiągają dobre wyniki i poziom jest naprawdę wysoki jeśli o język angielski chodzi. Dlatego jeśli ma się opcję posłania dziecka do szkoły, w której poziom nauki języka będzie wysoki, to zawsze warto, a nie potem martwić się o korepetycje i szkoły językowe. Odpowiedz Link